מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתן גבוה, שבוע 25ישראל03/09/2013
שלום רב,
אשתי בהריון בשבוע 25, בבדיקות מעבדה יצאו התוצאות החריגות הבאות:
Protein (U) - 70 הטווח בין 0-30
Leucocytes (U) - 25 הטווח בין 0-10
PH (U) - 8.5 הטווח בין 5-8
מדאיגה אותי בעיקר התוצאה של חלבון בשתן של: 70 (לפני כחודש החלבון בשתן היה 10).
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן גבוה, שבוע 25 - תגובה
ד''ר אלי רימון03/09/2013ממליץ בדיקת שתן לכללית ותרבית שיותר אמינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםעדי01/09/2013
שלום רב,
בת 30 בריאה, אבחנה של שחלות פוליציסטיות. נמצאת בהריון ראשון עם תאומים שבוע 10 ( אחרי איקקלומין+ אוביטרל+ הזרעה).
בשבוע 6+ 4 נצפה דופק אצל שני העוברים, ומאז נצפה שוב פעמיים.
בבדיקת דם מלפני שבוע יצאו כל הערכים תקינים פרט ל AST- 57 ו ALT- 89
בבדיקה חוזרת של תפקודי כבד מהיום כל הערכים תקינים פרט ל AST- 52 ו ALT-86
אני מבינה שהערכים גבוהים מהנורמה, מה המשמעות? האם זה נורמלי בהריון תאומים?
חשוב לציין שאני סובלת מבחילות רבות, הקאות, וגזים. האם זה יכול להסביר את הממצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - תגובה
ד''ר אלי רימון02/09/2013יתכן שקשור למצב של הקאות בהריון
יתכן גם מחלה וירלית- ניתן לבדוק חלק מהוירוסים
לדעתי בשלב זה צריך רק לעקוב שלא עולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בדיקור מי שפירנעה01/09/2013
שלום רב
אני בת 33,שבוע 16 ,לאחר 3 הפלות בשלבים מוקדמים, מאובחנת עם קרישיות יתר ונוטלת קלקסן.
בהריון האחרון נטלתי קלקסן אך בכל זאת היתה הפלה.
בהפלה הראשונה נטלתי ציטוטק ולאחר מכן כתוצאה משאריות נוצר זיהום ברחם (הבנתי שזה די נדיר).
1) האם הנטייה שלי לזיהומים ברחם (כביכול) מגבירה את הסיכוי לזיהום כתוצאה מדיקור מי השפיר?
2) האם הנטיה שלי להפלות מצביעה על כך שהרחם שלי רגישה יותר ויש סיכוי גדול יותר להפלה כתוצאה מדיקור מי השפיר?
3) האם אי נטילת קלקסן במשך 24 שעות מסכנת את העובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בדיקור מי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון02/09/2013
1) האם הנטייה שלי לזיהומים ברחם (כביכול) מגבירה את הסיכוי לזיהום כתוצאה מדיקור מי השפיר?לדעתי לא
2) האם הנטיה שלי להפלות מצביעה על כך שהרחם שלי רגישה יותר ויש סיכוי גדול יותר להפלה כתוצאה מדיקור מי השפיר? לדעתי לא
3) האם אי נטילת קלקסן במשך 24 שעות מסכנת את העובר? לא
תשקלי לבצע בדיקת DNA עוברי אם מקובל על היועץ הגנטי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט במי השפיראלינור30/08/2013
שלום, אני בת 33 + 3 ילדים (לידות רגילות), הריון מס' 5, נמצאת בשבוע 41+3 , מוניטור תקין וכל שאר הבדיקות, לחץ דם 110/70, מרגישה תנועות עובר היטב,
כמות מי השפיר afi-4, האם כמות מי השפיר במיעוט בצורה קיצונית???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט במי השפיר - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/09/2013נמוכה
יש לשקול יילוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעוט במי השפיר - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/09/2013יש לשקול יילוד לאור גיל ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובההיעיע28/08/2013
האם מותר לאונן עם מכשיר רוטט בתחילת הריון ממש בשבוע 4??5?? האם זה יכול לגרום להפלה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובהה - תגובה
ד''ר אלי רימון28/08/2013לא יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככג
יעיע28/08/2013זה מסוכן אבל הוא שלא????את מי אני יוכולה לשאול שאלה כזות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי מוח ליטרלים 8.9אביב י27/08/2013
שלום,
היום אשתי עשתה סקירת מערכות מאוחרת והרופא אמר שחדרי המוח הליטרלים הם בגודל 8.9 מ״מ ויש סיכוי שזה יגדל ויגיע לטווח של 10 מ״מ ושזה מאוד מסוכן ומסוגל לגרום לפגיעה במוח של העובר ולמצב של חס וחלילה פיגור
מה ניתן לעשות כדי למנוע את גדילת חדרי המוח הליטרלים? האם ניתן לעשות משהו? ולמי לפנות כדי שיעזור לנו בכך.
אני מאמין שהיום ניתן לטפל ולעצור אץ
הגדילה לפני שיקרה הגרוע מכול
בתודה בראש והמשך יום טוב
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 23
אביב י27/08/2013שבוע 23
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרי מוח ליטרלים 8.9 - תגובה
ד''ר אלי רימון28/08/2013רק לעקוב בסונר
ויעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השראת הריוןתותי27/08/2013
בת 32, הריון ראשון שבוע 38, מטופלת שלך במר. הריון בסיכון.
צירים מוקדמים משבוע 34, אשפוז עם פרסולט ומוניטור 2-3 ביום. מאז בשמירת הריון בבית.
לפני שבוע (שבוע 37) - הסרת תפר צווארי שהוסר בהצלחה.
מטופלת בקלקסן 60 מדי יום, בשל DVT ברגל שמאל למעלה משנתיים.
בהמלצה נאמר לי כי שבוע הבא (שבוע 39) להפסיק קלקסן ויום לאחר מכן השראת לידה.
ואני חייבת לשאול - למה לזרז?
אם לא אלד עד שבוע הבא, למה לא להמשיך לחכות לצירים \ ירידת מים?
במצבי -הריון בסיכון - חייבים לזרז? אי אפשר לחכות לטבע לעשות את שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השראת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון28/08/2013בנשים שעברו אירוע קרישה יש חשש מבעיית קרישה שיכולה להשפיע על השליה ואז תתכן מצוקת עובר
בנוסף בשלב זה בהריון יש לך סיכון מוגבר לפתח קרישים בגפיים
לכן מומלץ לזרז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל27/08/2013
כמה ניתוחים אפשר לעשות?
יש הגבלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אלי רימון28/08/2013לא, אבל כל ניתוח מעלה הסיכונים לסיבוכים עבורך וגם לעובר עקב מיקום שליה ביחס לצלקת הניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותתותי26/08/2013
בת 32 הריון ראשון שבוע 38.
לפני שבוע בדיוק התנפחו לי כפות הרגליים (בצקות) אך כף רגל ימין נפוחה יותר
מכף רגל שמאל. זה נראה מוזר וגם לא הכי נוח.
האם זה יכול לקרות? זה נורמאלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות - תגובה
ד''ר אלי רימון26/08/2013שכיח יותר בצקת מימין כי הרחם לוחץ על כלי הדם מימין
בכל אופן כדאי לבדוק חלבון בשתן ול"ד אצל האחיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטות בדופק העוברדנית26/08/2013
לפני כשלושה שבועות במוניטור שעשיתי בבית חולים (הגעתי עם כאב בטן) הייתה האטה בינונית בדופק העובר עם ירידה בלחץ דם אצלי.
אושפזתי למעקב ל24 שעות ומאז כל המוניטורים היו תקינים.
שוחררתי מהבית חולים והופניתי לעשות מעקב מוניטורים פעמיים בשבוע בקופ"ח.
כל הניטורים היו תקינים לגמרי עד שבאחד הימים היו "האטות חוזרות משמעותיות המתרחשות בזמן נפילת ל"ד אמהי" – הדופק של העובר היה באזור ה-60 במשך כחצי שעה וכך הדופק שלי ירד ל64/30 עד שהתייצב. לא היו צירים תוך כדי. קיבלתי חמצן והופניתי לבית חולים ושם אושפזתי בהריון בר סיכון.
בבית החולים (כשעתיים אחרי) לחץ הדם שלי כבר עלה לנורמה (93/60) ועשו לי ניטור ארוך של שעתיים שהיה תקין לגמרי (ללא צירים, וריאבילי, ריאקטיבי, ללא האטות כלל)
אושפזתי למספר ימים במהלכם עשו לי המון ניטורים וכולם היו תקינים לחלוטין
במהלך אולטרסאונד ראו שיש חבל טבור שביב צוואר התינוק 270 מעלות ללא CORD מקדים.
שוחררתי הביתה לאחר ניסיונות ליילוד שלא הצליחו ובעקבות זה שכל הניטורים היו תקינים
יש לי 2 שאלות שמטרידות אותי מאוד:
1. אם הנפילה בדופק העובר לזמן כה רב יכולה לגרום לו נזק כלשהו? האם זה שכל שאר הניטורים מאז תקינים מעיד על כך שהכל תקין?
2. מה המשמעות שחבל הטבור כרוך סביב צוואר התינוק? מה הסכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה- אני בשבוע 37 להריון
דנית26/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאטות בדופק העובר - תגובה
ד''ר אלי רימון26/08/20131. לא סבור שנגרם נזק מהאטה בודדה
2. איננו יודעים- נמצא ב 10-15% מהעוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריmarina20/08/2013
תגיד לי הכל בסדר בניתוח שלי.
afp 36.3, mom 0.89, ערכי ייחוס 0.20-1.99
hcg 47.6, mom 1.70, ערכי ייחוס 0.16-2.99
estriol 1.0, mom 0.72, ערכי ייחוס 0.16-4.00* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
פרופ' יריב יוגב08/09/2013לא ניתן כך לענות
אנא התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ברמת s.o.sשרי20/08/2013
השעה 3:00 בבוקר. אני שוכבת במחלקת היי ריסק באחד מבתי החולים לאחר שהוחזרתי לכאן מחדר הלידה. לעניין: הגעתי עקב לחצי דם גבוהים, לא במיוחד. כל ההריון העובר התאים לצפי והכול היה תקין מלבד לחצי דם פעם ב.... שהסתדרו במפתיע עם ההגעה לבי"ח. לאחר איסוף שתן גילו חלבון 450. החליטו בשל גיל ההריון שהוא שבוע 38 לעשות לי זירוז. יש לציין שאני סובלת מבצקות כבר חודשיים אך בדיקת עיניים תקינה וגודל משוער של עובר 3220. מושלם! הבלון שדחפו מסתבר לא עזר לפתיחה ורק גרם לכאבים של 7 שעות עד שיצא. כעת אנן במח' היי ריסק שוב ממתינה לצירים או פתיחה. במידה ולא יהיו הם רוצים לשים לי בלון שני ואז לאחר שיצא גם הוא לגרום לפקיעה והזרקת זירוז. אני לא רוצה. אני מרגישה שקושקוש בסדר שם ופשוט לא מוכן לצאת עדיין. לא נראה לי שיש לי רעלת אך אני כן שואלת מה יכול לגרום לתוצאת חלבון 450 בשתן... הלפ פליז. מבחינתי ללכת הבית ולחזור עם צירים אמיתיים וטבעיים ולבצע כל מעקב שיבקשו. לא רוצה התערבות ולא זירוזים שיכולים רק לגרום לסיבוכים בלידה. מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין - הריון ראשון. אני בריאה
שרי20/08/2013ובת 35 אוטוטו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הסרת תפר צוואריטל18/08/2013
בת 32 הריון ראשון בסיכון, שבוע 36+6, היום הורידו לי את התפר הצווארי (סרקלז).
כמה שעות לאחר מכן היה לי מעט דימום אדום-חום.
להיבהל או שזה נורמאלי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת תפר צווארי - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/08/2013מעט דמום זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר לא זז הרבה בשקיפות עורפיתמצפה12/08/2013
שלום אני בהריון שבוע 13
ההריון מתקדם מצוין, ללא דימומים או כאבים . גיל ההריון תואם לבדיקות באולטרסאונד בדיוק.
בבדיקת השקיפות עורפית שיצאה תקינה נצפה עובר שנראה תקין עם דופק תקין.
העובר כמעט לא זז בכלל, הרופאה אמרה ״בואי ננסה להעיר אותו״ והנחתה אותי להרים את האגן ולהניע לצדדים.
בפעם הראשונה העובר המשיך לא לזוז, בפעם השניה הוא הזיז טיפה את הגפיים- הידים והרגליים ושום חזר לתנוחת ״שינה״.
לא נראה שזה הפריע לרופאה, היא צחקה ואמרה שהוא קצת עצלן.
האם זה נשמע תקין או שבשלב זה העובר אמור לנוע באופן קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר לא זז הרבה בשקיפות עורפית - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/08/2013זה תקין לא תמיד העובר זז הרבה במספר דקות הבדיקת שקיפות עורפית ולא בהכרח זה מלמד על בעיה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בבקשהתותי11/08/2013
אני בת 32, הריון ראשון, שבוע 36, הריון בסיכון (מקבלת קלקסן 60 מדי בוקר
+ תפר צווארי).
מזה מספר שבועות שיש לי צירים מוקדמים, חלשים ולא סדירים, ללא כאבים, אושפזתי למשך כמה ימים עם אינפוזיה, פרסולט 2-3 ביום ומוניטור.
שוחררתי לביתי להמשך מנוחה ושמירת הריון.
שאלה קצת מוזרה - אוננות ואורגזמה ללא יחסי מין - מותרים לי?
האם זה יכול להזיק או לעודד צירים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/08/2013כן
לא מזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)