מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורגזמה בהיריוןמירי18/11/2013
שלום ד'ר
אני בת 40 פלוס. עברתי הפריות IVF לא מעטות וכעת ברוך השם (ותודה לרופאים) אני בהיריון. אני 17 יום אחרי החזרת עוברים.
השאלה: האם בשלב זה אורגזמה נשית עלולה לפגוע בעובר חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה בהיריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/11/2013תהני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהים ללא מחיצהשירה15/11/2013
שלום
אני שבוע 8 הרופא שלח אותי לטכנאית לראות מחיצה כי הוא לא יכול לראות מה קורה.
הוא אמר לי שהם לא אוהבים הריונות כאלה ושהיו רופאים שאפילו היו ממליצים על הפסקת הריון.
כמובן שזה לא עולה על הדעת בכלל.
שאלה אם יש אפשרות שהמחיצה תתגלה השבוע?
והאם היו הריונות כאלה שהסתיימו בשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים ללא מחיצה - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/11/2013מציע כי תבררי את סוג התאומים
לאחר מכן פני לייעוץ מסודר
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים מונו מונו
רבקה01/01/2014הי שירה
אני עברתי הריון כזה .. לצערי הוא הסתיים בשבוע 18. חשוב שתקבלי את כל המידע הדרוש. וכן יש הריונות כאלו שמסתימים בטוב. כיום מאשפזים את האישה משבוע 26-24 למעקב צמוד כך שזה מעלה בהרבה את הסיכויים להצלחה. ישנם אתרים בחול שמספרים על המון סיפורי הצלחה. באתרים בארץ אין הרבה מידע בנושא. אם יש לך שאלות אני אשמח לענות לך.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרומבוציטו הריון ומצג עכוטל15/11/2013
שואלת עבור חברה שמתגוררת בחו״ל:
בת 44, בשבוע 35-36 עם טרומבוציטופניה וסוכרת הריון והתינוקת התהפכה השבוע למצג עכוז.
נאמר לה שבגלל הגיל היא צריכה לקבל זירוז או לקבוע תור לקיסרי, אבל אז התגלה שיש לה טרומבוציטופניה שהולכת ומחמירה משבוע לשבוע.
ניתוח קיסרי (בהרדמה כללית כמובן) מסוכן משום שעלולה לאבד דם, לידה ללא אפידורל היא לא מסוגלת לעבור, בלידות הקודמות התעלפה מהכאב, וגם קיים סיכון לתינוקת שנמצאת במצג עכוז וכמו כן קיים סיכון בהיפוך ידני של התינוקת.
היא מיואשת וממפחדת.
איזה כיוונים ניתן לבדוק? לאן ניתן להפנות אותה? מה נהוג לעשות בארץ עם מקרים כאלה?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרומבוציטו הריון ומצג עכו - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/11/2013ניסיון היפוך וזרוז אם נכשל ניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרומבוציטו הריון ומצג עכו - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/11/2013ניסיון היפוך וזרוז אם נכשל ניתוח קיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתכן הריון אחרי דימום?מוטרדת12/11/2013
ערב טוב,
ביוץ ככל הנראה ביום 28.10.
יחסים בימים 27-29.10.1.13. החל דימום קל ביום 2.11.13 שנמשך עד היום.
היום הפך למעין הכתמה חומה קלה.
במשך השבוע ןחצי האחרונים לא הייתי זקוקה ליותר מתחתונית / פד אחד ביום.
ביום 5.11.13 עשה לי הרופא אולטרסאונד די חפיף (ולא במכשירים האיכותיים שיש במרפאה) וציין הרירית מעובה ולא סדירה.
שאלתי: האם ייתכן שאהיה בהיריון (ותקין) אחרי דימומים אלו?
אם כן -- האם הרירית יכולה להתעצב להתעבות ולהיות סדירה ותקינה כך שתוכל לתמוך בהיריון? האם יש מה לעשות בנדון כעת בהתחשב בתאריכים שמסרתי?
בתודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתכן הריון אחרי דימום? - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/11/2013כעיקרון כן
תבתעי אולטרהסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 הריונות כימיים ובדיקת קריוטיפאביבית06/11/2013
שלום וברכה,
בת 42 מנסה להיכנס להריון פרופיל הורמונלי FSH 6.8 צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים.
לאחר 3 הריונות כימיים שניקלטתו בצורה טיבעית ללא עזרה הורמונלית, נשלחתי לבצע בדיקת קריוטיפ לבירור הפלות, נמצא אצלי מוזאיקה 10% של תסמונת טרנר
ב-45 מטאפוזות קריוטיפ תקין 46XX וב-5 מטאפזות 45X
אני ממש מבולבלת מאיפה זה בא לי אני רוצה לציין שאני גבוהה ומפותחת ואין לי שום סמן חיצוני של התסמונת מלבד עקמת קלה וקיפוזיס קל.
הרופאה הגנטיקאית אמרה לי שהריון עלול לסכן את חיי האם זה נכון?
מה זה אומר 10% קריוטיפ והיכן זה מתבטא?
בנוסף יש לי קרישיות יתר מסוג פאקטור 5 ליידן הטרוזיגוטי.
מה דעתך על המקרה שלי? מה היית מציע לי לעשות? והאם יש לי עדיין סיכוי? ובאמת עד כמה הריון מסוכן?
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה האם אהיה חייבת בטיפולי IVF
אביבית10/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה האם אהיה חייבת בטיפולי IVF - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/11/2013אביבית שלום
המקרה שלך מורכב
יש גם אלמנט של גיל יחסית מתקדם
מוזאיקה של טרנר שקשורה בהפרעת פריון
וכן מוטציה המעלה סיכוי לקרישתיות יתר
מראה לי כי יש מקום לייעוץ פרטני ומסודר
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית
לגבי סיכון חייך אני די משוכנע שתחת טיפול מתאים אינך מסכנת את חייך אך אינני משוכנע שלא כדאי להתקדם שלב מבחינת השגת פריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הסבר מדוע לא עונים לי ???
אביבית18/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומים בשבוע 21יסמין04/11/2013
שלום
אני בהריון שלישי,עובר אחד, בבית יש שני ילדים בריאים. כעת אני נמצאת בשבוע 21.5 והיום עשו לי סקירה מכוונת לכליות בגלל כליה אגנית והתגלו ממצאים מדאיגים נוספים:עובר sga קטן לגיל הריון בשבועיים,תנועתיות ירודה של עובר גם אחרי הפסקת אוכל,מיעוט מי שפיר יחסית לגיל הריון afi=126 והודגם עורק טבורי בודד. כליה שמאלית במיקום בגודל ובמרקם תקין אורך 21ממ פרנכימה בעובי 6 ממ אגן כליה ברוחב 3ממ. כליה ימנית הודגמה באגן באורך 12ממ,פרנכימה בעובי 5ממ ,אגן כליה ברוחב 3.5.
מיותר לציין שיצאתי בלחץ נוראי מהבדיקה ולי זה נראה כמו הריון שסופו קרוב...הממצאים מדאיגים אותי מאוד
אשמח לדעת את דעתך לאור הממצאים (מי שפיר יצא תקין, ציפ גנטי טרם התקבלו תשובות, חלבון עוברי ושקיפות עורפית תקינים).כמו כן הרופאה המליצה על המשך מעקב במרפאת הריון בסיכון גבוה וסקירה מורחבת לשלילת מומים בבית חולים. מה זה אומר לגבי המשך המעקב במילים פשוטות?האם מצריך אשפוז?האם כל המעקב יהיה בבית חולים? סליחה על ריבוי השאלות אך הכמות נובעת מהלחץ שלי ואודה על תשובותיך. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומים בשבוע 21 - תגובה
ד''ר אלי רימון05/11/2013אין הכרח באשפוז
ניתן לנהל הבירור במרפאת הריון בסיכון גבוה+ יעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראימזיסגל03/11/2013
שלום רב, אני בהריון שני בשבוע 10. סובלת מהיפראימזיס קשה. גם ההריון הראשון היה דומה.
הפעם אני לוקחת להקלת המצב- פראמין רקטאלי פעמיים ביום(את הכדור אני מקיאהׂׂ
וגם זופרן פעמיים ביום במינון של 0.4 כפול 2, וגם קוקטייל המכונה קוקטייל קנדי ובו שילוב של מגנזיום ג'ינג'ר ויטמין בי 8 וporylamin האם השילוב של כולם יחד ביום אחד הוא תקין ואינו מסכן את העובר? תודה רבה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפראימזיס - תגובה
ד''ר אלי רימון04/11/2013לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות טרם כניסה להריון שנימתכננת31/10/2013
שלום רב,
אני מתכננת הריון.
בעברי לידה רגילה במועד לפני שנתיים
שתי שאלות:
1. אילו בדיקות יש לבצע לפני הכניסה להריון?
2. האם לעשות שוב CMV אדמת סיפיליס?
(לפני הריון ראשון בדיקות הראו שאני מחוסנת לאדמת ושיש לי IGG לCMV וכי אין לי IGM לCMV. ושאין VDRL), היות ואני חשופה לגן ילדים והיו לי מספר שפעות , האם עלי לבדוק שוב CMV?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות טרם כניסה להריון שני - תגובה
ד''ר אלי רימון04/11/2013CMV , אדמת ולקחת חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
מודה04/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטולוגיה ערכי CD-igGdidi28/10/2013
שלום,
אני בהריון בשבוע 19. הופנתי לבירור לגבי תוצאות של בדיקות המטולוגיות . להלן התוצאות.
אציין רק שאני סוג דם O (כך רשום בבדיקות , האם זה O פלוס או מינוס לא ברור...)
להלן הבדיקות:תוצאה
תוצאה לעומת טווח הנורמה
COOMBS INDIRECT
NEG
C3D-
Neg
COOMBS- DIRECT
POS
CD-IgG
Pos
RH
POS
BLOOD TYPE
0
האם התוצאות עלולות להביא לסיכון לעובר?
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטולוגיה ערכי CD-igG - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/10/2013קשה להבין את הבדיקות
אנא פני לרופא המטפל ששלח את הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בתחילת ההריוןאמילי26/10/2013
שלום רציתי לדעת האם טיסה בתחילת ההריון (שבוע 3-5) מסכנת את ההריון? אני בטיפולי פוריות ולכן אפשרי הריון מרובה עוברים. בעברי הפלה אחת ולידה קיסרית עם תינוקת בריאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בתחילת ההריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/10/2013כעיקרון לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומות שב' 21 הבדל גודל ומשקלסיון25/10/2013
שלום, שמי סיון אני בתחילת גיל ה-26 ונכנסתי להריון ספונטני ללא בדיקה גנטית וכיום בשבוע ה-21. כבר בבדיקה הראשונה ע"י רופא הנשים הובחן בהריון תאומים עם 2 שקים. כשכבר הגעתי לאולטרה יסודי יותר הבחינו בשוני בגודל ובמשקל של 2 העוברים עם מיעוט של מים בעובר הקטן. לאחר השקיפות מצב המים היה שווה ולא ראו כל בעיה מבחינת מומים או כל דבר יוצא דופן כנ"ל לגבי הסקירה המוקדמת ששבתי למעקב לאחר 3 שבועות על מנת לבחון את הפרשי הגדלים. כמו כן טרם המעקב החוזר הגעתי לד"ר לסיכון הריון בהמלצת רופא הנשים ובבדיקה ראתה כי 2 העובריות בריאות וקיים הבדל בגודל וביקשה לשוחח עם הד"ר לסקירה לאחר המעקב, בהמלצתם לבצע בדיקה גנטית [מי שפיר] בבי"ח מאיר כ"ס. כיום עוברית אחת מתאימה לשבוע ה-21 ואילו השניה ל19-19.5. אני בעיקר חרדה לבדיקה ולמחשבה על מחט ארוכה שמוחדרת אל בטני וכמובן לא ישנה מאז הבדיקה האחרונה. חשוב לציין שאין במשפחתי או במשפחתו של בן זוגי בעיות של מומים תסמונת או בעיות בריאותיות.
בשל חוסר ניסיוני וגם אי השיתוף שלי עם המשפחה [כן אני יודעת זה מגוחך] אני זקוקה להמלצה של איך עלי להתקדם? האם לקבוע תור למומחה או להתעלם מן השמועות על המי שפיר ולבצע את הבדיקה?
תודה לכל מי שיענה!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומות שב' 21 הבדל גודל ומשקל - תגובה
פרופ' יריב יוגב27/10/2013קשה להבין מהשאלה את המצב לאשורו
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון+ avm מוחשלומית23/10/2013
בוקר אור,
שמי שלומית בת 24 נשואה ללא ילדים.
יש לי avm אשר טופל באמצעות 2 צינתורים והקרנה, אני כרגע בהריון לא מתוכנן שבוע 7+2 מודעת לסיכונים ולסיכויים והחלטתי להמשיך בהריון הייתי היום במרפאה לסיכון גבוהה באיכילוב אשר הופניתי לשם ע"י רופא נשים בקופת החולים, הייתה שם רופאה נחמדה אשר אמרה לי שאני לא צריכה להיות במעקב תחת הריון בסכיון גבוהה שאני אבוא אחרי הסקירת מערכות סתם לראות מה איתייי האם זה הגיוני?!?! הריון כזה לא צריך להיות במעקב?! או שסתם נתקלתי ברופאה שזה לא התחום שלה כ"כ?
אשמח לתשובה ולהכוונה מה לעשות ואם אתם מכירים רופא להריון בסיכון גבוהה שיש לו נסיון עם מטופלות כאלה..
תודה והמשך יום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון+ avm מוח - תגובה
ד''ר אלי רימון23/10/2013שלום לך
אני מנהל המרפאות להריון בסיכון גבוה באיכילוב והרופאה הנחמדה שראתה אותך התיעצה עימי
אין חולק על כך שמדובר בהריון בסיכון וכראיה היו שהציעו לך הפסקת ההריון
לאור מורכבות המקרה מומלץ להתיעץ טרם הריון לגבי הסיכונים אבל ההריון הוא נתון מוגמר.
לפי דעתי לא הבנת את המסר של הרופאה
מדובר בהריון בסיכון עקב שינויים פיזיולוגיים בהריון עם סיכון לדימום מוחי אבל מבחינת המיילדותית אין השפעה על התפתחות העובר ולכן מעקב ההריון מבחינה עוברית הוא ללא שינוי מהריון רגיל, כלומר אין סיכון להפרעה בגדילת העובר או מומים וכו.
אם את ממשיכה בהריון אין לנו דרך לצפות או למנוע סיבוך כמו דימום מוחי אלא מעקב אחר סימנים/ תלונות שלך.
נציין שאין רופא שהתחום שלו הוא AVM כי מספר המקרים קטן יחסית.
אם הבנת את הסיכון ומחליטה להמשיך בהריון אכן נרצה לראות לאחר סקירה בשב 14-15 . אם תרצי את יכולה לקבוע תור למרפאה אלי בימי ראשון
בהצלחה
דר רימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון+avm
שלומית23/10/2013היי ד"ר רימון,
הבנתי שהיא דיברה איתך (ריי) אני חושבת שהבנתי אותה נכון היא אמרה שבגדול אין לנו דרך לעקוב אחרי השינויים אין דרך להיכנס לי למוח מה שנכון ומובן לי אבל אין לי מה לעשות בהריון לסיכון, אולי כבר אצלה אין לי מה לעשות אלא באחיות? בכל אופן אשמח לבוא שוב לאחר הבדיקות אלייך!
המשך ההריון החלטה סופית לאחר לבטים רבים!
תודה על התשובה המהירה והמפורטת
ואגב היא באמת הייתה נחמדה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכראיילת17/10/2013
שלום לרופאים היקרים,
בת 28, הריון ראשון מIVF ע"ר מכני (אצל בעלי) ושחלות פוליציסטיות.
בשבוע 23+5, עד עכשיו ב"ה הריון תקין ללא בעיות.
עשיתי אתמול את הבדיקה של ה50 גר', ויצא 155.
דיברתי היום עם המזכירה של הרופא אצלו אני במעקב והיא אמרה לי לבוא לקחת ביום ראשון הפניה לבדיקה של ה100 גר'.
מסיבות של עבודה לא אוכל לעשות את הבדיקה לפני יום רביעי - עד כמה זה דחוף לעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר? האם יום רביעי זה בסדר או מאוחר מדי?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
ד''ר אלי רימון18/10/2013לא כזה דחוף
יום רביעי גם טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרם-דחוף!ד15/10/2013
שלום , אני בשבוע 30
היום עשיתי בדיקת העמסת סוכר 100 גרם
התוצאות:
1) בצום -69
2) לאחר שעה משתיית גלוקוז-134
3) לאחר שעתיים -106
4) לאחר שלוש שעות- 39
אני מודאגת מהערך האחרון
האם יש לי סכרת הריון?
אשמח לתשובה בהקדם
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 גרם-דחוף! - תגובה
ד''ר אלי רימון16/10/2013אין לך סוכרת הריון
הערך האחרון תגובתי למתן סוכר גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- papp-a נמוךדנית09/10/2013
בבדיקה papp-a 0.13 MOM. שאר הבדיקות תקינות (אני בשבוע 18) ומתכננת דיקור מי שפיר. כידוע לי גם אם דיקור מי שפיר שולל בעיות כרומוזומליות papp-a נמוך יכול להצביע על בעיות וסיבוכים אחרים במהלך ההריון. על אלו סיבוכים זה יכול להצביע? האם זה אומר שאצטרך להיות במעקב הריון בסיכון גבוה? אם כן, מה כולל המעקב ואלו בדיקות מומלץ לבצע בנוסף לבדיקות שגרה?
הבנתי גם ש-papp-a נמוך מעלה את הסיכונים להאטה בגדילה והתפתחות העובר וכתוצאה מכך לשיתוק מוחין (בין היתר). אלו בדיקות ניתן לעשות על מנת לעקוב/לשלול את זה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר papp-a נמוך - תגובה
פרופ' יריב יוגב10/10/2013יש מקום למעקב הריון בסיכון גבוה
יש להיות במעקב גדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
דנית13/10/2013החל מאיזה שבוע יש להיות במעקב גדילה? האם יש להתחיל כבר עכשיו (שבוע 20)? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)