מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יתר לחץ דם לא מאוזן והריוןואלואל25/02/2014
שלום אני בת 29,סובלת מיתר לחץ דם כרוני(אצל כולם במשפחה מגיל צעיר)
אני מקבלת נורמלול כבר חמש שנים,לחץ דם לא מאוזן וכל מיני שילובי תרופות שנתנו לי עזרו אבל יש תופעות לוואי ולכן אני לוקחת רק נורמלול ועדיין סובלת מעליות של לחץ דם עד 150/100 עם הכדור.
כמוכן יש לי הפרעות בקצב לב,פעם דופק גבוה פעם דופק נמוך.
יש לי שחלות פוליציסטיות כבר כמה שנים לא היה לי מחזור בכלל,גם תרופות שהביאו לי בחודשים האחרונים לא הביאו לי מחזור.
אחרי שהפסקתי לקחת את הכדורים והתחלתי לעשות ספורט פתאום קיבלתי מחזור מצויין במשך 5 ימים! ומאז בשבועיים האחרונים אני מנסה להיכנס להריון.
השאלה שלי במידה ואני בהריון ב"ה מה לעשות עם התרופות ללחץ דם ?
אני מבינה שיש לי סכנה גדולה לרעלת הריון אבל אני מאוד רוצה ילד.
האם אלדומין זו תרופה מספיק חזקה ובטוחה?
וכמוכן עוד שאלה אחרונה,אני יודעת שאני לא מסוגלת להתאמץ בלי שיעלה לי מייד לחץ דם,אפילו להתכופף להרים משהו מהריצפה עושה לי לחץ חזק בראש.
האם במקרה כזה אני יכולה לעשות ניתוח קיסרי בהרדמה מלאה אם ארצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם לא מאוזן והריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/03/2014במידה ובהריון םני למרפאה להריון הביכון גבוה או במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה אחרי 2 קיסריליאת25/02/2014
שלום, אני נמצאת בהריון שלישי לאחר 2 ניתוחים קיסריים.
הראשון עקב מצג עכוז ללא סיבוכים. השני לאחר ירידת מים וללא התקדמות בפתיחה .
בדוחות הניתוח של שניהם לא נרשמו סיבוכים.
האם ניתן לנסות לידה רגילה בהריון זה?
האם מצריך ועדה או משהו מקדים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה אחרי 2 קיסרי - תגובה
פרופ' יריב יוגב01/03/2014געיקרון לא מבצעים זאת אלא בנשים לאחר 2 ניתוחים קיסריים ולידה נרתיקית בעברה
הסיכון גבוה מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קלקסן ואספיריןאני20/02/2014
שלום,
אני בת 28 כרגע בשבוע 27. נוטלת מהביוץ קלקסן 60 מ"ג (שוקלת 53) ואספירין מבדיקת דופק. ללא בעיית קרישיות מוכחת אלא לאור היסטוריה של 4 הפלות מוקדמות ולידה מוקדמת של תינוק בריא לאחר ירידת מים בשבוע 32.
הרופא המליץ להפסיק את הקלקסן והאספירין(100מ"ג) בשבוע 34.
רציתי לדעת -1. האם יש לכך סיכון לגבי המשך ההריון התקין?? האם כדאי להפסיק בשלב אחר?
2. מה עמדתך בנוגע לשימוש בקלקסן לאחר הלידה, האם אתה חושב שיש לי צורך בכך? כחודש מהלידה מתוכננת טיסה ארוכה של 12 שעות, האם זה מעלה את הסיכון לקרישיות?
תודה מראש,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קלקסן ואספירין - תגובה
פרופ' יריב יוגב01/03/20141 אין כלל הוכחה ליעילות השילוב הטיפולי לכןו יכולה להפסיק
2. אם בסיכון נמוך ללא טרומבופיליה אין צורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור חבל טבורשירי17/02/2014
שלום,
בשל ממצאים של חדרי מוח מורחבים התחלתי בירור מקיף (MRI, סקירות מכוונות וכו) וכעת ישנה הסוגיה האם העובר, שיש חשד שהיה דימום בשולי חדרי המוח הלטרליים שלו, סובל מטרמבוציטפניה.
מכיון שאני בשבוע מתקדם (36) הרופאים לא בטוחים שאספיק לעשות את הבדיקות הנדרשות במעבדה המטולוגית (של נוגדנים של אם ואב) והציעו לי לבצע דיקור חבל טבור בשבוע 38 בחדר ניתוח ואם תתפתח מצוקה עוברית (או יראו שיש אכן טרומבוציטופניה) יערכו ניתוח קיסרי.
רציתי לשאול מה הסיכונים של דיקור כזה והאם לא כדאי לבצע כבר ניתוח קיסרי? אני חוששת שהדיקור יגרום למצוקה לעובר ..
תודה רבה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור חבל טבור - תגובה
פרופ' יריב יוגב01/03/2014סכון נמוך
ומאחר ונתבצע בחדר ניתוח סיכון קטן מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירמיטל08/02/2014
שלום,
אני בת 51 בהריון עם תאומים עם תרומת ביצית.
השאלה שלי היא, האם אני חייבת לעשות בדיקת מי שפיר בגלל גילי או שלא חייבת כי התורמת היא בת 23!
אודה לתשובתכם המהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
ד''ר אלי רימון09/02/2014לא חייבת כי מתיחסים לגיל התורמת
אם יש ספק כדאי לשקול את בדיקת הדם החדשה ל DNA עוברי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית שהראתה תאומים זהיםאייל31/01/2014
שלום רב,
אנו בשבוע ה12 +1, והיום ביצענו בדיקת שקיפות עורפית. באופן שהפתיע אותנו ואת הרופא, הוא מצא שיש לנו תאומים זהים ובריאים[בשליה 1(מונוכוריאוניק), אך מופרדים(דיאמינואוטיק)].
הוא גם ציין שאין לו מכשיר/תוכנה שמתאימה לתאומים.
האם יש מכשיר אולטראסאונד מיוחד לתאומים? האם עלינו לבצע את הבדיקה שוב(הבנתי שאפשר עד שבוע 14)?
תודה רבה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית שהראתה תאומים זהים - תגובה
ד''ר אלי רימון06/02/2014אין מכשיר מיוחד לפי מיטב ידיעתי
פנו לרופא אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvחסוי29/01/2014
קודם כל רציתי לברך על הפורום הנפלא הזה!!
לכל השאלות ששאלתי עד כה ענית במהירות ובמקצועיות, אז המון תודה!! :-)
היום עברתי בדיקת מי שפיר לגילוי הדבקה של העובר והרופא המדקר, בבדיקת האולטראסאונד לפני הדיקור, ציין שיש לי מעט מי שפיר.
האם זה יכול לפגוע באמינות הבדיקה? כי נניח העובר לא הטיל מספיק שתן ואז לא יראו את הווירוס?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
ד''ר אלי רימון19/02/2014לדעתי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח ודימוםהדר28/01/2014
שבוע 29 להיריון שלישי.שיליית פתח מלאה.לפני מס ימים הופיע דימום שהוביל לאשפוז להשגחה של 48 שעות.לאחר האשפוז שוחררתי הביתה למנוחה בת מס' ימים.ברצוני לדעת מה ביכולתי לעשות על מנת למנוע ארוע חוזר דומה וכמובן לצמצם סיכויים ללידה מוקדמת ? האם מתעורר צורך בשמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליית פתח ודימום - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/01/2014להימנע מיחסי מין ומאמצים חריגים
פרט לכך אין צורך בהשגחה או מנוחה מיוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvחסוי27/01/2014
שלום,
במידה ובשבוע 22 יצאה תשובה שלילית בבדיקת המי פיר (כלומר העובר לא נדבק) מה הסיכוי שלו עוד להדבק בארבעת החודשים שאני עדיין בהריון?
האם בכל בתי החולים בארץ בודקים את היילוד ל cmv אם לאם יצאה תשובה שלילית בדיקור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
פרופ' יריב יוגב29/01/2014סכוי נמוך וגם אןם יידבק הרי שנוגדנים כבר קיימים בדמו מדם האם
רצוי לאחר הלידה לבדוק שתן של היילוד ב 72 הראשונות לחיים לנוכחות CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור פעם שנייהחסוי22/01/2014
שלום,
בשבוע 18+1 ביצעתי דיקור מי שפיר ללא המלצה רפואית באופן פרטי.
לאחר מספר ימים גיליתי כי חליתי במהלך ההריון ב cmv ועלי לעבור דיקור נוסף בשבוע 22+6.
האם העובדה שאני מבצעת שני סיקורים מעלה את הסיכוי להפלה?
כמה זמן מומלץ לנוח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור פעם שנייה - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/01/2014במעט
יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקפטיזול והריוןנוני20/01/2014
ד"ר שלום!
רציתי לשאול...אני סובלת מפעילות יתר בבלוטת התריס כבר כ-7 שנים אני מטופלת במרקפטיזול לסירוגין .
אני נוטלת מרקפטיזול כחודש כיום הבלוטה מאוזנת אני ובעלי מנסים והכנס להיריון רציתי לשאול האם נטילת מרקפטיזול יכולה להיות בעיתית בהריון?
בתודה מראש נוני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקפטיזול והריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/01/2014כעיקון לא
התייעצי עם הרופא המטפל ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל מי שפיר שבוע 34גלית20/01/2014
אני בשבוע 34, פניתי לבדיקה עקב התקשויות בבטן. המוניטור הראה תקינות וכן בדיקת רופא באולטרסאונד ווגינאלית. העובר לפי הערכת משקל בשבוע 32 היה באחוזון 30.
כמו כן, ביצעתי את כל הבדיקות (ייעוץ גנטי, סקירות,דיקור מי שפיר וצ׳יפ גנטי, העמסת סוכר) כולן יצאו תקינות. בכל מקרה נאמר לי לראשונה (לאחר בדיקת us אחרונה לפני 4 ימים) כי יש לי ריבוי קל של מי שפיר afi=28
האם יש משמעות לממצא לאור תקינות הבדיקוץ שבוצעו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי קל מי שפיר שבוע 34 - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/01/2014כעיקרון לא
יש לידע את רופאיח חדר לידה בהגיעך לשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא היפואקוניגלי20/01/2014
שלום,
נשלחתי לבצע US ע"י רופאת פוריות. שבוע 5+4 (פיוריגון מינון נמוך+אוביטרל+אנדומטרין)
להלן הממצאים : שק הריון ממוצע 7 מ"מ ,גבולות סדירים, הילה אקוגנית, רושם של שק חלמון.
- מעל שק הריון נצפא מבנה היפואקוגני צלול 4*5 מ"מ.
בתמונה רואים שני עיגולים צמודים זה לזה .
הטכנאית שאלה אותי אם היה יותר מזקיקי אחד- התשובה היו זקיקים אבל לא היה יותר מזקיקי אחד מעל 10 כשהזרקתי את האוביטרל.
על מה יכול להעיד הממצא הנוסף? אין לי דימומים חיצוניים ?
המלצה על מנוחה?
מה שהכי חשוב לי לדעת האם יתכן בממצא שיכול לסכן לי את ההריון?(הבנתי שיש קשר בין יחס גודל שק ההריון לממצא ? )
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא היפואקוני - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/01/2014אינו מסכן את ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קלקסןמישהי19/01/2014
שלום
אני נמצאת בשבוע 36 ונוטלת קלקסן מהביוץ עקב הפלה אחת, הריון כימי והרבה כשלונות בטיפולי IVF. אין לי קרישיות יתר מוכחת (כל הבדיקות שלי תקינות) אך הומלץ לי לקחת קלקסן ליתר בטחון
עד היום נטלתי במינון 60 והיום העלתי ל80 עקב עלייה במשקל (אני כרגע שוקלת 70 קילו). הרופא המליץ על הפסקת קלקסן בשבוע 38.3 לקראת לידה על מנת לאפשר לי לקחת אפידורל במידת הצורך (ללא זירוז, הכוונה להפסקת הקלקסן והמתנה להתפתחות לידה טבעית)
האם אין סיכון בהפסקת הקלקסן? האם יש אפשרות שמשהו יקרה חס וחלילה לעובר עקב ההפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קלקסן - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/01/2014ההפסקה בטוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידהיעלי צפון19/01/2014
שלום
בת 33 הריון ראשון ספונטני עובר 1. נמצאת בשמירת הריון כחודשיים בגלל קיצור צוואר הרחם שטופל ע"י נרות ועכשיו תקין +ריבוי מי שפיר שגם התאזן וכרגע הוא תקין וסיבה נוספת היא עוברית קטנה.
יש לציין שאני גם רזה ומשקלי בלידה היה 2.400 ק"ג.
היום בביקורת במיון יולדות רצו לעשות לי זירוז לידה למרות שהמוניטור טוב, ללא צירים, תנועות עובר ואין ירידת מים דימום או כאבים., ופתיחה 0.5, מצב ראש.
כל הנתונים חיוביים חוץ מהמשקל של התינוקת שהוא 2350-2400 קילו - הופנתי לייעוץ אצל מנהל המרפאה בסיכון גבוה והוא לא המליץ על זירוז בגלל שכל הנתונים חיוניים וזה רק משקל נמוך של התינוקת. במיון נאמר לי גם על מצב אפשרי של מות עובר בגלל שהוא קטן ואולי יש משהו בשיליה או באספקת דם . יש לי ביקורת עוד 3 ימים.
האם החלטת הרופא הייתה נכונה ואין צורך לעשות זירוז אשר יכול לגרום לניתוח קיסרי במידה ולא יצליח?
אודה על תשובתכם המהירה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה מהירה
דנה צפון21/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזירוז לידה - תגובה
פרופ' יריב יוגב23/01/2014ללא בדיקה ומעבר על הנתונים שלך לא ניתן להביע עמדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)