מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף לפני גרידהלירז23/11/2008
שלום אני בת 45 בהריון שבוע 21 אבל גודל העובר מתאים לשבוע 17+ יש סיבוכים רבים לעובר ועלי לעבור גרידה להפסקת ההריון. לפני כן עלי לעבור למינריה. השאלה שלי היא מה זה למינריה? האם זה כואב ומצריך משכך כאבים? ואיך מתנהגים בין הלמינריה והגרידה שתערך יום אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירז
ד''ר אלי רימון23/11/2008הלמינריות הן צינוריות המוחדרות לצואר הרחם ובמהלך 6-8 שעות מתרחבות ובדרך זו מושגת פתיחה של הצואר. המטרה למנוע נזק אפשרי שבהרחבה מכנית לצואר.
הפעולה לא נעשית בהרדמה וכרוכה באי נעימות קלה , מתבצעת 6-8 שעות טרם הפעולה.
בררי במוסד בו תטופלי לגבי הפרוטוקול המדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה שליתיתיפעת22/11/2008
זהו הריון שני של תאומים הפרית IVF בהריון הראשון סבל אחד העוברים מאי ספיקה שליתית ונולד במשקל 1קג בשבוע 33 לאחר 6 חודשים בפגיה השתחרר הביתה כשמצבו תקין מה הסיכוי שבעיה זו אי ספיקה שליתית תחזור בהריון שני ? האם תת משקל בשבוע מתקדם הינה סיבה להפחתת העובר ? עד איזה שלב בהריון אפשר לעשות הפחתה באישור ועדה כשהסיבה משקל עובר נמוך ? מהוא לפי ההגדרות משקל נמוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת שליה
פרופ' יריב יוגב23/11/20081. קיים סיכוי מוגבר לחזרת התופעה בהשוואה לנשים ללא בעיה זו אך כל מקרה נידון לגופו ותלוי בנסיבות שהביאו לבעיה בהריון הראשון
2. התפתחות של פיגור משמעותי בגדילה יכול להיות קשור לתסמונות שונות וכן להפרעוצת גנטיות. הפסקת הריון לאחר שבוע 23 דורשת אישור ועדה מיוחדת הנקראת ועדת על. ועדה זו דנה בכל מקרה לגופו
3. משקל נמוך ע"פ ההגדרה הוא הערכת משקל או משקל לאחר הלידה הקטן מאחוזון 10 לגיל ההריון. משקל נמוך משמעותי הינו מתחת לאחוזון 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקה שליתית
יפעת23/11/2008שלום ד"ד האם הייתה ממליץ לבצעה הפחתת עובר בשבוע 9 ( פשוט להפחית את הקטן מביניהם )או לחכות ולראות את מצב העוברים בשבוע עשרים ואז לבצע החלטה (כאשר עד שבוע 20 נבצע בדיקת מי שפיר סריקת מערכות וכו)כאשר אם מצב העוברים תקין ושניהם בגודל המתאים מבחינת השבוע לא לבצע הפחתת עובר אך אם אחד מהם קטן משמעותית( 3% ) נבצע מיד הפחתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפעת
פרופ' יריב יוגב23/11/2008המקרה מסובך מדי מכדי שנדון בו מעל דפי האינטרנטי
קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב לרופאים וברוריה מהקריו22/11/2008
נכדתי (בת 25) בהריון עם ניני הראשון! ואני מודאגת מכמה בדיקות דם שלא נראים לי , למשל: hepatitis BsAG = 228.28 postive Toxsoplasma IgG = 32.10 positive " IgM negative Rubella Af IgG = Low litter 24.80 Treponema = negative שני האחרונים נראים בסדר, אבל לגבי אדמה (היה לה כשהייתה קטנה) זה מספיק הנוגדנים? CMV = שניהם יצאו שלילי תודה עלהתשובה וברכות ברוריה מהקריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
פרופ' יריב יוגב23/11/2008לא ציינת באיזה שבוע היא נמצאת
סה"כ אין דחיפות לפעולה כלשהי על סמך הבדיקות שציינת
מומלץ מעקב הריון מסודר ע"י הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
ברוריה מהקריו23/11/2008נכדתי בשבוע 10 להריונה. אני מבקשת בהזדמנות זו להביע את הערכתי הרבה לכם על המאמץ שאתם משקיעים בפורום שעוזר מאוד מאוד לצבור המבולבל כל כך בימים שהרפואה משתנה מיום אחד למשנהו. מלאכתכם היא קודש לדעתי. תבורכו. בברכה ברוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון - דחוף בבקשהשיר22/11/2008
שלום, אני בשבוע 16 להריוני. בשבוע שעבר, בביקורת אצל הרופאה שלי, נאמר לי שאני עוברת לטיפול ולהשגחה במחלקה להריון בסיכון גבוה, בגלל שרירינים שיש לי ברחם, וגם בגלל כאבים די חזקים שלא מרפים ממני במהלך כבר 4 חודשים. הרופאה אמרה לי שאני אודיע בעבודה, שאני בעוד שבוע בשמירת הריון, כלומר הרופאה נתנה לי שמירת הריון, בעצם עדיין לא פורמלי, אלא רק אמרה לי בע"פ, בשבוע הבא יש לי פגישה איתה, לאחר שעברתי סקירה ותיעוד שרירנים ומדידתם, הפגישה איתה תהייה להתחיל את כל התהליך שצריכים לעשות בכדי לבקש שמירה למל"ל. השאלה היא כזו : אני עובדת במשרד פרטי, מה אני עושה לאחר שהרופאה נותנת לי שמירה, כלומר לאחר שהיא ממלא את הטופס הספציפי לביטוח הלאומי. יש לי את הזכות לא ללכת לעבודה כבר מהיום בו הרופאה נותנת לי את השמירה? ולהודיע במשרד, שקיבלתי שמירה ואני פשוט לא מגיעה למשרד בגלל המצב שבו אני נמצאת. אני פוחדת שיעשו לי בעיות, ושיהיו תלונות שלא הודעתי קודם... אך אי אפשר להודיע קודם על שמירה, השמירה היא לא מתוכננת, ואי אפשר להודיע מראש דבר שכזה, במיוחד שהרופאה אמרה לי את זה פשוט במפתיע, לא הייתי אצל הרופאה מאז תחילת ההריון שלי, אבל הייתי במוקד ובבית חולים וקיבלתי זריקות וכו', ובמשרד יודעים על הכאבים שמהם אני סובלת כל הזמן. אודה למענה, מה אני עושה יום למחרת? האם הזכות שלי היא להשאר בבית כבר מהיום הראשון? לעניות דעתי השמירה היא תהייה מעכשיו ועד סוף ההריון. אני פוחדת שאאבד את זכויותיי לפיצויים אם זה קשור בכלל לשמירה..., כי אני עובדת במשרד הזה 10 שנים לפחות, ואני לא מתעתדת לחזור לשם לאחר הלידה. ממש אודה לתשובה. תודה רבההה שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת ההריון
פרופ' יריב יוגב22/11/2008אינני בקי בפרטי המקרה אך לא ברורה לי ההתויה לשמירת ההריון
אנא התיעצי עם הרופאה שהמליצה
לברור זגויותיך אנא פני לביטוח לאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתעדי22/11/2008
שלום רב אני בשבוע 27 והתגלתה אצלי סכרת הריונית. אני במעקב עם גלוקומטר מספר ימים ורציתי לברר אם התוצאות תקינות או שיש צורך לשנות את הדיאטה או לצערי אינסולין. (אני אהיה אצל הרופא רק עוד שבוע....) בצום 85, שעתיים אחרי ארוחת צהרים 123, שעתיים אחרי ארוחת ערב 123 ובלילה לפני השינה, שעה לאחר אכילת קלמנטינה יצא לי 193. התוצאות תמיד זהות עם סטיה של 3-4....... מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון התוצאות של הגלוקומטר
עדי22/11/2008צום 85, שעתיים לאחר ארוחת בוקר 123, שעתיים לאחר ארוחת צהרים 107, שעתיים לאחר ארוחת ערב 123. ולפני השינה, שעה לאחר אכילת קלמנטינה 193.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי סוכר
פרופ' יריב יוגב22/11/2008אין מספיק ערכים כדי לתת המלצות
המשיכי במעקב סוכר והתיעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם וחלבון בשתןאפי21/11/2008
שלום, אני בהריון רביעי, שבוע 30, לוקחת קלקסן וקרטיה עקב 2 רעלות הריון חמורות שהתפרצו בשני הריונות (הראשון והשלישי) למרות שבירור קרישיות היה תקין. בחודש האחרון אני במעקב לחץ דם ושתן כל שבוע ובפעמים האחרונות היה דם בשתן +4 ו-+5 וחלבון +2 . לחץ הדם תקין. הרופא ראה את התוצאות ואמר שזה בסדר אך גם במעקב אתמול שוב האחות העירה על נוכחות דם וחלבון בשתן. ממה זה נובע? (תרבית שתן שעשיתי בשליש השני יצאה תקינה). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם וחלבון בשתן
פרופ' יריב יוגב21/11/2008יש לחזור על תרבית השתן
מעבר לכך בלתי אפשרי לספק ייעוץ אינטליגנטי על סמך הנתונים שסיפקת
יש להייועץ ברופא המומחה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה בהריוןפ21/11/2008
כמה ליטר מים מומלץ לשתות בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה בהריון
פרופ' יריב יוגב21/11/2008כאוות נפשך אך לא פחות מ 2 ליטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמיגלי20/11/2008
שלום רב עברתי לפני שבוע כריתת חצוצרה בלפרוסקופיה עקב הריון חוץ רחמי שהושג בIVF. ביום הניתוח הבטא הייתה 13465 ואתמול ירדה ל450, היום התחיל לי דימום שנראה כמו וסת. האם זה נורמלי שיהיה דימום כאשר הבטא עדיין גבוהה? (הגוף כאילו עדיין בהריון מבחינת רמת ההורמון, לא?) מתי אפשר לחזור לקיים יחסי מין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי
פרופ' יריב יוגב21/11/2008אין זה הפורום הנכון
פני לפורום גניקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרדנה20/11/2008
שלום רציתי בבקשה לדעת האם תוצאות בדיקה תקינות שבוע 26+1 העמסת סוכר 50 גר תוצאה 120 יש לציין כי ליפני שתית הסוכר ענבים לא ההיתי בצום אלה שתיתי את הסוכר ענבים ולאחר שעה ללא אוכל רק שתית מים ביצעתי את הבדיקה האם תוצאה תקינה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
פרופ' יריב יוגב21/11/2008הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהפ20/11/2008
עשיתי בדיקת שתן פעם שניה לפי המלצתך, להלן התוצאות. glucose 20 mg protein 50 mg blood 0.06 trace mg leukocytes 500 large mg nitrite neg ph 5.5urobiliogen normal bilirubin neg urine, culture neg האם זה בסדר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
פרופ' יריב יוגב20/11/2008יש גם חלבון וגם תאים לבנים
פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתי מהרופא ואני לחוצה אשמח עידודלימור19/11/2008
חזרתי מהרופא כולי נסערת ובוכה , אני שבוע 32 יש לי לחץ דם גבוהה 150/100 על פי שאני לוקחת אלדומין 250 אני לא מבינה איך אצל הרופא יוצא מספרים כל כך גבוהים ואצלי בבית שאני עושה בדיקה ביתית יוצא 130- על 97- . בקיצור זה מלחיץ אותי אני יודעת שזה עושה נזק לקטנה כמו כן הייתי אצל 3 רופאים שונים וכל אחד אמר לי חות דעת שונה אם יש המלצה על רופא ללחץ דם טוב אשמח המלצה באיזור ראשון לציון והמרכז אני קראתי שלמי שיש לחץ דם גבוהה יש סיכוי טוב לניתוח קיסרי כמו כן מה זה עלול לגרום לתינוקת ??? אשמח עידוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ' יריב יוגב19/11/2008פורום זה לפחות מבחינת השאלות הנשאלות את מנהלי הפורום אין מטרתם ליצור קבוצת תמיכה ועידוד כי אם תשובות קונקרטיות לשאלות מוכוונות.
יל"ד כרוני בהריון המטופל תרופתית מחייב מעקב במסגרת מרפאה להריון בסיכון גבוה יש לעקוב אחרי מדדי יל"ד הופעת חלבון בשתן ומעקב אחר גדילת העובר
אני מציע כי תפני לייעוץ מסודר שלאחריו אני משוכנע תהיי הרבה יותר מעודדת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLT - האם יש מקום לדאגה?טל19/11/2008
שלום רב, כרגע התקשרה אליי אחות הקופ"ח ומסרה לי כי הרופא שלי ביקש שאזכיר לו מחר ( יש לי תור אצלו מחר) להתייחס לספירת הדם ל- PLT ערך של 273 ולהמוגלובין 10.6. יש לציין כי הנני בהריון ראשון תאומים ( עם תמכיה הורמונאלית ) שבוע 23+6 . כעת נמצאת עד מחר בשבועיים מנוחה עקב צוואר 26 מ"מ נכון ל-06.11.08. האמת שקצת נלחצתי מאחר וזאת הפעם הראשונה שמתקשרים אליי מקופ"ח בנוגע לתוצאות של בדיקות דם ומבקשים להתייחס אליהם , מעולם לא התקשרו אליי וביקשו ממני להתייחס לאיזשהי בדיקה. אין לי סבלנות להמתין עד מחר אני קצת לחוצה , האם יש מקום לדאגה? יש לציין כי עיינתי ב3 הספירות החאורנות שעשיתי בשלושה החודשים החרוניםש לי והערכים נעים בין 270 ל- 290. תודה רבה על תשובתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום לדאגה
פרופ' יריב יוגב19/11/2008מספר הטסיות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקותפ18/11/2008
שמעתי שבהריון רצוי לא להתקרב לחתולים וכלבים בגלל חיידקים, האם זה נכון? עברתי 2 הפלות, כאשר בהפלה\לידה מוקדמת הסיבה היתה חיידק שנמצא בבדיקת השליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות
פרופ' יריב יוגב19/11/2008אין זה נכון כלל וכלל
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין וזירוז ליידהטל18/11/2008
שלום רב, הנני כעת בשמירת הריון שבוע23+6 עקב צוואר 26 מ"מ , נכון לשלפני 12 יום. הרופא המליץ על מנוחה לרוב בשכיבה והימנעות מיחסי מין רציתי לדעת למה יחסי מין עלולים לזרז? האם עקב פעולת האקט של הגבר? או עקב התכווצויות הרחם של האישה בעת האקט ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין וזרוז לידה
פרופ' יריב יוגב18/11/2008האמת...יש מעט מחקרים מבוקרים בנושא
ידוע שגם גירוי ישיר של צוואר הרחם יכול להביא לדינמיקה צווארית וצירים. בנוסף נוזל הזרע מכיל חומר בשם פרוסטהגלנדינים היכול לגרום לצירים
אמנם חדירה נרתיקית אינה מומלצת אך כל שאר ההנאות ההדדיות מותרות
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך על תשובתך הבהירה ו
טל18/11/2008הבהירה והמהירה , יישר כח עצום על תשובותיכם . תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv IGG>250 IgM Positiveקרן17/11/2008
שלום, אני בשבוע 7 ו-4 ימים ביצעתי בדיקות דם ל CMV והתוצאות יצאו חיוביות Cmv IGG>250 IgM Positive ה IgG Avidity יצא 21 על פי הבדיקות חודשיים לפני כן ה IGG ו IGM היו NEGATIVE. האם זה אומר שהעובר חשוף יותר לוירוס, האם ניתן למדד מתי נדבקתי? איך ייתכן שב 2006 ה CMV IGG היה חיובי וערכו היה 81 ולפני כחודשיים היה שלילי ושוב עכשיו חיובי מעל 250. האם המספר מעיד על הנוגדנים שיש לי בגוף או שאני חשופה לוירוס כזיהום ראשוני. תודה מראש על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv IGG>250 IgM Positive
פרופ' יריב יוגב17/11/2008קרן שלום
במידה וב 2006 היו נוגדנים מסוג IgG כנגד CMV משמעו שנחשפת לוירוס טרם ההריון הנוכחי
נראה לי כי יש מקום לברור יותר מעמיק מאשר באתר אינטרנט
במידה ושייכת לקופ"ח כללית/לאומית אני מזמין אותך להגיע למרפאת זהומים בהריון במחלקה להריון סיכון גבוה בבי"ח בילינסון לצורך ייעוץ מסודר
במידה ולא אנא צרי עימי קשר ישירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)