מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מוזרה- שליה קדמית ואח"כ פתחמירב17/11/2008
בשקיפות עורפית ובסקירת מערכות המוקדמת (שבע 15+) צוין שמיקום השיליה קידמית(לא נמוכה או משהו כזה) בסקירה המאוחרת בסביבות שבוע 23 נאמר לי שקיימת שילית פתח (לא ציינו נמוכה חלקית וכו') האם זה הגיוני שהיא שינתה מקום מקידמית רגילה לפתח בתקופת זמן הזו? והאם זה אומר שהסיכוי יותר גבוה שהיא תעלה מכיון שנאמר לי שעד שבוע 33 היא עוד יכולה לעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליית פתח
פרופ' יריב יוגב17/11/2008מיקום השליה יכול להשתנות במהלך ההריון
במידה ומדובר בשליית פתח מרכזית מלאה בשבוע בו את נמצאת קרוב לוודאי שעדיין תהיה שלית פתח בדרגה זו או אחרת גם בהמשך ההריון
יש צורך במעקב סונוגרפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה על השראת לידהנילי17/11/2008
שלום, מדוע חשוב לעשות השראת לידה לפני תום 40 שבועות בתסמונת אפלה, ועם טיפול בקלקסן? מהן הסכנות? האם העובר לא בטוח כל עוד מקבל קלקסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השראת לידה
פרופ' יריב יוגב17/11/2008יש לבחון כל מקרה לגופו
הרצון בהקדמת הלידה וניהול לידה מבוקר מבוסס על חשש משיחעור גבוה יותר של מוות עוברי תוך רחמי וסיבוכי הריון במקרים אלו
כדי לתזמן את הלידה שלך באופן אישי אנא התייעצי עם רופא מומחה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ורוצה לשאול גם...
נילי18/11/2008הרופא שלי קבע השראת לידה לשבוע 39, אך רציתי להבין יותר לעומק- מדוע עם APLA יש סיכוי גבוה יותר לסיבוכים בסוף ההריון? האם העובר לא מוגן כל עוד מקבל קלקסן? יש בעברי 3 הפלות עוקבות בשבועות הראשונים בהריון ולפני כן הריון תקין ללא קלקסן שהסתיים בשבוע 40, לידה עצמונית ועובר 3 ק"ג. ושוב, אני שואלת- אם כך, מה הבעיה ללדת טבעי בשבוע 40 גם הפעם? תודה על התשובה המהירה, מקווה לתשובה על שאלתי הנוספת בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' יריב יוגב18/11/2008במידה ומהלך ההריון תקין מדדי העובר תקינים לחלוטין וביעוץ פרטני בינך ובין הרופא המטפל אינני רואה בעיה בדחיית בלידה בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד :-)
נילי18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה ויראלית במשפחהדריה16/11/2008
שלום, אני בשבוע 26. לא מחוסנת לCMV. בשבוע שעבר (25) עברתי בדיקה שיצאה תקינה. השבוע הבת שלי ובעלי מאוד מצוננים (ללא חום אך נראה משהו ויראלי) וגם אני קצת וחוששת שנדבקתי מהם. מה הסיכוי שזהו CMV ומה הסכנה בשלב זה של ההריון? מתי (כמה זמן אחרי הדבקה) אפשר לבדוק שזה לא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה ויראלית במשפחה
פרופ' יריב יוגב17/11/2008הסיכוי להידבקות ב CMV אינו גבוה מאחר ולא הרור כי הגורם לצינון המשפחתי
משמעות זיהום בשבוע בו את נמצאת אינו ברור לחלוטין אך כנראב שחשיבותו נמוכה
אבחנה מדויקתרק בעוד 4-6 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על מהירות התגובה
דריה17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות קצרות : טוקסו ו - CMVדניאל16/11/2008
שבוע טוב לרופאים הנכבדים אני בחודש שמיני 1. האם ערך של IGG=9.6 בבדיקת CMV אומר שיש לי נוגדנים בגוף ? ( IGM שלילי ) 2. לפני שבוע ניקיתי נוזל בצבע צהוב ליד דלת הכניסה ( ככל הנראה הפרשה של חתול - שתן ) . מייד "שנפל" האסימון שטפתי ידיים היטב. האם הנגיף עובר רק בצואה של החתול או גם בשתן ? בכל מקרה עשיתי בדיקת דם לטוקסופלזמה אך עבר שבוע ואין עדיין תשובה . אודה לתובנות יום טוב דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות קצרות : טוקסו ו - CMV
פרופ' יריב יוגב16/11/2008את מחוסנת ל CMV
אם לא שתית את הנוזל הצהוב אין סכנה בהידבקות. מה גם שמשמעות ההידבקות בשבוע בו את נמצאת שולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בחודש שביעיאידה16/11/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 30 ויש לי דימום בצורת כרישי דם (חתיכות קטנות שיוצאות ביחד עם ההפרשות) התאשפזתי בבית חולים למעכב ועשו לי את כל הבדיקות שלפוחית השתן תקינה וכולל הקולוסקופיה והכל היה תקין כמות מי השפיר צוואר הרחם 4 ס"מ הרחם סגור הכל היה בסדר ושיחררו אותי למנוחה בבית 5 ימים במשך הימים האלו לא יצא כלום אבל אתמול שוב יצאה חתיכה קטנה של דם ביחד עם ההפרשה, אני לא יודעת מה לעשות אבקש התייחסות מהירה תודה אידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל בחודש שביעי
פרופ' יריב יוגב16/11/2008דמם במהלך הטרימסטר השלישי מחייב בדיקה והערכה
במידה ויש לך דמם אין מתאפשר לתת ייעוץ באתר אינטרנט- פני לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי סוכר נמוכים לאחר העמסת סוכרימית14/11/2008
שלום רב, זהו הריוני השני לאחר שההריון השני הסתיים בשבוע 28 לאחר מוות עוברי של העובר. התגלתה קרישיות יתר. אני מטופלת בקלקסן ובאספירין (עקב רעלת הריון בהריון הראשון). בהריון הקודם סבלתי מסכרת הריון. כחודשיים לפני שנקלטתי להריון ביצעתי העמסת סוכר של 75 גרם והערך יצא 152. (להבנתי - תקין אבל יש נטיה לסכרת). בנוסף במשפחה שני חולי סכרת - אחות ואבא. כעת אני בשבוע התשיעי להריון וביצעתי העמסת סוכר של 100 עפ"י הוראות הרופא המטפל. להלן התוצאות: בצום - 74 60' - 150 120' - 136 180' -40 (הבדיקה נבדקה פעמיים)!!! לאחר הבדיקה האחרונה חשתי חלשה מאוד, עד כדי סחרחורת וצורך עז לישון. אוסיף שתחושה זו מלווה אותי לרוב מתחילת ההריון אנא המלצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימית
ד''ר אלי רימון15/11/2008סליחה שפספסתי.
התופעה מוכרת בהריון ומופיעה ב-5% מהנשים שעוברות העמסת סוכר .
לא נקשרה בשיעור יתר של סיבוכים.
הרגשה זו שכיחה גם לאחר ארוחות בהריון.
ניתן להוועץ בדיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה אך שכחתי לשאול עודטל14/11/2008
לד"ר שלום רב שוב, לאחר ששלחתי את ההודעה הקודמת עלו לו עוד שאלות ברשותכם: הנני שבוע 23 שבוע שעבר ביום חמישי הייתי בדיקה שגרתית אצל הרופא שלי , הוא הפנה אותי למדידת אורך הצוואר ( הריון ראשון תאומים לאחר זריקות הורמונאליות). נמצא כי אורך הצוואר הינו 26 מ"מ לפני שבוע, ןבפרט שגם דיווחתי על לחץ תמידי כלפי החלק התחתון. הוא שלח אותי לשבועיים מנוחה בבית לרוב בשכיבה. אתמול לאחר שבוע עשיתי שוב אולטרסאונד ונמצא צוואר 53 מ"מ אך הוא אמר כי נמשיך עוד שבוע ואז הוא יחליט. (נראה לי שחשוב שתדעו כי יש לי צירונים קטנים, לפעמים אני מרגישה אותם ולפעמים כלל לא ). רציתי לדעת במידה והנתונים של אתמול יהיו גם בשבוןע הבא האם לדעתכם יש מקום להחזיר אותי לכמה שעות עבודה ביום ואם כן לכמה שעות לדעתכם? שאלתי השניה האם לדעתכם יש סיכוי שעם הצירונים אוכל לסיים הריון מלא לפחות להגיע לשבוע 36? תודה רבה על שהנכם מקדישים מזמנכם היקר שבת שלום ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון14/11/2008התמונה לא ברורה לי ללא בדיקה
ממליץ לפנות לרופא הריון בסיכון שכן יתכן שאת בסיכון ללידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפברין הידרוכלורידטל14/11/2008
שלום רב, הנני שבוע 23 הריון ראשון תאומים בתמיכה הורמונאלית. אורך צוואר 53 מ"מ. בשבןע האחרון החלו צירונים - לאחר מוניטור צירים. אחת לכמה ימים יש לי צירים מעט יותר חזקים , כלומר 4צירים כאלה בתווך של שעתיים אחת לכמה ימים. אולי צירונים יש לי אך אני לא חשה אותם . הייתי אתמול אצל הרופא שלי שנתן לי פפברין הידרוכלוריד, ואמר שאיך שהצירים היותר חזקים מתחילים לקחת את זה, כלומר 1 כדור. רציתי לדעת האם לקיחת הכדור היא כדי לגרום לי להקלה בכאב או כדי למנוע יותר את כיווץ הרחם כי זה לא בריא יותר לגוף לרחם ולעוברים בשלב זה של ההריון? אם זה רק כדי למנוע ממני את הכאב אני מוותרת על זה. אבל אם זה יותר נצרך להמשך הריון תקין וודאי שאקח. אשמח לתשובתך. תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון14/11/2008רצוי שתפני שאלות אלה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV EBVיהודה14/11/2008
בתי חלתה ב-CMV ו- EBV. גיסתי שבהריון שהתה במחיצתה טרם היוודע מחלתה. מה תקופת דגירת המחלה ובאיזה שלב גיסתי צריכה לבצע בדיקת דם? האם יתכן מצב בו היא לא נדבקה אך העובר יתכן ונדבק? האם בדיקת מי שפיר מגלה האם התינוק חס וחלילה נדבק בנ"ל? האם מגלה האם נפגע? האם יש צורך לבצע את מי השפיר במועד מסויים מרגע המגע עם החולה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד''ר אלי רימון14/11/2008השאלות נכונות אך מקדימות את המאוחר
ראשית פנה לרופא הילדים וברר במה חלה הילד שכן ל-EBV אין השפעה על העובר.
ניתן לאמת את הדבר בבדירות דם לילד.
לגבי ההרה עליה לפנות לרופא המטפל ולבדוק אם נלקחו בעבר בדיקות ל-CMV ולחזור עליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם וגם
יהודה14/11/2008ראשית דבר - תודה. הילדה נדבקה עפ"י התוצאות בשתי המחלות. להרה אין נוגדנים ל-CMV. היא מבצעת בדיקת דם בימים אלו, אך עומדת לפני ביצוע בדיקת מי שפיר, ואנו נדרשים לשאלה האם לדחות את ביצוע מי השפיר. אודה להתייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודה
ד''ר אלי רימון14/11/2008מומלץ לדחות מי השפיר
קביעת מועד חדש לאחר תשובת הבדיקה וניתוח בדיקות הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלבניזם - סוג לידהלימור גבע13/11/2008
שלום רב, אני בת 30 ובהריון חודש שני. יש לי אלבניזם עם ניסטגמוס ובעלי הוא לא אלבניזם וללא ניסטגמוס. השאלה נוגעת ללידה עצמה: 1. האם מחוייב שאלד בניתוח בשל הבעיה?? 2. עם מי מתייעצים? רופא עיניים? רופא נשים? מומחה מסויים? 3. האם הדבר קשור בקרנית? משהו אחר? תודה, לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימורy
ד''ר אלי רימון13/11/2008התיעצי עם רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר הרחםסיגלי12/11/2008
אני בהריון תאומים לאחר טיפולי הפריה(היו 4 עברתי הפחתה ל2 לפני שבועיים) היום שבןע 14, בשבוע 11 בוצעה לי שקיפות עורפית והרופא רשם-צוואר רחם סגור- אורך 30 מ"מ. הבנתי שהאורך קצר מדי, יש סיכוי הזה יתארך ואולי זה קצר בשלב מסויים וזה משתנה? יש לי עוד שבוע סקירה ואני ממש בלחץ האם לחכות לעוד שבוע לבדיקה נוספת או לפנות כבר עכשיו? האם זה סובל דיחוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
ד''ר אלי רימון13/11/2008המתיני לבדיקה
אין מה לעשות בתאומים בשבוע כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי הפחתה בתנועות הן אור אדום?נעמי12/11/2008
אני בת 40, שבוע 20, שתי הפלות מאחורי (בשנה האחרונה). לפני כשבועיים-שלושה התחלתי להרגיש בתנועות עובר חלשות בעיקר בלילה, אך ביומיים האחרונים: דממה. לא ביום ולא בלילה. קראתי שזה עוד מוקדם להלחץ כשלא מרגישים סימני חיים, מאיזה שלב כן צריך "לרוץ" להבדק? האם שפעת/שיעולים אסמטיים של האם יכולים להשפיע על העובר..? תודה מראש, נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד''ר אלי רימון13/11/2008משב 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהרבקה11/11/2008
כמה זמן אחרי מחלת הנשיקה אפשר להיכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
ד''ר אלי רימון11/11/2008וירוס מחלת הנשיקה אינו משפיע על העובר.
רצוי להמתין 3-6 חודשים ולקבל אישורו של רופא המשפחה לאור סיבוכים אפשריים של המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכונהפ11/11/2008
תודה. מה הכונה nonreacative?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ
ד''ר אלי רימון11/11/2008שלילי-תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלותיפ10/11/2008
תודה על ההתיחסות המהירה. האם חשוב ללכת מהר עם התוצאות לרופא? או שאפשר לחכות לתור שנקבע לעוד שלושה שבועות? מה זה non reacativy?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפ
ד''ר אלי רימון11/11/2008ניתן להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)