מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה תוך כדי הריוןרוני27/10/2008
שלום רב. האם הנקת תינוק בן שנה במהלך הריון מסכנת את ההריון? לאילו תופעות יש לשים לב? אשמח לשמוע דעתכם בנושא. אני מתלבטת לגבי כניסה להריון שני. המשך הנקת ילדי הראשון מאוד חשובה לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
ד''ר אלי רימון28/10/2008אולי כדאי להמתין עם ההריון עד סיום ההנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GCT 1 HOURדנה27/10/2008
שלום, עשיתי היום בדיקת העמסת סוכר GCT 1 HOUR והתקבלה תוצאה שימאה מתחום הנורמה 151.9 מה זה אומר ומה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון27/10/2008גשי לרופא שיפנה אותך להעמסת סוכר 100 גר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןנורית26/10/2008
שלום רב, עשיתי בדיקת חלבון בשתן לאחר מתן שתן של 24 ש"ע וזו התוצאה: חשוב לציין כי אני בשבוע 38+5 וסה"כ השתן שנאסף הוא 2 ליטר. בנוסף לחץ הדם שלי תקין האם יש סיבה לדאגה PROTEIN U/24HR 208.00 MG/24H MICROALB. CONC 0.50 MG/DL PROTEIN U CONC 10.40 MG/DL MICROALBUM/24H 10.00 MG/24H ALB/CRE RATIO- 11.73 MG/G) VOLUME URINE 2.00 L/24H CREATININ U/24 852.00 MG/24H CREATININ UCON 42.60 MG/DL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר jחלבון
ד''ר אלי רימון27/10/2008הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת כדורים לקבלת מחזורפ25/10/2008
אני אחרי לידה \ הפלה מוקדמת שבוע 23, אחרי ההפלה לקחתי כדורים כאמצעי מניעה במשך חודשיים ,קבלתי מחזור פעמיים. אחרי בדיקת הסיבות להפלות(2, הכל יצא תקין)ברצוני להכנס להריון לכן הפסקתי עם הגלולות, אך כבר עברו חדשיים ולא קבלתי מחזור, עשיתי בדיקת הריון יצאה שלילית. הרופא הציע לי לקחת כדורים כדי לקבל מחזור. שאלתי: האם כדאי לקחת כדורים ,או לתת למחזור להגיע לבד. רוצה לציין ,המחזור שלי לא מסודר אך נכנסתי להריון פעמיים ללא בעיות . תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כדורים לקבלת מחזור
פרופ' יריב יוגב25/10/2008שאלתך אינה תואמת את מטרת הפורום
הפני שאלתך לפורום גניקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדנוי24/10/2008
שלום רב, אני בהריון בשבוע 22 וסובלת מגרד עז בעיקר בידיים וברגליים. בבבדיקה מקיפה שערכתי התקבלו התוצאות החריגות האלה לגבי תפקודי כבד: GOT (ASP) 144 GPT (ALT) 553 ALK. PHOSPHATASE 194 GGT 62 הרופאים משערים שמדובר ב-כולסטאזיס אינטרההפטית ושאלותי הם: איך ממשיכים את ההריון והאם ערכים אלו ילוו אותי במהלך כל ההריון? איזה נזק עלולה המחלה לעשות לעובר? ולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בתפקודי כבד
פרופ' יריב יוגב24/10/2008ללא ספק יש הפרעה משמעותית בתפקודי כבד יש לשלב בדיקות הדמיה (אולטרהסאונד) ובדיקות סרולוגיות. שבוע ההריון בו את נמצאת מעט מוקדם לאבחנה אותה ציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשויות של הבטןדנה24/10/2008
שלום אני בתחילת שבוע 27, מזה 10 ימים יש לי התקשויות של הבטן בתדירות של כל 20-25 דקות. הייתי פעמים במיון, בדקו את צוואר הרחם והכל תקין. אתמול התקבלו תוצאות תרבית שתן בה התגלו חיידקי אי קולי פחות מ-100,000 והתבקשתי ליטול אנטיביוטיקה זינט 500, האם זה יכול להיות הגורם לצירים? תודה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקשויות של הבטן
פרופ' יריב יוגב24/10/2008זהטום בדרכי השתן יכול להיות גורם לתחושת צירים והופעת צירים מוקדמים. התחילי בטיפול אנטיביוטי והמשיכי מעקב אצל הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריטייס והריוןטל23/10/2008
שלום רב לאחרונה אובחנה אצלי מיקרואלבמיוניריה והנפרולוג המליץ ליטול 1.25 מ"ג טריטייס פעמיים ביום. טרם התחלתי ליטול את הכדורים. ידוע לי שאסור לקחת אותם בזמן הריון ואני מתכננת הריון נוסף בשנה הקרובה השאלה שלי היא כמה זמן מראש עליי להפסיק את הכדורים ע"מ שהגוף "יתנקה" מהם ואז לתכנן הריון . ושאלה נוספת האם יש תחליפים לכדור הנ"ל בזמן הריון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריטייס והריון
פרופ' יריב יוגב24/10/2008טריטייס אסור בהריון ויש להפסיקו מיד עם תבחין הריון חיובי
ישנן תרופות חליפיות בהריון אך לא מאותה משפחת תרופות הניתנות בד"כ כנגד יל"ד גבוה אך לא באופן מניעתי כאשר יש פרוטואינוריה (מיקרואלבומינוריה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהיריון תאומיםYAEL23/10/2008
שלום, אני בשבוע 15 היריון תאומים. האם אני יכולה לטפל בשיניים בהיריון, כלומר, סתימות, טיפולי שורש וכדו' או שעדיף לדחות את טיפוליי השיניים לאחר הלידה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהיריון תאומים
פרופ' יריב יוגב23/10/2008הריון אינו מהווה סיבה להזנחה של מחלות שיניים הגורמות לכאבים ואף לדלקות. מספר רב של מחקרים בשנים האחרונות מצאו קשר בין הגיינה פרידנטלית לקויה ומחלות שיניים ובין לידה מוקדמת ותחלואה עוברית. קבעי תור לרופא שיניים ועדכני אותו לגבי ההריון. במידה ולא יהיה מעוניין לטפל בך פני למרפאת שיניים המתמחה בטיפולי שיניים בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסוכרת נעוריםרינת23/10/2008
אני בת 35 חולת סוכרת נעורים. אני מתכננת בקרוב להיכנס להריון. בבדיקת דם האחרונה התוצאה של ההמוגלובין A1C שלי היתה 7.7. האם עלי לחכות לאיזון טוב יותר של הסוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וסוכרת נעורים
פרופ' יריב יוגב23/10/2008הכנה להריון בחולת סוכרת הריון כוללת פרמטרים רבים ולא רק רמות המוגלובין A1C המבטאים את איזון הסוכר. כיום אנו ממליצים על רמות נמוכות מ 6 באם אפשר אך הייעוץ אינו מסתכם בכך ולוקח בחשבון נתונים נוספים כגון מחלות רקע אחרות, גילך ההסטוריה המיילדותית שלך ועוד. לצורך הכנה מיטבית והבטחת כניסה להריון בתנאים אופטימליים אנא פני לייעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומהלי23/10/2008
ד"ר שלום אני נמצאת בשבוע 7+ הריון IVF אתמול התחיל דימום שהפסיק לאחר כשעה בUS נצפה עובר עם דופק. והמטומה גדולה 3.7 ס"מ. מה הסיכוי שההריון ימשיך תקין?? ומה ההבדל בין המטומה להיפרדות שליה?? תודה על תשובותייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ' יריב יוגב23/10/2008דימום בשבוע 7 להריון כאשר יש דופק עוברי וממצא של המטומה מעלה את הסיכון להפלה. עדיין קיים סכוי סביר שההריון יימשך באופן תקין אך קיים סכון מוגבר לדמומים נוספים לידה מוקדמת והיפרדות שליה. בשבוע 7 להריון אין מדובר בהיפרדות שליה מאחר ואין עדיין שליה במובן של שליה בוגרת הקיימת רק בשלבים מאוחרים יותר. אין כל טיפול פרט למנוחה (שגם לגביה אין הוכחה ברורה כי יעילה) ומעקב הריון צמוד. יש מקום למעקב ע:י רופא המומחה להריון בסיכון. פני לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועה 29 להריון עם ריר מוזראלוינה שמינו23/10/2008
שלום רב יש לי רירי מוזר שיוצא טיפה ורדרד בכמיות קטנות זה קורה בדרך כלל בבוקר אחריי השינה יש לי חששות מה זה יכול להיות מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלוינה
ד''ר אלי רימון23/10/2008בד"כ כלל אם ההפרשה אינה דמית ואין לחצים משמעותיים המעידים על צירים הממצא ללא משמעות מיוחדת. תתכן הפרשה בהקשר לקיצור צואר וגם אז אם אין לחצים משמעותיים למעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום בלבמאיה22/10/2008
הכל התחיל מתאריך .02.07 שבו נעשה לי בדיקת דם להורמון ונראה שיש בעיה בהורמונים לאחר מעקב זקיקים גילו אצלי שחלות פוליציסטיות ניסינו כחצי שנה הזרעות. . עברתי שאיבת ביציות , הפריה ראשונה הוכנסו 3 עוברים בעלי 4 תאים וההצלחה לא נצפתה לאחר 12 יום בבדיקת דם גילו הריון ובבדיקת אולטראסאונד גילינו שבפעם הראשונה אנחנו בהריון ונצפו שני שקים ההריון היה תקין, ביצעתי את כל הבדיקות דרך הקופת חולים עשיתי כל מה שהתבקשתי. הייתי במעקב הריון אצל אחות+רופאה כל הבדיקות נעשו ונאמר לי שהכל תקין בשבוע 37 עברתי ניתוח קיסרי מתוכנן בבית חולים ילדתי שני ילדים בת ובן במשקלים 2.400 ו 2.100 יממה לאחר הלידה נצפה כיחלון + סיטורציה 70% בבן ומיד לקחו אותו לפגיה שם איבחנו את המום הקשה בלב שיש לו הוא עבר לאחר מס' ימים צינתור דחוף שלא עבר בהצלחה לאחר שבועיים מהצינתור עבר ניתוח להוספת שאנט. לפני כשבועיים שוב עבר צינתור שלא הצליח ושוב נצטרך לצערנו לעבור ניתוח בחודש- חודשיים הקרובים העתיד לא ידוע והדרך ארוכה.... הרופאים רואים את מה שניתן לעשות כרגע. כרגע- אני במצב נפשי קשה מאוד אני עדיין בחופשת לידה מהעבודה ואמורה לחזור לעבודה מלאה אני לא יודעת איך אוכל לחזור לעבוד וכל הזמן ללכת לביקורות מיועד לנו ניתוח שההחלמה ממנו לא קלה אצטרך המון היעדריות מהעבודה בתקווה שיהיה לי לאן לחזור . ועכשיו בכל הבלאגן הזה אני שואלת את עצמי: למה לא ידעתי? למה לא נתנו לי את המידע ואת הבחירה כל ההריון "נידנדתי" ,הלכתי עשרות פעמים לאולט' ולבדיקות וסמכתי בעניים עצומות זה הריון ראשון שלי וכמה שניסיתי להתעניין ולקרוא אלו מקרים יש עדיין הייתי בטוחה שאני בידיים טובות שאלתי: * האם מום קשה בלב PS - חדר ימין קטן מאוד האם היו אמורים לגלות מוקדם? * האם אכן זה מום "שקשה לגלות בבדיקה שיגרתית" (לא עשינו אקו לב עוברי ) * האם הייתי אמורה להיות בהריון בסיכון כגבוה מלכתחילה? אולי גם אם הייתי יודעת לפני הייתי נערכת לזה אחרת , קוראת, מתייעצת מבינה ולא מקבלת הלם ודיכאון נוסף למה שכבר בדרכ יש אחרי לידה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא לתאומים
פרופ' יריב יוגב22/10/2008אין תפקידו של פורום זה לתת ייעוץ בנושא זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 הפלות ברףשוקשוק21/10/2008
שלום. אני בת 34 + ילד בן 4.5. 6 הפלות חוזרות ברצף לאחר הריון ראשון ולידה תקינים. הפלה 1 בשבוע 17 (בן), הפלה 2 בשבוע 8, הפלה 3 בשבוע 10, הפלה 4 בשבוע 16 (בת), הפלה 5 בשבוע 14 (בן) והפלה 6 בשבוע 8 (לפני כשבועיים), כולן לאחר שהדופק הפסיק. בדיקת כריוטיפ לי ובעלי תקינה. בדיקות קרישיות יתר תקינות. היסטרוסקופיה + צילום רחם תקינות. גנטיקה של עובר הפלה 4 תקינה. ביקת סיווג רקמות ו- XMATCH - שני נוגדנים משותפים לי ולבעלי ותוצאה "שלילי". בתחילת ההריון האחרון (בשבוע 5), קיבלתי עירוי של IVIG, אך זה לא עזר. מה דעתכם? מה עלי לעשות? לאיזה מומחה לפנות? אציין כי במשך ההריון ה- 5 הייתי מטופלת אצל פרופ' כרפ במרפאה לפלות חוזרות בתל השומר, בהריון ה- 6 אצל פרופ' הוכנר מהדסה הר הצופים, ובהריון האחרון אצל פרופ' לאופר. אודה לתשובתכם בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 הפלות ברף
פרופ' יריב יוגב21/10/2008רשימת הרופאים שטיפלו בך מכובדת ורצינית
אין המקום בפורום זה לחוות דעה נוספת על מקרה כה מורכב
אני פני להמשך טיפול לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךלירז21/10/2008
ערב טוב, בהמשך לשאלה שלי תודה על התגובה אך היתי רוצה לדעת מרופא הפורום מה זה אומר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' יריב יוגב21/10/2008ראי תשובתי לשאלךתך הראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hcg4.73תשיעית21/10/2008
שלום..אני בשבוע 37 לאחר שיצא לי חלבון עוברי נמוך 1:93 עברתי מי שפיר אחרי שהתברר שהמי שפיר יצא תקין הייתי בבדיקה אצל רופא אחר שאמר לי שאני בהריון בסיכון גבוה מכיוון שהתןצאה של הHCG יצא 4.73 אני בת 27 וזהו ההריון הראשון שלי האם עלי לזרז את הלידה לשבוע 38 לפי המלצתו (בשאלה פשוטה למי להאמין לרופא המטפל שלי שהתעלם עד כה מבדיקה זו או לרופא שהודיע לי כי אני בהריון בסיכון גבוה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG גבוה
פרופ' יריב יוגב22/10/2008שאלת יילוד בשבוע 38 אינה מוחלטת ולא יכולה להיענות ע"ס הנתומים שסיפקת
פני לייעוץ לרופא להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)