מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקיםשרית10/11/2008
שלום , במשך היום היו לי כאבים מאוד מאוד חזקים בבטן התחתונה האם זה טבעי ? אני שבוע 11 וזה ממש כואב לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תשובה
שרית11/11/2008אני בהריון תאומים זהים זה שייך לפורום הזה לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר אלי רימון11/11/2008אני מציע לך לשמור על נימוס מינימלי.
אני מקווה שפנית לרופא ולא המתנת תשובתי ה"מתעכבת"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותפ10/11/2008
אני בהריון שבוע 7+5 אחרי הפלה ולידה מוקדמת,אודה לך על פיענוח בדיקות דם שעשיתי שנראות לי חשודות. mucus many / lpf leukocytes 500 large leu / ul cmv ab igG>250.0au / ml cmv ab tgM nonreacative hepatits c ab nonreacative hb core ab igG /ig nonreacative squamous epith many / lpf fungi many / hpt מה המשמעות לגבי ההריון ולגבי העובר? יש לי תור לרופא שלי רק בעוד שלושה שבועות. מקוה לתשובה מהירה, מאד מודאגת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר אלי רימון10/11/2008מומלץ לחזור על בדיקת השתן
הסברים בקשר לשאר הבדיקות ינתנו מן הסתם על ידי הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח מרכזיתאילת10/11/2008
אתמול בסקירה בשבוע 16+ אובחנה אצלי שילית פתח מרכזית. זהו הריון שלישי, אחרי שתי לידות ואגינליות טבעיות ולא ממושכות. בשל החויה הנהדרת שבלידה הטבעית, אני מתענינת לדעת מהו הסכוי, אם יש כזה, לשינוי במיקום השיליה, כאשר היא אמנם מכסה את כל הפתח בשלב זה? האם רק הזמן ובדיקות נוספות יקבעו מצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילת
ד''ר אלי רימון10/11/2008במרבית המקרים השליה "מתרוממת" עם גדילת הרחם ולכן אין צורך להתחייב על צורת הלידה כעת.
המנעי מיחסי מין ופני לבדיקה באם יש דימום.
רצוי להתיעץ עם רופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון- בהכרח?רונה10/11/2008
ד"ר נכבד! בת 32, הריון תאומים, כ"א בשק נפרד, לאחר IVF. האם אני צריכה להיות במעקב של הריון בסיכון? אני במעקב אצל רופא הנשים שלי, והוא לא "סיווג" את ההריון ככזה. אך, יחד עם זאת, ידוע לי כי ב"מכבי", קופ"ח אליה אני שייכת- אני כן בסיכון.... אשמח, בבקשה, לחוות דעתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה
ד''ר אלי רימון10/11/2008בהריון תאומים קיימים סיכונים שעיקרם לידה מוקדמת.
אם הרופא שלך מרגיש בטוח להמשיך במעקב אין מניעה שימשיך במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עבורי ו"התאום הנעלם"גלי10/11/2008
הריון תאומים שממשיך כהריון של עובר יחיד . גודלו של העובר שלא ממשיך הוא 2.4 מתאים לשבוע 9+1 . עשיתי שקיפות בשבוע שעבר ( 12+1 ) ולא עשיתי את בדיקת הדם מכיוון שהיה חשש שהתוצאה תהיה שקרית בגלל הימצאות העובר הממוסמס. האם בחלבון העוברי יש טעם ? האם תוצאותיו כבר לא תהינה מושפעות ההעובר הממוסמס ? אני מאוד לא מעוניינת במי שפיר . זה הריון יקר מאוד . אי וי אפ חמישי , אני בת 44.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר אלי רימון10/11/2008קשה להעריך את תרומתו של העובר הנותר במועד נטילת הדגימה של החלבון העוברי .
ממליץ מי שפיר בכל מקרה לאור גילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה שליתית ותוצאות הבדיקותלירז09/11/2008
ערב טוב. הייתי היום בסריקה מוקדמת חוזרת בשבוע 18 +5. (זה לאחר שעשיתי בדיקת מי שפיר והתשובה של בדיקות פיש יצאו תקינות). אך בבדיקה ניצפה שממוצע משך ההריון הוא 16+5. בסיכום נכתב: כל המדדים קטנים בשבועיים ויש חוסר גל דיאסטולי בזרימת הדם בעורק הטבור. השליה במראה תקין אך נראה שמסתמנת אי ספיקה שלייתית מוקדמת. היות ואני מטופלת בקלקסאן במינון 40 הוא כותב אין צורך לדעתו להרחיב טיפול אך ישקל מתן קרטיה. יש לי כמה שאלות בנושא 1) מה זה גל דיאסטולי?. 2) מה זה אומר מתן קרטיה? 3) מה זה אי ספיקת שיליה והאם מדובר בחוסר גדילה או חס וחלילה בצורך בהפסקת הריון? 4)איזה מעקב אני אצטרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירז
ד''ר אלי רימון10/11/2008אם הממצאים נכונים קיימת בעיה משמעותית בזרימת הדם לעובר בשלב מוקדם על אף מתן קלקסאן.
אנני יכול להכנס למכלול השיקולים במסגרת האתר כי המקרה מורכב .
פני בהקדם ליעוץ רופא הריון בסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז10/11/2008שלום, האם בעיה באי ספיקת שיליה יכול לגרום לחוסר חמצן לעובר ואח"כ בעיות במוח או חס ושלום פיגור? או בעיה אחרת? קראתי ששינה על צד שמאל עוזר האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירז
ד''ר אלי רימון10/11/2008ההפרעה בזרימה בדרגה כזו לא משתפרת בשכיבה על צד שמאל.
אם הנתונים נכונים קיים סיכון לעובר .
פני להתיעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה שמטרידה
לירז10/11/2008עוד שאלה בנושא: אני לוקחת קלקסאן 40 (מזה כ-11 חודשים) ומהיום אתחיל קרטייה. האם יש סיכוי לשיפור במצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירז
ד''ר אלי רימון11/11/2008לירז יקרה
התמונה שהצגת חמורה מדי מכדי שנדון בה מעל מסכי האנטרנט
עלייך לקבל הסבר מקיף לגבי המצב ואפשריות טיפול על ידי רופא הריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם קצרטל09/11/2008
שלום רב לד"ר היקרים הניי בהריון ראשון תאומים לאחר תמיכה של זריקות. שבוע 22+3 עד יום חמישי האחרון טופלתי אצל רופא נשים של הריון יחיד רגיל. בהמלצה עברתי לרופא של הריון בסיכון גבוהה . ביום חמישי היינו אצלו בביקור ראשון לצורך המשך מעקב הריון רגיל. הוא סקר את כל תיק מעקב ההריון שלי וראה כי לא עשו לי אף פעם בדיקה לאורך צוואר הרחם. ובפרט כי דיווחתי לו שייש לי לחצים כלפי מטה מאז החודש האחרון. הוא הפנה אותי לאולטרסאונד לבדיקת אורך צוואר הרחם ונמצא כי אורך הצוואר הינו 26 מ"מ. הוא הפנה אותי לשבועיים מנוחה בבית ולא לעשות כלום רק לנוח ורוב הזמן לשכב. הוא טוען כי כי בעוד שבועיים נעשה שוב בדיקת אורך הצוואר ואז הוא יוכל הלחליט לגבי המשך טיפול כלומר אם אני יכולה להמשיך לתפקד רגיל או לתת לי שמירה או אישפוז וכל זה לפי התוצאות שיהיו. הייתי שמחה לדעת דעתכם בנושא. ולפי הידע הרב שלכם מה הסבירות שבשבוע כשלי הצוואר יתקצר? והאם הייתם נוהגים כמותו? דבר נוסף שרציתי לדעת הוא : הרופא ציין כי במידה ויהיה לי תכיפות במן שתן אגיע אליו מיידית. האמת שמרוב שהייתי בהלם מהתוצאה ומכך שהוא הפנה אותי לשבועיים בבית לא חשבתי לומר לו כי אכן יש לי תכיפות במתן שתן, רק אח"כ בבית כאשר שיחזרתי השיחה אצלו חשבתי על כך. אני שותה המון בין 3-ל-4.5 ליטר מיים ביום ולכן גם מרבה במתן שתן. יש לציין כי גם לפני ההריון כל חיי אני מרבה בשתייה ובמן שתן. כיום אני נותת שתן בממוצע כל חצי שעה -40 דקות, האם זה סביר? או שאני צריכה לפנות לרופא ? שאלה נוספת שרציתי לשאול, לפעמים עקב לחץ או כשאני משתעלת או מתעתשת אני חשה כי בורח לי מעט שתן האם זה טבעי ותקין או שאני צריכה לתת תשומת לב מיוחדת בנושא ? תודה רבה וסליחה על אורך המלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון09/11/2008אני מסכים עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה אם אפשר
טל09/11/2008מה דעתך על שאלתי בנוגע למתן תכיפות שתן בממוצע כל 40 דקות לערך ? אך אני שותה המון כ-3-4.5 ליטר מיים ביום. האם מערר דאגה? או סביר בהתייחס לכמות השתייה שאני שותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
ד''ר אלי רימון09/11/2008תופעה מוכרת בהריון
רצוי למסור שתן לתרבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות בשמירת הריון במיוחד תאומים
כרמית17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקות לפני הריון הבאדנה07/11/2008
שלום, אני אחרי 2 לידות . הריון ראשון היה תקין לחלוטין עם ילד שנולד בריא במשקל 3560 בשבוע 40 + 3 הריון שני . עובר קטן משבוע 31ן (אחוזון 30) ולקראת שבוע 37 גילו העדר צמיחה ,,בוצע זירוז בשבוע 38 (במחלקה לסיכון גבוה) והילד נולד SGA במשקל : 2340 . כיום בן שנה עם בעיות משקל וגדילה(מלבד זה התפתחותו תקינה). בימים שלפני הלידה בבית החולים ,בוצעו כל הבדיקות של זרימות ודופלר והכל נמצא תקין !!! לאחר הלידה הרופאה ציינה שהשילייה נמצאה תקינה!! . נוירולוגית שבדקה את הילד בגיל שנה, המליצה לי לברר את סיבת ה-iugr ונתנה לי הפנייה לרופא המטפל לביצוע בדיקות מקיפות לקרישיות יתר. קראתי שמצב של קרישיות יתר עשוי לקרות/להחמיר בהריון. האם יש טעם לבדוק לאחר ההריון את נושא הקרישיות או שזה רלוונטי רק בהריון עצמו? האם לאור העובדה שבדיקות הדופלר והזרימות בהריון היו תקינות וכן השילייה נמצאה תקינה לאחר הלידה, אומר שלא היתה לי בעייה של קרישיות יתר.ואין צורך לבדוק את הכיוון הזה ??? אשמח לקצת פרטים בנושא, כי מאוד חשוב לי לדעת מה היתה סיבת ההאטה בצמיחת העובר (אם זה מסיבות אמהיות או עובריות ) בפרט מאחר והיום הילד לא מדביק את הקצב מבחינת הגדילה שלו. וכן לעשות מה שאפשר על מנת למנוע חזרה של IUGR בהריון הבא. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע בדיקות לפני הריון הבא
פרופ' יריב יוגב07/11/2008שאלתך מעניינת וטובה
לא בכל המקרים ניתן לגעת את הסיבה המדויקת לפיגור בגדילה
הסיפור הקליני אותו את מתארת אינו תומך בנטיה ליתר קרישתיות מה גם שהקשר היום בין פיגור בגדילה ויתר קרישתיות הינו בספק גדול
ישנן עוד מספר שאלות עליהן לא פרטת כגון האם בוצעה הערכה פתולוגית לשליה, הערכה גנטית זיהומית ועוד
יש מקום לרכז את כל החומר הרפואי הרלבנטי מן ההריון והלידה הקודמים ולפנות לפגישת ייעוץ מקיפה מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דנה08/11/2008תודה ד"ר יוגב על תגובתך. אכן אשמע בעצתך וארכז את כל החומר לפגישת ייעוץ. רק אצל מי אמורים לעבור ייעוץ כזה? גנטיקאי? מומחה להריון בסיכון ? אשמח אם תפנה אותי למישהו בעל שם טוב בתחום. לגבי שאר הפרטים: לא ידוע לי על בדיקה פתולוגית של השילייה. רק נאמר לי לאחר הלידה שבדקו אותה והיא נמצאה תקינה. למיטב הבנתי בדקו אותה חיצונית . האם יש מקום לברר אם שלחו לבדיקה פתולוגית ? בבית חולים בו ילדתי אמורים לשמור את המידע הזה? אם כן אז אברר מולם את הנושא. לגבי זיהומיות , במהלך ההריון נדבקתי (מבני הבכור) כמה פעמים במחלות ויראליות שונות(שפעת , דלקת באוזן). הקפדתי לא לבלוע שום תרופות מלבד אקמול להורדת חום (ומעט) . הקפדתי על מנוחה וכן שתייה מרובה. לגבי כל תרופה ששקלתי לקחת, התייעצתי תמיד עם המכון הטרטולוגי בירושליים. בשבוע 17 יצא לי תוצאה של cmv עם igm גבולי לאחר שבתחילת ההריון היה שלילי (ה-igg היה תמיד חיובי ) .בבדיקה חוזרת שבועיים אחרי נמצא igm שלילי . לגבי שאר המחלות : אדמת - מחוסנת . טוקסופלזמה - שלילית . פניתי למנהל מחלקה למחלות זיהומיות בבי"ח תל השומר ולאחר שישב ובחן את כל הנתונים טען שהסיכוי להדבקות העובר בcmv הוא אפסי ואין אינדיקייה לבצע בדיקת מי שפיר לעניין ספציפי זה . כשבני היה בן חצי שנה נלקחו לו בדיקות ל-cmv וטוקסופלזמה- שנמצאו שליליות. אני מניחה שפירטתי מספיק.... :-) האם זה שולל סיבות זיהומיות ל-iugr ? ? ? ואולי אף פעם לא אמצא את הסיבה להאטה בגדילה .אבל לפחות אנסה לעשות את מירב המאמצים לבדוק לעומק (אע"פ שאני חייבת לציין שבתחום זה לא כל הרופאים מודעים ומשתפים פעולה) המון תודה לך על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
פרופ' יריב יוגב08/11/2008נראה לי כי עלייך לפנות לרופא המומחה בהריון בסיכון גבוה
כעוסק בתחום אינני נוהג להמליץ על רופאים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומהלי06/11/2008
שלום לרופאים לפני כשבועיים אושפזתי עקב דימום בשבוע 7 + באולטרסאונד נצפתה המטומה גדולה 3.7 ס"מ ומאז אני במנוחה בבית. מאז האשפוז לא היו דימומים ונאמר לי כי דימום אדום להגיע למיון , דימום חום זה דימום ישן מיום שלישי בערב הופיעו דימומים חומים מאוד נוטים לשחור. אני יודעת כי דימום חום זה דימום ישן אך האם יש סיבה לדאגה ? וכיצד צריך לנהוג??? לתשובתכם אודה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
פרופ' יריב יוגב06/11/2008אכן הסכון להפלה עולה בנוכחות המטומה במיוחד בתחילת הריון
לעיתים הדימום פוסק אך מדובר בהפלה
יש צורך בבדיקה וביצוע סונר
קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים אחרי IVFמאיה05/11/2008
שלום אני בהריון תאומים לאחר הפריה IVF איקסי ושאלתי היא כזאת. האם הריון במצבי מחייב את קופת החולים להפנות אותי למעקב הריון בסיכון? ומה זה אומר. כרגע אני בתחילת ההריון (שבוע 12) ואני במעקב רגיל אצל הרופאת נשים והאחות בקופה. אודה לכם על התייחסותכם. מיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים אחרי IVF
פרופ' יריב יוגב06/11/2008הריון תאומים כשלעצמו נושא בחובו פוטנציאל סיבוכים גבוה יותר מהריון יחיד.
במידה והרופאה המטפלת חשה ביטחון בניהול ההריון אינני רןאה בעיה בכך ולא בהכרח יש צורך במעקב מרפאה להריון בסיכון גבוה
במידה ואינך בטוחה או רוצה חוות דעת נוספת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Enterococcus faecalis (group Dדנה05/11/2008
שלום, אני בשבוע 28, עשיתי בדיקת תרבית שתן והתקבלו התוצאות הבאות: Enterococcus faecalis (group D 100,000 CFU/ml - גדול מ- אודה לך באם תוכל להסביר מה משמעות התוצאות? והאם יש צורך בטיפול כלשהוא? אני רוצה לציין שלפני שבועיים התגלה לי בשתן חיידק מסוג קולי וטופלתי באנטיביוטיקה זינט למשך שבוע. תודה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
פרופ' יריב יוגב06/11/2008קרוב לוודאי שיש לך חיידק בשתן המחייב נטילת אנטיביוטיקה בהתאם לרגישות החיידק
יש לוודא שתרבית נלקחה כראוי מאחר והחיידק שציינת הינו חיידק צואתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEnterococcus faecalis
דנה06/11/2008שלום רציתי לדעת לאיזו אנטיביוטיקה רגיש חיידק מסוג זה והאם ניתן ליטול אותה בהריון תודה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEnterococcus faecalis
פרופ' יריב יוגב06/11/2008נא התייעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ושמן נר הלילהנילי05/11/2008
שלום, האם ניתן לבלוע כמוסות שמן נר הלילה כשמזריקים קלקסן 60 מ"ג, בשבוע 36?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן ושמן נר הלילה
פרופ' יריב יוגב06/11/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפרוגסטרון במקום תפר צווארידנה05/11/2008
בת 29, בהריון תאומים בפעם השניה. בהריון הראשון חוויתי לידה מוקדמת בשבוע 28 עקב צוואר רחם מקוצר . התאומות נולדו במשקלים של קילו כל אחת ( ללא צירי לידה מוקדמים ממשים). כמו בהריון הראשון גם בנוכחי יש תחושות לחץ מכיוון הנרתיק והרחם, אורכו של צוואר הרחם כרגע 38 מ"מ, שבוע 13. לאחר דיון שנעשה במחלקת סיכון גבוה הוחלט לא לבצע תפר צווארי אלא להתחיל טיפול בפרוגסטרון במקום . בהריון הקודם ההתקצרות החלה בשבוע 21 ...כבר בשבוע 24 אורך הצוואר היה 20 מ"מ ולאחר מכן התקצר ל-9 מ"מ ובשבוע 28 חלה מחיקה ופתיחה של 3 אצבעות. עקב כך אני חוששת שבמהלך מתקדם יותר של ההריון תחל שוב התקצרות משמעותית יותר ואז יהיה מאוחר מדי . מה היעלות בטיפול בבעיה כזו בפרוגסטרון. האם באמת יש סיכוי שיעזור למנוע לידה מוקדמת? ומדוע כל כך חוששים ונמנעים מלבצע תפר צווארי - האם הסיכונים הכרוכים בכך גדולים? אודה על תשובתך בדחיפות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון ותפר צווארי
פרופ' יריב יוגב06/11/2008המקרה שאת מציינת וניתוחו כמו כן קבלת ההחלטות חורגות מיכולת פורום זה.
נדבר באופן מסודר ביום ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בעינין דיקור מי שפירלירז05/11/2008
שלום, אני לפני דיקור מי שפיר שניקבע ליום שישי בצהריים. אני בעלת סוג דם RH- מתי צריך לקבל זריקת אנטי די. האם אפשר לפני הדיקור? והאם צריך מיד לאחר או שאפשר לחכות עד יום ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ' יריב יוגב06/11/2008ניתן לתת את החיסון גם מיד לאחר הדיקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן + אספירין ולידה ...אפיקי05/11/2008
אני בשבוע 28 מזריקה קלקסן 60 פעם ביום (מניעתי) ואספירין 100 ׁ2 לידות קודמות IUGR)ׂבלידה הקודמת פגעו לי במעטפת האפידורלית . והסבירו לי אז באופן חד משמעי שאסור לי להשתמש באפידרול. האם שימוש בקלקסן מחייב קיסרי או שיש מצב ללידה רגילה ואם כן מתי מפסיקים את השימוש בקלקסן? איך יודעים מתי מומלץ קובעים מראש מועד ואז נותנים זירוז?..... נכון שאלו שאלות קצת מוקדמות אבל.... תודה ויום חמים ונעים לכולן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן + אספירין ולידה ...
פרופ' יריב יוגב06/11/2008כעיקרון הפסקת קלקסן 12 שעות טרם הלידה אינה מונעת מתן אלחוש אפידורלי
אין מניעה מלידה נרתיקית וטיפול בקלקסן ואין הדבר מחייב ניתוח קיסרי\התייעצי עם הרופאים המרדימים בביח בו את אמורה ללדת לגבי אלחוש אפידורלי בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)