מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיקור מי שפירלירז05/11/2008
שלום , יש לי שאלה . אני לפני דיקור מי שפיר. רציתי לברר אם שיליה קידמית מסבכת את הפעולה? ומה זה מומים פתוחים במערכת העצבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
פרופ' יריב יוגב06/11/2008שליה קדמית אינה מסבכת באופן משמעותי את הפעולה אך לעיתים יש לעבור דרך השליה בזמן הדיקור
מומים פתוחים של מערכת העצבים הינם דרגות שונות של חוסר איחוי העור ותעלת חוט השדרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ידוע לכם אם יסכה לנדסברג מקבלתאפי05/11/2008
דרך קופח או פרטי? אני לא יודעת איך לצור קשר איתה. היא הצילה אותי בהריון הקודם ואני מאד מעונינת להגיע אליה. אנא עיזרו לי!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור רופאים
פרופ' יריב יוגב05/11/2008פורום זה אינו מדור חיפוש רופאים ואינו מחליף הגיון פשוט
אכו מדובר ברופאה מעולה העובדת בביח איכילוב
תתקשרי ותבררי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתחילת הריוןרוני04/11/2008
ביום ראשון גיליתי בבדיקה השתן כי אני בהריון. וסת אחרונה 30/9. היום הייתי אצל רופא הנשים והוא ביצע אולטרסאונד וגינלי. נצפה עובר ושק הריון (גודל-4 מ"מ). לאחר מכן חזרתי לביתי ופתאום התחלתי לדמם. בנוסף הבטן התחתונה כואבת. הדימום הוא של טיפות מדי פעם, אבל בהחלט נראה כמו תחילתה של וסת. האם זאת הפלה? האם ניתן לומר מה הטריגר שגרם לכך? אולי הבדיקה הואגינלית? מה עלי לעשות??? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בתחילת הריון
פרופ' יריב יוגב05/11/2008אין זה קשור לבדיקה
גשי להיבדק באם הדימום ממשיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךלירז04/11/2008
תודה על התשובות. ועכשיו יש לי עוד כמה שאלות שמציקות לי. 1) האם יש קשר למיקרומניפולציה שעשו בזמן ההפריה? 2) האם יש קשר לזה שבתחילת ההריון הבתא היה 50 ואחכ' לא הכפיל עצמו בפעם ראשונה והיה רק 75 ומהפעם השלישית היה תקין. 3) לבעלי היה אח שהיה משותק יש סבורים שחלה בפוליו הוא יליד 54 כך אימו אומרת האם יתכן שהיה משותק מלידה ולא ידוע איך ולמה? והאם אפשר לבדוק דבר כזה בבדיקות מי שפיר? 4) מה היתרון לבדיקת מי שפיר עם תוצאות מהירות תוך 48 שעות? האם יש אמינות? סליחה על השאלות הרבות.ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ' יריב יוגב05/11/20081. לא
2.. קרוב לודאי שלא
3. ניתן לבדוק מחלות גנטיות (לא כולן) לאחר ייעוץ גנטי מעמיק ובדיקת המשפחה
4. היתרון- בתשובה המהירה
החיסרון- נבדקים רק חלק מן הכרומוסומים ולא כולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דחוףלירז03/11/2008
שלום, אני בת 45 בשבוע 18+0 לאחר תרומת ביצית מתורמת בת 27. שקיפות עורפית היתה תקינה. ולהלן התוצאות (לא כל כך טובות) מבדיקת חלבון עוברי: AFP=4.27 MOM ; HCG=6.27 MOM ; U-E3=0.48 MOM ;ובסיכום כתוב: הסיכון לדאון לפי הגיל ושש בדיקות הוא 1:160 . ולפי הגיל בלבד הוא 1:200. ומומלץ לבצע בדיקת מי שפיר ויעוץ גנטי. ו בבדיקת סקירת מערכות התגלה חשש לעצם ירך קצרה. וחדר שליש במוח קצת מורחב ועלי לחזור על הבדיקה בעוד 5 ימים. יש לי כמה שאלות בעינין: 1) האם יש סיכוי לעובר תקין? 2) מה הסיכוי להצלחת בדיקת מי שפיר? 3) מתי מומלץ לבצע הבדיקה? 4) האם הבדיקות הנ"ל ומי שפיר מגלה רק תסמונת דאון או שאפשר למצוא גם בעיות אחרות? אני מאוד לחוצה ואודה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירז
פרופ' יריב יוגב04/11/2008עלייך להשלים ייעוץ גנטי מסודר
יש סיכוי לעובר תקין
הסיכוי לקבלת תשובת קריוטיפ ממי השפיר גבוהה
ישנם הגורסים כי יש מקום לדחות את ביצוי מי השפיר לשבוע 32 אך רוב הרופאים בדעה כי יש לבצע זאת סמוך לגיל ההריון בו את נמצאת וזאת משיקולים רבים
במי השפיר ניתו לגלות הפרעות כרומוזומאליות נוספות ולא רק דאון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןמיטל03/11/2008
שלום רב, בת 30, הריון שלישי שבוע 16, ללא ילדים. 2 הפלות בשבוע 6 ושבוע 5 התגלה בצילום רחם - רחם חד קרני עקב תת פעילות של בלוטת התריס שהתפתחה בהריון זה (לא מצב שהיה קיים לפני ההריון) לוקחת אלטרוקסין. מטופלת במרפאה להריון בסיכון גבוה, צואר רחם סגור ותקין, אורך כ- 4 ס"מ. הרופא במרפאה להריון בסיכון המליץ על שמירת הריון עד לשבוע 32, עקב החשש להפלה מאוחרת או לידה מוקדמת מאי ספיקת צוואר הרחם. האם אהיה זכאית לשמירת הריון מבחינת ביטוח לאומי גם אם אין מצב מאיים קיים וממשי כרגע? האם אני יכולה להתחיל את שמירת ההריון מרגע שהנושא עלה בפגישה עם הרופא, או רק לאחר שהוא ימלא את הטפסים? אני מאוד חוששת מהפלה נוספת וגם חווה כאבי בטן תחתונה במהלך יום העבודה בייחוד לקראת סוף היום ככל שרמת העייפות שלי עולה. הכאבים נעלמים לאחר מנוחה של כשעה שעתיים בבית. תודה מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
פרופ' יריב יוגב03/11/2008אנא התייעצי עם רופא תעסוקתי והרופאים המטפלים במרפאה להריון בסיכון גבוה
על פניו אינני משוכנע כי את צריכה להיות בשמירת הריון הדבר כמובן גם תלוי בסוג עיסוקך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריון - דחוףףףףףמור03/11/2008
שלום רב, כרגע אני שבוע 34 והעוברית שלי שוקלת כ-2500 (אני עם סכרת שלא מצליחה להתאזן!!) בכל מקרה הרופא שלי אמר שככל הנראה נזרז לידה כבר בשבוע 38! בנוסף הוא אמר שאם אני אגיע ללא פתיחה כלשהי או משהו אז יעשו לי קיסרי!!! כמובן שאנני מעוניינת כלל וכלל בקיסרי ורציתי לדעת מה אני יכולה לעשות על מנת להגיע עם משהו כדי שיוכלו לתת זירוז וללדת רגיל?!?? תודה רבה מראש, מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת הריונית
פרופ' יריב יוגב03/11/2008העוברית שלך כרגע מתאימה לאחוזון 75 מבחינת הערכת המשקל
חוסר איזון סוכרתי הינה אינדיקתיה להשראת לידה
החלטה על יילוד מוקדם ולידה וגינאלית מתבססת על מספר נתונים פרט להערכת המשקל
עדיין לא מאוחר לאזן את הסוכרת
קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מרובה עובריםשרי02/11/2008
שלום , היום נודע לי שאני בהריון עם שלישיה . אני בשבוע 5+ 6 ימים , אחרי הפריה חוץ גופית . בכולם נצפה דופק וכולם מתאימים לתאריך . הריון הקודם שלי הסתיים במות עובר בשבוע 41, האם אני זכאית לשמירת הריון ואם כן ממתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מרובה עוברים
פרופ' יריב יוגב03/11/2008אנא פני למרפאה להריון בסיכון גבוה לצורך תכנון המשך מעקב ההריון וכן המלצות לגבי המגבלות עלייך בהמשך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אספיריןפ02/11/2008
האם מומלץ לקחת אספירין למניעת לידה מוקדמת?(אני אחרי לידה מוקדמת,מאד מפחדת שזה יחזור על עצמו,רוצה לעשות הכל כדי למנוע זאת.) רוצה לציין שכל הבדיקות שעשיתי ,יצאו תקינות. אשמח לשמוע על המלצתך. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אספירין
פרופ' יריב יוגב02/11/2008אספירין אינו מונע לידה מוקדמת עצמונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש קטן, מודאגתגל02/11/2008
עשיתי הערכת משקל - אני בשבוע 30+3 תוצאות bpd:מ"מ76 מתאים לשבוע 30+5 hc היקף ראש 269 מ"מ מתאים לשבוע 28+6 האם מצביע על בעיה שכלית? אוסיף כי בסקירה מאוחרת בשבוע 21+6 היו התוצאות: תוצאות bpd:מ"מ54 מתאים לשבוע 22+3 hc היקף ראש 198 מ"מ מתאים לשבוע 21+5 האם חלה מאז האטה משמעותית בהתפתחות? האם הנתונים מצביעים על בעיה? דואגת אודה על תשובה. ברכה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקף ראש
פרופ' יריב יוגב02/11/2008נראה כי הממצאים בגדר התקין
אנא התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממצאים תקיניםדנה02/11/2008
שלום רציתי לדעת בבקשה האם ממצאים תקינים . שבוע 24 אורך צוואר רחם 52.4 מ"מ עם FUNNELING 5.5 מ"מ לחץ דם 132/80 +עקבות חלבון בשתן דופק 112 האם תקין או ישנו צורך במעקב קפדני יותר ? האם אסור לקיים יחסי מין עד הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' יריב יוגב02/11/2008אורך צוואר הרחם תקין
לחץ דם מעט גבוה ודורש מעקב
יחסי מין - נא להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי מהות האיסור הראשוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להפסיק פרסולטמור02/11/2008
עקב צירים מוקדמים וקיצור צואר בשבוע 27, אני לוקחת פרסולט 20X4 ביום. עכשו אני בשבוע 32.2 . נאמר לי להמשיך עם הפרסולט עד שבוע 34 מלא. רציתי לשאול: 1. עד מתי נהוג להמשיך לקחת פרסולט 2. מה משמעות "34 מלא" האם זה עד שבוע 33.6?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת פרסולט
פרופ' יריב יוגב02/11/2008הדעות חלוקות לגבי יעילות תרופות טוקוליטיות (להפסקת צירים) באופן מונע
נהוג לסיים טיפול זה (באם ניתן) כאשר הגעת לשבוע הריון של 33+7 ימים (34+0)
אנא התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שיליה לאחר IUGRענת01/11/2008
שלום רב! הנני בת 36 הריון ראשון הפסקת דופק העובר בשבוע 17 שגודלו מתאים לשבוע 15. בדיקות קרשיות יתר תקינות. הומלץ על אספירין 100 מ"ג בהריון. הריון שני IUGR לידה שבוע 35+4 תינוקת בריאה במשקל 1936 גר. בתוצאות השיליה: פני שטח עוברי ללא שינווים פני שטח אמהי מראה קוטילדוני תקין גודל תואם גיל אזורים אפורים בחתכים דרך השיליה. normal weight , multiple small old infractions inctresed number of syncytial knots. U cord and membranas unremarkable האם זה מראה על בעיה שיליתית? מה לגביי הריון נוסף. האם להתייעץ עם רופא הריון בסיכון לפני הכניסה להריון? בתודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
ד''ר אלי רימון01/11/2008התיעצי עם רופא הריון בסיכון טרם ההריון הבא כי ממצאי בשליה אינם תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול מיידיליאת גוטליב31/10/2008
אני בהריון בסיכון גבוה עקב לחץ דם גבוה כרוני ומטופלת בכדורים ומאוזנת כל ההריון. בעוד יומיים אני נכנסת לשבוע 36 והתינוקת שלי בבטן שוקלת, לפי הערכה אחרונה שנעשתה לפני שלושה ימים, 3200 ק"ג. עשיתי שני המסות סוכר של 100 מ"ג ושתיהן יצאו מצויינות. אני מקבלת קלקסאן 40 מ"ג למניעה פעם ביום עקב LAC חיובי. רציתי לדעת ממה ייתכן שהעוברית שלי כ"כ גדולה? אני די לחוצה מעיניין ומאוד מפחדת לקראת הלידה. אציין והוסיף כי הילדה הראשונה שלי נולדה בסוף שבוע 38 במשקל של 3005 ק"ג. אשמח לדעת סיבות אפשרויות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר גדול
ד''ר אלי רימון01/11/2008ברב המקרים איננו מוצאים סיבה לעובר גדול
כדאי לחזור בשב 39 ועל פי זה להחליט על צורת הילוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - פענוח איסוף שתן לחלבוןמאיה30/10/2008
לילה טוב, הנני בהריון, שבוע 35+5, ל"ד תקין (70/115) ללא שינויים, ובצקת מינימלית ברגלים (מזה זמן וללא שינוי). לאור בדיקת שתן גבולית(שגרתית) נתבקשתי לבצע בדיקת איסוף שתן של 24 שעות. התוצאות הנן: mg/24h 437 PROTEIN- URINE 24h mg/dl 28 PROTEIN- U SAMPLE מכיוון שהתוצאה, על פניו, חורגת בצורה משמעותית מהטווח, אודה אם תוכל לפענח עבורי את הבדיקה בדחיפות. הרבה תודה, מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח איסוף שתן לחלבון
ד''ר אלי רימון31/10/2008האיסוף מראה על הפרשת חלבון בשתן שקשורה לרעלת הריון
ההחלטה האם לילד מוקדם תלויה במספר גורמים כולל בדיקות דם , ל"ד והערכת הרופא המטפל
פני לרופא המטפל בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)