מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעלת הריוןמיקה04/12/2008
אני בשבוע 36+2 באיסוף שתן התקבלו התוצאות הבאות: PROTEIN- U SAMPLE = 109 PROTEIN- URINE 24h = 348 לחץ הדם שלי הוא סביב ה- 85\122 או 71\120. מה עליי לעשות? האם רעלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת
פרופ' יריב יוגב04/12/2008גבול עליון של התקין מבחינת איסוף הכמותי של החלבון
המשך מעקב ל"ד ורופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- כמה זמן אפשר בלי קלקסן??נילי04/12/2008
שלום, אני בשבוע 40+3 נוטלת קלקסן 60 מ"ג בשל תסמונת אפלה. לקראת לידה שניה. הזרקה אחרונה ביום שלישי בלילה. נכון ליום רביעי בערב-צירים, פתיחה 2 ס"מ צואר מחוק 50 אחוז וסטריפינג. אחרי הסטריפינג אתמול היו צירים פעילים, היום מעט דעיכה בקצב. שאלתי- האם להזריק בנתיים או לא? כמה ימים זה בטיחותי להשאר ללא טיפול? אשמח לתשובתכם המהירה, נילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- כמה זמן אפשר בלי קלקסן??
פרופ' יריב יוגב04/12/2008אינני נוהג לתת יעוץ לנשים מאושפזות
התייעצי עם הרופאים המטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא הסברתי את עצמי נכון....
נילי04/12/2008איני מאושפזת. אני בבית, יש לי צירים אפקטיביים (דקה ויותר), פתיחה ומחיקה, אך הקצב איטי. איני מעוניינת בהתערבויות כל עוד הכל כשורה. הייתי במיון רק כדי לוודא שאכן הכל כשורה, ואכן הכל בסדר, רק מתנהל בקצב איטי. ולכן, אני שואלת על הטיפול בקלקסן. היום הזרקתי בצהריים שוב 40 מ"ג כשראיתי שאין התקדמות ממשית. רציתי רק את תמיכתך לגבי ההמשך. ושוב, השאלה שנשאלת-כמה זמן זה בטוח ללא קלקסן אם ה "ספירה לאחור" מתחילה היום בשתיים בצהריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנילי
פרופ' יריב יוגב04/12/2008נראה לי הגיוני להיבדק מחר בבוקר ולגבש החלטה לאור התנאים הצוואריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כך אעשה.
נילי04/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI בתקופת הריוןיעל04/12/2008
שלום רציתי לדעת אם מותר לעשות בדיקת MRI בתקופת הריון? האם בדיקה זו מותרת או אסורה בתקופת הריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת MRI בתקופת הריון
פרופ' יריב יוגב04/12/2008כעקרון אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכה כללית לסיכון.אסתי03/12/2008
שלום רב. הנני בת 44+ ושוקלת תרומת ביצית להריון ראשון, כלומר, הריון עשוי להתרחש סביב גיל 45. במצב רגיל, בריאותי תקינה מכל הבחינות. בזכות אורח חיים בריא ומוקפד מבחינת פעילות ספורטיבית אינטנסיבית ומבחינה תזונתית, רמות הסוכר ולחץ-הדם שלי תקינות, אך מסיבה תורשתית (ואישיותית) יש לערכיהם נטיה לעלות אצלי. שאלתי היא: האם אתה צופה שהריון בגילי יהיה מסוכן עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת סיכון
פרופ' יריב יוגב03/12/2008הנבואה נתנה לשוטים. לתורך הערכה מסודרת ומתן ייעוץ מסודר אנא קבעי פגישת ייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוקלמיהת03/12/2008
שלום רב, אני בשבוע 35+2 להריוני. לפני שלושה שבועות הגעתי למיון במצב של היפוקלמיה. לאחר ברור מקיף בהתייעצות עם פנימאי ונפרולוג (כל בדיקות הדם, איסוף שתן, צואה, אולטרסאונד כליות, כבד ובלוטת התריס) נמצא כי אני מאבדת ביממה באופן תמוה כ8 גרם אשלגן! חשוב לציין כי לא מצאו כל רמז לסיבה שזה קורה ולאחר טיפול במשך 3 שבועות כמעט בניסיון להעלות את האשלגן לרמה תקינה עם אינפוזיות וסירופ שוחררתי עם סירופ אשלגן ומעקב בדיקות דם. שאלתי הינה בראש ובראשונה בנוגע לעוברית שבבטני: האם החוסר באשלגן (הגעתי ל2.4) וגם במגנזיום (1.5) עלולים להשפיע עליה, גם אם כל בדיקות המוניטור והאולטרסאונד תקינות, כולל הערכת משקל, מי שפיר וביופיסיקל? שנית, כמובן שאני חסרת אונים נוכח העובדה שאין לרופאים שמץ של מושג מה גורם לתופעה- האם אי פעם נתקלת בכזו תופעה במהלך הריון? בתודה מראש, ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוקלמיה
פרופ' יריב יוגב03/12/2008לא ניתקלתי במקרה דומה
במהלך ההריון ייתכנו שינויים קיצוניים במשק האלקטרוליטים. יש להמשיך ניטור תכוף אחר רמות אשלגן בדם
כל עוד הרמות תקינות אין סכנה עוברית
לאחר הלידה יש לבצע ברור מקיף באם התופעה תימשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירשני03/12/2008
אני נמצאת בשבוע 28+ במעקב בהריון בסיכון בעקבות ריבוי מי שפיר. עכשיו הם ממליצים לי לעבור דיקור מי שפיר ולא לחכות לשבוע 32. שללו סכרת הריונית ובצעו סקירה מכוונת של מערכת הבחיעה של העובר. אני ממש מבולבלת מתי לבצע את הדיקור עכשיו או לחכות שלושה שבועות. כמו כן, לפני מספר ימים התחילה פעילות ריחמית קלה ביותר ואמרו לי לשתות המון המון מים. האם לדעתך כדי לחכות או לבצע בימים הקרובים את הדיקור? אני ממש בדילמה גדולה. פרט חשוב- ראו 2 מוקדים אקוגנים בסקירה הראשונה אך החלבון העוברי יצא 1:9999 ואקו לב עוברי יצא גם תקין. כמו כן, היינו ביעוץ גנטי בתחילת ההריון והוא לא המליץ על דיקור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר
פרופ' יריב יוגב03/12/2008ישנם מספר רב של גורמים לריבוי מי שפיר
הברור המתבקש תלוי בהרבה גורמים
קשה לתת ייעוץ מסודר ואמיתי דרך האינטרנט
אנא קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניטור בשבוע 28עדי02/12/2008
שלום רב, אני בשמירת הריון עקב צירים מוקדמים משבוע 23 (מחר שבוע 29 ) ואני נוטלת 3 פעמים ביום פרסולט. לפני כמה ימים הייתי במרפאה להריון בסיכון גבוה, למעקב רגיל של ניטור צירים ודופק עובר. הצירים יצא תקין, אך בדופק שהיה מרבית מהזמן על 135-140 לעיתים היו ירידות ל 120 למשך כמה שניות בודדות(בערך 3 פעמים). כששאלתי את הרופא אם זה תקין כזאת צניחה בדופק, הוא אמר שמכיוון שזה בשבוע 28 אז דופק העובר אינו סדיר (שחלק מגיע מהמערכת הסימפטטי וחלק מהפרה סימפטטי) ולכן אין סיבה לחשוש מהירידה בדופק ושרק משבוע 32 יש משמעות לצניחה בדופק. יש לציין שאני מרגישה כל הזמן את העובר זז (בעיקר בשעות הלילה). ועברתי בזמנו סריקת מערכות והכל היה תקין. אך אם זאת אני עדיין חוששת......האם הרופא צודק או שכדאי לי לבקש בדיקת אקו לב עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניטור
פרופ' יריב יוגב02/12/2008הרופא צדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- APLA SYNDROMאפרת02/12/2008
אני בהריון שבוע 11. יש לי תסמונת אפלה עם LAC חיובי, ACL-חיובי IGM הטיפול שאני מקבלת הוא קלקסן 60 (פעמיים ביום), אספירין 100mg פעם ביום, חומצה פולית 5mg פעם ביום וB12 פעם ביום. השאלה שלי היא האם לא מסוכן מידי בשבילי להמשיך עם ההריון הזה או עם כל הריון אחר בעתיד. תודה רבה מראש לצוות המומחים המייעצים המשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA syndrome
פרופ' יריב יוגב02/12/2008על פניו הטיפול אותו את מקבלת הינו הטיפול המקסימלי
לצורך הערכת הסיכון בהריון אין הדיון יכול להתקיים מעל דפי האינטרנט
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשרית02/12/2008
יש לי שתי שאלות אני בשבוע 14 ויש לי כאבי מחזור (גב+ בטן) חזקים מה עושים ? שאלה שנייה מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי לידת תאומים מה משבוע הממוצע שבו יולדים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
שרית02/12/2008הכאבים באים והולכים אך שהם מגיעים הם ממש חזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרית
פרופ' יריב יוגב02/12/2008באם יש לך כאבים כפי שתיארת עלייך להיבדק
תאומים בד"כ נולדים מוקדם יותר בשבועיים יחסית להריונות עובר יחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBSאיילה30/11/2008
שלום רב, אלו תוצאות בדיקה וגינלית בשבוע 15 להריון. כעת אני בשבוע 20 והרופא רשם לי אנטיביוטיקה. הוא גם ציין שבחדר לידה אצטרך לקבל אנטיביוטיקה. יש לי מספר שאלות: מה קורה אם לא אספיק לקבל את הטיפול בחדש לידה? זו לידה מספר 3. הלידה הקודמת הייתה מהירה מאוד. האם צריך לקבל אנטיביוטיקה עכשיו? האם טיפול כעת ימנע מתן אנטיביוטיקה בלידה? האם ניתוח קיסרי הוא פיתרון? האם מתן אנטיביוטיקה בלידה מונע ב – 100% מעבר והדבקות של העובר? האם אין לעובר סכנה גם כעת? Vaginal culture p ממצא תהליך בתרבית צמיחה של Vaginal culture הערה לרגישות תשובה רגישות אנטיביוטיקה חיידק <=0.12 S Ampicillin Str. agalactiae gr B <=0.25 S Clindamycin Str. agalactiae gr B <=8 S Cefazolin Str. agalactiae gr B <=0.25 S Erythromycin Str. agalactiae gr B <=0.03 S Penicillin Str. agalactiae gr B >=16 R Tetracycline Str. agalactiae gr B <=0.5 S Vancomycin Str. agalactiae gr B
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
פרופ' יריב יוגב30/11/2008המצאות חיידק מסוג GBS בנרתיק סמוך ללידה מחייבת מתן אנטיביוטיקה במהלך הלידה. אינני משוכנע כי יש מקום כעת לטיפול אנטיביוטי. מספר מחקרים הוכיחו כי מתן אנטיביוטיקה אפילו שעה טרם הלידה השיגה מינון מגן מספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסולט וצירים מוקדמיםרוני30/11/2008
שלום רב לרופאים, הנני בהריון ראשון ללא היסטורית הפלות בעבר. החלו לי צירים בתחילת שבוע 33 , אושפזתי וקיבלתי טיפול תרופתי הכולל פאפאברין ונרות וכמו כן פרסולט 3 פעמים ביום. שוחררתי לביתי ושוב החלו צירים, הפעם קיבלתי מרשם לפרסולט 6 פעמים ביום 20 מ"ג. צוואר סגור באורך 4.7 . כיום אני בשבוע 34 ושוב החלו לי צירים אך מאוד חזקים. הגעתי למיון יולדות שוב והרופא אמר לי להמשיך עם הפרסולט לעוד שבוע כיוון שהצוואר עדיין סגור ואין תהליך לידה. ההריון עד כה היה תקין למעט סכרת גבולית, שבמהלכה הסוכר היה מאומן בכל הבדיקות. אני מתגוררת בעיר דרומית ואין בבית החולים כאן פגיה. אני מאוד מודאגת. כל רופא אומר משהו אחר. האחד להפסיק פרסולט ושני להמשיכו. כרגע שוחחררתי שוב לביתי. אני עדיין עם צירים. מה לעשות ??? לטוס כרגע לא ניתן וכמובן שנסיעה ממושכת ללא בתי חולים בדרך נשמעת לי מסוכנת. אנא עצתכם תודה על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט נוסף
רוני30/11/2008בשבוע 31 בהערכת משקל, העוברית הייתה במשקל של 1860 גרם ונצפו ריבוי מי שפיר יחסי, שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרסולט וצירים מוקדמים
פרופ' יריב יוגב30/11/2008כעיקרון אין הוכחה כי טיפול מונע בצירים משפר את סיכויי התחלואה והתמותה של העובר בשבוע בו את נמצאת. לאור גיל ההריון בו את נמצאת ואורך תעלת הצוואר שמדדו לך קרוב לוודאי כי יש לך צירים מוקדמים אך הם אינן מובילים ללידה. נראה לי כי לאור מיקום מגורייך להמשיך עם נטילת הפרסולט עד שבוע 35 ואז להפסיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת מיםנילי30/11/2008
אשמח לתשובה אף על פי שאין לשאלתי קשר ישיר להריון בסיכון: מה הוא הגורם לירידת מים? הכוונה היא לפקיעה טבעית של הקרומים ולא לפעולה המתבצעת באופן מלאכותי בלידה ע"י רופא או מיילדת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מיים
פרופ' יריב יוגב30/11/2008כ 8-10 מכלל הלידות במועד וכ 1-2% מן הלידות המוקדמות מתחילןת בירידת מיים. יש לכך מספר סיבות שבחלקן זיהומיות חלקן חלק מן התהליך הפיזיולוגי של הלידה וחלקן מסיבות שאינן ידועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרון לא תקינה והמטומה.mamagoose29/11/2008
שלום רב, אני בת 23, BMI 34, שחלות פוליציסטיות, תאריך היום הראשון של המחזור האחרון 28.9 - הסייקל של המחזור הוא 35-6 ימים (הביוץ מאוחר) בתאריך ה4.11 ביצעתי בדיקת בטא לוודא שאכן אני בהריון (לאחר 3 בדיקות שתן חיוביות) התוצאה- 3028. בשבוע חמישי לערך חוויתי דימום במהלך טיסה, לאחר בדיקה אצל גינקולוג נתגלו שני שקים אחד תקין ואחד ריק. קיבלתי פרוגסטרון לתמיכה, שני כדורים של 10 מ"ג דופסטון ביום, ונתבקשתי לעשות מעקב תוך 10 ימים. שבוע לאחר מכן החל שוב דימום, הפעם כהה בצבע קפה ללא כאבים או התכווציות, ניגשתי למחרת לביצוע US ומעקב רופא, נשמע דופק עוברי תקין וריתמי, גודל העובר 9.5 מ"מ, ונצפתה המטומה רטרו-כוריונית בגודל 26x4 מ"מ (כנראה כתוצאה מכך שהשק השני לא התפתח?) צוואר רחם 35 מ"מ. לאור ממצא ההמטומה נתבקשתי להיות במנוחה של 10 ימים והעלו לי את רמת הפרוגסטרון בכעוד 10 מ"ג, לסה"כ 30 מ"ג דופסטון ביום. ההפרשות החומות הלכו והתמעטו, והיום כארבעה ימים לאחר מכן אין הפרשות כלל. אתמול התקבלו תוצאות המעבדה המורות על רמת פרוגסטרון של 8.2ng/ml ממה שידוע לי תוצאה זו נמוכה, הרופאה שלי המליצה לקחת כרגע 40 מ"ג דופסטון ביום. ואמרה שאם יהיו הפרשות חומות, אז להכפיל את הכמות. ESR גבוה - 40 (הסטוריית ESR גבוה- 25 לערך, עכשיו זה עלה) - למה זה יכול להיות קשור? אשמח לשמוע המלצות, והאם לדעתכם כמות הפרוגסטרון שהומלצה לי ע"י הרופא מספקת? אם לא, האם עדיף לעבור לזריקות או נרות? אני פשוט נמצאת בחו"ל וקשה לי לסמוך על כל מה שאומרים לי כאן. אשמח לספק פרטים נוספים אם צריך. תודה מראש, mamagoose
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד''ר אלי רימון29/11/2008הטיפול בפרוגסטרון לתמיכה בהריון במקרים כמו שלך לא הוכח
מצד שני אין נזק במתן פרוגסטרון, ניתן לתת גם בזריקות.
מנוחה חשובה אם כי לא הוכחה כמונעת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, תודה על תגובתך. המשך שאלה
mamagoose29/11/2008לא הבנתי מדברייך האם הרמה באמת נחשבת יחסית לנמוכה? מחיפושיי ברשת הבנתי שישנם שני סיווגים לבדיקת פרוגסטרון, nm/ml ו nmol/L בהתחשב שהבדיקה שלי נעשתה בשיטה הישנה של nm/ml 8.2 האם הפרוגסטרון יחשב לגבולי? או עדיין בגדר הלא תקין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בבטןהדס29/11/2008
שלום רב אני בשבוע 27 תאומים לא זהים. בחודש האחרון אני חשה את הבטן מתקשה-כאשר עשיתי מוניטור צירים לא נצפה דבר. בשבוע האחרון שוב פעם בגלל התקשות הבטן עשיתי מוניטור צירים והפעם ניצפו צירונים (מעין צורת T כמו שעושים ECG) כשביקשתי מהרופא המטפלת פרסולט היא טענה שחוסמי סידן לא מונעים צירונים אלא רק מקלים על ההרגשה שלי. שאלתי האם זה נכון? לציין צוואר הרחם שלי סגור ואורך הצוואר 45 ממ (נכון לשבוע שעבר) תודה רבה הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
ד''ר אלי רימון29/11/2008בנוכחות צואר ארוך ו"צירונים" אין צורך בטיפול אלא במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב חדשי ההריוןפ27/11/2008
מבולבלת מהתאמת שבועות לחדשים בהריון, כדי לדעת אם הבנתי את החישובים, האם שבוע 12 זה השבוע הראשון של החדש השלישי להריון? אם אני טועה, איך מחשבים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר אלי רימון27/11/2008שב 12=שבוע אחרון לחודש שלישי
סופרים מיום ראשון לוסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)