מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עגבת בהריוןמודאג22/09/2008
אשתי בהריון בשבוע 17 אנחנו חיים שנתיים יחד, הריון שהוסג בהפריית מבחנה. לפני תחילת ההריון עברנו בדיקות רבות. רק לפני 3 שבועות נתבקשה אשתי לבצע בדיקה לעגבת התוצאות היו חיוביות כולל תשובה של , VDRL positive1:4 ,TPHA positive TREPONEMA SCR/TPHA positive ,FTA ABS positive . CMV LgM negetive ,CMV LgG 15.4 ,TOXOPLASMA Lgg-0 TOXOPLASMA LgM negative אני נבדקתי גם לפני שנה וגם השבוע ו TPHA וגם VDRL שניהם שלילי. אישתי נבדקה שוב אצלי בקופה וגם אצלה VDRL שלילי וממתינים לתוצאת TPHA אנחנו פשוט מבוהלים. היא קיבלה פניצילין השבוע 2.4 MG ואמורה לקבל עוד פעמיים את אותה מנה בהפרש שבוע. לא קיבלנו עעד רגע זה הסבר מה קורה? האם העובר בסיכון בוודאות וצריך להפיל. האם האם זו הידבבקות באמת או וירוס אחר הנותן את התוצאות האלה HEPATITIS B שלילי. מה איתנו האם גם אני אמור לקבל חיסון? האם החיסון שקבלה אישתי יחסן את התינוק? האם זו הדבקה חדשה או משהו ישן? איך אנחנו אמורים בינינו להתנהל כי עד לאותה ידיעה התנהלו כרגיל מבחינה מינית. למי צריך לפנות לקבל תשובות והאם אתה יכול לענות לנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגבת
ד''ר אלי רימון22/09/2008קשה להאמין שעברתם IVF ללא ביצוע VDRL , כדאי לבדוק זאת בשנית.
יש צורך להפנות את הבדיקות למעבדה במכון באבו כביר לאישור התוצאות לפני קביעת המדיניות.
השאלות רבות ועליכם לקבל יעוץ מרופא זהומים ויעוץ משלים על ידי רופא בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם במהירות!שני22/09/2008
אני בשבוע 36 להריוני, בשבוע שעבר- עשיתי בדיקת GBS . העיניין הוא שאני החדרתי לעצמי את הקיסם לנרתיק, ואינני בטוחה האם זה מספיק עמוק ואכן נלקחה דגימה. קיבלתי תוצאה שהחיידק לא נמצא. שאלתי: האם ייתכן שהבדיקה לא נעשתה כמו שצריך ולכן לא נמצא חיידק? כדי לחזור על הבדיקה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
ד''ר אלי רימון22/09/2008פני לרופא שיבצע הבדיקה כולל דגימת הנרתיק והרקטום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתלי21/09/2008
שלום אני בהריון שבוע 39.2 עם סכרת הריונית בדרך כלל מאוזנת בערכת משקל האחרון אמרו לי שהעובר שוקל 3300 עד 3500 האם המשקל הוא תקין ? ומה זה אומר שיליה אחורית דרגה 3,2 כן כן ככה כתוב .בשבוע 40 אמרו לי ללכת לבית חולים לעשות מוניטור אם עדיין לא היו לי צירים וירידת מים הם יכולים לעשות לי זיריז? או יתנו לי לסחוב עוד הסוף או שמשקל גבוה מידי ויעשו לי זירוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר אלי רימון21/09/2008המשקל תקין וניתן ללכת ללידה רגילה. במרבית המקומות נוהגים להשרות לידה בשב 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קרישת דםsunshine24021/09/2008
שלום , הייתי מעוניינת לדעת האם מוכר לכם טיפול בזריקת ויטמין K בשל אי קרישת דם בהריון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין K
ד''ר אלי רימון21/09/2008קיימת מחלוקת לגבי הצורך בטיפול זה למעט מקרים מאוד מיוחדים שבהם ההמטולוג מורה על הטיפול.
אן מניעה ממתן טיפול זה בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים-הודעה לד"ר רימוןרובי21/09/2008
אני נמצאת במעקב הריון בשל חשד לרעלת הריון . יום רביעי היו לי מעט כאבי גב, לאחר פעמיים של מוניטור אמרו לי יש מעט פיעילות רחמית או צירים קטנים. רופא מטפל המליץ לי לעשות היום מוניטור חוזר, לאחר מנוחה היום של יומיים,שלוש במוניטור חוזר אכן הגרף עדיין כפי שהיה ואפילו ניראה יותר מיום רביעי אולם אני לא כל כך מבינה בקריאת גרף של מוניטור ורופא שהיה בקופה חתם על זה ואמר שהם אינם צירים. כרגע יש לי מדי פעם כאבי גב והם לא כל כך ממושכים כפי שהיו ובנוסף חלק משעות היום יש לי גם חולשה וכאבים ברגליים מאוד דומה לכאבי מחזור. אני גם חשה הרבה תנועות ממה שאני רגילה . האם לא היה כדי שאקבל תרופה לעצירה זמנית של הצירים? מה המלצתך? מה עלי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד''ר אלי רימון21/09/2008היות שהצירים לא סדירים ואין קיצור צואר וכן היות בשבוע מתקדם לדעתי אין צורך בטיפול נוגד צירים. יעילות תרופות אלה מוטלת בספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
רובי21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריוןמתלבטת21/09/2008
מה הסיכויים/סיכונים לרעלת הריון לאחר הריון ולידה ראשונים תקינים אך הריון שני שהסתיים ברעלת קשה לאחר הלידה? יש את הסטטיסטיקה היבשה של 40% לרעלת חוזרת אך מה הסיכוי הריאלי? (נניח להריון שלישי בגיל 35)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון
ד''ר אלי רימון21/09/2008כ- 30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב הריון - קרישיות יתרעדי21/09/2008
שלום רב. אובחנתי כסובלת מקרישיות יתר: mthfr - homozygot + FActor leiden V- homozygot מטופלת ב clexae 40 mg *1day ידוע לי כי יש לערוך מעקה אחר משקל העובר וזרימת הדם הטבורית. שאלתי היא החל מאיזה שבוע יש לבתחיל מעקב זה ובאיזה תדירות נהוג לבצעו? בתודה עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
ד''ר אלי רימון21/09/2008החל מסקירת מערכות מאוחרת 22-24 שב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן תרבית חוזרתגליה21/09/2008
בשבוע 20 + 4 בבדיקת שתן ותרבית התגלה חיידק קולי. לאחר טיפול אנטיביוטי ביצעתי שוב את אותה בדיקת שתן בשבוע 22+6.ולהלן התוצאות. האם הכל תקין? GLUCOSE - U STRIP NORMAL BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP NEG SPECIFIC GRAV-U STRI 1.023 PH- U STRIP 5.5 PROTEIN- U STRIP10 UROBILINOGEN-U STRIP NORMA ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP 75 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר אלי רימון21/09/2008הבדיקה הרלונטית היא תרבית שתן חוזרת שבוע מהפסקת האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכוןשלום רב19/09/2008
אני נמצאת בשבוע 32 להריון, במעקב הריון בסיכון: לפני יומיים בבדיקת ניטור הופיעו צירים שאינם סדירים (ולא ממש הרגשתי אותם). הרופא החליט על כדורי פרסולט 4 פעמים ביום. האם באמת יש צורך לקחת אותם גם אם הצירים שאני חשה אינם חזקים כל כך. צואר הרחם, אגב, 29 מ"מ ואין התקצרות נוספת. העובר במצב עכוז - האם יש סיכוי עוד שיתהפך? תודה על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ד''ר אלי רימון19/09/2008פרסולט הינו טיפול מקובל לצירים מוקדמים
בשב 32 עדיין קיים סכוי שהעובר יתהפך ויש להמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי רביעיליאת18/09/2008
אני עומדת לעבור ניתוח קיסרי 4 בעוד כמספר שבועות שמעתי על החשש מפני הידבקויות מניתוחים קודמים. רציתי לשאול האם יש דרך לבדוק לפני פתיחת הבטן האם קיימות הדבקויות שעלולות להקשות את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר אלי רימון18/09/2008לצערינו אין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון למניעת לידה מוקדמתגלית18/09/2008
בוקר טוב, בהריון ראשון לידה מוקדמת בשבוע 23+5 כנראה בעקבות בעיה בשיליה. העובר לא שרד. בהריון שני, לידה בשבוע 35+5, תינוקת במשקל 2860 ק"ג ללא בעיות. כרגע בהריון בשבוע 24. הרופא המליץ על זריקות פרוגסטרון למניעת לידה מוקדמת. הבנתי שבעבר השתמשו בפרוגסטרון ואז הפסיקו את השימוש מחשש לפגיעה בעובר. אשמח לדעת האם קיים חשש לעובר או לי בעקבות קבלת הזריקות? האם ההיסטוריה שלי אכן מצביעה על סיכוי גבוה ללידה מוקדמת שתוביל חס וחלילה ללידת פג? מתלבטת מאוד מה לעשות ואודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר אלי רימון18/09/2008ראשית ניתן לטפל בפרוגסטרון בהריון והתכשירים בטוחים
לשאלתך האם יש מקום לטיפול - התשובה דורשת התעמקות בפרטי הלידות הקודמות שהיא מעבר ליכולתינו באתר. עלייך לפנות לרופא הריון בסיכון לצורך דיון מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העמסה תקינה?ליאת17/09/2008
תוצאות העמסה 100g בצום 91.8 60ד' 138.5 120ד' 136.6 180ד' 117.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד''ר אלי רימון17/09/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון בשבוע 7 להריוןמינה17/09/2008
אני בת 40. בשבוע 9 להריון ראשון, ספונטני. הריוני מוגדר כהריון בסיכון גבוה. בשבוע 7 הופיעה בגופי פריחה אורטיקרית קשה. קיבלתי פרדניזון ליומיים, כל יום 40 מ"ג במנה אחת (סה"כ קיבלתי 80 מ"ג של פרדניזון) ואנטיהיסטמינים. היתה הקלה קצרה מאוד וקלה מאוד בפריחה, אחר כך הפריחה החמירה ועברה גם לפנים, אך חלפה כעבור חמישה ימים. לאחר שבוע בבדיקת דם התגלו תפקודי כבד גבוהים: Alk. Phosph. - 78, AST - 40, ALT - 74, GGT - 52.7 (ייתכן שבשלב זה הם היו כבר בירידה!), לאחר שבוע נוסף (השבוע) תפקודי כבד חזרו לנורמה. אני מאוד מבקשת לענות על שתי שאלות: 1. האם קיימת אפשרות של נזק לעובר מפרדניזון שקיבלתי. שמעתי דעות שונות - מאיסור לקחת פרדניזון בהריון, במיוחד בשליש ראשון, עקב שייכותו לקטגוריית C, ובוודאי לא במקרים לא נחוצים ללא סיבה מספיק מוצדקת, ועד "רק" אפשרות של חך שסוע ושפה שסוע בעובר, אם לוקחים פרדניזון בשליש ראשון להריון (לדעתי זו תופעה חמורה מאוד). שמעתי גם שבשליש ראשון להריון יש תקופות פחות מסוכנות ויותר מסוכנות: סיכון גבוה יותר להיווצרות החך השסוע קיים משבוע 8, ואילו בשבוע 7, מכיוון שאין עדיין חך, אין גם סיכון. מה נכון? האם פרדניזון שקיבלתי בשכוע 7 הספיק ההתפנות מגופי בשלושה ימים ובשבוע 8 כבר לא היה נמצא בגוף, ואז אין סכנה? או אולי בגלל בעית כלשהי בכבד (תפקודי כבד גבוהים) היה עיקוב בפינוי? שאלות אלו מאוד מתרידות אותי. 2. האם עקב בעיה כלשהי זמנית בכבד, עליה מצביעים תפקודי כבד גבוהים, קיימת אפשרות של נזק לעובר (למשל, עקב המצאות בגופי באותה תקופה רעלים, אותם הכבד לא הצליח לנקות מהגוף או מסיבה אחרת)? בתודה מראש, מאוד מחכה לתשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאינה
ד''ר אלי רימון17/09/2008בנוגע להפרעה בתפקודי הכבד לא נשקפת סכנה לעובר
בנוגע לפרדניזון אף כי יש דיווחים על עליה בשיעור שסע בחיך סה"כ מניסיון רב שנים התרופה סה"כ בטוחה. אבחנה של חך שסוע ניתן לבצע בסונר
הייתי ממליץ בירור למחלה זהומית שיכולה לפגוע בעובר- פני לרופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, המשך שאלה
מינה18/09/2008שלום, ד"ר אלי רימון! תודה רבה על התשובה. לגבי בירור למחלות זיהומיות, ביצעתי בירור לגבי 4 מחלות. התוצאות: Hepatitis C - שלילי; Hepatitis B - שלילי (ביצעתי בעבר חיסון); CMV IgM - שלילי, CMV IgG - 0.8; EBV IgG - 185 (היה גם לפני שנה). האם יש מחלות זיהומיות נוספות, לגביהן כדאי לעשות בירור במקרה שלי, ואם כן - איזה מחלות? בתודה מראש, אינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה
ד''ר אלי רימון18/09/2008פרבו, הרפס,טוקסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןטי16/09/2008
שלום, בעברי 2 הריונות תקינים והריון אחד שהסתיים בשבוע 20 (שבועיים אחרי מי שפיר לא היה דופק). אני בשבוע 5 ו-4 ימים. נשלחתי לUS בשלב מוקדם זה כי אני נוסעת לחול לשבועיים והרופא ביקש בדיקה לפני הנסיעה. בבדיקה הודגם שק הריון בגודל 9*6 ובתוכו שק חלמון, לא הודגמה עדיין רקמה עוברית. הבנתי שממצא זה תקין לגיל ההריון הנוכחי. אבל, בסמוך לשק נצפה אזור דמום בגודל 11*4. מה המשמעות? הטכנאית אמרה שאולי יהיה לי דימום....? האם מסכן הריון? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון
ד''ר אלי רימון16/09/2008ממצאים תואמים, אין משמעות ל"דימום" כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונדלי14/09/2008
שלום אני נמצאת בשבוע 38.2 היום עשיתי בדיקת אולטרה סאונד גדילת העובר אמרו לי שהעובר שוקל 3300 עד 3500 האם זה משקל טוב לשבוע שאני נמצאת בו ואני רוצה לציין שאני סובלת בסכרת הריונית בדרך כלל מאוזנת חוץ מכמה ערכים חריגים וגם רציתי לדעת מה זה שיליה דרגה 3קראתי בספר שצריך לפנות דחוף לרופא, מה זה אומר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי
ד''ר אלי רימון15/09/2008המשקל תקין
השליה מתאימה לשליה בסוף ההריון
עלייך לבצע ניטור עוברי פעם בשבוע+ סונר לכמות מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)