מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת הריונית ומחלות מולדות?נעמי21/10/2008
לרופאי הפורום שלום, אני בת 39 וחצי, שבוע 17 הריון רביעי, מתוכם שתי הפלות. אנחנו מתגוררים כרגע בהולנד. תבחין משולב גיל+חלבון עוברי+שקיפות העלה סיכוי של 1:2000 לתסמונת דאון. קיבלנו את עצת הרופאים כאן לא לעשות דיקור מי שפיר. ההריון הזה יקר לנו, חשבנו שבעלי (השני...) לא פורה. בימים האחרונים התגלו רמות סוכר לא מאוזנות, במשפחתי סכרת מסוג 2. שאלתי היא, אם לאור המצב ה"חדש", וגם אם אצליח לאזן את הסוכר ללא אינסולין, כדאי לנו לשקול מחדש אם לעשות דיקור? האם גלוקוז גבוה בתחילת ההריון מעלה את הסיכון למחלות מולדות, והאם ניתן לראות את אלה באולטרה סאונד? תודה מראש, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית ומחלות מולדות?
פרופ' יריב יוגב22/10/2008אין קשר בין סוכרת הריון למומים כרומוזומאליים
יש קשר בין ערכי סוכר גבוהים טרם ובתחילת ההריון למומים מבניים אותם ברובם ניתן לאתר בבדיקת סונר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק בשבוע שישי להיריוןאנה20/10/2008
שלוםת אני בת 27 בהריון שלישי (הריון ראשון הסתיים בהפלה בשבוע 11, הריון שני - בלידה מוקדמת בשבוע 20). לפי החישוב עכשיו אני בשבוע שישי (לאחר 5 ימי איחור עשיתי בדיקה והיא יצא חיובית). היום התחיל אצלי דימום חזק בלי כאבים. האם זה יכול להיות מחזור שאיחר? האם זא הפלה? מה עליי לעשות? כדאי להגיע למיון? האם יש סיכוי להמשך ההיריון לאחר דימום? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק בשבוע שישי להיריון
פרופ' יריב יוגב20/10/2008במידה ויש לך דימום חזק פני להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה נמוכהשירה20/10/2008
שלום, אני בשבוע 19 להריון. בסקירת מערכות מוקדמת התגלתה שיש לי שיליה נמוכה פחות מסנטימטר מהצוואר. הבעיה היא שבעת מאמץ מופיעים לי כאבים דוקרים בבטן ואף היה לי דימום בכמות של וסת בזמן העבודה. ניבדקתי במיון אושפזתי להשגחה והומלצה לי מנוחה. לאחר כשבוע וחצי פניתי לרופא נשים מטפל שלי ושאלתי אותו לגבי ההמשך. הוא אמר שלדימום אין קשר לשיליה ואין לי שום מיגבלה מיוחדת- להמשיך לעבוד כרגיל ואין שום איסורים. לי זה נישמע מוזר מפני שכשביצעתי את סקירת המערכות (טרם הופעת הדימום) הרופא-מומחה להריון בסיכון אגב, אמר שעלי להימנע ממאמצים גופניים ומיחסי מין ובמקרים של הופעת דימום אף שמירת הריון. השאלה היא- מה עלי לעשות? אני עובדת בעבודה מאוד פיזי, עם הרבה מאמץ גופני ונפשי ואני חוששת שהמקרה ישוב על עצמו. בנוסף מבחינת יחסי אישות מה עלי לעשות מפני שיש הבדל מובהק בין דברי הרופאים. מחכה לתשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה נמוכה
פרופ' יריב יוגב20/10/2008מיקום השליה יכול להשתנות
כעיקרון אין קשר בין דמום משליה נמוכה ומאמצים גופניים
יש לדון בכל מקרה לגופו
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ממצא בסקירת מערכותדריה20/10/2008
שלום, בסקירה ראשונית נמצאה מערכת מאספת כפולה בכליה והבנתי מרופאי שאין בממצא הזה סכנה לא לעוברית ולא כמעיד על תסמונת. היום שמעתי מחברה על תסמונת טרנר שאחד המאפיינים שלה הוא מערכת מאספת בכליות. האם תוכלו לתת לי מידע על כך? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ממצא בסקירת מערכות
פרופ' יריב יוגב20/10/2008מערכת מאספת כפולה כמום יחיד מעלה במעט את הסיכון לתסמונות כרומוזאמליות. ישצורך בייעוץ גנטי מסודר הלוקח בחשבון פרמטרים נוספים פרט לסקירת המערכות. פני לייעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם תוצאותלירז20/10/2008
בבדיקת דם שנשלחתי לעשות ללא קשר להריון -PTH intact = 7 כשבסוגרים (12-65) אני נמצאת בשבוע 15+5 להריון מה זה אומר? איך להתיחס לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם
פרופ' יריב יוגב20/10/2008עלייך לשאול את הרופא ששלח את בדיקת הדם מדוע שלח אצת הבדיקה. יש להתאים את הממצאים המעבדתיים לממצאים הקליניים. פני לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת סקירה עורפיתלירז20/10/2008
שלום, אתמול עשיתי בדיקת מערכות מוקדמת. (שבוע 15 +5) . בדיקת שקיפות עורפית היתה תקינה ובעוד שבוע וחצי בדיקה לחלבון עוברי. אני בת 45 הריון ראשון לאחר ניסיונות רבים להרות בהפריה ע"י תרומת ביצית. התורמת בת 27. הבדיקה של הסקירה היתה ףתקינה אך דבר אחד עורר תשומת לב בסיכום נכתב: בבדעקה זט חא נצפו מומים מבניים אך עצמות הירך והזרוע סביב 5-10 . חדר שלישי במוח מעט מורחב יש לחזור על הבדיקה עוד 3 שבועות. לפי הגרף אם הבנתי נכון ה- HL 14.50 מ"מ 14 +0 שבועות זה נמצא על הגבול.ו- FL 14.80 מ"מ 14+3 . השאלה שלי מה זה אומר האם יש סיכוי להתפתחות תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לירז20/10/2008לא נכתב ברור. הכונה לא נצפו מומים מבניים בבדיקה זו אך עצמות הירך והזרוע סביב 5-10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז20/10/2008מקפיצה שאלה שלא נענתה. דחוף לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת סקירה עורפית
פרופ' יריב יוגב20/10/2008בשלב זה מומלץ מעקב סונוגרפי בלבד
אנא התייעצי עם הרופא המטפל לגבי המשך מעקב ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז21/10/2008ערב טוב, תודה על התגובה אך היתי שמחה לדעת מה זה אומר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אנטי-D לאחר הפלהאיריס20/10/2008
שלום רב, אני בעלת סוג דם RH- אחרי לידה אחת ושלוש הפלות (בסדר הזה), בתוכן - 2 גרידות. לפי תוצאות בדיקת הדם שנערכה בתחילת ההריון האחרון לא נמצאו נוגדנים בדמי. בהריון אחרון - לפני כ-5.5 שבועות עברתי הפלה טבעית בשלב מוקדם מאד (שבוע 5.1), שאובחנה כשלמה. ביום השני לדימום קיבלתי חיסון אנטי D. לאחר 3 שבועות מתחילת ההפלה הסתבר שההריון למעשה נמשך, כשנמצא שק בקוטר 4.5 שבועות ברחם. במעקב צמוד בשבועיים וחצי הבאים של בדיקות בטא + אולטראסאונד השק גדל רק מעט עד 7 מ"מ קוטר ולא נצפה עובר - נראה באופן ברור שזהו הריון שאינו מתפתח כראוי. ההנחה היא שישנה סבירות גבוהה בתאום ובכל אופן בשארית הריונית ש"שרדה" את ההפלה (בעבר היה לי הריון תאומים ויש נטיה גנטית במשפחתי). קיבלתי כדורי ציטוטק לזירוז ההפלה, אולם שלשום החל דימום קל ואתמול בבדיקת אולטראסאונד נוספת הרחם נראה נקי, כך שההפלה קרתה ללא התערבות תרופתית. לשאלתי את הרופא האם עליי לקבל חיסון נוסף של אנטי D נעניתי שאין צורך, מאחר והחיסון הקודם (5.5 שבועות קודם) עדיין תופס. בינתיים הפך הדימום הקל לכבד מאד (כך היה גם לפני 5.5 שבועות, בהפלה הקודמת) ואני מעט מוטרדת מערבוב דם. שאלותיי - לכמה זמן החיסון תופס? האם לא עדיף לקבל חיסון נוסף ליתר בטחון? אם כן, לא אוכל לקבלו לפני יום רביעי מאחר והיום ערב חג, והדבר אומר מינימום 96 שעות מתחילת הדימום - האם לא מאוחר מדי? בנוסף, האם איני צריכה לעבור בדיקת כייל נוגדנים ולעקוב? תודה, וסליחה על אורך הכתוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אנטי-D לאחר הפלה
פרופ' יריב יוגב20/10/2008אין צורך בחיסון אנטי D נוסף
רצוי לאור סיפור ההפלות לבצע ברור להפלות חוזרות
כמו כן מומלצת בדיקת טיטר נוגדנים בעוד מספר שבועות לאחר שיתום השפעת החיסון כדי לדעת באם הינך מרוגשת באופן בסיסי
פני לייעןץ לרופא המתמחה בהריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכך אעשה, תודה על התשובה המהירה
איריס25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גר'שולי19/10/2008
שלום רב וחג שמח, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים בשבוע 25. היום עשיתי העמסת סוכר 50 גר' וקבלתי תוצאה של 147- הבנתי שהתוצאה גבוהה. ברצוני לציין מספר דברים: 1. במשפחה יש סכרת 2. מעולם לא היה לי בעיית סכרת ו/או בעיית משקל (אני רזה). 3. מעלתי את הסוכר במיץ לימון סחוט , חילקתי לשתי כוסות והוספתי מים. שתיתי את הכוסות אחת אחרי השנייה ללא המתנה. האם עשיתי את הבדיקה בצורה טובה? האם תוצאה כזו יכולה להזיק לעוברים? תודה, שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 גר'
פרופ' יריב יוגב20/10/2008הבדיקה אינה מזיקה לעוברים
מומלצת העמסת 100 גרם לאחר צום לילי מאחר והתוצאה בבדיקה גבוהה ואינה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס ראשון בשבוע 5אופטימית19/10/2008
שלום, תאריך וסת אחרונה 15/9/08 הזרעה- 26/9/08 לאחר טיפול בגונל 08/10/08- ביתא 69 10/10/08- ביתא 187 12/10/08 - ביתא 469 עקרונית עפ"י הספירה מיום ההזרעה +שבועיים, אני כיום בשבוע 5+2. היום ביצענו א.ס ראשון שבו נצפה שק הריון בגודל 13*8 מ"מ- ממוצע 10.5 מ"מ וכן נצפה שק חלמון. הבודקת ציינה כי הגודל של השק מתאים לשבוע 5 וכי ההריון עדיין צעיר מדי מכדי לראות עובר. 1) האם הממצאים תקינים? 2) עפ"י הממצאים הללו מתי עלי לחזור על האולטרסאונד על מנת לראות כבר עובר ודופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיארוך הריון
פרופ' יריב יוגב20/10/2008הממצאים תקינים
בעוד 10 ימים בבדיקת סונר סביר שיודגם דופק עוברי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתןח קיסרי???אלינה19/10/2008
שלום רב, אני חולת אפילפסיה כ-5 שנים ומטופלת בטגרטול 1200mg ובלמיקטל 400mg אך איני מאוזנת ומקבלת התקפים טונים קלונים. אני נמצאת בשבוע 35 וטפו טפו כל הבדיקות תקינות. אני נמצאת במעקב באיכילוב בהריון בסיכון גבוה וכן במחלקת אפילפסיה. את לידתי אני עושה בהלל יפה. שאלתי היא מה עדיף לי, מבחינת מצבי, כיצד ללדת לידה רגילה או קיסרית???????? * עדיפותי כרגע היא קיסרית מפחד לקבלת התקף במהלך הלידה. בתודה מראש על תשובתכם ועזרתכם. אלינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי
פרופ' יריב יוגב20/10/2008טיפול הולם וייעות טרם הלידה יכול להפחית את הסיכון להתקף אפילפטי טרם ובמהלך הלידה
מובן שעדיפה לידה רגילה
אנא התייעצי עם הרופאים המטפלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטןרונית19/10/2008
שלום ד"ר אני שבוע 37 ויומיים , מצב ראש לפני שעה ברך קבלתי מכה על הבטן ממש ליד הטבור מצד ימין (מעמוד) כרגע מעט כואב המקום כמו כל מכה שמקבלים השאלה צריך לגשת למיון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן
פרופ' יריב יוגב20/10/2008במידה ונחבלת חבלה ישירה בעוצמה גבוהה בבטנך יש מקום להערכה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי כולסטזיס?מיכל19/10/2008
שלום בהריון השני שלי היה עובר עם מומים רבים. בהריון הרביעי ילדתי ילד בריא אך בשבוע 37 החל כולסטזיס שהתבטא בעיקר בגרד חזק ועליה באנזימי הכבד ונמשך שבוע אחרי הלידה (ילדתי ביום הראשון של 38) בבית יש לי שלושה ילדים בריאים ואני חושבת על הרביעי אך חושת להסתכן. מה הסיכון בהריון נוסף? האם הכולסטזיס עלול לחזור? הייתי רוצה לדעת האם ההריון עם המומים (מומי לב)מגביר סיכון בהריון הבא בשילוב עם הכולסטזיס או שאין קשר? אשמח לקבל תשובה מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי כולסטזיס?
פרופ' יריב יוגב19/10/20081. קיים סכוי מודבר לכולסטזיס בהרה לה היה כולזטסיס בהריון
2. אין קשר בין כוךסטזיס ומומי לב
3. עצם הריון עם מומי לב מעלה סיכון למומי לב בהריונות נוספים לכן מומלץ ביצוע אקו לב עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בהריוןרונה19/10/2008
ד"ר שלום. אני לאחר טיפולי IVF, הריון בסיכון- תאומים, כל עובר בשק נפרד עם שיליה נפרדת. זה 4 ימים שיש לי חום (נראה כי נדבקתי מבעלי והילד)- נראה כמו שפעת. דואגת להוריד את החום עם אקמול בלבד כל 4 שעות, החום נע בין 37- 38.5. האם יש סיכון לעוברים???אני מאוד מודאגת. בבקשה עצתכם. אשמח לדעת אילו בדיקות עלי לבקש לערוך (איך נקראת בהפנייה של הרופא מחלת הנשיקה?- שמה הרפואי בבדיקה..) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בהריון
פרופ' יריב יוגב19/10/2008פני להיבדק ע"י הרופא המטפל
אין סכנה בנטילת אקמול עד 4-5 פעמים ביום אחת ל 4 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בהריוןלירז19/10/2008
שלום, אני בשבוע 15 להריון. (הריון לאחר ניסיונות רבים בהפריה ע"י תרומת ביצית, ואני בת 45)עד שבוע 12 לקחתי נרות אוטרוגסטאן ולא סבלתי מעצירות לאחר שהפסקתי אני סובלת מעצירות. במיוחד בשבוע האחרון. האם יתכן שסובלים בשבועות אלו מעצירות? ושאלה נוספת זה שאני מתאמצת מאוד לא פוגע בעובר? לאחר מאמץ בישיבה בשירותים יש לי כאבים קלים בבטן. האם משפיע על העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בהריון
פרופ' יריב יוגב19/10/2008התיעצי עם הרופא המטפל יש מספר תכשירים טובים כנגד עצירות. האם נוטלת תכשירי ברזל? חלקם קשורים בעצירות. אין סכנה לעובר מישיבה בשירותים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בבטן תחתונה בהריוןליאן17/10/2008
שלום, אני בהריון ביום האחרון של השבוע החמישי ומחר נכנסת לשישי, ע"י גונל+הזרעה. נתמכת ע"י אנדומטרין פעמיים ביום. אני מרגישה לחצים בבטן, כאילו שהיא נפוחה כל הזמן ללא יכולת להכניס את הבטן. 1) האם זה נורמלי? 2) האם זו השפעה של הנרות? 3) האם אפשר בכלל להכניס את הבטן? בנוסף יש לי גם גזים כל הזמן. אודה מאוד על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאן
ד''ר אלי רימון17/10/2008נראה ל שזה שילוב השפעת ההריון והפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)