מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום בשבוע 9אסתר03/09/2008
ד"ר שלום, אני בשבוע 9, ואתמול היה לי דימום "של סוף מחזור", ז"א בצבע חום. האם זה קשור ליחסי מין שהיה לי יום לפני? זה מפחיד אותי. תודה אסתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתר
ד''ר אלי רימון05/09/2008יתכנו דימומים בתחיל ההריון שלרב אינו קשור ליחסי מין
אם אינו חוזר אין משמעות אך אם דימום נשנה לבדיקה וממעקב רופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לא תקינותגליה02/09/2008
ביצעתי בדיקות דם ואלה תוצאות של הבדיקות שהערכים שלהם מחוץ לטווח. רופאת המשפחה מסרה לי כי ערכיי ההמוגלובים והברזל וה-בי 12 נמוכים ועלי ליטול כדורי בי-12 וסירופ לברזל פריפל 3 . ואני שואלת: 1. האם יתר התוצאות שמחוץ לטווח לא מצריכות גם טיפול? 2. אני בהריון שבוע 20+4 ומתחילתו סובלת מעצירות קשה. סירופ הברזל גורם לי לעצירות [ כדורי ברזל עוד יותר] האם יש תרופה אחרת? אם אשתה הסירופ לסרוגין -יום כן יום לא- תהיה לי הקלה מסוימת? תודה 100- 74 mg/dl 60 GLUCOSE 43- 17 mg/dl 16 UREA 0.95- 0.51 mg/dl 0.38 CREATININE 146.0- 136.0 mEq/L 135.0 SODIUM 200.0- 110.0 mg/dl 218.8 CHOLESTEROL - 4.20 M/ul 4.08 RBC 16.0- 12.0 g/dl 10.2 HB 47.0- 37.0 % 31.3 HCT 31.0- 26.0 pg 25.0 MCH 36.7- 33.0 g/dl 32.6 MCHC 97.0- 80.0 fL 76.9 MCV 50.0- 20.0 % 14.3 LYM% 37- 2 mm/h 59 ESR 670- 180 pmol/L 172 VITAMIN B12 450- 150 mg/dl 447 FIBRINOGEN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ד''ר אלי רימון05/09/2008אכן את זקוקה לתוספת ברזל
אם מינון יום כן/יום לא נסבל עדיף לקחת בכל זאת מינון נמוך כדי שתהיה תוספת כלשהיא של ברזל.
במקרים חריגים ניתן ברזל דרך הוריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון?תום02/09/2008
אני בשבוע 38 ומתחילת ההריון לחץ הדם שלי גבולי 130/80 לפני כחודש הוא החל לעלות 145/80 והרופא המליץ על מנוחה עד סוף ההריון. מאז לחץ הדם 130/76 בממוצע. לפני שבוע ערכתי בדיקת איסוף שתן של 24 שעות והתוצאות הן: פרוטאין - 403 והקרטין 0.6. הבדיקה בסטיק שנערכה אתמול הראתה חלבון +2. האם יש לי סיבה לדאוג? אני עורכת מעקב יומי אחר לחץ הדם והוא אינו משתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתום
ד''ר אלי רימון05/09/2008לדעתי כדאי לשקול השראת לידה לאור הנתונים
פני לרופא המטפל להתיעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי-תאומיםרעות02/09/2008
האם אפשר ללדת באיכילוב בניתוח קיסרי עם רופא מהצוות באופן פרטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד''ר אלי רימון05/09/2008לא, אך לידת תאומים מתבצעת תמיד בנוכחות רופא בכיר וכולם מיומנים בלידת תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות נקסיןדורית02/09/2008
שלום רב! אני כרגע בשבוע 22 לאחר טיפולי הפריה, הריון תאומים. בשמירת הריון מלפני כשבוע בשל דינמיקה והתקצרות צוואר הרחם. כרגע צוואר הרחם 2.1 סגור. רופא הנשים שלי נתן לי בנוסף לנרות האוטרוגסטן 200 מ"ג גם נרות נקסין. ברצוני לדעת למה משמשות נרות הנקסין? האם יש יעילות לטיפול זה? תודה רבה על עבודתכם המבורכת וערב טוב, דורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד''ר אלי רימון02/09/2008אני מציע שתשאלי את הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר של 50 גרםליאת02/09/2008
אני בשבוע 25 השבוע בהעמסה של 50 גרם סוכר תוצאה של 170 מה המשמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
ד''ר אלי רימון02/09/2008עלייך לבצע העמסהסוכר של 100 ג"ר לצורך אבחנה של סכרת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות והריוןפלג01/09/2008
אני בשבוע 22 להריוני השני, ההריון הקודם נגמר ברעלת ובלידה מוקדמת (ובילד בריא). הרופא שלח אותי לבדיקת קרישיות ראשונית. התשובות הינן חד משמעיות ויש זמן עד התור הבא. אשמח לשמוע האם זה ממש קרוב לטווח הנורמה או שזה כבר אומר משהו... PT (Seconds) 10.1 I.N.R 0.96 PTT 31.6 PTT Ratio 1.22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפלג
ד''ר אלי רימון01/09/2008בדיקות לקרישיות יתר בהריון מוגבלות לאור שינויים בהריון
הבדיקות שהצגת תקינות
עלייך להפגש עם רופא הריון בסיכון לדון בפירוט במהלך ההריון הקודם ולצורך התווית מדיניות המעקב בהריון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה הזריזה!
פלג02/09/2008מובן שאלך להתייעץ, שמחה לשמוע שתוצאות אלו תקינות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים-המשך הודעה מיום שבתרונית01/09/2008
נמצאת בשבוע 31, עם חשד לרעלת הריון ואחר הזרקת CELESTONE CHRONODOSE . בעקבות כאבים עזים אתמול עברתי אולטרסאנד ומוניטור והכל היה תקין.בלי סימנים להיפרדות השליה. אבל עדיין הכאבים באזור הבטן ורחם קיימים במיוחד שאני קמה ממיטה או צריכה להסתובב מצד לצד. הכאב מאוד דומה לסוג של מתיחה ברחם. מה מומלץ לעשות ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אלי רימון01/09/2008אם מוניטור וסונר תקינים קרוב לודאי שמדובר בלחץ של הרחם , כאב על פני שרירי הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
רונית01/09/2008על תגובה המהירה שלך. האם יש צורך להגיע לרופא המטפל ביום רביעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםרעות01/09/2008
שבוע 34+5 , הריון תאומים,כבר חודש עם צירים לא סדירים, מטופלת ב-פרסולט, העובר התחתון במצב עכוז, לאיזה שבוע קובעים ניתוח קיסרי בתאומים ? האם עוד קיים סיכוי שהעובר יתהפך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטע
ד''ר אלי רימון01/09/2008קרוב לודאי שהעובר הראשון הנמוך לא יתהפך .
מנתחים בשב 38 (37+6)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיסרי
רעות01/09/2008רציתי לברר את המדיניות באיכילוב לגבי ניתוח קיסרי מוזמן, יש ימים שאין ניתוחים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע
ד''ר אלי רימון01/09/2008ניתוחים בימים א,ג,ה
לתורים יש לפנות למרפאת טרום לידה עם מכתב הפניה מרופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ביותרדקלה31/08/2008
שלומות, אני מתחילה את השבוע ה23 להריון והלילה סבלתי מצרבות נוראיות ולא הצלחתי לישון- בסופו של דבר נרדמתי רק בבוקר והמשכתי לישון עד הצהריים - כשהתעוררתי מצאתי את עצמי שרועה על הבטן ולדעתי ישנתי כך (על הבטן) כמה שעות! אני ממש לחוצה- יכול להיות שלחצתי על העובר שלי? יכול להיות שחסמתי את אספקת הדם לעובר??? אני לא מרגישה אותה כבר שלוש שעות מאז שהתעוררתי! יצויין שאני רגילה לישון על הגב והרבה פעמים אני מתעוררת כשאני על הגב- האם זה מסוכן לאספקת הדם לרחם? המוני תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדקלה
ד''ר אלי רימון31/08/2008לא נגרם כל נזק לעובר בשינה על הבטן
התנועות בשבוע כה צעיר אינן בשלות וסדירות ולכן יתכנו פרקי זמן ללא תחושת תנועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CELESTONE CHRONODOSE 1CC-לד"ר רימוןרונית30/08/2008
שלום ד"ר השבוע קבלתי את 4 הזריקות האלה (שתיים ביום רביעי ושתיים ביום חמישי) להבשלת ריאות . אני בשבוע 30 . מאתמול בבוקר התחילו לי כאבים חזקים מתחת לחזה באזור הצלעות, בעיקר בזמן תנועה. כאשר אני שוכבת בלי לזוז הכאבים נרגעים אחרי מס' דקות. הייתי רוצה להתייעץ מה לעשות? האם לגשת למיון או שזה תופעה ידועה של הזריקות. האם יש קשר שעובר במצב עכוז? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צלעות
פרופ' יריב יוגב30/08/2008אין קשר לזריקת הצלסטון שקיבלת או למצג העובר
במידה וכאובה פני לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן בהיריוןאמי27/08/2008
אני בהיריון עם תאומים, שבוע 32, כבר פעמיים קרה לי שבורח לי קצת שתן והתחתונים נרטבים, אבל אני נלחצת ואני לא בטוחה אם מדובר בירידת מים בכמות קטנה או שמא אכן מדובר בבריחת שתן, איך אני מבדילה בינהם ומתי אני צריכה להגיע לבית החולים (יש לציין שלא היה ריח או צבע מיוחד)? יש לציין שבפעם הראשונה הבריחה קרתה אחרי קצת עבודה בבית ובפעם השנייה בלילה תוך כדי שינה הרגשתי שאני נרטבת ושאני לא יכולה לשלוט בזה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן בהיריון
פרופ' יריב יוגב27/08/2008בריחת שתן בהריון הינה תופעה שכיחה ואינה מדאיגה ברוב הנשים התופעה חולפת לאחר הלידה
ירידת מיים מלווה בד"כ בהפרשה לבנה ולא לגמרי שקופה ולעיתים שכיחות מלווה בריח חריף המזכיר ריח זרע
במידה ויש ספק אנא פני להיבדק ניתן להדגים דליפת שתן בבדיקה בד"כ ללא קושי ניכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח מרכזיתאמא26/08/2008
האם שיליית פתח מרכזית קשורה להריון בסיכון גבוה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלית פתח
פרופ' יריב יוגב26/08/2008כעקרון סיבות רבות יכולות להיות קשורות לשלית פתח פני לייעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח בבלינסוןדולי26/08/2008
שלום רב אני בת 38 הריון שלישי שבוע 33 לאחר המון שנות הפסקה ,כרגע מאובחנת כסוכרתית המאוזנת על ידי גלובן , שני הלידות הקודמות היו רגילות ( אם כי מאד קשות) במשקלים גבוהים 4.200 ו 3990 לא אובחנה אז סוכרת כיום אני מאד מפחדת מלידה רגילה על סמך נסיון העבר , רציתי לדעת מהי מדיניות בי"ח בלינסון במקרה כזה הערכת משקל אחרונה בשבוע 28 היתה קילו וחצי . ובאיזה שבוע עורכים את הניתוח ? הבנתי כי בבלינסון ישנם ימים מסויימים לניתוחים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ניתוח בבלינסון
פרופ' יריב יוגב26/08/20081. בבילינסון מנתחים ניתוחים קיסריים אלקטיביים כל יום
2. אין אנו מאפשרים (פרט למקרים מיוחדים יוצאי דופן) ניתוחים קיסריים ע"פ בקשת ההרה
3. ניתוח קיסרי בהריון עם סוכרת הריונית מבוצע רק בהערכת משקל הגבבוהה מ 4000 גרם
4. השראת לידה מבוצעת בין שבועות 38-40 ע"פ מספר שיקולים הכוללים את מידת האיזון הסוכרתי, הערכת המשקל ומידת בשלות צוואר הרחם
מאחר ומן הסתם מטופלת בבילינסון הרי שבביקורך הבא במרפאה העלי סוגיה זו ונדון בה בהרחבה באופן יותר פרטני ובנימה אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך -מטופלת בבי"ח מאיר .
דולי30/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי בתאומיםשולי26/08/2008
שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים. קבלתי את תוצאות החלבון העוברי ורציתי לדעת האם הן תקינות (יש לי תור לרופא רק בעוד שבוע ואני לא יכולה לחכות) 29.2 :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.4 משקל: 54 מס.עוברים: 2 גיל ------------ ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה AFP 117.00 NG/ML 1.11 MOM ( < 2.00 MOM ) ) HCG 53.70 IU/ML 1.21 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM ) UE3 6.95 NG/ML 0.96 MOM ( 0.15 -99.99 MOM ) סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:3184 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1:999 תודה מראש שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי בתאומים
פרופ' יריב יוגב26/08/2008הערך של בדיקת חלבון עוברי בהריון תאומים נמוך. לא ציינת באיזה סוג תאומים מדובר. לצורך קבלת ייעוץ מסודר פני לייעוץ גנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים לא זהים
שולי26/08/2008מדובר בתאומים לא זהים.(בן ובת) מה אומרות התוצאות? תודה שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים לא זהים
פרופ' יריב יוגב26/08/2008הערך של הבדיקה נמוך
אנא פני לפגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)