מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMVדנה16/10/2008
שלום, נדבקתי לראשונה בCMV כנראה במרץ, אך התוצאות הן מיוני. את הבדיקות ביצעתי לאחר כניסה להריון ובעקבותם, בשבוע 8-10 החלטתי לעשות הפלה. עד היום תוצאות בדיקת הדם יוצאות חיובי בשני הפרמטרים ואף רשום כי נשארו אותם ערכים כמו ביוני. מתי אוכל להכנס שוב להריון, עם מי אוכל להתייעץ? אני מאוד מעוניינת בהריון נוסף, בעלי מאוד מפחד ומעוניין לחכות לפחות שנה. להלן תוצאות הבדיקה מיוני: - negative HEPATITIS Bs Ag 1 - Negative TREPONEMA SCR./TPHA 2 - IU/ml <3 Negative TOXOPLASMA IgG 3 - AU/ml 3.50 Negative TOXOPLASMA IgM 4 - IU/ml positive 51.00 RUBELLA Ab IgG 5 - AU/ml < 10 negative RUBELLA Ab IgM 6 - IU/ml 4.10 positive CMV IgG 7 - AU/ml 63.50 positive CMV IgM 8 - CMV IgM POS REMARK2 9 - Index 0.55 Borderline CMV AVIDITY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון17/10/2008עלייך להוועץ ברופא הריון בסיכון או רופא המתמחה במחלות זהומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה לפני טיסה לארה"בדניאל16/10/2008
שלום רב . בשבוע הבא יש לי טיסה לניו יורק - אהיה בסוף חודש שישי. תוצאות בדיקת העמסת סוכר 50 שהתקבלו ממש לפני החג : 170. כעת אני בדילמה כיוון שאני צריכה לעשות העמסה של 100 אך הם לא מבצעים זאת בחג. מאידך מיד לאחר החג 22.10 אני יוצאת לניו יורק. אמשח מאוד לתובנות/המלצות. תודה וחג שמח דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר אלי רימון16/10/2008אכן דילמה קשה אם כי לדעתי ניו יורק תמיד תנצח
אין דרך לאבחן סוכרת הריון אלא בהעמסה 100 ג"ר
לחלופין ניתן לבצע בדיקת דם ./ בסטיק אצל אחות בצום, לאכול ארוחת בוקר ולבדוק בדם או בסטיק אצל האחות אחרי שעה או שעתיים. אם תעשי כן יומיים בבוקר וערכים שיתקבלו יהיו סבירים תוכלי לטוס , לאכול בניו יורק בצורה מתונה ללא הקינוחים ולחזור בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להרעלת הריוןילנה15/10/2008
שלום, רציתי להתייעץ. אני בהריון בשבוע 36+ 4. עד לפני שבוע הכל היה תקין ואז התחילה עליה בלחץ דם. הרופאה שלי הפנתה אותי למיון. במיון אחרי כל הבדיקות החליטו לשחחרר אותי הביתה למעקב בבית ובקהילה. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם ואיסוף שתן 24 שעות כימיה בשתן: Creatinine (U) /24h תוצאה 1.1 (גבולות 0.8 -1.8) Creatinine Clearence Test תוצאה 146.9 (גבולות 80-125) Urine Volume תוצאה 2500 כימיה בדם: Urea (B תוצאה 12 (גבולות 17-43) Creatinine (B) תוצאה 0.5 (גבולות 0.51- 0.95) Uric Acid (B) תוצאה 4.9 (גבולות 2.6-6). תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילנה
ד''ר אלי רימון16/10/2008לא ציינת כמות החלבון באיסוף.
אם איסוף תקין ול"ד סביר ניתן להמשיך בהריון תחת מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון תאומיםלולי15/10/2008
שלום ד"ר, באיזה שבוע מומלץ לבצע את סקירת המערכות הראשונה בהיריון תאומים? מדובר על תאומים ב-2 שקים נפרדים. הבנתי שלא כמו בהיריון עם עובר אחד , מבצעים את הבדיקה טיפה מאוחר יותר... חג שמח! המון תודות אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר אלי רימון15/10/2008שב 22-24
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אפרת15/10/2008ובאיזה שבוע עושים את הסקירה השניה, המורחבת? שאלה נוספת ב-23/7/08 הוחזרו המוקפאים, איך מחשבים את גיל ההיריון ובאיזה שבוע בידיוק אני? תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
ד''ר אלי רימון16/10/2008לפי סונר ראשון בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם בהריוןדנה15/10/2008
שלום ברצוני להיתייעץ בהריוני הראשון החלה אצלי עלייץ לחץ דם משבוע 21 לערכים של 150/90 דופק עד 130 לידה רגילה שבוע 38. כעט הריון שני החלה עלית לחץ דם משבוע 10 לערכים של 140/90 עכשיו אני שבוע 21 ערכים של 153/96 לערך דופק מהיר 110 משבוע 10 .יש לציין שאין לי בעיית לחץ דם באופן שוטף רק בהריונות מה לדעתכם עלי לעשות להמשך טיפול האם לעבור למרפאת הריון בסיכון גבוהה וליטול כדורים? **** קיבלתי מהרופא שמירת הריון משבוע 10 עקב הבעיה הנ"ל הגשתי את הטפסם לביטוח לאומי כולל מעקב לחץ דם עד שבוע 13 רופא המוסד ביקש מעקב לחץ דם בערך של עד שבוע 17 ועדין לא אישר את התביעה (טען בין היתר כי על לחץ דם כרוני לא מאשרים שמירת הריון) האם לדעתך התביעה תאושר ז"א האם הסיבה הנ"ל מצדיקה לדעתך שמירת הריון? ומדוע ביקש ערכי לחץ דם של עד שבוע 17 בערך תודה מראש וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון15/10/2008רצוי לפנות למרפאה להריון בסיכון לצורך החלטה על בירור וטיפול תרופתי
אני מעדיף לא להתיחס לעניין תביעתך מביטוח לאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןה.ח14/10/2008
שלום,לפני כשבוע גיליתי שאני בהריון (הריון שני).ווסת אחרונה ב-31.8.08.סביב התאריך של קבלת הווסת הבאה,שלכאורה לא הגיע היו לי דימומים קלים.בערב כיפור גיליתי כי אני בהריון ע"י בדיקה ביתית. ביום שישי האחרון הופניתי למיון נשים עקב הדימום הקל. בUS ראו שק הריון והריון תוך ריחמי. ביום ראשון12.10.08 הדימום החל להתגבר והופניתי שוב לבדיקת US במכון מור.הרופא שם טען כי לא נראה לו כי הריון זה עתיד להתפתח וכי תחול הפלה טבעית בעוד כמה שעות.שוב הופניתי למיון נשים ושם קבעו כי הכל תקין אך עליי להיות במעקב מאחר ועדיין לא נצפה דופק. יש לציין כי בהריון הראשון הכל היה תקין ולידה רגילה. שאלותיי הן: 1. כבר יומיים יש לי דימום ממש כמו ווסת.האם זה ייתכן כי אני עדיין בהריון? במידה וכן,האם יכול להפתח מזה הריון שיחזיק מעמד? 2.במידה ומתפתח הריון,האם עקב הדימום,ייתכן ויתפתח עובר עם מום כשלהו? 3.מאיזה שבוע אמורים לאבחן דופק עוברי בוודאות? 4.כיצד אני יכולה לדעת אם יש לי הפלה טבעית,הלוא יש לי כבר דימומים יומיים ממש כמו מחזור רגיל, אך מהבדיקות עולה כי אני בכל זאת בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון
ד''ר אלי רימון15/10/2008אין לנו דרך לדעת מה מקור הדימום והשפעתו על העובר.
בד"כ רואים דופק בשב 6-7 להריון. אם נצפה שק ובטווח 2-3 שבועות לא נצפה עובר ממש מדובר בהריון לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה חוזרתנגה14/10/2008
שלום, אני בשבוע 36+6 עם סוכרת טייפ 1 ועקב הפרשה פטרייתית הרופא נתן לי מרשם לטבליות אגיסטן למשך 3 ימים. בבית המרקחת נתנו לי במקום אגיסטן טבליות בשם CLOTRIMAZOLE 200MG. האם מדובר באותו תכשיר? האם בטוח לקחת את CLOTRIMAZOLE בשלב זה של ההריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנגה
ד''ר אלי רימון15/10/2008אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות מי שפירדריה14/10/2008
שלום, אני בת 39 וחצי, בשבוע 20. תבחין משולב הכולל בדיקות דם, שקיפות וגיל הוא טוב (1:11,000) וסקירה ראשונה תקינה. עדיין, רוב (אם כי לא כל) הממליצים (גם המקצועיים וגם הלא) בעד מי שפיר בגלל הגיל. האם נושא הגיל לא אמור להיות מנוטרל על ידי התבחין המשולב? אשמח לשמוע את דעתכם. אני מאוד מאוד חוששת מהסבירות לפגיעה בהריון! כמו כן, עד מתי ניתן לבצע מי שפיר באופן כמה שיותר בטוח לעובר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריני
ד''ר אלי רימון15/10/2008לגבי ההחלטה בנוגע למי השפיר אין בכוונתי ליעץ ל במסגרת האתר. לפי הכתוב קבלת את כל המידע וזו החלטה שלך.
עדיף לבצע את מי השפיר כעת ולא לדחות להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןנעמה14/10/2008
בת 31. הריון ראשון, IVF. שבוע 12. בשלושה הימים האחרונים יש לי דימום כמו במחזור. לפני כן,מהשבוע ה-9, היו לי דימומים קלים. כל פעם אנחנו רצים למוקד וב-US העובר בסדר. כרגע לא מדובר בטיפה או שתיים אלא בדימום של ממש של דם טרי, כשרק אתמול בבוקר עשיתי שקיפות ערפית והכל היה בסדר. בערב דיממתי הרבה,במיון ראו דופק תקין, ואח"כ בלילה ובבוקר שלמחרת שוב דימום. מה ניתן לעשות לגבי הדימום ? האם להמשיך לרוץ למוקד בכל פעם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
ד''ר אלי רימון15/10/2008לצערי אין לנו טיפול יעיל במצבים אלה.
מנוחה אולי תעזור ופרט לכך מעקב סונר לחיות העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCG גבוהרותם13/10/2008
שלום, בת 36, שבוע 19, לידה 3. שני הריונות קודמים תקינים לחלוטין. הריון ראשון - לידה רגילה ,שני - קיסרי דחוף בעקבות חןסר התקדמות בלידה ומצוקה עוברית (לפני שנתיים). בהריון הזה - סקירת מערכות תקינה מלבד המוקד האקוגני בלב, חלבון עוברי - AFP= 1.21 HCG=3.38 E3= 0.48 מי שפיר - תקין!!! אני מבינה מסקירת ספרות שHCG גבוה יכול להוות סמן לרעלת הריון או האטת הגידלה של העובר. והשאלות הן הבאות: 1) האם יש לבצע מעקב של הריון בסיכון כבר עכשיו או שמדובר בתופעות שעלולות להופיע בסוף הריון? 2) האם יש מניעה לטוס בעוד שבוע (ש' 20) לארה"ב בגלל הבעיות האפשריות בהמשך? 3) האם מומלץ לתכנן ניתוח קיסרי להריון הנוכחי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד''ר אלי רימון15/10/2008מעקב גדילה מסקירה מאוחרת.
אין מניעה מטיסה
החלטה על ניתוח קיסרי תעשה בהתיעצות עם הרופא המטפל במועד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להמשיך עם אוטרוגסטרון?עדי12/10/2008
שלום, אושפזתי באיכילוב בעקבות דינמיקה צווארית ופתיחה, החל משבוע 24 ושיחררתי את עצמי בשבוע 32. במהלך האישפוז קיבלתי נרות אוטרוגסטרון וכאשר השתחררתי קבלתי מרשם לנרות ואמרו לי להמשיך לקחת עד שבוע 34. היום הגעתי לשבוע 34 ונשארו לי עוד נרות לתשעה ימים. האם להמשיך לקחת לשם השקט הנפשי או שמא זה מסכן את העובר או אותי מכאן והלאה ופשוט להפסיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אלי רימון12/10/2008אין צורך להמשיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לניו יורק שבוע 27 לאחר IVFדניאל12/10/2008
שלום רב לרופאים. הנני אמורה לטוס לניו יורק בעוד שבועיים ( אהיה בשבוע 27 ) מטעם עבודתי. ההריון הושג ע"י ICSI IVF. האם קיימים סיכונים בטיסה בכלל ובפרט טיסה של 12 שעות ? האם לבטל ואם לא האם יש המלצות מיוחדות במהלך הטיסה ? תודה ושבוע טוב רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
ד''ר אלי רימון12/10/2008לגבי המלצות לטיסה רצוי להמנע מישיבה ממושכת ולבצע תרגילים בזמן הטיסה כדי לההגביר זרימת דם בגפיים.
דיון בנושא הנסיעה בכלל יש לקיים עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה/ CMVדניאל12/10/2008
שלום רב. בני בן 5 אובחן כסובל ממחלת הנשיקה. חום 39.5 ,חוסר תאבון ,עייפות כאב ראש והקאות. לאחר 2 ימים חזר לעצמו לחלוטין. הנני בשבוע 26 והנני חרדה מאוד לנוכח המאמרים שקראתי בנדון. מה עליי לעשות על מנת לשלול הדבקות באחד משני הוירוסים ? האם לבצע בדיקת דם כבר כעת או להמתין מס' שבועות ואז לבצע ? אודה מאוד לתשובתכם. דניאל
ד''ר אלי רימון12/10/2008קודם יש לודא בבדיקות דם מחלת בנך
" מחלת הנשיקה" איננה משפיעה על העובר.
CMV יכול להשפיע על העובר אך התוצאות תלויות גם בחשיפה שלך בעבר.
על פי תוצאות בדיקת הבן תוכלי לכוון את הרופא המטפל אילו בדיקות לשלוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים ושמירת הריוןאורנה12/10/2008
שלום ד"ר, אני בשבוע 9 + להריוני. אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בבטן, מאז תחילת ההריון. ביום ו', הייתי במוקד של מכבי עקב כאבי םאוד מאוד חזקים, ומשם הפנו אותי לבית חולים לעוד בדיקות יש לי המון שרירנים ברחם, והגדול מביניהם הוא 4 ס"מ וקצת יותר. הרופא בבית חולים אמר לי שצר לו אבל, אני אסבול מכאבים האלה במהלך כל ההריון, ואין מה לעשות רק לבלוע משככי כאבים כגון אופטלגין ואקמול. השרירן נצפה כגדל והוא יגדל עוד במהלך ההריון... בבית חולים הוא נתן לי זריקת וולטרן, והייתי בהשגחה של כמה שעות. השאלה שלי, האם ניתן לבקש שמירת הריון במצבי זה ? האם זו תשובה שאני אמורה לקבל, לבלוע כדורים "ולסתום" את הפה?? אני עובדת במשרד כמזכירה + שליחה, שמתרוצצת כל היום מחוץ למשרד ובתוכו, ונורא נורא קשה לי. הכאבים לא מרפים ממני, מתישים אותי ומחלישים אותי ואינני מסוגלת ללכת לעבודה. מה הסיכויים שלי כן לקבל שמירת הריון ? ולמי אני פונה ? האם לרופא פרטי או לרופא של הקופה? הריון שני לאחר 11 שנים מהילד הראשון...הריון שמאוד חשוב לי מכל הבחינות. אני ממש חסרת אונים וכל כך מוטרדת. ממש אודה לתשובה בהקדם. תודה רבה רבה וחג שמח אורנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים
ד''ר אלי רימון12/10/2008יתכנו כאבים על רקע שרירנים
אכן אין לנו טיפול יעיל למצב זה פרט לטיפול בכאבים ותתכן גם החמרה בתלונות.
אין הוריה לשמירת הריון שכן התלונות לא קשורות למאמץ אלא להשפעת הורמונים על השרירנים
הרופא המטפל הוא הכתובת למתן מנוחה על פי התלונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ברחם והריון הבאמור11/10/2008
ד"ר יריב שלום, לפני כחצי שנה ניתחת אותי בניתוח קיסרי (שני שלי) עקב רחם דו קרני ועובר שלא התהפך. בעת הניתוח אמרת שהגעתי ממש בדקה האחרונה בגלל קרע שהחל ברחם באזור הצלקת מהניתוח הקודם (הגעתי לבית החולים אחרי ירידת מים וצירים שהחלו). כמה זמן מומלץ להמתין לפני ההריון הבא? מה המשמעות של קרע ברחם לגבי הריון נוסף? (אגב, אם זה משנה, שתי הלידות שעברתי התרחשו בשבוע 38 בדיוק ואחרי ירידת מים) תודה מראש, מור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברחם
פרופ' יריב יוגב11/10/2008מור שלום
אינני זוכר באופן מלא את פרטי המקרה
נראה לי כי יש להמתין כשנה וחצי עד להריון הבא
בתחילת ההריון אנא הגיעי לשיחת ייעוץ במרפאה להריון בסיכון גבוה נעבור על תיק הלידה ודו"ח הניתוח ואז נתזמן את מועד הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מור11/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)