מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפירסתו03/12/2007
כמה זמן צריך מנוחה מוחלטת לאחר הבדיקה, ממה יש להזהר (מהן ההמלצות?) ומהו אחוז הסיכון בבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר אלי רימון04/12/2007מקובל כיום להעריך הסיכון לאובדן הריון בעקבות מי שפיר כ 1/300
מנוחה מומלצת 24-48 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לידה בוקום כואבתרוית02/12/2007
זה נשמע לי נורא. והאם הואקום יכול לעשות נזקים לאישה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לידה בוקום כואבת
ד''ר פאני בר-לוי02/12/2007זוהי תשובה סבוכה שקצרה היריעה מלההגיב על שאלות סתם האם ידוע לך שאת עתידה לעבור לידת וקום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת HCG גבוהה בבדיקת החלבון עובריקרן28/11/2007
שלום,
ביצעתי בשבוע 17 בדיקת דם סקר חלבון עוברי.
רמת הHGC יצאה 3. כאשר הגבול הינו 2.99
הרופא אמר שאני אצטרך להיות במעקב של הריון בסיכון.
מדוע עלי להיות במעקב? מה הסיכונים? ומתי מהעקב מתחיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCG
ד''ר אלי רימון29/11/2007הערך הוא גבולי.
ערכים גבוהים יותר נקשרו לתפקוד שליתי לקוי שיכול להתבטא בהאטה בצמיחה ויתל"ד בהריון.
יש לעקוב אחר גדילת העובר ולמדוד ל"ד וחלבון בשתן. הבעיות שכיחות יותר בטר שלישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עלי לעשות בנתיים?
קטי29/11/2007אני בשבוע 18, הסקירה המאוחרת המורחבת היא רק בשבוע 23.
אני צריכה לעשות משהו בנתיים? בדיקות כלשהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHCG גבוה
ד''ר אלי רימון03/12/2007שלום
מצטער שלא הבחנתי בפניתך החוזרת
בינתיים אין צורך בבדיקות דם נוספות.
עקבי אחר ל"ד וחלבון בשתן פעם בשבוע.
בסקירה בקשי שיבצעו זרימות בחבל הטבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה+חלבון עוברינוי28/11/2007
שלום רב,
אני בת 21, הריון 1,שבוע 18 .
בסקירה המוקדמת נצפתה ציסטה במוח העובר בגודל 7X6 . נשלחתי ליועץ גנטי ונאמר לי שהדבר שכיח ,ויש לעקוב אחר הממצא ולבצע עוד בדיקות כגון : חלבון עוברי, אקו לב עוברי ולחכות לסקירה המורחבת. ביצעתי בדיקות גנטיות שיצאו תקינות תוצאות בדיקת חלבון עוברי:
A.F.P. FOR PREGNANCY 1.20 MOM
A.F.P. FOR OREGNANCY 49.15 NG/ML
HCG PREGNANCY 3.51 MOM
HCG PREGNANCY 77.21 U/ML
ESTRIOL 1.27 MOM
ESTRIOL 1.81 NG/ML
הסיכון לפי גיל: 1/1492
סיכון לפי גיל+בדיקה ביוכיית : 1/1603
הרופא הסביר כי ישנה חריגה קלה וכי יש לחכות לסקירה המורחבת. -האם החריגה היא אכן קלה? והאם ישנה בדיקה שאני אמורה לבצע לאור הממצאים הללו?(חוץ מדיקור)? האם מצבי מצריך דיקור? האם הממצאים הללו מסכנים את ההיריון?
אשמח לתשובה מהירה, אני חרדה לשלום ההיריון.
תודה מראש,
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנווי
ד''ר פאני בר-לוי29/11/2007כל הנאמר נכון את צריכה לקבל יעוץ גנטי החריגה הינה זניחה לזכור זוהי בדיקה סטטיסטית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריון בסיכוןשירה27/11/2007
שלום רב!
אני בהריו ראשון שבוע 23 (לאחר שנה וחצי של נסיון להרות).
יש לי שרירן ברחם כעת בגודל של 9X9 ס"מ לפני כחודש זה גרם לי לצירים מוקדמים עקב הזתנזלות השרירן. כעת אני מרגישה יותר טוב. מתחילת ההריון נאמר לנוע"י רופאה שאסור לנו לקיים יחסי מין בגלל שזה עלול לגרום להתכווצויות עקב השרירן).
האם כעת מותר?
תודה
שירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין וצירים מוקדצים
ד''ר אלי רימון29/11/2007רצוי עדיין להמנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט מי שפיריוכי25/11/2007
מדוע לחברה שלי נוצר מצב של מיעוט מי שפיר ולכן ביצעו לה זירוז של הלידה, אבל ביום למחרת כשעדיין לא ילדה ראו שכמות מי השפיר תקינה והחליטו לשחרר אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט מי שפיר
ד''ר פאני בר-לוי25/11/2007תסר מידע רב נא לשאול את הרופא של החברה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר דיקורמיטל22/11/2007
שלום רב,
אני בת 31 , כרגע בשבוע 18+ 5 ימים, הריון שני. (הריון ראשון תקין לחלוטין) בשקיפות עורפית יצא הנוזל 3 מ"מ ויצא 1:24 לתסמונת דאון.
בסקירה המוקדמת שעשיתי נצפה מעי אקוגני וקפל עור בעורף 3.2 מ"מ.
עשיתי חלבון עוברי בשבוע 17 אך עדיין לא הגיעו התוצאות.
אתמול עשיתי מי שפיר + פיש. התקשרו היום מהמעבדה שהפיש יצא תקין (בדקו חמישה גלאים) ואין תסמונת דאון אך צריך בכל מקרה להמתין לתשובה של המי שפיר. 1
1) ממה עוד עליי לחשוש? הרי כל התוצאות (שקיפות+סקירה) הראו חשש לתסמונת דאון ועכשיו אחרי ששללו , מה עוד יכול להיות?
2) זמן ההמתנה לתוצאות הוא כארבעה שבועות , קבעתי לסקירה מורחבת ולאקו לב, מה עוד לעשות?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי אקוגני
ד''ר אלי רימון24/11/2007שלום
ראשית יש להמתין לתוצאות מי השפיר הסופיות כדי לשלול מום כרומוזומלי אחר , פרט לדאון.
הסקירה ואקו לב ישללו מומים נוספים שנמצאים אף הם בקשר לשקיפות ורפית גבוהה.
מבחינת מעי אקוגני רצוי לבדוק נשאות ל-CF ולהשלים סקר וירוסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוספדיאס ועיכוב בצמיחת העוברמאד מודאגת20/11/2007
הריון שני, שבוע 29+3.
בסקירה הראשונה נאמר לנו שיש לנו בת. משקל ומדדים נמצאו מתאימים לגיל ההריון.
תוצאות החלבון הועברי היו לא טובות (סיכון של 1:99) ולכן ביצענו דיקור מי שפיר, שהיה תקין.
במי השפיר עלה כי מדובר בעובר זכר.
בסקירה המורחבת בשבוע 24+5 הסתבר כי העובר קטן מעט (הפרש של כ 9 ימים), וכן עלה חשד להיפוספדיאס - שככל הנראה גרם לטעות בסקירה הראשונה.
לאחר כשבועים וחצי הגענו שוב אל הרופאה לביקורת ולאחר ששוב נראה כי יש היפוספדיאס באיבר המין הופנינו לפרופ' אחירון בתה"ש לחוות דעת שניה. כמו כן הרופאה גילתה דאגה מסויימת לגבי גודל העובר (יש לציין כי הפער נשמר, אך אינו סימטרי).
בתה"ש אכן אובחן היפוספדיאס ולא נתגלו מומים נוספים, אך בשל השילוב עם משקל נמוך ומדדים שתואמים עובר הקטן בכ10 ימים נשלחנו לייעוץ גנטי. זרימות הדם תקינות.
בייעוץ הגנטי מאד הלחיצו אותנו וכעת אנו ממתינים לUS נוסף בשילוב פגישה עם אורולוג ילדים ביום א' הקרוב בתה"ש, וכן הונחינו להעביר נוזל מי שפיר קפוא (שנשמר לאחר הדיקור) לבדיקה ברמב"ם לשלילת תסמונת סמית-למלי-אופיץ...
האם בהכרח ישנו קשר בין העיכוב בצמיחה לבין ההיפוספדיאס? (יש לציין כי מבנה גופי קטן ורזה וכך גם בן זוגי) ומה הסיכון לכך שהמום נגרם עקב תסמונת או מחלה כלשהיא ולמעשה נאלץ להפסיק את ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוספדיאס ועיכוב בצמיחת העובר
ד''ר פאני בר-לוי21/11/2007היי את מטופלת במקום מצוין ,עם מערכת תואמת עמ לתת לך את כל התשובות החל מיעוץ גנטי ועד רמת אול מומחים
לדעתי חכי לאול נוסף ולפגישה עם אורולוג והתמונה תתבהר אני מבינה את הלחץ שבו את נתונה אבל בטוחה שמטפלים בך הכי מקצועי שיש.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון לעודד
אורית30/11/2007בני נולד עם מום בפין כפי שיש לעוברך, אומנם הוא לא הובחן עם בעיה זו בסקירות בהריון, עדיף כך,
אין לא אף מום נוסף כך שתתעודדי יתכן שהמערכת מלחיצה אותך לחינם, אני מחזיקה לך אצבעות שבסוף הכל יסתדר והבעיה היחידה תהיה היפוספדיאס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתss18/11/2007
שלום רב, אני חולת סוכרת שמתכננת להיכנס להריון בזמן הקרוב. כיצד עלי להכין את עצמי? האם יש מגבלות שחלות עלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
ד''ר פאני בר-לוי19/11/2007כחולת סכרת אני בטוחה שיש לך רופא המטפל בך, עליך לומר לו על רצונך להרות ולתכנן את כניסתך להריון מבחינת רמת האיזון סוגי האינסולין וכולי וכמובן להיות בקשר מקבביל עם רופא נשים המתמחה בתחום זה . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי עם מחסור חמור בפקטור 11דנה16/11/2007
שלום רב,
בבדיקה אקראית בגיל 16 התגלה מחסור חמור בפקטור 11 (1.5%).
עד היום (12 שנים) לא הופיעו תסמינים לנושא (עברתי כבר עקירת שן, פתיחה של הראש, מחזור סדיר וכו').
כשנכנסתי להריון הלכתי לרופא מומחה (פרופ' מרטינוביץ) שאישר שהכל בסדר ונתן לי מכתב המלצה לחדר לידה לקבלת אפידורל.
היום אני בשבוע 34 והעוברית שלי במצג עכוז ואם היא לא תתהפך אני אאלץ לעבור ניתוח קיסרי.
שאלתי היא:
א. האם יש בניתוח קיסרי יותר או פחות סיכונים עבורי מאשר בלידה רגילה?
ב. האם יאפשרו לי ניתוח בהרדמה אפידורלית ולא מלאה?
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי עם מחסור חמור בפקטור 11
ד''ר פאני בר-לוי19/11/2007הי
יש לידע את הרופאים על מחסור חמור בפקטור 11 קיימת אפשרות לדימום יתר ולכן מכינים מראש תחליפי דם מתאימים
לדעתי לא תהיה מניעה לאפידורל בניתוח מוזמן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר פקטור 11
ד''ר אלי רימון19/11/2007בהמשך לתשובתה של ד"ר בר לוי
מתן אפידורל תלוי בחומרת החסר- אין בידי תשובה רשמית של רמת הפקטור אך חשוב לציין כי במקרים של חסר חמור איננו מבצעים אפידורל.
כפי שציינה ד"ר ברלוי יש צורך לידע את רופאי בית החולים שבו תנותחי על החסר כי יש צורך בהערכות למתן מנות פלזמה המכילות את הפקטור. במקרים של חסר חמור יש צורך במתן הפקטור עוד קודם לניתוח.
חשוב מכל במועד קביעת התור לניתוח לידע את הרופא ולהביא מסמך מעודכן או חוות דעת המטולוג המתיחסת לרמת הפקטור אצלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה ללא דימוםבר13/11/2007
בשבוע 12 נמצאו אצלי 2 המטומות בבדיקת אולטראסאונד, ללא כל דימום. הרופאה העלתה אפשרות של המנעות מקיום יחסי מין. האם יש סיבה להמנע מקיום יחסי מין? אם כן, עד מתי? מהו הסיכון כן נקיים יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vהמטומה
ד''ר אלי רימון14/11/2007החשש שיחסי מין יגרמו לדימום
המנעות מיחסי מין עד העלמות הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר דיקורמיטל13/11/2007
שלום רב,
בשבוע הבא בע"ה קבעתי לדיקור מי שפיר (אהיה בשבוע 18+4) ביתי בת השנה וחמישה חודשים נמצאת איתי בבית (שוקלת 11 קילו) רציתי לדעת כמה ימים לא מומלץ שארים אותה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר אלי רימון14/11/2007יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מאוחרת בשבוע 22,5shirel12/11/2007
שלום לרופאים,
בשבוע שעבר 22.5 בדיוק בוצע סקירה מאוחרת, באופן כללי התוצאות תקינות. אך יש לציין שיש לי סכרת הריון שמנסה להתאזן בדיאטה.ועוד עובדה חשובה איני גרה בארץ, יכול להיות שהערכים שונים.
בטן העובר היתה מעט גדולה לגיל העובר הנוכחי (לטענת הרופא.-יש להקפיד עם הסכרת)
משקל העובר היה 628 גר ושוב הרופא שייך את זה לסכרת, למעט ידיעותי המשקל תקין לזמן זה?בדוח הוא ציין תינוק גדול, בשפה המקומית זה יכול להיות גבוהה (בעלי כמעט 190) או יתכן ששוב הוא חוזר על כך שהוא גדול לשבוע הנוכחי?
שאלות נוספות.
עצם האף. 7 ממ, האם זה אומר על גודל האף שיהיה לתינוק (בתמונות שמשתקםות בUS האף גדול) והכי חשוב האם תקין.
סיכון לטריסומרי : 1:14
: 1:45
עם הגיל לא נעשה שיקלול בגלל גילי (התוצאה תצא מאוד גבוהה ממילא והחלטנו מראש לא ללכת על מי שפיר) אבל נעשה שיקלול עם המשקל שלי נכון לאותו יום 65.3, עובר אחד והמכשיר המבצע את האנליזה (KRYPTOR) והתוצאה היא שוב 1:14.
מראש נאמר לי שהסקירה אינה מחליפה את המי שפיר, האם התוצאות הן הפניה אוטומטית למי שפיר?
תודה מראש על הסבלנות והתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד גדול?
ד''ר אלי רימון12/11/2007בסכרת תתכן מקרוזומיה- עובר גדול
בארצות שונות נוהגים על פי עקומות צמיחה שונות המתאימות לאוכלוסיה המקומית וזה גם יכול להביא לשינויים.
מה שחשוב זה עקומת הצמיחה על ציר הזמן ואיזון הסכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד גדול?
ד''ר אלי רימון12/11/2007בסכרת תתכן מקרוזומיה- עובר גדול
בארצות שונות נוהגים על פי עקומות צמיחה שונות המתאימות לאוכלוסיה המקומית וזה גם יכול להביא לשינויים.
מה שחשוב זה עקומת הצמיחה על ציר הזמן ואיזון הסכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לסוכרת בהריוןליהי12/11/2007
שלום ד"ר.
העמסת סוכר 50 = 146 (שבוע 24)
העמסת סוכר 100 = תקינה (שבוע 25).
כעת:
שבוע 33+.
מיי שפיר נע בין 22.5 ל-24.
עובר גדול בשבועיים.
הרופא הפנה לבדיקת סוכר בצום לשלילת סוכרת הריונית.
התוצאה (לאחר צום לילי של 10 שעות) = 82.
האם התוצאה שוללת סוכרת, או להיפך מצריכה העמסת 100 נוספת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם על השאלה שלי ?
ליהי13/11/2007
אני אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
ד''ר אלי רימון14/11/2007הממצאים אינם תומכים בסוכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי מה לדאוג?דניאל12/11/2007
אתמול הייתי בביקורת אצל הרופא נשים
הקטנה שוקלת 1 ק"ג ו50 גרם (חמסה)
היא מתאימה לשבוע 27+4
ואני 26+4(זה לא נורא שהיא גדולה יותר נכון??)
הכל היה תקין תודה לאל
אבל היא נמצאת עם הראש עמוק באגן
כאן הוא שאל אותי אם היו לי הפלות בעבר, עניתי שתודה לאל לא!
אז הוא אמר שאם ככה זה בסדר והכי חשוב
שהצוואר אחורי,שמור וסגור.
האם העניין שהראש עמוק בתוך האגן אמור להדאיג?
אציין שהיו לי צירים בשבוע 21 ואני בשמירה כמעט מלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדאוג?
ד''ר אלי רימון12/11/2007לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)