פורום הריון בסיכון גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעקב הריון בשבוע 32
    קרן
    10/09/2007

היתה לי ירידה של קצת מים והכוצויות (אמרו לי שזה מיובש אני מקפידה על שתיה) וזה עבר העובר זז וחיוני מאז מספר ימים יש התכוצויות בלילה אני בכללית ורוצה מעקב בצפון תל אביב אין לי כרגע רופא אני מבקשת המלצות למי לפנות. בתודה ובכבוד רב. (יש לי גם משלים ואני רוצה ללדת באיכילוב) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב הריון בשבוע 32

הוספת תגובה

• מיעוט מים

ד''ר אלי רימון
    10/09/2007

שלום לך
    למעט מקרים של מומים (אני מניח שנשלל בסקירות) מיעוט מי שפיר מבטא בד"כ הפרעה בתפקוד שליתי .במקרים אלה יש לעקוב בקפדנות אחר קצב גדילת העובר, זרימת דם בחבל הטבור ולבצע ניטור עוברי פעם בשבוע לפחות. אין קשר ישיר ביו כמות מים שאת שותה לכמות מי השפיר של העובר. מומלץ מעקב על ידי רופא המתמחה בניהול הריון בסיכון.
    לבסוף כמי שעובד ביחידה להריון בסיכון גבוה בבי"ח איכילוב אני סבור כי זו בחירה ראויה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתמול הבדיקות היו תקינות לחלוטין

קרן
    11/09/2007

אין לי מחסור במי שפיר העובר בסדר גמור 1.8 ק"ג הוא כבר עם הראש למטה. אמרו לי שהתיבשות יכולה לגרום למצוקה עוברית ולידה מוקדמת מאז המקרה אני נזהרת. אני בכול זאת רוצה להיות במעקב של רופא סליחה על הביטוי צפוני וקשה לי לקבל המלצה אנסה דרך חברות משפחה וכדומה.
    (הרופאה כבר רצתה לשלוח למי שפיר ) טוב שאני מפעילה גם שיקול דעת. אגב אתה עובד עם הכללית או המשלים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב רופא "צפוני"

ד''ר אלי רימון
    11/09/2007

קרן שלום
    שמחתי לשמוע שההריון חזר להיות בגדר התקין.
    אני עוקב אחר נשים בהריון בסיכון גבוה בקופ"ח מאוחדת ומכבי אך לא בכללית.
    אינני יכול כמובן להמליץבאתר על רופא מסוים.
    דברי איתי בטלפון 052-4262520 ואשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעלת הריון
    תמר
    09/09/2007

בזמן האחרון שמעתי על כמה מקרים של רעלת הריון. עכשיו כשאני מתכוונת להכנס להיריון בעצמי זה מתחיל להדאיג אותי. תוכלו בבקשה להסביר מהי רעלת הריון ואיך אפשר להיזהר ממנה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רעלת הריון

הוספת תגובה

• רעלת הריון

ד''ר אלי רימון
    10/09/2007

רעלת הריון הינה מחלת יתר לחץ דם של הריון היכולה להתבטא בעליית ל"ד והפרשת חריגה של חלבון בשתן. במקרים חמורים המחלה כוללת הפרעה בתפקודי כבד , א"ס כליות, הפרעה בצמיחת העובר , הפרדות שליה ועוד.
    תקצר היריעה מלפרט כאן את כל המידע הקיים לגבי רעלת הריון ובטוחני שתמצאי מידע רב בכל ספר בתחום הריון ולידה. למרות מחקרים רבים לא ברור עדיין מה הגורם המרכזי להופעת המחלה ועל כן לא ניתן למעשה למנוע התפתותה. מעקב ל"ד ובדיקת שתן לחלבון במהלך ההריון יכולים להביא לאיתור מוקדם של המחלה. נשים עם יתל"ד קדם הריוני, מצבי קרישת יתר ומחלות קולגן נמצאים בקבוצת סיכון לפתח רעלת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקד אקוגני,נוזל פריקרדיאלי, סכרת
    רעות
    09/09/2007

מזה יותר מחודש (אני בשבוע 24 עכשיו) גם באקולב וגם באולטראסאונד יש ממצאים עקביים של מוקד אקוגני + נוזל פריקרדיאלי אצל העובר (בכמות מעטה).
    לאחרונה התגלתה אצלי בבדיקת העמסת סוכר (100 מג') גם סכרת הריונית.

האם יש קשר בין הדברים?

מה עלי לעשות כטיפול להמשך?

מה המשמעות של הממצאים להמשך ההריון וללידה?

תוצאות מי שפיר- כרומוזון 46 XX- תקין - מה זה אומר? האם בודקים רק מקטע אחד של כרומוזומים?

בדיקות גנטיות - אין עדיין תוצאות.

הוספת תגובה

• ממצאים בלב העובר

ד''ר אלי רימון
    12/09/2007

שלום רעות
    הממצאים שתארת יככולים להיות קשורים להפרעות כרמוזומליות ובהקשר זה שמחתי לראות כי תשובת מי השפיר מצביעה על מערך כרומוזומים תקין . XX מבטא מין נקבי והבדיקה מצביעה שאין כרומוזומים עודפים ולא אותר חסר של כרומוזום. הבדיקה אינה מיועדת לבדוק האם סדר הבסיסים המרכיב את הכרומוזום תקין אך שינויים אלה הם נדירים.
    למיטב הערכתי הממצאים שתארת אינם קשורים לסוכרת הריון.
    אשמח אם תוכלי להעביר לי נתונים נוספים כמו סוג הדם שלך (RH חיובי/שלילי) ובדיקות לנוגדנים
    ל-CMV ו- TOXOPLAMA אם בצעת את הבדיקות , האם היתה לך לאחרונה מחלת חום או מחלה דמויית "שפעת" . האם הופנית ליעוץ גנטי חוזר?
    אשמח לעזור לך בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. הבנתי שהתייחסת לממצאים בלב,מה

רעות
    16/09/2007

לגבי הסכרת? בנוסף יש לי גם חלבון גבוה בשתן בצורה עקבית.
    מה המשמעות של הממצאים הללו? ואיך הם מתקשרים לממצאים בלב?
    האם בסכרת החלבון גבוה בשתן או שזה לא קשור?
    בדיקת וירוסים-בדרך.... אני עושה מחר.
    סוג דם A + הייתה לי קצת התקררות אך זה עבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הרופאים בחופש? למה לא עונים?

רעות
    19/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכצ'ט והריון
    ד
    06/09/2007

שלום,
    אני חולת בכצ'ט וכן סובלת מקרישיות יתר. אני בתחילת ההריון.
    אני מזריקה קלקסן פעמיים ביום (120 מ"ג סה"כ) ונוטלת אזופי וקולכיצין (כמובן גם ח.פולית 5 מ"ג,B12,אומגה 3). בנוסף מקבלת עירויי ונופר אחת לחודשיים עקב אנמיה.
    האם אצטרך להיות בשמירת הריון? האם יש דברים ספציפים שמהם אני צריכה להמנע? לשים תשומת לב יתרה אליהם?
    תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    בכצ'ט והריון

הוספת תגובה

• הריון עם בכצט, קרישיות יתר ואנמיה

ד''ר אלי רימון
    06/09/2007

שלום רב
    הבעיות הרפואיות שתארת מגדירים את ההריון כהריון בסיכון גבוה אך אינן מחייבות שמירת הריון.דרוש מעקב הריון פקדני עם התיחסות מיוחדת לגדילתת העובר, מעקב לחץ דם , מעקב להמצאות חלבון בשתן, מעקב אחר תפקודי כבד וכליות. חשוב לציין כי לעיתים יש צורך במספר מנות של ונופר על מנת להשיג שיפור ברמת ההמוגלובין. כמוכן מומלץ יעוץ גנטי על רקע נטילת קולכיצין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בסיכון גבוה
    מירה
    04/09/2007

לבתי בת ה-32 יש מחיצה חלקית ברחם. היא בהריון בשבוע ה-8. בבדיקת אולטרה סאונד נראו 2 שקי הריון, אולם נצפה דופק של עובר אחד בלבד. היא מדממת מעט. שאלתי: מה הסיכוי של העובר
    האחד להתפתח עד ללידה? האם ניתן להוציא את שאריות העובר שהפסיק להתפתח? האם היא צריכה להיות בשמירת הריון?
    תודה על תשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בסיכון גבוה

הוספת תגובה

• הריון תאומים עם הפסקת התפתחות עובר

ד''ר אלי רימון
    06/09/2007

שלום לך
    אכן הממצאים מבטאים חוסר התפתחות של עובר אחד. יתכן כי ההריון ימשך באופן תקין אך יתכן גם כי תתרחש הפלה של ההריון . קשה לעריך את הסיכויים להגיע עד לידה בשלב כה מוקדם.
    בשלב זה אין הוריה לשמירת הריון. בנוגע לשאלתך על הוצאת שארית ההריון הלא תקין אין זאת הגישה המקובלת.
    חשוב להמתין בסבלנות להתפתחיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוגליקמיות
    גלי
    31/08/2007

שלום רב
    אני במעקב במרפאה לסיכון גבוה בגלל היסטוריה של היפוגליקמיות שהתחילו לפני כ5-6 שנים. כרגע אני בשבוע 27+3 ועד כה תודה לאל הכל בסדר מבחינת התפתחות העובר. עיקר ירידות הסוכר שהיו לי , היו בטרימסטר הראשון וגם הן לא היו דרסטיות. מה אפשר לעשות כדי למנוע היפואים בלידה? אני נורא בלחץ כי אני צריכה לאכול כל שעתיים- שלוש כדי להשאר מאוזנת! לידה יכולה לקחת שעות על גבי שעות ובטח לא אוכל לאכול שם.... אם יתנו לי גלוקוז בעירוי אז אח"כ כשינתקו אותו יהיה לי ודאי היפו כי אני מפילה סוכר כתגובה למשהו מתוק, כעבור שעתיים בערך. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    היפוגליקמיות

הוספת תגובה

• היפוגלקמיה

ד''ר אלי רימון
    06/09/2007

שלום לך
    במהלך הלידה ניתן לאזן את רמות הסוכר בדמך על ידי מתן גלוקוז ,אנסולין אן שילוב שלהם על פי הצורך ובצורה מדודה תוך כדי ניטור רמות הגלוקוז באופן תדיר. בדרך זו מונעים ירידה משמעותית של רמות הסוכר ן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    הריונית
    29/08/2007

אני בתחילת שבוע 13
    ויש לי הומוגלובין של 10.2
    וכן יש לי IRON = 17 במקום מינימום 60

שאלתי:
    אני לוקחת כדורי ברזל GENTLE IRON של סולגאר - שני כדורים ביום - 25 מ"ג כל אחד
    וכן לוקחת כדור אחד של חומצה פולית של סולגר סך של 800 מ"ג
    והיום התחלתי לקחת שמן דגים של ניוטרלייף - שמכילים חומצת שומן מסוג DHA
    האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• אנמיה

ד''ר אלי רימון
    06/09/2007

שלום לך
    בשאלתך חסרים נתונים נוספים על מנת להתחקות אחר הסיבה לאנמיה. במידה שהאנמיה היא על רקע חוסר ברזל מומלץ לעבור לתכשירי ברזל המכילים כמות ברזל גבוהה ובמינון של שני כדורים ליום. התוספים האחרים לא ישפיעו על רמת ההמוגלובין או מאגרי הברזל בגופך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב לרגל פתיחת האתר ושאלה בבקשה
    דניאל
    29/08/2007

את ההריון התחלתי באשפוז של חודש וקצת בבית החולים בשל גירוי יתר שחלתי- שחלות גדולות, ציסטות ומיימת. היום כבר 3 חודשים אחרי האשפוז אני בבית ועדיין בהוראה של הרופא להיות במנוחה מחשש לתסביב שחלתי או שיקרה משהו לציסטה הענקית.

בבית החולים אמרו לי שבשבוע 12 הסימפטומים אמורים להחלש עד להעלמות,אך לצערי זה לא קורה.ואני בשבוע 16
    השחלות עדיין 10 ס"מ והציסטה גם 10 ס"מ.

האם יש מה לעשות מלבד מנוחה?
    האם זה בסדר שבשבוע 16 המצב זהה?

הוספת תגובה

• שחלות מוגדלות בהריון

ד''ר אלי רימון
    06/09/2007

שלום לך
    בקרב הנשים המפתחות גירוי יתר שחלתי תתכן הגדלה של השחלות אם כי בד"כ לא לאורך זמן רב כלכך. אין בכך להשפיע על ההתפחות התקינה של ההריון. בכל אופן בשלב זה לא הייתי ממליץ על התערבות כירוגית אלא על גישה שמרנית כפי שהמליץ רופאך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה