מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפניה לרופא להריון בסיכון גבוה בשבולילי11/11/2007
אני בשבוע 36, בבדיקת הערכת משקל שעשיתי בשבוע 35 נמצא כי גיל העובר קטן בכ-3 שבועות מגיל ההריון. הרופא שלי הפנה אותי למרפאה להריון בסיכון גבוה. הוא טען שהסיבה יכולה להיות קשורה באי אספקה מספקת של דם לעובר וכי לאחר מעקב יתכן ויוחלט ליילד לפני מועד הלידה המשוער. האם יש סיבות ותוצאות נוספות מעבר לאלו? האם הגעה לרופא להריון בסיכון גבוה היא דחופה או שעוד מספר ימים זה גם בסדר? חשוב לי לציין שעד כה הכל היה בסדר כולל בדיקת הערכת המשקל בשבוע 32. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה בצמיחה
ד''ר אלי רימון12/11/2007שלום
עלייך לפנות לרופא הריון בסיכון בהקדם. כדאי לתאם תור בהקדם כי לוח הזמנים של רופאים אלה עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVאורי08/11/2007
למרות שעברה חצי שנה אני עדין לא שלילית בבדיקת הדם. בבדיקה האחרונה נמצאתי בבורדרליין. האם אוכל לנסות להרות כבר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון08/11/2007IGM יכול להתמיד בדם עד שנה
על פי המקובל 6 חודשים מזיהוי הזיהום תוכלי להרות.
בכל זאת הייתי ממליץ להמתין היות שתעלה שאלה בהריון הבא בנוגע לשפעול חוזר של הנגיף או הדבקה בנגיף שונה מאותה משפחה. עדיף להמתין עד שהנוגדנים מתאפסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה סוברוריויןשוש06/11/2007
סליחה התכוונתי להמטומה ושליה נמוכה מצד שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה
ד''ר אלי רימון07/11/2007אזי מדובר בהצטברות דם בין השליה לדופן הרחם עקב דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פירוש המושג מהטומהשוש06/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המטומה
ד''ר אלי רימון07/11/2007מדובר בהצטברות דם עקב דימום בחלל מוגדר והתארגנות קריש דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדות שיליה חלקיתשוש06/11/2007
בתי בשבוע ה- 14 של ההריון וסובלת מהפרדות שליה חלקית הקשורה בדימומים חוזרים ונשנים.
מה הסיכון הכרוך בכך והאם ניתן להמשיך את ההריון בתנאים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרדות שליה
ד''ר אלי רימון07/11/2007יתכן כי ההריון ימשיך בנוכחות דימום על רקע מה שנראה כהפרדות שליה חלקית. לא ניתן לצפות את מהלך ההריון אך ברור שזהו הריון בסיכון וקיימת סכנה להפלה . מומלץ מנוחה בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר - מה לעשות......?? דחוףליאון06/11/2007
הנני בת 25, עברתי 2 הפלות אחת בשל זיהוי של הפסקת דופק בשבוע 11 זוהו תאומים סיאמים (תחילה נאמר כי ישנו עובר 1 והיה דופק), לאחר 4 חודשיים הפלה שניה בשבוע 8 מאחר ולא היה דופק כלל.
פניתי לפרופ המתמחה בהפלות חוזרות ובעקבותיו בצעתי מספר בדיקות.
מבקשת דעתכם על תוצאות הבדיקות שלהלן:
ANTITHROMBIN-III 67
ANTI CARDIOLIPIN lgG 18
ANTI CARDIOLIPIN lgM 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות
ד''ר אלי רימון07/11/2007קיימת הפרעה בקרישה אם כי לא בטוח שהיא ביסוד ההפלות שעברת
עלייך לפנות ךמרפאת הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר אלי רימון
ליאון07/11/2007היית אצל פרופ' קופרמינץ ועפ"י בדיקות אלה המליץ לי מיד כאשר ישנו איחור של יומיים לקחת אספירין וקלקסן, האם צריך לקחת לפני הריון..? או אם זו לא הסיבה בהכרח להפלות קודמות מה עוד ניתן לבדוק?...............האם מומלץ בכל זאת להתחיל את הטיפול הרפואי לאחר האיחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרישיות
ד''ר אלי רימון08/11/2007פרופ קופרמינץ הינו מומחה דגול לעניני קרישיות יתר.
פעל על פי המלצותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvסיגל05/11/2007
שלום אני בשבוע 26. בתחילת ההריון, לדעתי בשבוע 6 נערכה בדיקת CMV שתוצאותיה:
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM חיובי חלש
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
אני עשיתי בדיקה נוספת לאחר חודש
התוצאות :
cmv igg גדול מ250 חיובי
IGM גבולי
negativeCMV IGM ADDITIONAL ASSAY
בשבוע 25 ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה
cmv igg242 חיובי
IGM חיובי
CMV IGM ADDITIONAL ASSAY
NEGATIVE
CMV IGG ADVIDITY
גדול מ45%
PROBABLY PAST INFECTION
שאלתי היא מה המשמעות של IGM שהיה לראשונה חיובי חלש הפך לגבולי ושוב חיובי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון07/11/2007שלום
יש לבדוק את כל הדגימות בסט אחד פעם נוספת במעבדה עם ניסיון עשיר.
בנתונים הקיימים נראה לי כי לא ניתן להמנע מדיקור מי שפיר להקבחעה האם העובר נדבק ב CMV.
מומלץ גם סונר מכוון לסמני זהום ב- CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בהריוןרחל05/11/2007
אני בשבוע 7 ויום ולפני יומיים היה לי כאב בטן היסטרי ביותר (משהו שכנראה קשור לשירותים כי אח"כ הכל יצא אך עד שיצא הרגשתי שאני לא יכולה יותר) - האם זה מסכן את העובר? האם ללכת לרופא? אתמול כאב לי קצת בערב בצד ימין וזה עבר . בכלל, לאחרונה יש לי כאבי בטן הקשורים ליציאות. אני חוששת שזה יסכן את העובר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר אלי רימון07/11/2007עלייך ךהבדק על ידי הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא תקינותמיטל04/11/2007
שלום רב,
אני בת 31 , בשבוע 16, הריון שני. (הריון ראשון תקין לחלוטין) בשקיפות עורפית יצא הנוזל 3 מ"מ והסתברות 1:24 לתסמונת דאון. בסקירה המוקדמת שעשיתי בשבוע שעבר נצפה מעי אקוגני וקפל עור בעורף 3.2 מ"מ. אציין שאין במשפחתי או במשפחת בעלי מחלות גנטיות או תסמונות למינהן.
בשבוע הבא אבצע חלבון עוברי וקבעתי לדיקור מי שפיר בשבוע 18 (הפניה מיועץ גנטי).
האם תוכלי להסביר לי את משמעות התוצאה של הסקירה? והסיכויים ללדת תינוק לא בריא?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לתסמונת דאון
ד''ר אלי רימון04/11/2007לא ניתן לקבוע בודאות מה הסיכוי לעובר בריא ולכן את מבצעת מי שפיר.
ניתן לאמר כי קיימים מספר סימנם בסקירה המרמזים לכיוון הפרעה כרמוזומלית .
התשובה במי השפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר שהפסיק להתפתחאורית04/11/2007
אני בת 24, שבוע 21
קיבלתי תשובה של חלבון עוברי גבוהה (שעשיתי בשבוע 17) ולאחר סקירת מערכות מורחבת המבצע שעשה את הסקירה גילה שהיו לי 2 עוברים בבטן, דבר שהרופא הרגיל לא גילה- אולי בגלל הציוד המיושן שלו ואולי מחוסר תשומת לב.. בכל מקרה, 1 הפסיק להתפתח בגיל4 + 17 שבועות והשני בסדר ונורמלאלי לשבוע שלו (20+4).
האם זה תסמונת "התאום הנעלם" למרות גילו המפותח יחסית?
איך יתכן שרופא לא עולה על הריון מרובה עוברים?
לא עשיתי סקירה מוקדמת כי די התקמצנתי על הכסף- לעשות בדיקה נרחבת בשבוע 14 ולא לחכות לשבוע 20, למרות שלא האמנתי שיכול להיות לזה משמעות כל כך נרחבת...
אם היתי עושה את הסקירה והיתי יודעת קודם- האם היה משהו שהיתי יכולה לעשות, צורת התנהגות מסויימת שלי שהיתה יכולה למנוע את מותו של העובר השני?
מה גורם לעובר אחד להפסיק להתפתח ולעובר אחר להמשיך?
האם זה דורש מעקב של הריון בסיכון גבוה?
מה הסיכויים של העובר החי לעבור את כל תקופ תההריון בשלום?
האם יש לי סיכוי בריון הבא גם להכנס להירון תאומים?
יש לי הרבה שאלות- כפי שאפשר לראות, אשמח לקבל עליהם תשובות ולו לשם השקטת מצפוני...
בברכה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים
ד''ר אלי רימון04/11/2007שלום
לא ניתן היה להשפיע על נתפתחות העוברין ולכן גם לא ניתן למנוע הפסקת התפחות העובר.
לא ניתן לקבוע כעת מה הסיבה ומידע נוסף יתכן שיתברר בלידה.
יש צורך במעקב הריון בסיכון. אם מדובר בשני שקים ו- 2 שליות קיים סיכוי טוב להתקדם בהריון עד למועד בטוח מבחינת לידה למעט במקרים שתהיה ירידת מים או זהום רחמי ואז תתכן לידה מוקדמת.
קיים סיכוי דומה להריון תאומים בהריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי (המשך)סתו03/11/2007
בנוסף, האם עלי לעבור בדיקת מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולחיצין
ד''ר אלי רימון04/11/2007ההמלצה הרשמית לבצע מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותסתו03/11/2007
אני בשבוע 13+4. במעקב במרפאת הריון בסיכון גבוה.אני נוטלת אזופי 100 מ"ג וקולכיצין 10 מ"ג ביום. השקיפות העורפית (כולל בדיקת הדם) תקינה. טרם ביצעתי סקירה מוקדמת.
האם כבר בטוח לספר על ההריון, או שמא כדאי לחכות לסקירה המוקדמת? (מיותר לציין כי אנחנו כבר מאד רוצים לספר , אך לא בטוחים שלא כדאי לחכות לסקירה...) מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר?
ד''ר אלי רימון04/11/2007המתיני לסקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה מוקדמתתמר02/11/2007
הריוני הקודם הסתיים בשבוע 35+6 בירידת מים ללא צירים. לא בוצעה תרבית אך GBS היה שלילי ולא היה חום. מהלך ההריון היה תקין, למעט תבחין משולש אשר היה מעט גבוה. בבדיקת מי שפיר חלבון עוברי היה תקין.
הבנתי כי אני נמצאת בסיכון ללידה מוקדמת גם בהריון הנוכחי (כרגע שבוע 16+2).
שאלותי :
1. הבנתי כי קיים טיפול מונע באמצעות פרוגסטרון אולם הוא שנוי במחלוקת. על איזה אופן מתן מדובר, החל מאיזה שלב ומה מהות המחלוקת ?
2. אני מתכננת בכל מקרה ביצוע דיקור מי שפיר - האם במקרה זה יש צורך באיזשהו אמצעי פרופילקטי כגון אנטיביוטיקה ו/או פרוגסטרון ?
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת
ד''ר אלי רימון04/11/2007אין מניעה מדיקור מי שפיר ואין טיפול מןנע
הטיפול בפרוגסטרון הינו בנרות או בזריקות וקיימת מחלוקת מתי להתחילו. בד"כ מדובר סוף טרימסטר שני או תחילת השלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דופסטוןיעל02/11/2007
שלום רב, אני בשבוע שש וארבעה ימים. עברתי 2 הפלות לא רצופות. הרופא נתן לי לשבועיים, פעמיים ביום כדורי דופסטון מבלי שבדק את רמת הפרוגסטרון אצלי. האם לקחת? אני פוחדת לאבד שוב את העובר! אין לי כוח לעוד הפלות!!! האם יש סיכון אם אקח את הכדורים הללו?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון
ד''ר אלי רימון04/11/2007אין סיכון בנטילת התרופה אם כי איננו בטוחים שתמנע הפלה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שלוש הפלות עקב הפסקת דופקגלי01/11/2007
אני לאחר שלוש הפלות עקב הפסקת דופק. הרופא הפנה אותי לבדיקת קרישיות יתר. מה עלי לעשות בנוסף לזה כדי למצוא את מקור הבעיה?האים רק הקרישה יכולה להיות בעיה?האים עישון בהריון יכול לגרום להפסקת דופק? או יש משהו שעלי לדעת או לעשות כדי שהריון הבא יהיה תקין ? האם זה יכול להיות מקרי? אנא עזור לי אני פוחדת להכנס להריון שוב. אני בת 32 ללא ילדים. אנא עזור לי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
ד''ר אלי רימון01/11/2007שלום
יש כמובן צורך בבדיקות לקרישיות
בנוסף יש צורך בהדמייה של חלל הרחם
הייתי ממליץ גם על יעוץ גנטי.
על פי התוצאות לשקול טיפול בקלקסאן ואספירין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)