מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חןןת דעת נוספתנויה31/10/2007
שלום רב,
בת 37, בריאה מטופלת IVF זה שנתיים הריון ספונטני ותקין לפני 10 שנים.
לפני שנה וחצי הושג הריון מהחזרת מוקפאים (מקרומניפולציה) ללא בעית זרע, הריון זה הסתיים לתדהמתנו בשבוע 25 (הפסקת דופק לעובר) (כל הבדיקות כולל מי שפיר תקינות),
מניתוח שנערך לעובר לא נמצאה סיבה למה שקרה חוץ ממצא של הצרות חבל הטבור בצד העובר.
כל הבדיקות שערכתי לאחר מכן נמצאו תקינות כולל צילום רחם וקרישיות.
רופאי המליץ לי כי בהריון הבא יהיה עלי לקחת קלקסן למרות שאין בעיה שנראית לעין וכדי לא לקחת סיכון.
ברצוני לשמוע מכם האם עלי לפנות ליעוץ נוסף לפני ההריון הבא, על מנת לקבל חוות דעת נוספת ועד כמה ההריון הבא עלול להיות בסיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסאן
ד''ר אלי רימון31/10/2007בנתונים הקיימים אין טיפול יעודי מוכח למקרים כאלו.
לאור IVF וההיסטוריה המיילדותית מצטרף להמלת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון = תשובה מדר' פאניענת30/10/2007
שלום
בהמשך להפסקת היריון IVF , שהיה בשבוע 22 בעקבות TRISOMY21.
שאלתי אם עליי לעבור בדיקת סיסי שליה בהריון הבא וענית שאצטרך לעשות בירור כרומוזומים.
מה זו בדיוק הבדיקה הזו? האם הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה?
אם תוכלי בבקשה לפרט ?
באיזה שבוע עליי לבצע בדיקה כזו?
האם התכוונת ל= PGD?
אנא תשובתך אני לפני החזרת עוברים............ תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריזומיה
ד''ר אלי רימון02/11/2007שלום
ד"ר בר-לוי התכוונה לבדיקת כרומוזומים של העובר בשלב מוקדם לפני שב 14 ידי דגימה של סיסי השליה המיצגת את העובר. הבדיקה מאפשרת גלוי הפרעה כרומוזומלית מוקדם ומאפשרת סיום הריון בגרידה ולא בגרימת לידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת צוואר הרחםיעל30/10/2007
שלום ,
בעבר עשיתי צריבה של קונדילומה גדולה בצואר הרחם האם אני בקבוצת סיכון של אי ספיקת צוואר הרחם ?
אם כן מה עליי לעשות ובאיזה שלב ?
אני עדיין לא בהריון לעולם לא הייתי ( בת 33) אך מתכננת בקרוב , האם יש בדיקה שיכולה לבדוק את אורך הצואר ? US ? מי עושה בדיקה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
ד''ר אלי רימון31/10/2007שלום
פעולה כזו בד"כ אינה גורמת לאי ספיקת צואר
גשי לבדיקת רופאך+ סונר לרחם+ צואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןענת29/10/2007
שלום
אני לאחר היריון שנפסק בשבוע 22 עקב TRISOMY21.
האם לאור בעיה כזו יהיה עלי לעבור בהיריון הבא סיסי שיליה? האם הדבר מומלץ?
אודה לתשובתכם המהירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
ד''ר פאני בר-לוי29/10/2007בהריון הבא תצטרכי לעבור בירור כרומוזומים יש אפשרות לביצוע בדיקת סיסי שליה
לבדיקה זו חסרונות ויתרונות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר להיכנס להריוןהילה29/10/2007
שלום רב,
אני בת 34. לפני 3 חודשים עברתי גרידה לאחר ציטוטק שלא הצליח, לאחר שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 6. לפני שבוע היה לי הריון כימי, בטא 22, .... אני לאחר שתי לידות מוצלחות, ילדים בני שנתיים וארבע. יכול להיות שמשהו אצלי השתבש? פתאום שתי הפלות? מתי אני יכולה לנסות ולהרות שוב? האם צריך לתת לגוף לנוח? האם יש סיכוי שהרחם נפגע איכשהו ובגלל זה ההריונות לא מתפתחים? מצטערת על כל השאלות, אני פשוט קצת מיואשת....תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
ד''ר אלי רימון29/10/2007שלום
יתכן שמשהו אכן "השתבש" .
בשלב זה הייתי ממליץ לבצע סונר מכוון להדגמת חלל הרחם.
אם תקין ניתן לנסות בשלישית.
אם חלילה תארע הפלה יש מקום לבירור נרחב יותר כגון צילום רחם ןבירור קרישיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אפשר להכנס להריון
הילה31/10/2007תודה על תשובתך, האם בדיקת סונר היא בדיקת דופלר, כי עברתי בדיקת דופלר והכל היה תקין, בינתיים קיבלתי מחזור (דימום נוראי, נראה כמו הפלה נוספת...2) האם זה תקין, אני מאוד רוצהלהכנס להריון, האם לחכות או לנסות שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות
ד''ר אלי רימון31/10/2007המתיני לוסת מסודר השלימי סונר ואחכ נסי להרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתך בבקשהמיטל25/10/2007
לפני כניסתי להריון נבדק cmv בבד' דם
28.12.06 ונמצא igg=12.3 והערת מעבדה - גבולי עשוי פעמיים
igm= שלילי (בהערת מעבדה נא לחזור על התשובה לאחר שבועיים)
16.1.07 שני סוגי הנוגדנים שליליים
כנ"ל ב-9.7.07 וב-6.9.07
מעקב בוצע עקב כניסתי להריון - כעת בשבוע 23+6 חודש שישי
בבד' הדם האחרונה שביצעתי (עקב תחושת חולשה,צינון כאבי ראש וגרון )
נתגלה כי igg=10.6 עם הערת מעבדה גבולי עשוי פעמיים
ו-igm שלילי (הערת מעבדה - נא לחזור על הבד' כעבור שבועיים)
שאלותיי:
1. מדוע ה-igg יצא חיובי לפני כניסתי להריון ולאחר כשבועיים יצא שלילי - האם זה אומר בהכרח שטרם כניסתי להריון לא נדבקתי בנגיף??
2. האם מחלה ויראלית כפי שחוויתי בשבועות האחרונית עלולה להשפיע ולהטות את התוצאה האמיתית של הימצאות הנגיף.?
3. כיצד יתכן וב-6.9.07 הבד' יצאה שלילית ואילו כעת מראה כי חליתי בעבר ואיני חולה כעת. האם יתכן ובמהלך החודש נדבקתי בוירוס וכבר השפעתו חלפה?? האם יתכן ורמת הנוגדנים של ה-igm תעלה כעבור שבועיים ואז יתברר שאני חולה כעת בנגיף (חס וחלילההה)..
ואם כך - מה עושים במצב כזה? האם יכולה להיות פגיעה בעובר?
***אנא נסה לתת לי תשובה מפורטת בהתייחסות לשאלותיי (מלבד הנחייה לבצע הבד' מחדש)
לאור הדברים שנכתבו האם יתכן וזו טעות מעבדה - כמובן מבחינה רפואית - מבחינת זמני הבד' וקבלת תשובה שאינה מובנת לי...
תודה ולילה טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון26/10/2007אין לי הסבר לתוצאות הבדיקות
מחלה כפי שתארת יכולה להיות קשורה ל-CMV
קשה לקבוע אם נדבקת
הצעתי להפנות את כל הבדיקות שבקופ"ח לאחד מבתי החולים למעבדה וירולוגית לצורך הערכה חוזרת של כל הבדיקות בסט אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכצט+ivfluli25/10/2007
אני בת 41+ ללא ילדים נשואה 5 שנים לאחר 2 הפלות בסימסטר השני של ההריון ירידת מים אח"כ זיהום וגרידה .
בהריון האחרון לפני שנתיים וחצי לאחר ההפלה התגלתה המחלה בכצט .
שהתפרצה עם נגעים גדולים ברגליים חום כאבים אני מטופלת עי ראומטולוגית מאז כדי לאזן את המצב אני גם מקבלת קרטיה לקרשיות כי בהריון הראשון לאחר ההפלה היתה לי טרומבוזה באזור האגן שטופלה עי קומדין וקלקסן .
אני כרגע בטיפולי ivf מחזור שני -רוצה מאוד שיצליח הפעם ודי!
רציתי לדעת אם מספיק למחלה הזאת מעקב של ראומטולוגית ואני נוטלת כמובן פרדניזון וקולחיצין
והם אני אמורה להיות במעקב צמוד של רופא להריון בסיכון ?
כי בהריון השני קבלתי קלקסן ודממתי מאוד משבוע 6 ועד ההפלה שהיתה בשבוע 14
אודה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכשט
ד''ר אלי רימון26/10/2007ישצורך במעקב הריון בסיכון משולב עם ראומטולוג
את חייבת לקחת קלקסאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכצט
luli21/12/2007שכחתי לשאול ...........אני כרגע בטיפולי ivf להשיג הריון חדש !!!!!!!!
האם כשיתקבל הריון יש להמשיך ליטול קולחיצין ?
יש חילוקי דעות לגבי התרופה הנל שהיא פוגעת בעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עם בכצ'ט
סתו22/12/2007מחלה נוראית. מזדהה איתך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכצט
luli23/12/2007....סובלת מאותה מחלה?האם השגת הריון ?
תודה על התמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכצט
luli23/12/2007ממתינה לחוות דעת לגבי קולחיצין ..........שכחתם אותי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכשט
ד''ר אלי רימון23/12/2007מקובל להמשיך הטיפול אך ההחלטה בידי הרופא המטפל המכיר את חומרת מחלתך
מקובל לבצע סקירה ומי שפיר עקב השפעות על העובר לאור הצורך לטפל במחלה גם בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילולגלי24/10/2007
אני מאוד מבולבלת ולא יודעת למי לפנות.אני בשבוע 9 עם שלישיה. הרופא ממליץ על דילול. האם מישהי יכולה להמליץ לי למי לפנות? האם יש רופא שמתמחה בדילול עוברים באזור חיפה והצפון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול לגלי
ד''ר פאני בר-לוי24/10/2007אני מציעה שתיבדקי המלצות שמיות עם הרופא המטפל שלך . או בקופח החולים בו את חברה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הריון בסיכוןאושרה23/10/2007
ההודעה היא לד"ר פאני בר לוי
הרופאה שלי הפנתה אותי למרפאה של הריון בסיכון עקב טרומבופיליה במשפחה ואני נמצאתי כהטרוזיגוטית לפקטור 5.
לפי מה שהבנתי ממנה מהרגע שאני פונה לרופא של הריון בסיכון גבוה אני מטופלת רק על ידו ולא על ידה. האם את היא הכתובת עבורי? ומהו הסיכון מבחינתי? וכיצד עליי להיערך אליו?
תודה רבה על תשובתך
אושרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הריון בסיכון
ד''ר פאני בר-לוי24/10/2007הי עקב הימצאות טרומבופילה תזדקקי לטיפול ולכן רופאתך מעונינת שתמשיכי את מעקב ההריון במירפאת הריון בסיכון .אתצריכה לקבוע פגישה עם מומחה לסיכון גבוה/מירפאה שכזו תלוי בקופח בה את שייכת .בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hypothyroidism בהריוןיעל22/10/2007
שלום,
אני בשבוע ה 17 להריון.
במהלך השבועות הראשונים של ההריון נמדדו לי ערכי TSH גבוהים מאוד. כמו כן Free T4 היה נמוך מהנורמה.
בשבוע 6 התחלתי טיפול באלטרוקסין (מינון התחלתי 150מק"ג) וחל שיפור מהיר בתוצאות.
אני חוששת מפגיעה בהתפתחות הנוירופסיכולוגית של העובר, כפי שנאמר לי מפי האנדוקרינולוגית שלי.
אשמח לחוות דעתך,
להלן טבלת התוצאות.
week free T4 [PMOL/L] TSH [UIU/ML]
שבוע TSH FT4
4+6/7 6.7 36.65
6+3/7 11.2 29.4
7+3/7 18.9 9.86
8+3/7 חסר מידע 1.31
9+5/7 חסר מידע 0.45
11+6/7 19 0.27
15+4/7 16.3 1.95
תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תרסיות בהריון
ד''ר פאני בר-לוי23/10/2007עקב כך שהחלת טיפול מוקדם בהריון ,איני רואה כל בעיה בעקרון תת תריסיות באם אינה סיבה למצב זהה בעובר לאחר שבוע 12 להריון ,בו העובר מייצר את הורמוני בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות שיליהענת22/10/2007
שלום,
אני אמא לשני ילדים האחד בן 3 שנים, שנולד בלידה רגילה והשני בן חצי שנה שנולד פג בשבוע 35 בניתוח קיסרי דחוף בשל היפרדות שילייה.
כיום אני באיחור של שבוע וחצי בקבלת מחזור ומבדיקה ביתית שערכתי התשובה הינה כי הנני בהריון נוסף. ראשית, אני רוצה לשאול באם הסמיכות להריון הקודם (שהיה בניתוח קיסרי לפני חצי שנה) מהווה סכנה כלשהי ואם כן מה הסכנה? שנית,במידה ואני מחליטה לא להשאיר את ההריון הנוכחי האם יש אפשרות עדין לקחת גלולה או יש לבצע גרידה?
אני בלבטים גדולים באם להשאיר את ההריון הנוכחי, מאחר ואני רוצה בו אולם חוששת לחיי ולחיי העובר העתידי. אשמח באם תסבו את תשומת ליבי למקרים אפשריים שיכולים להיות הן לחיובי והן לשלילי.
מודה לכם מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות שיליה
ד''ר פאני בר-לוי23/10/2007הי
מקובל לחכות סביב שנה לאחר ניתוח קיסרי אולםגם לאחר 6 חו עם הטכניקות הניתוחיות של היום איני רואה בעיה .חשוב לדעת את סוג החתך בניתוח הדחוף שעברת .
הפלה עי מייפיגן "הכדור" יש מקום לבצע עד שבוע 7 להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונה פה...לחוצה לחלוטין..מיקמיק21/10/2007
שלום לכולם...
יש לי בעיה,כניראה גדולה,ואני בלחץ.
אז בתמצות..סוג הדם שלי 0 מינוס.
בשבוע 6 בגלל דימומים קיבלתי חיסון אנטי די.
עכשיו,שבוע 25, עשו לי בדיקת דם COOMBS לפני נתינת עוד חיסון בשבוע 28, והתוצאה יצאה COOMBS DIRECT חיובי.(לא כתוב הערך)
הפנו אותי למרפאת זבולון-להריון בסיכון גבוה.
אני בלחץ.
בהנחה שח"ו משהו לא בסדר, מה עושים?מה אפשר לעשות?
תודה לכם..
מיקמיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר O מינוס
ד''ר אלי רימון21/10/2007שלום
בנשים שסוג דמן RH מינוס חשיפה לכדוריות דם עובריות שהן RH חיובי עלולה להביא להופעת נוגדנים אשר בהמשך יתקפו כדוריות דם של העובר ויגרמו לו אנמיה. מסיבה זו קבלת אנטי D בתחילת ההריון.
היות שכבר קבלת את האנטי D צפוי שסקר הנוגדנים יהיה חיובי כי הנוגדנים מתמידים בזרם הדם.
רמה נמוכה של הנוגדנים עד 1:4 מקורה בד"כ בזריקה ולא מבטאת ריגוש שלך. ערכים גבוהים יותר יכולים להחשיד לריגוש. גם במקרה זה קיימת היום גישה שמרנית שכוללת מעקב סונר כל מספר שבועות לאבחון מקדים של אנמיה עוברית אשר מחייבת עירוי דם לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..מיטל20/10/2007
על רקע פריחה בעור ,כאבי גרון ואפטות בפה, ושקיעת דם מוחשת (מעל 10 שנים) המגיעה גם לרמות של 80. ביצעו ביופסיה לאבחון וסקוליטיס(למיטב הבנתי נמצאה תקינה) .
לפני הכניסה להריון ולצורך קבלת כדורי השראת ביוץ הופניתי לראומטולוג לבירור- מאחר ולא נמצאו סיפטומים פעילים הוא טען כי יתכן ומדובר במחלה סמויה אוטואימונית רדומה ובקבלת טיפול יתכן כי "תפרוץ" מחלה...
העניין הוא שנקלטתי ברוך השם בהריון ספונטני וכעת אני בחודש שישי.
השבוע החלה מעין שפעת ובמקביל סימנים מאוד דומים של הפריחה כפי שהיה לי בעבר..
מעין נק' אדומות שסביבן הילה לבנה...בלחיצה נעלמת הנק'..
שאלתי היא - האם לאור הרקע הנ"ל תוכל לומר לי האם יש טיפול במצב שכזה?
האם סימנים מעין אלו עלולים להזיק להריון בהנחה והשפעת חולפת ונותרת לה רק הפריחה על העור?(מדובר במס' נק' בודדות על העור ולא משהו ממש חריף ) ובכל זאת בשל ההריון רציתי להיות יותר בטוחה...
מן הסתם לראומטולוג לא ניתן לפנות מעכשיו לעכשיו ועד שאקבע (אם יש צורך בכך) תור הפריחה עלולה להיעלם..!
יש לציין ana חיובי לפני מס' שנים.השנה נמצא תקין.
כיצד ana יכול להיות חיובי/שלילי ולמה בעצם יש להתייחס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסקוליטיס
מפניתך אני מבין כי לא נקבעה אבחנה סופית.
אני דוקא הייתי מתעקש לקבל חוות דעת מסכמת של ראומטולוג המצוי בפרטי המקרה כולל הערכה של הסכנה להפרעה בזרימת דם לשליה.
הייתי מציע מעקב אחר גדילת העובר כולל סונר לזרימות לשליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה..
מיטל22/10/2007האם תוכל לומר לי האם מבחינת קרישה רצוי לבדוק את נושא הזרימה.
אם ביצעתי בד' pt ptt inr ושלושתם יצאו תקינים - האם עדיין עליי להתחיל בירור או שלוא דווקא מבחינת תפקודי קרישה בעיית זרימת דם לשיליה עלולה לקרות??
אגב,האם יש טעם לדעתך להתחיל בירור בעת ההריון או שמא אין טעם כי יש בד' שבהריון מתגלות ככוזבות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסקוליטיס
ד''ר אלי רימון24/10/2007תפקודי קרישה אינם מיצגים קרישיות יתר.
יש מקום לבצע בירור בהריון אם כפי שציינת הוא חלקי לאור שנוי ים ברמת חלבונים ופקורי קרישה בהריון.הפרעות מולדות אינן מושפעות מהריון. יש מקום לבדוק זרימת דם שליתית כסמן לבעיה
שליתית השכיחה בנשים עם קרישות יתר ומחלות ראוטולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות ברשותך
מיטל25/10/2007בוקר טוב.
האם תוכל לומר לי אילו בד' מבצעים לבדוק קרישיות יתר?
והאם כאשר תפקודי קרישה תקינים עדיין יכולה להיות בעייה של קרישיות??
חשבתי שהנ"ל קשורים קשר ישיר ביניהם.
האם לדעתך הגורם הנכון לגשת אליו הינו ראומטולוג ולא רופא נשים המטפל?
האם תוכל לומר לי כיצד ana חיובי בבד' אחת ובאחרת לאחר מס' שנים היא שלילת - האם עצם העובדה שהיתה חיובית בעבר בהכרח מחזקת נוכחות בעיה מסויימת או שהבד' מושפעת ממצב מסוים בו הגוף נמצא??
תודה על הכל!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvמיטל20/10/2007
לפני ההריון ובמהלכו אני מבצעת בדיקות לcmv
ה-igm ןה-igg נתגלו שליליים.
מאז אני ממש חוששת להידבק - שבוע 23 הריון ראשון.
בשבוע האחרון - כאבי ראש,חולשה,כאבי גרון ונזלת.
האם התסמינים עלולים אולייי להיות קשורים חלילה לנגיף הזה??
האם יש צורך לבצע ממש עכשיו בד' דם נוספת או שמא רק לאחר כמה זמן עולה רמת הנוגדנים בגוף במקרה הדבקות (חו"ח)ורק אז יש לבצע הבדיקה.?
נא עצתכם המהירה - תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
מפניתך אני מבין כי לא נקבעה אבחנה סופית.
אני דוקא הייתי מתעקש לקבל חוות דעת מסכמת של ראומטולוג המצוי בפרטי המקרה כולל הערכה של הסכנה להפרעה בזרימת דם לשליה.
הייתי מציע מעקב אחר גדילת העובר כולל סונר לזרימות לשליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בהריוןאביבית20/10/2007
אני נמצאת בשבוע ה-14 ורציתי לדעת האם מותר לי לבצע פעילות גופנית מכיוון שעברתי הפלה לפני 8 חודשים. כאשר שאלתי רופא וקראתי מידע לא קיבלתי תשובה חד משמעית. כמו כן בהריון הנוכחי יש לי נטייה לצניחה של סוכר וסחרחורות לפעמים.
אני רוצה לציין שעד ההריון ביצעתי פעילות גופנית סדירה 2-3 בשבוע ושאני אדם בריא בדרך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בהריון
אכן אין תשובה ברורה.
באופן כללי יש למתן את הפעילות ולשנות אופי הפעילות כך שתתאים להריון.
ממליץ לך לפנות למדריכי ספורט אשר יתאימו לך תוכנית פעילות לאישה הרה.
כמובן יש להתחשב בתלונות על סחרחרורת ולמתן את הפעילות.
למרות כמיהתך לפעילות גופנית אני בטוח שלא יגרם לך "נזק" משמעותי אם תמתני פעילות במהלך ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)