מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטרוסקופיהMINI19/10/2007
שלום רב,
לפני כשבועיים קיבלתי ציטוטק לביצוע ניקוי הרחם לאחר הפלה טבעית שלישית (יש לציין כי היו לי 2 לידות תקינות בעבר וכעת 3 הפלות ברצף).
היום מסתבר שלאחר לקיחת הציטוטק עדיין נותר שק הריון אחד והרחם אינו נקי ( היו 2 שקים בהריון זה).
ברצוני לדעת האם ניתן לבצע היסטרוסקופיה בשלב זה - במהלכה יבצעו ניקוי של הרחם וכן התבוננות ברחם לאיתור בעיה כלשהי (מחיצה/ הידבקויות) המהווה גורם להפלות החוזרות. האם הבדיקה תהייה מהיימנה בשלב זה או שכדאי לבצע גרידה ולהמתין לביצוע היסטרוסקופיה במחזור הבא?
תודה רבה , MINI* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
ד''ר אלי רימון20/10/2007שלום
ראשית ניתן לקחת עוד קורס טיפולי בציטוטק בהצלחה כוללת של כ-80% טרם ביצוע גרידה.
אם הטיפול נכשל הייתי מציע לבצע גרידה תחילה ובהמשך לאחר שנהיה בטוחים שהרחם נקי והריון זה הסתיים לבצע הערכת חלל הרחם. בנוסף הייתי ממליץ בדיקות לקרישיות יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול בציטוטק?
MINI20/10/2007שלום רב,
תודה על תשובתך.
ברצוני לציין כי הטיפול שניתן היה 4 כדורים של 200 מק"ג ציטוטק ומינון נוסף זהה לזהה 48 שעות לאחר מכן (מאחר והדימום פסק לאחר 48 שעות מהלקיחה הראשונה).
מה דעתך- האם כדאי טיפול נוסף?
יש לציין שעברו כבר כשבועיים מהלקיחה הראשונה ועדיין ישנו דימום קל.
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציטוטק
ד''ר אלי רימון21/10/2007לדעתי אם קיים עדיין דימום ושארית הריון הטיפול התרופתי נכשל ויש לסיים בגרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתנדיה19/10/2007
שלום רב, אני בת 36 עוד 3 חודשים.
בני הבכור בן 4 וחצי, ובני השני בן 3 וחצי.
קבלתי סכרת הריון עוד בהריון הראשון שלי, ואין מצד המשפחה תורשה של סוכרת.
בהריון השני,גם כן קבלתי סכרת הריון, בשתיהן הייתי במעקב של דיאטה והוצאתי 6 פעמים ביום דם, וכן טופלתי במחלקה להריון לסיכון גבוה במהלך כל ההריון. שני ההריונות שלי גם הסתיימו בניתוח קיסרי לצערי.
בגלל עודף משקל, אחרי שני הילדים,הורדתי ממשקלי 22 קילו :)
ולאחר בדיקה לפני כשנה- לא הייתה לי בעיית סוכר.
לפני כשבועיים הייתי בבית חולים בגלל שבר בצלע, ולאחר בדיקת דם רגילה,גילו שהסוכר שלי גבוה,אך אני יודעת שהבדיקה לא בהכרח מדוייקת, כי זו לא הייתה העמסת סוכר). הרופא בבית החולים אמר לי שהוא לא מתפלא,כי רוב הנשים שסבלו מסכרת הריון, יקבלו במהלך חייהם את מחלת הסכרת.
בעלי מאד רוצה עוד ילד, אני כרגע לא.
החשש שלי הוא שאם אחכה עוד שנה שנתיים (גיל 37-38) שוב אני אקבל סכרת הריון...
שאלותי הן:
1.במידה וכן אכנס להריון...האם ההריון השלישי,במידה ואהיה שוב סוכרתית,יהווה קטליזטור לסכרת תמידית? האם עוד הריון שיש סכרת יכול להשאיר את הסכרת? או אין לכך שום השפעה?
הסיבה שאני שואלת היא,גם כך,אינני מוכנה כרג לילד שלישי, ואני חוששת שהגוף יהיה במתח,ובמחלה,שתשאר..ואם אני לא אכנס להריון,אולי הסיכוי שלי לקבל את מחלת הסכרת נמוך יותר.
סליחה על האורך, אשמח מאד לקבל תשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
נשים המפתחות סוכרת הריון נמצאות בסיכון לפתח סכרת שאינה קשורה להריון . ההריון אינו גורם לסכרת אלא מהווה מעין "מבחן" לגוף שבו נטיה לסוכרת כמו מבחן מאמץ לאדם עם מחלת לב אסכמית. ראשית עלייך לפנות בהקדם למרפאת סוכרת לבדיקות . לאחר בירור יש להתיעץ עם רופא הריון בסיכון גבוה טרם ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרה+ריבוי מי שפירלימור19/10/2007
אני בשבוע 31+5, אתמול נעשתה סקירה לפיה עצם הירך מתאימה לשבוע 29 (נראה לי 5.44 ס"מ), שאר האיבריים מתאימה לשבוע כמעט במדוייק (יום לפה יום לשם)
לפי כחודש גם היה פער של שבועיים בבדיקה אבל לפני כן הפערים היו קטנים יותר
שבוע 23.4 FL התאים לשבוע 22.2
שבוע 15 FL התאים לשבוע 14.5
בנוסף קיים AFI של 25 אך יש לציין כי לאורך כל הבדיקות בהריון עד אתמול כמות מי השפיר היתה תמיד תקינה
מדובר בהריון IVF+ICSI+TESE
העמסת סוכר 50 יצאה 124
עשיתי את כל הבדיקות הגנטיות הנדרשות לפני כניסתי להריון, שנינו אשכנזים והבדיקות יצאו תקינות ללא ממצאים חריגים.
גובהי 1.63 גובהו של בעלי 1.8 אך לאף אחד מאיתנו אין רגליים ארוכות אבל גם לא קצרות במיוחד (אולי לי קצת)
האם הנתונים אכן חורגים מהנורמה? מה יכולה להיות הסיבה לפער?
מה ההמלצה? ייעוץ גנטי/מי שפיר? האם יש סיכוי להריון והוא עדיין יכול להיות תקין?
הרופא ממליץ על מי שפיר למען השקט הנפשי
אשמח לשמוע דעה מקצועית בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך קצרה
יש צורך בסונר לסקירת מערכות קפדנית+ אקו לב עובר.
במסגרת הסונר יש למדוד עצמות ארוכות אחרות בגפיים ואת הנתונים יש להציג בעקומות גדילה יחודיות לעצמות.
עם נתונים אלה יש לפנות ליעוץ גנטי בשאלה של דיקור מי שפיר לקריוטיפ+/- בדיקות יעודיות להפרעות גנטיות בתחום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבאירין18/10/2007
שלום,
אני בשבוע 29 להריון. מבדיקת אקוקרדיוגרפיה מלפני כשבוע נמצא
susp. small mucolar ventricular septal defect.
האם אפשר להסביר למה הכוונה? מדוע הרופא אמר שאין טעם לחזור שוב על הבדיקה עד הלידה ורק המליץ לבדוק את התינוק לאחר לידתו? מה הסיבוכים שבמצב שכזה?
יש לציין מוקד אקוגני ושני כלי דם בחבל הטבור.
בתודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד''ר פאני בר-לוי18/10/2007הי
במידה ונמצא מימצא של VSD קטן בנוכחות של שני כלי דם בחבל טבור עליך לבקש מהרופא המטפל שלך יעוץ גנטי בשאלה של בירור כרומוזומלי
[דיקור מי שפיר}
איזו קופח את מבוטחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםמישהי18/10/2007
שלום רב,
עד לפני שבוע לחץ הדם שלי היה 110/60 -בכל הביקורים בטיפת חלב.
לפני שבוע היו עקבות חלבון וסוכר בשתן ,תרבית שתן שלילית.
היום לחץ דם 125/78 .
שאלותיי:
1. האם העלייה בלחץ הדם משמעותית?/ מדאיגה?
2. האם יש משמעות לכך שכל הבדיקות חוץ מהאחרונה נעשו בבוקר והאחרונה בערב?
3.באיזו תוצאה של לחץ דם יהיה צורך בטיפול?
4.מה לעשות כדי להוריד את לחץ הדם?.האם לחץ דם יכול לרדת?ובמה זה תלוי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
ד''ר פאני בר-לוי18/10/2007הי
אני לא מוצאת סיבה לדאגה מיידית יש צורך להמשיך ולעקוב אחר לד אולי, עי מכשיר למדידה עצמית פעמיים ביום ואז נעריך שנית את מצבך ...במקביל לביקורת במירפאת הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאלה16/10/2007
שלום,
אני בת 32, אם לשני ילדים בריאים.
לפני כשנה וחצי התגלה שיש לי ITP נמוך של כ- 60,000 טסיות השומר על יציבות
כיום אני בהריון בחודש 9.
האם ישנה סכנה בהמלך ההריון ובמהלך הלידה? מה אחוזי הסיכון?
האם העובר מושפע מכך?
בתודה מראש, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ITP
ד''ר אלי רימון17/10/2007שלום
תתכן השפעה על העובר שתתבטא בטרומבוציטופניה של העובר אך היא איננה שכיחה .מצב זה מעמיד את העובר בסכנה לדמם בזמן לידה אם כי שכיחות הדימומים בעוברים לאמהות עם ITP נמוכה ביותר. מדידת רמת הטסיות בעובר דורשת פעולה חודררית שנעדיף להמנע ממנה אלא אם כן יש לנו חשד למעורבות של העובר במחלה.
משמעות נוספת לך היא שספירת טסיות נמוכה מאוד מגדילה הסיכון שלך לדימום ובנוסף תמנע ממך אפידורל בלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ל-CMVשר14/10/2007
שלום, אני בשבוע 18 להריון לאחר מי שפיר וסקירת מערכות תקינים.
בשקיפות העורפית התקבלה שקיפות 2.8 מ"מ +2 ציסטות צוואריות לכן עשיתי מי שפיר+בדיקת פיש שכאמור היתה תקינה. עם זאת, התקבלו תוצאות של CMV כדלקמן:
בבדיקה בשבוע 9: IGG חיובי 115.8, IGM שלילי (קרוב לcut off), בנוסף IGM ADDITIONAL ASSAY חיובי, IGG AVIDITY 42.9%.
בבדיקה בשבוע 15: IGG חיובי 122, IGM גבולי, בנוסף IGM ADDITIONAL ASSAY חיובי, IGG AVIDITY 49.4%.
כמו כן מצוין כי בבדיקת 2 הבדיקות במקביל באותם תנאים התוצאה עבור הדגימה הקודמת היא 41.4%.
מה משמעות הבדיקות והאם יש סיבה לדאגה? האם יש צורך לחזור על בדיקת מי השפיר או שאם כל שאר הבדיקות תקינות זה מספיק (אציין כי גם סקירה שנערכה בשבוע 17 בנוסף לזו בשבוע 13 היתה תקינה)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד''ר אלי רימון17/10/2007שלום
אכן שאלה מורכבת.
האם קיימת בדיקה קודמת לסטטוס CMV טרם ההריון, הריון קודם?
נשאלת השאלה האם משמעות IGM ADDITIONAL ASSAY היא שהנוגדן נמצא חיובי בבדיקה חוזרת לאותה דגימה ? מה אמרו לך במעבדה?
לגבי מי שפיר ל-CMV מבוצע בד"כ בשבועות 21-22 כדי לתת לעובר שהות מספקת להפריש את הוחרוס בשתן למי השפיר שם נגלה אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית14/10/2007
אני בת 28 +ילד בן שנתיים.לפניו היו לי 2 הפלות ספונטניות בשבוע 7-8 ללא גרידה.
לאחר 2 ההפלות עשו לי בדיקות דם מקיפות ונימצא שהכל תקין אך למרות זאת לקחתי עד שבוע 12 נרות אוטרואגיסטן *3 ביום וכדור קרטיה 100 מג עד שבוע 36 ווהריון עבר יחסית בסדר -הייתי לקראת הסוף עם צירים מוקדמים ושמירת הריון.
שאלתי-אני כעת עם התקן תוך רחמי ומעונינת להוציאו על מנת להכנס להריון.
האם אני יצטרך גם ההריון הזה את התמיכה של ההורמונים והאספירין?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
ד''ר אלי רימון15/10/2007קשה לקבוע התוצא המוצלחת של ההריון האחרון אכן מיוחסת לטיפול שקבלת אך "סוס מנצח" לא מחליפים ולכן הייתי נוקט באותה מדיניות גם בהריון הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורית16/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהפינגר מיטל13/10/2007
אני בהריון לאחר הריון ראשון מורבה הריון ולידה מוקדמת בשבוע 28, וכיום אני לא יודעת למי לפנות על מנת שההריון ימשיך כסדרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת
ד''ר אלי רימון15/10/2007בשאלתך חסר מידע לגבי נסיבות הלידה המוקדמת בהריון הקודם ובאיזה שבוע את כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןסאלי12/10/2007
אני אמורה להתחיל טיפול כדורים ואגינאלים,
בדף ההסבר כתוב שאין להשתמש בטיפול מעל 12 שבועות של הריון.
אני בשבוע 13 ואמורה ליטול אותן תקופה ארוכה בגלל הסטוריה של צירים מוקדמים.
האם יש סיכון לפגיעה באברי המין של העובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד''ר אלי רימון15/10/2007אין סכנה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סאלי16/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע ניתן ללדתדניאל11/10/2007
ולדעת שיהיה בסדר, שיש איך ועם מה לטפל בעובר שנולד קטן יחסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעינת
דר בר לוי פאנ12/10/2007הכי טוב ללדת בזמן כמובן ! אבל לידה מוקדמת מעבר ל32 שב ניסבלת עם תוצאות טובות מעבר ל34 שב לא עוצרים לידה עובר מיל 2000 מחוץ לפגייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותר לעשות בשמירת הריון?אליה10/10/2007
בעבר היו לי שתי הפלות ספונטניות ובהריון הזה לא לוקחים סיכון ככה שהרופא אמר לי שאני אהיה בשמירת הריון. אני שוכבת במיטה כבר שבועיים ומשתגעת. זה צריך להיות נוקשה או שיש דברים שאני יכולה לעשות בשמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאליה
ד''ר פאני בר-לוי13/10/2007קשה לענות על שאלתך שהרי עקב 2 הפלות ספונטניות אין ממשצורך בשמערה לדעתי ,ישצורך בשיחה בינך לבין רופאך ולהגדיר את הפעילות היומית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרניקרן08/10/2007
היי
יש לי כמה שאלות אני מאד מבולבלת:
רקע קצר: אני בשבוע 9 גילו אצלי רחם דו קרני בהריון הקודם שלא התפתח (לא נצפה דופק)
בהריון זה עד כה נצפה דופק ונראה תקין.
לאור מה שקראתי רחם דו קרני הינו הריון בסיכון גבוה והרופא שלי שלח אותי להתייעצות אצל רופא מומחה להריון בסיכון גבוה בנוגע לתפר צווארי.
שאלותי הן:
1. כל הריון עם רחם דו קרני הינו בסיכון גבוה?
2. מה בעצם המשמעות של הריון מהסוג הזה ? האם אני צריכה להיות מטופלת אצל רופא מומחה.
חשוב לי לציין שאין לי רופא קבוע וזה מאד מקשה עליי האם יהיה ניתן לקבל אותי דרך הקופה במרפאות לסיכון גבוה בבתי החולים במרכז או שאצטרך טיפול פרטי?
רוצה בכל מאודי לקבל טיפול צמוד
אשמך לעצתכם.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: קרן-רחם דו קרני
ד''ר פאני בר-לוי10/10/2007שלום לך
רחם דו קרני והריון אכן אינו בסיכון גבוה ,יש יותר סיכוי לסיבוכי הריון מהפלות ועד לידות מוקדמות .
האם לתפור צוואר בהריון זה? הדיעות חלקות והתשובה אינה חד משמעתית קיימות מספר גישות טיפוליות .
היום בקופות החולים קיים שירות של מררפאות הריון בסיכון והצוות הינו מאד מיקצועי ובעל ידע רב בתחום זה.
אני בטוחה שתמצאי טיפול הולם אשמח לענות לשאלותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון מאוחרשני07/10/2007
שלום רב!
האם היריון ראשון בגיל 34-35 נחשב להיריון בסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון מאוחר
ד''ר פאני בר-לוי09/10/2007איןכל בעיה בהריונות בגילאים אלו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל- IUGRwoman07/10/2007
שלום רב
בבדיקה אולטראסאנד בשבוע ה- 32+4 להערכת משקל המדידות היו:
BPD המתאים ל- 31.2
HEAD CIR המתאים ל- 31.1
AB מתאים ל- 30.1
FL מתאים ל- 29.4
הערכת משקל הייתה 1639
אתמול בהיותי בשבוע ה- 35.2 הייתי עוד פעם אצל הרופאה כי היו לי כאבי גב חזקים והיא חזרה על האולטראסונד ש המדידות ויהיו:
BPD מתאים ל- 33.4
HEAD CIR מתאים ל- 33.6
AB מתאים ל- 31.1
FL מתאים ל- 32
הערכת משקל הייתה 1947
הרופאה רשמה לי שיש לי חשד לי IUGR וביקשה שאני אחזור על האולטראסאונד בעוד שבועיים.
השאלה שלי: האם זה מצב קיצוני או בטווח הנורמה?
והאם יש בדיקות אחרות שאני צריכה לבצע או להסתפק בזה שאני אחכה למעקב בעוד שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל- IUGR ,-תשובה
ד''ר פאני בר-לוי07/10/2007שלום לך
לפי הפרמטרים הצוצגים בבירור קיימת גדילת עובר יש מקום להיעזר במה שניקרא דופלר עוברי עמ לוודא את מצבו של העובר ,
הרופאה שלך צדקה ששלחה אותך לאול נוסף , יש אפשרות אולי דרך קופת החולים בה את חברה,להערכת נוספת עי מומחה להריון בסיכון . . בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)