מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה..שירה אברג'יל12/07/2011
יניב שלום ,
באחד מהמשובים של ההורים ראיתי שההורים הופנו אליך על ידי פרופסור עמוס רולידר, האם היית תלמידו? אם יורשה לי לדעת האם עבדתם יחדיו בהרצאות או משהוא כזה?
תודה על תשובתך..
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
יניב רוזן13/07/2011שלום שירה,
אין זה ראוי מצידי להעלות תכנים אישיים - מקצועיים בפורום הזה. את מוזמנת להעלות את שאלתך באתר המרכז לייעוץ התנהגותי בו אוכל להתייחס לשאלתך.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ועיצוב התנהגותסמדר24/06/2011
בני בן 13.5 הינו ילד מדהים שרוצה להצליח ולא יודע כיצד. בשנה האחרונה למד בכפר נוער לדבריו רק במקום כזה הוא יצליח. הוא לא מקבל מרות וזה מלווה בהתפרצויות זעם. ובשני מקרים של אלימות עם ילדים כאשר הרגיש מושפל. בכפר אמרו שהוא צריך ללכת להערכה פסיכיאטרית בכדי שיוכלו לדעת אם הם יוכלו ואם יש להם את הכלים לתת לו כדי שהוא יוכל להמשיך ללמוד שם (שהוא מאוד רוצה להמשיך שם) בהערכה שנתנה לו קבע הפסיכיאטר כי הוא צריך לקבל ריטלין LA20 ועיצוב התנהגות. האם הערכה זו מאפשרת להם לתת לו את הכלים המתאימים? עיקר בעייתו הינה אי קבלת מרות וקשב ורכוז. אשמח לתגובה. כמו כן אני בין אותן אמהות שחוששות מריטלין לטווח הארוך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ועיצוב התנהגות - תגובה
אבי יקיר24/06/2011סמדר שלום,
בנך נמצא כעת בגיל ההתבגרות, אני מאמין שבעיות התנהגות היו לו כבר בגיל צעיר והוא התקשה לקבל מרות. אני גם מאמין שהוא ילד מדהים, אך כדאי לשמוע למה שהפסיכיאטר והמדריכים בכפר אמרו. הקושי שלו לשלוט בטמפרמנט שלו המתבטא באי קבלת מרות ובאימפולסיביות שלו (שאינה מאפשרת לו קשב וריכוז) נובעים מבעיה אורגנית, לא מפני שהוא רוצה בכך.
אם את תתנגדי לטיפול, תעוררי גם בבנך התנגדות לקחת ריטלין. בסופו של דבר יהיה קשה להשאיר אותו בכפר הנוער.
כל כמה חודשים אפשר לאבחן שוב את מצבו עפ"י עדויות המדריכים הנמצאים אתו ולראות האם הריטלין + עיצוב ההתנהגות עוזר.
בהצלחה
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ועיצוב התנהגות
סמדר02/07/2011דב ר ראשון אני מודה לך על תגובתך. אני החלטתי לתת לילד ריטלין בעיקר מפני שהוא מבקש ורוצה. השאלה שלי מכיוון שהפסיכיאטר רשם ריטלין+עיצוב התנהגות ולא פרט , ידעו למה הכוונה? ואשמח אם תוכל להבהיר לי האם ישנה פה בעיה שהיא מעבר לחינוך? והאם יש לכפר כלים לתת לילד? וכאשר שלחתי את המלצת הפסיכיאטר לכפר העו"ס שאל אם זה כל מה שהרופא ציין? מדוע הוא הופתע?
האם הרופא היה צריך "בהערכה פסיכיאטרית" לרשום הערכה ארוכה ? (הרופא כתב בתוצאה: ריטלין L20 + עיצוב התנהגות)
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמי פיצוציוצ פגע בי ??אריאל22/06/2011
לפני חודש וחצי לכל היותר עשנתי בפעם האחרונה
סם פיצוציות בשם fill האחרי העישון עבר שעה והכל ירד
הרגשתי רגיל אבל עברו כמה שעות ובערב התחיל לי דפיקות מאוצות
ויבלבול יובש בפה סיפרתי לאמא שלי והלכתי לבית חולים עשו לי את כל הבדיקות הכל יצא תקין חזרתי לבית אבל מאז אני מרגיש קצת מוזר ויש לי דפיקות
ודיכאון קל לא בא לי לעשות את כל הדברים שהייתי עושה לפני לצאת עם חברים וזה..
אבל כמובן שיש שיפור מאותו הלילה אני גם מרגיש שהסביבה שלי קצת שונה אבל לפי מה שהבנתי זה בגלל שיש בזה חומר שמשנה תודעה
האם אתה ממליץ לי ללכת לאבחון אצל פסיכאיטר ? או להמתין עוד קצת וליראות מה קורה
נ.ב תמיד שאני חושב שאני יצטרך להיות מטופל בכדורים כל החיים זה עוד יותר מלחיץ אותי אני בן 14.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמי פיצוציוצ פגע בי ?? - תגובה
יניב רוזן22/06/2011שלום אריאל,
בהנחה שלא היית לבד, כיצד הגיבו האחרים לדבר? האם יש נוספים עם תגובה דומה?
מלבד זאת, ברור כי הגוף שלך נמצא במצב הדומה לזמן השימוש. אלא שעבר זמן רב. זוהו מצב בעייתית מאד. התאור של המצב התודעתי בו אתה נמצא, ולהשפעה על מצב הרוח מלמדים כי עלייך לפנות באופן מידי לפסיכיאטר המתמחה בנוסף בהשפעות של סמים.
זה כול מה שיש לי לומר לך כרגע.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגותאורנית05/06/2011
אני כבר ממש נואשת, בני בן 11 גאון בלימודים! אבל... השנה החלה ירידה משמעותית בלימודיו ובעיקר בהתנגותו. אני מתכוונת לפעמיים בריחה מביה"ס {אומנם ישר הביתה אבל בכל זאת} הוא טוען שכל הילדים בכתה מגדירים אותו כ"שק איגרוף"- או "ילד כאפות". אני ניסיתי לברר את העניין כי ראיתי זאת בחומרה, בני לא רצה ללכת לבי"הס בשום אופן.
המורה בירר את העניין ואומנם כן קמו כמה תלמידים "אמיצים" שהודו במעשה. אך המורה מתעקש שבני מוציא דברים מפרופורציה כלומר מגזים.
הפעם הראשונה שבני ברח מבי"הס היתה בעקבות סיטואציה מוצדקת אך בשום אופן לא מצדיקה את המעשה. אחד הילדים אמר לילד אחר שבני קילל את אמא שלו, אותו ילד מבלי לברר את הענין הטיח את ראשו של בני בשולחן- על לא עוול. אחת הבעיות הבולטות בבני שהוא אוהב צדק ויושר ולכן לא יכול היה לשאת את העוול הזה - וברח.
הגעתי לשיחה עם המנהלת,ובני וביררתי את העניין לעומק מתברר שאותו ילד שהעליל עליו- עשה זאת בתמימות ובצחוק הסברתי לשני הילדים על הנזק שנעשה ויכול חלילה להיות גרוע יותר.
מה שהכי קשה בהתנגות שלו זה החוצפה למורה המחנך שלו, כאשר המורה מתקשר ואומר לי על התייחסותו בזילזול ללמודים ועוד אני מענישה אותו בבית כמובן לאחר בירור{לא להיות במחשב או לא לצאת מהבית או לכתוב סיכום על כיבוד מורים- לגבי העונש האחרון הוא לא היה מוכן בשום אופן לסכם כי הוא טוען שהמורה שיקר לי ובני צודק ופה אני נואשת כשהוא חושב או באמת צודק הוא לא מוכן להרכין ראש ולבקש סליחה - עומד על צידקותו!!!
מהשיחה שלנו עם המורה מתברר שבני ישב עם רגליים מתחת ליישבן וכשהמורה ביקש לשבת זקוף - בני לא היה מוכן להקשיב {אני יודעת שזה הרגל שלו לשבת כך אפילו בשולחן האוכל}. דיברתי עם המורה ביחידות וביקשתי לא "לתפוס איתו ראש" על קטנות כי גם אנו כהורים צריכים לזרום. הילד מקשיב ללא ספק אך אני מבינה שלא ראוי לשבת כך בכתה ולא מכובד.
היום הגיעו מים עד נפש. המורה מתקשר אליי וטוען שבני היכה אותו לעיני כל הכיתה ודרש שאבוא לקחת אותו.
כשהגעתי ביקשתי שיחה עם המנהלת, המחנך, הסגנית ובני-טענתו של המורה:הבן שיחק עם התחבושת אלסטית באמצע השיעור המורה ביקש שיפסיק ויכניס אותה לתיק בני סירב ואמר שכואבת לו היד, המורה תפס אותו מהיד שלא כואבת כדי להומיאו מהכתה ובני נתן לו מכה על היד כדי שיוריד ממנו את הידיים{זו טענת המורה}
מבני הבנתי שכשהמורה אחז בידו הכואבת ועם היד הלא כואבת הוא הדף בו.
עכשיו, לי נישמע יותר הגיוני טענתו של בני כי איך הוא יהדוף את ידו של המורה עם היד הכואבת אם המורה טוען שוא אחז בו ביד הלא כואבת{ יום קודם בני קיבל מכה חזקה עם כדור ביד}
בני התפרץ בבכי וזעם די עמוק בשיחה הזו,לא מפסיק לומר ש"יקחו אותך לכלא" "אתה כל השנה מתנכל לי" "שקרן" והכל בפני כל הצוות .
המורה לסיכום אמר שאינו מוכן ללמד כשבני בכיתה או הוא או אני.
המנהלת אמרה שניראה מה נעשה הלאה אך לשיעורים עם מורה זה לא ייכנס.
אני מבקשת עזרה דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתוק!
יצחק26/09/2011הילד באמת נשמע ילד טוב עם חוש צדק מפותח מאוד! לצערנו העולם קשב כ"כ לילדים ואנשים כאלה שיכולים ל"השתגע" כשרואים איזה עוול. אין בית ספר אחר לילד? מקום יותר מוסרי?אני גם זוכר בתור ילד שכולם מאמינים למורה שדואג לפרנסה שלו.
אבל צריך לבדוק ואין לי מושג איך, האם הילד לא מגזים קצת, האם אין שום פעם שהוא שיקר או עשה דברים לא מוסריים? כמו לא לכבד אותך? או לקחת משהו לאחים הקטנים? אם הוא באמת טלית שכולה תכלת הייתי מציע אני הקטן, לשים אותו במקום אחר שאולי יתאים לו ותר. אבל זה רק אם אנחנו בטוחים שהוא טלית ש כ ו ל ה תכלת.
לפעמים גם הילד יוצר "פרובוקציות" כדי להוכיח שהו צודק. לדוגמא במקרה בכיתה אם הוא כזה שוחר צדק אפשר להסביר לו שפשוט יצביע ויסביר למורה שכואבת לא היד והוא צריך לשים תחבושת, לא יותר פשוט? וכן להסביר לו שאפשר לפתור בעיות כאלה בדרכים יותר פשוטות.
בהצלחה!
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות - תגובה
יניב רוזן26/09/2011שלום אורנית,
אשוב להגיב בהרחבה לשאלתך בערב.
אנא המתיני עד שאגיב בהרחבה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות - תגובה
יניב רוזן27/09/2011שלום אורנית,
ברור כי בנך מפנה את כעסו כלפיי המורה משום שבנך מבין ובצדק כי המורה הוא זה שאמור להגן עליו כנגד ההצקות בסביבת בית הספר, אלא שאין המורה נוהג כך. זה מקור ההתעמתות.
תופעת "סרבנות בית ספר" מוכרת היטב בקרב ילדים שסובלים מהצקות בבית ספר. צריך להבין כי אנו תמיד נשאוף להימנע מסיטואציות המעוררות בנו רגשות שליליים!
לטעמי, אין המורה מבין את תפקידו האמיתי והוא נכנס לעימותים עם בנך על בסיס של "פגיעה אישית". עושה רושם שגם בית הספר לא פועל כדי ליצור סביבה בטוחה עבור התלמידים. האופן שמנהלת בית הספר בחרה לפתור את העימות בין בנך למורה הוא כמעט מגוכך.
בנך עובר תקופה מאד קשה ולאיטו מאבד את כול האמון בסביבה הבוגרת. אינך יכולה להרשות זאת לעצמך. אסור שהוא יאבד את האמון שלו בך. זה בדיוק הזמן להגן עליו בדיוק כשם שמצווה עלינו ההורים.
אני ממליץ לך לבפעול באחת משתי הדרכים הבאות:
1. לפנות באופן מידי למטפל מומחה בבעיות חברתיות (מטפל התנהגותי, או קוגניטיבי התנהגותי) ואשר מסוגל ללמד את בנך מיומנויות חברתיות, שינוי דפוסי חשיבה, תהליכי העצמה ועבודה רגשית. על מטפל זה לפנות מטעמכם לבית ספר כדי להסדיר את שילובו מחדש בבית הספר.
2. לפנות למטפל בעל אותן היכולות כדי ללוות אותך בתהליך העברתו ורישומו של בנך למסגרת לימודית חדשה, וכמובן לטפל בו.
כך או כך, עלייך לפנות באופן מידי למנהלת בית ספר ולחשוף בפניה את כול אשר קורה עם בנך לאחרונה ולבקש ממנה תשובות ברורות על הדרך שבית הספר מתכוון להמודד עם הבעיה והאם הוא מסוגל בכלל להתמודד עם מורכבות הבעיה.
אני באופן אישי מטיל ספר ביכולתבמנהלת ליצור שינוי מהותי, ועל כן עלייך לבחון ברצינות את האפשרות השנייה.
לסיום, חשוב לי להבהיר כי דבריי אינם מהווים תחליף להתייעצות עם איש מקצוע אשר בקיא בכול המרכיבים.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי רעיון בשבילך
אסי12/10/2011יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
חפשי בגוגל ותנסי...
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות - תגובה
אבי יקיר05/06/2011אורנית שלום,
אין ספק שלבנך אכן יש בעיית התנהגות ובה יש לטפל (לא במורה ולא במנהלת).
עליך לפנות לעזרה ליועצת של בית הספר, או לפנות לייעוץ מקצועי לטיפול בבעיות התנהגותו וביחסים בינך לבינו.
אני מבקש ממך שתקשיבי לדברי המטפלים המקצועיים, אפשרי שעיצות שיציעו לך לא יראו בעינייך. את חייבת עזרה מקצועית.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנית שלום
דלית04/10/2011גם בני סבל מבעיה דומה, ואף עבר בית-ספר,אבל לא כל בעית התנהגות נפתרת באמצעות טיפול התנהגותי קוגנטיבי, מחקרים העלו שיעילות טיפול תלוייה באינטראקציה שנוצרת בין מטפל למטופל, ולכן לא נכון לומר שרק שיטה התנהגותית קוגנטיבית היא הנכונה ומביאה להצלחה,אלא בעיקר אישיותו ויכולתו של המטפל.
לכן הזהרי ישנם הרבה אנשים שנותנים טיפול ויעוץ אך אינה בעלי תעודות הסמכה לכך.
יש לברר זאת היטב לפני תחילת הטיפול.
במקרה של בני, אצל מטפלת בשיטה פסיכו-דינאמית - חלה תפנית מדהימה אחרי טיפולים כושלים בשיטות אחרות
בהצלחה
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה משפטית בנוגע לנוער בסיכוןאמא מודאגת28/05/2011
שלום רב,
ביתי בת 17.5 ושוהה במעון תחת צו של בימ"ש. במהלך בריחה קרה משהו ורציתי לדעת האם מבחינה חוקית האשמה חלה על ההורים או על הנערה? הן מבחינת הענישה והן מבחינת נזק כספי שעלה בעקבות האירוע.
אודה מאד על תשובתכם לשאלתי זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה משפטית בנוגע לנוער בסיכון - תג
יניב רוזן30/05/2011שלום,
בהתחשב בעובדה שאין ברשותי את כול הפרטים אציין רק
כי סביר שבתך נמצאת ברשותה של המדינה ועל כן
אין הנזק באחריותך. חשוב לי להבהיר כי אין דעתי
תחליף לדעה של איש מקצוע רלוונטי.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 14מיכל22/05/2011
בני הוא ילד מיוחד בתהליכי אבחון חוזר
בזמן האחרון הוא אומר שמאיימים עליו שיגיעו אלינו הביתה ויהרגו אותנו
אמרנו לו לפנות למורים אם מדברים אליו שוב ככה.
אנחנו לא יודעים אם להתייחס לזה כאל אמת או בדיה. איך אפשר לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 14 - תגובה
יניב רוזן23/05/2011שלום מיכל,
גילו המתקדם של בנך מגביר את הסיכוי שעיקר דבריו הם אמת. ייתכן כי הוא מקצין מעט את דבריו כדי ליצור תחושה של בהילות וכדי לעורר את התגייסותכם ועזרתכם, אך זו רק הנחה. לא ברור לי אילו תהליכי אבחון הוא עובר? שאלות חשובות אחרות שאתם צריכים להתייחס אליהן: האם בנכם נוטה להיות מעורב באירועי אלימות? או לחילופין, האם הוא סבל מקורבנות בעבר? האם יש לו חברים איתם הוא מסתבובב בהפסקות? או שהוא לבד ופגיע?
כאמור, בנכם אינו ילד צעיר וזה גם היתרון. עליכם לנהל איתו שיחה רצינית בה תבקשו לדעת מה פשר הדברים, אימרו לו שתתמכו בו ותעזרו לו להתמודד עם הבעיה. ייתכן כי הוא מפחד לפנות לעזרה שמא זה יסבך עוד את המצב ( אופייני למצביי קורבנות).
החשוב מכול שתסבירו לו שאין אתם מתכוונים להניח לנושא עד שהדברים לא יוסברו ויפתרו. פרוש הדבר שאתם ההורים מתכוונים לפנות ישירות למורה ולמנהלת כדי לברר את הנושא. סביר מאד שברגע שהבן יבין כי אתם נחושים לפתור את הנושא הוא ישתף אתכם בנעשה.
אתם מוזמנים לחזור ולשתף בהתפתחויות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בארון - ועכשיו גם במסיבותבת 4010/05/2011
לפני כחודש שאלתי על ביתי בת ה-15 וחצי שהחביאה "לטענתה עבור חברים" אלכוהול בארון.
בהמשך לעצתכם נהלנו בבית שיחה. במשך כל השיחה הכחישה בתוקף חוויות של התנסות בשתית אלכוהול או עישון סיגריות. (השיחה התנהלה בנועם למעט העובדה שבקשנו שתחזור לישון בבית ולא בבית החברות , לא הגבלנו את שעת החזרה ואפשרנו לה להביא את כל החברות לישון אצלנו).
בשבת האחרונה שיתפה אותי גיסתי שהילדה בקשה ממנה סיגריה ספרה לה שמזה זמן היא נוהגת לעשן ולשתות. יש לה שפה משותפת עם גיסתי הצעירה ממני בכעשר שנים ומלמדת בבית הספר שלה ונחשבת למורה "מגניבה.".
בעצה אחת החלטנו להשאיר את גיסתי "כאשת סוד" מתוך מחשבה שבמידה ותסתבך תיהיה לה אוזן קשבת . גיסתי ניסתה לעודד אותה לשתף אותנו אך הילדה טענה שאם תספר לנו נעניש אותה בחומרה ונגביל את יציאותה. (סביר להניח שכך היינו נוהגים והיא אכן מכירה את תגובותינו - בעיקר לאור העובדה ששיקרה לנו לפני חודש).
חשוב לציין שביתי ילדה מאוד אחראית , ציוניה גבוהים, היא עובדת בשעות אחר הצהריים באופן קבוע בשמירה על ילדים.
ניהלתי עם ביתי שיחה נוספת מתוך תקווה שתשתף אותי. לאורך כל השיחה היא נשארה איתנה בדעתה שהיא לא נוהגת לשתות או לעשן (למעט התנסות קטנה פה ושם של "שחטה", מחברים בשביל "הפוזה").
יש לי תחושה שהיא "הגזימה" בתיאורים לגיסתי מאחר ורצתה להרשים אותה . ואולי זו קריאה נואשת לתשומת לב וציפתה שמידע יעבור אלינו.
גיסתי טוענת שאני נאיבית ומתכחשת לעובדה שהיא כבר מזמן מעשנת ושותה.
גם בעלי וגם אני לא שותים ולא מעשנים וקשה לנו מאוד להתמודד עם המידע שקבלנו מגיסתי. בעיקר קשה לי העובדה שהיא משקרת?
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול בארון - ועכשיו גם במסיבות - תגובה
אבי יקיר12/05/2011אמא שלום!!
מצבך אינו פשוט. לפני שאת שומעת לעצות שונות (יועצות בית הספר, בני משפחה וכו) עליך לעשות סריקה לגבי מעגלי האנשים שאת יכולה להיעזר ולהיות נתמכת על ידם: בעל, ילדים, הורייך, חברים משמעותיים של המשפחה. את בונה מערך שיעזור לך להתמודד עם בתך.
במידה והשתייה של בתך היא חברתית, כלומר עם חברות נוספות, כדאי להתחבר להורי הנערים והנערות ולבנות מערך הורי תומך. הייתי גם מציע לך לקרוא את הספר סמכות הורית של פרופ׳ חיים עומר, על מנת לגבש דרכי פעולה.
יש לך הרבה עבודה
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים חוזריםdor08/05/2011
עישנתי הרבה כנראה והיה לי תופעות לוואי אבל זה היה ונגמר תוך שבועיים אבל בשבוע האחרון לאחר שבועיים טובים חזרו תופעות לוואי כמו חוסר ריכוז ופוקוס למציאות ודופק מהיר וחוסר שינה וזה התחזק מאתמול.האם זה יעבור עם הזמן או שצריך לקחת כדורים מפסיכיאטר או משה??ו,רצוי להזכיר שאני לוקח כדורי ויטמין בי,ויש לי חשש שמשהו יתהפך אצלי בראש,זה אפשרי בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים חוזרים - תגובה
אבי יקיר15/05/2011דור שלום,
כמה שאלות: 1. בן כמה אתה? 2. כמה שנים עישנת? 3. מה זה "עישנתי הרבה", פעמיים ביום? כל היום?4. האם עישנת וגם שתית אלכוהול או לקחת כדורים?
חודש לאחר הפסקת עישון מוחלטת ללא אלכוהול או כדורים, תוכל לבדוק בודאות את מצבך. אם התסמינים חוזרים, גש לפסיכיאטר או לנוירולוג.
שבוע טוב
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולגולן07/05/2011
שלום,
אני בן 18 וכבר כמעט שלוש חודשים אני נוהג לשתות עם חברים שלי בימי שישי אלכוהול (פעם בשבוע) רציתי לדעת אם אני ממשיך בהרגל הזה עד כמה זה מזיק? (אני שותה בערך שתי כוסיות של וויסקי ו3 כוסות וודקה רד בול)
לשתות פעם בשבוע זה נחשב להרבה ומסוכן לטווח הארוך? או שאפשר לזרום עם זה?
, האם כדאי להפסיק עם זה? או שאולי להפחית בכמות כי זה רק פעם בשבוע.?
**בבקשה תשתדלו לענות לי על כל השאלות גם אם אולי חלקן לא כ"כ מתאימות.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול - תגובה
אבי יקיר07/05/2011גולן שלום,
שתיית אלכוהול היא נורמטיבית וחוקית, כך שאם אתה בוגר אתה יכול לשתות אלכוהול.
אין אפשרות לקבוע מה מסוכן ולמי. יש שכוסית יין מעיפה אותם והם משתכרים ויש כאלה בעלי "התנגדות גופנית" שגם לאחר שתיית חצי בקבוק ויסקי הם מתנהגים באופן טבעי.
אבקש ממך לבדוק על עצמך מספר דברים: א. האם קרה לך שנסחפת ורצית לשתות יותר מאשר אתה רגיל? ב. האם אתה משווה את מידה ה"סוטול" שלך מול אחרים? ג. האם קרה לך שלא זכרת כמה שתית? תחשוב ותענה לעצמך בכנות. אם כל התשובות לשאלות ששאלתי הן "לא", אפשר לומר שהמודעות שלך לשתייה גבוהה. אם ענית "כן" על אחת מהשאלות האלה, הייתי אומר לך להיזהר, ישנם "חורים" במודעות שלך.
מקווה שעזרתי
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבות שתייה
אורי03/02/2013יש דבר כזה תרבות שתייה, פשוט, לא אצלנו בארץ..
במקומות אחרים ברחבי העולם שתייה אלכוהול היא חלק מהתרבות ומהמסורת, אצלנו זה חדש ואנחנו לא יודעים איך לעכל את זה (תרתי משמע)
תהנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..ליטל07/05/2011
שלום קוראים לי ליטל . חבר שלי מעשן חשיש וגם החברים שלו. יש לו חבר שמוכר.. השאלה שלי היא אם אני מסתובבת איתם או נגיד אני לוקחת אותם איתי באוטו סתם נגיד לצאת לאנשהוו ובמיוחד את חבר שלו האם אני יכולה להסתבך במשהו ? סתם אם אני לוקחת אותו באוטו ואנחנו יוצאים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה.. - תגובה
אבי יקיר07/05/2011ליטל שלום,
את בהחלט עלולה להסתבך אם את נוסעת עם מוכר ומעשן חשיש. אולי הבחור נמצא תחת מעקב של המשטרה?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם הוא לא עושה את זה לידי ?
ליטל08/05/2011עדיין זה יכול להזיק לי ? הוא לא עושה את זה לידי ולא באוטו שליי זה עדיין מסוכן בשבילי ?יכולים לקחת לי את האוטו על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא מאייםחסויה06/05/2011
שלום ..
יש לי בעיה. אבא שלי לא מאפשר לי להכנס לפייסבוק ולדבר עם בנים,
לפני זמן מסוים, נכנסתי לפייסבוק לדק' מעטות, וגם בשביל לדבר עם ידיד ממש טוב על נושא מסוים.
אבי תפס אותי התעצבן עליי מאוד מאוד.. הוא מסוגל להכל ואני נורא מפחדת.
הוא בן אדם לא בסדר ולכן באפשרותו לעשות הכול
הוא מאיים עליי כול הזמן ואני מפחדת לחזור הביתה,לא פעם הוא עשה דברים בילתי ניתנים לתפיסה מה אני עושה?! מהר!!!
האם עליי לפנות למבוגר אחראי יותר? או למשטרה? משהו שיוכל לעזור לי לטפל במצב!
אבל מצד שני כלום לא יכול לעזור כימעט כי ישלו הרבה הקלות בנושאים אלה(משפט,וכאלה)
אנא ענו לי מהר בבקשה!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא מאיים - תגובה
יניב רוזן06/05/2011שלום,
מהפנייה שלך ניתן להבין את הלחץ בו את נמצאת, אך בעצם אינך מפרטת מהן ההתנהגויות הקשות של אביך. עוד לא ברור האם ישנה דמות אימהית, אחים נוספים, גילך, ומהו הרקע של אביך.
יחד עם זאת, באם קיימת סכנה לשלומך, או שאת חשה כי הנך קורבן להתעללות נפשית כזו או אחרת, או ואפילו שמצבו הנפשי של אביך אינו כשורה, את יכולה לפנות לרווחה
בעיר מגוריך. דיווח על המצב בבית יאלץ את הרשות לפתוח תיק ולחקור את המצב באופן מידי. באם הסכנה הינה מוחשית עוד יותר ואת או בני משפחתך מרגישים מאוימים וכמי אביך עלול לפגוע בכם בכול רגע נתון עלייך לפנות לתחנת המשטרה הקרובה לאזור מגורייך כדי להגיש תלונה בצורה מסודרת.
כך או כך, כדי שתפני לעזרה יחד עם דמויות מבוגרות ממשפחתך.
מקווה שעזרתי,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא מאיים - תגובה
אבי יקיר07/05/2011אלמונית שלום,
תקראי שוב את התגובה של יניב ותנסי לפעול על פי הוראותיו.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימותדורית05/05/2011
מה עושים אם ילד אלים אני מיואשת אנא עיזרו לי לא יודעת למי לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות - תגובה
אבי יקיר07/05/2011דורית שלום,
מצטער שלא הגבנו מיד. חסרים פרטים רבים לגבי גילו, פירוט של התנהגותו לאורך השנים, האם יש אבחון לגביו? מה המבנה המשפחתי שלכם? מי יכול לעזור ולתמוך בך בתוך המשפחה? מחוץ למשפחה?
ללא פירוט לא נוכל להתייחס לבעייה שלך וחבל.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחניכה מקצועית לבני נוער אלימים
לילך29/05/2011הי דורית,
אני מכירה חונך מקצועי לבני נוער המטפל בין היתר, בבני נוער שהתנהגותם מאופיינת באלימות, או שימוש באלכוהול, חוסר מוטיבציה ללימודים, קושי בתקשורת בינאישית טובה וכו'.
הוא עושה עבודה מקצועית, אישית וטובה ומצליח בקרב בני נוער. מניסיון- הוא עזר רבות לנערים ואני מכירה אחד באופן אישי שהיו אלימים והיום הם בצבא ומאוד השתפרו בהתנהגותם ובכלל התחולל שינוי מדהים אצליהם.
הקישי בגוגל- חניכה מקצועית לבני נוער ואולי תמצאי בסיוע שאני מצאתי את הפתרון הנחוץ לך ולבנך.
בהצלחה,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות - תגובה
יניב רוזן30/05/2011שלום דורית,
ישנם גופים ומטפלים מקצועיים פרטיים וציבוריים רבים אשר
יש ביכולתם לסייע לך ולילדך. על פי רוב שינוי התנהגותי
דורש הדרכת הורים, טיפול פרטני עם הילד, והתערבות
בבית הספר. טיפול מסוג זה נקרא טיפול התנהגותי רב תחומי.
מקוה שעזרתי.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסמיםמור28/04/2011
שלום רב,
לראשונה אני נתקלת בפורום הזה , דיפדפתי בו קצת ושמחתי לדעת שיש אנשים כמוכם שנותנים!!!!
נותנים יחס, איכפתיות , אהבה ובעיקר חום ועזרה.
יישר כוח .
סיפורי הוא קצת אחר, אני לא מכורה ולא נוגעת בסמים ...אבל את עולם הסמים אני מכירה מקרוב אח שלי היה מכור 20 שנה לסמים קשים מאוד, נהרסה לנו המשפחה ונהרסו לנו החיים... לכל המכירים את "העולם" הזה יודע בוודאות שכשיש "מכור "בבית ולא משנה למה סמים או הימורים או אלכוהול ...עולמו הוא שונה- עולמו חרב .
היום אני בת 27 שאח שלי התחיל עם סמים זה היה כשהייתי בת 5, את כל הילדות שלי עברתי בבתי כלא, מכוני גמילה, צעקות מכות , מוות קליני, וטראומות לא נשכחות.
היום ברוך השם אח שלי נקי נקי נקי....אין אושר גדול מזה - אבל הצלקות נשארות והם תמיד יהיו שם.
* לכל מי שקורא את זה עכשיו ומכור לסמים -שתדעו ****אתם לא הורסים רק את החיים שלכם - אתם הורסים את החיים של כל מי שסביבכם.
אני עדיין חיה בפחדים שיום אחד אני יראה אותו והוא לא יהיה "נקי".
אז אחרי הקדמה ארוכה (וסליחה מראש) אני מגיעה אליי אני נשואה כשנה ובעלי מעשן סמים "קלים " שזה חשיש וגראס....כשהתחלנו לצאת הוא הפסיק והיום זה מפעם לחודש ירד לכל יום. הכמות היא קטנה סיגריה ותו לא.
אני אומרת לו כל הזמן שזה מפריע לי מאוד !!!
הוא טוען : אני לא מפריע לך, אני מעשן את הסיגריה שלי והולך לישון!
בעיקרון זה באמת ככה ....אבל אני בהריון חודש שמיני ורועדת מפחד שזה ימשך...הוא אומר שזה רק כדי לשכוח את היום הקשה של העבודה .
מה אני עושה ???
אני יכולה לעשות "חיים קשים", אבל אני רוצה שהוא יבין שבאמת כואב לי.
אולי תוכלו למנות חסרונות שיש בחשישי והגראס , או להפנות אותי למקום שיכול לעזור .
או לתת לי כלים, אני תמיד יכולה לקום וללכת ואלי זה באמת יעזור אבל לפניי זה ....אולי תוכלו לעזור לי.
אני אובדת עצות .
תודה מראש , יום טוב .
שהשם יברך את העבודה הקדושה שאתם עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסמים - תגובה
אבי יקיר28/04/2011מור שלום,
אם התכוונת שהיום הוא מעשן סיגריה אחת ליום, ישנה בהחלט בעייה!!
שימי לב, דווקא, להתנהגותו למחרת בבוקר, החשיש, בדומה לאלכוהול, "מרגיע" ומרדים בשעות הראשונות, אך עלול לגרום להתנהגות תוקפנית, מאוחר יותר. בעלך יכחיש את התנהגותו ויתלה אותה בבעיות וקשיים בחיים.
לעזרתך, קיימים שני ערוצי טיפול ותמיכה: פרטי וציבורי. ישנם מטפלים פרטיים מומחים בהתמכרויות וישנן יחידות לטיפול בהתמכרויות מקצועיות ביותר בלשכות הרווחה בכל עיר בארץ.
אל תוותרי על העזרה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבי
מור01/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קשה..אלמונית20/04/2011
שלום אני רוצה להירשם למרכז גמילה מסמים אבל יש 2 בעיות 1 אני לא רוצה שההורים שלי יגלו כי אז הם יעיפו אותי מהבית וזה כבר קרה..אני לא רוצה לחזור לרחוב
2 אני מפחדת שאני לא יצליח כי אני אוהבת את ההרגשה עם זה אני לא יודעת איך להיות בלי ואני מפחדת..אין לי רגע שאני עם הרגליים בקרקע ואם זה אומר 7 או 8 ביום אז כן ככה יהיה...יכול להיות שהפחד יהרוס לי גמילה במידה ואני אחליט ללכת..???
תודה וחג שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה.. - תגובה
אבי יקיר20/04/2011אלמונית שלום,
באמת שאלה קשה!! איך את רוצה להיגמל אם "את אוהבת את ההרגשה עם זה", את פוחדת בצדק. כי הגמילה הפיזית לא "תוציא" לך את האהבה להשפעה של הסם? מספר שאלות נוספות: בת כמה את? כי אם את מעל גיל 18 אין בעיה להפנות אותך למרכזי גמילה מבלי ליידע את הורייך. האחריות כולה עלייך. אם את מתחת לגיל 18 שום מרכז גמילה מסודר (עם רישיון) לא יקבל אותך מבלי ליידע את הורייך, הוא יעבור על החוק. אם את מעל גיל 18 את יכולה לפנות באופן עצמאי ליחידה לטיפול בהתמכרויות שבעירך או בעיר הקרובה כדי לקבל טיפול גם לאחר הגמילה הפיזית. גמילה פיזית היא רק שלב אחד בדרך לחיים נקיים מסמים. אם את מתחת לגיל 18 הייתי מציע לך להתקשר, בכל מקרה, לרווחה בעיר שאת גרה בה ולבקש הפנייה לעובד סוציאלי המטפל בנוער או ליחידה קידום נוער.
אלמונית תקדישי לזה מחשבה ועני לי כדי שאוכל לעזור לך
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות שאלות
אלמונית22/04/2011אני מעל 18...
זו באמת התלבטות..כי אני רוצה שזה יפסיק לנהל לי את החיים..
איבדתי הרבה אנשים בגלל שהם באו לי לא טוב באמצע סטלה ואתה בטח יודע מה זה סיבובים של אנשים בסטלות..האנשים היחידים שנשארו לי זה רק כאלה שמעשנים..
אבל איך אפשר לצחוק בלי זה...זה מעלה הכל..ביטחון עצמי מצב רוח הכל..
מה יותר קשה פיזי או נפשי..?
מצד אחד אי אפשר בלי זה כי זה מרומם מצד שני אני כועסת שנתתי לזה ככה להשתלט עלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות שאלות - תגובה
אבי יקיר22/04/2011אלמונית שלום,
שמח שחזרת אלי. מהניסיון שלי כמטפל במכורים לסמים, אלכוהול והימורים, למדתי כי ישנן שתי דרכים לפני המכור (ואת מתארת מצב של חוסר יכולת להפסיק ולהשתמש וגם קושי בגיום מוטיבציה להפסיק). שתי הדרכים הן ברורות מאד: 1. הדרך לגמילה מוחלטת. 2. לנסות להוריד כמויות ולהישאר במעגל השימוש. לדעתי, את חייבת להחליט באיזו מן הדרכים את בוחרת. לגבי הדרך הראשונה, כתבתי לך בפוסט הקודם מספר אפשרויות. לגבי הדרך השנייה - את נמצאת בה כל הזמן: מעלה כמויות, מורידה כשרמת הפחד עולה - הדרך הזו עלולה להימשך שנים.
כשתחליטי, תכתבי לי ונראה כיצד להמשיך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי
אלמונית27/04/2011הפסקתי להשתמש כבר 3 ימים וקשה לי..אני בדיכאון וכל היום אני בוכה וכל דבר מעצבן אותי ומרוב עצבים לפעמים מגרד לי כל הגוף והרגל שלי כל הזמן קופצת..וזה רק חצי ממה שעובר עלי...איך אני מפסיקה את זה בלי לגעת..הגוף שלי אומר שהוא ירגע עם זה אבל הראש אומר לי לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי - תגובה
אבי יקיר28/04/2011אלמונית שלום וברכות על האומץ...
אם התחלת כבר בתהליך של גמילה עצמית, ישנן מס' עובדות שעליך לדעת: קריז גופני (מה שאת חשה עכשו בגוף) נמשך עד 12 יום. זה לא אומר שאחרי שהצלחת להתגבר על הקריז הגופני נגמלת, בכלל לא!!! את נמצאת רק בשלב בראשון. כדי לטפל ב"ראש" שלך את חייבת להיכנס לתהליך ארוך של שינוי דפוסי מחשבה והתנהגות באמצעות טיפול פרטני וקבוצתי. התהליך יכול להימשך מעל שנה והוא תלוי בגורמים אישיים, סביבתיים, טיפוליים רבים.
אל תתיאשי..
מהניסיון שלי, רק לאחר שנה של ניקיון מלא מכל סוגי הסמים (כולל אלכוהול, כדורי הרגעה וכו') מתחיל הטיפול האמיתי!!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מסמים
יניב רוזן28/04/2011שלום,
היות ואבי אינו זמין כדי לענות לך אנסה לתמוך בך ברגעים קריטיים אלו.
בזמן הפסקת שימוש בסמים ( ואגב לא ברור לי מהו הסם העיקרי בו נהגת להשתמש, למרות שהתסמינים הגופניים רומזים במעט) ישנה תמיד הצפה רגשית קשה. אלו רגעיי חרדה קשיים בהם הייאוש וחוסר האמונה פורצים ולובשים צורה מאיימת במיוחד. יחד עם זאת חשוב להבין כי "רגש הוא לא עובדה". רגשות מתחלפים. בעוד מספר ימים יחד עם החלמתך הגופנית והתחזקותך גם הרגשות שתיארתי ילכו וישתפרו. עלייך להבין כי כול תהליך של הפסקת שימוש בסמים כרוך בתהליכים שאת מתארת, כך שיהיה עלייך לעבור זאת-- בזמן כזה או אחר. ברור כי מוטב להפסיק את השימוש מוקדם ככול הניתן , אם לא את מסתכנת בפגיעה עצמית קשה הרבהיותר ואשר תאלץ אותך לשתף את הורייך בנעשה.
שימוש בסמים פירושו סבל- זהו הסבל האמיתי-
הפגיעה העצמית, האכזבה, הפגיעה בכבוד, הפגיעה באוהבים הם הסבל האמיתי. ולכן, יהיה זה נכון להמשיך באומץ ובעוז את הגמילה שהתחלת.
אני מבקש ממך בכול בקשה שתמשיכי לשתף אותנו בתהליך שאת עוברת על מנת שנוכל להמשיך ולסייע לך.
בהצלחה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
אלמונית29/04/2011למרות שעכשיו הכל נראה בלתי אפשרי אני מנסה לגרום לעצמי להאמין שיהיה יותר טוב אח"כ כבר הספקתי לשכוח כמה קשה להתמודד עם אנשים או לשבת עם חברים בלי לעשן..אני גם מאוד נמנעת מחברה הרבה אנשים לא עושה לי טוב...השינה שלי בלילה על הפנים וזה גורם לי לעייפות במשך היום כבר יש לי שקיות מתחת לעיניים..אומנם הפסיק לגרד לי הגופ אבל עדיין כל דבר מעצבן אותי והרגל שלי לא נחה..בחיים לא השפלתי ראש ועכשיו אני הולכת עם הראש למטה..אומנם ביטחון עצמי תמיד היה לי אבל צשום מה עכשיו הוא קצת הלך לאיבוד.
תודה לכם על התמיכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם - תגובה
אבי יקיר30/04/2011אלמונית שבוע טוב,
אם תרשי לי ועל פי הכנות שאת מביעה בכתיבתך, אני בכל זאת מציע לך להגיע לטיפול או להצטרף לאחת מקבוצות ה N.A הנמצאות כמעט בכל עיר.
האמונה שהכל יסתדר, אינה מספיקה כדי להישאר "נקי", צריך הרבה יותר מזה.
השכחה וההכחשה משתלטות במהירות עצומה. אל תוותרי!!!
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצאתי אלכוהול בתיק של ביתי בת ה-15בת 4012/04/2011
מצאתי בארון הבגדים בתיק (לא תיק של בית הספר) בקבוק וודקה ריק ולידו שלושה בקבוקים של מים מנרלים קטנים שחלקם מכילים נוזל אלכוהולי.
התיק נמצא בארון הבגדים ולא נראה שנעשה מאמץ רב להסתיר אותו.
בתיק אחר מצאתי סגריות . - לשאלתי בנושא הסיגריות השיבה שהיא שומרת אותם לחברים.
לגבי הסיגריות אני די בטוחה שהיא לא מעשנת מאחר והיא לא אוהבת את הריח. היא גם מאוד גלוייה איתנו בנושא ולא מכחישה שחבריה מעשנים בחברתה.
עדיין לא שאלתי לגבי האלכוהול. חושבת שלא נכון יהיה להסתפק בתשובה : "אני שומרת את זה לחברים" - כמו את הסגריות.
לא רוצה להגיב בצורה קיצונית אך גם חוששת שהיא שותפה לשתייה.
עד היום כשחזרה ממסיבות או בילוי לא הרחתי ממנה אלכוהול אבל ברור לי שלא אוכל להסתמך על כך. מעקב אחר שיחות שלה בפיסבוק (כי הוא ברוב המקרים פתוח) לא הראה סימנים או שיחות בנושא אלכוהול.
אני חושבת שעד היום היינו מאוד גלויים ופתוחים בבית - לא רוצה לפעול בדרך שתגרום לתגובה הפוכה.
כיצד עלי לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתי אלכוהול בתיק של ביתי בת ה-15
יניב רוזן13/04/2011שלום רב,
שתיית אלכוהול בקרב בני נוער הינה תופעה רחבה. את הגישה החינוכית אשר נהוגה בביתכם ואשר כוללת פתיחות וכנות יש להמשיך גם בסוגיה זו. מציאת אלכוהול וסיגריות בארונה של בתכם מלמדת כי אין התופעה עוד זרה לה. במילים אחרות, אין בתך עוד ילדה קטנה. מצבים חדשים מצריכים הערכות חדשה. עליכם ההורים לנהל שיחה רצינית (בדרך נועם) עם בתכם. אימרו לה בדיוק מהי עמדתכם באשר לשתיית אלכוהול, ומהם
ציפיות ההתנהגות שלכם ממנה במצבים המשתנים. חשוב מאד שתקפידו לדעת היכן בתכם מסתובבת, עם מי היא נפגשת ומבלה. באופן זהה תנסו להבין מהי עמדת בתכם בנוגע לשתיית אלכוהול והאם חביריה נוהגים לשתות וכו'. לפני כול יציאה הקפידו לנהל
שיחה בה תבקשו לדעת את כול הפרטים אשר הזכרתי עד כה. חשוב שתביעו אמפתיה ותקפידו לעודד ולחזק את בתכם על כך שהתנהגותה אינה מושפעת מאחרים, ועל כך שהיא נשארת נאמנה לעקרונותיה. הצלחתכם בנושא תלויה בעיקר ביכולתכם להעביר לבתך כי התנהגות אחראית מצידה תקנה לה את הלגיטימציה להתנהל בחופשיות יחסית. לעומת זאת, התנהגות בלתי אחראית תאלץ אותכם להגביל את צעידה ולהיות מעורבים מעבר לרגיל.
דבר נוסף, סביר להניח כי עד גיל 18 בתך תתנסה בשתיית אלכוהול. חשוב שתצליחו להעביר לבתכם כי "היוצא מן הכלל הוא הכלל", כלומר אפשר לשתות מעט ( אני מדגיש מעט) אלכוהול לעיתים רחוקות- באירועים מיוחדים ובמקום בטוח. מובן שהערה זו תלויה בעיקר בתמונת מצב מהימנה של דעתה והרגליה של בתך. כלומר, במידה ובתך מתנגדת נחרצות לשתיית אלכוהול ברור כי אין להעלות תכנים מסוג זה. לעומת זאת, אם אין כך פני הדברים, ובמידה שחבריה שותים לעיתים יהיה קשה למנוע התנסות יחידה. כך או כך, לדעתי האישית יש למנוע כול שתיית אלכוהול כולל גם התנסות יחידה לפניי גיל 17 שנים.
בהצלחה
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)