מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסמכהליזה13/10/2014
שלום רב
חשוב לי לדעת האם יניב רוזן הוא פסיכולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמכה - תגובה
יניב רוזן20/10/2014הי ליזה,
אני לא פסיכולוג אלא פסיכותרפיסט קוגניטיבי התנהגותי מוסמך ומטפל קבוצתי מוסמך במסגרת תואר שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניי המתבגריםיוכי18/08/2014
שלום רב לפורום,
אני אם ל3 בנים ,שניים מתבגרים.נמצאת בתהליך גירושין קשה ומודאגת מההתנהגויות של בניי המתבגרים.הבן הבכור בן 18 בספטמבר מכה את אחיו,רואה בביתי כבית מלון,מתקשר בווטצאפ עם בנות בצורה אלימה מינית.נאלצתי להזמין משטרה לצורך הרתעתו ונראה שזה עזר כרגע.הבן בן 14 הפך להיות צרכן פורנו,לתדהמתי גיליתי שהפלפון שלו מפוצץ בסרטי פורנו קשים.לקחתי את הפלפון שלו וקיימתי איתו שיחה ראשונה ובכוונתי לתת לו מאמר על ההשלכות של הצפייה בפורנו.בני גם מחכה את אחיו הבכור ,מכה את אחיו הקטן,מתחצף,הפסיק ליזום ולעזור בבית.
בעלי שממנו אני מתגרשת הינו צרכן פורנו,זנות ואלכוהול באופן קבוע .בניי מזדהים עימו,מחקים אותו ולנים בביתו יומיים בשבוע במסגרת של הסדרי ראייה .הם נמצאים שם ללא גבולות צופים שעות במחשב ובטלווזיה,הבן הבכור שותה בבית האב בירה במקרה הטוב.שני בניי מסרבים לטיפול רגשי.4 הדרכות הורים שיזמתי נכשלו לצערי.
אני מאוד מודאגת מאוד.אבקש לקבל מידע על הנזקים של הצפייה בפורנו בגיל צעיר
ובכל גיל ומה חשוב לעשות( נא לכתוב את תגובתכם בשפה פשוטה עבור בני שיקרא
אותה)וגם התייחסות לגבי בני הבכור.
תודה
אותה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניי המתבגרים - תגובה
יניב רוזן19/08/2014שלום רב,
ישנם ריבוי של בעיות בקרב בנייך וצפייה בפורנו היא רק אחת מהן. הבעיה העיקרית בצפייה בפורנו בגיל צעיר היא עיוות של המציאות ויצירת תמונות מצב לא אמיתית ולא כנה. הגברים בחלק מהמקרים הינם שולטים ודומיננטיים בצורה שאינה משקפת את המציאות ולכן כול ההבנה של אהבה ומיניות עלולה להתעוות. כך גם הדעות על המין השני.
נדמה לי שכדאי שתמצאי מטפל תומך שיעזור לך להוביל לשינוי בבית.
מקווה שעזרתי.
יניב רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניי המתבגרים - תגובה - תגובה
אבי יקיר20/08/2014בני המתבגרים,
לצערי, אני מתקשה מאד לראות אותך מצליחה לשנות לבדך את דפוסי ההתנהגות של ילדייך. מה גם שלטענתך, האב משמש "דוגמא" שלילית לבניו. את עומדת לבדך מולם!!!
הייתי מייעץ לך לנסות להשפיע על התנהגות בעלך ודרך חשיבתו אם בדרך ישירה כלפיו, דרך המעמידה את הנזק שהוא גורם לבנים שלכם בהזדהות שלהם איתו. דרך שניה היא לפנות לקרובי משפחה של הבעל (הורים, אחים) או חברים ולשתף אותם במצבים הקשים בהם את מתמודדת. הייתי גם מציע לך להיעזר במטפל משפחתי פרטי או בלשכת הרווחה במקום מגורייך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבניי המתבגרים
יוכי23/08/2014לאדם שיש הכי הרבה השפעה על עיצוב ילדיי למרבה הצער זה האבא.אבקש להתייחס לנזקים הנגרמים מצפייה בפורנו ומה ניתן לעשות במיידי ולגבי הבו הבכור מה נכון להגיד לו כעת.אני עתידה להתחיל טיפול של הדרכת הורים בקרוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמוטרד05/08/2014
שלום..סליחה שאני שואל הרבה שאלות..אבל היום כבר יום שלישי בערב..ואני חש מעט הטבה לאחר שאני שותה הרבה מים במהלך כל היום.. אבל עדיין אני עייף מאוד והגוף שלי חלש ובנטבף לזה אני גם בלחץ כל היום בגלל המצב הזה..
לא מוזר שכבר כמה ימים שאני חש בסימפטומים אלה?
מה התהליך שהגוף שלי עובר כרגע ומהי ההערכה שזה יחלוף?
האם יכול לקרות שנגרם לי נזק בלתי הפיך?
קשה לי להתרכז בדברים אחרים אני רק חושב על זה שארגיש טוב יותר אם בכלל..התחלתי לקחת "רגיעון" שזה קצת מוריד את הלחץ..
תודה רבה ושוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
יניב רוזן06/08/2014שלום,
תן לגוף שלך זמן להתאושש. נדמה שהדבר הבעייתי כרגע זו התגובה הפסיכולוגית שלך - לחץ והעלאת גרה מחשבתית. נסה לעסוק בפעילויות שאתה אוהב וליצור הסחת דעת.
צא מהבית, לך לחברים, לך לים, לסרט וכו׳.
תגובת הלחץ שלך לא טובה.
אם המחשבות והלחץ ימשכו פנה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה ממש צודק
מוטרד07/08/2014אתה ממש צודק שהפאן הפסיכולוגי הוא מה שגורם לדברים האלו..אתמול והיום אני מרכיש יותר טוב אולי בגלל שאני לוקח b12 עם חומצה פולית.. אז סך הכל אני מרגיש טוב אבל אני חושב על זה הרבה וכשאני נלחץ אז אני מרגיש טיפה עייפות ואז נלחץ יותר, ואני מכיר את עצמי כי אני נלחץ כשזה נוגע לדברים בריאותיים, אולי אם אתייעץ עם רופא על כדורי הרגעה זמנית אהיה רגוע יותר וכך אשכח מהמצב בהדרגה? או עקב שיפור הגופני עדיף שאמשיך עד שהלחץ ייעלם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה ממש צודק - תגובה
יניב רוזן08/08/2014שלום,
אני שמח לשמוע שאתה מרגיש יותר טוב. ייתכן שתגובת הלחץ שלך יושבת על דפוסי חשיבה ודאגנות קודמים. אני לא חושב שכדאי, נכון או מומלץ להתחיל טיפול תרופתי בנסיבות הקיימות. נדמה לי שכדאי הרבה יותר לפנות למטפל שיעזור לך להרגיע את עצמך ולעשות קצת סדר בדברים. בכול מקרה תמשיך עם הפעילות זה יוצר הסחת דעת ומעגלים חשיבתיים בריאים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה מטפל
מוטרד08/08/2014אוףף היום ואתמול אני מרגיש אותו דבר- לא טוב...מה ז"א מטפל? לאיזה איש מקצוע לפנות? מקווה שאולי טיפול תרופתי והתנהגותי יפתור את המצב העגום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה מטפל - תגובה
יניב רוזן08/08/2014היי.
פסיכותרפיסט קוגניטיבי התנהגותי עשוי להיות לך לעזר. היות וכבר יצרת איתי קשר טלפוני אתה מוזמן להתקשר שוב ביום ראשון ונבחון את הסוגיה מכול היבטיה כולל התאמה של מטפל.
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדמוטרד04/08/2014
שלום, אני מאוד מוטרד, זה היום השני אחרי שעישנתי מריחואנה פעם הראשונה..אך עדיין אני חש עייפותמכזו מרגיש פחות חד, מעט מסוחרר..זה מתחיל להטריד אותי העניין הזה..יכול להיות שבגלל שעישנתי כמות גדולה לפעם ראשונה אז נוצר לי נזק במוח? לא יודע איך לפרש את זה.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרד - תגובה
יניב רוזן05/08/2014היי,
שימוש במריחואנה גורם לעייפות. זה יעבור לך.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנהעידו03/08/2014
שלום
אני בן 21 אתמול עישנתי מריחואנה עם חברים פעם ראשונה (ואחרונה), היו 5 סיגריות מגולגלות מתוכם אני מעריך שעישנתי 2-3 סיגריות והרגשתי הזיות מטורפו, סבלתי, חברים שלי אמרו ךי שדיברתי בלי הפסקה וזה.. בלילה היה לי הרבה פיפי ופה יבש אז גם שתיתי איזה ליטר מים במצטבר..עכשיו אני אחרי שינה של חמש וחצי שעות, מרגיש שאני לא הוזה דברים ומרגיש סך הכל די נורמלי אבל אני קראתי שאנשים מפעם אחת יכול לפרוץ להם סכיזורפניה או הפרעות פסיכוטיות ואני מפחד שזה המקרה שלי..(למרות שגם לפני זה הייתי די "פחדן"), עכשיו אני חוזר לישון ומקווה להרגיש נורמלי לחלוטין אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתכם, האם אני צרמך לעשות משהו וכו' אין ספק שאת הלקח שלי למדתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחואנה - תגובה
יניב רוזן03/08/2014שלום,
במריחואנה יש חומר פעיל פסיכו-אקטיבי שעלול לגרום לתופעות שתארת. כול עוד
התופעות שתארת לא חוזרת הרי שהכול בסדר. אסור לך בשום פנים ואופן לנסות שוב.
במידה והזיות חוזרת יש לפנות לרופא.
תרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עידו03/08/2014וזה טבעי שכרגע אני חש חולשה כזו מעין סחרור קל כזה עייפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
יניב רוזן05/08/2014היי,
כן בהחלט. שימוש במריחואנה גורם לעייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים דחוף !רן22/12/2013
שלום אתמול שתיתי שתי בירות ולאחר איזה שעתיים בערך לקחתי כמה שכטות(מלחץ חברתי כמובן) של הידרו אבל לא שאפתי לריאות יש סיכון של משו ? מהערבוב אולי משו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים דחוף ! - תגובה
יניב רוזן23/12/2013היי רן,
לא מובן למה אתה מתכוון ב״משו״? כך או כך, לא עתיד לקרות לך כלום מלבד ההרגשה הנוראית של עשיית דבר שלא רצית. למד להגיד לא!!!!
מקווה שתצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מופרזתנויה א13/11/2013
שלום
בני בן 20 ולפחות פעם בשבוע נוהג לשתות ולא פעם על שוכרה והתנדנדות חוזר הביתה
כן גם בארועים משפחתיים אני ובעלי חסרי אונים ולא יודעים איך לטפל בבעיה
מ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה מופרזת - תגובה
יניב רוזן14/11/2013שלום נויה,
זכותו של הורה לדרוש התנהגות והתנהלות ראויה ונורמלית מצד בנו, גם אם הוא בן 20.
אני מאמין שיש צורך להתעמת איתו בנושא ולדרוש ממנו לצמצם ולשנות את הרגלי השתייה שלו.
במידה והבן אינו משתף פעולה עם הדרישה ניתן להתנות את הציות ושיתוף הפעולה בכול ההטבות והכספים שהוא מקבל מכם. לא ייתכן, לדוגמא, שתתנו לו כסף לבילוי שאותו יבזבז על שתיית אלכוהול מוגזמת. גם רכב שהוא מקבל מכם צריך להיות מותנה, וכך הלאה והלאה.
עוד, חושב לשתפו בדאגתכם ובמצוקתכם. חשוב לוודא שהוא מבין את המשמעויות בשתייה מוגזמת.
במידה והתנהגותו לא משתנה כדאי תמיד לפנות לקבלת עזרה מאיש מקצוע.
לסיום, חשוב להזכיר כי איני בקיא במאפיינה המקרה ולכן אין להתייחס לנאמר כהנחייה אישות וגורפת, אלא כתחום תוכן בלבד.
בהצלחה.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לסמיםמריה30/10/2013
שלום. תגידו בבקשה איפו אפשר לעבור בדיקת דם לסמים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לסמים - תגובה
אבי יקיר31/10/2013מריה שלום,
בדיקות דם לזיהוי סמים עושים בבתי החולים.
ישנן ערכות לבדיקת סמים ביחידות לטיפול בהתמכרויות. יחידות
הפועלות במסגרת שירותי הרווחה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סיפור הצלחהאנונימי30/08/2013
שלום לכולם
לפני שנה פניתי כאן באתר לעזרה בגלל בעיית התמכרות, בדיוק אחרי שבוע אושפזתי באישפוזית ומשם העבירו אותי למרכז גמילה והחיים שלי השתנו לטובה אני נקייה ואני יודעת לשמור על עצמי מפני אנשים שיורידו אותי ללמטה,אני כותבת כאן כדי לשתף אןתכם בסיפור הצלחה כי אף אחד לא האמין שאני יצא משם מהעולם הזה של השתייה והסמים,אני רוצה להעביר להורים קצת תקווה על הילדים שלהם,
אני אתן קצת רקע על עצמי אני גם אובחנתי כ add יךדה מופרעת שההורים לא יכלו עלי כל היום שותה מעשנת וברחוב דרך חברים הכרתי את העןלם של הסמים בגיל 15 (היום אני בת 23) הסמים נתנו לי לברוח מהמציאות,עברתי בחיים הרבה השפלות והעלבות איבדתי אנשים יקרים לליבי ובקיצור הרבה טראומות שזיעזעו אותי, ברחתי לעולם משלי כשעישנתי או כששתיתי לא הרגשתי שום רגש לא צער לא אכזבה,כלום,ובגלל זה המשכתי עם הסמים,אף אחד לא מעשן או שותה בשביל הכיף (אני לא מדברת על פעם בשבוע...) מי ששותה או מעשן בכמות גדולה זה כי כדי לברוח..שם במרכז למדתי ממה אני בורחת ומה אני רוצה לשכוח,ואני מודה כל יום ויום על זה שניצלתי ממוות כי סמים=מוות,
אני לא מתחרטת לשנייה על ה 7 שנים שהייתי בסמים (לסמים אני מתכוונת גם אלכוהול וגם סמים),אבל פה אני פונה לנוער ששותה,
רק אחרי שהתנקתי ועשיתי טיפול משפחתי (אגב להורים טיפול משפחתי עושה קסמים!!!) הבנתי כמה כאב וצער גרמתי להורים שלי,והיום אני מתקנת,בבקשה תתעוררו על עצמכם אתם לא יודעים לאן אתם שואבים את עצמכם...גם אני התחלתי משתייה עם החברה בסופש,זה שואב ולפני שתבינו מה קרה אתם תעברו לבקבוק ביום (במקרה שלי 3),זה לא קול לשתות,לא ידעתי להנות בלי הסמים ולכן תמיד הייתי בהיי,ופתאום זה התחיל להתנקם בי,כבר לא היה לי כיף ומצאתי את עצמי לא יכולה לעמוד על הרגליים ומתחננת לאלוהים שיעזור לי,הייתי בוכה כל לילה לכרית שמישהו יעזור לי לצאת מהעולם השחור הזה של הסמים מהמעגל הנוראי הזה,הייתי משתמשת בסמים והייתי סובלת אבל לא יכולתי בלי,ואז התגלגלו העיניינים והגעתי לאישפוזית שזה עוד סבל בפני עצמו והלאה והלאה,
והנה אני היום נקייה מאושרת עדיין במסגרת שיקומית (אחרי גמילה צריך המשך מסגרת כדי להמשיך לקבל כח לחיות בלח סמים) מאושרת טוב לי,ולא מחפשת לברוח מהמציאות...!!!
אני סיפור הצלחה,הרמתי את עצמי מאפס,והיום אני עולם ומלואו...הסמים זה לאנשים חלשים מי שלא יכול להתמודד עם הכאבים של החיים....
מקווה שעזרתי אפילו מעט אם כן אני את שלי עשיתי..
ועוד משו...משפט שמלווה אותי תמיד..
אין ילד רע יש ילד שרע לו....!!!!
נ.ב אם עזרתי או חיזקתי מישהו אני אשמח לראות תגובה זה יחזק אותי גם...כל מילה טובה וגם רעה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סיפור הצלחה - תגובה
אבי יקיר02/09/2013שנה טובה לך אנונימית,
שנה של ניקיון, שמחה והתמודדות עם המציאות...
תודה על ששיתפת אותנו
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני סיפור הצלחה - תגובה
יניב רוזן03/09/2013היי,
נהדר. ישנן המון תוכניות למידה שיאפשרו לך לעסוק במקצוע הטיפולי. נסי לחשוב על המשך דרך בנתינה ושיקום אחרים. המעבר לצד המטפל
עשוי לסייע לך בשמירה על הניקיון ובבניה עצמית.
שנה טובה והמון הצלחה בהמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות נער בן 15לילך07/07/2013
שלום, אני דודה לנער בן 15. אני לא יודעת כל כך איך להתחיל. זו משפחה של שני הורים ילד בן 3, נערה בת 14 ונער בן 15. ההורים היו מאד צעירים שכשהתחתנו ולא ידעו כיצד לחנך את הילדים. העניקו להם הכל מבחינה פיזית: בית, בגדים, אוכל עזרה בלימודים עם זאת מבחינה רגשית מעט מאד. הילדים בגילאים 3-5 היו מלאים (שוב הם ילדים אבל בכל זאת ..) ולהורים היה מאד קשה עם זה (לדעתי זה נבע מכך שהאב היה שמן בילדותו והציקו לו מאד על כך). ההורים העליבו את הילדים בכינויי גנאי ממש השפלה מילולית. ולאורך השנים זה המשיך וגם היום הילדים כנערים סובלים מהמון בעיות התנהגות. הם מאד שמנים מתנהגים בחוסר כבוד להורים באופן שבו הקווים בין הורה לילד מטושטשים לגמריי. הנער בן ה15 נהייה מאד אלים יש לו התפרצויות זעם כלפי ההורים וכנראה גם בבית הספר. הוא מאד מקובל ומההורים קיבל את כל מה שרצה חוץ מתשומת לב אמיתית. אחותי (האמא) לא הצליחה או מצליחה לחנך את הילד היא רוב הזמן מרימה ידיים והוא הולך לישון אצל הסבתא.
כרגע התקשורת עם ההורים היא אלימה מילולית ואני יודעת על מקרה בו הנער דחף את אחד מהוריו ויצא מהבית. אני לא בטוחה האם יש פתרון למצב כזה שיכול להחזיר את המצב אחורה אבל אפשר לשמוע האם יש משהו שניתן לעשות?
לדעתי צריך קודם כל שהוא לא יישן אצל סבתא כך שאם יש בעייה מול ההורים היא תפתר מולם ולא מול גורם אחר, או אולי יש צורך שהוא יעבור לפנימייה או למקום שיוכל להיות מחוץ לבית ובכל זאת לרכוש השכלה.
הבעייה הראשונה היא שההורים לא מסוגלים להבין את חומרת המצב ולא יודעים להתמודד.. אני מאד פוחדת שהמצב רק ילך ויתדרדר ושבסופו של דבר הילדים האלו ילכו לאיבוד.
אני מקווה שתוכלו לייעץ לי מה ניתן לעשות במקרה כזה אם יש דרך שאוכל לעזור..
אני בקשר מאד טוב עם הנער וגם עם האמא ואני כן חושבת שיש לי השפעה כלשהי ואני אוכל לשוחח איתה ולייעץ לה.
תודה רבה, לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות נער בן 15 - תגובה
יניב רוזן07/07/2013שלום לילך,
כפי שאת מבינה ומתארת המצב בבית המשפחה אינו טוב. מובן כי התייחסות רצינית לנושא מצריכה הרבה יותר הבנה מעמיקה אודות ההורים והילדים.
לדעתי, שינוי אמיתי ומעמיק מצריך תהליך טיפולי בו יקחו חלק בני המשפחה, או חילופין ההורים והמתבגר. נדמה לי שאחרת לא ניתן ליצור שינוי.
באם הדברים ממשיכים להחמיר ניתן תמיד לפנות לרווחה ולדווח על המצב. שם ידעו לסייע ואולי גם לקדם תהליך טיפולי.
גם הוצאת הבן לפנימייה היא אפשרות באם הוא וההורים חפצים בכך.
אני מאמין שעלייך לנסות לרתום את כולם לטובת פנייה לאיש מקצוע.
בהצלחה.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות בבית ספרסלע16/05/2013
שלום,
בתי בת 13 והיא ספגה מספר פעמים מכות מבת כיתתה. דיברנו עם ההורים וההנהלה וכלום לא עוזר. למי פונים הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בבית ספר
יניב רוזן16/05/2013שלום,
בית ספר אחראי על ביטחונו של הילד. ילדים זכאים לביטחון מלא ולסביבה ללא אלימות.
במידה ובית ספר נכשל לספק סביבה שכזו ניתן לפנות למשטרה ולהגיש תלונה על אלימות. אני מציע שתפני שוב להנהלה ולהורי התלמידה כדי להתריע על כוונותיך במקרה של אלימות חוזרת.
כמובן שאני גם מזכיר שאינני מכיר את המקרה ופרטיו, ולכן דבריי אינם תחליף להיוועצות ודיון מעמיק עם אנשי מקצוע.
מקווה שעזרתי,
יניב רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בגיל 5פז גולדשמיט04/05/2013
שלום, בני בן כמעט חמש, מאוד אימפולסיבי ותוקפני, משתמש באלימות גם בדרך מניפולטיבית - לא מקבל ממתק, אז מרביץ לי...מרביץ בגן שעשועים אם לא כיבדו אותו וכדומה. האם ניתן לטפל בגיל הזה בדרך קוגנטיבית התנהגותית, האם יש באזור כפר תבור מטפל שאתה ממליץ עליו? הרבה תודה. אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול התנהגותי בילדים
יניב רוזן05/05/2013שלום פז,
בגיל צעיר כפי בנך, האסטרטגיה הטיפולית הרלוונטית הינה "טיפול התנהגותי" אשר עוסק בהשפעות הסביבה על ההתנהגות. אנו בזרם ההתנהגותי מסבירים כי בסופה של כול התנהגות יש מחזק שמקיים אותה. אנו לעולם לא נתנהג ללא תמורה. בטיפול לומדים את המחזקים שמקיימים את ההתנהגות השלילית ומשנים אותה. בטיפול ההורים רוכשים מיומנויות ומעצבים גישה חינוכית. מרכיב נוסף הינו בניית תוכנית לעיצוב התנהגותי.
בנוסף, קיים ניסיון ללמד את הילד מיומנויות של שליטה עצמית על ידי חיקוי והדגמה.
בהצלחה!
יניב רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת אלימות בקרב בני נועראביה01/05/2013
אני מדריכה בתנועת הנוער בני עקיבא ואנחנו מנסים לפעול נגד אלימות נוער בעיר שלנו. בניסיון להעביר לחניכים את המסר אני מנסה לחפש שיטות מומלצות להתמודדות ולמניעת אלימות בבני נוער. אשמח לקישורים, מאמרים, מחקרים או שיטות חדשות.
תודה רבה!
אביה מדריכת נוער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת אלימות בקרב בני נוער - תגובה
יניב רוזן03/05/2013שלום,
אפשר להתחיל בקריאת חומרים שכ פרופ תמי רונן. ניתן גם לקרוא אודות הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי באלימות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת אלימות בקרב בני נוער - תגובה
אבי יקיר08/05/2013אביה שלום,
תוכלי למצוא חומר להפעלות בנושאים אלה ברשות למלחמה בסמים (חוברת הדרכה לתנועות נוער), באל סם - הפעלות לבני נוער ו"עיר ללא אלימות" - הפעלות בנושאי אלימות בני נוער.
בהצלחה לך ולמדריכים
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון סמים עוצר גובה של נער?מייק מיל25/04/2013
שלום לך,
אני בן 16
ואני מעשן מדי פעם סמים כגון:היידרו,חשיש
אני שואל האם עישון סמים זה יכול לעצור את הגובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון סמים עוצר גובה של נער? - תגובה
יניב רוזן26/04/2013שלום מייקל,
לי באופן אישי לא ידוע על קשר חד משמעי בין השתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון סמים עוצר גובה של נער? - תגובה
אבי יקיר29/04/2013מייק שלום,
מעניין שלא שאלת שאלות אחרות על הנזק שהיידרו, חשיש גורמים לנערים בגיל ההתבגרות.
כדאי שתעשה סיור באינטרנט ותבדוק מה הם הנזקים האמיתיים...
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעשן בן 15 איפה יש סיגריות לילדים?
תומר24/05/2015מעשן פה ושם איפה יש סיגריות לקטינים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתבגר אליםאלונה14/04/2013
שלום,
בני בן 15 והוא מראה סימני אלימות מדאיגים. הוא מתרפץ בזעם, שבר פעם אחת כסא מרוב עצבים ונתן סטירה מצלצלת לאחד החברים שלו בפניי. כשאני מנסה לפנות אליו ברוגע ולהציע שניגש יחד לטיפול, הוא מסתגר בחדר ומקלל ואתי נמרצות. כיצד עלי לנהוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתבגר אלים - תגובה
אבי יקיר14/04/2013אלונה שלום,
ראשית, נכון היה שתפני עם בנך לטיפול. מאחר והוא מתנגד ואת חסרת אונים כלפיו,
יש לוודא מספר פרטים כדי שאפשר יהיה לעזור לך. האם יש לבנך היסטוריה של התנהגות
אלימה? האם הוא נמצא במסגרת לימודית כלשהי? האם האב מסכים לטיפול ויכול להיות
לעזר?
שאלות אלה הן מאד קריטיות ליכולת שלך לעזור לבנך.
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד אלים
רותם25/04/2013שלום,
בני לומד בבית ספר תיכון בכיתה רגילה, לא כיתבה מיוחדת כלשהי. בעבר הוא היה בוטה מילולית, ועם תחילת גיל ההתבגרות הוא הפך למעט יותר קשה לתקשורת, אבל לא הרים יד לפני כן. אביו אינו מאמין בפסיכולוגיה, לצערי, זה די נופל על הכתפיים שלי. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)