פורום אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלוויה דיוונורם
    א
    04/04/2013

האם שתית חליטת סלוויה דיווינורום עלולה להביא לפרוץ מחלת נפש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סלוויה דיוונורם

הוספת תגובה

• סלוויה דיוונורם - תגובה

יניב רוזן
    04/04/2013

שלום,
    כול סם בין אם חוקי ובין אם לא, תומן בחובו סיכונים. הבעיה עם סמים חוקיים הוא שאינם מוכרים ולא נחקרו ולכן אי אפשר בכלל להעריך את הסכנה האמיתית שבהם.
    ולמרות זאת, הסיכוי שעישון חדפעמי יגרום לנזק משמעותי הוא מאד נמוך.
    כדאי ומומלץ להתרחק מכול הסמים משנה מצב רוח!
    מקווה שעזרתי,
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ייתכן שסיממו אותי?
    נועה
    18/03/2013

אני אשתמש בשמות בדויים על מנת לספר על המקרה.
    לפני מעל לחצי שנה, כמעט גיל 17, נסעתי לדודים שלי בצפון, והלכתי למסיבת יום הולדת של חבר של אביאל - חבר טוב שלי מאותה עיר בה התארחתי.
    שתיתי די הרבה באותו לילה. הכרתי שם את עומר, ובאותו הלילה התנשקנו.
    יום למחרת עומר הזמין אותי לצאת איתו ועם חבר שלו דור. ישבנו שלושתנו בפארק/גן שעשועים ריק מאדם ושתינו. תוך בקושי שתי כוסות של וודקה רדבול (כוסות חד פעמיות קטנות[!!!]) כבר לא ידעתי מה קורה איתי. אני מורגלת לשתות, ובדרך כלל שתי כוסות (גדולות) מכניסות אותי ל״ראש טוב״ ולא מעבר, הן אף פעם לא מביאות אותי למצב שאני לא בשליטה. בגלל זה ובגלל דברים נוספים שקרו לי באותו לילה, עלה בי החשד שאולי הם סיממו אותי.
    אחרי ששתיתי והשתכרתי, דור אמר לי ״מאי - אני פה, עומר פה, מה בא לך לעשות?״ אמרתי לו שאני רוצה סיגריה. הבנתי לאן הוא חותר אבל הייתי שיכורה מדי בכדי להגיב או ללכת, אז התחמקתי מהתשובה. הוא אמר לי ״עזבי סיגריה. תקשיבי רגע למה שאני אומר לך. תסתכלי עליי. אני פה, עומר פה, מה בא לך לעשות?״ הוא המשיך לשאול את זה כמה פעמים, ותמיד עניתי את אותה התשובה. הרגשתי שדור די מתחיל איתי, אבל אני בקושי זוכרת מה הוא אמר לי, אני רק זוכרת שהוא אמר לי דברים ״רומזים״.
    ישבנו על ספסל, נשענתי עם הגב על עומר ושמתי על דור רגליים. עצמתי עיניים. פתאום הרגשתי נשיקה בפה. נשענתי על עומר בצורה כזאת שלא הייתה שום דרך אפשרית בה הוא יכל לנשק אותי. ידעתי שזה היה דור שנישק אותי.
    לא הזזתי את השפתיים, הוא ניסה להחדיר לשון ואני פשוט קפאתי. הייתי כמעט מעולפת ולא הייתי מסוגלת להגיב. דור שאל אותי ״את רוצה שנלך לים? נשב על החוף״ אני עניתי כן, אבל בסוף לא הלכנו לשום מקום כי המצב שלי התחיל להידרדר.
    התחלתי לאבד את עצמי לגמרי. איבדתי כל שליטה על הגוף שלי, הפסקתי לתפקד, לא הייתי מסוגלת להחזיק את הראש שלי, הוא היה נפול לצד. הרגשתי המון עקצוצים בכפות הידיים ולא יכולתי להזיז את האצבעות. הסתכלתי על נקודה אחת ולא יכולתי להסיט את מבטי ממנה, פשוט נתקעתי, קפאתי. היו רגעים שאפילו הרגשתי שאני מפסיקה לנשום, הרגשתי שאני עומדת למות. בחיים לא הרגשתי כל כך קרובה למוות כמו באותו הלילה. דור התחיל לתת לי סטירות בתקווה שאגיב, קרא בשם שלי שוב ושוב, ואני לא הצלחתי להגיב. רק שמעתי קולות, לא יכולתי לעשות כלום. ניסו להרים לי את הראש והוא כל הזמן נפל. כשהצלחתי להוציא מילה או שתיים, במאמץ עילאי, זה היה בלחישות, בהתנשפות כבדה, מילה אחר מילה (אחרי כל מילה לקחתי נשימה) לאט לאט ובשקט. הדבר היחידי שאני זוכרת שלחשתי להם שוב ושוב היה ״אני לא רוצה למות, תגיד לי שאני לא אמות״.
    דבר נוסף שהעלה בי את החשש אחרי זה שאולי הם סיממו אותי, היה זה שהם לא מיהרו לקחת אותי לבית חולים, למרות שזה היה נראה כאילו אני על סף מוות.

לקביעת תור
    סגירה
    האם ייתכן שסיממו אותי?

הוספת תגובה

• האם ייתכן שסיממו אותי? המשך

מאי
    18/03/2013

הם תפסו אותי משני הצדדים כשהידיים שלי על הכתפיים שלהם והם גררו אותי לאוטו.
    הרגליים שלי נגררו על המדרכה והראש שלי היה נפול, לא הייתי מסוגלת להחזיק את עצמי ובטח שלא ללכת. שכבתי על המושב האחורי באוטו, והם נסעו.
    כל הנסיעה הם קראו בשם שלי ואני שוב בהיתי בנקודה אחת ולא הגבתי, רציתי אבל לא הצלחתי. אני זוכרת את דור דופק על ההגה, מתחיל לקלל, ואומר לעומר ״איך הסתבכנו ככה איך? מה עושים עכשיו, מה עושים?!״ שוב היו רגעים שהפסקתי לנשום.
    הם עצרו בחניה של בניין, שם איכשהו אחרי זמן מה, בסביבות ארבע חמש לפנות בוקר, התאפסתי באופן יחסי והפכתי מגופה שלא זזה לשיכורה מתה.
    אני זוכרת שהלכתי ודיברתי כמו שיכורה, אבל לפחות הצלחתי ללכת ולדבר.
    אחרי שהם ראו שאני מצליחה ללכת באופן יחסי ומגיבה לעולם, הם החזירו אותי הביתה. כולם ישנו ולא שמו לב שאני שיכורה.
    יום אחרי המקרה לא הפסקתי לחשוב על זה, ניסיתי להבין מה קרה שם באותו הלילה.
    כששאלתי את דור אם זה הוא שנישק אותי הוא אמר לי ״מה פתאום?! את מבולבלת, זה היה עומר״. התקלתי את עומר בשאלה בתקווה שאולי תוביל אותי לתשובה למה שבאמת קרה שם באותו הלילה. שאלתי את עומר מה היה שונה בנשיקה שהוא נישק אותי על הספסל כשנשענתי עליו. קלטתי שהוא מתחיל להילחץ. לא הייתה לו תשובה. התשובה הייתה שהוא נישק אותי ואני לא שיתפתי פעולה, לא הזזתי את השפתיים. ולמרות זאת, עדיין לא הייתי בטוחה מה קרה באותו לילה.
    סיממו אותי? או הייתי שיכורה מדי והם ניסו לנצל את ההזדמנות? או שאולי אני בכלל הוזה ולא קרה כלום והם לא רצו לעשות לי כלום?
    דור הכניס לי לראש שהייתי, שדמיינתי. זה הטריף אותי, השתגעתי, כבר לא ידעתי מה נכון ומה לא. היום מדי פעם יוצא לי לחשוב על זה, ואני אוכלת את עצמי מבפנים על כך שאני לא באמת יודעת מה קרה שם.
    השאלה שלי היא, על פי כל מה שתיארתי, מה הסיכויים שבאמת סיממו אותי?
    אני לא יודעת אם זה המקום לפנות אליו או אם באפשרותכם לזהות דבר כזה, אבל אני מנסה, כי אני פשוט חייבת לדעת את האמת אחת ולתמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול
    אין
    11/03/2013

שלום, אני שותה אלכוהול עם חברים בערך פעם בשבוע-שבועיים ואני שותה חצי כוס-כוס כל פעם, ומדי כמה חודשים אני גם שותה יותר ומישתכר. רציתי לדעת האם זה מזיק לי והאם לנסות להפחית את השתייה או להפסיק

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית אלכוהול

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול - תגובה

יניב רוזן
    12/03/2013

שלום,
    ראשית, חסר לי גילך כדי להעריך את דפוס השתייה שלך. שנית, לא הבנתי חצי כוס של מה? קיים הבדל ניכר בין בירה למשקאות חריפים כמו וודקה וכו'.
    כך או כך, אני חושב ששתיית אלכוהול על בסיס שבועי היא מוגזמת. אלכוהול הוא סם שמשנה מצב רוח ועל כן יוצר תלות רגשית. כלומר, עלול להיווצר מצב שלא תוכל ליהנות יותר במפגשים החברתיים לולא צריכת האלכוהול - וזו בעיה!
    דבר נוסף, אלכוהול בצריכה גבוהה מאד מזיק לבריאות ופוגע בכבד ובתפקודים אחרים.
    לסיכום, אין צורך לשתות אלכוהול עד שוכרה. האלכוהול תמיד גורם לעשות שטויות, לקחת סיכונים, להתנהג בפזיזות, לאגרסיביות וכו'.
    גם אם שותים, חשוב לשתות בהדרגה ובאיטיות כדי להימנע מאיבוד שליטה.
    מקווה שעזרתי לך.
    יניב רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות של הירוק
    צופיה
    20/02/2013

ההיתי עם חבר שלי בזמן שעישן והוא זי התנהג בצורה מוגזמת בכמה דברים... זה קשור??? ועוד שאלה: זה נכון שעישון ירוק גורם למעשן להיות יותר חרמן??? אני פשוט צריכה להבין את כל מה שקרה האותו ערב... תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות של הירוק

הוספת תגובה

• אני מתכוונת עישן ירוק...

צופיה
    20/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות של הירוק - תגובה

יניב רוזן
    20/02/2013

היי צופיה,
    כול התופעות שתארת עשויות להיות חלק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיף מבית ספר
    יוראי
    13/02/2013

האם לבית הספר מותר להעיף נער שנתפס שותה בירה בחצר בי"ס?

לקביעת תור
    סגירה
    להעיף מבית ספר

הוספת תגובה

• להעיף מבית ספר - תגובה

יניב רוזן
    13/02/2013

שלום איזבל,
    שתיית אלכוהול בשטח בית ספר הינה הפרה חמורה של קוד התנהגות. אני לא מבין מה הכוונה ״להעיף״? האם הרחקה לצמיתות? או השעייה למספר ימים?
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה לתמיד

איזבל
    03/03/2013

לא השעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה לתמיד - תגובה

יניב רוזן
    04/03/2013

שלום איזבל,
    אני לא בקיא בהנחיות משרד החינוך, אך יחד עם זה אני יכול להניח שאין הנחייה מדוייקת שכזו. דבר נוסף, האם היו קיימות בעיות התנהגות קודמות?
    כדי לא להשיב בשאלות אציע שתפנו למטפל שעוסק בבעיות התנהגות. אני מאמין שיצליח להנחות אתכם אני בדרך פעולה נכון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעיף מבית ספר - תגובה

אבי יקיר
    04/03/2013

ליוראי,
    האם להוצאה מבית הספר קדמו מספר התראות? האם הנער היה מודע למה שהוא עושה?
    ישנן שאלות רבות שיש לשאול לגבי ההרחקה ויש נוהל הרחקה מבית הספר.
    כדאי לברר האם ההרחקה הייתה על פי הנוהל
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני הופך לאלים
    גאולה
    31/01/2013

בחודשים האחרונים בני הופך לאגרסיבי מאוד ומרבה ללכת מכות עם נערים אחרים בבית הספר כמעט תמיד ביוזמתו. בימים בהם הוא הולך מכות הוא רגוע יותר וכשהוא לא הולך מכות הוא עצבני מאוד. אני ממש דואגת כי הוא כמובן לא מדבר איתי ותמיד נעול בחדר. מה תייעצו לי לעשות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בני הופך לאלים

הוספת תגובה

• בני הופך לאלים - תגובה

אבי יקיר
    05/02/2013

א. לא פרטת את גילו של בנך.
    ב. האם להתנהגות הזאת יש הסטוריה?
    ג. האם יש עוד ילדים קטנים במשפחה?
    ד. האם את לבדך במצב הזה או שיש גם הורה נוסף שיכול לקחת חלק באחריות
    ה. מה אומרת יועצת ביהס?
    ו. האם יש גוף או עובדים מקצועיים, איתם את מתיעצת. ואם לא למה?

אלה שאלות בסיסיות שאמורות לכסות חלק מהמידע הדרוש לאבחון הבעייה וחיפוש אחר דרכים לפתרונה

מקווה שעזרתי בניסיון להגדיר ברור יותר את הבעיה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכירה את הסיטואציה

ליהי
    14/02/2013

ברגע שראיתי שהבן שלי מסתובב עם חברים שמשפיעים
    עליו לרעה והוא התחיל להשתנות 180 מעלות, גייסתי כוחות
    עד שהצלחתי לשכנע אותו להצטרף לתנועת נוער. שם הוא פגש
    חברים על רמה בגילו ויחד הם אפילו משתתפים בפרויקט
    "זזים למען הקהילה" ותורמים לבני נוער במצוקה. תנסי
    לשכנע את הבן שלך להצטרף לאיזושהי מסגרת שתקנה לו ביטחון
    וערכים והוא לא ירגיש צורך לנהוג באלימות על מנת להיות מקובל
    ולזכות בתשומת לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית להתנדבות
    נלי
    17/01/2013

שלום רב, הייתי רוצה לשלוח את בני בן ה-15 להתנדב באל סם או במקום אחר בו הוא יפגוש צורכי סמים בהווה ולשעבר. אני חושבת שאולי זאת הדרך היחידה שלו להבין כמה זה מסוכן ולא צחוק כי לנו הוא לא מקשיב אבל אני חוששת שאולי הוא צעיר מידי ויצא משם עם טראומה? מה אתםאומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית להתנדבות

הוספת תגובה

• תוכנית להתנדבות - תגובה

יניב רוזן
    17/01/2013

היי,
    מה הכוונה צוחק? האם הוא נמצא בסיכון של שימוש בסמים?
    התנדבות זה תמיד דבר טוב, אלא שלא בכפייה. אם זה בא ממנו אז אני יכול להניח שאין עם זה בעיה.
    האם בדקת האם ניתן להתנדב באל - סם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנדבות

אמא
    21/01/2013

התנדבות באמת זה אחלה רעיון - אבל זו נראית כמה החלטה שצריכה להגיע ממנו :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למומחים והגולשים שלום
    אנונימית
    09/01/2013

הנני אמא צעירה (19), שעד לא מזמן הייתה מעורבת בחיי הנוער כיום; מסיבות, סמים, אלכוהול וכד'. בתור סטודנטית לפסיכולוגיה ובחורה שמאד סקרנית לגבי מניעים ומחשבות של אנשים, נתקלתי בפורום שלכם והייתי חייבת להעלות כמה שאלות שחשובות לי. אשמח עם תוכלו לשוחח איתי ולא תכעסו על שאני מבזבזת את זמנכם. כל הכבוד לכם ולכל המומחים שגולשים בפורומים של BEOK אני מאד מכבדת את מה שאתם עושים. מצאתי כאן עזרה פעמים רבות.

אז ככה, אספר לכם בקצרה כי זאת לא הנקודה, עד גיל 17 לא נגעתי באלכוהול ובסיגריות, חברה חדשה שהכרתי הכירה לי חבורה של אנשים קבועים שהיו יוצאים בימי שישי להשתכר.
    התחלתי לשתות איתם בקטנה, לעשן סיגריות. בתור בן אדם עם חרדה חברתית איומה האלכוהול עזר לי להיפתח וככה הכרתי את מי שהפך לבעלי, אחרי כמה ערבים של שכרון חושים העזתי להיפגש איתו בוקר אחד ולשוחח על ראש נקי וזה עבד.
    לבעלי היה עבר מאד קשה עם סמים, הוא וכמה חברים עישנו מריחואנה ובאיזשהו שלב זה הפך להתמכרות נפשית מאד חזקה ושימוש רציני, עד שנתפסו כמובן, חשבו פעמיים והפסיקו. אבל הוא בעמדה של "מריחואנה פחות מזיקה מאלכוהול, אבל לא אגע בה כל עוד היא לא חוקית" ונגד כל החומרים הכימיים, ולא מתכוון לשנות זאת.
    עם הזמן שמעתי סיפורים, הכרתי אנשים, התנסתי בעצמי במריחואנה וקיבלתי את העמדה של בעלי, אני מסכימה איתו.
    כמובן שברגע שגיליתי שאני בהריון לא נגעתי בסיגריה, באלכוהול ובשום דבר אחר, לא מאז ועד היום, כי אני מניקה. אחרי ההנקה אני חושבת שארשה לעצמי כוס בירה או סיגריה לעתים רחוקות ורחוק מעיניה של בתי, אני יודעת שזה צבוע אבל לפחות לא אהיה כמו ההורים שמעשנים ליד הילד ומצפים ממנו לא לעשן, כשהיא תגדל מספיק כדי שנדבר על זה, המצב יהיה אחר.
    קודם כל, רציתי לשאול את הגולשים, האם אתם לא עברתם התבגרות סוערת? מדוע אתם מתרגשים מקוביית חשיש שמצאתם בחדר של הילד במקום לשבת ולדבר איתו?
    ולמומחים, האם אתם חושבים שכדאי בכוח למנוע מהילד לשתות ולעשן במקום לתת לו להתנסות (אם הוא מתעקש) אבל לפחות להיות מודעים לתהליך ולהיות איתו בזה?
    כמובן שאני חרדה לגורלה של בתי, אמנם אני עברתי את ההתבגרות בכיף עם חבורה מקסימה שיכולתי לסמוך עליהם בעיניים עצומות אבל אני יודעת מה זה להיות שיכור, ואני יודעת שלא לכל אחד מתמזל המזל, אבל למנוע את זה ולהתייחס לכל זה בפחד מוות שכזה רק עושה לילדים חשק לנסות, להחזיק את זה רק יגרום להם לעשות את זה יותר. אני וכמו כן, כמה חברים שלי, לא התנסינו בזה עד גיל מאוחר ואז כשניסינו הרגשנו שאיבדנו עולמות והגזמנו ממש. מה צריכה להיות הגישה הנכונה לכל הנושא הזה?
    איך הורה שמאמין שמריחואנה מזיקה בדיוק כמו שיין מזיק, הורה שעד לא מזמן השתכר עם חברים, הורה שלא רואה בכך כל רע, אבל כשזה נוגע לילד שלו זה הדבר הכי מאיים בעולם כולו, צריך להגיב?
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושאים אלו, תודה על סבלנותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    למומחים והגולשים שלום

הוספת תגובה

• למומחים והגולשים שלום - תגובה

אבי יקיר
    10/01/2013

אנונימית שלום,
    כמה נקודות לחשיבה. ראשית לדבר עם הילד זה מעולה. אנחנו כאן מבקשים לגרום להורים להבין כמה קשר טוב וחיובי, חיוני להתפתחות הילד, הרבה לפני גיל ההתבגרות. אם לא יווצר קשר כזה, אין לצפות שבגיל ההתבגרות יווצר קשר פתאם. לסבר את אזנך, ממוצע תחילת השימוש בסמים ובאלכוהול בארץ ובעולם המערבי הוא 13!!!
    מה היית אומרת אם בתך בגיל 11 תרצה לשתות אלכוהול או לעשן חשיש? תסכימי? מה הגבול התחתון? ואם תסכימי תוכלי לפקח על הכמות?
    אלו הם הפחדים של ההורים ולא קוביית החשיש.
    מקווה שעוררתי מחשבה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול וקומדין
    דורית אלדר
    28/12/2012

אני בת 32ולפני 4 חודשים עברתי ארוע מוחי, אני מטופלת בקומדיה , השאלה שלי אם מותר לשתות קצת אלכוהול? בירה אחת או שתיים כקצת יין

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול וקומדין

הוספת תגובה

• אלכוהול וקומדין - תגובה

יניב רוזן
    02/01/2013

שלום דורית,
    אנא פני לרופא המשפחה כדי לקבל תשובה רצינית. הקומודין מתפרק בכבד ושתיית אלכוהול פוגעת בתיפקודי הכבד ולכן ההנחייה היא להימנע מאלכוהול או לשתות תוך הקפדה וללא הפרזה משום שהוא עלול לפגוע בפירוק הקומודין. בתוך כול זה אני מדגיש שיש לפנות לרופא המשפחה כדי לקבל הנחייה מדוייקת ותלוית הקשר אישי.
    הרבה בריאות.
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סם אונס
    צאלה
    23/12/2012

איך אפשר לגונן על הבת שלי מפני סם אונס המוחדר למשקה.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סם אונס

הוספת תגובה

• סם אונס - תגובה

אבי יקיר
    24/12/2012

א. שתדאג לקנות משקה חתום ולא פתוח.
    ב. משקה אלכוהולי בעייתי. רק מבקבוק המונח על המדפים ולא על הבר
    ג. לבדוק מי מנסה להתחבר אליה לבד ושהיא אינה מכירה או אף חברה שלה לא מכירה
    ד. ללכת עם חברות קרובות ולעשות משמרות על המשקאות הפתוחים
    ה. אם היא חשה שהיא רוצה להירדם, לא להעיז ללכת עם זר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי.. שאלה
    נעה
    09/12/2012

האם, כתוצאה מעישון של 5 "שאכטות" מג'וינט, ניתן לגלות בבדיקת שתן בשלושה ימים הקרובים שרידי סם? אין לי שום היסטוריה עם סמים מלבד לפני שלושה חודשים כאשר יצא לי לעשן פעמים אחדות.
    אם זה חשוב לדעת, לא חשתי את השפעת הסם. תודה מראש, נעה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי.. שאלה

הוספת תגובה

• היי.. שאלה - תגובה

אבי יקיר
    09/12/2012

נעה שלום,
    ניתן לגלות את עקבות החומר הפעיל גם לאחר שבוע ואף יותר. הדבר תלוי בשכיחות השימוש ובגודל הגוף.
    יפה שהפסקת לאחר כמה שאכטות.
    חנוכה שמח
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה... השאלה היא האם ישנה

נעה
    09/12/2012

חשיבות לכף שבקושי עישנתי.. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות קשה בשכונה
    מורן
    06/12/2012

שלום, יש לנו ילד אחד בשכונה שגדל והתחיל להסתובב עם טיפוסים לא נעימים משכונה אחרת. לאחרונה הם מצאו "תחביב" חדש לרצוח את חתולי הרחוב שלנו. כמובן שלאף אחד אין אומץ להעיר להם כי מפחדים. למי ניתן לפנות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות קשה בשכונה

הוספת תגובה

• אלימות קשה בשכונה - תגובה

יניב רוזן
    06/12/2012

שלום מורן,
    פגיעה בבעלי חיים הינה עבירה קשה בגינה עשויים להיכנס לבית סוהר. לנו כחברה וכיחידים אסור לקבל פגישה שכזו. היות וכאשר מגישים תלונה במשטרה פרטי מגיש התלונה חשופים אני מציע שתיפני באופן מידי לצער בעלי חיים. אני מניח שהם ידעו מה לומר.
    בהצלחה וחזק ואמץ על האומץ והנחישות.
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת סמים אצל בני
    אמא
    28/11/2012

חברי הפורום הנכבדים לפני כמה ימים מצאתי בחדרו של בני קובייה קטנה שנראית כמו קוביית סוכר מלוכלך שהייתה עטופה בנייר אלומיניום- האם אתם יודעים מה זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מציאת סמים אצל בני

הוספת תגובה

• מציאת סמים אצל בני - תגובה

יניב רוזן
    29/11/2012

שלום,
    נסי בבקשה לתאר טוב יותר החומר. מה הגודל? האם הבנתי נכון וזה צבעא לבן מלוכלך?
    עוד חשוב לי גילו של בנך?
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שצצה פתאום
    ניצן
    18/11/2012

שלום,
    אנחנו מתגוררים באשדוד ובסבב ההסלמה האחרון בנונו בן ה-4 הפך להיות מאוד אלים
    כשמתחילה אזעקה הוא אינו מוכן להכנס לממד וכשמנסים בכוח הוא מתחיל לבעוט ולקלל
    האם זאת טראומה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה שצצה פתאום

הוספת תגובה

• בעיה שצצה פתאום - תגובה

יניב רוזן
    18/11/2012

שלום ניצן,
    אני יכול להניח שבהחלט מדובר בסימני חרדה. אני מציע שתנסו להכניס אותו לממד בזמן שאין אזעקה עם חטיף או שוקולד כדי שיתרגל לסיטואציה ולעורר חוויה חיובית. אפשר גם לחזק אותו אחרי כול אירוע של בצורה חיובית.
    אתה מוזמן לידע על ההתפתחות.
    בהצלחה והיו חזקים!!!
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה שצצה פתאום - תגובה - תגובה

אבי יקיר
    19/11/2012

ניצן שלום,
    הייתי מוסיף לתגובה של יניב בדיקה עצמית. תבדקו את מידת המתח והחרדה שלכם כהורים. אל תגידו ״אני לא מראה לילד שאני פוחד״. הילד מרגיש את המתח. אם אתם חרדים בקשו עזרה!
    בהצלחה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להפטר מסמים אצל הילדים
    אוריתא
    08/11/2012

שלום לכולכם,
    רציתי לשתף אתכם באסון שיכל להתרחש במשפחה ונמנע בהצלחה רבה.
    הבן שהשתמש בסמים והיה מאד אלים מילולית ופיזית,שישב בבית ולא עשה כלום מעבר ליציאות בשביל סמים ומסיבות, הגיע למקום נהדר שקוראים לו נרקונון ישראל ושם תוך שבוע החל השינוי המפתיע. הבן פשוט חזר לחיים חזא לחייך חזר להיות עסוק ומאושר. לאחר תקופה של חודש יש לו מטרות לחיים והוא חזר הביתה ללא זכר למה שהיה. החיים חזרו להיות מאושרים. אחרי הרבה מאד נסיונות לעזור לו- הפעם הצלחנן
    ממליצה בחום! אל תחכן עד שמאוחר מידי!!! חפשו אותם באתר שלהם בעצמכם.
    אמא שניצלה

הוספת תגובה

• איך להפטר מסמים אצל הילדים - תגובה

אבי יקיר
    11/11/2012

לכל הקוראים,
    התמונה האידיאלית המתוארת במקרה הזה, אינה מתאימה לגמילה של נערים ונערות רבים. על פי ניסיוני, טיפול בנערים ונערות המשתמשים בסמים ובאלכוהול הרבה יותר מסובך!!!
    הוא דורש התערבויות פרטניות, משפחתיות וחברתיות.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להפטר מסמים אצל הילדים - תגובה

אבי יקיר
    11/11/2012

לכל הקוראים,
    נרקונון ישראל מייצג את הכת הסיינטולוגית
    הורים מיואשים עלולים לחפש כל דרך על מנת לגמול את ילדיהם!!
    הדרך אינה פשוטה כפי שמציגה ה ״אם״.
    ישנן יחידות לטיפול בנוער בכל הארץ!!
    אלכוהול,סמים ואלימות ניתנים לטיפול!!
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרקונון....

אמא
    23/01/2013

נרקונון ישראל לא מייצג את "כת הסיינטולוגיה" כפי שהגדרת אותה.

נרקונון משתמשת בכלים אשר פותחו ע"י מייסד הסיינטולוגיה ועוזרת למכור לסמים לטפל בעצמו פיזית ומנטלית. הכלים כוללים תהליך של ניקוי הגוף מהסמים ורעלים וקורסים לשיפור החיים.

כדאי גם לך לראות בדיוק במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה