מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלימות הבן במשפחהאילנה03/11/2012
בני בן ה -14 מתנהג בצורה נוראית בבית, ולעיתים גם בבי"הס. הוא מתחצף אלי מאוד. הוא הבכור במשפחה, ומהווה דוגמא שלילית לאחיו. הוא גם מכה אותם , וכאילו המצב יצא מכלל שליטה. בביה"ס הצוות הטיפולי לא יודע מה לעשות איתו. בעלי נמצא שעות מועטות בבית והמעורבות שלו אינה בריאה בלשון המעטה.
אני עומדת חסרת אונים ומיואשת. לא יודעת מה לעשות. אני רואה את החורבן לנגד עיני ואני גם רואה שהכל הולך לכיוון שלילי. ידי קצרה מלהושיע. הילד אינו מוכן ללכת לטיפול . הוא לא חנון לדבריו. לכן לא ילך לטיפול.
איש אינו מצליח להטיל עליו מרות.
האם יש לכם רעיון?
האם מסגרת חוץ ביתית תתאים לא, או תחמיר את מצבו?
האם יש טיפול תרופתי שיכול לוסת את התנהגותו מעבר לריטלין שהוא מקבל?
אודה על עזרתכם!
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות הבן במשפחה - תגובה
יניב רוזן03/11/2012ֹשלום אילנה,
אנסה להיות תמציתי ומשמעותי.
חובתנו לדאוג לעתידם של ילדינו. בנך יכול לבחור כול תרוץ שבעולם, אבל זה לא צריך להשפיע על הצורך בטיפול. בדיוק כפי שהיה חוזר עם שבר ביד והיה מנגד ללכת לרופא, אני מניח שלא הייתי מסכימה להחלטתו.
במילים פשוטות, בנך אינו המחליט. אין טיפול... אז גם אין טלפון, כספים, בגדים, וכו'.
אני ממליץ לך לפנות באופן מידי לאיש מקצוע כדי שידריך אותך באופן הבאת הילד לטיפול.
לשאלתך השנייה, יש בהחלט טיפול תרופתי שתפקידו לאפשר התנהלות רגועה יותר.
הנפוץ ביותר הינו רספירדל.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות הבן במשפחה - תגובה
אבי יקיר04/11/2012אילנה שלום,
אני רואה את שיתוף הפעולה בינך לבין בעלך כקריטי!
ללא שת״פ כזה לא תצליחו להתקדם לשום מקום ומצבו של בנך עלול להדרדר עוד יותר.
ניתן לטפל בבנך ובהשפעת התנהגותו על המשפחה באמצעות טיפול מקצועי. יש לשלב גם את חוות הדעת מיקצועית.
הסנקציות שהציע יניב המטפל מעולות, אלא שיש לשלב בכל מחיר את האבא בביצוען
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשן נרגילהחזי19/10/2012
שלום וברכה
יש לי קטע קצת מוזר שכשאני עובר ליד נרגילה דולקת בשכונה ואני מריח את העשן של הנרגילה אז אני מרגיש כאילו המחשבה שלי נתקעת לאיזה כמה שעות (זה יכול להגיע ל24שעות) ההרגשה היא שאחרי שאני רק מריח את העשן אני מרגיש כאילו המחשבה שלי לא אותו הדבר הכוונה מבחינת להוציא את המילה הנכונה במקום הנכון.. פחות חד,רציתי לדעת אם יש לתופעה מקור איפשהוא או סיבה הגיונית?בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשן נרגילה - תגובה
יניב רוזן19/10/2012היי חזי,
אשמח לעזור לך. ציין איזו מחשבות עוברות לך בראש?
והאם מתעוררות רגשות שליליים כמו לחץ או מתח?
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרגילה המשך
חזי20/10/2012האמת שאני לא מצליח לזהות שום רגש שלילי פשוט זה קורה בבום,אני מריח את הריח ואז המחשבה לא מצליחה להתמקד,אפילו ניראה לי שהיו כמה פעמים שפשוט מאוד קלטתי שהמחשבה שלי נהיית יותר איטית ואז רק אח"כ אני רואה נרגילה באיזור,אני חייב לציין שזה קטע מוזר מאוד ואף אחד מה חברים שלי לא הבין אותי,אני מבין מה אתה אומר על על זה אבל זה לא ניראה לי ככה,לא הגיוני שפשוט מאוד הטבק של הנרגילה גורם לי לזה ויש לי לזה רגישות מסויימת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרגילה המשך - תגובה
יניב רוזן21/10/2012היי חזי,
אתה בהחלט צודק, התגובה שלך מאד מוזרה.
ייתכן גם שאתה צודק בהנחה שאולי מדובר ברגישות או אולי אלרגיה.
האם אתה מעשן או עישנת נרגילה?
אני גם אנסה שוב את הפאן הפסיכולוגי:
האם היו לך קשיים חברתיים?
בסופו של דבר אני מניח שהבעיה היא פיזיולוגית
כלומר סוג של רגישות.
אפשר לנסות לפנות לרופא משפחה משום שהתגובה
שאתה מתאר מאד משמעותית.
אתה מוזמן לחזור ולשתף.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשן נרגילה - תגובה
אבי יקיר21/10/2012חזי שלום,
קצת מוזר שהתופעה הזאת קורית כשאתה מריח ב״שכונה״ נרגילה. האם אתה מעשן נרגילה? באיזו תדירות? שאלות אלה באות כדי לברר האם אתה מכיר מקרוב את השפעת הנרגילה עליך?
אם כן אפשר לקשר בין הרחה מרחוק להשפעה כל כך חזקה.
אין לי הסבר אחר
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחוף!יסמין16/10/2012
אבא שלי כבר 13 שנה שותה אלכוהול (מאז שאמא שלי נפטרה)
רשמתי אותו כבר מלא פעמים למרכזי גמילה כאלה ואחרים והוא פשוט לא הלך...אני חיה בלא נודע איך יתחיל היום ואיך הוא נגמר!
אני רוצה לדעת אם יד בארץ אישפוז בכפייה גמילה מאלכוהול, כי אני ממש מרגישה שהוא עומד למות לי בידיים בגלל נורא הזה!
תעזרו לי בבקשה למצוא מקום שיחזיר לי את אבא שלי ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחוף! - תגובה
יניב רוזן17/10/2012שלום יסמין,
במדינת ישראל לא קיים אשפוז בכפייה בנושא התמכרויות (לפחות למיטב ידיעתי).
לטעמי את טועה שאת רושמת את אביך היישר לגמילה מלאה- זה מאיים עליו ללכת מיד כול כך רחוק. עדיף שתבקשי ממנו בהתחלה רק ללכת למחלקה לנפגעי סמים בעיר. אני מאמין שיהיה לו יותר קל להגיע למפגש אחת לשבוע.
האפקט עשוי להיות הרבה יותר עוצמתי משנדמה משום שהמטפל ינחה גם אתכם כיצד יש לפעול בבית לטובת המטרה הסופית, היא הגמילה.
במידה ואביך מסרב לשתף פעולה, כדאי שתיפני את ליחידה העירונית כדי שיוכלו להדריך אותך...
מקווה שעזרתי.
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא שקט אצלנושלי11/10/2012
לאחרונה החליטה חבורת ילדים יותר נכון נערים בשכונה להתנחל מתחת לחלונות שלנו עד שעות מאוחרות
כמובן לאור המקרים האחרונים בתקשורת אף אחד מהשכנים לא מעז לעשות דבר אפילו לא להתקשר למשטרה
אף אחד לא ישן כבר שבוע אבל אף אחד גם לא עושה כלום
מה לדעתכם עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שקט אצלנו - תגובה
אבי יקיר15/10/2012משטרה!! פשוט וקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שהתחברה לנער בעייתיאמא דואגת15/09/2012
שלום רב - אני אמא לנערה בת 16 וחצי, זו הבת הקטנה מבין שלוש בנות, ילדה שקיבלה המון אהבה מכל הסובבים ולא היה חסר לה דבר..בשנה האחרונה חל בה שינוי מקצה אל קצה..השינוי התחיל מרגע שגילינו שהיא התחברה לנער בן גילה שמעשן סמים. התגובה הראשונית שלי היתה - ה ל ם ! פשוט הלם..אחרי שקצת חזרתי לעצמי לקחתי אותה לשיחה ארוכה (וקשה ) והיא אמרה לי שהיא בכלל לא ידעה על זה. (זה התגלה בעקבות זה שהוא נעצר בגלל סמים) האמנתי וסמכתי עליה שהיא חותכת ממנו אבל לא זה מה שקרה...לצערי המאוד גדול , אין שום דרך לגרום לה להפרד ממנו. את מי כבר לא הכנסתי לסיפור הזה...את יועצת בית הספר, את המחנכת, פסיכולוגית מבית הספר, משפחה...לאף אחד אין השפעה. גם היועצת המדהימה (שאליה בתי מאוד מחוברת ורק אותה היא משתפת בכל מה שעובר עליה ) אמרה לי לשכוח מזה שהיא תעזוב אותו ויעצה לי לא לשחרר ולא להכנס איתה למלחמות שלא מובילות לכלום רק להרס הקשר בינינו ולהמון תסכולים..למרות שקשה לי, לקחתי את העיצה. אגב , מצד הנער זה אפילו יותר דביק..הוא בכלל אובססיבי אליה. אני כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה..לא נרדמת בלילות מדאגה..אשמח לכל עיצה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה שהתחברה לנער בעייתי - תגובה
יניב רוזן15/09/2012שלום,
היות והקשר בין בתך לחברה הינו הדוק ורציני אני בהחלט חושב שאין טעם לפעול בכוח. ולכן, אפשר לאפשר לה את הקשר אבל במספר תנאים ברורים:
1. חשוב שתכירי את חברה מקרוב. בקשי שיגיע אליכם הביתה באופן קבוע. ככה תוכלי להעביר לו מסרים והסתייגויות בנושא הסמים. תסבירי לו שלא תסכימי לקשר כאשר סמים מעורבים. נצלי את השהות שלו בביתך ליצירת קירבה, אחריות ואיכפתיות.
2. בקשי להכיר את הוריו. שימרי איתם על קשר טלפוני קבוע. גם ביקור ביתי אינו מין הנמנע. עבדו ביחד והבטיחו את שלומם של ילדיכם.
3. הסבירי לבתך שלא תקבלי שימוש בסמים עם כול במשתמע מכך. עליה להבין את משמעות הדברים.
4. הקפידי על מסגרת של גבולות: שעת חזרה, מקומות בילוי, קשר טלפוני וכו'
מקווה שעזרתי.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה יניב
אמא דואגת15/09/2012שבוע טוב. אני חייבת לומר שהעלת דילמה שהיתה אצלי בעבר אם לקרב את הילד ואפילו ממקום של לעזור לו ללכת בדרך ללא סמים ובאמת היה כזה נסיון - נסיון שלא צלח כי אחרי שהוא בא אלינו כמה פעמים, הוא שוב נעצר ואני חזרתי לנקודת התחלה...התנגדות לקשר. אני רוצה לספר שכשהוא נכנס אלינו, ראיתי ילד ביישן מופנם וסגור וגם לא קשה לראות שהוא ילד טוב בבפינוכו שלו. דרך בתי אני יודעת שיש לו בעיות רגשיות והוא בשיחות עם איש מקצוע. לגבי הוריו (הם גרושים מאז שהיה קטן) דיברתי עם שניהם בנפרד. האמא, מבחינתה הוא צדיק מושלם..והאבא, שלו משפחה חדשה, לא ממש מגלה אכפתיות. לא מצאתי אוזן קשבת במיוחד אצלם. עכשיו אני בדילמה קשה אף יותר כי מצד אחד אני יודעת שזה יכול להיות קשר מאוד מאוד הרסני ובתי הולכת למקום מסוכן..מצד שני, ברור לי מאוד שאין לי דרך לעצור את זה, ובנוסף, יש גם את הילד שכמה שזה ישמע מוזר, גם הוא נגע לי בלב. ברשותך יניב אני מבקשת לשאול שאלה נוספת...האם לדעתך גם אחרי הנסיון להכיר ולהכיל ושזה שוב הסתבך, יש מקום לנסות שוב? אשמח מאוד לשמוע מה אתה חושב. בהחלט עזרת.המון תודות ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה יניב - תגובה
יניב רוזן16/09/2012שלום,
הביטי, נראה כי ישנם לא מעט פרטים עלומים אשר עשויים להיות קריטיים בקבלת ההחלטה כיצד לפעול. אנסה למנות את חלקם:
1. כמה זמן הם ביחד? לאחר שהוכנס לביתך, כמה זמן חלף עד ההסתבכות האחרונה שלו?
2. מיהם האנשים איתם הוא מסתובב? כמה פעמים הסתבך בפלילים? אילו עבירות?
באילו הפרשיי זמן? האם הוא צורך סמים כרגע? האם קיימים אצלו דפוסים עבריינים?
מהו המוטיב שמאחורי ההסתכות בסמים?
3. מהם המאפיינים האישיותיים של בתך? מהם דפוסי ההתנהגות שלה?
4. איפה האבא בכול הסיפור הזה? האם קיימת תמיכה של המשפחה הרחבה?
צריך להבין שלכול הורה יש פחד שמשתק אותו, מקשה ולעיתים מונע ממנו לקבל החלטות קשות, או מרחיקות ללכת בנוגע לילדיו. בין אלו: חשש שיברח, ידרדר לפשע או לסמים, יתפתחו קשיים נפשיים, יפסיק לאהוב אותו וכו'.
לטעמי האישי, המשך הקשר של בתך עם חברה צריך להיות מותנה בטיפול משפחתי בו יתקבלו החלטות משותפות על המשך הדרך, וכיצד. גם הנוכחות של החבר כלולה. אם לא כך אני חושב שכול האמצעים כשרים למאבק ממוקד שגם הוא צריך להיות מלווה באיש מקצוע אשר ידריך אתכם.
חובה עליכם לשמור על ביטחונה האישי ועתידה, גם כאשר דעתה שונה!
אני ממליץ לכם ההורים לפנות לאיש מקצוע כדי להניע את התהליך וליצור תקדים ראשוני. על בתך להבין שכללי במשחק השתנו!
חשוב לי להדגיש שדבריי והמלצותיי אינם מהווים תחליף לאיש מקצוע ואין בידי פרטים חשובים רבים.
את מוזמנת לחזור לפורום ולדווח על ההתפתחויות.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב יניב - תגובה
אמא דואגת18/09/2012הרבה שאלות העלת ולצערי אין לי את כל התשובות מכיוון שעל הילד הזה אני יכולה להגיד שרב הנסתר על הגלוי..הם ביחד שנה..הוא גדל בעיר אחרת אצל אמו ורק בשנה האחרונה הוא בא לגור אצל סבתו שגרה לא רחוק מאתנו וכך הם נפגשו..בשכונה. הרבה ממה שאני יודעת עליו ועל עברו זה מבירורים שעשיתי לבד..במשטרה מכירים אותו טוב. את זה אני יודעת. הוא נכנס אלינו פעמים בודדות ונעצר באותו שבוע..גם כשהיה אצלינו הוא לא דיבר כך שאני לא מכירה אף צד שלו מלבד הצד השלילי שקשור למעורבות שלו בסמים. בראייה לאחור אני חושבת שזו היתה טעות מצידינו לקרב אותו. אבל רק אחרי שנעצר בפעם השנייה הבנו שהילד הזה מסובך ונמצא עמוק במקום הזה. כמו שכבר אמרתי היא הולכת עם הראש בקיר..מכחישה ומוציאה את כולנו שקרנים. שאלת לגבי מאפיינים באישיותה אז אני יכולה להגיד שבשנה האחרונה חל שינוי בהתנהגותה..חצופה..שברה גבולות ולפעמים זה בלתי נסבל. אגב, זה לרוב רק איתי כי לאבא שלה יש גישה יותר סלחנית כלפיה (דבר שמפריע לי מאוד) ולכן היא יותר מקורבת אליו בתוך כל המצב הזה. הבנות הגדולות שלי לגמרי תומכות בדעתי אבל גם להן אין השפעה עליה. אחרי החג יועצת בית הספר מקשרת אותנו לאיש מקצוע ונראה לאן זה יתקדם..מקווה שזה יעזור. אשמח לעדכן בהמשך. מודה לך מקרב לב. חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתך והחבר שלה
אילנה03/11/2012מתוך ניסיון אישי שבו אני כשלתי בניסיון למנוע את נישואי ביתי לבן זוגה שלא היה רצוי אצלנו, אני מציעה למנוע בכל מחיר קשר זה ברור שלא יהיה עתיד טוב לבתך עם הבחור הזה היום ביתי אומרת לי שהייתי צריכה לעשות הכל כדי למנוע את נישואיה. אבל אחרי 4 ילדים זה לא כ"כ פשוט.
תפקידך להגן עליה ולמנוע קשר זנ בכל מחיר ! רק את תוכלי לעשות זאת!
בהצלחה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית אלכוהול לבני נוערידין06/09/2012
היי
לעיתים כשאני עובר ליד פיצוציות אני נתקל בבני נוער שמבקשים ממני לקנות להם אלכוהול. אני לא קונה לכולם אלא רק לאלה שנראים לי גדולים.
לפני כמה ימים חברה שלי הייתה איתי וממש התעצבנה עליי ואמרה לי שאני מדרדר אותם לשתות אבל הסברתי לה שזה לא ככה והם אלה שבוחרים לשתות וזה לא שאני משכנע אותם לעשות את זה.
מה אתם חושבים? האם מה שאני עושה לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניית אלכוהול לבני נוער - תגובה
יניב רוזן06/09/2012שלום ידין,
אענה לך בצורה הפשוטה והישירה ביותר. גם אליי פונים בני נוער בבקשה לקנות להם אלכוהול. אני לא קונה להם!
באשר לאמירות של חברתך. אינך מעודד את המתבגרים לשתות אלכוהול, אבל גם לא צריך לסייע להם.
לתשומת לבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקניית אלכוהול לבני נוער - תגובה
אבי יקיר09/09/2012ידין שלום,
האם לא חשבת שהסיבה לזה שהנערים או הנערות פנו אליך היא שהם עדיין לא בני 18??
צעיר בן 18 ומעלה המעוניין לשתות אלכוהול, ידאג לתעודת זהות מתאימה ולא יזדקק לך!!
כדאי שתהיה עירני יותר ידין לפגיעת האלכוהול בנערים ובנערות ולתוצאות של השתייה !!
מקווה שעניתי לך
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מקוונת בפייסבוקשירן04/09/2012
שלום, אני סטודנטית תואר ראשון במדעי ההתנהגות ואני עורכת סמינר על אלימות בני נוער בפייסבוק. אני צריכה לראיין אדם שעבר הצקה\ הטרדה\ חרם בפייסבוק ומוכן להתנדב להתראיין (כמובן באנונימיות מוחלטת) לראיון קצר. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מקוונת בפייסבוק - תגובה
אבי יקיר04/09/2012סטודנטית שלום,
אני מעריך כי אם תפרסמי זאת באינטרנט. יהיו מי שירצו להתראיין
הבעיה היא אמינות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות ברחובמ30/08/2012
החופש הגדול נגמר והתחילה שנת הלימודים וזה אומר שכל פרחחי הרחוב מסתובבים ברחוב אחרי שעות הלימודים. עכשיו הם פתחו תחביב חדש: לצלוף אבנים לחלונות המטבח של הבניין שלנו!
עשיתי מעשה וצילמתי אותם במצלמת וידאו
הם בערך בני 12
אנחנו לא יודעים היכו חלקם גרים
האם כדאי לפנות עם הצילומים למשטרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות ברחוב - תגובה
יניב רוזן02/09/2012לדעתי האישית, כדאי לפנות להורים שאתם מכירים ויידע אותם במצב ולספר להם על הצילומים ועל כוונתכם לפנות למשטרה אם ההתנהגות לא תיפסק. בטוח שילדיהם יידעו את שאר הילדים.
אם זה לא יעזור ויביא להפסקה של המצב תפני את הדברים לטיפול המשטרה.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבריון שוב יהיה בכיתה של בנילאון21/08/2012
בשנה שעברה בני סבל קשות מילד שהתנכל אליו בכיתה
בישיבה שעשינו ההורים עם המנהלת הוחלט כי אנחנו לא רוצים לסלק את הבריון מבית הספר אבל הוא יעבור כיתה
וזה לא קרה! הם שוב באותה הכיתה?
כיצד זה יתכן ומה לדעתכם אני צריך לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבריון שוב יהיה בכיתה של בני - תגובה
אבי יקיר21/08/2012ליאון שלום,
אם הייתה הבטחה של המנהלת, אפשר לפנות אליה שוב ולשאול מה קרה. ניתן, במקרה שהתשובה שלילית, לפנות לפיקוח על בתי הספר ולידע אותם על כל ההתנהלות. דבר שיעזור גם למנהלת לקיים את הבטחתה!
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהלות כנגד ביריונות בכיתה
יניב רוזן22/08/2012היי,
חסר לי הגיל של בנך. בנוסף אתם ההורים יכולים לפנות להורי הילד ולהיפגש איתם ולהסביר להם את המצוקה ולבקש מהם לקחת אחיות על התנהגות בנם. במעמד זה אתם ההורים יכולים גם לדבר עם הבן האלים ולהסביר לו שמעתה אתם ההורים תעקבו אחר התנהגותו ובמקרה הצורך תחריפו את צעדכם. ביטוי שיא עשוי להיות השבתה של הלימודים עד שנושא (מקרה אלימות עדיתי) מוסדר ומטופל על ידי ההנהלה. הבהירו את הנושא גם למנהלת ואימרו לה שאתם רואים בה אחראית בלעדית לביטחונם של התלמידים ואנכם מתכוונים להתייחס בסלחנות יתרה למקרה אלימות עתידיים.
עוד חשוב הילדים בכיתה, יחדיו עם בנך, ינהגו ויפעלו כגוף אחד (שוב, קשה לי להתייחס משום שחסר לי גיל בנך)
בנוסף, כמובן שגם הבן יכול לעבור תהליך קצר של רכישת מיומנויות חברתיות כדוגמת, אסרטיביות, התעמתות, פתרון סכסוכים וכו'
את מוזמנת לחזור לפורום ולדווח על ההתפתחויות!
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 17 שימש בגשיש. תיק הועבר לשירותאנה29/07/2012
שלום רב,
אני אימה לבן 17. היום התקשרו ממשטרה והודיעו לי שבן שלי שימש בסמים מספר פעמים. הדגישו שהוא לא נרקמן, רק שימש בגשיש מספר פעמים. אבנתי שפתחו תיק שהועבר לשירות מבחן לנוער, שם הוא יהיה בהשגחה כחצי שנה ואם לא יהיו פניות נוספות תיק ייסגר.
בני כעת בתהליך גיוס לצבא.
אנחנו חזרנו ארצה מלונדון לפני כמה חדשים ועכשיו חיים בתל אביב. אבל כל החברים שלו בבאר שבע ששם הוא נמצא רוב הזמן שאין לימודים בבית הספר (אצל סבתה וסבא שלו וגם אביו) ועם חברים מבאר שבע עישן גשיש.
אין לו חברים בתל אביב. רוב היומים הוא יושן עד שעות צהריים מאוחרות ביותר ובערב-לילה נפגש עם חברים (בבאר שבע) או נשאר מול מחשב. שהוא בתל אביב הוא אולך לחדר קושר.
מה לעסות? איך נכון להתנהג? איך אני יכולה לעסות ביקרות לשימוש בסמים (אמרו לי שיש ערכות לבדיקת השתן- איפה נתן לרכוש אותם, האם רצוי אבדוק מדי פעם?)
איך אני יכולה ביעילות לעזור לבן שלי? האם אנחנו צירים עו"ד? איך זה ישפיע לצבא? האם הוא צריך לדווח על אירוע הזה בריון אישי שיהי לו בקרוב בצבא?
תודה רבה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסמים
יניב רוזן31/07/2012שלום,
ערכות לבדיקת סמים ניתן לרכוש בבתי מרקחת. הבדיקה מצריכה את שיתוף הפעולה של הבן. לדעתי האירוע האחרון הינו נורת אזהרה רצינית שיש להתייחס אליה ברצינות רבה.
יטב לו תפני למטפל שמתמחה בנושא כדי שידריך אותך כיצד לפעול. צריך לעצב חוקים ברורים בבית ותגובות על הפרת חוקים. שינוי התנהגותו של הבן מחייב גם תהליך של שינוי מצדכם ההורים. עליכם להיות סמכותיים ונחושים יותר. בנוסף רצוי כי המטפל יעבוד גם עם הבן כדי לסייע לו לעצב התנהגויות חדשות.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת קבוצהמור24/07/2012
שלום אני בת 16, מסתובבת הרבה בחוסר מעש ברחובות בחופש
האם אתם יודעים על קבוצה בבאר שבע שבאים אליה ילדים בגילי להעביר את הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת קבוצה - תגובה
יניב רוזן24/07/2012שלום מור,
בכול עיר גדולה יש מרכז של על״מ. זהו מרכז לנוער בסיכון שמרכז הרבה פעילות
לנוער. למקום מגיעים בני נוער רבים יושבים מדברים, שותים קפה.....
לא צריך להתרשם מהמינוח ״נוער בסיכון״. למקום מגיעים כול סוגי בני הנוער...
אני ממליץ לך בחום לגשת למקום ולהתרשם.
חופשה נעימה.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת קבוצה - תגובה
אבי יקיר25/07/2012מור שלום,
בכל עיר קיימות פעילויות לנוער. אני מציע לך לפנות למחלקת נוער בעירייה ולמתנסים השונים. אני מאמין שתמצאי פעילויות המתאימות לך. סביר להניח שהפעילויות מפורסמות באינטרנט.
חיפוש אחר אטרקציות לא מאורגנות ברחוב, עלולות להיות מסוכנות.
מקווה שתמצאי
חופש נעים
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות משתיית אלכוהולחסוי14/07/2012
שלום אני בן 18 והייתי שותה הרבה אלכוהול עם חברים בתדירות גבוהה יחסית ולא היו לי חילות ולא כלום. פעם אחת ששתיתי היו לי בחילות מטורפות ואחרי זה התברר כי יש לי חיידק בקיבה שעושה בחילות עם כל דבר אז במיוחד עם אלכוהול ומאז גם אחרי הטיפול בו אינני יכול לשתות כי יש לי כל הזמן בחילות.. איך יכול להיות מצב זה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול תמורת בריאות. דיל טוב?
יניב רוזן14/07/2012שלום,
נדמה לי שמצב בריאותך ברגע זה דורש התייחסות רצינית. עלייך להמשיך לפנות לרופא המשפחה, או לכול רופא אחר, רצוי מומחה בתחום.
עלייך להשמע ולכבד את ההנחיות. אי ציות להנחיות הרפואיות עלול
להחמיר את מצבך.
הבט, הרבה פעמים בחיים אנו נאלצים להתאים את עצמינו למציאות משתנה. כזו שנכפת עלינו.
עלייך לפעול לטובת ההחלמה! אחרי הכול מדובר רק באלכוהול. כבד את גופך!
אני מכיר מתבגר שלא יכול לעשות ספורט בגלל מום בלב. אך לדעתך יבחר
לפעול? האם יעשה ספורט וייסכן את בריאותו וחייו?
נצל את ההזדמנות להתחזקות אישית. הוכח לעצמך שאתה יודע להתעמת
עם קשיים ואתגרים!!! הוכח שאתה אחראי לעצמך. זה יחזק את ביטחונך העצמי. אינך עוד ילד צעיר.
מקווה שעזרתי, ובהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול התנהגותי קוגנטיבי לנערorly12/07/2012
שלום,
בני בן ה16 סובל מבעיית קשב וריכוז, הוא מתפרץ מכל אמירה ,מפרש כל דבר כמתקפה עליו , מרגיש תמיד שמאשימים אותו ושהוא "ילד רע" ,לא משתף פעולה בנסיונות לעזור לו בבעיית הקשב,לאחרונה גילינו שהוא שותה לפעמים עם חברים, משקר, מתעלם מקיומינו.
כמו כן גילינו שספג אלימות מילולית והתעללות מנער אחר בבית הספר.
הדימוי שלו נמוך,הוא תמיד מתלונן,רואה רק את השלילי בכל דבר,מתוסכל ,חסר מוטיבציה .
כל זה למרות שאובחן כמחונן, מה לעשות ? האם טיפול התנהגותי קוגנטיבי יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול התנהגותי קוגנטיבי לנער - תגובה
יניב רוזן12/07/2012שלום אורלי,
טיפול נכון בבנך צריך לכלול כמה אלמנטים:
1. עבודה של כמה מפגשים אתכם ההורים יחדיו עם הבן כדי לעצב תוכנית כללית
של חוקים, גבולות, תגובות, ציפיות, מטלות וכו׳. במסגרת זו אתם ההורים תחשפו למרכיבים הקריטים אשר מעצבים את התנהגותו, ותירכשו מיומנויות מתאימות.
מניסיוני האישי אומר כי שינוי ההתנהגותי מתאפשר רק לאחר שמורכבות התנהגותו של המתבגר עוברת תהליך ״הפשטה״ לנגד עיניו. תנאי שני הוא שהמתבגר נוכח לתהליכי הלמידה והתובנות החדשות אותם ההורים מאמצים בתהליך.
2. באשר לדפוסי החשיבה השליליים של הבן יש מקום לטיפול קוגניטיבי התנהגותי נרחב! טיפול זה כולל גם למידה של מיומנויות התנהגות כדוגמת, איפוק והבלגה, שליטה עצמית, ניהול כעסים ועוד. מובן גם שיש לרכוש מיומנויות חברתיות מתאימות ולהעבירו תהליכי העצמה.
מקווה שעזרתי.
יניב
ללמידה של הוריו ומבין מהם התובנות
שהתנהגותו של המתבגר מופשטת ממורכבותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בין אחיםאתי גרוס09/07/2012
שלום, יש לי שאלה בעיה, יש לי שלושה ילדים, בת 20, בן 17, בת 13 העניין הוא היחסים העכורים מאוד בין הבן לבין הבת הקטנה, יחסים שהדרדרו למקום של דיבורים לא יפים אחד לשני, קשה להשתיק אותם ולמנוע מהם לדבר כך, אםהם נתקליפ אחד בשני הם אומרים איכס, ניסיתי לדבר אל ליבם,כל אחד בנפרד ולנסות לשנות את היחס שלהם אבל לא עוזר. לפני כמה חודשים הילדה הסכימה וניסתה להתנהג בצורה יותר נעימה אבל האח המשיך בשלו והתרחק ונגעל ממנה, נכון לעכשיו הבת לא מוכנה לנסות להתקרב אליו והוא מבחינתו מאשים כל הזמן אותי בכך שאני כועסת עליו ולא עליה, אתן דוגמה אם היא שרה בסלון, בשעות עירות ובקול רגיל הוא מיד אומר תשתיקי אותה, שתשתוק כבר, אני אומרת לו שבסלון הבית אנשים חיים ומותר לדבר, לשיר, לצחוקאבל הוא רוצה שקט ואוהב את השקט שלו, הרבה בתוך החדר עם המחשב. בסך הכל הוא ילד טוב, מנומס להורים ומתנהג יפה להורים וגם עם האחות הגדולה היחסים בסדר, הוא לא אוהב אירועים משפחתיים גדולים ואם היה אפשר להימנע מהם היה נמנע אבל אנחנו דורשים שיהיה חלק, מקווה שיהיה מענה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בן אחים בוגרים
יניב רוזן10/07/2012שלום איתי,
יש להסתכל על הנושא מכמה נקודות מבט:
1. הבן- עולה חשד כי לבן קשיים חברתיים. אחד הסימפטומים של התופעה הוא התפרצויות זעם, עימותים ומריבות במשפחה. תחשוב על זה רגע: אם הוא מגיע לכיתה והוא לא מצליח להביא את עצמו לידי ביטוי ברמה החברתית, אולי גם מרגיש "נחות" משום שהדיאלוג שלו עם העולם הוא על ידי הימנעות ובריחה. מצב שכזה יוביל לפגיעה בהערכה העצמית. והנה ממש על פי בקשה יש אדם אחד קטן וחלש ממנו- זוהי בתך. אי לכך, מצורך הישרדותי ("פיצוי") הוא יבחר להעלות את דימויו העצמי על ידי עימותים איתה. כך ירגיש חזק ועוצמתי.
דבר נוסף, אנו המטפלים אומדים את מורכבותה וחומרתה של בעיה על ידי הקיף ותדירות ההתנהגות ההימנעותית. התנהגות הימנעותית תמיד מעידה על קושי, למעט מקרים נדירים. במקרים אלו אנו נפעיל את "מבחן הרגש" ונבדוק האם המתבגר מאושר ושמח בחיי. נבדוק, גם, את הערכה, הגאווה, והסיפוק העצמי.
אי לכך, ברור שהשינוי לו אתה מייחל תלוי, גם, בשינויים אלו.
2. מערכת היחסים בין הבן והבת- הבט, ילדיך אינם ילדים צעירים עוד. זו האחריות שלהם להסתדר. אין זה מתפקידכם ההורים לעסוק עוד "במשפט צדק".
אי לכך, חושב אני כי יהיה נכון להסביר להם שזו האחריות שלהם להסתדר יחדיו, ולקיים מערכת יחסים ראויה. אתה מצידך, תסביר להם כי במידה ויתעורר ויכוח, או שיעשה שימוש בשפה בלתי הולמת שניהם יענשו באותה המידה, למעט כמובן אם אחד מהם ידווח לפני התלהטות האירוע.
אני ממליץ לך לבחור עונש שאינו חמור (לדוגמא, כול אחד לחדרו לחצי שעה) ולקיים אותו בעקביות. ניתן גם להגדיל את טווח הזמן במידה וההתנהגות חוזרת על עצמה באותו היום. ולהתחיל מחדש בכול יום. אני יכול להניח שכאשר הם יבינו שזו האחריות שלהם להסתדר ירשם שינוי בתדירות ובעוצמתה של ההתנהגות.
3. אתם ההורים - מבל להיכנס למורכבות הנושא, אומר כי סביר הוא שככול שאתם ההורים תהיו יותר דומיננטיים ומשפעים ותתנו את היחס שלכם לילדכם, גם ביכולת של הילדים לכבד האחד את השנייה כך יגדל הסיכוי ש"יתאמצו" לעשות זאת.
תסבירו להם שיחסים תקינים בן חברי הבית הוא ערך עליון בחינוככם, ולכן התנהגות שכזו פוגעת בכם מאד, מדאיגה ופירושה גם חוסר אכפתיות והתעלמות.
דבר אחרון, את חשיבותם של דברים בחיינו ניתן לאמוד על פי רמת תשומת הלב, הזמן, האנרגיות והמאמץ שאנו מוכנים להשקיע לטובת הנושא. אי לכך, נהגו להעלות את היחסים בן הילדים כנושא שיחה קבוע. הקפידו להעביר מסרים גלויים וסמויים בנושא. חזקו אותם על ידי מילות עידוד כאשר הם מצליחים.
אני מזכיר שדבריי הינם המלצה בלבד ואינם מהווים תחליף להתייעצות עם איש מקצוע.
בהצלחה!!!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזוג שמתו בים משכרותחסויה01/07/2012
אני אמא לנער בן 17, אני יודעת שהוא שותה, אני כבר לא יכולה ולא רוצה לאסור עליו.. כמובן שאני מחנכת אותו לשתות בצורה מושכלת, לא להגזים וכמובן לא לנהוג..
אבל איך אני יכולה לדעת שהוא יודע שזה ממש שטותי להיכנס לים כשאתה שיכור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזוג שמתו בים משכרות - תגובה
אבי יקיר02/07/2012חסויה שלו
במצב שלך, אינך יכולה לדעת לחלוטין האם בנך יכנס למים או לא. כדאי שתזמי שיחה כדי לברר את דיעותיו בנדון ואז תוכלי לשער את יחסו לבעיה. כדאי לברר האם הוא שותה לבדו או בחברה. מי הם החברים? מה מעמדו ביניהם? האם הם מסתכנים?
כדי להתחיל להבין, עליך בשלב ראשון להשיג מידע ולשמוע את גישותיו ודעותין לגבי סכנות בשתייה. ישנם שלבים נוספים
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)