מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נרגילה ופריזמהד27/10/2011
העם עישון של נרגילה במהלך טיפול של פריזמה מסכון?
האם עישון של פעם בשבוע מסוכן? תוך כמה זמן זה יכול לגרום לסרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרגילה ופריזמה - תגובה
אבי יקיר29/10/2011ד שלום,
לדעתי, עליך להפנות את השאלה לרופא, כאשר אתה מפרט בדיוק מהם החומרים שאתה מעשן בנרגילה.
שבוע טוב
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה-אבי יקיר
יכיכ31/10/2011אני מדבר על טבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות נגד גננתיעל27/10/2011
שלום, בני בן ה 5.5 הרים היום יד על הגננת וקילל בצורה נוראית, אנחנו נמצאים איתו בטיפול בעיות קשב וריכוז בהתפתחות הילד, ילד רגיש מאוד, מנגד בשבועיים האחרונים גילינו שאביו חולה סרטן אנחנו נמצאים במתח בבית אך עדייין שומרים על שגרה הילד לא מודע למחלתו. מנסה להבין אך לטפל באלימות הפיזית והמילולית שהיום השתמש בה האם תוכלו לתת לי עצה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות נגד גננת - תגובה
אבי יקיר27/10/2011יעל שלום,
סליחה, אם אתם כבר נמצאים אתו בטיפול בבעיות קשב וריכוז מדוע אינכם מטפלים גם בבעיות של אלימות מילולית ופיזית. ברוב המקרים אלימות פורצת בעקבות בעיות של קשב וריכוז.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי אירגן מסיבה בזמן שאני ובעלימירה24/10/2011
נסענו לארוחת ערב. אני גרה בתל אביב, ואני ובעלי נסענו לאכול במסעדה
שנמצאת שעה נסיעה מביתנו. הבן ידע שלא נהיה הרבה שעות. בכל מקרה,
הגענו בערך ב11 וחצי בלילה, וראיתי שהבן שלי יחד עם עוד כמה חברים
עושים סמים, ראיתי שהם שואפים משהו, ומן הסתם ככל הנראה מדובר
בסמים, כי לא ידוע לי על עוד חומרים שאנשים שואפים.
אני לא יודעת איך להגיב לזה. בעלי באופן אינסטנקטיבי פשוט צעק ואמר לכולם
ללכת, וכך היה, כולם לקחו את הדברים שלהם ופשוט ברחו, נבהלו מהתגובה שלו.
עד עכשיו לא ניהלנו שיחה על הנושא, עברו כבר יומיים, ונראה שגם הבן שלי
מנסה להימנע מכל מפגש איתנו בבית. כיצד לדבר איתו על שארע? על כך
שארגן מסיבה בכוונה בזמן היעדרנו ולא סתם מסיבה, אלא מסיבת סמים.
בנוסף, הייתה גם מוזיקה מאוד חזקה ברקע, ויש לנו מזל שלא התקשרו למשפטרה.
אבל זה פחות מפריע לי, הסמים פשוט הלחיצו אותי. מעולם לא הייתי מתארת
לעצמי שהבן שלי מעשן סמים ואף עושה זאת בחצר ביתינו ומזמין חברים אלינו
להצטרף אליו. דרך אגב הוא בן 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי אירגן מסיבה בזמן שאני ובעלי - תגובה
יניב רוזן25/10/2011שלום מירה,
חמור מאד שעדיין לא פעלתם. זה מלמד על חוסר האונים והבלבול בו אתם נמצאים- וברור כי בנכם מבין זאת ובחינתו, סביר להניח, זה מתן לגיטימציה להמשכיות. מקרה שכזה (בהתייחס לכך שהיו אלו סמים) מחייב אתכם לעשות בדק בית רציני ולשנות את "החינוך" בבית. תגובה נכונה היא ליצור "רעידת אדמה". עליכם לשוחח איתו במידי ולא לקבל תשובות חלקיות והסברים "סיבתיים" שאנחנו ההורים "קונים" מתוך מקום של תקווה. זה הזמן להסביר לבנך שהכול הולך להשתנות כעת. עליכם להסביר לו שאתם הוריו ואתם אוהבים אותו אבל גם לא תקבלו הידרדרות או שימוש בסמים- בכול אמצעי ,מחיר או מאבק. עליכם להגביר את הפיקוח בחייו, עליכם להגביר את סמכותכם, בדיוק כמו שעליכם לדעת להתקרב אליו וליצור משמעות.
לטעמי האישי, ייטב לו תפנו לאיש מקצוע שילווה וינחה אתכם בתהליך...
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי אירגן מסיבה בזמן שאני ובעלי - תגובה - תגובה
אבי יקיר26/10/2011מירה שלום
לדעתי, יש לחשוב בכובד ראש על התגובה ולא למהר. טיפול בבעיה מחייב הסכמה בינך לבעלך לגבי אופן הטיפול, למי פונים ואיך בונים יחד תכנית הכוללת אבחון עומק בעיית השימוש, הקשר החברתי של הבן והיחסים בתוך המשפחה. אנא פנו ליחידה להתמכרויות באגף הרווחה הקרוב או לאלסם, על מנת להיעזר ברשת טיפולית הכוללת טיפול פרטני ומשפחתי.
קדימה לעבודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה ואלכוהלהדר10/10/2011
תוך כמה ימים אפשר לשתות אלכוהול לאחר נטילת כדור פריזמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה ואלכוהל - תגובה
יניב רוזן11/10/2011שלום הדר,
קשה לענות על שאלתך באופן מדויק בשל מיעוט הפרטים.
פריזמה הינו כדור נוגד- דיכאון אשר ניתן, בד"כ, לילדים. הנטילה הינה הדרגתית עד הגעה למינון נכון.
במידה ואת נוטלת את הכדור, הרי שיש להימנע באופן מוחלט משתיית אלכוהול. במידה והפסקת את נטילת הכדור לאחר שימוש של מס' חודשים מומלץ להמתין כ- שלושה שבועות עד חודש ימים.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכולוגליהי04/10/2011
שלום
לביתי בעיות קשות בהתנהגות בת 15,עושה ככל העולה על רוחה, ללא גבולות.
ואני אובדת עצות כיצד עליי לבחור פסיכולוג טוב שיתן טיפול הולם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת פסיכולוג - תגובה
יניב רוזן05/10/2011שלום ליהי,
טיפול נכון בבעײַות התנהגות של מתבגרים כולל עבודה פרטנית עם המתבגר, אך גם עם ההורים.
הקונסטלציה עשויה לכלול טיפול מקביל בתחילת הדרך. הורים בנפרד מתבגר בנפרד. ולאחר מכן מפגשים מאוחדים על פי צורך. כאשר מרכז הפוקוס הוא במתבגר. אופן אחר זה להתחיל יחדיו כדי לקבוע מסגרת כללית של חוקים, תגובות, מחזקים, שיתוף פעולה וכו. ולאחר מכן התמקדות במתבגר.
ישנם אתרים שמאגדים מבחר גדול של מטפלים כדוגמת פסיכולוגים ומטפלים התנהגותים. כמו כול דבר חשוב, עלייך ליצור קשר עם מטפלים שעונים לקריטריונים שלך, ולעשות עבודת שטח כדי לוודא שבחרת מטפל מתאים לצרכים שלך.
בהצלחה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול במרדנות המתבגרים
רונית בן אפרי15/10/2011בעיות התנהגות אצל מתבגרים יכולות להתחיל להיות מטופלות בהדרכה הורית טובה. במקרים בהם למתבגר/ת אין מוטיבציה להתחיל טיפול הרי שהדרכה הורית טובה תכוון את ההורים לדיאלוג נכון עם המתבגר, מה שיביא בסוף לטיפול ישיר במתבגר תוך ליווי הדרכה הורית. שילוב מנצח בעיני עם הוכחות מעשיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצקות בבית הספרצופית26/09/2011
שלום רב
בני בן 14 וחצי סובל מחרדה חברתית שגורמת לו לדימוי עצמי נמוך להסתגרות והתבודדות בכתה {נמצא בטיפולים שונים }.עד השנה הזאת זה לא הפריע לאף אחד אבל השנה ילד מכתתו החל לקרא לו בשמות של "ילד מוזר" ולהתחיל לחקור אותו למה אתה מוזר כזה? ולמה אתה לא מתחבר עם אך אחד? "תראה לי ציונים? .הבן שלי מנסה להתעלם ממנו אך בשבוע האחרון הוא רדף אחריו ובכח פיזי הוציא ממנו מבחן "נכשל " הבן שלי מבקש שלא נתערב ולא נפנה להנהלת בית הספר או למחנך לכן נראה לי שיש דברים שהוא מעלים מאתנו ומעדיף שלא נדע כדי שלא נתערב ומרגיש "פרפרים בבטן מפחד" לפי דבריו כל בוקר לפני ההליכה לבית הספר אני מפחדת שהמצב של הבן שלי ימשיך להדרדר אם אני לא אעזור לו
הייתי רוצה שתייעצו לי מה אפשר לעשות ואל מי לפנות לעזרה תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות בבית הספר - תגובה
יניב רוזן26/09/2011שלום צופית,
אני מקווה שבנך עובר טיפול קוגניטיבי התנהגותי ולא טיפולים אחרים. טיפול בתופעת החרדה החברתית באמצעות טיפול פסיכו דינאמי לא יניב תוצאות ראויות! מעבר לך, חשוב שהמטפל של בנך ידע גם ללמד אותו מיומנויות התנהגותיות נכונות כדוגמת, אסרטיביות, אומנות השיח, הצטרפות לקבוצה, יצירת חברויות וכו'.
לשאלתך, על המטפל להנחות את בנך כיצד להתמודד עם בעיית ההצקה. אני תמיד מסביר למטופלים שלי שדווקא המצבים השליליים או המאתגרים אלו ההזדמנויות הטובות ביותר להוכיח את העוצמות והיכולות. פיתרון של הבעיה עשוי להוות נקודות מפנה בתהליך ההחלמה של בנך. המטפל צריך לעשות עם בנך סימולציות בהם הוא מתעמת עם אותו ילד ומעביר לו מסר חד משמעי שעליו להפסיק את התנהגותו....
אתם ההורים, הסבירו לבנכם שזו הצקה ואין לה מקום בבית ספר. זו האחריות שלו לפעול כולל לדווח במידה והילד לא מפסיק לפוגע בזכויות שלו. יכול להיות לאותו ילד מציק גם לילדים נוספים והם יכולים להתאחד כנגדו ולפנות להנהלה כקבוצה.
חשוב מאד שתדעו בדיוק מה עובר על ילדיכם. נהלו איתו שיחה גלויה ואימרו לו שאתם רוצים לדעת בדיוק מה קורה לו, והבטיחו לו שלא תעשו משהו בניגוד לרצונו, אבל ראשית חובה עליו ליידע אתכם בנעשה. זוהי חובתכם המוסרית- כך תציגו זאת.
בהצלחה.
יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצקות בבית הספר - תגובה
אבי יקיר26/09/2011צופית שלוום,
אני בהחלט מסכים לדברי יניב המטפל. הייתי מעוניין להוסיף כי עליך לחשוב גם על הוצאת ילדך מהמסגרת בה הוא הופך לקורבן, לפני שהפגיעה בו תהיה קשה. עליך לחפש מסגרת מתאימה ליכולותיו וכשרונותיו, בה יוכל לחוש ״שווה״ ובעל ערך. הערך העצמי והבטחון העצמי נבנים בגיל ההתבגרות.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצקות בבית הספר
צופית26/09/2011ראשית תודה רבה לכם על תשובה מהירה
אכן ניסינו טיפולים שונים בין היתר גם פגישות עם פסיכולוגית וגם אימון אישי
טיפול קוגנטיבי התנהגותי נתחיל מיד לאחר ראש השנה כבר נקבעה לנו פגישה ראשונה ואני מקווה שיניב תוצאות.
היום שוב הבן שלי חזר לאחר שנעלב הוא יצא הביתה ללא רשות והודיע חד משמעית שהוא לא חוזר לשם יותר ואני חוששת שגם בבית ספר אחר הוא יהיה רגיש לחוסר רגישותם של האחרים.
האם לזרום איתו או .....אני לא יודעת מה לעשות .
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרוע מאוד, אני רוצה לעזור לך
אסי12/10/2011יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
חפשי בגוגל ותנסי...
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בגיל 11לינדה20/09/2011
אנא עזרו לי אחותי בת 11 והיא נמצאת בבית ספר דתי רק לבנות בשומרון בכיתה יש ילדה אלימה שמתעללת בכל הבנות בפרט באחותי כבר 6 שנים בתדירות של פעם בחודשיים בערך ואף אחד לא עושה עם זה כלום פנינו למנהלת למורות למחנכת וכלום אין יחס! מבקשים לתת יחס עודף לילדה כי היא לדבריהם ילדה קשה אבל זה בית ספר רגיל. השאלה היא האם אפשר לפנות לגורם מחוץ לבית הספר ואם כן אז למי? ואם לא אז מה אפשר לעשות בנידון? (לפי דעתי הילדה הזאת גם מקבלת ריטלין)
אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגיל 11 - תגובה
אבי יקיר20/09/2011לינדה שלום,
למערכת החינוך יש מערכת פיקוח!
אם אני לא טועה מערכת הפיקוח על השומרון נמצאת
בירושלים. את מחויבת לפנות אליהם ולהעביר את התלומה
במלוא חומרתה ותדרשי זמן למעקב אחר השינויים
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לינדה21/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתית אלכוהולשלומית15/09/2011
הבן שלי בן 27, עובד ולומד, וגר בבית.
הוא רוצה להחזיק אלכוהול בחדר ואני לא מסכימה.
הוא טוען שהוא גדול והחדר שלו ומותר לו.
אני לא מסכימה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית אלכוהול - תגובה
יניב רוזן19/09/2011שלום,
באופן גורף אני מחזק את ידייך בהחלטתך.
המרכיב החשוב בנושא אינו גיל בנך אלא
האופן שאת רוצה שהוא יתנהג בביתך.
בנך יהיה חייב לכבד את רצונך.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתית אלכוהול - תגובה - תגובה
אבי יקיר20/09/2011שלומית שלום, יניב צודק. בעל הבית הוא זה שקובע את הגבולות בבית. גם אם הילד הוא בן 40. כנראה שהגבולות בינך לבנך התמסמסו עם השנים. אני ממלץ לך להיות אסרטיבית ולהעמיד את בנך במקומו
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות מתמסמסים - שאלה
שלומית24/09/2011"הגבולות בינך לבנך התמסמסו עם השנים".
האם אתם יכולים להפנות אותי לקריאה בנושא גבולות וגבולות מתמסמסים כאשר מדובר ביחסי הורים ובוגרים (מאחרי שירות צבאי ובכלל) שגרים בבית ההורים?
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות מתמסמסים - שאלה - תגובה
אבי יקיר26/09/2011שלומית שלום,
אני ממליץ לך על הספר של פרופ' חיים עומר "שיקום הסמכות ההורית", אלא שהספר פונה בעיקר להורים למתבגרים. עדיין תןכלי לבדוק שם אלו גבולות התמסמסו.
עומדת בפנייך משימה לא קלה. כדאי שתשקלי עזרה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המטרה?
יצחק26/09/2011שלום לך אמא יקרה!
זה נכון שההורים הם בעלי הבית והם צריכים להחליט על הילד וכל מי שרוצה לגור בבית וכל זה.
השאלה היא אמא, מה מטרתך? אם המטרה שלך היא להיות החזקה ולהראות שליטה, את צודקת, אם המטרה שלך היא שהוא יפסיק לשתות או נגיד שישתף אותך במה שקורה לו, נשמה שלי, לדעתי את טועה.
הילד צריך אותך צריך את החום שלך וזה לא עובר בחיים גם בגיל 100, אם יש לך הורים את בטח יודעת שתמיד אנחנו רוצים להרגיש מוערכים ושסומכים עלינו. לכן אני מציע לך, לנסות להיות חברה שלו, מה יעזור לך אם בבית הוא לא ישתה אבל כשיצא ישתה עד שישכח איך קוראים לו? אם תהיי חברה שלו ותסמכי עליו הוא ישתף אותך במה שעובר עליו אולי זה יקח לו קצת זמן להחזיר את האמון שהלך איפשהו בגיל חמש, אבל בסופו של דבר הוא צריך את הקשר הזה אפילו יותר ממך. קבלי אותו בשמחה כשבא הביתה תני לו לאכול אוכל שאוהב, תקשיבי לו בלי להעיר כמו שאת רוצה שבעלך יקשיב לך.. ואל תגידי לו שאת סומכת עליו או כל דבר אחר, פשוט תסמכי עליו וזהו.
כמובן שזה לא גורע ממקומך בתור אמא ואל תתני לו שיפגע בך ח"ו או משהו כזה אבל לנסות להחזיר את האמון!
בהצלחה! יצחק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לחייב בבדיקת סמים?אמא מודאגת13/09/2011
שלום רב,
אני אמא לנער מתבגר בין 16. לאחרונה חלה הידרדרות בחיי החברה שלו ובלימודים. הבן שלי תמיד הוציא ציונים גבוהים, אך בתקופה האחרונה הוא מקבל הרבה נכשלים. בנוסף הוא די מזלזל בבית ספר, דבר אשר מעולם לא היה כך. אני מתחילה לחשוב שאולי הוא לוקח סמים.
יש לו חברים קצת מפוקפקים לטעמי, כאלה שלומדים בתיכונים נכשלים, או לילדים עם בעיות התנהגות. יש לציין שאלו חברים חדשים שהוא "רכש" לאחרונה. פעמים רבות הוא חוזר הביתה בשעות הקטנות של הלילה, גם באמצע שבוע כשיש לו למחרת לימודים.
לפעמים כשאני מתעוררת באמצע הלילה כשהוא נכנס או כשאני נשארת ערה לחכות לו, אני מבחינה בו והוא נראה לי פשוט אדם אחר לגמרי, המבט שלו לא מפוקס, הוא ממלמל לעצמו. אני לא חושבת שהוא שותה אלכוהול, מכיוון שלא נודף ממנו ריח של אלכוהול. לכן כל שנשאר הוא סמים למיניהם.
השאלות שלי הן כאלה: כיצד ניתן לדעת האם הוא צורך סמים? מהם התסמינים? האם אני יכולה לחייב אותו לעבור בדיקת סמים? במידה והוא מתנגד, האם אני יכולה להוציא צו המחייב אותו לעשות זאת? והאם הדבר עשוי לפתוח לו תיק במשטרה ולהירשם? כי אני לא מעוניינת שזה ירשם...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
רינת18/09/2011שלום לך .
אני לא מומחית . אבל החלטתי לתת לך כמה טיפים . כמישהי שעברה גיל התבגרות דומה .
לשאלה שלך כיצד ניתן לאבחן עם בנך משתמש בסמים היא
שימי לב שהוא הוא מגיע הביתה , הוא אוכל הרבה? יותר מהרגיל ? שותה הרבה?
עיניים שלו אדומות ? שימי לב לדיבור שלו העם הוא פולט דברים שלא לעניין .
אני מעריכה במידה ו (אני מקווה שלא ) בנך משתמש בסמים אז בגיל הזה זה מריחואנה
שיש לה את התסמינים של אכילה מרובה , שתייה מרובה , יובש בפה .
ותשימי לב עם הוא מגיע הביתה וישר נכנס לחדר ?!
בנוגע לאבחון של בדיקת סמים ,עדיף שישירות תגשי לילד שלך ותשאלי אותו מה עובר אליו .לא בכעס , לא בצעקות .תתני לו את הבטחון שהוא יכול להיות איתך פתוח , ולא יקבל על הראש על מה שהוא יספר .זה מאוד חשוב באיזה גישה תבואי לילד .
תתחילי איתו בשיחה , תשאלי למה הוא הדרדר בלימודים , תסבירי לו את ההשלכות , ואל תלחצי אליו יותר מדי כי הוא יבהל . עם בכל מקרה את תרגישי שהוא לא נפתח ומסתיר ממך דברים -אז אולי באמת עדיף שתאיימי עליו בבדיקה .
בנוגע העם אפשר להכריח לעשות בדיקה תבדקי השלכות של זה , עם לא יהיו לו לאחר מכן בעיות בבית הספר עם זה יצא לאור , בעיות בצבא , עבודה ודברים דומים .
את הבדיקה הזו אפשר לבצע כבדיקת שתן , אולי כדאי שתייצעי עם רופאת משפחה שלך , ועם בקופת חולים עם הבדיקה חיובית זה יהיה דיסקרטי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לחייב בבדיקת סמים? - תגובה
אבי יקיר18/09/2011שלום אמא, את מודאגת בצדק. הבן שלך נמצא במדרון חלקלק. לפני שאת רצה לבדוק לו שתן, את חייבת להיעזר ולהתיעץ עם בני משפחה נוספים ( אבא, אחים, דודים משמעותיים) ולפנות לרווחה בעירך כדי להתיעץ עם עובדי הנוער או עם מטפל פרטי המכיר את בעיית השימוש אצל מתבגרים. אל תרוצי תתיעצי
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד שבתי שותה אלכוהולרונית06/09/2011
שלום,
בתי בת ה-13 מתנהגת מוזר לאחרונה. במהלך החופש הגדול היו ימים שהיא ישנה בהם יום שלם לאחר שבילתה בחוץ עד מאוחר.לעתים כאשר היתה חוזרת הביתה בערב, או שלא דיברה בכלל וישר נפלה על המיטה ונרדמה, או שלא הפסיקה לצחוק ולפטפט, אבל בצורה קצת חריגה. נדמה שכמה פעמים כשהיא נכנסה הביתה היא הלכה בצורה משונה כאילו היא קצת מתנודדת. ניסיתי לשאול אותה לגבי כך אך היא התעצבנה ואמרה שאני מתערבת לה בחיים ושהיא לא שותה אלכוהול. אני לא יודעת מה לעשות. מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד שבתי שותה אלכוהול - תגובה
אבי יקיר07/09/2011לרונית שלום,
הייתי מציע לך ראשית לבחון מחדש את נושא הפרטיות של בתך מול הסכנות שהיא עלולה להמצא בהן. זה אומר שהחדר שלה וההתנהגויות שלה מחוץ לבית חייבות להיות תחת עיניים בוחנות. אינני יודע האם את היחידה שמטפלת בה? האם האב גם בתמונה? מה קורה בביה״ס? בקיצור, כדי להתמודד עם הבעייה חייבים לבצע מספר צעדי הכנה.
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמיםבומבינו18/08/2011
אם אני עישנתי חשיש לפני פחות משבועיים אני יכול להביא ילדים?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים - תגובה
יניב רוזן21/08/2011שלום,
בהנחה ששאלתך רצינית, אומר כי ישנם חומרי קריאה רבים ברשת בנושא נזקים וסיכונים של שימוש בסמים. אני ממליץ לך בחום לקרוא!
לשאלך, שימוש בסמים עשוי לפגוע באיכות הזרע!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח!
יצחק26/09/2011בטח מתוק! אתה תוכל וגם תביא הרבה ילדים חמודים לעולם. יש סיבות אחרות וחשובות למה לא לעשן חשיש. וכמו שלא תרצה שהם יעשנו, אתה אל תעשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול וחוסר גבולותמיכל16/08/2011
שלום,בני בן 16.5 ,עם לקויות למידה,A.D.D ,חסר בטחון עצמי(נגרר אחרי חברים). יש לי שתי בעיות עיקריות 1.חוסר גבולות : הוא לא מוכן לעזור,לא אכפתי כלפיי,ורוצה להתנהל לפי מה שבא לו. 2. אלכוהול : כשהוא נמצא עם חברים והם שותים הוא לא יודע מתי להפסיק.כבר 3 פעמים (מה שידוע לי)הוא הגיע למצב של כמעט אובדן הכרה כתוצאה מכך.כרגע בני מבלה באילת עם חברים .לפני חצי שעה קיבלתי טלפון מחבר אחראי שבני לא מרגיש טוב לבן כמו סיד ולא יכול לדבר אחרי שהפריז באלכוהול.אני חוששת ומבקשת עזרה:
היכן אני יכולה לקבל סיוע ? אני רוצה לציין שלפני שנתיים פניתי לעזרה בעניין חוסר הגבולות בניצן.שם קיבלנו ,בעלי ואני,שיחות ע"י מטפלת ,אחרי כ-4 מפגשים המטפלת אמרה שהעניין מורכב מדי לתחום הטיפול שבו היא עוסקת וכך הפסקנו לגמרי. איזה גופים יכולים לעזור לי? האם זה לא מאוחר מדי לגרום לשינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול וחוסר גבולות - תגובה
יניב רוזן21/08/2011שלום מיכל,
אני מאד מופתע בתגובת המטפלת שכן ובמידה והטיפול מורכב מידי עבורה חובה עליה, לטעמי לפחות, לקשר אותכם עם מטפל שכן יודע כיצד לטפל במקרה הפרטי שלך.
הטיפול לו את זקוקה נקרא טיפול התנהגותי רב תחומי, אשר כולל הדרכת הורים, עבודה פרטנית עם המתבגר, ויכולת תמיכה בתהליך הלימודים, כלומר יכולת לבוא במגע עם בית הספר.
עלייך למצוא מטפל אשר מומחה בעבודה עם הורים למתבגרים מאתגרים במיוחד, ויפה שעה אחת קודם.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול וחוסר גבולות - תגובה
אבי יקיר24/08/2011מיכל שלום,
כל הסימפטומים שאת מתארת לגבי בנך, עלולים להוביל אותו לבעייה חמורה של התמכרות.
אני מציע לך לפנות לאגף הרווחה בעירך, על מנת שיפנו אותך ליחידה לטיפול בהתמכרויות. ביחידות אלה יש עובד סוציאלי המטפל בנערים בגיל בנך. אני מקווה שתוכלו, את ובעלך, להיעזר בהדרכה הורית. הדבר תלוי בגודל היחידה שבעירך ובמספר המטופלים.
ניתן להיעזר גם במטפל פרטי.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית
מיכל25/08/2011תודה רבה לכם על ההתייחסות.אני חייבת לציין שאין שום סיכוי בעולם שבני יסכים לפנות ולהיות מטופל ע"י גורם כזה או אחר. בנוסף גם בעלי לא שש ושמח,בלשון המעטה,להגיע להדרכות כאלה.אם כי אני יכולה לכפות עליו.היכן אני יכולה להיחשף להדרכה הורית באזור מגוריי?(רחובות,ראשל"צ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית - תגובה
אבי יקיר28/08/2011מיכל שלום,
את ובעלך יכולים לקבל הדרכה הורית ביחידה לטיפול בהתמכרויות בראשון לציון או ברחובות באגף הרווחה. הטיפול הוא דיסקרטי ויכול לעזור בגישה לבנך.
אל תהססי ופני מיד
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית לנערים מאתגרים במיחד
אמא מיואשת05/03/2013גם הבן, שלי בן 16.5 יש לו קצינת מיבחן, כרגע ניקבע שהוא יהיה בהשגחה של קצינת המיבחן גם שותה, עישן סמים בעבר כרגע באל-סם אני ואביו גרושים והבן מתגורר אצלי ,יש לו הפרעות קשב, הוא ילד מאד חכם ופיקח, אמנם חסר מוטיבציה, הוא לא מתמיד בלימודים , מאד קשה להתנהל איתו בבית הוא לעיתים תוקפני ,מלבד התופעות המוכרות של גיל ההתבגרות יש את כל התוספות הנילוות,אני כבר ממש מיואשת, הומלץ לנו ללכת להדרכה הורית, אני מחפשת הדרכה הורית במיוחד בנערים כמוהו, לאן עלי לפנות האם תוכלו להמליץ לי אני גרה בת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכה הורית לנערים מאתגרים במיחד - תגובה
יניב רוזן05/03/2013שלום,
ישנם רבים המציעים תהליך טיפולי לקשיים איתם אתם מתמודדי. לדעתי, חשוב שהתהליך יכלול עבודה מולכם ההורים יחדיו עם הבן. בצורת מפגשים משותפים- לפחות להניע לטובת הנושא. גם מפגשים פרטניים עם הבן בשלב מתקדם יותר.
קשה לי להמליץ על מקום ספציפי. יהיה עלייך לבדוק ולחקור את המקומות השונים.
בהצלחה!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב של יאושמירי12/08/2011
אני גרושה ויש לי 4 ילדים הבן הגדול בן 30 שנמצא כרגע בכפר איזון בקיסריה עובר גמילה מסמים.
הבעיה העיקרית שהוא לא לוקח אחריות על כלום ורואה רק את עצמו ,וכל הזמן עסוק בלסגור חשבונות מהעבר.בעוד שבועיים הוא אמור לצאת ולי אין את הכוחות להתמודד איתו ואם כל הסיפורים והשקרים שלו.
אני רוצה לציין שיש לי עוד 2 בנות בנות 21 ו 23 שלא עובדות ותלויות בי כלכלית.
מה עלי לעשות כי אני במצב מאוד לא טוב.
אני רוצה לציין שניסיתי לשים גבולות וזה רק החמיר את המצב יש להם הרבה מאוד כעס עלי.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב של יאוש - תגובה
יניב רוזן13/08/2011שלום מירי,
כאימא למכור יש לך את הזכות, כמו גם את החובה לקבל תמיכה וייעוץ מאנשי מקצוע בשירות הציבורי, העירוני והקהילתי. לדוגמא, היחידה לנפגעי סמים בעירכם, שרותיי רווחה, יחידות עירוניות וכו'. לטעמי האישי, עלייך להיות מעורבות ככול הניתן בתהליך הגמילה שלו. הכפר אותו ציינת נותן מענה גם למשפחה. ייטב לו תפני אליהם ותשתפי אותם בחששות שלך והם ידריכו אותך. זאת ועוד, אם הבן יצליח בתהליך ההתנקות, הרי ברור כי אז יחול בו שינוי אמיתי ויסודי- זה תנאי הכרחי להצלחה! עוד אני מציין כי חזרה הביתה אין פרושה התנתקות מתהליך הניקיון, להפך. כדי להמשיך להיות נקי, בתנאי כמובן שיחפוץ בכך, עליו להמשיך ללכת לקבוצות כדוגמת N.A
מעבר להמלצות אלו, אני חושש שכול אמירה אחרת עשויה יותר להזיק מאשר להועיל שכן המצב הינו מורכז ולכן דורש התייחסות רצינית.
בהצלחה!!!
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב של יאוש - תגובה
אבי יקיר14/08/2011מירי שלום,
יכול להיות שהתגובה שלי תהיה מעט חריפה!!! אני לא מתפלא שאת במצב של ייאוש.
האם יש מישהו שדואג לך? 3 ילדים שלך הם מעל גיל 18. התלות שלהם בך היא חלק ממצב יחסים שבניתם במשך שנים. מירי הגיע הזמן לדאוג לעצמך!!! איך? דרך אחת היא לבקש סיוע וטיפול ביחידה לטיפול בהתמכרויות בעירך. דרך שניה לבקש טיפול פרטי אצל מומחה לטיפול בהתמכרויות, המכיר את סבך היחסים התלותיים ושיוכל לאפשר לך לבנות יחסים בריאים יותר. מטרת הטיפול הפרטני היא לחזק אותך ואת היכולת שלך לסרב למערכת היחסים הקיימת. זה נראה אולי פנטסטי, אבל זה בהחלט אפשרי!!!
בהצלחה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב של יאוש
מירי15/08/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב של ייאוש
מירי14/08/2011ראשית תודה על תגובתך.הכן כן פעמיים בשבוע אני בשיחות כשאחת מהם אני עם הבן ופעם אחת לבד.הטיפול נמשך כבר 5 חודשיים.אני כבר שנה,אני לא מצליחה בשום דרך.הם כועסים עלי.כל שיחה נגמרת בעצביים.הם מדברים ומתנהגים כאילו חייבת לעזור להם .אלו ילדים פשוט עצלניים (קשה להגיד את זה אבל זו המציאות) שלא לוקחים אחריות על כלום.מדובר בילדים גדולים שהבן בן 30,והבנות 21 ו23
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב של ייאוש - תגובה
אבי יקיר15/08/2011שלום מירי ותודה על הכנות!!
כשאת כותבת "אני לא מצליחה בשום דרך..." ואח"כ "הם כועסים עלי.." זה נשמע לי כאילו את אומרת "אני לא מצליחה לרצות אותם.." "כל מה שאני עושה לא טוב בשבילם". אם הבנתי נכון את אשר כתבת, פסי הטיפול שאת עוברת כיום, עדיין אינם ממוקדים בך, כיון שאת עדיין מנסה לרצות את ילדייך והם, כחלק מיחסי תלות, מרגישים שאת חייבת להם.
אני מתקשה לתאר בכתב כיצד תהליך טיפול עובר מחשיפה יחסי תלות לטיפול ממוקד. זהו תהליך מורכב ועדין.
אל תוותרי מירי
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בטחוןאורלי07/08/2011
שלום,
אנו הורים לשלושה ילדים: בן 18, בת 15 ובן 11.
בננו בן 11 ילד מקסים, חרוץ מנומס וחברותי. הבעיה היא שהוא חסר בטחון, תלותי מאוד בנו ןפגיע מאוד מאוד. בנוסף אחיו הגדולים לא עוזרים במיוחד וכל הזמן "יורדים עליו" שהוא בכיין וכו'. רצינו לדעת מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לו להתגבר על הבעיות .
עם מי עלי להתייעץ ואיזה טיפול יש שלא יפגע בו יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בטחון - תגובה
יניב רוזן08/08/2011שלום,
הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי המורחב יודע לעסוק בסוגיות של חוסר ביטחון עצמי. בטיפול לומד המטופל לזהות את המחשבות שמובילות לחוסר הערכה עצמית, ולהתעמת איתן (לחשוף אי דיוקים ולעיתים אף עיוותים- אשר כתוצאה מחשיבה רגשית). בשלב אחר המטופל עובר תהליכי העצמה (זיהוי ליבת האיכות), ששוב מטרתם לשנות את הפרשנות שהוא נותן לאירועים- שזו החוויה הישת שנוצרת--" אין מציאות, יש פרשנות של מציאות). לבסוף, המטופל רוכש מיומנויות התנהגותיות רלוונטיות (לדוגמא, אסרטיביות). המטופל מקבל משימות, בחייו האמיתיים, אשר מותאמות ל"רמת התפתחותו" כדי להגדיל את סיכויי חווית ההצלחה. בשלב זה מרבים לעמוד על המרכיבים הקריטים אשר מעצבים התנהגות (חשיבה ורגש), ובעיקר לנתח סיטואציות עכשויות מחיי המטופל.
מקווה שעזרתי,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלימות קשורה להפרעות קשב וריכוזשוש25/07/2011
שלום,
הבן שלי לוקח ריטלין. בחודשים האחרונים הוא מכה ילדים בבית
הספר. בנוסף הוא מאוד עצבני. האם יש לזה קשר להפרעת קשב
ממנה הוא סובל?
תודה,
שוש מזרחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא העלי את שאלך מחדש
יניב רוזן25/07/2011שלום שוש,
לא ברור לי האם הבן לוקח ריטלין מזה זמן רב ורק לאחרונה התפתחה התנהגות אלימה, או שלאחרונה החל לטול ריטלין והתופעות הרגשיות והתנהגותיות החלו להופיע לאחר מכן.
קיים הבדל משמעותי בתשובה ולכן אני מבקש ממך להעלות את שאלתך מחדש כדי שאוכל להתייחס אליה כראוי.
תודה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אלימות קשורה להפרעות קשב וריכוז - תגובה
אבי יקיר26/07/2011שןש שלום,
כדי להשלים את תשובתו של יניב, הייתי מבקש ממך לבצע סריקה הסטורית של התנהגות חריגה של בנך מגיל 6!!! איך התמודדת/תם עם החריגות האלה (טיפול תרופתי, עיצוב התנהגות וכו)? רק אז אפשר יהיה לעזור באבחון חומרת הבעייה והדרכים להתמודדות.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)