פורום אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוק האלכוהול
    עמית
    20/06/2012

שלום
    יכול להיות שיש פצוציות שיש להם אישור מיוחד למכור אלכוהול עד חצות?
    זה לא אמור להיות על פי החוק עד 23:00 גורף בכל הארץ
    ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוק האלכוהול

הוספת תגובה

• חוק האלכוהול - תגובה

יניב רוזן
    20/06/2012

שלום עמית,
    אני מניח שהחוק חל באופן שווה על כלל המוכרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים למריחואנה
    עמית
    12/06/2012

שלום
    איך אפשר להבחין אם הילד משתמש בסמים?
    אילו סימנים ניתן להבחין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים למריחואנה

הוספת תגובה

• סימנים למריחואנה - תגובה

אבי יקיר
    12/06/2012

עמית שלום,

במקום לחפש סימנים האם הילד שלך (שאינני יודע בן כמה הוא ואין לי פרטים נוספים הדרושים לאבחנה מינימלית), הייתי ממליץ לך לנסות להתקרב אליו, לזהות את מצבי הרוח שלו, שעות השינה הרגילות והבלתי רגילות שלו. אפשרי שתתקרב תוכל לזהות אצלו שינויים כאלה או אחרים. תנסה לברר מי הם החברים שלו ומה הוא עושה בזמן הפנוי שלו.
    כשתהיה לך תמונה מדוייקת יותר על מצבו, ניתן יהיה לעזור לך באבחון.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מומלץ לילד בן 10.5 עם התפרצוי
    אושרית
    02/06/2012

שלום
    מתעניינת באפשרות טיפול לילד בן 10.5 האובחן ע"י פסיכיאטרית בשל הת אובדנית. באבחון נקבע כי אינו מסוכן לעצמו כרגע אולם זקוק לטיפול התנהגותי דחוף בתחומים של התפרצויות זעם ובעיות /התקפי חרדה.
    האם אתה מומחה לטיפול בנושאים אלה? האם אתה מטפל בשיטת CBT?
    אודה לתשובה דחופה

הוספת תגובה

• מהו טיפול התנהגותי?

יניב רוזן
    02/06/2012

שלום,
    טיפול התנהגותי לבעיות התנהגות עבור ילד בגיל בנך מחייב עבודה בשני מישורים מקבילים: 1. עבודה עם ההורים לשם רכישת מיומנויות הוריות ויישום תוכנית לעיצוב התנהגות. הסיבה לכך טמונה בעקרונות הזרם ההתנהגותי אשר מסביר כי התנהגותו של הפרט נשלטת על ידי תגובות הסביבה. אנחנו לעולם לא נתנהג ללא תמורה (מחזק). מסתבר שרבים מהמחזקים אשר מעודדים התנהגות בלתי נאותה בקרב ילדים הם תגובות מוטעות של ההורים. בשל כך, על ההורים ללמוד להבין את הטריגרים אשר מעוררים התנהגות זו, ושינוי התגובת אשר משמרות ומחריפות את ההתנהגות.
    2. טיפול פרטני עם הילד במטרה לחשפו למרכיבים הקריטים אשר מעצבים את התנהגותו: שינוי חשיבה ואימוץ מערכת אמונות אדפטיבית, שינוי דעות אשר מעודדות התנהגות אלימה. עבודה ממוקדת בנושא אינטליגנציה רגשית. תהליכי העצמה. ורכישת מיומנויות התנהגותיות של איפוק והבלגה, שליטה עצמית, ניהול כעסים, פתרון סכסוכים וכיוצא בזה.
    פרטים נוספים אודות הטיפול ניתן למצוא באתר המרכז לייעוץ התנהגותי
    מקווה שעזרתי.
    יניב רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אושרית
    02/06/2012

ראשית יניב תודה על המענה המהיר
    לא הבנתי מתשובתך האם אתה מטפל בשיטת הcbt- עליה ספיציפית הומלץ לי
    כמו כן, האם קיים ניסיון בטיפול בנושא כהצהרות התאבדות

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

יניב רוזן
    03/06/2012

שלום שמרית,
    אני בהחלט עורך טיפוליי CBT. את מוזמנת להכנס לאתר המרכז וליצור איתי קשר דרך הפרטים באתר כדי לקבל מידע נוסף.
    יום טוב,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל אלימות
    עינת
    30/05/2012

שלום
    מאז גל האלימות אני מאוד חוששת ל2 ילדיי, הם ילדים טובים אבל אני מפחדת לשחרר אותם לבלות עם ילדים בני גילם (הם בני 17-15)... אם הם יוצאים אני לא נרדמת ושולחת סמסים למרות שאני יודעת בדיוק עם מי הם ואיפה הם נמצאים
    הם מביינם אותי בגלל כל מה שקורה אבל הם כבר מתחילים לצחוק עלי שאני נודניקית ...אני לא רוצה להיות בעמדה הזאת, איך אני יכולה לשמור עליהם בלי להפריע?

לקביעת תור
    סגירה
    גל אלימות

הוספת תגובה

• גל אלימות - תגובה

אבי יקיר
    30/05/2012

עינת שלום,ו
    תמשיכי להיות נודניקית. על פניו נראה כי יחסייך עם בנייך חיוביים והם מרשים לעצמם להתלוצץ על חשבונך. אל תהססי להביע את דאגתך בפניהם בעקבות ריבוי מקרי האלימות הקשה שנחשפנו אליהם!!
    הייתי מציע לך לפעמים לבדוק את חדרם או להמתין להם עד סוף הבילוי ולחבק ולהריח אותם.
    נסי לעשות זאת כחלק מדאגה וללא תחושת אשם כלשהיא
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אני אמור לעשות עם התקפי זעם שלי?
    XXX147
    19/05/2012

שלום.
    אני מקווה לקבל עזרה מהרופאים פה שיכלו לעזור לי להיות יותר מאוזן.
    אני בן 19 ואני כרגע מאושפז בביתל חולים לחולי נפש אשפוז יום.
    ואני חוזר כול יום ב4 ואני מאוד נהנה שם ואני מרגיש שאני נפתח יותר לאנשים ויותר מצליח לשלוט בהתקפי זעם שלי שאפילו בסף נהים התקפים פסכוטים שחוותי כמה פעמים. שהבילו אותי לבתי חולים אבל בלי אשיפוז בבית חולים לחולי נפש.
    עכשיו אני מוגדר כחולה מסכרופניה הרפעת קשב וריכוז ותסמונת אספגר.
    אני חושב שאני ציופית כבר המון זמן ני לא מרגיש רגשי אשמה לא צפון אין לי רגשות בכלל לסביביה שלי לא מתחשב בהם לא מענין אותי שהם בקשים ולפני כמה זמן התחילו לי גם מחשבות אלימות מאוד אלימות על תיקפת ילדים קטנים לא בצורה מנית אלה פשוט להרוג אותם לתקוף זקנים כול מי שאני רואה ברחוב רץ לי סרט בראש איך אני מענה אותו וזה גורם לי לרגוש אני פשוט כבר משתגע. אני ל רוצה לספר את זה לפסיכיטר במעון יום נעור כי אני מפחד שהוא יאשפז אותי במחלקה סגורה . מה שהרופאה שלי הפסכיטר רצתה כברי שהיתי בן 15 בגלל שהיתי זורק סכנים על אחי מריץ למשפחנ שובר את כול הבית שורף לשכנים את התמנות ארנות מנסה להצית תבנין קיוצר הרבה בעיות.
    נב. סליחה על השגאיות כתיב אני דיסלקט
    מבחניה שכלית ולימוודית אין לי בעיה סימתי כיתה יב עם בגרות חלקית כי לא רציתי ללמוד ונהעדרתי הרבה מבית הספר. אני נולדתי עם זיכרון צלומי שגילו לי שהיתי ילד אתם בטח יודעים מזה זיכיכרון צילומי והוא מתחיל להחחלש לי ואני מתחיל פ-חות לזכור דברים ואני מפחד שהוא יעלם זה יכול לקרות?
    יש לי ביעיה שאי אוהב לשרוף דברים זה עושה לי ריכוש אפילו ריגוש מיני זה פשוט הלהבות והאש עושות לי את זה אף פעם לא היה לי קשר עם בנות אני תמיד התבישתי לא יכלתה להתקרב אלהם פחדתי שהם יפגעו בי בגלל הפרעה ויצחקו עלי ובגלל שאני נגיד קצת שמן אולי הרבה וזה יגעל אותם איך אני יכול להתקרב לבנות? ולס]ר לנהם על הבעיה?יש לי עוד בעיה אני שונא בני אדם אני אוהב לראות אותם סובלים אני אוהב להתעלל בהם נפשית להרוס אותם מבפנים וזה אומר גם תמשפחה שלי ואני שונא תעצמי על זה ואני לא יכול לשלוט בזה אני פוט לא "אוהב" בני אדם ואני חושב שאני איזה פריק משוגע אני מעדיף בעלי חיים סליחה על התגובה הארוכה מחכה לתגבוה שלכם

הוספת תגובה

• מה אני אמור לעשות עם התקפי זעם שלי? - תגובה

אבי יקיר
    19/05/2012

xxx147 שלום,

לפי התיאור שלך, אתה מרגיש טוב באשפוז יום.

אני מאד מקווה שתקבל עזרה מאסיבית מהרופאים המטפלים בך!!!

אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    גיא
    13/05/2012

הי לפני כחצי שנה הייתי מסתובב עם אנשים שעשנו סמים (קלים) ואני בן 17 כיתה יב אז לקחו הרבה אנשים לחקירה+צו חיפוש בחדר, ובסופו של דבר לקחו אותי וזה היה הדבר הכי נורא כמעט שקרה לי.
    עשו לי חיפוש בחדר-לא מצאו כלום
    עשו לי בדיקות שתן- לא מצאו בדם כלום

בחקירה אמרתי את האמת שאני לא משתמש ולא השתמשתי (זאת האמת) ושחררו אותי בלי מעצר בית בלי כלום בניגוד לחברים שכן השתמשו בסמים ולקחו אותם.

אני באמת לא נוגע בסמים ואפילו נתקתי קשר עם החברים שכן, אנשים רבים חושבים שאני "סטלן" ולכן יש להם את הרושם שאני מעשן סמים. כל עניין החקירות קרה לפני כמה חודשים. עכישו שמעתי שלקו עוד ילדים מהשכבה לחקירה ושהעניין נפתח שוב. אין עלי כלום ואני לא משתמש ולא השתמשתי אף פעם ולא התעסקתי בסמים.
    יש סיכוי שיבואו אלי עוד פעם ?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

אבי יקיר
    13/05/2012

גיא שלום,
    היום אתה מבין כמה קל למשטרה להגיע למעשנים ולחברים שלהם!
    עשית בחוכמה שהתנתקת מהם!
    אם אין לך שום קשר אליהם, אתה יכול להיות רגוע.
    רק תזכור החשיש והגראס, שאתה קורא להם סמים קלים, כל כך חזקים היום שהמעשנים מסתכנים בהתפרצות של מחלות נפש. שים לב כמה מהחברים שלך שעישנו, אושפזו בבתי חולים...
    תזהר
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לדבר עם נוער על גל האלימות
    מורה
    10/05/2012

כמובן שניסיתי כל מיני דברים, כל מיני פעילויות.. אבל אני תמיד מחפשת חומרים חדשים, יש למישהו משהו להציע?

הוספת תגובה

• איך לדבר עם נוער על גל האלימות - תגובה

אבי יקיר
    10/05/2012

מורה שלום,

מכיון שלא פרטת את הפעילויות שניסית, אינני יודע אילו חומרים חדשים בשבילך?
    דיון פשוט בנושא השפעתן של מילים וקללות על הידרדרות לאלימות פיזית תגלה בפנייך גישות ומחשבות של נערים להצדקה או גינוי התנהגות אלימה! יש לעורר את הויכוח בנושא על מנת לאפשר לנערים לגבש באמצעותו מערכת ערכים חדשה.
    מקווה שעזרתי במעט.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר של הבת
    שמרית
    30/04/2012

חבר של הבת שלי בן 18, והיא בת 16,
    הם מתראים המון, אני לא נותנת לה לישון אצלו.. אבל אני לא יכולה לדעת מה קורה שם.
    איך אני יכולה לדעת שמה שהם עושים זה בסדר? והאם אם הוא בן 18 זה בכלל חוקי?

לקביעת תור
    סגירה
    חבר של הבת

הוספת תגובה

• חבר של הבת - תגובה

יניב רוזן
    01/05/2012

שלום שמרית,
    הורים רבים אינם ערים מספיק להתבגרות ילדם , ועל כן ממשיכים לנהל את מערכת היחסים באותה צורה ישנה אשר כוללת ״הנחיות מלמעלה״. בתך איננה עוד ילדה קטנה. זה האינטרס שלך לנהל איתה מערכת יחסית המושתת על כנות, אחריות ופתיחות. לטעמי האישי עלייך להיות מסוגלת לנהל איתה שיחות אישיות פתוחות בהן תוכלי להעביר מסרים על התנהגות ראויה ואחראית בתוך מערכת יחסים עם בן זוג. על בתך לדעת שאת סומכת עליה ומכבדת את גילה ובחירותה.
    בהצלחה!
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המקרה בים
    ליאת
    18/04/2012

האם המקרה בים נחשב לאונס של נערים את האישה הזאת?
    האם אפשר להאשים אותם במשהו?

לקביעת תור
    סגירה
    המקרה בים

הוספת תגובה

• המקרה בים - תגובה

יניב רוזן
    19/04/2012

שלום ליאת,
    כול עוד יחסי המין נעשו בהסכמתה תמודעת ותמלאה של האישה הרי שלא מדובר באונס. מלבד זאת, חל איסור על התערטלות במקום ציבורי. אני מניח שהמשתתפים כוללת הגברת יואשמו בסעיף זה.
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער אלים
    רונית
    29/03/2012

שלום רב,
    אני שואלת בקשר לבני בן ה 12,יש לי עוד שלושה ילדים ,הוא השני.
    מאובחן כ ADHD מגיל קטן ותמיד היו איתו בעיות התנהגות ובעיות אלימות.
    הוא מציק הרבה לאחותו הקטנה,מקניט אותה,מרביץ לה.
    לאחרונה הוא החל "להחטיף" לי מדי פעם-אני אימו דרך אגב,הוא מקלל אותי,"יורד עליי" כשהוא ממש מתעצבן הוא יכול להעיף אגרוף. ניסינו לדבר איתו מס' רב של פעמים,אנחנו קונים לו מה שהוא מבקש,מנסים להיות בראש שלו והוא יכול להיות מתוק מאוד עד שהוא מתעצבן ,זה לא שהעניין הוא שאנו עדינים מדי איתו,אני אולי,בעלי הוא בחור קשוח ולא מוכן לסבול את ההתנהגות הזאת שלו ובכ"ז אנו מנסים בטוב.
    איך ניתן לפתור את זה? אנו ממש לא רוצים להוציא אותו מהבית אבל ניראה לי שאין שום פיתרון אחר,אני לא מוכנה בשום אופן להיות אמא מוכה,מה גם שהוא אמור לעלות לחטיבת הביניים שנה הבאה ואין לנו מושג איזה בית ספר יסכים לקבל אותו עם ההתנהגות הזאת.
    מה שעשינו כרגע לאור ההתפרצות הגדולה שלו אתמול שבמהלכה הוא היכה אותי,הודענו לו שמכיוון שהוא לא יכול לעזוב את הבית כרגע הוא על תקן של אורח בבית וצריך לקבל אישור לכל דבר שהוא רוצה,מותר לו להיות בחדרו ולצפות בטלוויזיה,כל השאר דורש אישור,אנחנו כבר לא יודעים איך לאכול את זה. אני מפחדת שהוא נמצא בקטוגריה של נוער עבריין ואין לי מושג איזו מסגרת מטפלת בזה.

אני מודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נער אלים

הוספת תגובה

• נער אלים - תגובה

יניב רוזן
    29/03/2012

שלום רונית,
    נראה שאתם עושים הרבה טעויות בחינוך ילדכם. הפערים ביניכם ההורים, חוסר הגבולות, תגובות לא ברורות, מתנות וכו.
    נסו להחליט על חוקים, גבולות והקפידו על תוצאות קבועות וידועות מראש. בשונה מהרבה פניות אחרות אני ממליץ לך בחום לפנות לגרום מקצועי שינחה אתכם בחינוך ילדכם ובהשגת שינוי התנהגותי.
    בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער אלים - תגובה

אבי יקיר
    01/04/2012

רונית שלום,
    מאחר והבן שלך מאובחן כבר מגיל צעיר כ ADHD, אי מאמין שפניתם לטיפול כלשהו בעבר.
    ואם היו מספר טיפולים, אני מציע לכם לאסוף במהירות את כל סיכומי הטיפול והיכנס לתהליך טיפול מיידי להורים וילדים/נערים הסובלים מ ADHD. תוכלו למצוא קבוצות תמיכה באינטרנט ומטפלים מומחים לבעיות קשב וריכוז. אתם כהורים חייבים לעבור טיפול, על מנת להתמודד עם בנכם, הנמצא בתחילת גיל ההתבגרות שכן לבעיות קשב וריכוז מתווספות כעת בעיות לא פשוטות.
    תקפידו על טיפול לאורך זמן.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטים חינוכיים נגד גזענות
    קרן
    11/03/2012

היי
    תוכלו בבקשה להמליץ לי על סרטים חינוכיים בנושא נגד גזענות?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• סרטים חינוכיים נגד גזענות - תגובה

יניב רוזן
    18/03/2012

שלום,
    אינני מכיר באופן אישי סרטים בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמריקה X

קייזרמן
    02/04/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עת להרוג

ידין
    04/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה התחילה עם קוק
    תוהה
    16/02/2012

חברה שלי, בת 17 ניסתה קוקאין, יש לה חברים מבוגרים והם הציעו לה.
    היא אמרה שזה מגניב ושהם אומרים שזה כמו ריטלין..
    מה בעצם ההבדל במה שקוק עושה למוח ולמה שריטלין עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    חברה התחילה עם קוק

הוספת תגובה

• חברה התחילה עם קוק - תגובה

יניב רוזן
    19/02/2012

שלום,
    ברמה הראשונית ריטאלין מעורר את הפעילות במוח, זה כול הדמיון עם הקוקאין. הידידים של החברה שלך משקרים לה. הקוקאין הוא סם מסוכן ביותר שיוצר תלות רגשית קשה מאד אצל המכור. הסם הזה הוא יקר מאד ולכן מהר מכפי שנדמה נאלץ המכור לעבור על החוק או כול ביטוי אחר של התנהגות חריגה כדי להשיג את הכסף הנדרש. עלייך להסביר לחברה שלך ששימוש בקוקאין זו בחירה גרועה מאד לחיים!!!! שימוש עם בוגרים ממנה שם אותה בסכנה גדולה מאד של פגיעה, ניצול ואף חמור מזה.
    אני מקווה שאני מצליח להעביר לך בתשובתי את הסכנה הגדולה בה נמצאת חברה שלך. עלייך להסביר לה זאת, וכמובן להימנע בעצמך!!!
    את מוזמנת לחזור לפורום כדי לקבל יעוץ נוסף באם קיים צורך.
    יניב 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה התחילה עם קוק - תגובה

אבי יקיר
    19/02/2012

שלום לך תוהה,
    ההתמכרות לקוק היא ההתמכרות לתחושה שיוצר הקוק. תחושה של חדות, שליטה, תחושה של יכולת גבוהה. הבעיה היא שהתחושות האלה "נדמות" לתחושות טבעיות של המשתמש. כדאי לבדוק מה קורה לחברתך למחרת השימוש. באיזה מצב רוח היא? חסרת סבלנות? מדוכאת? תוקפנית? כך תוכלי לראות את השינויים הנפשיים השליליים שגורם הקוק.
    מקווה שהיא תצליח לעצור בזמן!!!
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לחברה
    מישהי
    05/02/2012

היי
    אני כמעט בת 16 ואני חושבת שיש לחברה טובה שלי בעיה.
    אנחנו מכירות מכיתה ג', בכיתה ז' עברתי דירה למקום יותר רחוק וכל אחת הכירה חברים משלה אבל עד היום אנחנו חברות ממש ממש טובות.
    השנה היא עלתה לתיכון,הכירה חברים טובים חדשים שהם רוסיים כמוה (לא בקטע גזעני אבל זה קשור להמשך) ואני ממש שמחה בשבילה .
    בזמן האחרון אני שומעת ממנה שהיא יוצאת הרבה לשתות,שאפילו לעתים קרובות שהיא בבית היא לוקחת בקבוק בירה וודקה וכאלה והיא סיפרה לי שהיא התחילה לעשן. למרות שבתוכי רעדתי ופחדתי כי ידעתי שזה לא יכול להיות טוב,הגבתי בצורה הכי טובה שיש ורק אמרתי לה את הסכנות שתהיה מודעת אליהן בכל זאת.
    הבעיה היא שהיא משתמשת בזה שהיא רוסייה כתירוץ לזה שהיא יכולה לשתות,ואני לא חושבת שזה נכון.
    שתייה מזיקה לכל אחד לדעתי.
    חשוב לי לציין שזו ילדה מצטיינת בלימודים וילדה באמת טובה. וזה לא ממש מפריע לקשר שבינינו,אני פשוט נורא דואגת לה. ואם העניין יתדרדר זה יהיה נורא.
    מה אפשר לעשות? איך להגיב?
    תודה מראש, ומצטערת על החפירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לחברה

הוספת תגובה

• בקשר לחברה - תגובה

אבי יקיר
    06/02/2012

שלום מישהי,
    לצערי, איני רואה אותך מצליחה לשנות את חברתך.. היא מאמינה מאד בטיעונים שלה. יכול להיות שהיא משתמשת במוצא שלה כדי להראות כי היא מסוגלת לשתותולעשן.
    הדבר החשוב הוא שאת חייבת להתנתק ממנה. לא אוכל להסביר לך יותר.
    החברה שלך נמצאת בסיכון רב
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ

מישהי
    08/02/2012

אני לא מבינה בזה אבל לדעתי לנתק קשר עם חברה כל כך טובה שלי זה קצת קיצוני.
    אני לא ממש דיברתי איתה על זה שהיא צריכה להפסיק, כי לא רציתי לצאת אימהית.
    בגלל זה רק אמרתי לה שלדעתי זה מסוכן אבל שתעשה מה שבא לה.
    אני צריכה ממש להלחיץ אותה ולהגיד לה שחשוב שתפסיק?
    אני לא חשופה ליום יום שלה, אבל לפי מה שהיא מספרת היא שותה ביציאות,והיא אמרה שזה לא לחץ חברתי כי זה קורה גם שהיא לבד בבית לפעמים.
    אתמול היא אמרה לי שהיא רוצה לנסות להפסיק לעשן (היא מעשנת לפי מה שהיא אומרת 5 סיגריות בשבוע אולי יותר) כי הסכנות של זה מלחיצות אותה.
    ושוב חשוב לי להדגיש שזו ילדה טובה,בדרך כלל שקולה למעשים שלה.
    אני לא יודעת מה השתבש במחשבה שלה השנה..
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה יש?
    אלמונית
    01/02/2012

שלום,
    אני מעשנת (גם סמים) ושותה כבר קרוב ל 5 שנים, בזמן האחרון התחלתי לקבל התפרצויות זעם ודיכאון (יכול להיות שזה בגלל שהתחלת להפחית בסמים?! כי הייתי כל היום מעשנת והיום רק פעם או פעמיים ביום)
    ובעיקר מי שסובל מזה זה משפחתי,זה מגיע למצבים מאוד לא נעימים אם זה צעקות יריקות והשלכת חפצים שרק אחרי שעובר לי הקריז אני מסוגלת לחשוב ואז אני מתחרטת, ההורים שלי יודעים שאני עישנתי (הם עשו לי "גמילה ביתית") אבל אני מאמינה שהם כבר שמים לב מתי אני מעשנת, הם עברו את שלב ההכחשה ועכשיו הם בשלב הבושה הם מנסים להחביא אותי בבית כדי שאני לא יהרוס להם את השם שזה יותר משגע אותי וגורם לי לעשן דווקא,סמים זה כיף אבל מגיע שלב שאתה צריך להפסיק,אני פשוט לא רוצה לעבור את כל הקריזות והדיכאון לבד אני בחורה מאוד שמחה אבל לפעמים אני מגיעה לשלב שבו אני חושבת בשביל מה אני בעולם...המשפחה שלי היא לא בדיוק המקום לחפש בו תמיכה ביחוד כשמתביישים בך וקוראים לך בשמות שכואב לי להגיד אותם..אז רציתי לדעת אם אתם מכירים מרכזי גמילה בירושלים שלא דורשים אישפוז..באינטרנט מופיעים מרכזים עם אישפוז (כמו זה שנימצא בליפתא),ואני לא רוצה לעצור את החיים שלי בשביל הגמילה..

לקביעת תור
    סגירה
    איפה יש?

הוספת תגובה

• איפה יש? - תגובה

יניב רוזן
    04/02/2012

שלום לך,

אני שמח שאת פונה לקבלת עזרה בפורום. חבל שלא ציינת אילו סמים את מעשנת, ואת גילך.
    הביטי, התפרצויות זעם ודיכאון הם תסמינים אופיניים לתהליך גמילה- גם הפחתה.
    יתרה מכך, בתהליך הגמילה ישנה "הצפה" רגשית קשה אצל המכור. התופעות הללו עשויות להיות הרבה היותר קשות מהתסמינים הפיזיולוגים. לכן, בתהליך הגמילה ובזמן שלאחר מכן, המכורים מקבלים תמיכה של איש מקצוע כדי לתת ביטוי להתפוצצות הרגשית הזו.
    המצב המשפחתי שלך אינו מוסיף למורכבות הדברים. ברור כי גם ההורים שלך זקוקים לעזרה ותמיכה של איש מקצוע כדי שילמדו להיות לצידך ולקדם את תהליך ההחלמה.
    להיות נקי זו עבודה קשה לא לפות מלהשתמש בסמים. אני אומר זאת משום שהתבטאותך: "אני לא רוצה לעצור את החיים שלי" אינו עוזרת לך להתחיל תהליך של נקיון.
    ישנם מרכזי גמילה אשר מציעים תהליך של 3-4 שבועות כדי לעזור למכור ל"התנקות". רוב המכורים ממשיכים משם לקהילה לתהליך של שנה (אם כי לא תמיד זה חובה- כמדומני).
    השאלה הגדולה כעת האם נגמרו לך הכוחות להתמודד מול הסם, או שעדיין יש לך את הכוחות הללו. לטעמי האישי, אם יורשה לי, המקום בו את עדיין מציבה תנאים להחלמה מעידה על כך שאינך כנועה מספיק. אני אומר זאת משום שראשית עלייך לפנות ליחידה לנפגעי סמים בירושלים כדי לקבל מידע ולהתחיל טיפול אשר יובילך למקום המתאים.
    אנא פני לקבלת טיפול מתאים. דברייך מעידים על מצוקה קשה. לבד זה בלתי אפשרי!!!
    בהצלחה,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרות מקצועית
    אייל
    31/01/2012

שלום
    אפשר להמליץ בבקשה על ספרות מקצועית להורים לילדים שמתגלים כאלימים בגילאי 10 בערך?

לקביעת תור
    סגירה
    ספרות מקצועית

הוספת תגובה

• ספרות מקצועית - תגובה

אבי יקיר
    01/02/2012

ספריו של פרופ חיים עומר: הסמכות ההורית, השטן שביננו מתאימים מאד
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה