פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכי לורי
    רחל
    30/12/2009

לסבא שלי יש תוכי מסוג לורי . התוכי בן שנתיים בערך. עד עכשיו התוכי היה נחמד ורגוע, ולאחרונה התחיל לנשוך את סבא שלי (ורק אותו) לכן סבא שלי רוצה לתת לי אותו.
    אני חוששת מכיוון שהתוכי מעולם לא היה אצל וטרינר, ולי יש ילדים קטנים. האם התוכי יכול להעביר מחלות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכי לורי

הוספת תגובה

• תוכי

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

אני ממליצה להפנות את שאלה זו לוטרינר המתעסק בחיות אקזוטיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אוזניים
    לינוי
    30/12/2009

שלום, הכלב שלי הוא לברדור מעורב בן 7 וחצי.
    מאז ומתמיד הוא סבל וסובל מכאבי אוזניים שמתבטאים בנענועי אוזניים וגירוד.
    מה אפשר לעשות וכיצד אפשר לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי אוזניים

הוספת תגובה

• כאבי אוזניים

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

לברדורים הינם גזע אשר סובל פעמים רבות מבעיות אוזניים. דלקות אוזניים כרוניות עלולות להיות מאוד מתסכלות לכלב ולבעלים כאחד. הטיפול יכול לקחת הרבה מאוד זמן וחשוב להתמיד ולא להישבר.. ראשית יש לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר. יתכן והוטרינר יבצע משטחים מהאוזן על מנת לראות מאיזה רקע הדלקת, שמרים חיידקים וכדומה. במקרים כרוניים לפעמים מומלץ לקחת דגימה מהאוזן ולשלוח למעבדה חיצונית לבדיקת תרבית ורגישות. בדיקה זו מבודדת את החיידק הספציפי האחראי לדלקת ומתאים לו את האנטיביוטיקה הספציפית כך שהטיפול בסופו של דבר יותר יעיל.
    הטיפול לרוב כולל טיפות אוזניים, שטיפות אוזניים ולעיתים יש צורך גם לתת אנטיביוטיקה לפה.
    דלקות אוזניים הם מאוד כואבות ומציקות לכלב ולכן חשוב לאבחן ולטפל בהקדם.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי לגורת חתול?
    שרון
    29/12/2009

יש לי גורת חתולים בחצר, בת כחצי שנה. לפי כשבוע שמתי לב שהיא "נחמדה" מדי ולא בורחת והבנתי שכנראה חולה. לקחתי אותה לוטרינר ביום שני לפני שבוע ומאז אנחנו אצלו כמעט כל יום. הגורה הייתה עם חום גבוה ומאוד מיובשת. היא קיבלה נוזלים, אנטיביוטיקה ונעשו בדיקות דם. הבדיקות הראו ש: ספירת כדוריות דם לבנות שואפת לאפס! אין לה איידס חתולי. תפקודי כליות וכבד בסדר.
    אחרי 3 ימים היא הרגישה יותר טוב, ללא חום, ספירות כדוריות לבנות השתפרה משמעותית.
    ביום שבת התחילה בעייה נוספת. כנראה היה זיהום תת עורי. כל צד שמאל שלה היה מוגלה מתחת לעור והעור ממש נפרד מהגוף. כמובן ששוב הגענו לוטרינר. הוא ניקה את המקום. שם חבישה ( שצריך להחליף כל יומיים) ואמר שהעור כנראה יפול אך במקומו יצמח חדש. לא לדאוג. בזמן החבישה הראשונה וגם למחרת כאשר החליפו תחבושות, החתולה עברה הרדמה כי זו פעולה כואבת.
    ומאז יום שבת היא בעצם לא קמה. היא שוכבת לרוב על הצד ונראה כאילו אין לה לגמרי כוח ברגליים הקדמיות. היא נורא מסכנה. אפילו שירותים זו משימה בלתי אפשרית ואני נאלצת להחזיק אותה בחול כי אפילו לשבת היא כמעט לא יכולה.
    האם זה יכול להיות תופעת לוואי של ההרדמה? האם יש סיכוי שזה יעבור?חתול לא יכול לחיות חיים תקינים בצורה כזו! אשמח לכל הצעה כי ממש כואב לי עליה ואני מאוד רוצה שהיא תבריא. מובטח לה אצלי בית חם ( בתוך הבית ובלי רחוב לחלוטין )!

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיכוי לגורת חתול?

הוספת תגובה

• זיהום

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

השפעות של הרדמה אמורים לחלוף לאחר מספר שעות. יתכן ואם החתולה היתה במצב גופני יורוד שיקח לגוף יותר זמן להתגבר על ההרדמה. במידה והיא לא מתאוששת יש לקחת אותה חזרה לוטרינר בהקדם, חשוב לראות שהיא מתחזקת, אוכלת ושותה ונותנת צרכים. במידה ואין שיפור יתכן והיא תזדקק לאישפוז לצורך קבלת נוזלים ותרופות עד שהיא תתחזק.
    האם החתולה מטופלת באנטיביוטיקה? עם הסטוריה שאת מתארת ועם זיהום נרחב בעור חשוב להקפיד על מתן אנטיביוטיקה על מנת לעזור לגוף להחלים. יתכן שהזיהום העורי הוא שגרם לכל הבעיות מלכתחילה ופשוט היה קשה לזהות זאת בהתחלה.
    בעזרת טיפול צמוד ואולי אף אישפוז (תלוי במצבה) יש סיכוי שהיא תצא מזה. חשוב להית בקשר עם הוטרינר לגבי כל שינוי במצבה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל יורינרי
    שיר
    29/12/2009

שלום,
    יש לי כמה חתולים בבית.
    לאחד מהם הייתה חסימה בדרכי השתן לפני כמה שנים - ואז הוא היה צריך לעבור לאוכל רפואי.
    בהתחלה השתמשנו באוכל C/D ואחר כך עברנו לכל מיני סוגים של אוכל יורינרי.
    גם החתולים האחרים אוכלים את זה (וגם אוכלים אוכל אחר רגיל בנוסף)
    אמרו לי שהחתול שהייתה לו חסימה צריך לאכול אוכל רפואי כל חייו.
    לפני כמה זמן אמרו לי שאוכל יורינרי לא טוב לתת כל כך הרבה זמן. מקסימום חצי שנה.
    אז מה החתול שלי שעבר חסימה צריך לאכול? מצד אחד הוא צריך אוכל רפואי כל חייו מצד שני אסור לתת את זה יותר מחצי שנה?איך זה בדיוק מסתדר?
    האם האוכל C/D זה כמו יורינרי אחר עם הגבלת זמן?
    או שהאוכל C/D זה האוכל שהוא צריך לאכול כל חייו ואין בעיה לאכול את זה כל החיים כמו אוכל יורנרי אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל יורינרי

הוספת תגובה

• מזון לבעיות שתן

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

שלון שיר, רני מבינה את הבילבול שלך ובהחלט התשובה שקיבלת לא הגיונית. אולי הכוונה היתה למזון ספציפי. כעיקרון יש מספר חברות שמייצרות מזון רפואי לבעיות שתן: הילס c/d , רויאל קאנין יורינרי, פרו פלאן UR וכו, אינני יודעת לאיזה מזון התכוונת ולגבי איזה מזון ענו לך. כעיקרון מזונות אלו מיועדים לתולים עם בעיות שתן ובהחלט ניתן לאכול אותם לכל החיים.
    כדאי להתייעץ עם הוטרינר המטפל אשר מכיר את ההסטוריה הרפואית של החתול ולראות מה ההמלצה שלו.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול חסר עין
    ספיר
    27/12/2009

שלום, שאלתי היא:
    בד"כ יש אצלי ליד הבית חתולי רחוב שאנחנו נותנים להם אוכל והיום ראיתי שהיה אצלנו חתול חסר עין אחת..
    רציתי לדעת האם חוץ מזה שראייתו פחות טובה יש סיכוי שהוא נפגע מעוד בחינה....?

ספיר

לקביעת תור
    סגירה
    חתול חסר עין

הוספת תגובה

• חתול חסר עין

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

מבלי לראות ולבדוק את החתול קשה לי לומר האם יש לו בעיות נוספות. חתולים רבים סובלים מבעיות עיניים אשר עלולות להתדרדר עד כדי אובדן ראיה בעיניים. יתכן וזה משהו שקרה לו בגיל צעיר והוא רגיל לחיות במצב זה. חשוב לראות שאין הפרשות מהעיניים או מהאף, שהחתול נראה בסך הכל בריא ושהוא אוכל בתאבון.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ספיר
    05/01/2010

ייתכן אבל שעקב זה שחסרה לו עין הוא רגיש יותר מבחינה בריאותית למחלות, זיהומים באזור??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר קרן פרץ
    11/01/2010

לא כל כך הבנתי את השאלה.. זיהומים היכן, בעין? אם אין הפרשות מהעין או נפיחות באזור סביר להניח שהעין לא מזוהמת. באופן כללי אובדן של עין לא בהכרח צריכה להפוך את החתול לרגיש יותר למחלות. תלוי מה הסיבה שבגלל הוא איבד את הראייה.
    בסך הכל אם החתול נראה ערני, חיוני, אוכל בתאבון סביר להניח שהוא מרגיש בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, תודה על תשובתך

ספיר
    16/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב צולע
    דרנש
    26/12/2009

הכלב מסוג תחש צולע באחת הרגליים האחוריות
    אין לו מצב רוח
    לא רוצה לעלות על המיטה

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב צולע

הוספת תגובה

• צליעה

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

אני ממליצה לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר בהקדם האפשרי. צליעה יכולה לנבוע מהרבה סיבות, מכה, פגיעה במפרק הברך או האגן, בעייה באחר מהדיסקים בגב. כלבים מסוג תחש סובלים פעמים רבות מפריצות דיסק. אם מדובר על בעיה מסוג זה כדאי לאבחן זאת בהקדם על מנת שהמצב לא ידרדר. נשמע שלא משנה מה הבעיה הכלב לא מרגיש טוב ושזה מאוד מפריע לו, קחי אותו לוטירנר לצורך איבחון וקבלת טיפול מתאים.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    מ
    23/12/2009

הכלבה שלי מסוג ווימרנר לקתה הבוקר בשבץ מוחי כך נראה , דבר זה קרה לה כבר בעבר לפני כמה שבועות וחזר הבוקר. האם יש משהו שניתן לעשות??

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• אירוע נוירולגי לכלבה

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

אני ממליצה לקחת את הכלבה לבדיקה אצל הוטרינר בהקדם האפשרי. אירועים נוירולוגים, הקשורים למערכת העצבים, יכולים לנבוע מהרבה מאוד סיבות: בעיות באיברים שונים בגוף, בעיות בלב או בעיות במערכת העצבים עצמה. ראשית יש לתאר לוטרינר מה התרחש באותו אירוע. בהמשך הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מלאה של הכלבה על מנת לראות אם יש חסרים נורולוגים בעקבות האירוע. בהתאם לתוצאות הבדיקה הוא ימליץ לכם על בדיקות נוספות או טיפול אשר יש לתת. הרבה דברים הינם ברי טיפול ולכן חשוב לאבחן את הבעיה ולתת את הטיפול המתאים. אירועים כאלו שחוזרים על עצמם בתדירות גבוהה עלולים לגרום לנזק לכלבה ולכן חשוב לקחת אותה לוטרינר לצורך בדיקה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חתול יכול להדביק תינוק?
    טל
    22/12/2009

שלום רב
    חתולתה של אחותי כבר מבוגרת מאוד.. מתקרבת לשמונים ולאחרונה החלה להקיא הרבה בביתה והיתה מאושפזת לצורך עירוי- יש לה בעיה עם הכליות. נכון להיום אין פתרון ממשי מלבד עירוי קבוע מידי יום בבית

שאלתי נחלקת לשניים:
    האם החתולה יכולה להדביק תינוק בן שמונה חודשים? אין אומנם ממש מגע עימו אבל הוא החל לזחול ויכול לשוטט בבית באזורים בהם הקיאה למשל

שנית, האם כלב יכול להדבק? יש להם גם כלב

תודה

הוספת תגובה

• חתולה עם בעיית כליות

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

ראשית יש לדעת במה אובחנה החתולה. אם מדובר על כשל כליות זה לא מדבק מבעל חיים אחד לשני ולא לבני אדם. כמובן שיש לנקות את הקיא ואת האזור שבו היא הקיאה היטב על מנת לשמור על הגיינה בסיסית לכם ולתינוק החדש.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע האף של הכלב שלי השתנה
    מור
    21/12/2009

יש לי כלב בן 11 חודשים, הוא מעורב בפינצ'ר ועוד סוג לא ידוע.
    עד עכשיו האף שלו היה בצבע שחור ועכשיו פתאום הצבע השתנה וכל מרכז האף הפך לצבע חום בהיר כאילו שהאף דהה!
    רציתי להוסיף שהחלפתי לו אוכל..
    ממה זה נובע, והאם צריך טיפול כלשהו?
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    צבע האף של הכלב שלי השתנה

הוספת תגובה

• שינוי צבע האף

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

שלום מור, סביר להניח שהשינוי בצבע לא נובע משינוי המזון. האם ישנם שינויים נוספים בצבע הפרווה באזור? האם פרט לכך הכלב מתנהג כרגיל? קשה לי לומר ממה זה נובע והאם זה מצריך טיפול מבלי לראות על מה מדובר. ישנם שינויים שעלולים להתרחש עם הגיל. ישנם מקרים של שינוי צבע עקב חשיפה לשמש. במידה והאזור גדל או שיש שינוי צבע נוסף כדאי לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליעה חוזרת אצל כלבה
    בלה
    20/12/2009

שלום רב,
    לפני כחודש כלבתנו בת 8 התחילה לצלוע על רגל קדמית.בבדיקה לא מצאנו כלום ואחרי יום היא הפסיקה כאילו לא קרה כלום.אתמול זה הופיע שוב וגם אחרי יום נפסקה הצליעה.האם חסר לה ויטמינים או קלציום?או הסיבה יותר רצינית?

לקביעת תור
    סגירה
    צליעה חוזרת אצל כלבה

הוספת תגובה

• צליעה

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

שלום בלה, האם הצליעה חוזרת לאחר פעילות מאומצת או טיול ארוך שעשיתם? האם היא מתרחשת בדרך כלל כשהיא קמה משינה. חשוב לנסות לראות האם שני האירועים חזרו על עצמם לאחר פעילות מסוימת. מאחר והצליעה שוב חזרה כדאי לקחת את הכלבה שוב לבדיקה אצל הוטרינר על מנת לנסות למצוא בכל זאת את מקור הבעיה. יתכן וכדאי לבצע צילום רנטגן של הרגל.
    חסר בסידן איננו דבר נפוץ וסביר להניח שזו אינה הבעיה. יכול להיות שהוטרינר יוכל לזהות את הבעיה יותר בקלות אם תקחו את הכלבה אליו ביום שבו היא צולעת על מנת שהוא יוכל לנסות לאבחן מאיזה אזור ברגל נובעת הצליעה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים לחתולה
    שירלי
    20/12/2009

יש לי חתולה בת חודשיים וחצי שאימצתי והייתה לה דלקת עיניים לפני שלקחתי אותה והיא טופלה בטרמיצין. סיימתי את הטיפול אך הדלקת שבה. מה כדאי לעשות? ואם להמשיך להשתמש במשחה, לכמה זמן?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים לחתולה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים

שיר
    29/12/2009

סיימת את הטיפול ועדין יש דלקת?
    להתייעץ עם הוטרינר, כנראה צריך טיפול אחר.
    לדבר עם הוטרינר מהר! בעיה בעיניים שלא מטופלת בזמן יכולה לגרום לעיוורון!

בריאות לחתולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים לחתולה

ד''ר סמדר טל
    02/01/2010

כדאי לקחת את החתולה לבדיקה אצל הוטרינר, יתכן ויש צורך בטיפול נוסף מעבר לטרמיצין. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מלאה לחתולה ויוכל לראות האם מדובר בדלקת עיניים פשוטה, כיב או כל בעיה אחרת.
    בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון חתולים
    יעל
    19/12/2009

ברשותינו חתול סיבירי בן 3 מסורס. ברצוני לקבל מידע לגבי איכות המזון של היצרן - Arkat Arkensas.

לקביעת תור
    סגירה
    מזון חתולים

הוספת תגובה

• מזון חתולים

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

שלום יעל, במסגרת פורום זה אינני יכולה להמליץ על מזון כזה או אחר. אני ממליצה להתייעץ עם הוטרינר שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    מירי
    19/12/2009

בוקר טוב לכולם .
    יש לי כלב צ'יאואה עם פינצ'ר שמידי פעם יש לו דם בצואה . בערך ב - 3 חודשים
    האחרונים היה לו 5 פעמים שכל פעם כ 4 - ימים . כשאני אומרת דם בצואה אני
    מתכוונת להרבה דם . הוא מאוד רזה , כפוף ולא אוכל כל כך טוב .
    מה זה יכול להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

שלום מירי, בן כמה הכלב שלך? מה הוא אוכל? דם בצואה הוא בהחלט דבר לא תקין שיש לבדוק את הסיבה לכך בהקדם האפשרי. הדם יכול לנבוע מהרבה סיבות: מטפילי מעיים למיניהם, אכילה של מזון שונה מהרגיל, מחלות מעיים וכו'. אני ממליצה לקחת את הכלב לבדיקה אצל הוטרינר בהקדם. גם אם הבעיה נעלמת עובדה שכל פעם זה חוזר כך שכנראה שהבעיה לא באמת נפתרה. כדאי להתחיל בשלב ראשון מבדיקה גופנית מלאה על ידי הוטרינר ובדיקת צואה. בהתאם לתוצאות הוטרינר יחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט בשתי העיניים
    סיון
    19/12/2009

לקרן וסמדר שלום רב
    שמי מיטל וברצוני להתייעץ איתכם על בעייה
    כלבתי בונה בת 14 סובלת מקטרט בעיניים וכותוצאה מכך היא לא רואה דבר
    מה עלי לעשות?
    תודה רבה
    נ.ב
    האם כדאי ניתוח
    או שיש פיתרון אחר

לקביעת תור
    סגירה
    קטרקט בשתי העיניים

הוספת תגובה

• קטרקט

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

שלום מיטל, במקרים של קטרקט מלא בהם יש אובדן מלא של הראייה ניתן לבצע ניתוח על מנת לשפר את הבעיה. את הניתוח מבצעים וטרינרים אופטלמולוגים (רופאי עיניים) מומחים. בשלב ראשון כדאי לקחית את הכלבה לבדיקת עיניים על מנת לשהוטרינר המומחה יוכל לוודא כי אכן מדובר בקטרקט ובאיזה שלב של הקטרקט. בהתאם למצב הוא/היא יוכלו להציע לך את האופציות לטיפול וכך תוכלי לקבל החלטה מושכלת בנושא.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים לעת זקנה
    דקלה
    17/12/2009

שלום,

הכלב שלי טרייר בינוני-קטן בגיל 14. לא היה פעיל במיוחד בחייו הבוגרים (רק מטייל 4 פעמים ביום וקופץ על הספה).
    לאחרונה שמנו לב שכשהוא זז נשמעים קולות "קליקים" מהגב שלו. האם זה מעיד על בעיה רפואית? האם יש סיבה לפנות לוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה
    קליקים לעת זקנה

הוספת תגובה

• קליקים

ד''ר קרן פרץ
    02/01/2010

ה"קליקים" אשר אתם שומעים עלולים להעיד על בעיה. אני חושבת שבגיל 14 לא יזיק שוטרינר יבדוק את הכלב. ראשית הוא יוכל לראות האם הקליקים מקורם מהגב או הרגליים, האם ישנם אזורים שכואבים והאם יש משהו שניתן לתת לו על מנת להקל עליו. כמו כן, באותה הזדמנות, הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מלאה ויראה האם ישנם סימנים נוספים לבעיה. יתכן ויש תוספי מזון, תרופות או דברים נוספים שניתן לעשות על מנת להקל על הכלב ולשפר לו את איכות החיים.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה