פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבה בת חצי שנה שמקיאה ולא אוכלת
    לאה
    01/12/2009

יש לנו כלבה מסוג פינצ'ר כבר כ-12 שעות הכלבה מקיאה נוזל כתום כזה ולא אוכלת כלום היא גם אפתית מה עושים לפני יומיים היא ברחה לנו החוצה למשך של כשעה אני לא יודעת אם היא אכלה משהו בחוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקאות וחוסר תאבון.

ד''ר קרן פרץ
    07/12/2009

שלום לאה, יש לקחת את הכלבה לוטרינר בהקדם האפשרי. חוסר תאבון, הקאות ואפתיה הינם סימנים מאוד מדאיגים. בת כמה הכלבה? מה היא אוכלת? הקאות יכולות לנבוע מהרבה סיבות- טפילי מעיים, גופים זרים, אכילה של זבל, בעיות באיברים פנימיים כמו כליות כבד וכו'. האפשרויות הן רבות ולכן חשוב מאוד מאוד לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית ובהתאם לממצאים יחליט על המשך איבחון/ טיפול. יתכן והוא ימליץ על צילום רנטגן או בדיקות דם. חשוב לקבל טיפול בהקדם על מנת למנוע התייבשות והמשך התדרדרות של הכלבה.
    בהצלחה ורק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקס הלוחם
    רוית
    30/11/2009

לדר' סמדר שלום .
    ראשית תודה על תגובתך מה 15.11 . מקס התחיל לצאת ,אכן התייעצתי עם הוטרינר שלו והוסבר לי איך להרגיל אותו . בימים האחרונים שמתי לב שחל שינוי בקול שלו -מיללות די חזקות לעתים , הפך קולו לצרוד ובקושי נשמע ,אני קוראת לזה קול ענות חלושה .. הוא גם די ישנוני ,אם כי אני מנסה לבדוק את האינסטינקטים והתגובות -ויש לי הרגשה שהם די בסדר .בכל זאת הקול הזה מטריד אותי . מה את מציעה ?אגב ,האם העובדה שיוצא החוצה מעלה את סיכוייו לחלות במחלות?
    אכן דיברתי עם בעליו הקודמים וביקשתי את התיק הרפואי שלו .
    מקווה שהדבר לא יפריע לי בעתיד לארח חתולים נוספים .

לקביעת תור
    סגירה
    מקס הלוחם

הוספת תגובה

• מקס הלוחם :)

ד''ר קרן פרץ
    07/12/2009

שלום רוית, אני שמחה לשמוע שמקס מסתגל יפה לביתו החדש. שינוי בקול וישנוניות יתר יכול להצביע על בעיה רפואית וכדאי לקחת אותו לבדיקה אצל הוטרינר.
    חתול שיוצא מהבית בסכנה גבוהה יותר לחלות במחלות מאחר והוא נחשף לחתולים אחרים, מסתובב והולך היכן שיש חתולים אחרים. כמו כן הוא בסכנוץ מפני אנשים, מכוניות וכו'.
    חשוב לוודא שהוא אוכל עושה צרכים, לא מקיא או משלשל. אך, במידה והישנוניות והצרידות נמשכים אני ממליצה לקחת אותו לבדיקה אצל הוטרינר.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה
    משה
    30/11/2009

שלום . לפני כחודש וחצי אימצנו חתולה מצער בעלי חיים והילדים מאוד שמחים אך לצערנו הופיעה לה פיטריה אצל הילדים 2 על העור ואחד על הקרקפת . החתולה ביקרה אצל הוטרינרית וקיבלה טיפול תרופתי וכן הילדים. מה שרציתי לדעת האם עליי לצפות לעוד הפתעות כגון זאת המתסכלת .
    אין לי כוח ולא זמן וממש הילדים סובלים .תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה

הוספת תגובה

• פטריה

ד''ר קרן פרץ
    07/12/2009

שלום משה, אני מבינה את הקושי והסבל וטוב שלקחתם את החתולה לבדיקה אצל הוטרינרית. חשוב שהכלבה תקבל טיפול לפטריה בסירופ או כדורים על מנת להיפטר מהפטריה.
    לגבי הפתעות הצפויות בהמשך- חשוב שהחתולה תהיה מחוסנת באופן שיגרתי. חשוב לטפל באופן קבוע בטיפול מונע פרעושים ובכדורים כנגד תולעי מעיים. אתם יכולים לבצע בדיקת צואה אצל הוטרינרית על מנת לשלול טפילי מעיים נוספים שיתכן ויש לה.
    יש לקחת בחשבון שחתול היוצא מהבית בסכנת הדבקה גבוהה יותר מאשר חתול הגר רק בתוך הבית.
    כשלוקחים בעל חיים תמיד יש סכנות לתחלואות ובעיות ולא ניתן לצפות הכל מראש. חשוב לדאוג שהחתולה תהיה מטופלת ולדאוג לבדיקות תקופתיות אצל הוטרינרית.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וטרינר לצ'ינצי'לה
    אירה
    28/11/2009

היי, רציתי בבקשה לדעת איפה יש וטרינר באזור חדרה שמתעסק בצ'ינצ'ילות?

לקביעת תור
    סגירה
    וטרינר לצ'ינצי'לה

הוספת תגובה

• צ'ינצ'ילה

ד''ר קרן פרץ
    30/11/2009

אני ממליצה לחפש באינטרנט או להפנות את השאלה לפורום המתעסק בחיות אקזוטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר להשיג צ'ינצ'ילה ???

אלין
    02/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון
    גלי
    26/11/2009

יש לי כלב בן שנתיים קטן וביממה האלרונ אינו אוכל
    הוא נראה חיוני ועירני אך ללא תאבון.
    מה עושים?
    כמה זמן זה נורמלי שלא אוכל?
    מתי לדאוג?
    גלי

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון

הוספת תגובה

• חוסר תאבון

ד''ר סמדר טל
    30/11/2009

האם הכלב מחוסן? האם הצרכים שלו תקינים? האם היו שילשולים או הקאות? האם החלפתם לו את המזון? במידה והחוסר תאבון ממשיך אני ממליצה לקחת את הכלב לבדיקה אצל וטרינר. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מלאה של הכלב ויוכל לנסות למצוא את מקור הבעיה. גם אם הכלב חיוני ושמח, חוסר תאבון שנמשך איננו דבר תקין ויש לברר את המקור לכך.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג סיני בת חצי שנה
    שמרית
    25/11/2009

שלום ,
    יש לי כלבת פג סיני בת חצי שנה, שמה פגי, ורציתי לברר לגבי כמה דברים.
    1. עד כמה הכפל שיש לה באיזור האף יכול לגרום לבעיות? מבחינת ליכלוך נכון יש ואני דואגת לנקות לה מדי יום כך שהיא אינה מתגרדת כלל. הכפל אינו נוגע בעיינים שלה כך שאני לא מבינה אך עלול לגרום לעיוורון בעתיד. (אני אומנם לא וטרינרית אך איני רוצה להכניס את פגי לניתוח שלא חייבים לבצע) .
    2. האם זה בריא שהיא יושבת ליד תנור חימום? כאילו אני מניחה שגם לה קר אבל ליד התנור היא בוערת ולפעמים עושה הרושם ש"התייבש לה הפה" סוג של חנק. עושה הרושם שלפעמים אין לה את ההבחנה בין טוב לרע.
    3. אני יודעת שהיא קרובה לתקופה של מחזור. מה נהוג לשים לכלבים? (היא בכול זאת בבית ועולה על מזרונים)
    הבורות והפחד על פגי מגיעים מכך שאת הכלבה הראשונה גנבו כשהיתה עוד ממש קטנה והשניה מתה אחרי ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה
    פג סיני בת חצי שנה

הוספת תגובה

• כלבת פאג

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

שלום שמרית,
    הקפלים באזור האף של כלבי פאג עלולים להפריע בהמשך החיים לראיה בעקבות שערות המתחכחות בעיניים. האם הדבר יהיה בעייתי אצל פגי תלוי מאוד במבנה הפנים שלה והוטרינר שלכם יוכל לחוות דעה על כך.
    לגבי התנור חימום חשוב מאוד לשים לב שהיא לא יושבת קרוב מדי לתנור. פעמים רבות כלבים וחתולים לא שמים לב לעוצמת החום והם עלולים להיכוות כתוצאה מישיבה קרובה מדי לתנור. כדאי למנוע ממנה לשבת בצמוד לתנור או להשתמש באמצעי חימום אשר לא עלול לגרום לכוויות.
    הייחום הראשון מתרחש ברוב הכלבות בגיל חצי שנה אבל יש כלבות המתייחמות קודם וש כאלה שמתייחמות מאוחר יותר. לפעמים הייחום הראשון הוא "שקט", כלומר, כמעט ללא סימנים ולא תמיד אפילו הבעלים יבחינו בכך. באופן כללי כשיש ייחום לכלבה יש הפרשות אדמדמות מאבר המין שלה. כמות ההפרשות משתנה בין כלבה לכלבה. במידה והכמות גדולה ומפריעה לכם ישנם תחתונים מיוחדים המיועדים לכלבות אשר ניתן לשים להן על מנת למנוע טיפטוף של ההפרשות בבית. בכל מקרה בתקופת הייחום היא תמשוך אליה הרבה זכרים וחשוב מאוד למנוע מהם לעלות עליה מאחר והיא צעירה מדי להמליט. במידה ואתם מעונינים בגורים יש לחכות לפחות לגיל שנה וחצי. במידה ואתם לא מעונינים בגורים מומלץ לעקר אותה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה ערסית
    צ'שר
    25/11/2009

מזה 6 שנים יש לנו חתולה רחוב שלקחנו לביתינו ,היא שופעת תעלולים והולכת מכות עם כול חתול אחר בסביבה, כתוצאה מזה היא נפצעת ואנחנו בד"כ לוקחים אותה לרופא ,זה קורה אחת לחצי שנה וזה ממש מטריד, היא מאוד מופרעת גם בהתנהגותה בבית, מה עלינו לעשות כיצד אפשר אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה ערסית

הוספת תגובה

• חתולה מופרעת

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

האם החתולה מעוקרת? האם היא מנסה גם לתקוף אתכם? האם היא יוצאת מהבית?
    במקרים של בעיות התנהגות ניתן לנסות לפנות לוטרינר המומחה לבעיות התנהגות. לעיתים ניתן לפתור בעיות התנהגות בטיפול התנהגותי עם או בלי טיפול תרופתי. ראשית כדאי לקחת אותה לוטרינר לצורך בדיקה רפואית כללית, לודא כי מצבה הבריאותי תקין. הוטרינר ישאל אותכם מספר שאלות לגבי החתולה והסביבה בה היא חיה. בהמשך הוא יוכל לעזור לכם בטיפול התנהגותי ואולי בשילוב עם תרופות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת רפואית
    אורלי
    24/11/2009

יש לי כלבה מסוג רועה איטלקי בת 10 שבימים האחרונים היא מדרדרת במהירות.היא מתקשה ללכת,מתקשה לנבוח,ממעטת לאכול ונראה כאילו אבדה או "שכחה" את כל הפונקציות הבסיסיות שלה.
    ברקע-מטופלת לבריחת שתן מזה שנה ובחצי שנה האחרונה סבלה מגרד בלתי נשלט ומטופלת בVETARAXOID.כמו כן,הוצאנו לה גידול עורי ממאיר לפני מספר חודשים.
    בדיקות דם שעברה ואקג פוענחו כתקינים.בUS-ממצא בחזה ובבטן שטיבו לא ברור.
    האם יש לכן איזשהי השערה לגבי איזה תהליך יכול להיות כל כך מהיר והאם מחשבה לגבי טיפול.לציין,כי אינפוזיה של סטרואידים ונוזלים אושששה אותה מעט,אך אחרי יומיים היא שוב הדרדרה.אנא רעיון...

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת רפואית

הוספת תגובה

• כלבה חולה

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

שלום אורלי, צר לי לשמוע על מצבה של כלבתך. מתי בוצעו כל הבדיקות שאת מתארת-דם, אקג,US? איזה גידול הוצע ומה היה הממצא הלא ברור ב-US? האם את האולטראסאונד ביצע רופא וטרינר מומחה? לצערי על מנת לתת חוות דעת רפואית ולהעלות השערות במה מדובר אני צריכה את תוצאות ומצצאי כל הבדיקות שנעשו. לפי התאור שלך נשמע שיתכן והכלבה צריכה אשפוז לצורך קבלת נוזלים ותרופות ולבצע המשך איבחון על מנת למצוא את מקור הבעיות ולתת טיפול הולם בהתאם. אני מציע לקחת אותה חזרה לוטרינר או לחוות דעת שניה עם תוצאות הבדיקות על מנת לבצע המשך איבחון ולמנוע המשך התדרדרות.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה הסוף?
    ג'יפה
    24/11/2009

הי החתולה שלי ג'יפה כבר בת 13
    היא רוב היום בחוץ, אבל מהרגע שאנחנו מגיעים היא איתנו בבית.
    היו לה די הרבה המלטות עד שהחלטנו לעקר אותה- מאז היא הפכה ממש חברותית ופחות תוקפנית
    בתקופה האחרונה ממש קשה לה לעלות על כיסאות, לתפס על עצים וכו' והיא כבר לא ממש מצליחה לשלוט על השתן שלה ולכן
    אנחנו לא נותנים לה לישון יותר על ספות...אלה בעיות זקנה שאני משערת שהן נורמליות...
    בימים האחרונים היא כמעט ואינה אוכלת, גם מזון יבש וגם מזון רטוב ונראה שהיא איבדה קצת ממשקלה.
    יש לציין שהיא עברה טראומה (כמונו אני משערת) כשאבא שלי- הטפל העיקרי שלה נפטר
    וכהגיעו לגור בבית אחותי בעלה שלא אוהבים חתולים והאחיינים שלי- שקצת מציקים לה (אבל מאהבה...)

רציתי לדעת האם זה נראה לכם חמור? האם לגשת לוטרינר או שזה יחלוף?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה הסוף?

הוספת תגובה

• חתולה חולה

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

צר לשמוע על מצבה של ג'יפה. מהתאור שלך נשמע שמצבה מאוד חמור וצריך לקחת אותה בהקדם האפשרי לוטרינר. חתול שלא אוכל עלול מאוד להתדרדר. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית של החתולה , יתכן והוא אף ימליץ לבצע בדיקת דם מלאה. לא נשמע שהמצב יחלוף מעצמו ויתכן שניתן לעזור לה ולמנוע סבל מיותר. אני ממליצה לקחת אותה לוטרינר בהקדם האפשרי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול פרסי עם ראסטות
    ניקי
    23/11/2009

שלום
    יש לי חתול פרסי בן שנה כבר סיפרנו אותו פעם אחת כרגע יש לו בעיה רצינית של גושי שיער שאני לא מצליחה לסרק בכלל.
    השאלה שלי היא האם יש איזשהו מסרק מיוחד שיכול לעזור או שעדיף לספר אותו- האם תספורת כרגע בחורף היא בעייתית?
    הוא יכול להתקרר? (הוא רק בבית)

תודה ניקי

לקביעת תור
    סגירה
    חתול פרסי עם ראסטות

הוספת תגובה

• חתול פרסי עם ראסטות

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

חתולים פרסים דורשים סירוק מתמיד באופן קבוע ושוטף. במידה ויש ראסטה שלא ניתנת לסרוק כדאי להוריד אותה, מומלץ על ידי איש מקצוע (וטרינר/ ספרית). בעיקרון בחורף עדיף לא לבצע תספורות מאוד קצרות אבל מאחר שהוא בבית סביר להניח שהוא לא מאוד חשוף לקור. כמו כן, במידה והראסטות לא מטופלות הן ילכו ויגדלו. במצבים קשים הן נצמדות לעור ומונעות איוורור של העור מה שגורם לגירוי ופצעים בעור. לאחר התספורת חשוב להקפיד על סירוק באופן קבוע, יומיומי, על מנת למנוע חזרתיות של המצב.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!
    קטי
    23/11/2009

החתול שלנו בן 3 בשבוע אחרון יש תופעה מוזרה של תנועות לעיסה כאילו הוא הולך להקיא הוא מאוד סובל אוכל מעט מאוד הוטרינר עשה בדיקת דם אבל אמר שאין משהו קריטי נתן תרופה ל10 ימים אבל ביתניים המצב לא השתפר הוא גם לא עושה קקי כמו שצריך אני ממש מודאגת ולא יודעת מה לעשות הוא מאוד מסכן. הוא מראה התעניינות באוכל אבל איך שהוא מתחיל לאכול(רטוב) ישר יש לו את תנועות האלה והוא לא אוכל תנו לי עצה מה לעשות?בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!

הוספת תגובה

• חתול לא אוכל

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

האם החתול מתקשה רק במזון יבש או גם במזון רטוב? האם הוא עושה פיפי? תנועות מוזרות עם הפה יכולות לנבוע מבעיה בחלל הפה בשיניים, חניכיים, חיך או לשון. יתכן וזה נובע מבעיה עצבית, או מבחילה.
    מאחר והמצב לא השתפר יש לחזור לוטרינר להמשך איבחון. יש לבצע בדיקה יסודית של חלל הפה של החתול, לעיתים זה אפשרי רק תחת טישטוש. צריך לברר איזה תרופה נתן לך הוטריר ואיזה בדיקת דם בוצעה, ספירת דם, או/ גם בדיקה ביוכימית מלאה. חתול שלא אוכל עלול להית מסוכן ולכן חשוב לאבחן וטפל בבעיה בהקדם.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלישת הפרווה ע"י החתולה
    שרון
    21/11/2009

שלום לכן.

בשנה האחרונה החלה אצל חתולתי (בת ה-9 בערך) תופעה מדאיגה שהולכת ומחריפה: היא תולשת לעצמה את הפרווה תוך כדי ליקוק. זה החל בבטן, עבר לזנב ולרגליים ועכשיו היא קרחת כמעט לחלוטין גם בצידי גופה. הווטרינר הציע לנו אוכל היפואלרגני בתוספת קפסולות של אומגה 3 (אני מודה שאין לי מושג מה הקשר בין השניים), אך דבר לא עזר. הועלתה השערה שההתנהגות נובעת מהפרעה על רקע נפשי, ואכן שמנו לב שתלישת הפרווה החלה פחות או יותר במקביל להבאת שני חתולים נוספים שהפרו את מאזן הכוחות בבית (שעד אותו הזמן היה בבעלותה הבלעדית של החתולה המדוברת). הדאגה שלי לא נובעת מהמראה (המאוד לא חינני - אני מודה) של החתולה, אלא מהסבל שלה - היא לא מפסיקה להתגרד ולהתלקק. האם מישהי נתקלה בבעיה דומה? האם תוכלו לומר ממה לפי דעתכן היא נובעת וכיצד ניתן לטפל בה?
    המון תודה מראש, שרון, בשם החתולה האהובה ציפי.

לקביעת תור
    סגירה
    תלישת הפרווה ע"י החתולה

הוספת תגובה

• תלישת פרווה

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

שלום שרון, נשמע מהתאור שלך שבהחלט יש מקום לבצע איבחון של מצבה העורי של ציפי. קרחות וליקוק פרווה יכולות לנבוע ממגוון של סיבות. מאלרגיה לפרעושים, אלרגיה למזון, טפילי עור למיניהם, אלרגיות לגורמים סביבתיים, בעיות הורמונליות ובעיות פסיכוגניות. האם החתולה מטופלת באופן סדיר לפרעושים? האם היא אוכלת רק את המזון ההיפואלרגני, ללא תוספות ביתיות?
    אני ממליצה לחזור לוטרינר. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מלאה של החתולה ויבחן את מצב העור והפרווה. בהמשך, בהתאם לבדיקה הגופנית יש להחליט מה הצעד האיבחוני הבא. לעיתים עושים משטחים מהעור על מנת לראות האם יש חיידקים, שמרים. לעיתים לוקחים דגימה לתרבית בחשד לפטריה. ישנם מקרים בהם מומלץ לבצע ביופסיה מהעור. הביופסיה תיתן תשובה האם מדובר בטפילים, בעיה על רקע אלרגי, הורמונלי או חשד לבעיה פסיכוגנית.
    מאחר ואת אומרת שהחתולה לא מפסיקה להתגרד ולהתלקק אני ממליצה לבצע איבחון בהקדם על מנת לקבל טיפול הולם ולמנוע פציעה של העור וסיבוך של המצב.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, שאלה על אוכל לכלב
    פרח
    20/11/2009

האם מותר לתת לכלב לאכול :

שעועית כתומה וירוקה?

האם מותר לתת להם חלב פעם בשבוע ?

והאם יש מקום שאפשר למצוא רשימה של מה מותר לכלב ומה אסור,
    ואני לא מדברת על סתם אנשים שכותבים מה הם חושבים והם לא וטרינרים בכלל
    אני רוצה רק תושובות של וטרינרים, אם אפשר...

תודה רבה

פרח

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, שאלה על אוכל לכלב

הוספת תגובה

• אוכל לכלב

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

את מירב התזונה הכלב צריך לקבל ממזון מסחרי באיכות טובה. לגבי תוספות ביתיות, זה צריך להיות החלטה שלך מבחינה חינוכית אם את רוצה שהכלב יתרגל לקבל מזון של אנשים. בכל מקרה חשוב שזה יהיה רק תוספת ושרוב התזונה תהיה ממזון מסחרי מאיכות טובה. יש מספר דברים שצריך להימנע מהם מאחר והם עלולים לגרום להרעלה- מזונות המכילים בצל, שום, ענבים, צימוקים ושוקלד. כמו כן, אסור לתת עצמות מאחר והן עלולות לגרום לחסימות מעיים ופציעות במעי. מזונות עם הרבה תבלינים עלולים לגרום לשלשולים והקאות. מוצרי חלב, ובייחוד חלב פרה גם עלול לגרום לשלשולים והקאות. באופן כללי יש לשים לב אם הכלב רגיש למזון כזה או אחר לאחר שהוא אוכל אותו וכך תדעי ממה להימנע בעתיד.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד !עצרת נגד תעשיית הפרוות.
    אלין
    20/11/2009

ביום שישי ב27/11 שעות: 13:00-15:30 בכיכר המדינה בתל אביב תתקיים עצרת נגד תעשיית הפרווה תחת הכותרת "שישי חופשי מפרוות."
    העצרת תתקיים בו זמנית בכ100 ערים בעולם.את אירוע המחאה הגדול מארגנת הקואלציה הבנילאומית נגד תעשיית הפרווה, עמותה שהוקמה בישראל ע"י ג'יין הלוי.

תעשיית הפרווה עושה שימוש בכל שנה במיליוני חיות בר שרובן גדלו בשבי, אך גם בחיות מחמד כחתולים וכלבים. בעקבות מסעות פרסום במדינות המערב המדגישים את אכזריות תעשיית הפרווה וחקיקה האוסרת החזקת חיות במשקים כדי לייצר מהן פרווה כמו למשל באנגליה -עבר מוקד התעשייה לסין.

העצרת מתקיימת על רקע חזרתן של הפרוות לאופנה וחשוב מאוד להגיע בכדיי להמשיך את המאבק למען שאר החיות שעתידות להיוולד לגורל אכזר זה.

הוספת תגובה

• מה שאתם צריכים לעשות ..

פרח
    20/11/2009

זה ללכת להפגין מול אלה שאישרו את זה

אותם חברי כנסת , אני חושבת שלושה במספר, שחתמו על אישור
    לייבוא פרוות מסין

הפגנות לעשות מול הבית שלהם יותר יעזור לדעתי

ממש מול הבית !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!
    ליאת
    19/11/2009

שלום,

בשבוע שעבר חיסנתי את הכלב שלי (פינצ'ר בן 8) לכלבת, לאחר החיסון הוא קיבל כדור שאמור למנוע תולעים ומאז ועד היום הוא מקיא ומשלשל (שילשול מימי). לקחתי אותו לוטרינרית שאמרה שלא מדובר במצב דלקתי, נתנה לו זריקה שאמורה להקל על הבחילות וההקאות וכדורים שאמורים להקל לו על כאבי הבטן (finidiar tabletten) אולם, גם זה לא עוזר והוא ממשיך לשלשל בעיקר, פחות להקיא.

ברצוני לשאול:

מדוע קרה הדבר? האם כתוצאה מהחיסון או מהכדור נגד תולעים? ואם כן, האם זו תופעה מוכרת?

מה ניתן לעשות, כיצד מטפלים בבעיה? שכן, הוא סובל ותשוש!

תודה,

רוית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!

הוספת תגובה

• כלב מקיא ומשלשל

ד''ר קרן פרץ
    29/11/2009

שלום רוית, סביר להניח שזה לא נובע מהחיסון או מהכדור נגד תולעים. שילשולים והקאות יכולים לנבוע ממגוון של סיבות- טפילים במערכת העיכול , אכילה של מזון השונה מהרגיל, אכילה של גופים זרים, בעיות באיברים פנימיים וכו'. כדאי לבדוק בבית לגבי התזונה של הכלב, האם הוא אכל משהו שונה מהרגיל, האם יש לו נטייה לאכול "שטויות" בחוץ בטיולים.
    במידה והכלב ממשיך לשלשל ולהקיא יש לקחת אותו חזרה לוטרינר לצורך המשך איבחון וטיפול. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית ויוכל לנסות לראות האם יש משהו שנראה לא תקין. יתכן והוא ימליץ לבצע בדיקת צואה לגילוי טפילים, צילומי רנטגן של הבטן או בדיקות דם.
    במקרים מסוימים של שילשול ממושך יש צורך לתת טיפול אנטיביוטי. אך במידה והכלב ממשיך להקיא זה בעייתי לתת לו תרופות לפה מאחר והוא יקיא אותם, במצב שכזה יש צורך לקבל טיפול אצל הוטרינר עד שההקאות נפסקות.
    בכל מקרה אני ממליצה לתת לכלב לאכול בינתיים מזון עדין, קל עיכול, כדוגמת מזון אינטסטינל או I/D או להכין לו בבית אורז לבן ללא תוספות או תבלינים עם עוף "מכובס" ללא העור והעצמות.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה