מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליקים חזקים בברך- ילד בן 6בועז21/10/2011
לילד שלי בגיל 6 , החל תופעה של קליקים חזקים בעת קיפול הברך .
בעת קיפול הברך ויישורה נשמע ממש קליק חזק שנשמע כאילו עצם מתחככת בעצם .
אני רוצה לציין שלפני כשבועיים החל לרכב על אופניים חדשות , אולי במסגרת ההתאמה של גובה הכיסא לגובהו עשה פעולה לא סדירה עם הברך ? מה יכול להיות המקור של הקליק ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים חזקים בברך- ילד בן 6 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/10/2011תופעה מוכרת ושכיחה בגיל הזה.מדובר בקליק של נוזל שמייצר סחוס הברך
אין לך מה לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בועז26/10/2011ד"ר אידלמן ,
תודה רבה על התגובה וההתייחסות
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה פתאומית לילד בן שנתיים וחציאיילה20/10/2011
שלום רב,
לפני כשבוע לילדי היה חום של 38.6 ובבוקר חלף שלא היה. לאחר 5 ימים שמתי לב כי התחיל לצלוע ( רגל שמאל שלו היא הצולעת וכף הרגל שלו נוטה טיפה כלפי חוץ) הוא דורך רק על העקב.
ללא חום, לא מתלונן על כאב.
רץ, משתולל ומקפץ.
הלכנו למיון לבדיקות - הרופא שם מסר לנו (ללא בדיקות דם) רק על פי בדיקה חיצונית של הילד והסתכלות על איך שהוא רץ והולך שאין לו שבר או מחלה זיהומית. ומסר שבמידה וזה נמשך עוד כמה ימים שנחזור לביקורת.
אבקש את חוות דעתכם
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה פתאומית לילד בן שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל21/10/2011איילה שלום, אכן סביר להניח שזו התופעה שאנחנו מכנים סינוביטיס-תגובתית. זה דבר שגורם צליעה אחרי מחלת חום. לרוב חולף תוך שבוע שבועיים. מה שחשוב הוא ראשית - אם יש החמרה (חום, אודם, כאב ) לפנות מיד לבירור, ושנית אם לא חולף לאחר כשבועיים - להגיע להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאב פוטשני18/10/2011
שלום רב,
אני בשבוע 29+6 בהריון תאומים, בסקירה מאוחרת אובחן אצל אחד העוברים קלאב פוט בשתי הרגליים.
הלידה מתוכננת בבית חולים בו השיטה הנהוגה אינה פונסטי. שאלתי היא, במידה והלידה תהיה מוקדמת והעוברים יהיו פגים באיזה שלב יש להתחיל טיפול, האם מיד לאחר הלידה (ואז למעשה לא יהיה מענה מתאים באותו בית החולים) או שאין בעיה להעביר מעט מאוחר יותר לטיפול אצל האורתופד/מרכז המטפל אותו בחרנו. האם כדאי מלכתחילה ללדת בבית חולים בו השיטה הנהוגה היא פונסטי או שאין לכך משמעות? האם יש לכך השלכות על הצלחת הטיפול בהמשך?
בתודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלאב פוט - תגובה
ד''ר מרק אידלמן18/10/2011שלום.
אין שום לחץ לעשות גבס ראשון בם אחרי 3-4 ימים .תבחרי מקום איפו כן עושים פונסטי
לידה קלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 ח' עומד והולך רק על קצות אצבאבא17/10/2011
בני בן 10 חודשים עומד והולך רק על קצות אצבעות. מדי פעם לשבריר שנייה עומד על כל כף הרגל אך חוזר מיד לקצות האצבעות.
הוא הולך ימינה ושמאלה כאשר הוא תומך בשולחן או משהו דומה.
האם זה בסדר? צורך בדיקה\טיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 ח' עומד והולך רק על קצות אצב - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/10/2011שלום
חייבים לראות אם הוא לא סובל מקיצור גידי אכילס
תגשו לאורטופד ילדים מנוסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגיל 6.5 - מחוךליאת16/10/2011
שלום
לביתי אובחנה עקמת של 26 מעלות לשמאל, לאחר ביצוע שני צילומי רנטגן.
ביצענו בדיקת MRI שתוצאותיה תקינות למעט הציון כי ישנה עקמת קלה לצד שמאל. בהתייעצות עם רופא מומחה, הוסבר לנו כי מומלץ להתאים מחוך, וכי כל חצי שנה תצטרך לעשות צילום ע"מ לבדוק את התקדמות או עצירת העקמת.
כן נאמר לנו כי ישנה אפשרות לעשות צילום עוד 3 חודשים, ולעקוב אם חלה החמרה בעקמת ורק אז לשים מחוך.
עפ"י נסיונכם מה עלינו לעשות?
האם לטפל בדרכים אחרות (לא מחוך) שחיה, פיזיותרפיה וכו'
האם להמתין שלושה חודשים ולבדוק אם הייתה החמרה? וכן לשים מחוך?
האם לשים מחוך כבר מהיום.
מזכירה כי ביתי רק בת 6.5 ושנות הגדילה מרובות.
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת בגיל 6.5 - מחוך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/10/2011עקמת מעל 24 מעלות אצל ילדים עם פוטנציאל לגדול (לפני בגרות )יש לטפל במחוך .לכן אינני חושב שפיזיוטרפיה יכולה להיות אופציה טובה במקרה שלך,בת כמה בת ? האיים יש כבר מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת בגיל 6.5 - מחוך - תגובה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/10/2011סליחה. לא שמתי לב בכותרת על גיל הילדה
אני ממליץ לך בחום לפנות לד״ר דרור עובדיה מביח דנה בתל- אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי צעד ראשון לפני הליכה עצמאיתלילך16/10/2011
שלום רב, בתי בת שנה+ 9 חודשים טרם הולכת עצמאית אלא בתמיכה ובעזרת חפצים כגון ספה כסא שולחן כבר מס' חודשים. במכון להתפתחות הילד של קופ"ח נמסר לנו שעלינו לנעול לה נעלי צעד ראשון מדי פעם - לא רצוף ולגרוב לה גרביים. האם זהו צעד נכון? לא נמצאה אצלה שום בעיה מוטורית ולא קיצור בגיד, אין שום בעיה בטונוס שרירים אלא זקוקה לקצת ביטחון על מנת לבצע צעד ראשון ללא אחיזה. האם מנסיונכם זהו תהליך רצוי ונבון? האם לא יעכב אותה עוד יותר? אשמח לקבל תשובה מהירה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי צעד ראשון לפני הליכה עצמאית - תגובה
ד''ר אודי לבל16/10/2011לילך שלום. איני נוהג להציע הצעות בניגוד להמלצת הרופאים המטפלים. פשוט תדוני על כך עם המטפלים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בהומרוס אצל תינוק בן שבועייםאלעברה16/10/2011
שלום רב.
התינוק שלי נולד לפני שבועיים, שבמהלך הלידה או אחריה נשבר לו עצם ההומרוס. האורתופד עשה לו קיבוע והסביר לי שהשבר יתאחה תוך שבועיים, ואצטרך לעשות לו צילום אחרי שבועיים.
הבעיה שהתור שלו זה עד 1/11 שזה עוד שבועיים. האם לחקות עם הקיבוע עד התאריך הזה או פשוט להסיר אותו? (בשלב הזה הקיבוע בכלל לא יציב ואני מתקנת אותו כל יום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בהומרוס אצל תינוק בן שבועיים - תגובה
ד''ר אודי לבל16/10/2011אלעברה שלום, אכן זה זמן די ארוך לקיבוע - אני מציע לנסות להקדים את התור. ואם לא - להכנס לבדיקה אצל רופא הלידים - אם הוא מתרשם שהשבר כר מחובר - להסיר את הקיבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים נוטות לאחורטל16/10/2011
ידיה של בתי בת חצי שנה נוטות לאחור כל הזמן
היא אמנם נוגעת בחפצים ומושיטה ידיים לחפץ אך כשמרימים אותה ידיה כל הזמן אחורה
לאיזה רופא עליי לגשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים נוטות לאחור - תגובה
ד''ר אודי לבל16/10/2011טל שלום, יתכן בהחלט שהכל תקין, אני מציע לתת לרופא הילדים להתרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאבפוטאלינה15/10/2011
שלום רב, הילד שלי בן 9 חודשים , בשבוע 27 להריוני אמרו לי שיש לילד קלאבפוט בדרגה בין הקשות, ברגל שמאל ורגל ימין בסדר גמור , בגיל חודשיים עברנו ניתוח גיד אכילס בבית חולים שניידר אצל ד"ר וייגל דניאל והיה עם גבסים לאחר מכן היינו עם נעלי דניס בראון 24 שעות 3 חודשים , היום אנו מטופלים 12 שעות בנעליים.
אני שמעתי על השיטה של איליזארוב ורציתי לדעת האם מטפלים בארץ בשיטה הזו? (או שכדאי לטוס לחו"ל) ומה השיטה שונה מהטיפולים שקיבלנו עד כו. תודה רבה מראש , זה מאוד חשוב לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלאבפוט - תגובה
ד''ר אודי לבל16/10/2011אלינה שלום, בהחלט מטפלים עם מערכות איליזרוב. אבל לאיזו בעיה? לרוב תינוקות עם קלאבפוט אינם נדרשים לטיפול כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר תפוסתומר14/10/2011
שלום,
אני בן 14 וכל החלק השמאלי של הצוואר שלי תפוס ואני לא יכול להזיז את הצוואר מבלי כאבים איזה דברים צריך לעשות כדי לשחרר את הצואר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס - תגובה
ד''ר אודי לבל16/10/2011תומר שלום - נסה קצת לפרט על התופעה ואנסה לעזור. ממתי זה? האם יש קשר לחבלה? האם יש כאב רק בצוואר? האם אתה בחור בריא? או שפשוט תפנה לרופא המשפחה שיבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה בגיל חצי שנהאשר12/10/2011
שלום , ביתנו בת החצי שנה , מאוד שובבה, זוחלת כבר חודשיים וחצי ולפני שבוע החלה להעמד בכל פעם שהיא מצליחה לאחוז המשהו או מישהו. אומרים לי שהעמידה בגיל זה יגרום לה לעקמת ברגליים ( כיפוף החוצה של הבירכיים) האם זה נכון. מה עושים עם בנדיטית קטנה בת חצי שנה שכל הזמן מנסה לעמוד או עושה עמידה על 4 ( כמו שכיבות שמיכה) כל הזמן. למרות הגאווה אנחנו לא מעודדים את זה והכל מגיע ממנה. ביינתיים אנחנו מנסים לא לאפשר לה עמידות ממושכות. כייצד עלינו לנהוג ?? ראיתי שאלות דומות בפורום אבל לא ראיתי תשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה בגיל חצי שנה - תגובה
ד''ר אודי לבל12/10/2011אשר שלום, תן לה לעשות כרצונה, בכל מקרה לא תצליח להשפיע עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - וחג שמח
אשר12/10/2011תודה - וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר גיורדאןעביר12/10/2011
שלום רב
ד"ר בקשר לביתי לפני חודשיים אמרתי לך שהאורטופיד שלה המליץ לשים לה מכשיר גיורדאן ולחזור עוד שלושה חודשים עם צילום אגן בלי לעשות לה אולטרסאונד תוך השלושה החודשים האלה.
אתה אמרת לי שישיה טוב יותר אם עושים לה אולטרסאונד כל חודש .
קבעתי לה תור אחרי חודש והוא עשה לה אולטרסאונד והיתה התוצאה כךף
צד ימין tipe A
צד שמאל tipeA
הוא אמר לי שהצילום תקין אבל היא צריכה ללבוש את המכשיר עוד חודשיים ולחזור עם צילום אגן .
עכשיו נשאר לבתי חודש חצי ואני אעשה לה צילום אגן..
שאלתי היא מה דעתך על כל מה שכתבתי לך ואם אנחנו בדרך הנכון או לא..
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר גיורדאן - תגובה
ד''ר אודי לבל12/10/2011עביר שלום. ראשית לעניין חומרת המצב - דרגה A אינה אחת הדרגות שאני מכיר (אולי 1A אולי 2A ???) . איני יודע בת כמה התינוקת, קשה לי מאוד להביע דעה על שיטת טיפול שאני לא ממש מבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמש מתלונן על כאבי רגלייםחיה11/10/2011
בס"ד
שלום,
לא יודעת אם זה שייך דווקא לאורטופדיה, אך הילד שלי בן חמש וחצי מתלונן כבר כחצי שנה על כאבי רגליים, הלכתי איתו כמה פעמים לרופאת הילדים שלו, אך היא אומרת שזה בטח "כאבי גדילה".( אציין שהיא הסתכלה על הליכתו כשהוא יחף)
הוא גם מתקשה ללכת ברגל יותר מרבע שעה, והולך הרבה יותר לאט מאחים שלו (הגילאים של שאר הילדים זה 3.5, ו6) .
השאלות שלי הן
1 מה יכולות להיות סיבות לכאבי רגליים אצל ילד בגיל כזה?
2 האם יש מקום לדאגה?
3 האם צריך ללכת דווקא לאורטופד ילדים, או שאפשר לעשות בדיקה ראשונית אצל אורטופד רגיל? (פשוט אני גרה בקרית גת ואורטופד ילדים הכי קרוב זה בבאר שבע)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן חמש מתלונן על כאבי רגליים - תגובה
ד''ר אודי לבל12/10/2011חיה שלום, אנא קראי בכניסה לאתר את הדיון על כאבי גדילה (שאלות נפוצות). אם משהו מדאיג - כדאי להיבדק אצל אורתופד ילדים. ואם משהו לא ברור הוסיפי שאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
חיה12/10/2011תודה רבה על המענה המהיר.
האמת שיש פרט נוסף ששכחתי לציין. הרופאה אמרה לי לעשות לו בדיקות דם, אך כששאלתי אותה באלו מחלות מדובר, היא אמרה שהיות וברור לה שזה ליתר בטחון בלבד, היא לא רוצה להדאיג אותי עם שמות המחלות...
כמובן שזה עוד יותר הדאיג אותי והייתי רוצה לדעת אלו מחלות עלולות לגרום לדבר כזה.
נוסף לכך הילד מאד מפחד מבדיקות דם, כי לא קל למצוא אצלו את הוריד, ולא רוצה לגרום לו סבל מיותר. במיוחד אם זה כמו שהרופאה הגדירה את זה :"בשביל השקט שלך". אני לא חושבת שבשביל השקט שלי הילד צריך לעבור בדיקת דם ורידית מיותרת. אך אולי כן יש משהו שעלול להתפספס ח"ו...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע נפוחה לילדה בת שנתייםאור10/10/2011
שלום רב,
לפני כשבועיים דלת ברזל בגינת ילדים נמחצה על האצבע (אצבע)של ביתי בת השנתיים ( לא נטרקה)
יחד עם זאת בסמוך למקרה האצבע התנפחה מאד.
לא ניגשנו לרופא, וריצינו לראות מה יולידו הימים הקרובים
היום שבועים לאחר, האצבע שיפרה את תפקודה אבל נשארה נפיחות דיי בולטת.
השאלה היא בעיקר, האם המתנה של שבועיים עלולה להוות נזק בלתי הפיך נאמר אם עצמות עלולות שלא להתאחות בצורה טובה.
ובהנחה כי לא מדובר בשבר האם יכולה להיות בצקתיות או דלקתיות שהן ההסבר לאצבע הנפוחה.
מכיון שהילדה לא "צרחה מכאבים" הסקנו כי מדובר במשהו שחמור פחות משבר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע נפוחה לילדה בת שנתיים - תגובה
ד''ר אודי לבל12/10/2011אור שלום, אני לא ממש מבין את כל הניסוחים אבל עולה שלא בוצע צילום. עם ובלי הדמיה - אני מניח שיש שבר או לפחות נזק ניכר לרקמה הרכה, זה יעבור ואני מקווה שללא נזק מתמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתף לפעוטאיילת10/10/2011
לרופא שלום רב
בני בן שנה וחצי ולפני חודשיים פרק כתף ימין ( בשל משיכה בזווית של היד - כדי לקום מהכיסא) ואתמול פרק כתף שמאל לאחר שאחזתי בידיו כדי למנוע ממנו לגעת במשהו מסוכן ( אתמול - מאחר והייתי מודעת לרגישות שלו מאוד נזהרתי , אולם נדרשתי לפעולה מיידית כדי להזיז את ידיו ). בשני המקרים נדרשה התערבות רפואית להחזרת היד למקומה.
שאלותי - מדוע זה קורה ? האם בשל מבנה של עצם הכתף ? בגלל חולשה של השרירים ? בשל גמישות יתר ממנה סובל ?
מה הצפי לעתיד ? האם המצב משתפר ככול שיתחזק ? האם יש פיזיוטרפיה או תרגילים מסויימים שיכולים לעזור ?
תודה מראש על עבודתך הברוכה.
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף לפעוט - תגובה
ד''ר אודי לבל10/10/2011איילת שלום. תינוקות בדרך כלל לא פורקים כתף. השכיח אצלם הוא מרפק-משוך pulled elbow - אם זו כוונתך - אסביר על כך. (מצב בו אחרי אחיזה באמה, הילד שומט את היד ביישור מרפק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה + תגובה
איילת11/10/2011תודה רבה על התשובה !.
נאמר לי מהרופאים שהילד פרק את הכתף ... ( פעם מרופאת הילדים ופעם במיון ילדים) . גם התנועה שנעשתה כדי להשיב את היד למקומה היתה מרוכזת בכתף.
נאמר לי שזה לא נדיר, אין זה כך ?
( הילד אומנם קטן אך פעיל מאוד )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה + תגובה - תגובה
ד''ר אודי לבל12/10/2011אם אלה לא אורתופדים, יש נטיה לקרוא לזה פריקת כתף אבל למעט מצבי מחלה ממש, זו תת פריקה של ראש הרדיוס במרפק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)