מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה בנדנדהאוסנת12/07/2011
שלום,
השאלה שלי אמנם אינה רפואית ממש אך אשמח אם תוכלו לענות עליה.
רציתי לשאול אם יש בעיה שתינוק בן חודש וחצי ישן כמה שעות במהלך היום בכסא נדנדה (שנעה על בטריות). השאלה היא גם מבחינת התנוחה של הישיבה (לא ישיבה ממש אלא מעין זוית של 270 מעלות בין הגב לרגליים) אם זה לא טוב לעמוד שדרה לשכב ככה כמה שעות וגם מבחינת התנועה של הנדנדה אם זה בעייתי אעפ שזו תנועה מצד לצד במהירות איטית יחסית.
פשוט הוא ישן שם עמוק וטוב וברגע שאני מעבירה למיטה מתעורר או ישן מעט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא רופאה
אמא12/07/2011אבל יכולה לספר לך שחמישה מילדי ישנו כך וב"ה הכל בסדר גמור אתם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה בנדנדה - תגובה
ד''ר אודי לבל16/07/2011אוסנת שלום. אכן אין לי מידע רפואי על כך - איני רואה בזה בעיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרןאורטל11/07/2011
שלום רב,
בתי בת שנתיים ו- 7 חודשים, וכעת, עם המעבר למיטת ילדים, אני מתלבטת בין מזרן ויסקו למזרן לטקס.
אשמח להמלצה בנושא.
תודה רבה מראש,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מזרן - תגובה
ד''ר אודי לבל11/07/2011אורטל שלום - אם רצונך בהמלצת רופא - ראי שאלות נפוצות בראש האתר. אם את רוצה עצות מהורים אחרים - כתבי בכותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצילום רנטגן רגיל של צוואר ניתןככ10/07/2011
לראות אם אם המבנה של העצם לקוי בשל חוסר ויטמין D חמור שיש או היה בעבר?
תודה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצילום רנטגן רגיל של צוואר ניתן - תגובה
ד''ר אודי לבל11/07/2011קשה מאוד לזהות סמני רככת בצילומי חוליות צואריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות ילדה בת 12 עם תוצאה חמורה
ככ12/07/2011של ויטמין די 7 nmol/l
זה אמור להיות תקין מעל 80 .
לא גבהה שנה.. מה צריך לבדוק לה ? איך נדע אם זה בגלל רככת ?
אם המבנה של העצם לקוי ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתראמא09/07/2011
שלום רב,
בני בן שנה ו11 חודש היפוטוני עם גמישות יתר
הוא נעמד בתמיכה בפעם הראשונה בגיל שנה ו7 חודש
מאז הולך בן רהיטים אבל עדיין לא נעמד לבד
מפחד לעזוב את הידיים
יש לו גמישות יתר הוא יושב רוב הזמן
בישיבה W ששוכב על הגב הרגליים שלו בפישוק
רחב שכיבה צפרדע
האם גמישות יתר מעכבת את העמידה עצמאית ובגלל
זה מפחד לעזוב את הידיים או שזה קשור להיפוטוניה
שהשרירים צריכים עוד להתחזק
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר ?
ד''ר אודי לבל11/07/2011אמא שלום. את מתארת עיכוב התפתחותי שאולי במרכזו היפוטוניה. זו לאו דווקא גמישות יתר. התחום הוא בעיקרו נוירולוגי ופחות אורתופדי - הבעיה היא בשליטה המוחית על השרירים ולא יכולת השריר-שלד לשאת את הגוף. אין לי תשובה קצרה וממצה על השאלה שלך. כדאי להפגש עם הנוירולוג/ית שלכם ולהבין מהי היפוטוניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ספירלידנה09/07/2011
שלום,
בני בן 3.7 לפני כשבוע שבר את רגלו - שבר ספירלי ומגובס. באותו הלילה סבל מכאבים עזים והלכן הלכתי איתו לבי"ח - שם פתחו את הגבס ע"מ להוריד לחץ ובכדי שיזיז את האצבעות.ואמנם לאחר כ- 6 כך היה . נשארנו להשגחה ושוחחררנו לאחר יום.
ביום ג אני אמורה לבצע שוב צילום וביום ד' ביקורת.
מה ההשלכות? כמה זמן הוא אמור להישאר כך? מה ההבדל בין הגבס שהוא גובס לגבס קל (כפי ששמעתי שיש)? האם נשארים עם הגבס 3 שבועות ואח"כ פיזיוטרפיה או מגבס שוב? יש מצב לצליעה או התקצרות הרגל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ספיראלי - מחכה לתשובה
דנה10/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר ספירלי - תגובה
ד''ר אודי לבל11/07/2011נועה שלום. יכולתי לענות קצת מוגבלת כי מדובר רק בתיאור שלך, לא בדקתי ולא ראיתי צילום. שבר בעצמות השוק לרוב מתרפא מהר ולא סיבוכים. סוגי הגבס לא מאוד משנים בהליך ההחלמה. אין לרוב סכנה מהותית של קיצור. לרוב לאחר סיום הקיבוע בגבס (שנמשך עד שרואים בצילום סימני איחוי) הילד יכול לשוב וללכת היטב. אני ממעיט מאוד בהפניה לפזיותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בזרת בידסיגי09/07/2011
בני בן 9.5 משחק כדורגל תוך כדי משחק ילדי קיבל מכה בזרת והזרת התנפחה האם זה יכול להיות שבני שבר את הזרת הוא מתלונן על כאבים בזרת וקשה לו לסגור את הזרת
אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בזרת ביד - תגובה
ד''ר אודי לבל09/07/2011סיגי שלום. בהחלט ייתכן שנגרם שבר. עם זאת החבלה הנפוצה מפגיעת כדור אינה שבר, אלא נקיעה של מפרק בין-גלילי, וזה מביא לנפיחות היקפית של המפרק לתקופה ממושכת בלי כל ממצא בצילום רנטגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב ישיבה אצל תינוקת בת חודשייםחן09/07/2011
שלום,
ביתי הקטנה - בת 10 שבועות, נולדה קטנה 2.5 קילו ולכן עדיין קטנה יחסית לגילה - שוקלת כ4.2-4.3 קילו (עולה באופן עקבי וטוב במשקל).
יש לה המון כוח - היא כבר מגיל חודש וחצי מתהפכת מהגב לבטן - בעזרת שרירי הבטן ותנופות מהרגליים.
שאלתי היא כזו - בשבוע האחרון היא מנסה לקום - מרימה את הראש ומתאמצת לקום. כאשר אנו נתונים לה להחזיק את האצבעות שלנו - היא מרימה את עצמה עד למצב ישיבה. איננו מושכים אותה, היא נתמכת באצבעות שלנו.
האם זה בסדר? האם לאפשר לה להגיע למצב של ישיבה בגיל כה צעיר? האם זה יכול לפגוע בה - מצב של ישיבה כעת?
חשוב לציין שהיא נמצאת במצב של ישיבה כמה שניות. היא כמובן לא מחזיקה עצמה שם עדיין ואנחנו תומכים בגב ומורידים אותה. איננו משאירים אותה במצב הזה.
מקווה שזה הפורום הנכון לעלות את השאלה,
תודה מראש,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב ישיבה אצל תינוקת בת חודשיים - תגובה
ד''ר אודי לבל09/07/2011חן שלום. אכן זה מצב קצת חריג בגיל זה - אבל אני לא מוצא בזה כל בעיה. אני מניח שההתפתחות המוטורית המאוד מוקדמת הזו קשורה ליחס בין כוח ומשקל שקיים אצלה. היות שכך, אין סיבה שהפעילות הזאת תזיק לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לד"ר אידלמן 2בוריס07/07/2011
דף שני של המכתב מצורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לד"ר אידלמן 2 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/07/2011שלום רב,
חייבים לבדוק אותך , יתכן וקיימת חנק מסביב לעצב בשוק .
תזמין תור למרפאתינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי טי כף רגלח07/07/2011
מאל ללא שבר טרי ברור נראית התבלטות גרמית קדמית ללא ניתוח מלא מאספקט לטרלי קדמי של הקלקנאוס.נראה אוסטריגונום וכןאוס נביקולרה לא גדול מסוג I. הגידים באספקט המידאלי והלטרלי של הקרסול.גיד איכלס וכן הATFL נראיםבטווח התקין.
ימין;פרגמנט מנותק באספקט קדמי עליון מידאלי של הקלקנאוס.יתכן שבר טרי .נראה מוקד נזק אוסטאוכונדרלי במימדים של כ2.8*2*0.4 סמ" באספקטמידאלי עליון של הטלוס.פרגמנט מנותק בתוכו.ללא תזוזה.נראה אוס נביקולרה גדול יחסית .בחלקו נפרד מהנביקולר.רושם ךעיבויקל של הגיד הפרונאלי בסמוך.שאר הגדידים באספקט המידאלי והלטרלי של הקרסול.גיד אכילס וכן ATFLנראים בטוו התקין.לסיכום ללא שבר משמאל מוקד נזק אוסטיאוכונדרלי וכן פרגמנט גרמי בסמוך לקלנאוס מימין היכול להתאים לשבר .לקורלציה קלינית.האם הבדיקה תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי טי כף רגל - תגובה
ד''ר אודי לבל07/07/2011לא מבין.... מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ח07/07/2011האם יש בעיה ברגל והאם הבדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא מבין
ד''ר אודי לבל08/07/2011א. שלום. אני מציע לחזור לרופא שהפנה אל הבדיקה או לחילופין להסביר מה קרה ומה השורה התחתונה של תשובת CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי איקסנעה07/07/2011
לבן שלי בן 2.8 יש מבנה רגליים הצמודות עד הברכיים ומשם עד הכפות רחוקות (כצורת איקס) וכף הרגל גמישה כלפי פנים-שוקעת פנימה. הוא מתפקד כרגיל, ובכל זאת יש משהו שניתן לעשות כדי שילך ברגליים ישרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי איקס - תגובה
ד''ר אודי לבל07/07/2011נעה שלום, המצב מכונה ברפואה - valgus knees או גנו-ולגום. אין בכך כל בעיה. זה חלק מתהליך הצמיחה ולרוב פוחת עם התארכות הרגליים - אם כי כפי שבודאי ראית באוכלוסיית המבוגרים - לפעמים נשאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ddh לתינוק בת 6 חודשיםגאלה06/07/2011
שלום ,בגיל 6 שבועות נתגלה בעיית DDH בדרגה 3A. בגיל 4 חודשים חל שיפור וירדה לדרגה 1. כמובן היא היתה במהלך אותם חודשים 24 שעות עם רצועות פבריקה השומרות על פיסוק.
אני מצרפת צילום רנטגן שנעשה היום בגיל חצי שנה, נא התיחסותכם למיקום העצם, והאם ניתן לבדוק האם הסחוס התפתח כבר? האם האגן כבר תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ddh לתינוק בת 6 חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן07/07/2011נירא לי בסדר , אם כי אני מאמין שUS פרקי ירכיים משקף מצב בגיל 6 חדושים טוב בהרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גאלה07/07/2011תודה על תשובתך, שאלה נוספת הינה האם ניתן לראות התפתחות סחוס ע"י צילום? או רק ע"י אולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/07/2011תלוי מגיל : עד גיל שנה בUS , אחרי בצילום רנטגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cdh ולידה רגילהמיכל06/07/2011
נולדתי עם CDH , עברתי מס' ניתוחים בפרק הירך ביניהם החלפת הטרוכנטר, מאז אני עם מסמרים בפרק הירך, עם קיצור של כ- 4,5 ס"מ הפרש באורכי הרגליים, מסתובבת עם הגבהות בנעליים וחיה את חיי בשלום..
כעת אני בת 29 ונמצאת בחודש השמיני להיריוני הראשון ופתאום חוששת שמא פרק הירך העדין שלי לא יעמוד בלידה רגילה ואצטרך לעבור ניתוח קיסרי חלילה..
האם יש לחששותיי בסיס? ומה לגבי אפידורל? ( האגן שלי לא מאה אחוז ישר ויש לי עקמת קלה בעמ' השדרה..) בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cdh ולידה רגילה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן07/07/2011מניסיוני אין שום בעייה ללדת , אין קשר להרדמה , לא לדאוג , יהיה בסדר בטוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות חוט השדרה בעוברטל05/07/2011
שלום, בסקירה הראשונה שנערכה בשבוע 15 + 4 ימים נראה חוט השדרה ללא 2 חוליות אחרונות של עצם הזנב, מין העובר-זכר, הרופא אמר שזה תקין ושיעקוב בסקירה השנייה, יחד עם זאת אני פוחדת להמתין עד הסקירה השנייה, האם זה אכן תקין? אציין שחוט השדרה היה קצת "מונמך".. מה דעתכם? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות חוט השדרה בעובר - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/07/2011שלום טל ,אינני מומחה בתחום US של עובר.כדאי להתיעץ ען גינקולוג שמבצעה US באופן רוטיני.
מצתער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה על אצבעות כף הרגלמיכל05/07/2011
שלום רב.
בני בן ה-3, מאז שהוא הולך הוא מרבה לעמוד, ללכת ולרוץ על קצות אצבעות הרגליים במקום על כל כף הרגל. בכף הרגל לא נראה משהו חיצוני שונה אך סוליות הסנדלים שלו עם נטייה החוצה.
שאלתי היא: האם זהו דבר נורמלי וזה יעבור או שמצב דורש ברור מקיף יותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה על אצבעות כף הרגל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/07/2011חייבים לבדוק אם אין קיצור גידי אכילס.אם גיד תקין-הכל יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקי ירכיים - רצועות פבליקאודליה04/07/2011
שלום רב,
בתנו אובחנה בגיל שישה שבועות בעקבות הדמיית US עם בעיה בפרקי ירכיים.
פנינו לאורטופד והוא המליץ על טיפול באמצעות רתמות/רצועות פבליק. עמן אנחנו כשבועיים.
הממצאים בהדמייה הינם:
פרק ירך ימין : זוית אלפא 48 מעלות, זוית ביתא - 73 מעלות. זווית גרמית מעוגלת. עם דחיקה קלה של הגג הסחוסי מתאים לסוג 2C.
פרק ירך שמאל: זווית אלפא 55 מעלות, זווית ביתא - 65 מעלות. זווית גרמית מעט מעוגלת, ללא דחיקה של הגג הסחוסי. מתאים לסוג 2A.
מה משמעות הממצאים (מבחינת דרגה/ חומרה)?
האורטופד המטפל הסביר כי ניתן להוריד הרצועות למשך חצי שעה לצורך מקלחת ולהחזירן. היום בביקור בטיפת חלב הדבר עורר תמיהה.
אינני יודעת אם אני מחזירה את הרצועות כהלכה. מקווה מאוד שכן.
מה לעשות בנדון?
אגב, בתי הבכורה גם הייתה עם בעיה דומה וטופלה לפני שבע שנים באמצעות סרבל (פרייקה).
תודה על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקי ירכיים - רצועות פבליק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/07/2011ממצאים של US -מדובר בדיספלזיה (חוסר התאגרנות )קלה של פרקי ירכיים.
טיפול נכון -אכן רצועות.אני ממליץ להוריד רצועות לרבע שעה ביום לאמבטיה.אני מזמין כל ילד עם רצועות לאחר שבוע על מנת לראות אם שמים רצועות נכון , תגשי שוב לאורטופד אם את לא בטוחה.אלטרנטיבה טובה לרצועות -כרית פריקה שהזכרת.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)