מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחה פנימהתמר12/08/2011
שלום. בני בן 12 ויש לו צניחה של הקשת פנימה בשתי כפות הרגליים. בדיקת רופא אמרה כי אין מה לדאוג ואין מה לטפל. האומנם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחה פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל13/08/2011תמר שלום. אני מצטער אבל לא מצליח להבין מה את מתארת. אולי יש לך אבחנה שהרופא כתב? או שתרצי להעלות צילום כף הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה בראשאירה11/08/2011
שלום, ביתי בת 5 חודשים אובחנה עם טורטיקוליס בגיל כמה שבועות ומאז בפיזיותרפיה.
נראה שיפור בהטיית הראש, אולם ראשה מאוד לא סימטרי כולל בליטה בצד האחורי השמאלי, לחי נפוחה יותר בצד אחד של הראש.
א. מי מומחה לתחום הספציפי הזה (אורתופד? רפואה אסתטית? נוירוכירורג?...) .
ב. מניסיונכם, האם האסימטריה משתפרת/עוברת עד גיל שנה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה בראש - תגובה
ד''ר אודי לבל13/08/2011אירה שלום. המומחים לנושא הם נוירו-כירורגים של ילדים. יש מספר יחידות בארץ שעוסקות בתת-תחום הזה - פני אל אחד/אחת מהם לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנה עומדתאלה11/08/2011
תינוקת שלנו בת חצי שנה, מתפתחת יפה, יושבת (לא מתיישבת משכיבה), עושה תנועות קדימה אחורה כשהיא על ארבע ומתקדמת קצת קדימה. היא מאוד אוהבת לעמוד על שתי רגליים, זקופה, ולהחזיק במעקה של מיטה או לול. ממצב של ישיבה היא אוחזת עם הידיים במעקה מושכת ומקימה את עצמה לעמידה, וכשלא מגיעה למעקה - דורשת שנחזיק לה את הידיים כדי שהיא תוכל לעמוד. כשהיא עומדת, היא קצת מתנדנדת, לפעמים נעמדת על קצות האצבעות וגם עושה קצת צעדים קטנים במקום.
האם עמידה יכולה לעשות לה איזשהו נזק מבחינה אורטופדית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חצי שנה עומדת - תגובה
ד''ר אודי לבל11/08/2011אלה שלום. אני חושב שתינוקת שרוצה לעמוד - לא תיצור שום נזק מזה שתעמוד בעצמה. שמעתי כבר על תינוק שעמד בגיל 3 חודשים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכול רגליים אצל תינוקת בת 9 חודשיםשירלי10/08/2011
שלום,
בתי בת 9 חודשים וסובלת מגמישות יתר.
היא אינה זוחלת עדיין או עומדת על 6. בטיפול בפזיותרפיה.
כשהיא שוכבת על הגב, היא מסכלת את רגליה כשהן מתוחות (לצד ימין בלבד). זה קורה הרבה פעמים ביום.
הפזיותרפיסטית אינה יודעת מה הסיבה לכך והאם זה מצביע על בעיה מסוימת.
לטענתה היא לא ראתה אף פעם תינוק שמסכל כך את רגליו.
האם זה מצביע על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכול רגליים אצל תינוקת בת 9 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל10/08/2011שירלי שלום - אני מציע לעשות את הפשוט ביותר - להיוועץ ברופא/ה הילדים. אם ייראה לו/לה שזה חריג - יבקש ייעוץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים עם רגליים עקומותאריק10/08/2011
שלום!
יש לי ילד בו שנתיים וחודש, אשר התחיל ללכת בגיל שנה. אך מאז ועד היום רגליו נורא עקומות בצורת O, אך הוא הולך ורץ. למרות זאת, הדבר גורם לעיוותים בצורת הליכה, והוא לא שם את כף רגלו השמאלית ישר אלא היא נוטה ימינה כלפי הרגל הימנית. עשינו צילומים. נאמר שאין בעיה ברגלים אך עדיין הו עקומות. מה עושים? איך זה ישפיע עליו? האם יש מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים עם רגליים עקומות - תגובה
ד''ר אודי לבל10/08/2011אריק שלום. אני מבין שכבר נבדקתם. המצב הוא שכיח וכמעט תמיד חולף כשהילד צומח. אני מציע לחכות חצי שנה ולהבדק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ספירלי בשוקדנה10/08/2011
שלום,
בני בן 3 ו- 9 חודשים שבר את רגלו שבר ספירלי בשוק בתאריך 3.7 .
לפני 3 ימים הורידו לו את הגבס והרופא ציין בפניי כי יכול להיות כי לא יתחיל ללכת כ"כ מהר וזה יכול לקחת אפילו שבועיים.
הילד מת מפחד לדרוך על הילד וכמובן ללכת.
הוא מוכן לקפל אבל לא יותר מזה.
אני משתדלת מאוד לא ללחוץ עליו ובכלל לא להזכיר את עניין הרגל.
אבל כמה זמן זה באמת יכול להמשך ?
מה ניתן לעשות והאם זה כואב המקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ספירלי בשוק - תגובה
ד''ר אודי לבל10/08/2011דנה שלום, ראי בבקשה את תשובתי לדנה השניה.
ילדים שבים לדרוך בהדרגה ואין סיבה להאיץ בהם. תני לילד זמן לשוב להליכה. תני לו משכך כאבים אם הוא אומר שכואב לו. את תראי שהחלטתו לשוב לדרוך תהיה "שלו" וללא קשר לשכנועים והסברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר ספירלי
דנה11/08/2011תודה על תשובתך אבל מס' שאלות נוספות:
אני רוצה ללכת , לצאת מהבית ולעשות דברים , עד היום התניידתי איתו באמצעות כיסא גלגלים השאלה היא האם להחזירו ולהראות לו שאם הוא לו הולך אנחנו לא נעשה כלום כי לא ניתן לצאת מהבית ? כי מצד שני אם אחזיק את הכסא גלגלים זה לא ידרבן אותו ללכת וימשיך "להתפנק".?
הוא לא מתלונן כלל על כאבים והוא מזיז ומקפל ודורך על הרגל יפה מאוד אבל לא רוצה ללכת ואני מתחילה כבר לאבד סבלנות מאחר וזה ילד מאוד רגיש , תלותי ואני חייבת לציין כי מדובר בחופש הגדול ויש לי עוד ילדה בבית, אבל איך לנהוג איתו?
כדאי ללכת אולי לפיזיוטרפיה ע"מ שייראה שהשד לא כ"כ נורא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר ספירלי בשוק
דנה13/08/2011תודה על תשובתך אבל מס' שאלות נוספות:
אני רוצה ללכת , לצאת מהבית ולעשות דברים , עד היום התניידתי איתו באמצעות כיסא גלגלים השאלה היא האם להחזירו ולהראות לו שאם הוא לו הולך אנחנו לא נעשה כלום כי לא ניתן לצאת מהבית ? כי מצד שני אם אחזיק את הכסא גלגלים זה לא ידרבן אותו ללכת וימשיך "להתפנק".?
הוא לא מתלונן כלל על כאבים והוא מזיז ומקפל ודורך על הרגל יפה מאוד אבל לא רוצה ללכת ואני מתחילה כבר לאבד סבלנות מאחר וזה ילד מאוד רגיש , תלותי ואני חייבת לציין כי מדובר בחופש הגדול ויש לי עוד ילדה בבית, אבל איך לנהוג איתו?
כדאי ללכת אולי לפיזיוטרפיה ע"מ שייראה שהשד לא כ"כ נורא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים ורבע אחרי גבסדנה09/08/2011
שלום,
בני בן השנתיים ורבע סדק את הקרסול.
לפני יומיים הורידו לו את הגבס אבל הוא לא מסוגל ללכת - הוא סובל מכאבים ולא מצליח לבצע צעדים.
האם הדבר סביר? מה עלינו לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לדרוך אחרי הסרת גבס
ד''ר אודי לבל10/08/2011דנה שלום. זוהי תגובה רגילה. תני לילד לפחות שבוע עד שיתחיל ממש לדרוך וגם אז זה לרוב באופן די מצחיק (הילדים ממציאים כל מיני שיטות דריכה שאין בהן "הגיון" מכני כלשהו). אין מה לדאוג. אם השבר היה פשוט, גם ההחלמה לא תהיה מסובכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרקי ירכיים גיל 6 שבועותליאת09/08/2011
שלום ,
עד כמה קריטי לערוך את הבדיקה בגיל 6 שבועות?
לצערי אוכל להגיע לבדיקה רק כשהתינוק יהיה בן חודשיים+
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל אופטימלי לבדיקת DDH
ד''ר אודי לבל10/08/2011ליאת שלום. אפשר להקדים לכיוון 3-4 שבועות. ככל שדוחים, הטיפול מתארך (אם הוא נדרש...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לקבל את התייחסותכם לשאלותמיכל07/08/2011
שבר הרדיוס והאולנה מיום 4.8.11, המופיעות מטה וטרם נענו.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לקבל את התייחסותכם לשאלות - תגובה
ד''ר אודי לבל08/08/2011מיכל שלום. שאלותיך מורכבות מאוד ולצערי אני לא יכול לענות מבלי לשמוע את כל מהלך הטיפול, לבדוק את הילדה ולעבור על ההדמיות. אני מציע במקרה כזה לשמוע דעה של עוד אורתופד ילדים - תקבעו פגישה: הביאו איתכם את כל התכתובת וההדמיות וכמובן את הילדה ותוכלו לשמוע דעה של מישהו שמסתכל מהצד ולא מעורב בטיפול. באופן כללי יכולת התיקון של מבנה העצמות בגיל הזה גדולה מאוד כך שדברים שנראים מוזר ברגע מסוים משתפרים במהירות עם צמיחת העצם. ובכ"ז העניין מסובך מידי מכדי לפתור הכל בדיון בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
מיכל08/08/2011אתמול היינו בעוד חוות דעת אצל אורטופד ילדים בכיר והוא לא היה מודאג בכלל ואמר לנו לחזור עוד חצי שנה.
לטענתו, העצמות לא "מחוברות" אלא בזווית של להתקרב אחת לשנייה.
בדק את הילדה ואמר שאין שום מגבלת תנועה, הכל לגמרי תקין. הוא גם אמר שאם יש בעיית תנועה, היא בדרך כלל נצפית מההתחלה ואצלה כאמור הכל תקין.
ובכל זאת - מה הסיכוי שהעצמות תתקרבנה? שתהיה למרות זאת בעיה?
האם העצמות באופן כללי בגיל הזה יכולות להתיישר עם הצמיחה לכיוון הנכון גם ללא התערבות ניתוחית כך שעוד חצי שנה בביקורת הכל יהיה לגמרי בסדר והן צומחות ישר ולא אחת כלפי השנייה (הרדיוס והאולנה)?
ושאלה אחרונה - האם זה יכול לקרות בתהליך הורדת הגבס (כאמור, אחרי חודשיים מיום הפציעה).
השברים אגב, גם ברדיוס וגם באולנה, התאחו לחלוטין.
המון תודות על הזמן שאתם מקדישים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך, אשמח לשמוע את דעתך
מיכל11/08/20111. האם באופן עקרוני האם במהלך הורדת הגבס אחריי חודשיים אפשרי שהרופא הפעיל כח רב מדי שגרם להתקרבות הרדיוס והאולנה אחת לשנייה באזור ליד כף היד? האם טכנית זה בכלל אפשרי להעלות סברה כזאת? הצילום בוצע לאחר הורדת הגבס.
2. האם ייתכן שעם גדילת העצמות והתארכותן (היא בת 6) העצמות יתיישרו ולא יתחברו אחת לשנייה?
כאמור, ראה אותה כהמלצתך אורטופד ילדים בכיר שלא מעורב בטיפול ואמר לחזור רק עוד חצי שנה ובדק את היד ואמר שאין שום הגבלת תנועה.
מלחיץ אותי לחשוב שעם התקרבות העצמות אחת לשנייה, עלולה להיווצר הגבלת תנועה.
יש מצב שזה יסתדר עם הזמן והעצמות יתיישרו ולא "ישקו" אחת לשנייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך, אשמח לשמוע את דעתך - תגובה
ד''ר אודי לבל13/08/2011מיכל שוב שלום. כמו במכתבך הקודם - אני מתנצל על שאין לי תמונה כוללת. אנחנו עובדים בתחום מאוד ויזואלי ומילים הן לא תמיד הדרך הטובה בשבילנו להבין את המצב...
לעצם העניין - נועצת ברופא שאני בטוח שמבין בעניין - התופעה של הידבקות עצמות זו לזו כל כך נדירה שממש אין מקום להערכתי לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי קורקס בריאות לתינוקות?נעמה06/08/2011
שלום,
ביתנו בת השנה ו-3 חודשים החלה ללכת לפני כחודשיים. רוב הזמן היא הולכת יחפה, אך כשאנחנו יוצאים לגינה אנו נועלים לה נעליים.
האם יש בעיה עם נעלי קורס לפעוטה בגיל הזה?
אילו נעליים מומלצות בשלב זה?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי קורקס בריאות לתינוקות? - תגובה
ד''ר אודי לבל06/08/2011נעמה שלום. האמת היא שגם אני חשוף להרבה סיפורי קרוקס. אני תומך מאוד בהליכה יחפה בעיקר בגיל הצעיר. קשה לי להעריך מה נעל כמו קרוקס עושה למכניקת ההליכה, אני מניח ששום צרה גדולה לא תקרה מזה. ראיתי ילדים שסבלו משפשוף של החומר הפלסטי של הקרוקס כנגד העור, אבל זה יכול לקרות בכל סוג של נעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון קשיחדנה06/08/2011
שלום,
כשנולד בני רכשנו לו מזרון שצד אחד שלו מאוד קשיח וצד שני מעט יותר רך. נאמר לנו שבשנה הראשונה חשוב להשכיבו על הצד הקשיח ולאחר מכן ניתן להפוך לצד הרך יותר. ברצוני לדעת האם יש לכך סיבה אורטופדית וזה יותר טוב לגבו, או שמא מדובר רק בעניין המוות בעריסה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון קשיח - תגובה
ד''ר אודי לבל06/08/2011דנה שלום, עד כמה שאני מבין הרעיון הזה צומח מהתיאוריות על "מוות-עריסה" . אני לא מכיר סברות "אורתופדיות" בהקשר של נוקשות המזרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר רדיוס ואולנה - הורדת גבסמיכל04/08/2011
ביתי בת 6, שברה לפני חודשיים את הרדיוס והאולנה.
אתמול הורידו לה את הגבס. בצילום השברים התאחו יפה אך נראה כי הרדיוס והאולנה "נושקות" קצת זו לזו באזור שקרוב לכף היד. הרופא אומר שזה יכול להסתדר לבד (האמנם? אודה לדעתכם) או שיהיה צורך בניתוח להפרדה ביניהן.
מרגישה מצויין, מזיזה את היד לגמרי ומתפקדת בה לגמרי.
שאלותיי:
1) האם זה סיבוך מוכר ושכיח והאם הטיפול בו ניתוחי בד"כ או שיש סיכוי שזה יסתדר?
2) במידה וצריך ניתוח - האם יש חשיבות לבצע ניתוח זה בדחיפות כעת טרם העצמות מתחברות או שאפשר להמתין? הרופא המליץ להמתין ואמר שאין שום דחיפות.
2) היד נראית קצת משונה, קעורה כזאת. קראתי על תופעות בצקות ו/או ניוון הגפה (בייחוד שמדובר בתקופה לא קצרה של גבס). האם זה טבעי שהצורה של היד נראית משונה אחרי הורדת הגבס או שמא זה לא טבעי ומדובר בעיוות?
אסייג ואומר כי ברור לי שלא ניתן לחוות אם לא רואים את הצילומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה:
מיכל04/08/20111. השבר באולנה היה שבר פתוח בדרגה 1 - האם זה יכול להסביר את העיוות הקמור/קעור של היד? הקיעור/קימור הוא כלפי חוץ בחלק החיצוני של היד (צד ימין של יד ימין) שקרוב למרפק, לא לכף היד.
2. קראתי ששברים באמה אכן יוצרים עיוותים לטווח הזמן הקצר. האם בגילה זה מסתדר לרוב לבד?
3. האם העובדות שעצמות הרדיוס והאולנה נושקות אחת לשנייה באזור כף היד גורמת לעיוות? (היא אגב מזיזה את היד לכל הכיוונים וגם את כל האצבעות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה אחרונה, ברשותכם:
מיכל05/08/2011במהלך החודשיים מאז הילדה נפצעה, העצמות לא היו במצב הזה שהן נושקות אחת לשנייה. זה נצפה לראשונה רק בצילום שאחרי הורדת הגבס.
האם ייתכן כי בתהליך הורדת הגבס (שהיה קשה לחלץ את היד מהגבס והילדה מאוד בכתה) העצמות זזו כי הופעל עליהן כח יתר של הרופא? זה דבר שעלול לקרות?
רוב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סימטריה באצבעות בשתי הרגלייםמלכה04/08/2011
האצבע השלישית ברגל שמאל של ילד בן שנה וחצי קטנה משתי האצבעות שלידה ולא בגובה מדורג כמו כרגיל . ברגל ימין גובה האצבעות נורמלי מדורג.
האם זה סימן למשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סימטריה באצבעות בשתי הרגליים - תגובה
ד''ר אודי לבל06/08/2011מלכה שלום. מבנה מעט חריג בבהני הרגליים הוא דבר נפוץ. בכל זאת אני מציע להראות את הילד לאורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיית ראש-תינוקת בת חודשיים וחציעדינה03/08/2011
שלום וברכה,
ביתי בת חודשיים וחצי.
מיום היוולדה עקבנו בדריכות אחר השלבים האמורים להגיע ואכן אלה הגיעו וחלקם אף הקדימו.
מעקב אחר חפצים,משיכה למקורות אור,הרמת ראש במצב של שכיבה על הבטן
ואף התהפכויות ספורות ביותר מהבטן לגב,בודדות ביותר.
בשבוע האחרון שמנו לב שכאשר היא במצב שכיבה על הבטן ומרימה את הראש היא מטה אותו לצד ימין בלבד ולא ממרכזת אותו.
במצב שכיבה על הגב- היא גם מטה את ראשה לצד ספציפי אך במצב זה קל יותר "לעזור" לה להטות ראשה גם לצד השני .
אני מאוד לחוצה (אמא טריה) ומיד עולים בראשי התרחישים הגרועים ביותר.
מה עלינו לעשות?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין ש
עדינה03/08/2011עד לפני שבוע היא מירכזה את ראש במצב שכיבה על הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עלינו לעשות זה מאוד מלחיץ
עדינה03/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין התייחסות לשאלה משבוע שעבר?
עדינה07/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיית ראש-תינוקת בת חודשיים וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל08/08/2011עדינה שלום, את מתארת ככל הנראה תופעה בשם טורטיקוליס. אני מציע לפנות לרופא/ה הילדים לבדיקה. אם יש משהו תקבלו טיפול (פיזיותרפי בעיקר) ואם זו אסימטריה קלה וחסרת משמעות תמשיכו רק מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!פריקת כתף בפעם השניה לתינוקמאיה03/08/2011
שלום,
בננו בן השנה וחצי פרק הערב את ידו בפעם השניה בחודש האחרון לאחר שאחותו משכה לו בידו.
בפעם הראשונה כשהגענו לאורתופד במיון כבר לא היה מה לעשות כי היד חזרה למקומה ללא התערבות.
הערב קרה דבר דומה, בתחילה הוא צרח מכאבים ולאחר כחצי שעה הכאב החל להתפוגג והוא החל להשתמש ביד בצורה רגילה, כעת ניראה שהיד חזרה שוב למקומה לבדה.
האם זו תופעה נורמלית אצל תינוקות או שמא עלינו לערוך בירור מעמיק לתופעה?
והאם יש לכך השפעות לעתיד הקרוב והרחוק כשיגדל?
נשמח לתגובתכם המהירה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!פריקת כתף בפעם השניה לתינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל03/08/2011מאיה שלום. את מתארת כנראה מצב של pulled elbow מרפק משוך. מצב בו אחת מעצמות המרפק נתקעת בתוך רצועה שמקיפה אותה. התופעה יכולה להמשך מספר שנים ולכן כדאי להמנע ממשיכת הילד ביד. להרים אותו על ידי אחיזת הגו או בית החזה. המצב לא מסוכן, ואינו משפיע על תפקוד המרפק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)