מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגליים בצורת 0 עם פיסוק מאוד רחבilona23/07/2011
שלום ד"ר, בני בן שנה וחודש שוקל 14 ק"ג. התחיל ללכת לבד לפני חודש. יש לו רגליים בצורת 0 עם פיסוק מאוד רחב!!! בנוסף כפות רגליו בזמן ההליכה פונות פנימה (למרות שלאחרונה חל שיפור קל). בבדיקת אורטופד ילדים נאמר לנו שהכל בסדר ועד גיל שנתיים זה אמור להשתפר ו/או לעבור בכלל.להגיע לביקור חוזר בגיל שנתיים.
יש לציין שהרופא לא ראה אותו הולך, רק בדק את הרגליים וצורתם. האם כדי לנו לפנות לרופא נוסף? הפיסוק ממש רחב ואני מאוד חוששת.אין גנטיקה משפחתית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים בצורת 0 עם פיסוק מאוד רחב - תגובה
ד''ר אודי לבל24/07/2011אילונה שלום. לא בדקתי את התינוק אך אני מניח שאם "בגדול" הכל נראה בסדר הייתי גם כן מחכה לגיל שנתיים. עם זאת - אם את דואגת גשי לשמוע דעה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מנסה לתת יותר פרטיםאיילת20/07/2011
אני מנסה להוסיף את האולטרסאונד.. אשמח מאוד לקבל תגובה תודה איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מנסה לתת יותר פרטים - תגובה
ד''ר אודי לבל24/07/2011איילת שלום. מה השאלה? התרשים עבר די גרוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רנטגן לתינוקתאיילת20/07/2011
בתי עשתה אולטרסאונד מפרקי ירך והופנתה לאורטופד ילדים הנ"ל קבע שצריך לעשות צילום רנטגן אנחנו הססנו וביקשנו לעשות עוד אולטרסאונד הרופא שעשה את האולטרסאונד אמר שהכול בסדר כשהבאנו את הצילום לרופא הקודם הוא אמר שלא נראה לו והוא דורש צילום האם כדאי להתיעץ אם עוד רופא ,יש פה גם שיקולי זמן כי היא כבר בת חמישה חודשים או לעשות טיפול ללא צילום או לצלם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רנטגן לתינוקת - תגובה
ד''ר אודי לבל24/07/2011איילת שלום. לקראת גיל חצי שנה רבים מהאורתופדים נוהגים לצלם אם יש DDH משמעותי. אם אתם לא שקטים - שימעו דעה של עוד אורתופד ילדים. צילום אחד לא נחשב לחשיפה קשה לקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלי Xarp19/07/2011
שלום בני בן שנתיים וחצי נבדק אצל אורטופד ונימצא שיש לו גמישות יתר .תנוחת גנוולגוס והשטחת ההקשת האורכית יש לציין שאין גניטקה כזו במשפחה האם בכלל יש טיפול לבעיה מסוג זה ?לשם מה דרוש מעקב לאחר חצי שנה מיום הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלי X - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011שלום. מצב זה לא נדיר בגיל שנתיים אבל כדאי לעקוב ולראות שהוא חולף. אם לא יחלוף או יחמיר - צריך לחפש את הסיבה ולהציע טיפול. מומלץ מאוד לאחר חצי שנה להגיע להערכה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתאמא של19/07/2011
לבתי בת ה-13.5 יש עקמת מותנית של 25-27 מעלות. היינו אצל אורתופד שקבע שכיוון שמהלך ארבעת החודשים האחרונים לא הייתה החמרה ומכיוון שהילדה לפי צילום הרנטגן נמצאת לקראת סוף תהליך הצמיחה שלה (וכן לפי העובדה שבמהלך ארבעת החודשים שבין הבדיקות היא גבהה בשני ס"מ בלבד) אין טעם לטפל בעקמת. האם ישנן דעות אחרות בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011אמא שלום. אני מניח שרוב האורתופדים יסכימו בערך על אותו הדבר - אבל בהחלט מומלץ לשמוע עוד דעה. חפשי באתר הקופ"ח שלך - ופני לעוד רופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גידים חמורהעלמה19/07/2011
שלום,אני סובלת כ שלוש שנים מכאבים מאוד מעיקים בשורש כף יד שמאל.
הלכתי לכל מיני רופאים ויבחנו את זה כדלקת גידים כרונית,ובלי קשר יש לי גם גנגיליון אך הרופא טען שלא ממנו נובע הכאב.
קיבלתי זריקת כורטיזון לגיד לפני כחודשיים והכאב אכן חלף למספר שבועות אך כרגע הוא חזר בעוצמה מאוד גבוהה.
מה ניתן לעשות,נישית כבעט הכל(משחות כדורים,סד מכבע,זריקה)
בבקשה תענו!!זה ממש חשוב..
תודה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גידים חמורה - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011עלמה שלום. האם זה קשור לפורום אורתופדיה ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל שמאל נוטה לצדסיון18/07/2011
יש לי תינוק בן חמישה וחצי חודשים, לאחרונה שמתי לב כי כאשר הוא מיישר את הרגליים שלו, כף רגל שמאל נוטה לצד בעוד שכף הרגל השנייה ישרה, האם יש לפנות לאורטופד בנושא?
בתודנ מראש, סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל שמאל נוטה לצד - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011סיוון שלום. אני מניח שזו תנועה לא ממש סימטרית שאין לה כל משמעות - ועם זאת, אם יש דאגה - תני לרופא/ה הילדים שלכם להתרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאבטיה לטיולוןקריס18/07/2011
שלום,
באיזה גיל אפשר להעביר את התינוק מעגלת אמבטיה (זווית 180) לעגלת טיולון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מאבטיה לטיולון - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011כריס שלום. אני לא ממש יודע..., אין על זה מידע רפואי מוצק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעל מתאימה להולכת על קצות האצבעותLiana18/07/2011
בתי בת השנתיים הולכת על קצות האצבעות באופן לא עקבי, אך בעת שהיא נועלת סנדלים התופעה מחריפה. אנו נמצאים במעקב בהתפתחות הילד של נוירולוג ופזיותרפיסטית, שהמליצה על נעליים האוחזות היטב את הקרסול. האם תוכלו להמליץ לי על נעל מתאימה? בחיפושי לא מצאתי נעל ספורט גבוהה לילדים. נדרשות במקרה זה נעליים אורתופדיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעל מתאימה להולכת על קצות האצבעות - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011ליאנה שלום. אני לא זוכר שראיתי קשר בין סוג הנעל לחומרת הליכה על קצות אצבעות. לרוב זה באמת בולט יותר עם סנדל או נעל. אבל לא נראה לי שנעל אחרת תעזור לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתחת לברךנעמה18/07/2011
לביתי בת ה-4.5 שנים ישנם כאבים עזים החוזרים בתדירות של כל יומיים שלושה מתחת ובסמוך לברך שמאל.
במשפחתי ישנה היסטוריה של דלקת פרקים של הנעורים ובמשפחת בן זוגי ישנה היסטוריה של סרטן מסוגים שונים, גם בעצמות.
רופא הילדים אמר כי אלו כאבי גדילה, אך לא הפנה לשום בדיקות מעבר לספירת דם פשוטה מהאצבע.
אילו בדיקות עליי לבצע על מנת לשלול את הנושאים הנ"ל.
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתחת לברך - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011נעמה שלום. גישתי לכאבים מסוג זה היא שיחה ממושכת מאוד ובדיקה דקדקנית - לאו דוקא בדיקות מתוחכמות. חפשו רופא/ה שאתם סומכים עליו ובררו איתו/איתה את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד הנושא ותוצאות בדיקות דם
נעמה20/07/2011בשיחה אחרונה עם רופא הילדים נמצא כי הכאבים מעירים אותה מהשינה ומופיעים ללא קשר לשעות היום וגם תוך כדי משחק.
בבדיקה ידנית שהוא ביצע ברגליים התגלתה נקודה ספציפית כואבת ולא משהו מפושט.
בדיקות הדם על פניו תקינות מבחנת הערכים הבודקים דלקות אך ישנם ערכים לא כל כך תקינים והם:
NEUT% = 35.5
LYM% = 52.3
MICRO%/HIPO = 12.3
ה-CRP הוא 0.1 וה-ESR הוא 4
אשמח לדעת אילו בדיקות נוספות רצוי לבצע ובכלל לקבל הסבר כללי על המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד הנושא ותוצאות בדיקות דם - תגובה
ד''ר אודי לבל24/07/2011נעמה שלום. אכן בדיקות הדם תקינות ואינן מצביעות על תהליך דלקתי. אני מציע לבקש הפניה לאורתופד ילדים. התיאור שלך - כאב שמופיע פתאום, פעם בכמה ימים לא ממש אופייני לכאבי גדילה. (לפי זכרוני יש דיון על כך ב"שאלות נפוצות")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDH בתינוקות בת 4 חודשיםאני17/07/2011
שלום,
אני מאוד מודאגת...
בגיל חודשיים שלח אותי רופא ילדים ל US באופן שיגרתי (הוא שולח את כולם)
התצאות היו 2A בשתי הרגליים (חוסר בשלות פיזית) הוצע לי לחזור ל US נוסף בגיל 3 חודשים.
התוצאות בגיל 3 חודשים היו - בירך שמאל תקינות 1B ובירך ימין חוסר בשלות 2B עם זוית של 58 מעלות.
הרופא ילדים שלנו המליץ לעשות שוב אולטרסאונד בגיל 4 חודשים ואם לא יסתדר לקבוע תור לאורטופד.
התוצאות בגיל 4 חודשים זהות לתוצאות של ה 3 חודשים.
קבעתי תור לאורטופד אבל אני מאוד מודאגת.
האם זה משהו חמור במיוחד?
מחכה לתשובה בהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בתינוקות בת 4 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל20/07/2011שלום. הממצא לא מאוד חמור אבל בהחלט כדאי לבדוק אצל אורתופד ילדים - ראשית לודא שממצאי ה-US אכן מדויקים ושנית אם המצב לא הבשיל לגמרי במפרק ירך ימין, לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ויש לי שאלה נוספת אם אפשר
אני21/07/2011שלום,
הספקתי לקחת את הבת שלי לאורטופד שבקופה טענו שהוא אורטופד ילדים אבל כשהגענו לשם זה לא ממש היה נכון .. ואני עוד חיכיתי לתור הזה ...
בקיצור הוא בדק את הילדה בלי לעשות לה US נוסף...
הבדיקה הגופנית יצאה תקינה לגמרי! אבל בגלל התוצאות שהבאתי איתי הוא המליץ לטפל ברצועות שבהתחלה יהיהו עליה 3 שבועות בלי להוריד אפילו למקלחת!
בחום הזה זה נראה לי ממש סיוט מה גם שהבת שלי סובלת מחום ונעשה "דבק" ולא נראה לי ממש הגיוני והיגייני להשאיר אותה עם אותו בגד וללא מקלחת במשך 3 שבועות.
אתה חושב שזה הטיפול הנכון?
אם אני אוריד לה את הרצועות ל10 דקות מקלחת זה יהיה נורא?
אני אובדת עצות וממש מודאגת!
אני קבעתי ביום ראשון תור לאורטופד ילדים באופן פרטי שיש לו גם אולטרסאוד אצלו..
אשמח לתשובה בהקדם כי האורטופד אמר שזה כבר נהייה מאוחר ובגיל חצי שנה נצטרך לשים לה גבס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעמוד השידרהלירון16/07/2011
שלום, יש לי תינוק בן 9 חודשים וכבר מספר חודשים אני שמה לב שכאשר הוא יושב עמוד השידרה שלו בחלקו היחסית תחתון בולט החוצה וגם נשאר לו שם סימן אדום. עד השבוע האחרון הוא לא היה יושב הרבה אבל עכשיו הוא למד לשבת לבד. ורציתי לדעת אם יש מה לדאוג? האם זה נורמלי?
אציין שהוא באחוזון 93% במשקל ומעל ה-100% בגובה, משמע הוא ילד גדול פיזית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בעמוד השידרה - תגובה
ד''ר אודי לבל16/07/2011לירון שלום . אני מציע לבדוק אצל רופא/ת הילדים. ייתכן שזה נובע ממשען הישיבה וייתכן שיש משהו במבנה עמוד השידרה - תבדקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית פיסוקמיטל14/07/2011
שלום רב,
בתי בת שלושה וחצי חודשים. ע"פ האורטופד הומלץ לנו השימוש בכרית פיסוק.
האם יש סוגים טובים יותר או פחות? האם יש דרך מסוימת או גובה מסויים ללבישתה?
תודה רבה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית פיסוק - תגובה
ד''ר אודי לבל16/07/2011מיטל שלום. סוג המכשיר להשגת פיסוק תלוי בהמלצת הרופא המטפל שלכם. הוא חייב להנחות אותכם באיזה מכשיר הוא משתמש (יש הרבה ויש העדפות שונות של מטפלים שונים) בהתאם לסוג שהוא ימליץ לכם - תצטרכו ללמוד ממנו איך להתקין נכון. התקנה לא נכונה יכולה להזיק!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרןאפי14/07/2011
שלום,
כשביתי נולדה המליצו לי על מזרן דו-צדדי (קשיח ורך) כאשר הוסבר לי כי הצד הקשיח הינו עד גיל שנה. עתה בעקבות לידה נוספת הגדולה הועברה למיטת נוער והבנתי שגם פה יש עניין של צד קשיח וצד רך יותר אז די הלכתי לאיבוד...
שאלתי היא עד איזה גיל מומלץ ויש עניין במזרן קשיח והאם יש בעיה בריאותית בהשארת התינוק / הילד על הצד הקשיח מעבר לגיל שנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן - תגובה
ד''ר אודי לבל16/07/2011אפי שלום - יש דיון על מזרנים ב"שאלות נפוצות"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפןת רגליים אחת כלפי השנייה בהליכהיעל13/07/2011
שלום ,
בתי בת ה-4 וחצי הולכת שכפות רגליה פונות אחת לשנייה, בעיקר הרגל השמאלית.
במשך השנתיים האחרונות היא הלכה אך ורק עם סנדלי קרוקס בקיץ. עכשיו ,משהשמנו את תשומת ליבנו לבעייה, אנו מתלבטים איזה סנדלים לקנות לה?
התור שלנו לאורטופד ילדים רק בסוף אוגוסט ואנו לא יודעים אם לחכות עד אז בקניית הסנדלים החדשים?
תודה מראש על תשובתך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפןת רגליים אחת כלפי השנייה בהליכה - תגובה
ד''ר אודי לבל16/07/2011יעל שלום. לסנדל אין השפעה על הסיבוב הפנימי של כפות הרגליים. כך שאתם יכולים לקנות מה שעולה על רוחכם. במפגש עם האורתופד תוכלו לדון במשמעות הסיבוב - מה מקורו והאם יש דרך להשפיע על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)