מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפות רגליים נוטות פנימהמאיה23/08/2011
שלום, בתי בת שנה וחצי וכפות רגליה נוטות פנימה. היינו איתה אצל שני אורטופדים ושניהם אמרו לי שזה יסתדר עם הזמן.
שאלתי היא: מה האחוזים שהמצב הזה יעבור לגמרי ?
ושאלה נוספת: ההליכה שלה נורא כבדה ומורגשת כלומר רועשת האם זה מהמצב הנתון של הנטייה של כפות הרגליים פנימה? (לאחותה התאומה אין את ה"כבדות" הזו בהליכה)
אני נורא מודאגת אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים נוטות פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל24/08/2011שלום מאיה. כמובן שהתיאור הזה לא מספיק בשביל להעריך אם המצב חמור או קל. גם לו הייתי בודק אותה אני מניח שיכולתי לחזות את סיכויי ההיעלמות של הסבוב הפנימי לא היתה ממש מדויקת. מנסיוני התופעה הזו נעלמת!!
לגבי כבדות בהליכה -זה חלק מלהיות תינוק - זה יעבור, יש הבדלים בין אחים ובין תאומים ואני מציע להיזהר מהשוואות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת גורדאןעביר23/08/2011
שלום רב
בתי בת שבעה חודשים,בגיל 4 חודשים טופלה בכרית פיוסוק במעקב US , היא שמה הכרית 2 חודשים אחרי כך עשינו לה צילום אגן והרופא אמר שמימין הזווית היא 29.59 ומשמאל היא 30.19,הרופא המליץ לשים לה חגורת גורדן למשך שלושה חודשים ואחרי כך הוא יבדוק אותה.
הוא אמר שהזווית צריכה להיות 24 מעלות
שלאתי היא מה היית ממליץ לעשות עם הנתונים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת גורדאן - תגובה
ד''ר אודי לבל23/08/2011עביר שלום. בגיל הזה אני מעדיף לעקוב עם אולטרא-סאונד. כדאי מאוד למצוא רופא שעובד עם אולטרא-סאונד כדי להפחית חשיפה לקרינה ולקבל תמונה יותר מדויקת של המפרק. המצב לפי מה שאת מתארת (בהסתמך על צילום) אינו תקין! לכן צריך לטפל. אני נוהג לעקוב אחר הילדים כל חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורת גורדאן
עביר24/08/2011שלום רב,
אם הבנתי נכון אז אני צריכה לעשות לה אולטרסאונד כל חודש..ושתהייה במעקב כל חודש למשך שלושה חודשים?
ד"ר רציתי לשלוח לך צילום האגן של בתי אבל הוא מסוג bmp ופה בפורום אני לא יכולה לשלוח אותה?רציתי לברר אם אני יכולה לשלוח אותה בדרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגורת גורדאן - תגובה
ד''ר אודי לבל24/08/2011עביר שלום. אני מבין את הרצון שאתן חוות דעת בפורום אבל מציע שתאתרי אורתופד ילדים שיכול לעקוב אחריכם עם אולטרא-סואנד כפי שמקובל והוא יחליט כל כמה זמן לבצע בדיקה (וגם יתן את דעתו על הצילום). בכל בית חולים גדול יש יחידת ילדים עם יכולת כזאת ובקופות החולים יש עוד המון מוקדים מצוינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר כף יד לילד בן 9יבגניה23/08/2011
שלום רב
ילד בן 9 אתמול שבר פרק כף יד שמאל, כשיחק במיתקנים בבריכה
עשו לו גבס- אך הוא מתלונן על כאבים חזקים, למרות שנותנת לו אדוויל
האם יש צורך ואפשרות לתת לו משהו חזק יותר?
כיצד ניתן לעזור לו להתמודד עם זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשורש היד
ד''ר אודי לבל23/08/2011יבגניה שלום. אם הכאב לא עובר אחרי אקמול או אדוויל, וכן הרמת היד למספר שעות והזזת אצבעות - אני מציע לחזור למקום שהניחו את הגבס בשביל לשקול הסרת הגבס או פתיחת חריץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החיים לאחר הרצועותתמי23/08/2011
שלום,
בשעה טובה ומוצלחת הורו לנו להוריד לתינוקות שלנו שבת חצי שנה את הרצועות.
מרוב התרגשות לא שאלתי מה ניתן לעשות עם התינוקות. היא בת חצי שנה וחשוב לנו לצמצם את הפער ההתפתחותי.
האם מותר לצמצם לה את הרגליים בשעת משחק? האם ניתן ללמד אותה להתהפך על ידי סיקול הרגליים?
אני מפחדת לעשות משהו מחשש שאני אפגע בה ואחמיר את מצבה, היא כרגע בגמילה מהרצועות
אשמח לתגובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיים לאחר הרצועות - תגובה
ד''ר אודי לבל23/08/2011תמי שלום - באופן כללי מותר הכל. סיום הטיפול מבטא מצב שמפרקי הירכיים בריאים ולכן כל מה שתרצו מותר לבצע. עם זאת זיכרו (ההורים) שהתינוקת לא צפויה לשום עיכוב מהותי, הכל יבוא גם בלי "עזרה" הדבר הזה נמצא במחקרים שונים - ההתפתחות תחזור למסלולה הרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה על קצות האצבעותשלומית21/08/2011
נכדי בן שנתיים ושלושה חודשים,כשהוא הולך יחף הוא הולך הרבה על קצות האצבעות ,האם יש לכך משמעות כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה על קצות האצבעות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן22/08/2011כדי לענות לך אני צריך לבדוק גידי אכילס שלו.אולי כדאי לבדוק אצל אוטופד ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל עם מנח וארוס וטורסיה פנימיחן20/08/2011
שלום,
ביתי בת 4 חודשים(תאומה) נולדה
עם מנח וארוס וטורסיה פנימי של טיביה בכף הרגל, כף הרגל גמישה-אורטופד הילדים המליץ על מתיחות יומיות בבית וסבור שזה יסתדר לבד.
האם בדרך כלל זה מסתדר לבד? באיזה שלב יודעים? מתי צריך התערבות כירורגית אם בכלל? האם יש מכשיר/מתקן למתיחות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל עם מנח וארוס וטורסיה פנימי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/08/2011שלום , ב90 % מהמקרים כף רלג חוזרת לנורמה ללא שום טיפול.אם כף רגל גמישה , כנירא זה מה יהיה.
ב10 % כף רגל ועיוות נוקשים, ואז יש לבצעה גיבוס, לשים סדים ולפעימם גם ניתוחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
רווית22/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDH לאחר ביקורתרווית19/08/2011
ד"ר שלום ,
ביתי בת חצי שנה מגיל שלושה ימים עד גיל 4 חודשים טופלה ברצועות פבליק עקב DDH , היום ביצענו ביקרות אצל אורטופד לאחר שחודשיים הילדה ללא טיפול , ביצעו צילום אגן והממצאים הם :
מפרקי יריכיים יציבות , פישוק מלא , אורך יריכיים שווה AI 21 מימין ו 25 משמאל , חשוב לציין שלפני חודשיים היה לה 26 מימין ו 25 משמאל .
הרופא המליץ לטפל במכשיר HIP MED או ג'ורדון כדי למנוע ניתוחים ובעיות עתידיות .
האם זה תקין לדעתך ? לא מובן לי מדוע בגיל 4 חודשים זה היה בסדר בכדי להוריד רצועות והיום כבר זה דורש טיפול שוב ?
אודה לתגובתך
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH לאחר ביקורת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/08/2011לפי צילום אגן ( בד"כ אני לא עושה צילום אגן בגיל הזה, אך US בלבד כדי להמנע מקרינה )-פרקי ירכיים יציבים ןנמצאים במקום.במצב כזה -אין צורך בשום טיפול.הייתי עוקב על ידי US פרקי ירכיים עד גיל שנה, ובגיל 18 חודשים -עושה צילום אגן חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH לאחר ביקורת - הוספתי צילום אגן
רווית22/08/2011ד"ר שלום ,
ביקשתי את הצילום של הילדה מקופת החולים וצירפתי להודעה ,
האם תוכל לבדוק לי את הצילום אני פשוט לא יודעת האם לשים לה את המכשיר או לא . היום הלכתי לחוות דעת נוספת שטען שאין צורך בטיפול . אבל כעת יש לי חוות דעת אחת שאומר שכן צריך ואחד שאומר שלא צריך
האם תוכל לעזור לי ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH לאחר ביקורת - הוספתי צילום אגן - תגובה
ד''ר מרק אידלמן22/08/2011צילום אגן תקין לגמרי.לדעתי הסברתי לך מספיק ברור מה דעתי על המשך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סימטריה בשימוש ברגלייםאמאלה18/08/2011
שלום
תינוקת בת 11 חודשים. מתפתחת תקין. מסתובבת סביב רהיטים מתיישבת ועומדת עם תמיכה אבל עדיין לא עומדת עצמאית או הולכת.
שמתי לב לשני דברים שאני רוצה להתייעץ לגביהם:
1. בישיבה כשהיא משחקת הרבה פעמים אחת הרגליים ב"פוינט" והשניה ב"פלקס".
2. כשעולה במדרגות רגל ימין פונה החוצה (ב90 מעלות לרגיל - האצבעות פונות לצד ימין החוצה מהגוף) ורגל שמאל רגיל (האצבעות קדימה).
רציתי לדעת האם הדברים האלה תקינים או שצריך להתייעץ עם אורתופד ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סימטריה בשימוש ברגליים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/08/2011תקנים לחלוטין , אין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה בבריכה לבנותמרינה18/08/2011
אני חושבת להרשם את ילדה שלי בת 11 לחוג שחיה שנתית, החוג הוא פעמיים בשבוע . שאעלה : האם שחיה חשובה לגב שלה. ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה בבריכה לבנות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/08/2011לא בטוח , אך שחייה מומלצת בחום לכל בן אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש מודאגתשקד17/08/2011
ביתי בת חודשיים, רק לא מזמן ראיתי שהכף רגל ימין קצת אחרי העקב העצם נוטת שמאלה והרגל השניה היא ישרה, מה עלי לעשות? ומה אפשר לעשות במקרה כזה? האם זה עובר עם הגיל? בבקשה חייבת יעוץ דחוףףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש מודאגת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/08/2011צריך לבדוק את התינוקת , קשה מתאורך לתת הסבר , צריך למשש ולראות את כף הרגל.
תגשי לאורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון אורטופדימרינה17/08/2011
רציתי לדעת בבקשה באיזה גיל או מאיזה משקל מומלץ להחליף לילדים את המזרון מספוג למזרון אורטופדי?
בני בן 7 בגובה של 125ס"מ במשקל של 23 ק"ג וביתי בת 11 בגובה 138 במשקל 35 ועדיין ישנים על מזרן ספוג. אשמח לקבל תשובה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון אורטופדי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן21/08/2011מרינה שלום , האמת אני לא יודע,לא בטוח שיש חשיבות רבה לעניין המזרנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לתינוקתנעמה17/08/2011
בוקר טוב,
הבת שלי בת 11 חודש. סבתא שלה שהיא אחות לשעבר, חושבת שאני צריכה לקחת אותה לבדיקה של אורטופד כי לדבריה הכף רגל שלה קצת עקומה ואולי יש לה איזו בעיה שתצריך התערבות רפואית (פלטפוס?). אציין שאני הולכת איתה לפיזיוטרפיה מזה כחודש וחצי, עקב איחור התפתחותי: רק החלה לזחול עכשיו, עדיין לא יושבת או עומדת. הפיזיוטרפיסטית אומרת ש- א. היא לא רואה שום בעיה עם הרגל, ב. גם אם יש בעיה ואלך לאורטופד, הוא יגיד שיש לחכות עם זה עד שתתחיל ללכת או לעמוד. שאלתי היא האם כדאי לי בכל זאת לקבוע תור לאורטופד, או שמה שהפיזיוטרפיסטית אומרת לגבי גיל / שלב התפתחותי שבו כדאי לבדוק דברים כאלה - נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לתינוקת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/08/2011אין flatfoot בגיל הזה.כף רגל תמיד שטוחה עקב גמישות יתר.לא נירא לי שאתם צרכים ללכת לבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחמש - לא הולכת עדייןעינב15/08/2011
שלום רב,
ביתי בת השנה ו-5 לא הולכת עדיין לבד.
היא עומדת והולכת מסביב לחפצים, בהמשך לקיר. בד"כ מסרבת ללכת כשנותנים לה יד.
מלווה התפתחותית במעון שלה טוענת שהיא שכשנותנים לה יד היא גוררת את רגלה השמאלית (אני שמתי לב שהיא פשוט הולכת במעגלים כי היא מנסה עם היד השניה לתפוס משהו). בנוסף, הקמיצה בשתי רגליה עולה מעט על האמה.
לא נראה שכואב לה כשהיא עומדת.
שאלתי, האם כדאי לקחת אותה לבדיקת אורטופד או לחכות?
יש לי הרגשה שהיא בעיקר חסרת בטחון.
תודה,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחמש - לא הולכת עדיין - תגובה
ד''ר אודי לבל15/08/2011עינב שלום, אין כל דבר חריג באי-הליכה עצמאית בגיל כזה. חכי בסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדס15/08/2011
בני בן שנה וחצי וההליכה שלו נוטה כלפי פנים היינו אצל אורטופד ילדים והוא אמר שזה אמור להסתדר במשך הזמן ,
הבעיה היא ששמנו לב שכשהוא הולך הוא בעיקר דורך על הצד החיצוני יותר של כף הרגל.(ברגל ימין הוא דורך על צד ימין של כף הרגל וברגל שמאל על צד שמאל יותר של כף הרגל)
האם צריך לטפל בזה?
האם יש איזו נעל שכדאי לקנות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים לי?
הדס16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן16/08/2011שלום הדס
הליכה עם נטיית כפות רגליים פניצה מאוד שכיחה בגיל הזה.
לא ברור לי למה ילד דורך על חלק חיצוני של כף הרגל , בד"כ זה דווקה הפוך .
בכל מקרה לא הייתי עושה דרמה גם מזה , יש להמתין לפחות שנה, אם לאחר שנה עדיין תראי שבעייה לא עברה תגשי שוב לאורטופד ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס אצל תינוקותיואב14/08/2011
שלום,
הבן שלי בן שנה וחצי וכף רגלו ישרה לחלוטין.
מה ניתן לעשות בנידון?
יש נעל מסויימת שכדאי לנו לרכוש?
תודה,
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס אצל תינוקות - תגובה
ד''ר אודי לבל15/08/2011יואב שלום. אני נוטה לא להתייחס להשטחת כף רגל אצל ילדים כבעיה. יש מספר מצומצם מאוד של מחלות שלד שיוצרות כף שטוחה (נוקשה) בשל בעיה במבני המפרקים הקטנים שתחת הקרסול. כל השאר - ילדים בריאים שכף הרגל שלהם גמישה ו"נמרחת" על הקרקע. המצב לא דורש כל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)