מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כפות רגליים מכווצותשני04/09/2011
שלום,
בני בן שנה+חודש, זוחל יפה, מתיישב, נעמד והולך סביב שולחן בעודו נתמך בו,
שמנו לב כי כאשר הוא עומד (ולעיתים גם בעת ישיבה) כפות הרגליים שלו מכווצות, הוא ממש מקפל את האצבעות פנימה, מהן הסיבות האפשריות לכך? האם זה נובע ממאמץ?
תודה ויום טוב שני :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים מכווצות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/09/2011לא נירא מסיפור שלך שקיימת כאן בעייה דורשת טיפול
כווץ אצבעות לא מעיד על בעייה וזה מאוד שכיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב אצל בן שתים עשרה וחצילינה04/09/2011
שלום
בני מתלונן על כאבי גב תחתון, בצילום גב שנעשה לו מתברר שיש לו קצת עקמת, אפילו ניתן לראות בעין את העקמת, איך אפשר לטפל בילד, שלא יתדרדר מצבו?
ושיפחתו הכאבים, וגם האם ניתן לישר את הגב?
מהם הטיפולים האפשריים?
והאם יש טיפולים דרך קופת חולים? אנחנו חברי קופת חולים מאוחדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב אצל בן שתים עשרה וחצי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/09/2011לינה שלום
ברור שניתן לטפל ( אם צריך ) בילד שלך דרך ק"ח
אני חושב שמקרה שלך לא לפרום .כדי לענות על שאלותך אני חייב לבדוק את הילד ולראות צילום
תגשי בהקדם לארטופד ילדים בק"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאב פוט ונעלי הליכההדר ד.04/09/2011
היי,
בני בן השנה וחצי נולד עם קלאב פוט ברגל אחת. הוא מטופל בשיטת פונטסי (נעליים הפוכות עם סד ברזל מקשר). לצערי, ככל שהקטנצ'יק גדל כך יותר קשה להביא אותו לנעילת הנעליים למשך הלילה מה שמביא למצב של נעילה של מקס' 4 שעות.
בני עדיין לא הולך באופן עצמאי אך הולך עם חפצים ועזרה.
חשבתי על לקנות לו נעליי צעד ראשון (למרות שלא הולך ואני מכירה את ההמלצה לנעילת נעליים רק אחריי שלושה חודשי הליכה עצמאיים) ולנעול לו אותן הפוכות במשך היום - כפי הנראה לעין - הרגל מוחזקת ויציבה יותר בתוך הנעל מאשר המצב הנוכחי היום כשהרגל משוחררת..
אני שואלת את עצמי איך טיפלו פעם בקלאב פוט לפני שמצאו את שיטת פונטסי - אני מניחה שזה ע"י נעילת נעליים הפוכות...
האם אני יכולה להזיק לרגליים של בני אם אעשה זאת או שמא זה רעיון טוב?
ממתינה לתשובה מהירה... תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלאב פוט ונעלי הליכה - תגובה
ד''ר אודי לבל04/09/2011הדר שלום, אני בדרך כלל ממליץ למטופלי לרכוש נעל גילה כפי שנראה להם יפה ומתאים. איני רואה משמעות בהפיכת נעליים, למעט אם הסבתות חושבות שככה הרגל יותר יפה. אני מעודד הליכה יחפה כמה שיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז רק כדי להיות בטוחה...
הדר ד04/09/2011אני לא מרעה לו עם זה שאני נועלת לו את הנעליים למרות שעדיין לא הולך לבד כפי שאני מבינה ממך... אני באמת מפחדת לעשות טעויות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלאב פוט
אוריאנה05/09/2011שלום אני ילידת שנת 72 נולדתי עם קלאב פוט ועברתי שלושה ניתוחים שלהערכתי הרסו לי את הרגל היום אני אמא ומקווה שהרפואה המתקדמת תהיה יעילה יותר
כך שלא כדאי לחשוב על הטיפולים של פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...
הדר ד.07/09/2011החלטתי על דעת עצמי שלבסוף לא אנעל לו את הנעליי הליכה... אמתין בסבלנות שיתחיל ללכת ואז אנעל..
תודה רבה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר תפוס אצל נערהנירה גאון04/09/2011
שלום!
ביתי בת ה13 סובלת מבעית צוואר תפוס מידי כחודשיים, בדרכ לאחר שנת לילה היא קמה עם " צוואר תפוס" - היינו אצל רופא משפחה מס פעמים אך הוא ממליץ רק על משחות לשחרור שריר ונוגדי כאבים
שאלתי היא האם יש טיפול אפשרי לחיזוק ומניעה של " תפיסת צוואר? האם טיפול פיסיוטרפי יכול לעזור?
לציין כי היא לא עשתה שום תנועה חריגה, או החליפה כרית..
אודה לכם על ייעוץ בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר תפוס אצל נערה - תגובה
ד''ר אודי לבל04/09/2011נירה שלום. האמת היא שאין לי רעיון למה זה קורה. מציע לברר את זה. קיימת בהחלט אפשרות ששרירי הצואר אינם הסיבה ולכן כדאי לחפש מה זה. קחי אותה לאורתופד וקחי בחשבון שקיימת אפשרות שהסיבה לא תימצא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנח כף רגל -תינוקת בת שנתיים וחציחסיב חשאן03/09/2011
שלום,
הילדה שלי בת שנתיים וחצי, התחילה ללכת לאחר 13 חודשיים.
מזה שבועיים כשהיא הולכת היא מסובבת את כף רגל ימין כלפי פנים והולכת על צדו החיצוני, הליכה המלווה בכובד בהרמת כל הרגל, כמעט צולעת.
אין לה לא כאבים או התנפחיות מכל סוג בכל הרגל.
עשינו צילום רנטגן והכל תקין בכף הרגל.
מה יכולה להיות הביעה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנח כף רגל -תינוקת בת שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/09/2011לדעתי לילדה שלך גמישות יתר ואין כל סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחוך מילווקי לעקמת וסקוליזיס קלמ02/09/2011
שלום
לביתי יש עקמת בגב עם 60 מעלות + סקוליזיס קלה בצד ימין כל צד ימין נראה קצר
האם המחוך מסוג מילווקי יכול לעזור לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוך מילווקי לעקמת וסקוליזיס קל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/09/2011לדעתי 60 מעלות זה אידיקציה לתיקון כירורגי ולא לטיפול שמרני במחוך, אך קשה לי לתת עצות בלי לראות צילום וילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לבת חמש וחציעדי02/09/2011
בתי, בת חמש וחצי מתלוננת מזה חודש על כאבים בגב התחתון. בעיקר כשהיא מתכופפת, אבל לא רק .חשבתי שזה סתם שריר תפוס אבל זה כבר הרבה זמן.
מה יכולות להיות הסיבות לכך ומה לעשות?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב לבת חמש וחצי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/09/2011חייבים לבדוק אותה
גש לרופא ילדים או אורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם אני צריכה הפנייה
עדי03/09/2011האם על מנת לקבוע תור לאורתופד ילדים אני צריכה הפנייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. האם אני צריכה הפנייה - תגובה
ד''ר אודי לבל04/09/2011לרופא ילדים אין צורך בהפניה - פנה/י עם הילדה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראו גם דיון נרחב ב"שאלות נפוצות"
ד''ר אודי לבל04/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הבריחדן31/08/2011
שלום רב
בני שבר את עצבם הבריח לפי הממצאים שבר קטן מאוד
כול זה קרה לפי כ4 שבועות , לאחר מנוחה עם מטלה הילד צולם שוב ואין עוד איחוי
הרופא המליץ על עוד שלושה שבועות מנוחה כולל מטלה למרות שכבר אין לא כאבים עזים
כמו כן הוא מזיז את הזרוע בקלות יחסית כולל שינה על הצד הפגוע באופן טבעי.
שאלתי היא - האם אפשר להתחיל פזיטורפיה ?
האם יכול לבצע ריצות קלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הבריח - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/08/2011לא הייתי מוסיף עוד קיבוע , אם אין כאב -יכול גם לרוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסול לילדה בת שנתיים וחציד''ר מרק אידלמן31/08/2011
שלום,
ברצוני להתייעץ..
ביתי בת שנתיים וחצי, חולה באוסטאוגנזיס אימפרפקטה טייפ 1, שבר אחד עד היום.
לפני חמישה ימים מעדה על מדרגה וכפי הנראה סובבה את הקרסול.
מאז לא דורכת על הרגל. ברגל יש מעט נפיחות ושטף דם באזור קרסול שמאל.
כיוון שזה קרה בזמן חופשה בצפון פנינו למוקד ועשו לה צילום אך לא היה במקום אורתופד. הפנימאי שהיה אמר שלדעתו אין כלום, רק נקע.
מעט מטריד אותי שהיא עדיין לא דורכת...
מצ"ב הצילומים.
אשמח לחוות דעת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום נוסף
ענבר31/08/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואחרון
ענבר31/08/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בקרסול - תגובה
ד''ר אודי לבל31/08/2011ענבר שלום. להערכתי יש שבר בעצם השוק (טיביה) המרוחקת (greenstick). מה שקובע הוא הממצא הקליני (כאב נפיחות ושטף דם תת עורי) צריך לעודד הליכה כדי לא להחמיר את ספיגת העצם ובמידת הצורך להניח גבס הליכה קצר שיאפשר לה לשוב ללכת בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושבעזיו30/08/2011
בני החל ללכת בגיל שנה וחצי. כעת כאשר הוא הולך כבר מרבית היום אני שמה לב שרגל ימין שלו פונה כלפי חוץ כשהוא הולך (כלומר נוטה משמעותית לצד ימין) והרגל השניה בסדר.
יש לו בליטה קטנה בשקע הפנימי של הרגל.
בבקשה תדריך אותי מה לעשות אני לא גרה בארץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ושבע - תגובה
ד''ר אודי לבל31/08/2011זיו שלום, הליכה בשלבים מוקדמים היא במקרים רבים כזאת - התינוק מסובב את הכף החוצה והיא נוטה "להימרח" על הקרקע באזור בו צריכה להיות קשת. זה תהליך הבשלה של שרירי ההליכה, הוא במקרים רבים לא סימטרי. אני מציע להמתין ואם זה לא חולף להיוועץ באורתופד ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלים אורטופדיותהדס29/08/2011
בני בן שנה וחצי והולך עם נטיה כלפי פנים. היינו איתו אצל אורטופד ילדים והוא המליץ לקנות נעלים אורטופדיות.(הוא טען שיש לו ברגל קפל כלפי פנים-אם הבנתי נכון)
רציתי לדעת מה דעתך לגבי זה .ראינו שהנעל מאוד כבדה וספק אם בני יסכים לנעול אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא ענו לי?
הדס30/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענה לי .
הדס04/09/2011מדוע רק לי לא עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענה לי . - תגובה
ד''ר מרק אידלמן11/09/2011אין שום צורך בנעליים מיוחדות בגיל שנה וחצי!
כל מה שצריך -נעל עם סולייה רכה ונעל עם קדמת כף הרגל רחבה יחסית
כניראר שאורטופד שהיית לא אורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלי עקב נוחות
גל19/09/2012האם נעלים שנוחות הן גם נעלים אורטופדיות?
יש נעלי עקב של נעלי מורן - האם הן נחשבות טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלי עקב נוחות
Original's30/09/2012היי גל,
אנחנו מאמינים כי נעל איכותית היא השקעה לטווח ארוך, השקעה בבריאות ובשיפור איכות החיים שלנו ולכן הצוות המקצועי מוכשר על מנת להתאים את הנעל הטובה ביותר לכל סוג כף רגל, עיסוק וטעם אישי.
כל המותגים נבחרים בקפידה רבה ונבדקים ב"מעבדות אבידור" - מעבדה ייחודית ובלעדית בתחום הביומכניקה בהנהלת פרופסור איילון.
רק נעלי איכות, נוחות ובעלות טכנולוגיות ייחודיות וחדשניות תגענה בסופו של דבר לרגליו של לקוח Original's.
יש לנו מגוון רחב של חברות ואת מוזמנת להסתכל באתר שלנו ולגשת לאחד הסניפים הפזורים בארץ.
בברכה,
צוות Original's* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעלי עקב
ד''ר אודי לבל01/10/2012גל שלום הפורום הוא לאורתופדיה-ילדים, בודאי לא אמור לשרת כורמים מסחריים. אני מציע לפנות לפורום אורתופדיה מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוסחנית סינאי27/08/2011
שלום בני בן 3.5 ויש לו פלטפוס, היינו אצל אורטופד שאמר שוב שאין להיתייחס עדיין וזה איננו פלטפוס חד משמעי ואני אומרת וחוזרת ומתייחסת לבעיה כפלטפוס אשמח לקבל תשובה כאילו אבחנת פלטפוס אצל ילד ומה עליי לעשות בכל מקרה אפילו הקיצוני שייש ...אגב אני עצמי סובלת מהבעיה הקשה של פלטפוס שלא טופל לכן אני חרדה מאוד לילדי בעיניין...
מחנית סינאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/08/2011צודק הרפא,
עד גיל 6-7 שנים אין לקבוע flatfeet ,מפני שילדים עדיין מאוד גמישים.רצועות בכף רגל גמישות ולכן תחת משקל של הילד קשט ה הפנימית של כף הרגל נעלמת.
תחסכי דלק וכסף, אין מה ללכת לרופאים-ילד שלח קרוב לוודאי פשות גמיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק מה שאמרו לאמא שלי
חנית סינאי28/08/2011נצא מנקודת הנחה שהמקרה הזה יצא בסופו של דבר כפלטפוס רק נצא מנקודת הנחה שאנחנו יודעים זאת ...
ואתה אומר שכף הרגל של ילד היא גמישה אולי תיתן לי את האפשרות להבין מה אני צריכה לעשות כדי שאני יבטיח שהקשת של הילד תיהיה בגיל 6-7 כי אם יגיע הגיל הזה כבר לשים מדרסים לילד יהיה פתרון צפוי שלא ניתן אולי לשנות את צורת כף הרגל ...ודר' מניסויני כסובלת מפלטפוס הכאב נוראי ואין איכות חיים אילו ידעתי שייש משהו שיכול לעזור לי הייתי משלמת כל סכום בישביל להיפטר מהבעיה הזאת...
ולכן אני רואה את כף רגלו ורוצה לעזור לו עכשיו כשהרגל גמישה וניתן לתת לעצמות להיתפתח בצורה תקינה תעזור לי בבקשה אני גם רואה את הברכיים קורסות פנימה בבקשה תעייץ לי לפי דעתך האישית מה כדאי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אידלמן תגיב לי שוב בבקשה.
חנית סינאי30/08/2011אני רוצה בבקשה שוב תגובה לעיניין שהגבתי לתשובתך ...
"גם לאימא שלי אמרו אותו דבר" בבקשה ושוב תודה שייש עם מי להיתיעץ ולהידיין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק מה שאמרו לאמא שלי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/08/2011חנית שלום
לפי הסבר שנתת לילד שלך בעייה הכי נפוצה שיש , אין צורך בטיפול ואין צורך בעזרה
איו לי מה להוסיף עוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו 10מיכל27/08/2011
שלום ,
האם יש חשיבות למנח הגוף בשינה בגיל הנ"ל
האם ניתן להשכיב תינוק על בטנו כאשר פניו על כרית מבוגר
ואותה שאלה לגבי השכבה על הגב כאשר כרית מבוגר למראשותיו ...
האם יש חשיבות לכך שהמזרן יהיה אורתופדי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זכיתי לתגובה ...
מיכל28/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה ו 10 - תגובה
ד''ר אודי לבל28/08/2011מיכל שלום. יש כאן המון שאלות על מזרנים... אין לנו הרבה תשובות. יש אספקט לא אורתופדי והוא החשש מ"מוות עריסה" בתנוחה על הבטן כשהראש עמוק בתוך כרית (אם כי בגיל הזה כבר לא ממש רלוונטי) - אין מחקר משמעותי על השפעת מזרנים על מערכת השלד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינת תינוק על הצדדנה26/08/2011
אם תינוק בן 5 חודשים ישן כמעט תמיד על הצד וגם תמיד על אותו צד, האם עשויה להיות לו איזושהי בעיה אורטופדית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינת תינוק על הצד - תגובה
ד''ר אודי לבל27/08/2011דנה שלום. אני לא מכיר בעיה שמתהווה בעקבות זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה על הצד
אירנה29/08/2011ומבחינה אסטתית יכול להיגרם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוקה בת 4.5DOS SANTOS24/08/2011
שלום
בתי בת 4.5 ,כבר שנה שאני ואשתי שמנו לב שיש לה איזה שהיא בעייה שקשורה ביציבות שמתבטאת בנפילות רבות תוך כדי משחק מסיבה לא ברורה,קושי רב כשהיא מתלבשת כמו למשל בגרבית הגרביים וגם התעייפות מהירה מדי לטעמי במאמץ פיזי מתון(הליכה,אסיפת צעצועים מהרצפה וכו) ובכלל ההרגשה שלנו שהשרירים שלה לא מספיק חזקים ושהיא גמישה / חלשה מדי .
בדקנו אותה אצל רופאת התפתחות וכן אצל פזיוטרפיסטית רפואית (משהו כזה ....) בכללית ושתיהן אמרו שהכל בסדר.
אנחנו מאד לא רגועים ואשמח לשמוע את חוות דעתך
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוקה בת 4.5 - תגובה
ד''ר אודי לבל24/08/2011שלום. אני מבין את הדאגה, אך התחום אכן לא ממש שיך לנו האורתופדים. אני מציע להמשיך מעקב עם רופאי התפתחות הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)