מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים בברךורד04/07/2011
ביתי בת ה16 סובלת מכאבים בברך מזה כשבועיים היא מתארת כאב דמוי "תולעים הולכים" או כאב כעצם מתפרקת או נאכלת היגיעה למצב של בכי מרוב כאב (גובה 159 ס"מ משקל 72 ק"ג) בבדיקת אורטופד נאמר לנו שזו שחיקת סחוס וישנה בצקת יש לרדת במשקל לטפל בקבוצת ברך.
האם יתכן הדבר בגילה? אנני רגועה
אנא תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בברך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/07/2011מדובר אחד ממצבים השכיחים בגילה.לא בטוח בקשר להורדת משקל , אך חייבים לחזק שרירים 4 ראשים בירכיים,תבקשי הפנייה לפיזיותרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלאב פוט ברגל ימיןמאיה04/07/2011
שלום רב
לבתי המדהימה יש קלאב פוט ברגל ימין
גובסה יום אחרי הלידה
והיום בת שנה ישנה עם הנעליים בשעות הלילה בלבד....
יש לציין שעברה גם ניתוח להארכת גיד אכילס.
לפי הרופא התיקון טוב
ואמר שניתן לא לשים לה כלל את הנעליים עד גיל הליכה
ובעזרת השם שתתחיל ללכת לבוא לביקורת....
האם ייתכן שניתן כבר להוריד את הנעליים לגגמרי בשלב זה??
זה לא לפי דוח פונסטי
ממתינה לתשובה.
תודה ויום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלאב פוט ברגל ימין - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/07/2011בק"פ קל אנחנו מאפשרים הורדת נעליים גיל שנתיים , אך לא לפני .ממוצא של "תקופת הנעליים " 3 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת סברמירי דג04/07/2011
שלום
אני אמא לילד בן 11, משחק כדורגל באינטנסיביות רבה. בחודשים האחרונים יש כאבים בכף רגל ימין. הרופא חושד שזה סבר. קיבלנו הפניה לצילום רנטגן+המלצה למנוחה בת מספר שבועות. כמו"כ, טיפול בנורופן ל-10 ימים. הכאבים בהחלט נסבלים, ושאלתי היא האם לנורופן תפקיד נוסף כאן מעבר להפחתת הכאב?האם צילום יעיל לאושש סבר? תודה רבה, מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת סבר - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/07/2011כנירא באמת מדובר בSever's disease
ניסיוני שאין צורך לא בצילום ולא בטיפול.כאב יעבור תוך 6 חודשים לגמרי.
כנסי לגוגל ותעשי חיפוס של המחלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף הרגל.אושרת03/07/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים ו-3 חודשים, כף רגלו השמאלית בעלת נטייה פנימה, כמו כן, עדיין אין קשת בכף הרגל.
מה ניתן לעשות כדי ליישר את כף רגלו?
האם הקשת בכף הרגל צריכה לבוא בשלב מאוחר יותר?
תודה ויום טוב,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף הרגל. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/07/2011שלום לדעתי רצל בנך גמישות יתר , אין כל כך מה לעשות אם זה , וגם לא צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבלה בכף רגל בני הוא בן 8
מירי שטרן01/10/2011בני בן 8 קפץ ממקום גבוה כף רגלו נחבלה צילמו את הכף רגל במוקד ובבית חולים שיבא בתל השומר פעמיים צילום אחד לקרסול ואחד לכף הרגל וכרע עברו שבועיים והוא עדיין לר מסוגל לדרוך עליה.
יש סימנים של שטף דם בחיבור של הקב לכריות כף הרגל מה עלי לעשות ומה צריך?
אני מאד מודאגת!!!
בברכה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבלה בכף רגל בני הוא בן 8 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/10/2011אם הוא עדיין לא הולך הייתי הולך לאורוופד ילדים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבים בברך ימין + קליקיםאיציק03/07/2011
בתי בת 16 סובלת מכאבים בזמן יישור ברך מזה כחודשיים, עברה צילום ללא ממצאים בזמן האחרון סובלת מקליקים בברך בזמן שהיא מתיישבת ולאחר מכן כאבים בזמן יישור הברך. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבים בברך ימין + קליקים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/07/2011דעתי שצריך לבדוק, למשש , אולי לצלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת ירךאיילת02/07/2011
שלום רב,
לביתי בת השנתיים אבחנו פריקת ירך מלאה ברגל ימין עם צליעה קשה.
עדיין אין לנו תור לניתוח.
האם יש דחיפות בעשיית הניתוח, או שאפשר להמתין עוד מס' שבועות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת ירך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/07/2011שלום איילת,
לא מדובר בדחיפות , אך במצבה הייתי עושה ניתוח בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגר פינגרהדס02/07/2011
ד"ר שלום
לאחרונה אובחנה אצל בתי בת השנתיים וחצי טריגר פינגר באגודל יד ימין. האצבע לא הצליחה להתיישר תקופת מה ומורגש גוש קשיח בתחתית האצבע. אורתופד המליץ לנו על ניתוח בהרדמה מלאה בגלל גילה. הניתוח עדיין לא נקבע - ואתמול ישבנו והיא פתאום הראתה לנו שהיא מיישרת את האצבע, כאשר יש "קפיצה" בזוית בו האצבע היתה תקועה.
היא הצליחה ממש ליישר ולכופף שוב מספר פעמים. לא התלוננה על כאבים. האם מוכר שבעיה זו חולפת? האם לדעתך יש למה להמתין עוד מעט עם הניתוח?
תודה רבה
ההורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגר פינגר - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/07/2011שלום , לפעמים אצבע "משתחררת " ,לפעמים תקועה, אך בשני המצבים עדיים יש אינדיקציה לניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעילת רגלייםדורית02/07/2011
שלום רב,
בני בן שנה ותשעה חודשים, מאז החל ללכת בגיל שנה וחצי הוא התחיל לנעול את הרגליים ובהדרגה אני רואה החמרה. היינו אצל כמה אורוטפדים ופיזיוטרפיסטים והם אמרו כי לא רוא תופעה כזו.
ישנו בירור ובדיקות .
אני רוצה לשמוע את חוות דעתך, האם נתקלת בבעיה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעילת רגליים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/07/2011קשה לי להבין מה בעייה כאן , אין תחליף לבדיקה כנירא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל בזמן שינה בלבדיעל30/06/2011
מזה כשבוע וחצי בני בן ה-5 מתעורר מספר פעמים כל לילה ומתלונן על כאב בנקודה מסויימת בשוק ימין - מתחת לברך). אקמולי לא עזר. בדיקות הדם תקינות, מיפוי עצמות תקין. מה זה יכול להיות ואייך אפשר להקל עליו מבחינת הכאב ו..עלינו (אנחנו עייפים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל בזמן שינה בלבד - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/07/2011מיפוי עצמות שולל דברים רצינים.
כנירא לילד בכל זאות יש כאי גדילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לד"ר אידלמןלימור30/06/2011
ד"ר אידלמן,
היום היינו בביקורת אצלך ברמב"ם לאחר ניתוח שחזור מפרק ירך (אחרי הוצאת תפרים), עם בתנו שירה... לי לא יצא להגיע אז רציתי להודות לך על הטיפול המקצועי והמסור (לך ולכל הצוות בבי"ח)... עשיתם עבודה מצויינת וכיף שיש רופאים שיודעים לעשות את העבודה!
שוב תודה, :-)
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לד"ר אידלמן - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/07/2011תודה לימור,
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cdh תינוקת בת 4 חודשיםמיכל29/06/2011
שלום רב,
הבת שלי מטופלת כבר כמעט 3 חודשים ברצועות פבליק
עקב cdh במפרק שמאל בדרגה d4.
לאחר, ביקורת נראה שיפור משמעותי 2b אך נאמר להמשיך עם הרצועות. ללא הורדה חלקית במשך היום.
בהתייעצות עם רופא אחר, הוא אמר שניתן להסירן למשך היום ולהחזיר בלילה כי המפרקים כמעט ותקינים.
אשמח לשמוע את דעתך בנושא.
בברכה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cdh תינוקת בת 4 חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/07/2011כמעט זה לא 100 %
כדי לענות לך אני צריך לראות US של בתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנהיקירית29/06/2011
בתי הקטנה בת שנה, לפני כשבועיים התחילה להעיז לצעוד עם אחיזה רק של יד אחת.
שמנו לב שאחת הרגליים נוטה הצידה בזמן הצעידה
רופאת הילדים אומרת מבלי שראתה אותה הולכת, שצריך לקנות לה נעלי צעד ראשון למרות היא עדיין אינה הולכת בעצמה.
האם זה נכון? או שצריך להמתין לפחות עד שהיא תלך יציב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר אודי לבל02/07/2011יקירית שלום, איני יכול להתייחס לעניין הנעליים היות שאני לא מאמין בכל השפעה מיטיבה של הנעל על ההליכה. עניין ההליכה עם כף-הרגל מסובבת - אינו מעורר דאגה - בתחילת ההליכה הילדים לא שולטים היטב בהנחת כף הרגל. זה ייעלם כאשר תבשיל ההליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרןתהל28/06/2011
שלום רב
ביתי בת ארבע חודשים וקניתי עבורה מזרן למיטה פשוט של חברת פנג.
אני רוצה לקנות אחד טוב יותר מכוון שהוא ילווה אותה לפחות עוד שנתיים.
מה ההמלצה? אני ממש מבולבלת.
ראיתי מזרנים מכל הסוגים והמחירים ואני לא יודעת במה להתמקד.
אשמח לקבל חוות דעת
תודה מראש
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן - תגובה
ד''ר אודי לבל28/06/2011תהל שלום, בבקשה עייני בשאלות נפוצות. יש שם דיון על מזרונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפא המומחה אומר חשד למחלת בלאונטחיה27/06/2011
שלום רב ברצוני לשאול שאלה
בני בן שנתיים אוטוטו ..בגיל שנה פניתי לרופא אורטוד מומחה דר כץ פ"ת עקב רגליי 0 הוא פטר אותי בתשובה תחזרו בעוד שנה .. וכן כעבור שנה נוספת בגיל שנתיים לפני שבוע חזרנו אליו עם הילד העקמת של הרגליים כלפיי פנים בולטת הוא שלח אתנו לצילום רנטגן של הרגליים בעמידה ושוב פעם חזרנו אליו עם הצילום רנטגו מהמותן עד סוף השוק ברגל .הוא לקח את הדיסק הפעיל את המחשב ראה מה קורה או לא קורה שם ופטר אותנו בתחזרו בעוד שנה (בגיל שלוש) ועם אבחנה ל חשד בלאונט וזהו וככשאלנו מה זהו אמר אין מה לעשות חוץ מניתוח בגיל מבוגר יותר
אנו זוג ממוצא אפריקאי ידוע כי יש ש כיחות לבלאונט אצל אוכלוסיה הנל מה עליי לעשות האם אני יכולה לקבל סדים מיוחדים עבור בני האם קשירת רגליים תרגילים או מסג'ים עוזרים
האם אפשר לעזור לנו למצוא רופא טוב ימנע מאיתנו צורך בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לתופעת בלאונט
ד''ר אודי לבל28/06/2011חיה שלום. אכן מצב קצת לא נוח - אני סבור שיש לנו מחויבות להסביר למטופלים והוריהם הכל. חשוב מאוד שתדרשו את זה מכל מי שמטפל בכם ובילד. אני מציע לפנות לאורתופד ילדים נוסף ולשמוע עוד דעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד מחלת בלאןנט
חיה28/06/2011שלום דר
ברצוני לדעת אם טיפולים פזיותרפים וקשירת רגליים יכולים להועיל במצב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וארבעה חודשיםא27/06/2011
שלום
ביתי בת שנה וארבעה חודשים הולכת ללא תמיכה חודשיים.
נדמה לי כי היא הולכת כשכפות הרגליים שלה מוטות פנימה-כאילו יש יותר משקל על הצד הפנימי של כף הרגל, לכיוון הבוהן. יש לציין שגם אני הולכת ככה (לפי השחיקה בסוליות הנעליים).
האם לקחת אותה לבדיקת אורטופד או שמוקדם מידי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וארבעה חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/06/2011לילדה יש גמישות יתר , סבלנות , יהיה בסדר עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)