מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלות לגבי ddhנון22/05/2011
בתי עוד מעט בת 5 שבועות סובלת מדיספלזיה קשה type A 3 זוית 39.9 -ירך שמאל.
בינתים לא טופלה כראוי. את הרצועות לא הצלחתי לשים , ועכשיו עם מכשיר ג'ורדן ששיפשף לה את הרגל - שיפשוף שנראה כמו כוויה.
הבנתי שישנם סיכונים עם חגורת ג'ורדן כגון נמק . מה שמאד מפחיד אותי. יש לה בעיה עם הצרכים , כך שהיא עושה קצת כל שעה , מה שגורם לי להוריד חגורה לפחות 8-5 פעמים ביום.
ואלו השאלות שלי:
1. ראיתי שיש רצועות פבליק יותר ארגונומיות בארה"ב בשם המסחרי rhino kickers -האם אפשר איכשהו להשיג אותן? למשל האם זה בסדר לבקש מרופא מרשם באנגלית? הן לא נמכרות ללא מרשם.
2. איך אני יכולה לדעת שהפישוק מספיק - כרגע היא עם חגורת ג'ורדן . אני מאידך פוחדת לגרום לה נזק ולפשק יותר מדי - ומחד - פוחדת שפישוק קטן מדי לא אפקטיבי.
3. מה הם החסרונות של חגורת ג'ורדן ? קנינו אותה למרות שהמוכרת אפילו לא ראתה את הילדה . הרופא הרכיב לה אותה - אז אני מניחה שזה בגודל המתאים.
4. מה כדאי לעשות כדי להמנע מנמק?
5. האם החגורה יכולה להזיק לגב?
6. האם יכול להגרם נזק לרגל הבריאה מהפישוק?
7. אם אני מחליטה לקחת רופא פרטי - האם יהיה לו יותר זמן וסבלנות להדגים לי איך שמים רצועות פבליק ?
תודה רבה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה אחת
נון22/05/2011כשהבת שלי היתה עם רצועת פבליק - הרצועה האחורית היתה צמודה לגוף - כך שלא היה אפשר לשים חיתול מתחת לרצועה . התוצאה היתה שהרצועה כל הזמן התלכלכה בקקי.
אני קוראת בפורום שאתם ממליצים לא להוריד את הרצועה בכלל - אשמח לעשות זאת . איך זה אפשרי?
כרגע קניתי בהוצאה כספית גדולה גם רצועת פבליק וגם חגורת ג'ורדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחת - תגובה
ד''ר אודי לבל22/05/2011שלום. ראשית אני חייב להביע את השתתפותי בקשייך. אני לא ציני, אלא כותב בכנות.הרגעים הקשים שבהם צריך לגרום לתינוקת אי נוחות קשה בשביל להגן על העתיד שלה - הם נוראים בשבילנו ההורים (וגם בשבילי כרופא שמתקין את המכשירים האלה)
אבל, הטיפול הכרחי. גם אם הוא גורם למספר ימי קושי, הם יעברו והיא תתרגל. הכל יהיה בסדר, מפרקי הירכיים יחלימו. קפיצה מרופא לרופא, וממכשיר למכשיר לא תשנה את העובדה שצריך לטפל. בכל מכשיר יהיה קשה בהתחלה. אני מסכים שחייבים למצוא רופא בו את נותנת אמון, שיש לו סבלנות ושילך אתך בדרך הקשה. אבל גם את צריכה להתאמץ ולהבליג, להיות משוכנעת בחובה שלך לרפא את התינוקת בגיל כזה מוקדם כי אח"כ יהיה מסובך יותר. כל סיכון או שפשוף, או שריטות, או עצירות/שלשולים שווים את המניעה של פעולה ניתוחית או נכות בגיל צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מדלגים ברחבי הגוףדרור22/05/2011
יש לי ילדה בת 11 בריאה בכל מובן שאוהבת ספורט וריקוד. לפני שנתיים אותרה אצלה עקמת קלה מאד. לפני כחצי שנה נשברה לה עצם חמישית בכף הרגל והיא הלכה עם קביים וגבס. מאז היא סובלת מכאבים חזקים ומגבילים בכפות הרגלים ברכיים גב וידים. הרופאים והפיזיותרפיסטים לא עלו על הבעיה ולא הועילו עד כה. מה יכולים להיות הכיוונים לאיתור הבעיה ופתרונה? איזה בדיקות כדאי לעשות לאיתור הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מדלגים ברחבי הגוף - תגובה
ד''ר אודי לבל22/05/2011דרור שלום. שאלה מסובכת מידי בשבילי. אם רופאים ופזיותרפיסטים ביררו ולא עלו על בעיה - קטונתי. להערכתי - קחו אותה לרופא ילדים שיש לו סבלנות להקשיב. עם אחד/אחת כזה/כזאת אפשר לעיתים להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמח לקבל המלצה על רופא עם תשומת לב
דרור22/05/2011דרור שלום. יש אלפי רופאים בארץ. לדעתי רופא ילדים הוא הכתובת הנכונה. בררו בין חברים.(אין לי מושג איפה אתם גרים ואני לא ממליץ כאן על קולגות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרטלי בואנו21/05/2011
בתי בת השנה וחודשיים, עדיין אינה הולכת, אובחנה כבעלת גמישות יתר, כפות רגליה נוטות הצדה. האם יש מה לעשות? משהו כמו פיזיותרפיה וכיו"ב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר - תגובה
ד''ר אודי לבל22/05/2011טלי שלום. גמישות יתר בגיל כזה, זו אבחנה קצת מפוקפקת. אני מציע לתת לה לגדול - לא עולה בדעתי טיפול כלשהו שתינוקת בריאה בת שנה וחודשיים צריכה לקבל אם היא מרגישה טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
טלי בואנו23/05/2011אם נתעלם לרגע מן האבחנה המפוקפקת, הבעיה היא שכפות הרגלים של הילדה נוטות הצדה כמו רגלי ברווז ומזה אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אודי לבל24/05/2011אכן זה דורש התרשמות, אבל אני מציע לחכות להליכה ממש עצמאית ויציבה (לרוב כ-3 חודשים) ואז להעריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pullde elbow - בת שנתייםלירז יצחקי21/05/2011
שלום רב,
בתי בת השנתיים וחודש נפלה ממיטת ההורים (לא מתוך שינה) ביום חמישי בערב - והתלוננה על כאבים ביד שמאל. ניגשנו למיון ילדים בביה"ח דנה (איכילוב) ושם היא נבדקה אצל רופא אורטופד ואף עשתה מספר צילומים של שתי הידיים.
רופא האורטופד אבחן את הכאבים של הילדה כ - PULLED ELBOW ופעל על מנת להחזירה למקום.
לאחר ההחזרה שבוצעה ע"י האורטופד, היה אכן שינוי משמעותי בשימוש של הילדה עם יד שמאל - תנועות ואחיזה חזקה.
ביום חמישי בלילה וביום שישי במהלך היום הילדה הרגישה מצויין ולא התלוננה פעם אחת על כאבים ביד.
בשעה עשר בלילה לערך בזמן שהילדה שיחקה בבית, היא טיפונת מעדה (ממש משהו לא רציני) וכשכמעט נפלה היא נעזרה ביד שמאל כדי לבלום את הנפילה ואז שוב החלה להתלונן על כאבים ביד, למשך חצי שעה בערך לסירוגין.
היא משתמשת עם היד - אבל נדמה כי היא מנסה קודם עם יד שמאל ואז מתייאשת ועוברת ליד ימין.
אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות :
1. האם אחרי תופעת הP.E ישנה רגישות מסויימת ביד לאחר ההחזרה למקום ?
2. האם כתוצאה מהP.E המרפק יכול לצאת שוב יותר בקלות ?
3. האם יש צורך לקבע את היד ?
4. מה ניתן לעשות בינתיים עד שנוכל לראות רופא אורטופד מומחה לילדים ?
תודה רבה
לירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pullde elbow - בת שנתיים - תגובה
ד''ר אודי לבל21/05/2011לירז שלום. בהחלט ייתכן שסבלה מ- pulled elbow ועברה "החזרה" מוצלחת והנפילה השניה החריפה כאב במקום הרגיש. עם זאת אולי אירע שבר קטן שלא זוהה בצילומים (באירוע הראשון או בשני...) אני מציע לא להיבהל, לחכות ליום ראשון ואם עדיין יש בעיה בתפקוד - לחזור לאורתופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל לילדה בת שנתיים.רמי לוי19/05/2011
שלום.
ביתי בת השנתיים התלוננה על כאבים בירך ימין בתחילה חשבנו שהיא מתפנקת וביום העצמאות הכאבים החריפו והיא לא דרכה על הרגל כלל וצרחה מכאבים לקחנו אותה לבית החולים שניידר והיא אושפזה להמשך טיפול. היום שבוע לאחר האשפוז עדיין אין תשובות חד משמעיות מדוע החלו הכאבים ויש לציין שלפני כמה ימים החלו כאבים גם ביד שמאל. הילדה מטופלת על ידי אנטיביוטיקה ואנחנו כבר חסרי אונים.
רצית לדעת האם יש לכם משהו לחדש לי והאם אני יכול לקבל תשובות יותר מנומקות מרופא מומחה דרך הקופה (מכבי) ??
בבדיקת אולטרה סאונד שנעשתה בבי"ח לא נמצאה כמות של מים בירך.
בתודה מראש
רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל לילדה בת שנתיים. - תגובה
ד''ר אודי לבל21/05/2011רמי שלום. זה נשמע מורכב מכדי שאנחנו כאן בפורום נחשוב על סיבות שלא חשב הצוות המאוד מנוסה בשניידר. חשוב שתישארו מעודכנים בכל שלבי הבירור ותבינו לאילו כיוונים מבררים. תנו לילדה ביטחון שהסיבה תימצא בסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הארכת גידיםדינה18/05/2011
יש לי ילד בן 11 שסובל משיתוק מוחין . הולך על קצות האצבעות ברגל ימין. בזמן האחרון מתקשה ללכת בטענה לכאבים. לפי מומחים חייב ניתוח. הילד בחרדה עצומה פוחד מניתוחים . מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הארכת גידים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן19/05/2011מדברים איתו , מסבירים .מוכן לראות אותו בחיפה אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר גורדן,כדאי?שמעון עטון18/05/2011
שלום ד"ר בגיל 3 וחצי חודשים ביתנו התחילה עם רצועות לאחר שש שבועות הפסקנו והיינו עם שבועיים רק בלילה ואח"כ בלי רצועות בכלל,הצילום אולטרסנד יצא תקין,אך עשינו גם צילום אגן שהראה תת נקיעה של פרק הירך שיתכן עקב אגן אלכסוני הרופא המליץ לנו על מכשיר גורדן ,מה דעתך?האם המכשיר מומלץ כי שמעתי שיש שלא ממליצים ובמידה ולא מה כדאי לעשות..הבנו שאם זה לא יעזור היא תצטרך ניתוח,מה המשמעות של ניתוח זה והאם הוא מסוכן...והאם אח"ח יש גבס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר גורדן,כדאי? - תגובה
ד''ר מרק אידלמן19/05/2011שמעון שלום ,
אם אכן יש דיספלזיה של ראש הירך אצל ילדים מעל גיל 6 חודשים ,חגורת ג'ורדן מומלצת בחום.יש התרונות מבחינת נוחות בהשוואה לגבס.כמובן זה תלוי מחומרת המצב:גבס שמים בהרדמה במקרים חמורים יותר.אם לבתך בעייה מינורית ג'ורדן ללא ספק ממומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ddh אחרי אולטרסאונדנון18/05/2011
1.מה המשמעות של האבחנה באולטרא סאונד :משמאל - דיספלזיה קשה בפרק הירך type A 3
האם בדיספלזיה המכתש לא מפותח ולא אוחז בעצם , או שהעצם מאיזו שהיא סיבה לא יושבת טוב בתוך המכתש?
2.קניתי רצועות מתקשה לשים , והן כל הזמן מתלכלכות-האם יש אפשרות לקבל עוד סט מיד שרה?
3.או אולי מכשיר אחר ? האם יש סוג ידידותי יותר של רצועות?
4.הילדה בוכה וסובלת. יש לציין שנאמר לי לשים לה רצועות עוד בהיותה בת יומיים , ועד עכשיו - בת 4 שבועות העניין עדיין לא סודר. יש לי גם ספק אם אני שמה נכון. האם אחרתי את הרכבת?אני משתדלת לשים לה את הרצועות החל מאתמול - אז עשינו את האולטרא סאונד.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
נון18/05/2011בצד ימין כתב הרופא TYPE 1 . בלי שום ABC . האם זה אומר שצד ימין של התינוקת הוא בסדר ? האם אפשר לוותר על מתיחת הרצועות בצד הזה ?
כאמור בצד שמאל - דיספלזיה קשה TYPE A 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהddh אחרי אולטרסאונד - תגובה
ד''ר מרק אידלמן18/05/2011שלום ,
דרגה 3 זה תת-פריקה של ראש הירך , חייבים לטפל.
אני לא מבין למה את שמה רצועות ולא אורטופד ילדים.איפו את גרה?אני ממליץ לך בהקדם להגיעה לאורטופד ילדים מנוסה כדי לבדוק רצועות , את לא צריכה להתעסק עם רצועות.
ילדה לא ממש סובלת ברצועות , וגם אם כן אין שום אלטרנטיבה בשלב זה ,אם פרק לא יחזור מדובר בנכות !
אין להחליף רצועות ביד שרה, אין ביד שרה שום רצועות.
לסיכום : אני ממליץ לבדוק בדחיפות רצועות אצל אורטופד ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים מתנגשותאביבה18/05/2011
ביתי כיום בת 8 , בגיל שנתיים הבחנתי שירשה ממני את הנטייה "ללכת פנימה" . כלומר כפות הרגלים מתנגשות בזמן הליכה , ריצה. בשעת הליכה הנזק פחות חשוב מלבד בלאי גבוה של הנעליים שמשתפשפות תוך כדי, בזמן ריצה מהירה הבעייה מחריפה ולעיתים קרובות היא נופלת. רופא מומחה שבדק אותה בגיל שנתיים אמר שבגיל 7 זה יסתדר.
וישתפר ככל שתתבגר. אני לא ממש רואה שיפור. האם יש מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים מתנגשות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן18/05/2011אם אכן זה "נרכש" כנירא שאין מה לעשות .
כדי להיות הגון צריך גם לבדוק ילדתך , אך קרוב לוודאי מדובר בסיבוב ירכיים או שוקיים פנימה.ברוב המקרים אכן אין ולא צריך לעשות שום דבר מלווד מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב- נער בן 14.6ניר17/05/2011
שלום, הן שלי מתלונן על כאבי גב באופן תכוף, כבר למעלה משנה וחצי. היינו אצל 2 אורטופדים. פעם בקופ"ח פעם באופן פרטי ונאמר לנו שאין בעיה.
בחודש האחרון הוא החל להתלונן שוב על כאבי גב. הבוקר אמר לי שכואב לו מאד כשהוא קם מהמיטה.
אשמח לקבל פרטים על רופא מומחה ולדעת כיצד לנהוג.
בברכה,
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב- נער בן 14.6 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן18/05/2011שלום , יתכן ויש לעשות הדמייה של ע"ש .בכל מקרה חשוב גם לבדוק אותו , קשה לענות על מה שיש לילד ללא בדיקה.
המלצתי להגיעה לאורטופד ילדים מנוסה אן אורטופד מטפל בבעיות גב.יש רשימת הרופאים שעובדים עם ק"ח או ביטוח מושלם בכל סניף ק"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים נוגעות אחת בשניהa@דגה17/05/2011
שלום רב,
ילדתי בת 2.8 טפו טפו הכל בסדר.
היא נולדה עם אצבע אחת מתחת לשניה בכף הרגל ובהזדמנות זו אבקש לדעת אם נהוג ומומלץ לטפל במצבים כאלו. בעקרון זה גנטי בדיוק כמו כף הרגל של אביה.
עוד שמתי לב לאחרונה שהברכיים שלה קרובות אחת לשניה ואני שואלת האם בגיל כזה מומלץ לטפל ומהו הטיפול המקובל? צירפתי תמונה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים נוגעות אחת בשניה - תגובה
ד''ר אודי לבל17/05/2011שלום. הממצא בתמונה להערכתי תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטיה גמישה פנימה בכף הרגלגלית17/05/2011
שלום רב,
לבני בן החודשיים וחצי אובחנה "נטייה גמישה פנימה בכף רגל ימין". לאחר שהסבו את תשומת לבנו לכך אנו רואים בבירור שאצבעות כף הרגל ממש מסובבות פנימה וכף הרגל רחבה ביחס לשניה. נאמר לנו לעשות לו תרגיל מס' פעמים ביום של כיפוף כל האצבעות החוצה, לצד הנגדי במשך 3 חודשים. בשורה בתחתונה אנו לא רואים שיפור. ההיפך ככל שכף הרגל גדלה הבעיה יותר ניכרת.
שאלתי:
1. האם תרגיל "הכיפוף" יכול להשפיע?...
2. האם לא כדאי לשים גבס כבר עכשיו?
3. מה ההשלכות של בעיה כזאת להמשך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה גמישה פנימה בכף הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל17/05/2011גלית שלום - זה נושא מורכב שאני מתלבט בו הרבה לגבי התינוקות שבמעקב אצלי. אין לנו דוקטרינה ברורה בנושא הזה שנקרא forefoot adduction או metatarsus varus or adductus - אני מאוד אגרסיבי - ומטפל בגבסים או במכשיר ולא משאיר את הנושא למתיחות ותרגילים של ההורים. עם זאת קשה לי להוכיח שתרגילים לבד לא יעשו את העבודה באותה מידה של הצלחה. לגבי המשמעות של מצב זה להמשך החיים - קשה לדעת, מצבים קלים בכלל לא נראים כשהם בתוך נעל. מצב נוקשה או בדרגה מתקדמת - מפריע מאוד בנעליים ומביא לדריכה על חלק לקוי של כף הרגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית ראשונהחסוי17/05/2011
מאיזה גיל ניתן לתת לתינוק לישון עם כרית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית ראשונה - תגובה
ד''ר אודי לבל17/05/2011שלום. זו שאלה שנשאלת כאן הרבה - מבחינה אורתופדית אין לי כל מידע מוצק בעניין. לרופאי הילדים יש הרבה מה לומר על כריות וכדאי להתייעץ עם רופא/ה הילדים שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המי ורטברהאיתן15/05/2011
לאחר בדיקת רנטגן לבני מיד לאחר הלידה :
"13 צלעות בצד ימין 12 בצד שמאל עם המי ורטברה וכמעין בטפלי אנומלי בצורת פרפר בגובה D5 ובנוסף בגובה L1 המי ורטברה מצד שמאל עם סקוליוזיאוס טורקולומברי קמורה לשמאל..."
מה ההשלכות של הפענוח הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המי ורטברה - תגובה
ד''ר אודי לבל16/05/2011איתן שלום. את הפענוח המדויק והמשמעות של הממצאים אני מציע לפענח עם הרופא המטפל שלכם - הכי מתאים - אורתופד ילדים או מומחה עמוד שידרה. לעצם העניין המי-ורטברה היא "חצי חוליה" מה שמצביע על כך שחצי מהחוליה חסרה, וזה יוצר עקמת (סקוליוזיס) בעמוד השדרה ומומים נלווים בצלעות. לגבי המשמעות של כל זה- כדאי להשאיר משהו לדיון עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים עקומותס15/05/2011
שלום
הבת שלי כמעט בת 6, לאחרונה הבחנתי, יותר נכון העירו לי על כך שהרגליים שלה פונות
פנימה.
האם ניתן לעשות משהו : מדרסים או משהו אחר, או שזה משהו שעובר עם הזמן ?
עד איזה גיל זה אמור להסתדר?
היינו אצל אורטופד בגיל שנה ו-3 חודשים שהתחילה ללכת והכל היה בסדר, הוא לא ראה כלום, הזמנתי תור לסוף החודש לבדיקה.
תודה ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים עקומות - תגובה
ד''ר אודי לבל16/05/2011שלום. כאשר כפות הרגליים פונות פנימה יש לברר מה מקור ההטיה הזאת - את זה יבצע הרופא בבדיקה הקרובה. לפי מקור הבעיה אשר לנסות לחזות אם המצב יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)