מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת מולדתאלעד16/04/2011
שלום,
בבדיקה של אורתופד לבני בן חודש וחצי נמצא חשש לעקמת מולדת בגב.האורתופד טוען כי בשלב זה אין מה לעשות כי הוא אינו רוצה לעשות צילום ול"הקרין" את הילד. ביקש להגיע עוד 3-4 חודשים לביקורת.לטענתו בכל מקרה לא ניתן לטפל בכך בשנים הראשונות ויש צורך רק לבצע מעקב.האם יש טעם בחוו"ד נוספת או שטענותיו של האורתופד אכן נכונות? מה ההשלכות של העקמת בעתיד?
תודה
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת מולדת
איילת28/07/2015לבתי בת 12 התגלתה עכשיו עקמת, והתברר שזה כבר הוזכר באולטרה סאונד של ההיריון, אך אף אחד לא דיבר אתי על זה!
מניסיון- אל תחכי!
תלכי אתו כבר עכשיו לאוסטאופט או כירופרקטור טוב, שינסה כמה שיותר להקל ולתקן מה שאפשר בעמוד השדרה, אחרת יצטרך ללכת עם מחוך כמה שנים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת מולדת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן16/04/2011שלום , אני מסכים עם הגישה של אורטופד .
לגבי ההשלכות-מוקדם לדבר על זה בגיל חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםשלי16/04/2011
שלום,
בני בן 2.8. עשיתי לו "אווירון" (אני שכבתי על הגב, כפות הרגליים שלי היו בבטן שלו והרמתי אותו). כשהורדתי אותו אז הוא קיפל את הרגליים שלו ונחת ב"בום" על הברכיים שלו, הם נחבטו בריצפה. הוא לא בכה, לא ירד דם, לא צלע וכו' אולם אני מודאגת- האם יכול להיגרם איזשהו נזק שאני לא רואה, בפרט לגדילה שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה ישירה בברכים
ד''ר אודי לבל16/04/2011שלי שלום. אם הילד הולך וללא כאב אין כל בעיה. ילדים הם עמידים באופן מדהים לחבלות ומה שלא כואב לרוב לא כרוך בשום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
שלי16/04/2011תודה רבה על התשובה המהירה!
כן- הוא הולך ונראה בסדר. האם באמת באזור הברכיים יש עצם גדילה?מה החשש בד"כ בחבלה בברכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה - תגובה
ד''ר אודי לבל17/04/2011שוב שלום. אזור צמיחה (שנקרא "לוחית צמיחה") יש לכל עצם ארוכה בשני קצותיה. סביב הברך יש צמיחה מואצת במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה זמן רב אחרי הורדת גבסברכה אהרונוב15/04/2011
נכדתי בת 5.5 שברה את רגלה. הרגל היתה מגובסת תקופה של חודש. לאחר הורדת הגבס היא צלעה מאד ולדברי הרופא התופעה תחלוף. כיום, כחודשיים אחרי הורדת הגבס היא עדיין צולעת. צליעתה קלה, אך נראה שאין בכוונה "להפסיק לצלוע". חששי הוא, שמא עצם השוק לא התאחתה כראוי, למרות שבעת הורדת הגבס נאמר ש"הכל בסדר". איך זה שצליעתה נמשכת עדיין (אין לה כבר כאבים, והיא מתפקדת כרגיל גם עם הצליעה, כאילו התרגלה אליה).
האם להעביר אותה שוב צילום ולבדוק "מה קורה כאן", או שמא צליעתה אכן תפסיק??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה זמן רב אחרי הורדת גבס - תגובה
ד''ר אודי לבל16/04/2011ברכה שלום. צליעה אחרי הורדת גבס מאוד שכיחה. לרוב היא נעלמת בתוך כחודש ובהתאמה לסוג השבר. אני מניח שהעיקר כאן הוא מה התהליך - האם זה משתפר בהדרגה או לא. במידה שהמצב אכן משתפר - אין מקום להערכה חוזרת. אם זה נראה סטטי - כדאי לשוב לאורתופד ולהתייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק קמחחסוי14/04/2011
שלום,
יש לי תינוק בן שנה ו11 חודשים
כשאנחנו יוצאים לטייל איתו בעלי לוקח אותו על הכתפיים "שק קמח" במקום שישב בעגלה
האם זה יכול להזיק לו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק קמח - תגובה
ד''ר מרק אידלמן15/04/2011חשוב לא למשוך מרפקים , לחלק מילדים משיכה יכולה לגרום לפריקה במרפק "pulled elbow "
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים וחציחנה13/04/2011
יש לי ילדהבת שנתיים וחצי שהולכת קצט עקום ומכניסה את הרגל כלפי פנים
והיא נופלת הרבה בגלל זה והריצה שלה כצט מסורבלת.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוב פנימי של כפות הרגליים
ד''ר אודי לבל13/04/2011חנה שלום. אני מניח שהמדובר רק בסבוב פנימי של הכפות - זה מצב נפוץ שחולף לרוב ככל שהילד צומח. עם זאת אני מציע לפנות לאורתופד לבדיקה, כדי לוודא שאין בעיות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה קורטיקליתאתי13/04/2011
שלום רב,
בני בן 2 ו10 חודשים. לפני חודש וחצי התחיל לצלוע בפתאומיות הלכנו לאורטופד שאמר שכנראה יש לו מים בירך ושזה יעבור לבד אם תוך חודש לא עובר לחזור.
עבר חודש והצליעה לא עברה רק הוחמרה עשינו צילום רנטגן של אגן AP -ובתוצאות ראו בימין -במטפיזה של הריך ציסטה קורטיקלית-מה זה אומר? האורטופד יכול לקבל אותנו רק לאחר הפסח ואני ממש דואגת.
אשמח אם תתנו לי תשובה בהקדם.
בברכת חג פסח שמח!
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה קורטיקלית - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/04/2011שלום אתי ,
ציסטה קורטיקלית -לא דבר נדיר בגילו , בד"כ לא גורמת לצליעה וכאב ,
חייבים לבדוק את הילד שלך כדי לענות לך מה הסיבה לצליעה
תנסי למצוא אורטופד ילדים מנוסה , אם צריך תפעילי ביטוח מושלם לביקור פרטי .
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנקים לבת 4.5 חודשיםשרה12/04/2011
שלום . ביתי בת 4.5 חודשים ובאולטרסאונד מפרקי ירך התקבלה תשובה כי אין עדות לנקיעה . כאשר הילדה עלי ואני מניעה לה את הרגליים אני מרגישה קנקים בשוק רגל ימין. האם יש סיבה לדאגה? צריך לבדוק עוד משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנקים לבת 4.5 חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/04/2011שלום קליקים בגילה מאוד שחיכים , אם US תקין אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שרה14/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת ירך לילדהאילנית12/04/2011
שלום, ד"ר אידלמן/לבל ,
בתי בת 3 ו-8 חודשים אובחנה מלידה כסובלת מ proximal focal femoral dusplasya
נכון להיום קיצור ירך ימין 4 וחצי ס'מ מירך שמאל
מועמדת לניתוח בימים הקרובים הארכת ירך ימין.
ההיתלבטויות עדיין קיימות אצלינו מבחינת גילה של הילדה, תקופת ההחלמה הארוכה, וכמו כן מהו המכשיר המתאים ביותר למקרה שלה בגילה לצורך ההארכה.
שאלתי, האם גילה מתאים לניתוח ?
ואיזה מכשיר מתאים ביותר ?
האם יש בית-חולים במתמחה במקרים כאילו ואם כן איזה?
כמו כן חשוב לציין כי לפי הערכת הרופא קיצור צפוי לסיום גדילה הוא 8 וחצי ס'מ
והארכה מתוכננת לניתוח זה הוא 6 ס'מ.
אשמח לקבל את דעתך המקצועית,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת ירך לילדה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/04/2011אילנית שלום ,
כדי לענות לך על שאלותך אני חייב לראות צילום של הילדה שלך.
אם תרצו תקבעו תור אצל מזכירתי ברמ"ם .
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, היה לי קצת כאבים בגוף שהשתפרוכ11/04/2011
לאחר תיקון רמה של ויטמין D , מ 5 ng/ml (אמרו לי שזה רמה מאוד נמוכה)
זה הגיע כבר ל 38 ng/ml בעזרת תוסף טיפות.
איך אני יכול לדעת אם זה היה בגלל רככת שנגרמה כתוצאה מהמחסור ?
הגיל סוף 16.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, היה לי קצת כאבים בגוף שהשתפרו - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/04/2011תפנה לאנדוקרינולוג ילדים ( רופא שמטפל בבעיות הורמונליות )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אצל ילדה בת 4 וחצימאיה10/04/2011
שלום
בתי בת הארבע וחצי סובלת מכאבים ברגליים (מהברך ועד לקרסול) שמופיעים בעיקר בלילה ונעלמים בבוקר. כשהתייעצתי עם רופאת הילדים שלה היא אמרה שאילו הם כאבי גדילה. לאחרונה חווינו התקף חריף במיוחד שנמשך כל הלילה עד לבוקר (כולל) והתחלתי לתהות, אולי בגלל שהיא רגישה לחלב ומנעתי ממנה מוצרי חלב, האם יכול להיות שחסר לה סידן בעצמות וזה משפיע עליה? האם יש בדיקה ספציפית לתקינות העצמות? ובכלל מלבד "כרית חמה" מה יכול להקל על הכאבים?
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אצל ילדה בת 4 וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל10/04/2011מאיה שלום, ראשית קיראי את התשובה לשאלה נפוצה על כאבי גדילה (במיוחד בשבילך). שנית - התיאור שלך חשוד! כדאי להעמיק בירור. לא הייתי מתחיל להתפזר לכיונים קצת אזוטריים כמו כן או לא מוצרי חלב, זו לא סיבה לכאב לילי ברגליים. חיזרו לרופא/ה לבירור מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר חלקי של ראש מטטרסוס 5 ברגלגילי10/04/2011
לילדה בת 4 שנים בריאה ללא מחלות. מעדה, לאחר צילום הבנו שזה לא קשור לחבלה. נראה בצילום של כף הרגל. כחוסר חלקי של ראש מטטרסוס 5 ברגל ימין יש לה רגישות מקומית בקרסול ימין אין לי ידע אם זה מהנפילה או מחוסר של ראש מטטרסוס 5 ברצוני לדעת אם אני צריכה לרוץ לבית החולים ואם לא יש מקום לדאגה?
****מצורף הצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר חלקי של ראש מטטרסוס 5 ברגל - תגובה
ד''ר אודי לבל10/04/2011גילי שלום, באיכות הגבולית של הצילום המוצג כאן אכן נראה חסר של מרכז ההתגרמות של המסרק החמישי. שלב ראשון בבירור הוא השווה לצד השני - יש מומים שונים במבנה המסרקים שאין להם כל משמעות והסימטריה מדגימה את זה. אם הממצא מבודד לרגל אחת - צריך לחפש האם יש קשר בין הממצא הזה לכאבים - לא בטוח שיש קשר...
אם חושבים שיש - כדאי לברר את מהות הממצא על ידי בדיקה חוזרת, מעקב ואולי הדמיה מתקדמת יותר.
לאחרונה טיפלתי במקרה דומה שהיה ממצא מקרי, החבלה כלל לא היתה קשורה, והכל חלף תוך כמה ימים (חוץ מהממצא בצילום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US פרקי ירכייםנעמי09/04/2011
בגיל 3 חודשים ביצענו לביתי את הבדיקה הנ"ל התוצאות היו צד שמאל תקין צד ימין TYPE 2A דיספלזיה אצטבולרית בינונית מבנה: מספק , בלט: עגול, מבנה: מפושק.
לאחר כחודש בבדיקה חוזרת שוב צד שמאל תקין וצד ימין TYPE 2B דיספלזיה אצטבולרית קלה-בינונית, מבחינת הפרוט זהה לפעם קודמת. נאמר לי ממי שביצע את הבדיקה כי אין שינוי ניכר מהפעם הקודמת , מה זה אומר והאם מצריך טיפול?
נאמר לי לחזור שנית על הבדיקה בעוד 6 שבועות האם צריך להילחץ או שמעקב מספיק??
הודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נעמי09/04/2011לאחר הבדיקה הראשונה נפגשנו עם אורטופד שבדק אותה ואמר שאין כרגע צורך בטיפול אלא במעקב בלבד האם הגיל הוא גורם מכריע והאם כרגע בגיל 4 חודשים ללא שינוי יש צורך בטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH טיפול
ד''ר אודי לבל10/04/2011נעמי שלום. בדרגה 2B בהחלט צריך לטפל. איני רואה סיבה לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאודי ומרקמישהו07/04/2011
איך אני משיג את ד"ר מרק? האם הוא עונה לשאלות פה באתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאודי ומרק - תגובה
ד''ר אודי לבל09/04/2011דן שוב שלום. אני מציע לך לפנות בטלפון כפי שהמלצתי בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליים לילד בן 3 וחציאפרת06/04/2011
הבן שלי עבר בגיל 11 חודשים ניתוח כריתת אצבע שישית בשתי הרגליים. היום הוא בן 3 וחצי ולאחרונה הוא מתלונן על כאבים חזקים בכפות הרגליים רק בלילה. האם לדעתך יש קשר לניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים לילד בן 3 וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל09/04/2011אפרת שלום. אני מניח שאין כל קשר. ובכל מקרה - כדאי לודא שהכאב לא מתמקד בצד אחד, לא מלווה בנפיחות או כאב בשעות היום - אם כך המצב- איני רואה בכך משהו מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4ליאת05/04/2011
שלום בני בן 4
יש לו קושי להחזיק חזק את העפרון
בטיפת חלב נאמר לנו שיש לו אגודל מאוד גמישה (יכול לכופף אותה אחורנית)
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 - תגובה
ד''ר אודי לבל09/04/2011ליאת שלום, בגיל כזה ייתכן שיש כאן קושי שקשור לגיל. אם זה מפריע תפקודית - ריפוי-בעיסוק הוא הכתובת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)