מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טונוס נמוך אצל בת 8 חודשיםדניאל05/04/2011
שלום רב
שאלה לגבי תינוקת בת 8 חודשים שאינה מתהפכת כמעט בכלל עצמאית וגם לא דוחפת בכפות הרגליים כהתנגדות לדחיפה שמפעילים עליה או כהתנגדות לרצפה.
באופו כללי היא נראית קצת חלשה ברגליים, אבל היא מחזיקה את הראש על הבטן, לא "נוזלת" כשמחזיקים אותה, אוחזת חפצים בצורה חזקה, מסתובבת סביב צירה.
האם יכול להיות שטונוס שריר נמוך יתבטא רק ברגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונוס נמוך אצל בת 8 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל05/04/2011דניאל שלום. בגיל כזה קשה מאוד לקבוע את אופי הטונוס וחלוקתו בין הגפיים. אני מציע לעקוב עם רופא/ת הילדים שלכם, או עם נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע יש קשר לנוירולוג?
דניאל05/04/2011מבחינה תקשורתית, קשר עין, תגובה חיוך וכד אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע יש קשר לנוירולוג? - תגובה
ד''ר אודי לבל09/04/2011תחום ההתפתחות המוטורית (כוח ושליטה קואורדינטיבית) שייך לנוירולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 2ליאת05/04/2011
ביתי בת 2 ריאה בדר"כ
הייתה חולה השבוע בוירוס עם חום
היום כבר ללא חום (זה היום השני)
היום כשקמה הבחנתי אצלה בצילעה קלב
ניראה לי שאינה דורכת באופן מלא על רגל שמאל
מלבד זה לא מתלוננת על כאבים .מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה לאחר מחלת חום
ד''ר אודי לבל05/04/2011ליאת שלום. זה ממצא מאוד נפוץ, צריך להיות עירניים שאין כל סמני מחלה אחרים. אם רק הצליעה קיימת - לעקוב עם רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
ליאת05/04/2011מה זה סימני מחלה אחרים?
ואיך זה קשור לצליעה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
ליאת05/04/2011עדכון
אחרי הצהריים הילדה קמה עם חום 37.8 שעלה עד 38.7 יש לציין שהיא עדין מצוננת ומשתעלת
למרות החום ניראה שהצליעה מהבוקר כמעט נעלמה
בביקור אצל הרופא בשעות הערב (לאחר אקמולי נר) היתה חיונית ושמחה קפצה ודילגה
ללא צליעה
באבחנה של הרופא נכתב:"גודש אף,שקדים מוגדלים ללא תפליטים ללא הגבלה בתנועות מפרקי ירך וקרסולאין צליעה בולטת העמדת רגל שמאלית שונה מימנית".
fever
wheezing
limping
מה המשמעות של האמור ומה דעתך על כל העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל תינוקת בת 5 חודשיםהילה04/04/2011
שלום רב,
בתי בת 5 חודשים כרונולוגי,חודשיים וחצי מתוקן.
נולדה פגית שבוע 30 עם אוטם מוחי בצד ימין .
כבר בהתחלה ראינו שכף רגל שמאל נוטה לרגל ימין.
האורטופד שבדק אותה אמר שלא צריכה גבס ובעתיד כנראה תטופל בנעל מיוחדת.
בהתפתחות הילד לא מרוצים מהתשובה שקיבלתי וביקשו שאקבל חו"ד נוספת.
אני יודעת שקשה לתת תשובה בלי לראות את הילדה . אולם האם סיבוב של כף הרגל מצריך גבס גם בגיל כזה ? או שבכל מקרה מאוחר מדי
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל תינוקת בת 5 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל04/04/2011הילה שלום. כמו שחשבת - אין תחליף לבדיקה מדוקדקת של התינוקת, אחרי הבנה מלאה של ההיסטוריה הבריאותית שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיפוף רגליים גם?מיה04/04/2011
שלום ד"ר,
הבת שלי בת 3 חודשים, בפרקי ירכיים: משמאל דיספלזיה 2b , מימין 1b. ביום עם כרית פיסוק. בלילה אני מסירה לה את הכרית פיסוק ושמה לה במקום - חיתול נוסף שדחוס בתוכו בד כך שיש פיסוק גדול כמו בכרית פיסוק ואין קשת בגב בשינה. (הסבתא לימדה אותנו).
הפיסוק כך ממש כמו בכרית פיסוק, לכן אינני דואגת בלילה לפיסוק.
השאלה האם אמורות הרגליים גם להיות מכופפות לבטן (מה שלא ניתן להשיג עם הבד והחיתול)?
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפוף רגליים גם? - תגובה
ד''ר אודי לבל04/04/2011נטלי שלום. אני לא מבין את שיטת הטיפול. מי הנחה אותך לטיפול כזה? לא אגיב כאן כלל על תנוחת הרגליים כי החתלה כפולה במצב של 2B היא לא טיפול מקובל - צריך להיות עם ריתמת פיסוק כל הזמן! בגיל 3 חודשים הטיפול לא מאוד מסובך. אם תגיעו לחצי שנה והיא עדיין לא תבריא העסק יהפוך למאוד קשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה לא יושב בכוחות עצמואופיר03/04/2011
הי,
יש לנו התלבטות. בננו כבר בן שנה , והוא זוחל , עומד בצד חפצים והולך לאורך חפצים.
אולם , עדיין הוא אינו יושב בכוחות עצמו.
אם אנחנו מושיבים אותו בפיסוק קל , עד לפני כמה ימים הוא היה כמעט מיד עובר חזרה לזחילה או ישיבה על הברכיים , אך לא ישיבה על הטוסיק.
השאלה , מתי כדאי להתערב באמצעות פיזיוטרפיה כדי לתקן את המצב?
האם זה מעיד על חולשה בגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה לא יושב בכוחות עצמו - תגובה
ד''ר אודי לבל04/04/2011אופיר שלום. אני מציע במקרים כאלה להתייעץ עם רופא/ת הילדים שלכם. להם יש נסיון עצום בטווח הנורמלי של ההתפתחות. תנו להם להתרשם. אם יהיה צורך יפנו אותם ליח' להתפתחות הילד להערכה קצת יותר מעמיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עומד על רגל שמאלכרמל03/04/2011
ביום חמישי האחרון, אחרי ששיחק בני בארגז חול (בן שנה) בגן, הבחינו הגננות כי הוא לא זוחל (הוא תמיד זוחל). אחרי שלקחנו אותו בסוף היום גם בבית הוא לא זחל.
כשהוא עומד (הוא לא עומד לבד, או שמחזיקים אותו או שהוא מחזיר במשהו) הוא עומד יותר על רגל שמאל וכמעט בכלל לא על רגל ימין.
היינו אצל הרופא, הוא בדק כל דבר אפשרי ולא מצא כלום. הילד גם לא מראה סימנים של כאב ואין עליו אף סימן בגוף.
אשמח לשמוע חוות דעת בעניין, ומה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עומד על רגל שמאל - תגובה
ד''ר אודי לבל04/04/2011כרמל שלום, הסיבות לצליעה רבות - זיהום, חבלה שלא אובחנה, כאב מפרקים בעקבות מחלת חום כלשהי ועוד. אני מציע לחכות כמה ימים (אם הילד מרגיש סה"כ בסדר וללא חום) ואם התופעה לא חולפת להתחיל בירור אצל רופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבת אופניים לילדיםזהר03/04/2011
שלום רב,
בני בן התשע רוכב איתי מזה כחצי שנה על בסיס שבועי כ10 ק"מ ולאחרונה התחלנו לרכב על בסיס כמעט יומי ולהגדיל נפחים, האם יש חשש לבעיות אורטופדיות שאני צריך לתת עליהם את הדעת? הציוד שרכשתי לו הוא מקצועי, הילד משתף פעולה בחדווה והמטרה לסגל הרגלי ספורט לחיים כי הילד מתחיל לסבול ממשקל עודף
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבת אופניים לילדים - תגובה
ד''ר אודי לבל04/04/2011זהר שלום. לפני הכל -עודף משקל אי אפשר למנוע על ידי ספורט - צריך לאכול פחות. מוטב לעסוק בזה בגיל צעיר, אח"כ זה כבר קשה מאוד. בעניין האופניים - להערכתי אם אין תלונות ממוקדות על כאבים בקדמת הברך או בעקבים - המצב סביר. 10 ק"מ באופניים זה בהחלט מרחק מתון. צריך לזכור שילד בתקופת הצמיחה שונה מבוגר ועיסוק מוגבר בספורט יכול להביא לשינויים ברבה מרכיבים בגופו -אם יש התלבטות כדאי לפנות למומחה לרפואת ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להושיב תינוקנטלי02/04/2011
שלום,
תינוקת בת 3.5 חודשים, האם זה בסדר "להושיב" אתה, כאשר תומכים בה בידיים כך שלא תישא את כל המשקל שלה?
לציין שאם מחזיקים אותה בידיים, היא מרימה את הראש ואת הגב בכוונה להתישב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להושיב תינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל04/04/2011נטלי שלום. אני לא מבין לשם מה את רוצה להושיב? אין שום סיבה להושיב תינוק שלא יכול עדיין לשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנקים- תינוקת בת 10 חודשיםנוגה02/04/2011
לבת שלי שי קנקים ברגליים וברגליים כבר כמה חודשים, האם כדאי לבדוק?
היא מתפתחת נהדר לגילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנקים- תינוקת בת 10 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל04/04/2011מוגה שלום, לרוב אין לכך שום משמעות בריאותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת קלה לבן 7אורלי02/04/2011
שלום
בני בן 7. בבדיקה שנערכה בביה"ס אובחנה עקמת קלה בגב. לא סובל מכאבים.
אשמח לדעת מהו הטיפול המומלץ לתופעה זו, גם ע"מ שלא תחמיר. האם שיטות כפלדנקרייז יכולות להועיל?
תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת קלה לבן 7 - תגובה
ד''ר אודי לבל02/04/2011אורלי שלום. עקמת שהתגלתה בבדיקה בבי"ס דורשת פניה לאורתופד ילדים - שיעריך אם יש כלל עקמת ומה חומרתה. לאחר איבחון מדויק תוכלי לדון איתו/ה אם יש סיבה לטפל ואיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמישהו02/04/2011
אני מעוניין לעשות ניתוח להארכת גפיים לצורך קוסמטי (אני בן 21 וגובהי 1.75 ס"מ)
יש לי כמה שאלות הראשונה היא האם בישראל אוכל למצוא מקום שיבצע לי את הניתוח לצורך קוסמטי או האם ידוע לך צאו שמעת?
2.אני לא רוצה לעשות את הניתוח בדרך היישנה עם מקבע חיצוני,שמעתי שיש מסמר חדש שמוחדר לרגל ובכך בעצם אין שום דבר חיצוני והשיטה טובה יותר וגם אפשר ללכת מייד האם המסמר הזה כבר קיים בשוק בישראל?? ואם כן אז אם תוכל להפנות אותי בבקשה למקום שבוא מתבצעים ניתוחים אלו.
3.אשמח לשצמוע את דעתך בנושא תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר אודי לבל02/04/2011דן שלום. אענה לך באופן עקרוני, אני לא מבצע ניתוחים כאלה. במימדי גוך כמו שאתה מתאר אני מתקשה לחשוב סיבה מוצדקת לניתוחים כל כך מסובכים. אנחנו מבצעים הארכות של חלקי עצם כל הזמן מסיבות שונות - למשל אי שיוויון באורך רגליים, עיוות של השוק שמקורו בשבר או זיהום, והוא מלווה בקיצור של השוק, וסיבות אחרות. הארכה אפשר לבצע על ידי מקבע חיצוני שאותו מאריכים בהדרגה לאחר חיתוך העצם עליה הוא מורכב. אפשר גם להכניס מסמר תוך לשדי ולאחר חיתוך העצם לבצע הארכה של המסמר בשיטות שונות. פנה לדר' בור מעפולה או לדר' אידלמן שכותב כאן - מוטב בטלפון או בפגישה אישית ותוכל לדון איתם בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת רגלשרית31/03/2011
שלום,
הערב בעלי ואני שמנו לב כי בננו בן שנתיים מושך מדי פעם את רגל ימין בהליכה (נראה כאילו לא מקפל את הברך). חוץ מזה מתנהג כרגיל הולך רץ מטפס. מקפל ללא בעיה את הרגליים ולא נראה כי כואב לו משהו. בתחילת השבוע היה לו חום, ללא כל תופעות אחרות, שעבר אחרי יומיים עם טיפול של הורדת חום.
האם יש צורך לגשת מחר בדחיפות לרופא משפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכת רגל - תגובה
ד''ר אודי לבל02/04/2011שרית שלום, עבר כבר קצת זמן מאז שכתבת, אם הצליעה נמשכת מעל 3 ימים כדאי לפנות לרופא ילדים. אם יש גם חום - כדאי להזדרז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בראש מרפק יד שמאל- אמא לחוצה!!!הניה30/03/2011
בתי ספורטאית בשחייה צורנית, בת 12 וחצי ונחבלה היום במהלך אימון של קפיצה מטרמפולינה למזרון. בבי"ח קפלן בוצע צילום בו נראה השבר, ולכן הוחלט לגבס בגבס רך ל-10 ימים , הגיבוס נערך במיון ולא על ידי אורטופד ילדים אלא אורטופד מבוגרים. האם לא כדאי להמשיךמייד ולפנות כבר מחר לאורטופד ילדים עם הצילום שיש לנו מהמיון??? אני ממש לא שקטה,פוחדת מנזק שאולי ייגרם לה בהמשך לצמיתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בראש מרפק יד שמאל- אמא לחוצה!!! - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/03/2011כן כדאי לדעתי להתיעץ עם אורטופד ילדים מנוסה(חובה !)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא-סאונד פרקי ירכייםעביר30/03/2011
שלום,
בקשר לביתי עשינו לה בדיקת אולטרא-סאונד שניה והתוצאה היתה:
ימין זווית אלפא(זווית גרמי של גג הציטבלום) 60.4 מעלות
שמאל:זווית אלפא(זווית גרמי של גג הציטבלום) 59.9 מעלות
סיכום הבדיקה:
מימין הבדיקה תקינה,אך יש לציין שלפי זוית גרמית של גג הצטבלום בדיקה נמצאת בגבול תחתון של הנורמה.
משמאל-חוסר התפתחות בפרך הירך.
לביתי היתה בדיקת us לעמוד שדרה אבל כאשר ראה הרופא את הכרית מייד צלם פרקי ירכיים.
אנחנו במעקב אצל אורטופד ילדים והוא אמר לנו כמו שכתוב למעלה אבל בבדיקה הוא לא ציין זוויות.
שאלתי היא מה זה זוות אלפא?וכמה הזווית צריכה להיות? וגם יש TIPE 1/TIPE 2A
חשבתי שזה דירוג לבעיה, אם זה נכון רציתי לדעת מה הדרגה שנמצאת בה ביתי?ומה המצב שלה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרא-סאונד פרקי ירכיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/03/2011עם זווית באמת 59.9 (?!)-הייתי ממתין ועושה US חוזר בעוד חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוטרדת30/03/2011
אני מעלה את הנושא משום שהגננת העירה לי שיש לבן שלי קצת תנועתיות על הכיסא כלומר הוא לא תמיד יושב רגוע. הוא יושב בריכוז אך מעדיף לשבת לפעמים על הרגל שמקופלת לאחור. (אני יודעת שהוא יושב בריכוז ולא קם או מסתובב, הוא מקשיב לגננת אך מדי פעם הוא תזזיתי) האם צורת הישיבה הזו מעידה על הפרעת קשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אודי לבל02/04/2011שרון שוב שלום, איני מכיר קשר בין ישיבה כזו להפרעת קשב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)