מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- HDD וחגורת פבליק - דחוףנון03/05/2011
לפני 13 ימים נולדה לי תינוקת חמודה- אני אישה לא צעירה וזו בת ראשונה . הרופא אבחן HDD ברגל שמאל ויתכן גם ברגל ימין . קניתי חגורת פבליק - הדגימו לי פעמיים שלוש - ועדיין לא מצליחה לשים אותה. אני מאד מודאגת ובוכה. יש לציין שקשה לי עם עוד דברים (מתקשה להניק) . בנוסף הרופא אמר שצריך אולטראסאונד בעוד 10 ימים , ובקופ"ח אומרים שלא עושים אולטרא סאונד לפני גיל 6 שבועות .
והשאלות:
1. האם אולטראסאונד בגיל הזה יכול להזיק , ומה הסיבה שלא עושים אותו מתחת ל6 שבועות?
2. אם כך , למה הרופא רוצה אולטרא סאונד בגיל שבועיים שלושה?
3. האם כדי שמישהו יסביר לי בסבלנות , איך שמים את החגורה כדאי ללכת לרופא פרטי?
4. האם אין סכנה בחגורה? למשל לגב של התינוקת?
בינתים התינוקת בלי החגורה , למרות שהרופא אמר , כבר מגיל 4 ימים ושאסור לחכות במקרה שלה . אודה לכם אם תוכלו להשיב לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
נון03/05/2011אין לי רכב , אבל מוכנה להגיע גם לירושלים במקרה הצורך . זקוקה לרופא מומחה , שיוכל לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין DDH
ד''ר אודי לבל05/05/2011שלום. בכל בי"ח (כמעט) ובכל קופות החולים יש מרפאה אורתופדית-לילדים. פני לאחת מאלה בשבוע הקרוב, יבצעו שוב אולטרא-סאונד וישקלו אם צריך לטפל. אין מקום לבהלה. בגיל שבועיים לא יקרה כלום אם היא תתעכב מעט עם הטיפול (שבכלל לא בטוח שהוא דרוש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח של שתן בגבסמאיה03/05/2011
שלום!
בני בן השנה וחצי שבר את עצם הירך ויש לו גבס ספיקה.
בתוך כמה ימים הגבס התמלא בריח שתן חריף ורציתי לדעת האם יש איזושהי דרך
לנטרל את הריח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח של שתן בגבס - תגובה
ד''ר אודי לבל03/05/2011מאיה שלום, אכן בעיה קשה. השיטה הטובה ביותר היא מניעה. אפשר לצפות את שולי הגבס בצבע שמן או לכה לעץ, אבל הטוב ביותר - הכנסה קפדנית של החיתול בין הגוף לספייקה. בשלב שהגבס ספוג - אפשר לאוורר עם מייבש שיער ואז להכניס את החיתול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בתי היתה עם ספייקה. פתרון אפשרי-
לימור04/05/2011להכניס במרווח בין הטיטול לגבס צמר גפן (ממש לכל האורך, מחלק הקדמי עד הישבן), וכך מה שמתפלק מהטיטול נספג לצמר גפן(לא לשים שכבה עבה מידי כדי לא ליצור לחץ על איזור ההחתלה). כמובן לא לשכוח לשים טיטול נוסף שיהיה הטיטול ה"חיצוני" וימנע תזוזה מהטיטול הפנימי. הטיטול הכי אפקטיבי לצורך העניין שגיליתי לאחר ניסיונות רבים הוא של חב' פמפרס, הוא ממש דק וגמיש (וסופג היטב), וכך נכנס ממש בקלות מתחת לגבס. כדי שייכנס בצורה האופטימלית, כדאי לגזור את השוליים של הטיטול החלק העליון והתחתון שלו (כמובן רק את הניילון ולא את החלק הסופג) ואז לא "יתבזבז" מקום מתחת לגבס על חלקי הניילון.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספייקה
חני04/05/2011הי
השבוע ב"ה הורדנו את הספייקה לביתי בת שנה ושמונה
זאת בעיה חמורה למרות שניסינו למנוע דליפה ושמרנו מאד! בכ"ז היתה דליפה
והיתי ממליצה לכם לבדוק עד כמה שאשפר שלא התפתחה לה פטרת מתחת לספייקה במקרה של ביתי הייתה פציעה חמורה בעקבות הדליפה ולקח לנו הרבה זמן לשקם לה את העור
מומלץ לשים במעברים רצועות של בד פלנל ולדחוף עמוק עמוק את הטיטול פנימה ומעליו לשים טיטול נוסף
שימי לב שבפנים הטיטול יש רצועה שאמורה להגן על הדליפה והקפידו לא לדחוף אותה פנימה
אגב, אם ביתך במצב ישיבה אוכל להשאיל לך שולחן קטן שבנינו עבורה בנגריה היא יכלה לשבת איתו ע"ג המיטה וזה מאד מאד הקל עליה ועלינו
0528785277
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בילדה בעת השימוש בגבס ספייקה
ד''ר אודי לבל05/05/2011לימור וחני כל הכבוד. בדיוק בשביל זה קיים הפורום. יש לי המון נסיון עם הגבסים (האיומים) האלה, אבל לשמחתי מעולם לא היתה אחת מבנותי בתוך זה...
הנסיון שלכן הוא העיקר. אני ממליץ להורים להכניס את החיתול עמוק מאוד לתוך הגבס (שצריך להכין אותו היטב!!) ועל זה להלביש תחתונים של אח גדול (אם אין מקל בין הרגליים).
יש דף הסבר להורים על גבס ספייקה באתר שערי צדק (אורתופדיה-ילדים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפקטל02/05/2011
שלום.
רציתי לדעת האם צריך להביא לילד בן 3 חומרים העוזרים בריפוי שבר במרפק (קיבוע בניתוח).לדוגמא: סידן או חומר בשם מומיו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/05/2011לא, אין שום צורך בזה.לבן 3 שנים ( גם לבן 30 ), אין בעייה עם איכות העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרה לאחר שבר בפמורליאת30/04/2011
בני בן ה - 4 שבר את עצם הירך וגובס בספיקה. לפני כשבועיים הורידו לו את הגבס ונאמר לנו שעצם הירך התקצרה בכ - 2.5 ס"מ. בינתיים הוא לא יציב, צולע מאוד והליכתו מעוותת.
האם הגוף מסוגל לתקן בעצמו הפרש כ"כ גדול באורך העצם? אם לא - מה האפשרויות העומדות לפנינו?
ושאלה נוספת - מה משך ההחלמה הצפוי עד לחזרה מלאה לפעילות והאם ישנן דרכים להקל על התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך קצרה לאחר שבר בפמור - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/05/2011בגיל הזה הפרש 2 ס"מ יכול להיעלם במשך מספר שנים מהשבר מפני שירך השבור גודל בקצב מהיר יותר.
כעת ברור שיש צליעה והליכה מסורבלת , לא לדאוג , בשלב זה כל מה שילד צריך זה מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטוריקהסיון28/04/2011
שלום ,
יש לי תינוק בן 10 ח' שזוחל על 6, עומד על 4, מתיישב לבד, מתהפך מהבטן לגב (מגיל 6 ח'). להתהפך מהגב לבטן - עוד אין !....
בפיזיו' של קופ"ח (ובהתייעצות בפרטי) נאמר שיש לו היפוטוניה קלה בגב, גמישות יתר במפרקים ופרט נוסף הוא גבוה (אחוזון 80). כל אלו קצת מקשים עליו את ההתארגנות הפיזית ולכן מעכבים אותו במוטוריקה הגסה. הוא בטווח אבל בחלק הנמוך של הטווח.
1. האם היפוטוניה קלה וגמישות יתר זה דבר שחולף או שתמיד יצטרך מעקב / טיפול? כי גם בפרטי וגם בקופ"ח לא המליצו על מעקב וגם לא לעבוד על ההתהפכות.
2. האם שחייה בשלב הזה (חוג במים...) יועיל ? לא רק בשביל הכיף.... לחיזוק הכוונה.
3. המליצו לנו שברגע שיתחיל לעמוד, לקנות לו סנדלי "צעד ראשון" כדי שיהיה לו בסיס יציב לעמידה (בגלל גמישות יתר בכף הרגל). האם אתה מצטרף להמלצה? כי אני שמעתי שדווקא עדיף לראשית ההליכה ללכת יחפים.
תודה מראש, סליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטוריקה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/05/2011שלום,
היפוטוניה קלה וגמישות יתר לא מרגשים אותי , זה יחלוף.
איו לי תשובה מבוססת על ספרות מדעי בקשר לשחייה
אין צורך בשום נעליים בשלב זה של החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת ספייקהלימור27/04/2011
שלום,
בתי בת שנתיים, עברה לפני חודש ושבוע ניתוח במפרק ירך שמאל וגובסה בספייקה (אצל ד"ר אידלמן :-) - רגל שמאל כל הרגל וימין עד הברך.. שבוע הבא ב"ה ובשעה טובה אמורים להוריד לה את הגבס. האם היא צפויה לנסות ללכת כרגיל? (הגיוני שתהיה חולשה ברגל, אבל האם ייתכנו עוד כאבים/תופעות אחרות שיידרשו התאוששות מיוחדת? האם בד"כ יש צורך בפיזיותרפיה לאחר סוג ניתוח כזה?
המון תודה והמשך יום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת ספייקה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/04/2011לא לדאוג, יהיה בסדר, היעקר שראש הירך תתמקם במקום הנכון באגן
לא ראיתי אף ילד שעקב ספיקה לא חזר לנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו בידיים טובות! רק שלא
לימור28/04/2011תשבתו ביום שני, אחרת הילדה תוריד את הגבס לבד :-)
תודה על הטיפול המסור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בידכלילי קרן25/04/2011
שלום רציתי לדעת בבקשה מה עליי לעשות:
הבן שלי בן שבע שבר את היד בפעם השלישית באזור המרפק {אותה יד כל פעם }
מה ההשלכות ? ומה ניתן לעשות עלמנת למנוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/04/2011שלום , כדי לענות לך בצורה מקצועית אני חייב לרות צילום מרפק של בנך.
אם אין פגיעה בלוחית הצמיחה וציר הזרוע תקין -אין בעיות , אם יש -יתכן ויש השלכות .
איך למנוע שבר ?מפחד שאין לי תשובות טובות לשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהו24/04/2011
אני בן 21 לפני חודש, השאלה שלי היא כזאת בגיל 17 וחצי הייתי בצו ראשון והגבוה שלי היה 172 ס"מ, הרופא האורטופד אמר לי שזה הגיל שבוא בדרך כלל מפסיקים לגבוהה,אך לא כך זה היה אחרי עו לי צילום בגב האורטופד אמר לי שעדיין לוחיות הגדילה לא נסגרו לי לגמרי, בגיל 18 וחצי בעת הגיוס מדדתי את הגובה שלי והוא היה 174 ס"מ(גבהתי ב-2 ס"מ בשנה)
בגיל 20 בדיוק הייתי 175 ס"מ וכיום בגיל 21 חודשים גובהי 176 ס"מ השאלה שלי היא כזאת אומנם יש לי גובה דיי טוב אבל אני רוצה להיות יותר,לכן השאלה שלי האם יש לי עוד סיכוי לגבוה עוד איזה שנה ככה עד גיל 22? ואם כן אז האם אוכל לקחת הורמון גדילה ובכך אוכל לצבור עוד סנטימטרים תושבה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/04/2011אם אתה אכן בן 21 לא סביר שתגדל עוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים לילדה עם גמישות יתר - המשךדינה23/04/2011
תודה רבה על התשובה המהירה!
הילדה כבר רכשה את ההליכה , ז"א הולכת יציב ובטוח. עדיין צריך נעל מייצבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לילדה עם גמישות יתר - המשך - תגובה
ד''ר אודי לבל26/04/2011נראה לי שזה מיותר ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםיעל23/04/2011
שלום רב!
יש לי ילד בן חמש וחצי. הוא נולד עם ניירופיברומטוזיס מסוג 1. המחלה מתבטאת אצלו בשלב זה רק בכתמי קפה וחלב. לפני ארבעה חודשים הוא אושפז בבית חולים בשל דלקת כליות. הוא טופל בסטרואידים לתקופה של כשלושה חודשים. לפני כחודש (לאחר שסיים את הסטרואידים) הוא החל להתלונן על כאבים בברך ימין. הכאב הלך והתגבר ובימים שבהם הוא פעיל מידי הוא אף גרר את הרגל ורץ עם רגל ישרה. ניגשנו לרופא מיד כשהופיעו הכאבים והוא לא מצא להם סיבה. חזרנו לפני כשבוע שוב לאורטופד והוא עשה צילום ירך וצילום אגן. הצילום הראה ואני מצטטת את הרופא "נמק אבסקולרי של ראש הירך". הוא אמר שיש לבדוק את המצב בעוד כחודשיים ולראות האם יש שיפור או החמרה. הוא הוסיף שיכול להיות שזו גם ההשפעה של הסטרואידים שקיבל.
שאלותי:
האם כדאי להגביל אותו בפעילות גופנית? (פעילות יתר גורמת לו לכאב יותק חזק)
האם אוכל לקבל יותר מידע על ההבחנה?
תודה וחג שמח, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן23/04/2011שלום , נמק של ראש הירך בגיל 5 שנים יכול להיות תוצאה של מחלת פרטס, יתכן גם שנמק תוצאה מקבלת סטרוידים.אכן, בגיל הזה פרוגנוזה להתאוששות של ראש הירך יכולה להיות טובה.יש להגביל את הילד מכל פעילות הדורשת קפיצות וריצות
הייתי עוקב אחריו ומבצע צילום חדש בעוד 3 חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
יעל23/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי צעד ראשון לילדה עם גמישות יתרדינה22/04/2011
שלום, ביתי בת שנה ותשעה חודשים, יש לה גמישות יתר במפרקים ברגליים. היא החלה ללכת לפני כחודש, ועדיין לא קניתי לה נעליים. (היא כבר הולכת יציב). גם הפזיותרפיסטית וגם הרופאת ילדים אומרות לקנות לה נעל עם קרסול גבוה שתייצב את הרגל (כמו נניח אלפנטן - צעד ראשון). מתגובות אורטופדים ראיתי שהכי כדאי שתשאר יחפה. מה נכון כשמדובר בגמישות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי צעד ראשון לילדה עם גמישות יתר - תגובה
ד''ר אודי לבל22/04/2011דינה שלום. אכן אנחנו האורתופדים מעדיפים הכי פחות אחיזה - למשל הליכה יחפה. אבל כאשר מדובר בבעיית רכישת הליכה (ולא ממש חשוב לי איך מכנים את זה) - כדאי להיעזר בעצת המרפאים בעיסוק (או ,התפתחות הילד") - דהיינו - אם יש רושם שנעל יותר קשיחה תעזור לייצוב - כדאי לעשות כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרה בבקשהקטרין21/04/2011
יש הטוענים שילדים הנעים בחופשיות עלולים להיקלע לתנוחות מסוכנות ולהתנועע באופן שיזיק לחיטובן המוצלח של גפיהם.
אני מחפשת ניסוי או מאמר שמחזק את הטענה הזו ואינני מוצאת.
האם יש המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריכה עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אודי לבל22/04/2011קטרין שלום. מצטער אני לא מבין את השאלה - נסי להבהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת נוערחיים21/04/2011
ישלנו ילדה בת 3.5 ופעוטה בת 1.7. כאשר הגדולה ישנה על מיטת ספפה של עמינח ואת הקטנה אנחנו מעבירים בימים אלו למיטה דומה. בגלל שאנחנו צריכים מגן למיטה, אז היינו צריכים לקנות את המיטה עם ארגז (כי המגן מתלבש על הארגז). "הבעיה" היא שכאשר מוסיפים ארגז למיטה, המזרן של המיטה הופך להיות קשיח יותר מאשר בלי ארגז בגלל המבנה השונה. השאלה שלי היא האם זה בריא לילד לישון על מיטה שהמזרן שלו יחסית קשיח ועד איזה גיל אם כן. כי התכנון שלנו הוא להשאיר את הבנות על מיטות אלו עד גיל 10 לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת נוער - תגובה
ד''ר אודי לבל22/04/2011חיים שלום, אנא קרא את שאלה 3 בשאלות הנפוצות. אין לי ידיעה רפואית בנושא.. מצטער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה בדהרה, דילוגמירב21/04/2011
שלום,
בני בן 3 וחצי ילד עם התפתחות תקינה בכל המישורים.
לאחרונה הבחנתי שהוא רץ בדהרות ודילוגים, גם בירידה במדרגות יורד עם נטייה קלה של האגן ולרוב אוחז במעקה.
האם יש לזה משמעות? למי עלי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה בדהרה, דילוג - תגובה
ד''ר אודי לבל22/04/2011מירב שלום. אני ממש לא יודע אם יש לכך משמעות. התופעה נפוצה, לרוב סתם חולפת. אפשר להתייעץ עם רופא הילדים. לא כל כך בתחום שלנו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים מהמפרקים בן תשעה חודשיםניב20/04/2011
בני בן תשעה חודשים. מזה כשבועיים מוציא קליקים חזקים מהמיפרקים ברגליים. מהברכיים וממפרק כף הרגל. בכל פעם הוא מתפתל ובוכה ועושה רושם שזה מאוד מציק לו. גם בלילה הוא מתעורר מכך. האם התופעה מוכרת? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליקים מהמפרקים בן תשעה חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל20/04/2011ניב שלום. תחושה של קליקים בעת תנועת מפרקים היא דבר די נפוץ. רוב ההורים לא מקשרים את זה לכאב.
כדאי לבדוק שאין בעיה במפרקי הירכיים (DDH) אם לא בדקתם עד כה.
ואם יש לכם רושם שזה מכאיב - כדאי להיוועץ ברופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)