מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דריכה פלנטיגרדיתמירב ח.08/03/2011
שלום רב,
ביקרתי עם ביתי בת ה- 3 אצל אורטופד ואלה הממצאים-
דריכה פלנטיגרדית, מנח כפות רגלים פלנטיגרדי עם יציבות טובה.
הייתי מבקשת לדעת מה זה פלנטיגרדי, מה המשמעות של אבחנה מסוג זה.
אודה על תשובתכם בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריכה פלנטיגרדית - מה זה
ד''ר אודי לבל08/03/2011מירב שלום פלנטי-גרדי זה בטוי קצת מוזר שאנחנו משתמשים לתיאור כף רגל שמונחת היטב!!! (באופן שטוח על הקרקע) זאת בניגוד להנחת כף הרגל על חלקה החיצוני, או בלי להניח עקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברגשי תודה ושאלהנופר07/03/2011
אודי שלום, כמה חודשים יש לספור בערך עד לרכישת הנעליים בהנחה שהילד צועד עצמאית חודש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לרכוש נעליים?
ד''ר אודי לבל07/03/2011כמו שכתבתי, לא ברור לנו כיום האם יש לנעליים תפקיד בריאותי. מכאן נובע שרכישת נעליים קשורה בהליכה במקום שדורש נעליים (כביש חם..., קוצים) ולא קיים צורך רפואי או שלב התפתחותי שדורש נעליים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו 3נופר06/03/2011
שלום
ילד בגיל הנל שהחל לפני כחודש ללכת באופן לחלוטין עצמאי :
האם מומלץ לתת ללכת כמה שיותר זמן ללא נעליים על מנת שהנעל לא "תקבע" את המבנה כבר מעכשיו תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים
ד''ר אודי לבל06/03/2011מיכל שלום, ראי גם שאלות קודמות - אני סבור שכדאי לאפשר לילדים ללכת יחפים. הדעה הזאת אינה מתבססת על מידע מחקרי מוצק. יש מעט מחקר בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה פנימה של רגלייםאופיר05/03/2011
שלום
בני בן ה-3 החל לאחרונה ללכת עם נעלי ספורט שרגליו נוטות מעט פנימה. יש לציין כי כאשר הוא יחף הדבר לא קורה והליכתו יציבה ובריאה.
מה עליי לעשות במצב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטייה פנימה של רגליים - תגובה
ד''ר אודי לבל05/03/2011אופיר שלום. קרוב לודאי הכל תקין. נטייה קלה של כפות הרגליים פנימה אינה מהווה סימן לבעיה ממשית - אבל אם זה מדאיג - פנו לאורתופד-ילדים ותנו לו להעריך את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליק בירךנטלי03/03/2011
שלום יש לי ילדה בת חודשיים והיום הלכתי לרופא ילדים פעם ראשונה והוא נתן לי הפנייה לצילום רנטגן כי יש קליק במפרק ירך ימין זה מסוכן ? ומה עושים בקשר לזה
תודה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליק בירך - בירור
ד''ר אודי לבל04/03/2011נטלי שלום. קליק שמורגש או נשמע בעת הנעת מפרק הירך דורש הפניה לאולטרא-סאונד מפרקי ירכיים - זה ללא קרינה לא מזיק כלל וזו הבדיקה הנכונה בגיל הזה בכדי לוודא שהקליק אינו נובע מבעיה ממשית במפרק הירך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי צעד ראשוןנועה03/03/2011
שלום!
האם יש חשיבות לחברת נעלי צעד ראשון שאני קונה לביתי בת השנה וחודשיים שהולכת מזה כחודש? יש הבדלי מחירים עצומים וכמובן שאשלם אם יש לזה חשיבות, אך האם יש???או שרק צריך לשים לב שזה נקרא צעד ראשון, בגודל המתאים ועם סוליה יחסית רכה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי צעד ראשון - תגובה
ד''ר אודי לבל04/03/2011נועה שלום. אני לא יודע על חשיבות של נעליים כאלה. אני מודה שנחמד לראות נעליים מאוד רכות ונוחות שמייצרים במכוון להתחלת הליכה - אבל איני מוצא בזה צורך רפואי ממשי.
יש מקרים חריגים שבהם אנחנו כן מייחסים לנעל צורך רפואי למשל כשיש בעיות בייצוב כף הרגל. אני תומך נלהב של הליכה ללא נעליים (יחפים או עם גרביים) אני חושב שזה טוב להתפתחות הרגל (יש מעט מחקר רפואי בנושא הזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד צולעמרינה01/03/2011
שלום רב,
בני בן שנתיים ו4 חודשים נפל ממדרגה אחת ולא הצליח לדרוך על הרגל . עשינו צילומים לא נראה שבר , לאחר יומיים עדיין לא דרך על הרגל ושמו לו קיבוע חצי גבס . לאחר 8 ימים הורדנו לו את הסד. הילד הולך,אךצולע . כעבור שבוע איני רואה שהמצב משתפר , הוא עדיין הולך מוזר צולע . האם צריך לחזור לשים שוב גבס?או שעם הזמן הצליעה תעבור בעצמה . אני דואגת ,הוא הולך, קופץ,רץ..אךהכל עם צליעה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד צולע - תגובה
ד''ר אודי לבל01/03/2011מרינה שלום. אני מניח שגם אם לא זוהה שבר בצילום, הילד מוכיח שהתרחש שבר או משהו דומה. אני מציע לעקוב אחר הצליעה, אם היא משתפרת בהדרגה - מצוין, ואם לא - כדאי לחזור לבירור. מכיוון שייתכן שאנחנו מקשרים הכל לנפילה ואולי אין בכלל קשר לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפול אצבעות ברגלייםאפרת01/03/2011
ד"ר שלום רב,
ביתי היום בת שנה + 8 חודשים. בעלת איחור התפתחותי קל. נולדה בשבוע 32 בניתוח קיסרי. החלה ללכת רק לפני שלושה שבועות. בנתיים היא יותר זוחלת מאשר הולכת. קנינו לה נעלי צעד ראשון וכל פעם שאני מכניסה את רגליה אל תוך הנעליים היא מקפלת את אצבעות הרגליים. ה"קיפול" קורה גם לפעמים סתם בזמן ישיבה. יש לי מס' שאלות:
1. מדוע היא מעדיפה זחילה על פני הליכה?
2. ממה נובע ה"קיפול" כמתואר מעלה?
3. האם יש צורך בבדיקה מקיפה יותר לדעתך?
אשמח לקרוא את חוות דעתך המקצועית,
בברכה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפול אצבעות ברגליים - תגובה
ד''ר אודי לבל01/03/2011אפרת שלום. דיון בפורום כזה לא ממש ממצה את כל העניין בשל מורכבות הדיון כאשר מדובר בתינוקת שהתפתחותה אולי קצת איטית מהרגיל.
ההעדפה לזחול על פני הליכה - היא תהליך רגיל כאשר ההליכה עדיין לא בשלה - הם מעדיפים לנוע במצב הקל יותר והיציב יותר - הזחילה. לגבי קפיצת האצבעות בנעל או בנסיון לעמוד- זה גם כן "רפלקס" תינוקי שצריך להעלם כאשר ההליכה מבשילה ואנחנו לומדים לפרוס את האצבעות במקום לנסות לאחוז את הקרקע. לגבי פניה להערכת התפתחות - כדאי להתייעץ עם רופא/ת הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואר תפוס לילדה בת תשערונית28/02/2011
לביתי בת התשע "נתפס" הצואר מאז היותה תינוקת בכל פעם כשהיא חולה. כשהיתה קטנה הלכנו לאורטופד שאמר שזו תופעה מוכרת כשיש וירוס או חום. כעת יש לה דלקת גרון והצואר תפוס לה כבר כ- 5 ימים. האם זה אכן מוכר?האם זה ילוה אותה גם בבגרותה? מה יקל עליה? בתודה מראש, אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר תפוס לילדה בת תשע - תגובה
ד''ר אודי לבל01/03/2011רונית שלום. אני לא ממש מבין מה זה צואר תפוס, מה חומרת העניין והאם הצואר ממש לא יכול לנוע באופן תקין או שזה רק כאב. קיימות הרבה בלוטות לימפה לצידי השריר הגדול של הצואר והן גורמות אצל חלק מן הילדים לכאב וספאזם (כיווץ) בשריר הזה בזמן זיהומים של דרכי הנשימה העליונות (פה, לוע, אף, אוזן, סינוסים, גרון). ייתכן שזה מה תקורה לבת שלך. אני מציע לפנות לרופא הילדים להערכה, הוא יחליט אם צריך להעמיק את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cdhליאת28/02/2011
שלום
יש לי תינוקת בת חצי שנה היום בדיוק ואיך שהיא נולדה האורטופד שבדק אותה הבחין cbh מאז ועד היום אנו משתמשים בכרית פיסוק ובמעקב של אורטופדכל 6 שבועות יש שיפור קל בלבד לכן הרופא נתן לי לעשות צילום אגן אשר עשינו היום והתשובה הייתה :אין לשלול cdh בעיקר בירך שמאל....שבוע הבא יעברו שישה שבועות מהביקור האחרון אצל האורטופד ובנתיים אני הייתי רוצה לדעת מה זה אומר ?למה השיפור איטי?
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cdh - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/02/20116 שבועות זה לא הרבה,סבלנות .אם בעוד חדוש לא תשתפר , אז יתכן ויש להחליף את הכרית לטיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה 6 חודשים לא שבועות שהיא עם הכרית
ליאת01/03/2011פיסוקוהשיפור הוא קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ב- DDH אחרי גיל חצי שנה
ד''ר אודי לבל04/03/2011ליאת שלום - דר' לבל ממשיך. קיימים מצבים שבהם בעיית ההבשלה של מפרק הירך משתפרת לאט.
ראשית הייתי מחכה לפענוח של האורתופד שלכם. בהחלט ייתכן שבפרספקטיבה שלו, יחסית למצב ההתחלתי, אתם בתהליך הבשלה מצוין!. שנית גם אם עדיין יש בעיה מסוימת באגן - יש דרכים טובות לטפל גם מעל חצי שנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים עם נטייה כלפי חוץקרן28/02/2011
בני בן שבעה חודשים והבחנו שלכפות רגליו ישנה נטייה חזקה כלפי חוץ לאחר בדיקה אצל אורטופד רגיל ולא ילדים נאמר שיש לו נטיה של 45 מעלות אך כעת אין טעם לטפל אלא לחכות 4 חודשים לפחות. רציתי לדעת האם זה נכון? וכמו כן מהן הדרכים שניתן לטפל בבעיה כזאת? האם יש משהו שבינתיים אני יכולה לעשות כמו עיסויים או פיזיותרפיה על מנת לנסות ולהקל על הטיפול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים עם נטייה כלפי חוץ - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/02/2011שלום ,
עיסוי לא עוזר,אך אין לך מה לדאוג כל כך, כנירא לבנך יש סיבוב שוקיים החוצה.יעבור זמן וסיבוב יסתדר, סבלנות , יהיה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת הליכהאתי27/02/2011
שלום
הילדה שלי בת 11 ושמתי לב שכל הנעליים שלה (ספורט , מגפיים וכו' ) עקומות בצד
כנראה מצורת הליכה שלה
איך אפשר לטפל בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת הליכה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/02/2011שלום אתי,
חשוב גם לבדוק צורת כפות רגליים וציר הגפיים שלה , וזה לא ניתן לעשות וירטואלי.
אני ממליץ לך להגיעה לבדיקת אורטופד ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפק שמאלאמיר26/02/2011
שלום ד"ר
כשהייתי בן 14 שברתי את מרפק שמאל, כיום יש לי עיוות שם יש יתר ישור השאלה היא האם יש אפשרות לתקן עיוות זה כיום? והאם ניתוח בשלב מוקדם יותר כשהייתי ילד היו לו סיכויי הצלחה טובים יותר? היום אני בן 24
בברכה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק שמאל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/02/2011שלון אמיר,
בלי לבדוק אוצך ועיוות שיש לך אני יכול להגיד : כל עיוות ניתן לתיקון , השאלה הגדולה אם זה באמת נחוץ.
כדי לענות על שאלתך חשוב לבדוק מרפק שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה לילד בגיל 6יוסי26/02/2011
שלום, אני מעוניין לרכוש לבני בן ה-6 מיטה וחצי של עמינח עם מזרן של קינג קויל (שכבת ויסקוג'ל, מרכז בריאותי, מערכת קפיצי פיזיקל) האם מתאים לילד בגיל זה או שעדיף היה להישאר עם מזרן גומאוויר פשוט קשיח? נאמר לי כי המזרן קשיח מספיק אך מן הסתם המיטות הללו עוצבי במקור לבני נוער ואני מקווה שהוא מתאים לגב מבחינה התפתחותית גם בשלב זה.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטה לילד בגיל 6 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/02/2011שלום יוסי ,
אני מצטער להגיד לך ,אל ידע שלי במזרנים די מוגבלת: לא למדנו בבית הספר את החלק הזה.שוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ברגל - ילדה בת שנתייםלימור24/02/2011
בתי בת השנתיים שברה את רגלה לפני כשלושה שבועות. השבוע הסירו לה את הגבס ואחרי צילום נאמר לי שמצב הרגל גבולי ויש להיזהר באופן מיוחד בעשרה ימים הקרובים לאיחוי מוחלט שבסיומו יערכו לה צילום נוסף. רציתי לשאול האם יכול להיגרם לה נזק בימים אלה ? וכמה זמן בד"כ לוקח עד שהיא תחזור להליכה רגילה כיוון שכרגע (4 ימים אחרי הסרת הגבס) היא עדיין מדדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ברגל - ילדה בת שנתיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/02/2011שלום לימור,
אני מאוד אופטימי לגבי שבר של ילדה שלך : הפרוגנוזה לאיחוי טוב של השבר בגיל שנתיים מאוד טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)