מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בעצם הזנב - ילדה בת 12איריס27/12/2010
הילדה מתלוננת כבר למעלה מחודש על כאבים, שהולכים וגוברים, בעצם הזנב, עד למצב שקשה לה לשבת על כורסא או כיסא. לא דיווחה ולא זוכרת שקיבלה מכה באזור הגב התחתון או נפלה על עצם הזנב. האם זו דלקת? כאבי גדילה או משהו חמור מזה? צילום או MRI? אורתופד כללי או להתעקש על אורתופד ילדים? אודה לכל מידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב
ד''ר אודי לבל27/12/2010איריס שלום. כאבי אגן בחלק שממש בתוך קפל העכוז הם תופעה מוכרת, משום מה אצל נשים בעיקר, וקיבלו את השם המוזר קוקסי-דיניה (כאב בקוקסיקס שהוא החלק הסופי של עמוד השדרה), למרות שבכלל לא בטוח שזה מה שכואב. זו תופעה מוזרה שמציקה מאוד ומופיעה (וגם חולפת) בלי קשר ברור לחבלה, או תנועה חריגה. אני מציע לפנות למישהו שמתמצא בתופעה - למשל חלק מהאורתופדים שעוסקים בעמוד השידרה מנוסים בזה. אני מציע לא לדון כאן איזו הדמיה צריך (אם בכלל). חשוב יותר להתייעץ עם מישהו שמרגיש נוח עם התחום הזה (רובנו די נרתעים מאי הבהירות שמלווה את הכאב הזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כאבים ממקור לא ידוע בעצם הזנב.
איריס28/12/2010תודה, איך מוצאים משהו שמרגיש נוח ובעל נסיון וידע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי כאבים ממקור לא ידוע בעצם הזנב. - תגובה
ד''ר אודי לבל28/12/2010צריך להתקשר ליחידות עמ"ש באזור המיגורים או לפי אתרי קופ"ח באינטרנט.
זכור לי שבהדסה היה מישהו בצוות רופאי היחידה שעסק בזה, לא זכור לי שמו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה הולכת כפופהקרן26/12/2010
שלום.
בתי בת 14 עם מבנה גוף רזה וגבוהה יחסית (164 סמ) הולכת כפופה. גם כשהיא יושבת מול המחשב היא כפופה. מעירים לה כל הזמן אך זה לא עוזר. היא מתיישרת אך אח"כ שוב שוכחת.
האם כדאי לרכוש חגורת גב?
מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה הולכת כפופה - תגובה
ד''ר אודי לבל26/12/2010קרן שלום. את מציגה כאן נושא מורכב מאוד שאני עוסק בו הרבה במרפאתי. אביא דעה מאוד אפיקורסית.
האם את חושבת שההערות עוזרות? האם את חוששת שהליכה כפופה תשנה באמת את מבנה הגב של הנערה?
אני טוען בפני ההורים שיש לנו כלי חשוב כהורים והוא הזכות להעיר ולהציק בכל מיני תחומים שנראים לנו חשובים עבור ילדינו המתבגרים. כדאי לשמור את הכלי הזה למקרים שהם חשובים וגם שההערה בהם תועיל.
ההליכה הכפופה של המתבגרות נובעת משינוי פזיולוגי בגוף המתבגרת. אורך הגו לעומת אורך גפיים, צמיחת השד ושינוי מרכז הכובד של הגו, רצון להסתיר את השד, חולשת שרירי הכתפיים, ועוד סיבות. אין סיבה להעיר ולהציק - זה חולף עם הצמיחה וההתבגרות הנפשית. לדעתי כדאי לשמור את ההערות לנושאים מהותיים.
כמובן שאת לא צריכה להסכים עם דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם DDH וכרית פיסוק?גיא25/12/2010
שלום,
בתי בת חודשיים, ולפני כמה ימים ביצענו אולטרהסאונד פרקי ירכיים. להלן הממצאים: הצוואר חופשי תנועה טובה,ללא גוש בשריר SCM, גב ישר, פישוק מוגבל משמאל עם רושם לקיצור יחסי של הרגל, אגן אלכסוני, כפות רגליים ישרות. תנועות מפרקים טובות. אורך רגליים שווה. סיבוב פנימי בשוקיים, החזרים סימטריים. בדיקת אולטרהסאונד של מפרקי ירך ל-DDH איחור פיזיולוגי בהתגרמות מסוג 2A -1B + משמאל. מימין 1B לפי גרף ללא גרעינים. אבחנות: ADDUCTION HIP CONG Lt עקב כך הומלצה לנו כרית פיסוק למשך 6 שבועות. 1. האם כרית פיסוק היא הפיתרון האופטימלי במקרה הזה ? ראינו בכל מיני מקומות שרצועות הן דווקא הפתרון המומלץ. מה דעתך בנושא ? 2. האם השימוש בכרית עלול לגרום לנזקים אחרים (למשל לגב) ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם DDH וכרית פיסוק? - תגובה
ד''ר אודי לבל25/12/2010לי שלום. הסיכוו לנזק מכרית פישוק הוא קטן בטיפול קצר. אם כי אני נוטה לטפל עם מכשירי פישוק אחרים כמו רתמת פבליק. אין הבדל מאוד משמעותי ביניהם, והכרית יותר נוחה לשימוש. עם זאת, בדרגה 2A עולה השאלה אם יש הצדקה ממשית לטיפול או שאפשר רק לעקוב...
אני מציע לדון בכך עם המטפל שלכם או לשמוע עוד דעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצלה לאורטופד ילדיםרות23/12/2010
שלום רב,
אשמח מאוד לקבל המצלה לאורטופד ילדים המקבל באופן פרטי.
תודה רבה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצלה לאורטופד ילדים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/12/2010רות זה לא הפורום מתאים לפירסום מרפאות פרטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתר והיפוטוניה בכתפייםקרן23/12/2010
שלום רב,
בני בן השנה וחודש מאובחן כגמיש יתר, וכן יש לו היפוטוניה בכתפיים.
הוא זוחל מצויין שש, עומד בפישוק רחב אבל עומד בעזרת דברים ומתהלך מסביב מעט. הוא נעמד במיטה. לא עומד לבד, ולא הולך כמובן.
זו לא הנקודה.
אני שמה לב לאחרונה כי הוא בוכה מתוך שינה. אבל כאשר נרדם כשהסמיכת פוך מתחתיו הוא ישן הרבה יותר טוב.
האם זה גורם נזק? האם מומלץ לקנות לו אולי כרית דקה....
קודם כל הוא במעקב התפתחות הילד כל חודשיים לבדיקת ההתקדמות שלו, שנית גם אני סובלת מגמישות יתר וקשתיות של הגב ויודעת שכדי שיהיה לי פחות כואב אני צריכה תמיכה צווארית. האם זה נכון גם לתינוקות?
סליחה על השאלה המבולגן אשמח להכוונה או האם אני צריכה לראות אורטופד אשמח להמלצה לאיזור ת"א גבעתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר והיפוטוניה בכתפיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן23/12/2010קרן שלום ,
לא חושב ששכיבה על סמיכת פוך גורמת לנזק.
גמישות יתר בגילו דבר נפוץ ביותר.בקשר לאורטופד :אנאחנו לא נוהגים לתת שמות בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... ועוד שאלה קטנה
קרן23/12/2010מה עם כרית לגילו... כירת תינוקות? האם זה בסדר לשים לו כזו? זה לא מסוכן?
האם שחייה יכולה לעזור לחיזוק הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... ועוד שאלה קטנה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן24/12/2010כרית מאוד קטנה בסדר לדעתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבות במפרק ירך שמאלי - DDHאבא מודאג22/12/2010
לבתי בת החודשיים נמצא ע"י אורטופד ילדים בגיל שישה שבועות, כי יש לה אי יציבות במפרק הירך ברגל שמאל. DDH.
לאחר שבועיים רצופים שהייתה מחוברת לרצועות פאבליק, שלא הורדו במשך כל זמן זה, חזרנו לביקורת ובבדיקה ידינית האורטופד אמר כי כעת יש יציבות, אך בכדי לוודא שהירך או המפרק במקום הנכון יש לבצע צילום רנטגן בעוד שבועיים.
ברצוני לשאול האם מותר לעשות צילום רנטגן בגיל צעיר זה?
האם עדיף לבצע בדיקת אולטראסאונד ע"מ לעמוד על תקינות המצב?
האם זו בדיקה שגרתית? מעכשיו בכל חודש (4 שבועות מהשימוש ברצועות הפאבליק)
יש לבצע צילום רנטגן?
תודה,
אבא מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות במפרק ירך שמאלי - DDH - תגובה
ד''ר אודי לבל22/12/2010אבא שלום. אכן בגיל כזה אנחנו משתדלים להשתמש בעיקר באולטרא-סאונד (US) לאבחון בעיה במפרק הירך (DDH) זאת משתי סיבות - העיקרית - קשה מאוד להבין מה קורה במפרק הירך בצילום בעוד ש- US מראה מצוין את המפרק (הוא מזהה רקמות שאינן עצם), והמשנית - החשיפה לקרינה פעם אחר פעם לצורך הדמיית רנטגן - אינה מומלצת.
לעיתים אנחנו משלבים צילום רנטגן בכדי לקבל מידע היקפי יותר על מבנה האגן וממשיכים מעקב עם US.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FFAשרית22/12/2010
שלום רב, לבני בן ה-9 חודשים יש FFA בכף רגל שמאל. הוא מטופל למעשה מגיל 3חודשים, היה לו גבס שבועיים ולאחר חודשיים, התחלנו עם נעל הפוכה שלמעשה ממשיכים איתה עד היום.
הילד כבר מתחיל לעמוד ואני שמה לב שהתנוחה של הרגל כולה נוטה פנימה, כף הרגל דווקא דיי מתיישרת, אך כל התנוחה של רגל שמאל נוטה פנימה, כאמור. מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FFA - תגובה
ד''ר אודי לבל22/12/2010שרית שלום את מתארת הטייה פנימה של כף הרגל. ככל הנראה הטיפול עד כה לא ממש הועיל אם כשישה חודשי טיפול לא עזרו. אני מציע לפנות לאורתופד ילדים להערכה חוזרת ולשקול אולי לטפל בדרך אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לתינוק - התייעצות רפואיתענבל21/12/2010
שלום רב,
אני מעוניינת לקנות עגלה שנשכבת ל - 180 מעלות אך הרגליים של התינוק נמצאות במצב של קיפול תמידי מה שאומר שהוא אינו שוכב בצורה ישרה גב ורגליים.
העגלה שאני מעוניינת בה היא בין הנמכרות ביותר ושמעתי שממליצים עליה גם רופאים אך עדיין אני בספק ואינני רוצה לפגוע בגב הילד.
אשמח לדעת האם יש דברים בגו?
מצורף קישור לתמונה
תודה רבה
יום טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלה לתינוק - התייעצות רפואית - תגובה
ד''ר אודי לבל21/12/2010ענבל שלום. כמו שאנחנו כתבים כאן רבות, אין מידע מבוסס מדעית על בעיה כלשהי שנגרמת מתנוחות חצי ישיבה כמו בעגלה הזו - אם הורים אחרים המליצו עליה - היא כנראה עגלה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל ימין נוטה פנימהנטע20/12/2010
בתי, בת שנה וחודשיים, עדיין לא הולכת עצמאית אלא רק בעזרת ידיים שלנו או בימבה שאותה היא דוחפת קדימה. שמנו לב שלפעמים כף הרגל הימנית שלה נוטה כלפי פנים. האם צריך ללכת לבדיקה אצל אורטופד או שזה נורמלי לשלב כזה של הליכה לא יציבה?
תודה, נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל ימין נוטה פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל20/12/2010נטע שלום. במקרה כזה אני מציע להמתין להליכה ללא תמיכה (לרוב כשלושה חודשים מהתחלת ההליכה) עד אז הנחת הרגליים היא די מקרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מזרן קשיח במיטת נוערשחר20/12/2010
שלום רב,העברתי את התינוק שלי בן שנה ו 4 חודשים למיטת נוער,המזרן קשיח מאד,אני מעוניינת להוסיףכיסוי מזרן שירכך מעט /שכבת נוחות מה מומלץ?תודה .שחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מזרן קשיח במיטת נוער - תגובה
ד''ר אודי לבל20/12/2010שחר שלום. כמו שכתבנו הרבה בעבר בפורום זה אין בנושא מידע רפואי משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US פרקי ירכייםהדס19/12/2010
הבת שלי בת שבעה חודשים. היא נולדה בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. אנחנו במעקב US פרקי ירכיים. בפעמיים האחרונות נאמר לי שהכל תקין, אבל עדיין צריך לחזור עוד 3 חודשים. ובפעם הבאה צריך לעשות גם צילום אגן. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US פרקי ירכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל20/12/2010הדס שלום. אני לא ממש מבין על מה את שואלת. אם השאלה היא למה צילום - זה מכיוון שבגיל שאליו תגיע - הצילום כבר אינפורמטיבי יותר מאשר בגיל מוקדם ומוסיף עוד מידע לרופא שעוקב אחריה. אם את שואלת למה צריך להמשיך מעקב או "למה היא עוד לא בריאה" ככל הנראה יש לה דיספלזיה גבולית שעוד לא עברה לגמרי. הרבה מאיתנו נוהגים בכל מקרה לקראת גיל שנה לצלם בכדי לודא שבתחילת ההליכה המפרק תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI ילדה בת 9דואגת להחריד!19/12/2010
קבלתי הרגע פענוח של MRI והתוכן ככל שאנסה לקרוא אותו מכל זווית מלחיץ אותי. אשמח לקבל את חוות דעתך.
התוכן הוא כזה:
"עקמת עם גידול פרה-ורטברלי תורקו-לומברי ימני נרחב עם חדירה לתעלה ולחץ על חוט השדרה, יכול להתאים ל-heuro/ganglio-blastoma כמובן ישנה האבחנה המבדלת. דרוש תיאום קליני ופתולוגי".
1.האם גידול... כוונתו גידול?!?
2. מה זה פרה-ורטברלי תוקו-לומברי
3. האם תוכל לתת לי על קצה החוט כיוון מה הממצאים של הפענוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI ילדה בת 9 - תגובה
ד''ר אודי לבל20/12/2010שלום. הפענוח אכן מצביע על ממצא חריג וכדאי לפנות לרופא המטפל. לא להבהל צריך לפנות להמשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע קצרה ברגליפית19/12/2010
שלום, יש לי ילד בן שנתיים.
שמתי לב שבשתי הרגליים יש לו אצבע אחת (נדמה לי האצבע השלישית) שהיא קצרה יותר מהאצבע שאחריה
(בעוד המבנה אצל רוב האנשים הוא מדורג הולך ויורד)
אגב, כשהוא עומד על הרגליים כמעט ולא מבחינים אבל כשהוא יושב ומסתכלים על האצבעות אני רואה שהאצבע השלישית בשתי הרגליים קצרה יותר מהרביעית.
האם מדובר בפגם אסטתי בלבד או חלילה בפגם המעיד על מחלה גנטית או בעיה אחרת?
לי ולבעלי אין אצבע קצרה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע קצרה ברגל - תגובה
ד''ר אודי לבל19/12/2010יפית שלום - את מתארת מצב שדורש הערכת רופא. לא כי הוא מסוכן אלא כדי לברר את משמעותו. קיצור של אחת האצבעות ברגליים יכול להיות עניין אסטטי בלבד ויכול לעיתים להפריע בהליכה- פנו לאורתופד ילדים להערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ,הליכה וריצהמירב19/12/2010
שלום, מאז שהיה קטן הרגשתי שהילד לא הולך באופן תקין לטענתי אבל האורטופדים שללו שיש בעיה כלשהי. בכל אופן ,הוא התחיל ללכת מוקדם כמעט בגיל שנה הוא הלך וכיום עלה בי שוב החשש שיש משהו הוא רץ באופן מוזר שכפות רגליו מוסטות פנימה לא יודעת מה זה אומר ..ואם בכלל יש חשש כלשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ,הליכה וריצה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן19/12/2010בגיל שנתיים אני כמעט בטוח שזה יסתדר( מקור ה"ןintoeing " בגיל הזה בד"כ סיבוב שוקיים פנימה).
אין צורך בשום טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סמטריה ברגלייםשקד19/12/2010
האם לתינוק אי סמטריה ברגליים ,אומרת שאין זרימה של דם טוב במוח?
למה יש אי סמטריה ברגלים ,רגל אחת יותר קטנה ?
אם היה אירוע מוחי בצד שמאול איזה רגל אמורה להיות יותר קטנה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סמטריה ברגליים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן19/12/2010לשקד,
אין קשר בין זרמת דם למח ואי-סימטריה בין הרגליים, אך לפעמים בילדים עם פגיעה מוחית אכן יש אי-סימטריה שמקורה בבעייה עצבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)