מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PRONATED FOOTדורית24/03/2011
היי, הבוקר לקחתי את בני בן ה1.8 לאורטופד שקבע את האבחנה הזו רציתי לדעת עליה קצת פרטים וגם האם בשלב מאוחר יותר זה עובר עם הטיפול הנכון.
והאם כל פעם אני אצטרך לקנות לו נעל מיוחדת או כל נעל שתהיה טובה ותייצב לו את כף הרגל?יש לי סיבה לפחד????
בבקשה תענו לי מהר אני מוטרדת מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRONATED FOOT - תגובה
ד''ר אודי לבל25/03/2011דורית שלום. המונח רגל בפרונציה הוא די דומה למונח העממי "פלטפוס" הכוונה לכף רגל שנשענת על החלק המדיאלי שלה (הקרוב לקו אמצע הגוף) לרוב אין לקביעה הזו שום משמעות בריאותית בגיל הזה... יש הרבה מידע על כפות רגליים שטוחות באתרים שונים - חפשי וקראי, בגדול אנחנו לא רואים בכך כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 1.10 הליכה לא יציבהתום23/03/2011
שלום,
בני בן שנה ועשרה חודשים וההליכה שלו עדיין לא ממש יציבה.
הוא התחיל ללכת בגיל שנה וחודש והוא עדיין נופל די הרבה.
הוא לא מסוגל לעלות מדרגה בלי להתכופף ולהיעזר בידיים.
לא יודעת אם רלוונטי או לא, אבל יש לציין כי הוא מאוד גבוה לגילו (אחוזון 95).
האם תקין בשלב זה?
אם לא, מה ניתן לעשות?
תודה,
תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 1.10 הליכה לא יציבה - תגובה
ד''ר אודי לבל25/03/2011תום שלום. אני לא מתרשם פה ממשהו חריג. אבל אם יש דאגות - ראשית להתייעץ עם חברים וסבתות ואם עדיין יש דאגות - תנו לרופא/ת הילדים להתרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע קמיצה נפוחה אצל ילדה בת 3אלונה סיני22/03/2011
הקמיצה השמאלית של ביתי נפוחה. היא נולדה ככה. אבל בחודש האחרון המצב החמיר. נראה כמו סוג של בצקת. לא כואב לה בכלל. מה עושים? עם מי צריך להתייעץ? במאוחדת יש כמה סוגים של אורטופד אף אחד מהם לא עם מומחיות ילדים - אודה להכוונה דחופה בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע קמיצה נפוחה אצל ילדה בת 3 - תגובה
ד''ר אודי לבל22/03/2011אלונה שלום. קשה לי להבין מהרישום שלך את טבעה של הבעיה. ההצעה שלי היא לפנות למומחה כף-יד. אם התהליך הוא אכן מולד, ולערכתך מוסיף לגדול - יתכן שיש דרך לטפל במצב. יש במאוחדת מומחים רבים בתחום זה וכן בתחום אורתופדיה ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במפרק הירךענת21/03/2011
ד"ר נכבד שלום רב
ביתי בת 5 חודשים. בבדיקת על קול פרכי ירכים מגיל 6 שב הוחלט על החתלה כפולה. לאחר חודש על כרית פיסוק 20 ס"מ ולאחר חודש כרית פיסוק 22 ס"מ.
נראה שיפור אך לא מספיק ימין 1B שמאל 3 B בבדיקת רנטגן מהיום הודגם עיוות דו צדדי של האצטבולום ופריקה של הירך השמאלי _
דובר שאם הרנטגן לא תקין טיפול בגבס. קראתי בפורום על רצועות. האם בגיל 5 חודשים עדיין ניתן לטפל ברצועות או שאחרנו את המועד והטיפול היעיל כרגע הוא גבס.
אודה לתשובה אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במפרק הירך - תגובה
ד''ר אודי לבל22/03/2011ענת שלום. עולה ממה שאת כותבת שבצד ימין הכל בסדר (דרגה 1B), ומשמאל ככל הנראה יש פריקה (דרגה 3). בשלב זה אפשר לנקוט בשני כיוונים - להניח ריתמת פבליק לכחודש של נסיון, או להניח גבס אחרי הערכה בהרדמה. שתי השיטות מקובלות. מעבר לכך, בשל אי הצלחת הטיפול אני מציע לדון עם הרופא המטפל שלכם במהלך הטיפול עד עכשיו - למה אירעה ההחמרה? דרגה 3 היא דרגה חמורה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יציבותשירה21/03/2011
שלום,
אודה להתיחסותכם.
בני בן שנה ו11 חודשים (נולד פג שבוע 34) החל ללכת לגמרי ללא זחילה בגיל שנה ו4 חודשים. לאחרונה שמתי לב שישנה אי יציבות בהליכתו ושהוא מרבה למעוד, לעיתים מתייצב ולעיתים נופל. ההליכה שלו קצל 'רוקדת'. גם הורי הבחינו בכך למרות שזה לא מאוד בולט אבל אם אני אומרת אז ממש רואים...
אוסיף גם שהוא ממש אוהב ללכת יחף ותמיד מוריד נעליים (במעון, בבית, גן שעשועים וכדו')
שאלתי היא האם בגילו זה תקין או שעלי ללכת להיבדק? זה דחוף? אצל אורטופד ילדים או פזיותרפיה?
ושאלה קטנה נוספת- לאחרונה שמתי לב שהוא צועד בבית על קצות האצבעות מדי פעם.
אשמח מאוד לתשובות שיכוונו אותי. תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יציבות - תגובה
ד''ר אודי לבל21/03/2011שירה שלום. אני מציע לגשת לגורם מקצועי להערכה, למרות שלרוב אין כל דבר לעשות - רק לתת לילד להשיג את המוטוריקה התקינה לבני גילו - וזה תהליך הדרגתי. הכתובת הנכונה היא לרוב "היחידה להתפתחות הילד"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסוק רחב או גמישות יתרarp19/03/2011
שלום רב
בתי בת4 חודשים נבדקה השבוע אצל רופאה בטיפת חלב ולטענתה שהפיסוק שלה רחב או שזו גמישות יתר ויש לבדוק ע"י אולטראסאונד . נקבע לי תור לבדיקה רק לעוד שבועיים השאלה היא מה רמת התכיפות שיש לבצע לבדיקה זו האם הזמן הממושך של ההמתנה יכול להזיק במידה שישנה בעיה
אודה לך על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסוק רחב או גמישות יתר - תגובה
ד''ר אודי לבל21/03/2011שלום, פיסוק רחב לא קשור בדרך כלל לבעיה במפרקי הירכיים. אלא אם כן נמצאה גם "אי יציבות". אני מניח ששבועיים לא ממש משנים במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בכף הרגלyael17/03/2011
בני (בן 3.5) התלונן לפני שהלך לישון שמגרד לו בכף הרגל (קרוב לאצבעות, אבל קשה לדעת אם הוא מדייק בהצבעתו), ובאמצע הלילה התעורר בבכי בגלל הגירוד והתקשה להירדם שוב כשעה.
כמסתכלים על האזור לא רואים שום דבר שונה ברגל.
האם לפנות לרופא עור או שמה זה נראה יותר כתסמונת הרגל העצבנית?
או שיש לכם רעיונות / כיוונים אחרים?
מנסיונכם ממה הכי סביר שזה נובע?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בכף הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל21/03/2011יעל שלום. התלונה הזאת לא נשמעת לי מוכרת. אני מציע להראות את העניין לרופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכתמיכל15/03/2011
בתי בת שנה וחודשים, החלה ללכת לפני כחודש באופן לא שוטף. בשבוע האחרון מרבה בהליכה ונראה כאילו מוותרת על הזחילה. החל מאתמול לא מרגישה טוב, חום שיעול, נזלת. היום שמתי לב שמעדיפה לזחול ואם אני מעמידה אותה מיד מאבדת יציבות ומחפשת משהו לאחוז, ממש כמו בתחילת הליכה. כמו כן שעומדת עם אחיזה נראה שסובלת מאי נוחות ברגל ימין, היות ונעמדת על קצות האצבעות ברגל זו. לא בוכה באופן יוצא דופן. כיצד לנהוג? על מה הדבר יכול להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת - תגובה
ד''ר אודי לבל15/03/2011מיכל שלום. מצב כזה יכול לייצג סתם נסיגה קלה בעת שפעת ויכול גם להעיד על בעיה כלשהי בגפיים או הגב. אני מציע לחכות כמה ימים ואם לא משתפר - לפנות לרופא/ת הילדים ולברר את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. לא רוצה ללכת
מיכל15/03/2011על איזה סוג של בעיה זה יכול להעיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. לא רוצה ללכת - תגובה
ד''ר אודי לבל16/03/2011למשל תגובה דלקתית מפרקית בעקבות מחלה ויראלית. ממש אין צורך לדון באפשרויות. עדיף לחכות קצת ולברר לעומק רק אם המצב לא משתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי עקב לבן 11ציפי14/03/2011
בני בן 11 והוא משחק כדורסל וטניס. מזה כחודש הוא מתלונן על כאבים בצידי העקב. האם אלו כאבי גדילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עקב לבן 11 - תגובה
ד''ר אודי לבל14/03/2011ציפי שלום. בגיל זה יש כמה סיבות לכאבי עקב. כדאי להיבדק אצל אורתופד ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחזור פתוחלימור14/03/2011
שלום,
בתי בת שנתיים לאחר רצועות וספייקה שלא הצליחו (ספייקה עזר אך לא לגמרי), זהו המצב כיום:
זוית מפרק שמאל- 30 מעלות
זוית מפרק ימין - 26 מעלות
פרק שמאל נראה דיספלאסטי
הגבלה קלה בפיסוק שמאל
הומלץ על saltyer osteotomy
שאלותי:
א. האם בעקבות הניתוח נשארים במפרק "גופים זרים"?
ב.כמה ימי אשפוז צפויים לאחר הניתוח?
ג. האם בגיל כזה תזוזה של הילדה עם הגבס יכולה להזיק להחלמה?האם ניתן יהיה להושיב אותה על טרמפולינה-כדי לגוון את תנוחת השכיבה על הגב? (היא בת שנתיים, כיון הולכת, רצה ומאוד פעילה, לכן סביר להניח שתנסה לזוז/לזחול עם הגבס).
תודה רבה והמשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור פתוח - תגובה
ד''ר אודי לבל14/03/2011לימור שלום אני מבין שביתך זקוקה לשחזור של מפרק הירך בשל DDH. הפעולה שהוצעה לכם היא שפור מבנה המכתש של האגן (בלטינית אצטבולום) על ידי חיתוך עצם האגן בשיטה שהציע סולטר. לרוב הניתוח מסתיים בקיבוע של החיתוך הזה בפינים מתכתיים שנשארים בתוך עצם האגן ובהמשך מוציאים אותם (הם לא בתוך המפרק) - הגבס מאפשר מעט תזוזה ואין עם זה בעיה. מבחינת התנוחה - אין מגבלה משמעותית - כל מה שנוח, מותר. אני רוצה רק לסייג קצת את הדברים - הכל צריך להתברר סופית בשיחה בינך לבין מי שעומד לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשחזור הפתוח
לימור15/03/2011ברשותך שתי שאלות נוספות,
א. האם הילדה תסבול מכאבים לאחר הניתוח? אם כן, לאחר כמה זמן הכאבים צפויים לחלוף?
ב. הפינים שנשארים עקב הניתוח מוצאים יחד עם הגבס או לאחריו? אם הם נשארים עוד לאחר הגבס, האם הילד יכול לנסות ללכת או שהם מגבילים תנועה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין הניתוח
ד''ר אודי לבל15/03/2011לימור שוב שלום, אני ממש רוצה לענות אבל אלה פרטים שאת מוכרחה לברר עם המנתח שלכם. הם כל כך בסיסיים שממש לא נכון שאני אתערב בשאלות כאלה. אל תיכנסו לתהליך הזה - בלי תקשורת טובה עם המנתח שלכם זו דרך ארוכה וקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לימור16/03/2011תודה על תשובתך. היינו בהכנה לניתוח וקיבלנו מענה על כל השאלות.
שוב המון תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכרית כף הרגל ,מתחת לאצבעות.חסי13/03/2011
לביתי בת ה- 15, החלו לפני יומיים כאבים בכרית כף הרגל, והיא לא מסוגלת לדרוך על המקום. כאשר נוגעים במקום, זה כואב לה מאד, גם אם היא לא דורכת.
אשמח ואודה להסבר אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכרית כף הרגל ,מתחת לאצבעות. - תגובה
ד''ר אודי לבל14/03/2011חסי שלום - זה אתגר קצת גדול מידי לפענח ארוע כזה בפורום. אני מציע לגשת לרופא המשפחה להבדק - זה יכול להתאים להרבה בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר במרפק גיל שנה ושבעטאה12/03/2011
שלום רב,
בן שלי, בן שנה ושבע שבר את המרפק התחתון. בבי"ח מאיר שמו לו גבס מאוד כבד והוא לא יכול אפילו להרים את היד.
זה קרה לפני 3 ימים.
היום אני מבינה שניתן לרכוש גבס פלסטי עמיד במיים.
האם ניתן להחליף ואיפה.
בבקשה עזרתכם.
יהיה מאוד קשה לנוע ככה למשך חודש ושלא נדבר על הגן.
תודה,
טאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר במרפק גיל שנה ושבע - תגובה
ד''ר אודי לבל12/03/2011טאה שלום. אני מציע להמתין עם ההחלטה לביקורת הראשונה (לרוב כחמישה ימים מהשבר) ואז לדון בהחלפת הגבס. הביקורת היא שלב חשוב באבחון נכון וגם תקבלו הערכה של זמן הקיבוע הדרוש. בגיל כזה לרוב צריך לקבע לזמן מאוד קצר. אני לרוב לא משתמש בגבס-פלסטי אצל תינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת עצמותאב10/03/2011
שלום,
שמתי לב לתופעה מוזרה אצל ביתי בת ה-16,
עצם האמה מנותקת אצלה מעצם הזרוע וניתן להרגיש ממש בניתוקן ובתזוזה שלהם בנפרד לחלוטין. ניתן להרגיש זאת ממש אם לממש את היד.
האם יש חשש לשבר? יש צורך בבדיקה? היא טוענת שהיא לא מרגישה כאבים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת עצמות - תגובה
ד''ר אודי לבל11/03/2011שלום, אני מציע להיבדק אצל אורתופד. מהתיאור קשה לי להעריך אם יש כאן בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 שבועות מרימה ראש רק לצד אחדאמאל'ה שתיים09/03/2011
שלום רב,
בתי בת 7 שבועות. נולדה בלידה רגילה במשקל 3535.
בשכיבה על הבטן מסובבת ראש רק לצד שמאל.
מה ניתן לעשות מלבד לשים לה צעצועים מרשרשים בצד ימין (זה לא כ"כ עוזר, היא לא מפנה את הראש לעברם)...
והאם ניתן לעשות משהו כשהיא על הגב מכיוון שעל הבטן היא או צורחת או נרדמת....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 שבועות מרימה ראש רק לצד אחד - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/03/2011אפשר לעשות פיזיותרפיה ובד"כ את מקבלת תרגילים לסיבוב צוואר בבית על ידי פיזיותרפיסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזיותרפיה - כבר עכשיו?
אמאל'ה שתיים09/03/2011ד"ר שלום,
האם כבר בשלב כזה כדאי לבקש הפניה לפיזיותרפיה (אני מניחה שזה דרך המכון להתפתחות הילד) או שיש סיכוי שעם הרבה "על הבטן" זה ייסתדר עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזיותרפיה - כבר עכשיו? - תגובה
ד''ר מרק אידלמן12/03/2011כן כדאי לבקש הפנייה כבר עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספלזיה קשה בפרק ירכיים דו צדדי.עביר08/03/2011
שלום,
לבתי יש דיספלזיה קשה בפרק ירכיים דו צדדי.
תיצאות בדיקת U.S
צד ימין- זוית גרמית של גג הצטלום 30.7 מעלות
צד שמאל- זוית גרמית של גג הצטלום 30.3 מעלות
יש לה בדיקה אצל רופא אורטופד ב 13.3.2011 רציתי לברר מה זה , ומה אופן הבדיקה,ואם יש פתרון לבעיה זו או לא.ואם יש מה הוא הפתרון..ואם אין פתרון מה קורה בעתיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספלזיה קשה בפרק ירכיים דו צדדי. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/03/2011עביר שלום,
לבת שלך כנירא יש דיספלזיה יחסית קלה ולא קשה :את מתארת ככל נירא לי זוית כיסוי ראש הירך שנקרא acetabular index והוא צריך להיות פחות מ30 מעלות.
חשוב לדעת בת כמה בתך כדי לענות על שאלותך בקשר לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרקי ירכיים
עביר09/03/2011בתי בת 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיספלזיה קשה בפרק ירכיים דו צדדי. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן12/03/2011אני חשבתי שזווית 30 מעלות מתיחסת לצילום אגן.לא מודדים זווית מתחת ל40 מעלות בUS !
תפני מהר לאורטופד ילידים מנוסה שיודע בעצמו לקרא צילום US פרקי ירכיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת us שניה
עביר29/03/2011שלום,
בקשר לביתי עשינו לה בדיקת אולטרא-סאונד שניה והתוצאה היתה:
ימין זווית אלפא(זווית גרמי של גג הציטבלום) 60.4 מעלות
שמאל:זווית אלפא(זווית גרמי של גג הציטבלום) 59.9 מעלות
סיכום הבדיקה:
מימין הבדיקה תקינה,אך יש לציין שלפי זוית גרמית של גג הצטבלום בדיקה נמצאת בגבול תחתון של הנורמה.
משמאל-חוסר התפתחות בפרך הירך.
לביתי היתה בדיקת us לעמוד שדרה אבל כאשר ראה הרופא את הכרית מייד צלם פרקי ירכיים.
אנחנו במעקב אצל אורטופד ילדים והוא אמר לנו כמו שכתוב למעלה אבל בבדיקה הוא לא ציין זוויות.
שאלתי היא מה זה זוות אלפא?וכמה הזווית צריכה להיות? וגם יש TIPE 1/TIPE 2A
חשבתי שזה דירוג לבעיה, אם זה נכון רציתי לדעת מה הדרגה שנמצאת בה ביתי?ומה המצב שלה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)