מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 8 חודשיםאורית18/12/2010
שלום רב,
התינוק שלי נולד מאוד גדול (4.200 בשבוע 39) וכנראה שכתוצאה מכך (זה מה שנאמר לי) רגליו פונות כלפי פנים-שתי כפות הרגלים. מאחר שהתקשה להתהפך פנינו לפיזיותרפיסטית וכיום התפתחותו תקינה, נע בזריזות וזוחל יפה מאוד.
כפות הרגליים שלו עדיין פונות פנימה. הוא אינו נעמד על 6. אולטראסאונד ירכיים בגיל 6 שבועות תקין.
רציתי לדעת: א. האם העובדה שעדיין אינו נעמד על 6 יכולה להיות כתוצאה מכפות הרגליים? ב. האם יש המלצה מיוחדת לטיפול? האם להמשיך בפיזיותרפיה? (הפסקנו אותה בהמלצת הפיזיותרפיסטית שטענה שהוא תנועתי ולא צריך)
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות בגיל 8ח
ד''ר אודי לבל18/12/2010אורית שלום. את מעלה שני עניינים - הטיית כפות הרגליים היא מצב נפוץ, כדאי להעריך אם זה משמעותי כאשר יילך כשלושה חודשים. לגבי אופי הזחילה. הרבה תינוקות בעיקר הבנים, לא זוחלים בגיל 8 חודשים, וחלקם לא זוחלים כלל. איני רואה סיבה למהר או לדאוג. אין כל יתרון בהליכה בגיל מוקדם. ובכלל לא נמצא יתרון להתפתחות מהירה. אני מציע להנות מגידול התינוק באורך רוח, ולא מתוך נסיון להאיץ תהליך כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 עם צליעה בשעות הבוקר בלבדהורה מודאג16/12/2010
הילד עוד חודש בן שלוש.
בימים האחרונים נראה צולע בשעות הבוקר בלבד, כנראה שרגל שמאל "הבעייתית".
לא מתלוננן בכלל על כאבים, והוא נראה חיוני.
הבוקר ערכתי בדיקה חיצונית קלה, אך לא ראיתי כלום:
- עשיתי השווואה במישוש חזק בין עצמות 2 הרגליים. לא היו בליטות או נפיחויות.
- קיפלתי את המפרקים עד קצה גבול היכולת בהצלחה וללא תלונות על כאבים ממנו,
- ביקשתי ממנו לקפוץ על 2 הרגליים והוא עשה זאת בקלות.
בכל זאת, הוא ממשיך לצלוע.
כשהוא חוזר מהמעון, הכל בסדר. לא שאלנו במעון אם הם שמו לב....
אשמח לרעיונות (חשבתי על דלקת מפרקים, או משהו עצבי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה קלה
ד''ר אודי לבל16/12/2010שלום. ישנן סיבות רבות לצליעה שאינה קשורה לחבלה ואינה מלווה במחלה כללית.
אני מציע לחכות מספר ימים ואם הצליעה לא חולפת - לפנות לרופא הילדים להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל+אוטם מוחיהילה14/12/2010
שלום רב
ביתי נולדה פגית שבוע 30.
עוד בפגייה נאמר לנו כי לילדה יש אוטם מוחי מצחי צד ימין וכי תיתכן פגיעה מוטורית בצד שמאל.
מבחינה נוירולוגית-הילדה נבדקה בפגיה- בדיקה תקינה.
כף רגל שמאל נוטה פנימה לכיוון צד ימין .כף רגל ימין-תקינה.
כיום הילדה בת 8 שבועות. האם דורש טיפול ? מאיזה גיל ניתן ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל+אוטם מוחי - תגובה
ד''ר אודי לבל15/12/2010הילה שלום. אני מניח שתמשיכו במעקב של נוירולוג/ית ילדים. אני נוטה להתקדם לפי המלצותיו/יה וכאשר נדרשת התערבות או הערכה של אורתופד ילדים - לפנות לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא לתינוקמיכל13/12/2010
איזה מנשא מומלץ יותר לתינוקות? והאם בכלל? האם נשיאה במנשא פוגע בהתפתחות התינוק? האם יש פגיע בגב, ישיבה או עמוד השידרה של התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים הגיבו: מנשא לתינוק
ד''ר אודי לבל15/12/2010מיכל שלום, אני לא מכיר המלצות ברורות. לילדים די קשה לשבת זקוף עד איזור ה-4 חודשם, אבלברוב המנשאים הם רכונים קדימה או אחורה וזה עוזר להם להתייצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית לילדיםשרית13/12/2010
שלום. ילד בן שנה וחצי מעדיף לישון כשהוא מקפל את השמיכה ושם אותה מתחם לראשו. האם מוטב לקנות לילד כרית או להמשיך לאפשר לו לישון עם שמיכה מקופלת מתחת לראש. אם לקנות כרית - איזו כדאי לקנות ובכלל עד איזה גיל מומלץ לילדים לישון ללא כרית? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית כן או לא? - תגובה
ד''ר אודי לבל15/12/2010שרית שלום. לצערי כמו שכתבתי כאןבעבר אין לי כל מידע "רפואי" על השפעת כרית על בריאות הילד.לכן נראה לי שאין כל בעיה לתת לילד כרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולגולת א-סימטרית לתינוקנירו13/12/2010
שלום רב
בני בן חצי שנה ויש לו גולגולת א-סימטרית. הפנו את תשומת ליבי לכך כשהיה בן חודשיים בטיפת חלב. הלכתי לרופאת ילדים שאמרה שכל עוד נעבוד איתו להפניית הראש לשני הצדדים והרבה שכיבה על הבטן זה ימנע את התקצרות שרירי הצוואר ואין צורך בפיזיוטרפיה כי נכון לאותו הרגע הוא הפנה את הראש יפה לשני הצדדים. לגבי צורת הגולגולת היא טענה שעד גיל 12 ישנם שינויים וזה יסתדר לבד.
כיום הוא בן חצי שנה ומצב הגולגולת לא השתנה. הלכתי שוב לרופא שבדק אותו ואמר שאין צורך בפזיוטרפיה כי שרירי הצוואר שלו נראים בסדר (אבל נתן לי הפנייה בכל מקרה כדי לחזק אותו באופן כללי...?). בנוסף הוא אמר לאחר שהפנתי את תשומת ליבו לכך שהראש לא סימטרי שזה יכול להיות בעייתי וצריך ללכת לנוירוכירורג לוודא שאין שם לחץ שיכול להשפיע על ההתפתחות שלו (וכמובן שזו או אשמתי שנתתי לו להמשיך לישון על הצד הזה או אשמת הויטמין D שאולי לא התאים ולכן אולי היה איחוי מוקדם של הגולגולת שקיבע את המצב...?)
מה שרציתי לשאול זה:
1) האם ניתן לתקן את המצב?
2) האם זה יכול להיות עד כדי כך חמור וזו הסיבה שהוא עדיין לא ממש מתהפך ומראה סימני זחילה?
3) אילו בדיקות יש לעשות ועל מה הן מעידות? כיצד לדעת האם ההתפתחות שלו תקינה ולא נפגעה מכך?
בברכה
נירו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גולגולת א-סימטרית לתינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל15/12/2010נירו שלום. התחום לא ממש שייך לאורתופדיה.
ידוע לי שיש נוירו-כירורגים של ילדים שעוסקים בנושא. אם לא הם - הערכת רופא הילדים תעזור.
התחום שלנו הוא בעיקר טורטיקוליס (הטיית הצואר) ואם הבעיה מתחילה שם - ייעוץ עם אורתופד ילדים יכול להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטיקוליס עקומה
יובל20/01/2014שלום אני יובל אני בן 14 וחצי..
ישלי טורטיקוליס מולד כתוצאה מי נפילה של אמא שהייתה בהריון וישלי גולגולת עקומה זאת אומרת צד אחד שטוח צד אחד בולט האם יש איזה שהוא ניתוח לסדר אתזה?ומה זה משחת עצם??
בתודה אני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטורטיקוליס עקומה - תגובה
ד''ר אודי לבל20/01/2014יובל שלום. כדאי להתייעץ בעניין הזה עם נוירו-כירורג ילדים. יתכן שאפשר יהיה לשפר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרדים לילדיםרבקה12/12/2010
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש התמחות מרדים בילדים בכל מה שקשור להרדמה מלאה או שלא מחייב שהמרדים בניתוחים אצל ילדים יהיה בעל התמחות כזו?
אם כן, כיצד אני יכולה לוודא כי המרדים שנוכח בניתוח הוא אכן מתמחה בילידם?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרדים לילדים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן12/12/2010שלום,
זה תלוי מבית חולים :ברוב בתי החולים בארץ אין מרדים שעובד רק עם ילדים.בבית החולים שאני עובד ניתוח של ילד מחייב נוחכות מרדים בכיר ביחד עם מתמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלאיתן09/12/2010
הבן שלי בן 5 בריא בד"כ.
היה עם אבעבועות רוח לפני כשבוע (למרות שחוסן כשהיה קטן).
אתמול החלו אצלו כאבים בירך ימין, ללא תלונה או סימנים של מכה, עד למצב בו הוא לא יכול היה לדרוך על הרגל.
בבדיקה ב"טרם", צילום רנטגן ובדיקת דם (שיקוע)- תקינים, ואין חום.
נמצאו בלוטות לימפה קצת בולטות ליד המפשעה.
לדברי רופאת הילדים מדובר על הצטברות נוזלים ויראליים במפרק הירך. והם ישקעו לאחר מנוחה.
האם ייתכן, או שיש סיבה אחרת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן11/12/2010כנירא כתגובה לזיהום ויראלי ילד סובל מדלקת חולפת של פרק ירך .זאת סיבה מספר אחד לצליעה בגיליים 2-9 שנים.
דלקת חולפת לאחר מספר ימים ללא טיפול ספציפי.כל מה שממומלץ-לא להשתולל בימים ראשונים.אם יש עליית חום , התגברות צליעה וכאב -יש לחזור מייד לרופא ילדים.אך לפי מה שכתבת סבירות גדולה שילד כבר בסדר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק - שבר ישן בכתף של תינוקתנינה07/12/2010
שלום
התינוקת שלי בת 8 חודשים ואתמול אובחן ע"י רופא משפחה במרם (אחרי צילום והתייעצות עם אורטופד) סימני שבר "ישן" שמחלים בעצם הכלאביקולה.
סממני הכאב הופיעו ביום ראשון, והיום היא גם התחילה לבכות כשהיא זוחלת.
איך ייתכן שזה שבר ישן אם רק עכשיו היא מתלוננת? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל עליה, או לנסות למנוע ממנה תנועות מסויימות? הייתי רוצה לקבל עוד חוות דעת של אורטופד המתמחה בילדים.
תודה
(אני מצרפת את צילום הרנטגן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק - שבר ישן בכתף של תינוקת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן08/12/2010שלום , אכן יש התעבות של עצם הבריך באמצע שיתכן קשור לשבר ישן.אין שום קשר לכאב חדש עם ממצא בצילום.יתכן שאץ באמת זקוקה ליעוץ אורטופד ילדים שיוכל גם לבדוק ילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאחר הורדת גבסגל07/12/2010
בתי בת ה- 7 שברה את המרפק (שבר אפיקונדיל לטראלי) ולאחר 10 ימים עם גבס הוחלט להורידו. האם מומלץ לעשות פיזיוטרפיה? האם יש עוד משהו שמומלץ לעשות במסגרת ההחלמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר הורדת גבס - תגובה
ד''ר מרק אידלמן08/12/2010אם יש שבר של lateral condyle 10 ימים קיבוע לא מספיקים.ממליץ לברר את הנקודה שוב עם אורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות למעקב אורטופד ?אנה06/12/2010
שלום. בני בן שנה ושלושה חודשים. אינו הולך עדיין עצמאית, אולם כבר מס' חודשים הולך מצוין סביב רהיטים ובחודש האחרון כל הזמן רוצה לאחוז בידינו ושנוליך אותו. הוסבר לי שהליכה עצמאית צריכה להתרחש עד גיל שנה וחצי כלומר יש זמן אבל העניין הוא כזה : א. הוא סובל ממעט גמישות יתר - לא הצריכה טיפול מיוחד אבל איחר מעט בהתפתחותו בכל השלבים. ב. כפות רגליו נוטות מאוד כלפי חוץ אבל כל כף רגל בפני עצמה נוטה מעט פנימה כביכול "סובל" מעצם בולטת ונשען יותר על האזור של הבוהן (השתמשתי בתיאור רק כדי שתבינו את הענין, כמובן שאין לו עצם בולטת...).
האם לדעתכם יש לפנות למעקב אורטופד ? שמעתי שיש ילדים שמתאימים להם נעליים לפני הליכה בגלל בעיות מסוימות.
תודה רבה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לפנות למעקב אורטופד ? - תגובה
ד''ר מרק אידלמן08/12/2010אנה תמתיני עד גיל 18 חודשים , אני כמעט בטוח שילך ילך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח DDHטטיאנה ולאון06/12/2010
שלום
בת שלי (בת שנתיים) אמורה לעבור ניתוח לתיקון DDH בסוף החודש
היום עשינו רנטגן והתוצאה בהמשך
אנא תראו את הצילום ותגידו מה דעתכם:
ממצעים:
מבנה גרמי תקין
מפרקים סדירים
(צילום מצורף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח DDH - תגובה
ד''ר אודי לבל06/12/2010טטיאנה ולאון שלום. לצערי לא אוכל לדון כלל על הטיפול היות שהמקרה לא מוכר לי ואני לא נוהג להביע דעה בלי לשוחח עם ההורים, לשמוע את הרקע, לבדוק ורק אח"כ לראות הדמיות. בעניין הממצאים כאן - יש דיספלזיה דו"צ במפרקי הירכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךאבי06/12/2010
בני בן 15 משחק כדורגל בקבוצה ומתאמן 4 פעמים בשבוע
בשלשה החודשים חש כאבים מתחת לברך cmhkuo לא רואים
חבלה ואומרים שזה גדילה
הכאבים מופעים רק במאמץ ולא באימון קל.כמה זמן זה יכול
לקחת והאים יש טיפול למנוע את הכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/12/2010צריך לבדוק את הבחור כדי לתת לך דעה מבוססת .
פנה לאורטופד ילדים מנוסה או אורטופד ברכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח הסרת אצבע שישית בכף רגלמיכל לוזון05/12/2010
שלום רב,
לבתי בת ה - שנה ו-5 חודשים יש 6 אצבעות בכף הרגל ימין + שמאל.
1. האם הניתוח מסוכן? לאחר בירור שנעשה בבית החולים:
ברגל אחת המליצו לי להסיר את האצבע ה- 5 היות והיא
פחות דומיננטית מבחינת ההתפתחות ולחבר את הרביעית עם השישית.
ברגל השניה הומלץ להסיר את השישית כי החמישית והשישית מחוברים במסרק
אחד.
2. האם קיים חשש כי לאחר ההחלמה הדבר יפגע ביציבות כף הרגל?
3. סיכונים אפשריים.
4. משך ההחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח הסרת אצבע שישית בכף רגל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/12/2010הניתוח לא מסוכן , אך לגבי המלצה מה להסיר -יש ליראת צילום וכף רגל כדי לתת המלצה
נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר קלויקולהעינת05/12/2010
שלום, ביתי בת השנתיים וחצי שברה את קלויקולה ימין- בצילום שבועיים לאחר המקרה עדיין נראה מרווח שלא הצתמצם מהצילום הקודם (שהיה יומיים לאחר השבר), קימת בליטה חיצונית במקום, האם יש סיכוי שתצטרך ניתוח בעתיד?כמה זמן לוקח לשבר להתאחות?תודה, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר קלויקולה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/12/2010עינת אל תדאגי, בגיל שנתיים וחצי שבר יתחבר ב100000 % .
הבליטה זמנית , סבלנות , אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)