מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בפרק הירך השמאלישלהי30/03/2011
שלום רב, עשיתי CT בעקבות כאבים באגן. התשובה היא: מודגם חשד לדיספלזיה קלה של האצטבוה דו"צ עם העדר כיסוי מלא של ראשי הירכיים. דרושה קורלציה קלינית. מה זה אומר? אני בת 39 בדר"כ בריאה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפרק הירך השמאלי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/03/2011כנירא שיש חוסר כיסוי קל של ראשי הירכיים , בגילך לא הייתי עושה שום דבר, יתכן וגיל 50-60 פרק ירך אסימפטומטי יעפוך למעט כאוב.
ממליץ לך במקביל לפנות לפורם של אורטופדים למבוגרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה ראשונית עם סחיבת רגל שמאלרעות29/03/2011
שלום רב בני בן שנה ו9 חודשים התחיל ללכת רק לפני קצת יותר מחודש
מההתחלה רגלו הימנית יותר יציבה על הקרקע ורגל שמאל נראה כאילו יותר קשה לה והיא יותר איטית כמו נסחבת.לא תמיד זה מאוד בולט זה בו והולך אבל לאחרונה החמיר הוא רץ ומשתולל אבל מידי פעם מתלונן על כאב ומחזיק את המכנס ברגל זאת ניסינו לבדוק סימנים בקיפול הרגל לא כואב מה שכן אם אני לוחצת בחיבור בין הירך למפשעה מבחוץ -הוא מעקם פרצוף כאילו מפריע לו אבל במקביל צוחק בגלל גילו קשה לדעת בוודאות אם כואב .( כרגע הוא בלי נעליים למרות שקנינו על מנת אולי לאפשר לו להתבסס?!) דבר נוסף ששמנו לב בעקבות ההליכה כף הרגל השמאלית צרה משמעותית מכף רגל ימנית מבחינת גודל ז'א באורך הן שוות אבל רוחב שמאל צרה מימין.
אנחנו מאוד מודאגים מה זה יכול להיות?
מחכה לתשובה במהרה תודה מראש רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה ראשונית עם סחיבת רגל שמאל - תגובה
ד''ר אודי לבל02/04/2011רעות שלום. את מתארת הרבה פרטים והתמונה מעט מורכבת מכדי לדון בה באתר. התינוק התחיל ללכת יחסית מאוחר, הליכתו לא יציבה עדיין ויש לו אסימטריה של הרגליים (?)
אני מציע לקחת אותו להערכה אצל רופא הילדים או אורתופד ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה וצליעהמחפשת29/03/2011
שלום,
ביום חמישי האחרון בני בן ה-3 קפץ מגבוה בגן וקיבל מכה חזקה ברגל והתלונן על כאבים. באותו יום עשינו צילום ואורטופד אמר שזו רק מכה והכל בסדר.הוא לא מתלונן על כאבים ונבדק שוב ע"י אורטופד אך הוא צולע עדיין והיום נראה שהצליעה החמירה קצת (כבר 6 ימים). הוא לא רגיש במקום וטוען שלא כואב.
האם יתכן שבכל זאת קרה משהו וכדאי להבדק ע"י רופא נוסף? כמה זמן יכולה להמשך הצליעה?
תודה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה וצליעה - תגובה
ד''ר אודי לבל29/03/2011אילנה שלום. בהחלט ייתכן שאירע משהו קל כמו שבר שהוא קטן מכדי שייראה בצילום או מכה בשריר או דימום תת עורי - בהחלט סביר שמעט צולע ואם לא כואב, אני חושב שהדאגה לא מאוד גדולה. הייתי מחכה עוד כ- 4-5 ימים, ואם אין דינמיקה של שיפור חוזר להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Erb palsy + עצם בולטתעומר28/03/2011
שלום רב,
אני בן 24, ואני סובל משיתוק עצבי (Erb Palsy) בכתף יד שמאל שנגרם לי בעת לידתי.
בנוסף, החזה שלי שקוע - חזה סנדלרים (pectus carinatum), והצלעות בצד שמאל בולטות יותר מהצד הימני.
ביום יום אני סובל מכאבים בגב בצד שמאל , בשכם ובכתף, ובכל מה שקשור ליד השמאלית בפרט.
החזה והצלעות מפריעים לי כרגע מבחינה אסתטית.
1. האם ייתכן שבעקבות הנזק שנגרם לי בכתף וביד מלידה, הצלעות והחזה הושפעו במהלך הגדילה ?
2. האם החזה והצלע הבולטת יוכלו לגרום לי לבעיות רפואיות (לא אסתטיות) עתידיות?
3. האם יש ניתוח לתיקון הצלע הבולטת ומה הסיכונים שכרוכים בכך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Erb palsy + עצם בולטת - תגובה
ד''ר אודי לבל29/03/2011עומר שלום. השאלות שאתה מעלה קצת חורגות מהפורום הזה. הכתובת היא כירורג חזה. פנה לנ"ל לדיון במצב ובאפשרויות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוטרדת28/03/2011
בני בן 5.5 שנים נוהג לשבת עם רגל אחת מקופלת (כלומר הוא יושב על אותה הרגל המקופלת לאחור) הוא יושב בגן בזמן הריכוז או כשהוא משחק במחשב. כשאני מעירה לו על כך הוא מתקן את עצמו ולאחר כמה זמן הוא חוזר לשבת שוב על הרגל המקופלת לאחור.
על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אודי לבל29/03/2011שרון שלום. אני יכול להעלות הסבר כלשהו אבל ללא בדיקה זה לא יהיה נכון לעשות זאת. מדוע מפריע לך שהוא יושב ככה? אם הוא ילד בריא, תני לו לשבת כרצונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לנעול נעלים- צעד ראשוןקרן28/03/2011
שלום,
בני בן שנה ו- 4 חודשים. החל ללכת לפני כחודש. כבר פעמיים היינו בחנות וניסינו למדוד לו נעליים (צעד ראשון של נמרוד) והוא פשוט נכנס לבכי היסטרי ולא מוכן להרגע עד שלא מורידים לו את הנעל. בשום אופן לא מוכן ללכת עם הנעליים. מה לעשות? לחכות עוד? יש עצות? אם מחכים עוד זה יכול להזיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרב לנעול נעלים- צעד ראשון - תגובה
ד''ר אודי לבל29/03/2011קרן שלום, ראי בבקשה בשאלות נפוצות את הדיון על נעליים. אין כל צורך אמיתי בנעילת נעלים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה ברגל שמאללילך27/03/2011
היי,
בתי בת 3, בימים האחרונים החלה קצת לצלוע ברגל שמאל, בזמן הצעידה היא אינה דורכת על כל כף הרגל אלא מרימה את החלק הצידי של כף הרגל באוויר וככה היא הולכת וגם רצה.
היא אינה מתלוננת על כאבים ועל אי נוחות (נראה שזה לא מפריע לה).
ממה זה יכול לנבוע? והאם לקחת אותה לאורטופד בדחיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה ברגל שמאל - תגובה
ד''ר אודי לבל27/03/2011לילך שלום. הסיבות לצליעה אצל ילדים קטנים רבות מאוד ולרוב זה חולף לפני שאנחנו מבינים את הסיבה. אם לא יחלוף תוך עוד יום-יומיים אני מציע לפנות לרופא הילדים לבירור. אם יופיעו חום או נפיחות במקום כלשהו - צריך להזדרז יותר. אפשר לתת נורופן או אדויל כדי להביא להקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה קלה לסירוגין אצל ילדה בת שנתימאיה27/03/2011
היי,
בתי בת שנתיים וחודשיים לערך.
בזמן האחרון היו מספר פעמים בהם היה נראה שהיא צולעת קלות.
היום בבוקר שמנו לב שרגל ימין פונה קצת החוצה
היא לא מתלוננת על כאבים, רצה ומשחקת ובד"כ הולכת כרגיל.
האם צריך לדאוג? ממה זה יכול לנבוע?
תודה מראש על כל תשובה!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה קלה לסירוגין אצל ילדה בת שנתי - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/03/2011לא נישמע משהו רציני , לדעי צליעה היהת על רקע הצתבורת נוזל במפרק הירך , משני לזיהום ויראלי-דלקת חולפת של פרק ירך.התופעה מאוד מוכרת ושכיחה, אל תדאגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
מאיה27/03/2011תודה על התשובה.
האם צריך לקחת לרופאה שתראה אותה?
על איזה עוד סימפטומים כדאי לשים לב?
מה עושים במקרה ובאמת מדובר בהצטברות נוזלים או דלקת?
תודה מראש,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת קטנה בנעראמא לנער26/03/2011
בני בן 16.5 וסובל מכאבי גב. בבדיקה אצל אורטופד נמצאה לו עקמת קלה ונאמר לנו שרק ספורט יכול לעזור לו. הבעיה היא שכואב לו בעת עשיית ספורט ובבי"ס בשעורי ספורט הוא נמנע מעשיית תרגילים בגלל הכאב. אחה"צ הוא משחק כדורגל עם חברים.
יש לציין כי הוא גבוה (1.80 לפחות) ורזה.
האם ישנה אפשרות להקל עליו בכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר אודי לבל26/03/2011גלית שלום. העקמת היא כנראה לא העניין כאן. עקמת היא ממצא שכיח אצל מתבגרים - בדרגות קלות. כאבי הגב לרוב לא נובעים מהעקמת. צריך לחפש את הגורם לכאב, ובמקביל להתחיל טיפול פשוט כמו חיזוק שרירי הגו - על ידי הדרכת פיזיותרפיסט או לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב אצל פעוטה בת 3סמדר26/03/2011
שלום,
בתי בת 3 וחמישה חודשים בערך לפני חודש היא החלה להתלונן על כאב בגב התחתון בצד שמאל . התלונות אינן רציפות אך מדי פעם היא חוזרת על התלונה ובשבוע האחרון התלוננה מספר פעמים על הכאב כשהיא חוזרת ומצביעה על אותה נקודה. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב אצל פעוטה בת 3 - תגובה
ד''ר אודי לבל26/03/2011סמדר שלום. צריך לפנות לרופא הילדים ולברר את התלונה. לא כל מה שכואב בגב הוא בהכרח "גב" . זה יכול להיות דרכי השתן והכליות, המעי, ואברי בטן אחרים, זה יכול להיות גם הגב עצמו. זה כמובן יכול להיות גם חיקוי של מבוגר שאומר כל הזמן שכואב לו הגב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,שמעתי שלכל הילדים חסר ויטמין Dלש26/03/2011
לא בודקים את זה משום מה..
האם חסר ממושך של ויטמין D פוגע בצמיחה לגובה ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,שמעתי שלכל הילדים חסר ויטמין D - תגובה
ד''ר אודי לבל26/03/2011שלום, יש כנראה חוסר בויטמין D אצל ילדים, לא ברור אם יש לזה איזו השפעה בריאותית.
אין עדין המלצה לתת תוספי ויטמין D מעל גיל שנה, ייתכן שבעתיד תשתנה ההמלצה. לכן כרגע לא ממליצים לילדים בריאים לקחת באופן יזום תוספי ויטמין D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה, אבל אין ויטמין D במזון
לש26/03/2011וזה לא אמור להשפיע על חוזק העצמות או צפיפות העצם או משהו כזה?
קראתי שהמינון המירבי המומלץ על פי משרד הבריאות לילדים מגיל שנה ומעלה הוא 2000 יב"ל ליום
ויטמין D נוצר רק כשנחשפים לשמש .
וזה חסר.. איך יתכן שלא צריך לקחת תוסף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה, אבל אין ויטמין D במזון - תגובה
ד''ר אודי לבל26/03/2011שוב שלום. התפקיד של ויטמין D הוא הגברת ספיגת סידן. אכן יש עדויות שהמצב אצל ילדים בארץ הוא מתחת ל"נורמה". כאן עולה הדילמה מה זה "נורמה" אם אצל כולם נמוך כנראה שזה המצב התקין.... מסתבר שזה לא ממש נכון כי יש אוכלוסיות שהרמה גבוהה יותר, ויש עוד סיבות להעריך שילד צריך יותר מהרמה הממוצעת בחלק מהאוכלוסיות בארץ. ובכל זאת ... איגוד רופאי הילדים בינתיים לא שינה את ההמלצות לגבי מתן ויטמין D
[הנושא הוא לא כל כך "אורתופדיה" - אנחנו כירורגים ולא אמורים לדון בפיזיולוגיה]. אפשר להעלות את השאלה לרופא הילדים שלכם או בפורום רפואת ילדים.
אני מכיר את המאמר שהבאת, ואני מעלה תהיות דומות בצוותים של ביה"ח שלי. לכל טיפול יש גם תופעות לואי ועד שיתברר שהרמה הנמוכה שנמצאת (בממוצע) בארץ אכן מזיקה, לא קיימת הצדקה לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D חסר לילדים בגלל שהם לא
23:3827/03/2011נחשפים לשמש כי אומרים שהיא מסוכנת. ובגלל שאין במזון .
הרמות שחסר לאנשים זה באזור 4-15 ng/ml כנראה..
שזה אמור להיות 32 ng/ml
חוקרים טוענים שהרמה המינימלית אינה הרמה האופטימלית והרמה הנדרשת המינימלית היא 40.
טוענים שמחסור גורם לכאבים
הוויטמין משפיע ככול הנראה על התפקוד התקין של המוח ופועל על מרכיבים במערכת העצבים המרכזית ובמערכת ההורמונאלית. יש לו תפקיד בוויסות קצבים ביולוגיים הקשורים ליממה ולעונות השנה.
מחקרים רבים מוצאים קשר בין מחסור בוויטמין D לבין מספר הפרעות נפשיות, לרבות דיכאון. עובדה היא שהירידה ברמות ויטמין D בדם וההידרדרות בזיכרון ובפעילות הקוגניטיבית אופייניות לאוכלוסייה המבוגרת.
רמות נמוכות של ויטמין D, אם כתוצאה מחשיפה מוגבלת לשמש ואם מתזונה הדלה בוויטמין, לא תאפשרנה ספיגה נאותה של הסידן במערכת העיכול. מצב זה גורם לעלייה בהפרשת הורמון PTH שמגביר את פירוק הסידן מהעצם כדי לשמור על רמה תקינה שלו בדם, וכך מעלה את הסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל לאחר הפסקת הליכה - תינוקהדר25/03/2011
שלום רב,
בני בן שנה ו-8 חודשים מעד לפני כשבוע וחצי - נפילה קטנה במקום, אבל נראה שהרגליים התעקמו לו. בארבעת הימים הראשונים הפסיק ללכת, ומאז החל ללכת אך עדיין צולע. בצילום לא מצאו כלום, בבדיקה אורטופדית לא נמצא דבר. אבל - בערך 3 פעמים ביום (ולפעמים גם בלילה) הוא נכנס להתקפי צרחות שלא נרגעים - רק עם משככי כאבים, ולעתים מתלונן על הרגל. (ביום האחרון הוא גם התחיל לשלשל אבל עדיין נראה שהצרחות קשורות יותר לרגל). עלתה השערה של נוזלים במפרק הירך בעקבות מחלה ויראלית - אבל זה נראה שהכאב הוא יותר באזור הברך/קרסול או כף הרגל. אין נפיחות או אודם.
מה כדאי ואפשר לעשות? קבענו תור לאורטופד ילדים אבל השאלה היא האם צריך בדיקות נוספות עוד לפני כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגל לאחר הפסקת הליכה - תינוק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן25/03/2011כנירא שבכל זאת היתה חבלה של גפה,זה שילד התחיל ללכת סימן מאוד מעודד.
אם אין חום מקומי וסיסטמי אני לא ממש מודאג ( חשוב לשלול שלא מדובר בדלקת , לפי סיפורך לא נירא).
תתיעצי גם אם אורטופד ילדים כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הדר25/03/2011תודה רבה על התגובה המהירה.
האם לפני הבדיקה אצל אורטופד ילדים כדאי לערוך בדיקה נוספת כדי לשלול מצב של דלקת? (US או בדיקות דם??)
תודה
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/03/2011הייתי קודם בודק ואם צריך אז מפנה/עושה בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם מיותרת בכף רגלעפרה אהרון24/03/2011
שלום,
בתי בת 12 ובחצי שנה האחרונה החלה לצלוע. בבדיקה אולטרסאונד נאמר כי יש לה
bilat tarsal coalition' . שאלתי- מה עושים ? האם מדובר בניתוח ? מה משך ההחלמה ? האם לחכות שתגדל עוד קצת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קואליציה טרזלית
ד''ר אודי לבל25/03/2011עפרה שלום. המונח הזה פירושו ששתיים או יותר מעצמות כף הרגל לא יצרו ביניהן מפרק תקין (או שממש התחברו זו לזו). התופעה מופיעה בגיל ההתבגרות ולעיתים היא בשתי הרגליים. לא תמיד היא דורשת טיפול "רציני" יש ילדים שעם משככי כאבים ולעיתים מדרס או גבס לתקופה קצרה - יחלימו מהכאבים ובהמשך זה לא יציק להם. האבחנה היא לרוב ב- CT ולא ב- US. חיזרו לאורתופד הילדים שעורך את הבירור ותדונו איתו בשיטת הטיפול במקרה שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארתרוגריפוזיסשחף24/03/2011
לפני כשלושה שבועות ילדתי בת,לאחר הריון תקין ולידה רגילה.
התינוקת סובלת מעיוות בשתיי כפות הידיים ובאצבעות,עיוות בכפות הרגליים,
הטייה של הראש לצד שמאל.
הפנו אותנו לבדיקות גנטיות ולטיפול בסדים.
התייעמנו עם 3 מומחים אשר שללו את האפשרות כי מדובר בארתרוגריפוזיס(כמו שחושבת רופאת הילדים).
האם יש משהו שאני יכולה לעשות מלבד ההמלצות של המומחים ע"מ לא לפספס משהו?
האם ניתן היה לראות את זה באולטראסאונד?
שחף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארתרוגריפוזיס - תגובה
ד''ר אודי לבל25/03/2011שחף שלום. המונח ארתרו-גריפוזיס מתאר מצבו בו יש עיוותים בכמה מוקדים בגפיים. או כמה מפרקים שאינם נעים בטווח טוב. האיבחון הוא קודם כל בבדיקה גופנית. בהמשך אולי אפשר יהיה למצוא עוד תימוכין לאבחנה. כרגע אני מניח שזה לא העניין - אלא יש לטפל במהירות כדי להשיג תנועה ולמנוע עיוותים. לגבי US - לא תמיד אפשר לזהות משהו. יש בארץ כמה מרפאות שמתמחות בתופעה הזו - בררי באזור המיגורים שלך על צוותים שמתמחים בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDH בדרגה D רגל ימיןענת24/03/2011
ד"ר שלום,
ביתי בת 3.5 חודשים, לפני 4 שבועות אובחנה עם DDH ברגל ימין דרגה D.
היא היתה עם רצועות פבליק 4 שבועות.
אחרי 4 שבועות בדק אותה הרופא ידנית וראה שאין שיפור.
הוא אמר שאם עוד שבועיים לא יהיה שיפור בUS ימליץ על גבס.
שאלתי היא:
האם לא כדאי לתת לרצועות עוד זמן לפני שפונים לגיבוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH בדרגה D רגל ימין - תגובה
ד''ר אודי לבל25/03/2011ענת שלום. שאלתך חשובה ובהחלט ראויה לדיון עם הרופא המטפל שלכם!. ההחלטה שריתמת פבליק כשלה ולא הביאה לייצוב המפרק היא צומת-החלטה משמעותי וצריך לדון בו. ייתכן שיש רושם שהרצועה לא מונחת היטב, או שאתם מסירים אותה מידי פעם. לכן המפרק לא מתייצב וגבס-ספייקה יעשה את העבודה באופן יותר בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDDH
ענת25/03/2011ד"ר תודה רבה על תשובתך,
1. האם אתה מכיר מקרים שבהם הרצועות לא הועילו במצב כמו של ביתי ?
2. האם צריך להזהר איתה באיך שאנחנו מחזיקים אותה, לא להזיז לה יותר מידי את הרגלים ? אני מידי פעם עושה לה תרגילים שנראה שהיא אוהבת - הופכת אותה מצד לצד, מעלה את הרגלים למעלה ומורידה, וכשאני מוציאה לה גרפס היא לפעמים במצב של ישיבה - אולי כל הדברים האלו לא טובים במצב של DDH?
אגב,
אנחנו לא מסירים את הרצועות מלבד פעם ביומיים להחלפת בגד גוף וניקוי מהיר של הגוף וזה לוקח בערך 25 דקות שהיא בלי הרצועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)