מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרום הלבאפי15/01/2008
אימי חלתה בדלקת קרום הלב.
הרופא המטפל רוצה לה טיפול תרופתי קצר של קורטיזון בהתחלה ובאם התרופה הזו לא תעזור היא תקבל תרופה בשם izopi או imuran
אודה לך מאוד באם תוכל להסביר לי בקצרה מה ההבדל בין 2 התרופות והאם יש תופעות לוואי להן והאם הן מסוכנות ויכולות לפגוע באימי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר15/01/2008מציע לך לפני שתברר לגבי התרופות-לפנות לרופא המומחה בתחום מחלות קרום הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות חזקותיצחק13/01/2008
אני בן 73. עברתי ניתוח מעקפים אחרי התקף לב. סובל גם מלחץ דם גבוה אבל היום הוא מאוזן ע"י תרופות. אחרי הניתוח התחלתי להתאמן במכון לכושר גופני 5 ימים בשבוע - 3 ימים אמון אירובי ו-2 ימים שחיה 10 בריכות כפולות. אני הולך על הליכון 30 דקות במהירות 5 קמ"ש ואחר כך רוכב על אופניים עוד 10 דקות . אני בכושר טוב, נהנה מפעילות זאת אבל לפעמים בלילה אני מקבל התכווצות שרירים חזקה ברגליים.
איך לטפל בתופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר14/01/2008על ידי כך שתלך לרופא משפחה לבדיקה בנושא כולל בדיקת CPK מסוג MM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטוראבי09/01/2008
לפני חודש בעקבות איסכמיה במאמץ בלבד ,וכולסטרול גבוהה- עברתי צינטור מתוכנן שבמהלכו הותקנו לי 2 סטנטים רגילים (vision 12 mm , 18 mm).
הראשון בעורק צירקומפלקס -היתה היצרות 99% בענף מרגינלי משני. השני עורק כלילי ימני במוצא ענף rpda היתה היצרות 60.
שאלותי :1. המצנטר ממליץ על פלאויקס 3 חודשים ואילו הקרדיולוג לחודש בלבד ? 2. לעיתים יש לי גרויים מעין צביטות קלות בחזה ,מה המשמעות?
3. האם יש דרך למנוע רסטנוסיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר09/01/2008שאלה מצוית-על פי סל הבריאות הפלויקס שמטרתו להקטין את שכיחות החסימות החוזרות ניתן ל3 חודשים, על פי המחקרים יש לקחת אותו לפחות לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכוני שיקוםזאב07/01/2008
שלום,
אני מאזור חיפה, אלו מכוני שיקום לב יש באזורי?
הכוונה למכוני לב מאושרים שניתן לקבל בהם טיפול ל-3 חודשים הראשונים ע"י סל הבריאות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר09/01/2008ביתהחולים בני ציון שיקום לב בהנהלתו של פרופסור גולדהמר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר מעקפיםניר03/01/2008
אבי בן 65 עבר מעקפים + צריבה לפני חודש. לאחר הניתוח הוא הרגיש טוב והלך...לאחר כיומיים שלושה מצבו הידרדר קושי בהליכה ובנשימה. ומאז ועד היום יש לו קשיי נשימה הוא מבצע אינהלציות ולוקח סולבקס. יש לו קושי רב בהליכה ולפני כיומיים כאשר הלך מס' דקות הוא חש דקירות בחזה נבהל והפסיק ללכת. רופאת המשפחה שטוענת שאינה מבינה דבר בנושא נתנה לו ונטולין באינהלציה זאת למרות שיש לו מקרים של דופק מהיר כ-90 לדקה במנוחה האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניר
פרופ' יהודה אדלר07/01/2008הפנה אותו למיון בית החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה01/01/2008
כמה זמן לוקח שיקום לב, האם אפשר לעשותו בבית או שחייבים להיות מאושפזים היכן שהוא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונה
פרופ' יהודה אדלר01/01/2008רונה שלום-השיקום טוב שייעשה במכון שיקום לב מוכר, אמנם יש שיטות לשיקום ביתי אך בארץ עדיין לא מוכרות דיין, השיקום אינו אישפוז-במסגרת השיקום החולה מגיע פעמיים בשבוע כל פעם לשעה לצורך הפעילות השיקומית וההשלמה לכך תחת הוראות הצוות הרפואי מבוצע על ידי החולה בביתו.
משך השיקום-לפחות לשלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרונה
פרופ' יהודה אדלר07/01/2008הפני אותו למיון בית החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת30/12/2007
אפשר לקבל המלצה על מרכז שיקום לב טוב בצפון הארץ? ...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר30/12/2007בית החולים בני ציון בחיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לשיקוםגילה27/12/2007
שלום דוקטור, אודה אם תוכל לעזור, מי זכאי לקבלת שיקום לב במסגרת קופות החולים? האם זה נבדק באופן אישי על פי מצב המטופל לאחר צינטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר30/12/2007על פי סל הבריאות לחולים לאחר התקף לב, ניתוח מעקפים, אי ספיקת לב דרגה 3-4 ולאחר השתלת דפיברילטור. על פי ראייתי לכל חולה לב רק שאז אין לכולם כיסוי כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוםיסמין25/12/2007
היי, אבא שלי לאחר ניתוח לב והוא זקוק לשיקום לב, אך אינו מעוניין לשמוע על כך. האם יש שיקום שאינו במסגרת של בית חולים והאם הוא יכול להירשם לחוג ספורט כלשהו?
פרופ' יהודה אדלר25/12/2007לחולה לב לאחר ארוע ו.או ניתוח מעקפים מומלץ להתחיל פעילות רק במסגרת שיקום לב מאושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח לבעדי23/12/2007
שלום, האם סתימות בעורק הלב משפיעות בצורה כלשהי על תפקוד הכליות?
פרופ' יהודה אדלר23/12/2007לא באופן ישיר. אבל יכול להיות המצב שיש סתימות הן בלב והן בעורקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור בתפקוד שריר הלבצביה21/12/2007
שלום ד"ר .
שאלתי:
האם יתכן שתפקוד שריר הלב משתפר במשך השנים לאחר אוטם שריר הלב וכיצד ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחנוך
פרופ' יהודה אדלר22/12/2007התשובה חיובית ותלוי כמובן במידת וחומרת הנזק, אנחנו יודעים שיש שיפור בתפקוד הלב בחולי לב שעוברים תהליך שיקומי-יש לכך הרבה סיבות כולל ירידה בתנגןדת ההקפית של כלי הדם בחולים שעוברים פעילות גופנית סדירה, שיפור יתר של השריר שלא ניזוק ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםמיכל19/12/2007
יש לי לחץ דם 160\90 וכולסטרול 172 אחרי נטילת כדורים, אני משתמשת בכדורים ללחץ דם ובאספירין. הייתי רוצה לדעת, האם המצב הזה תקין?
פרופ' יהודה אדלר20/12/2007אפרק בתשובתי את שני הנושאים ששאלת: לחץ דם-לפי שאלתך לחץ הדם הסיסטולי של 160 שהוא גבוה מהרצוי (120)-אנו יודעים היום שגם 149 מעלה סיכון בעתיד למחלות לב וכלי דם-אבל כמובן חשוב נסיבות בדיקתו והאם זה לחץ הדם הקבוע שיש לך. כי אם זה לחץ דם במאמץ אזי יכול להיות שזה תקין. לא כך במנוחה.
שומנים-יש צורך בפרופיל שומנים מלא כולל LDL TG HDL אני מבין שנתת לי טוטל כולסטרול-וזה לא מספק למתן תשובה מה עוד שחשוב לדעת גורמי סיכון נוספים כולל סיפור משפחתי, עישון, סוכרת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח החלפת מסתםאור17/12/2007
אני בן 49 ,עברתי את הניתוח ואחרי חצי שנה התחלתי שיקום. מהו משך הזמן הדרוש לשיקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר17/12/2007כל מקרה לגופו-על פי מחקרים 3 חודשי שיקום מספיקים אבל כאמור כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי13/12/2007
אני מחפש תוכנית שיקום לב רצינית ולא חובבנית
אני גר באיזור המרכז ומחפש מקום עם השגחה רפואית על מנת לחזור לכושר. אפשר לקבל המלצה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יהודה אדלר16/12/2007המכון לשיקום הלב שיבא טל-035302361/2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לבאתי11/12/2007
אני בת 57 עברתי ניתוח מעקפים לפני החג בדרך כלל בריאה למרות שלא שומרת על תזונה מאוזנת ואף פעם לא עשיתי פעילות גופנית באופן עיקבי.
אני מחפשת שיקום לב רציני ולא חובבני, יש לך המלצות אולי מה הכי טוב לי<?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאתי
פרופ' יהודה אדלר11/12/2007הכי טוב זה שיקום לב ליד ביתך, באיזה אזור את גרה בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)