מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבסטטיןליאורה17/02/2008
בעלי נוטל מזה מספר חודשים סימבסטטין שעזר לו להוריד יפה רמות כולסטרול.
בחודש האחרון החל סובל מתפרחות ובצקות בכל חלקי הגוף, כל פעם במקום אחר, לעיתים בכמה מקומות בו זמנית. זה מופיע ונעלם. זה מגרד, וזה נראה ממש תופעה אלרגית.
הוא לא חשוף למזונות חדשים, למוצרי קוסמטיקה אחרים, שום דבר מיוחד לא השתנה באורח החיים.
בקריאה בתוית של התרופה ראיתי שגרוי בעור וחרלת הן תופעות לוואי אפשריות.
האם יתכן שזו הסיבה? ואם כן - האם לכדורים אחרים שנועדו להוריד רמות שומנים אין תופעות לוואי כאלו?
אשמח לשמוע תגובות של רופאים וגם של משתמשי התרופה אם היתה לה השפעה כזו עליהם?
האם זו תופעה נדירה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבסטטין
ד''ר אילן חי18/02/2008התופעות שאת מתארת יכולות להתאים לאלרגיה לחומר כלשהוא. כמעט כל תרופה עלולה לגרום לתופעות של אלרגיה. במקרה זה אפשר להפסיק את התרופה ולראות האם יש שיפור ולנסות תרופה אחרת מאותה קבוצה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב!sony13/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בוקר טוב!
sony13/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום קוגניטיבי - בתשובה לבקשתךארנולד11/02/2008
במקרים רבים בעקבות ניתוח לב חלה ירידה קוגניטיבית במנותח - פגיעה בכושר החשיבה, זכרון, יכולת לקבל החלטות וכיו"ב. שמעתי שקיימת אפשרות לטיפול שמפחית או מבטל את הפגיעה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי11/02/2008למיטב ידיעתי מכוני שיקום הלב אינם עוסקים בכך. לצערי איני מכיר טיפול ספציפי לבעיה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת10/02/2008
אשמח לדעת מהם הסיכונים בצינתור לב, עבור אישה חולת copd, מטופלת תרופתית, (לאחר מיפוי לב), וכיצד ניתן למזער את הסיכונים, תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי11/02/2008סיבוכים הקשורים לצינתור כוללים דימום כתוצאה מדקירת העורק, פגיעה כיליתית במיוחד עם קימת אי ספיקה כליתית, סיבוכים פחות שכיחים כוללים אוטם לבבי או מוחי ולעיתים נדירות מוות. במידה וקימת אי ספיקה כיליתית מקובל לתת יממה קודם נוזלים על מנת לצמצם את הנזק לכליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואל10/02/2008
שלום, אני בן 25 ואני לעיתים רחוקות מאדאני חש דקירות חדות בצד של הלב
היום הכאב נמשך כמה שעות וזה מקשה עליי לנשום עמוק
ממה נובע הכאב? האם ישנה בעייה או שזה נורמלי?
מה עליי לעשות בזמן הכאב? האם דווקא לנשום עמוק עדיף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אילן חי11/02/2008במקרה של כאב בחזה מומלץ להבדק אצל רופא ולעבור בדיקת אקג וצילום חזה. עדיף להמנע מדברים שמחריפים את הכאב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום קוגניטיביארנולד08/02/2008
באילו מכוני שיקום לב בארץ יש שיקום קוגניטיבי ובאילו הוא אינטגרלי ?
ד''ר אילן חי09/02/2008חוששני שאיני מבין למה אתה מתכוון, אשמח אם תוכל לפרט יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
ארנולד10/02/2008במקרים רבים בעקבות ניתוח לב חלה ירידה קוגניטיבית במנותח - פגיעה בכושר החשיבה, זכרון, יכולת לקבל החלטות וכיו"ב. שמעתי שקיימת אפשרות לטיפול שמפחית או מבטל את הפגיעה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בחורףיעל07/02/2008
שלום לרופאים הנכבדים, כיוון שחורף, אבי אינו הולך לבריכה כמו בקיץ, הוא די נמנע מפעילות גופנית ואני קצת חוששת לו, האם כדאי לרכוש לו אופני כושר? האם הפעילות בהן בריאה מספיק עבורו?
ד''ר אילן חי07/02/2008פעילות על אופני כושר טובה ומשפרת את הכושר הגופני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בצנתורנלי05/02/2008
שלום, בעלי עומד לעבור צנתור שני, אני יודעת שיש הרבה התפתחויות בתחום כי הראשון היה לפני חמש שנים, האם יש סיכונים עדיין בניתוח זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכי צינתור
ד''ר אילן חי05/02/2008הסיבוכים הקשורים לצינתור לא שכיחים והרוב המכריע של החולים עובר את הפעולה ללא סיבוכים. בין הסיבוכים שעלולים להיות : דימום, אוטם לבבי ולעיתים נדירות גם תמותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטולי03/02/2008
אבי עבר ניתוח מעקפים. כמה זמן אחרי ניתוח מעקפים ניתן להתחיל להתאמן במכון כושר?
אני רוצה למשוך אותו איתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר
ד''ר אילן חי04/02/2008חזרה לפעילות גופנית לאחר ניתוח מעקפים צריכה להעשות בצורה הדרגתית. מומלץ להשתתף בתוכנית שיקום באחד מהמכונים לשיקום חולי לב קרוב למקום מגוריו על מנת להתחיל את הפעילות לפני כניסה לחדר כושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתורפנינית30/01/2008
שלום, אבא שלי עובר צנטור 3 ב- 3 שנים האחרונות, הוא אינו משנה את אורח חייו, מעשן, לא עושה ספורט, האם יווצר מצב כי בכל שנה הוא יזדקק לצנתור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפנינית
ד''ר אילן חי31/01/2008פתיחת היצרות בזמן הצינתור מטפלת בבעיה אך לא פותרת אותה. פתיחת היצרות אינה מטפלת במחלה היסודית של העורק: טרשת עורקים. על מנת לנסות לשנות את מהלך המחלה יש צורך באיזון של גורמי הסיכון, תזונה נכונה, פעילות גופנית ,שמירה על משקל תקין ולקיחת תרופות. אני ממליץ בחום להצטרף לאחת מתוכניות שיקום הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידן29/01/2008
שלום
אני בחור בן 32 סובל כבר 10 שנים משינויים בקצב
עברתי מספר פעמים בירור לב. באחרונה לפני חודשיים.
ולאחר ארגומטריה, אקו לב והולטר אמרו לי שהלב שלי בריא ותקין ושרק יש לי
VPB וגם PVC. לפעמים יש לי אפילו כל 3-4 שניות פעימה חסרה.
אמרו לי שבשלב זה אין לזה משמעות.
1. האם באמת תופעות אלה של לפעמים 10-15 פעימות מוקדמות/חסרות בדקה אינן מסוכנות? האם זה משפיע על מידת האנרגיה והכושר הגופני?
2. קיבלתי תרופה בשם אלטרול 25 מ"ג לקחת כל ערב לטיפול ומניעת מיגרנות שסובל מהן כבר כמה שנים. האם במינון זה היא עלולה להזיק ולפגוע בקצב הלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעידן
ד''ר אילן חי29/01/2008המשמעות של VPB מרובים כאשר אין עדות למחלת לב אורגנית כמו במקרה שלך לא לחלוטין ברורה . חלק מהעבודות הראו שאין לכך משמעות ובחלק המשמעות היתה קשורה לגורמי סיכון למחלת לב אסכמית. בכל מקרה אין סיבה לטפל בכך אלא אם כן תחושת הפלפיטציות אינה נסבלת ואז הטיפול הוא סימפטומטי בד"כ עם חוסמי בטא בשלב ראשון (דרלין, נורמיטן).
טיפול באלטרול יכול לגרום להפרעות קצב או לפלפיטציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושררוני27/01/2008
אני גבר בן 50 שעבר אוטם קל ושלשה צינטורים טיפוליים מיד עם האוטם וצינטור שני לאחר חודש מהאוטם וצינטור שלישי לאחר שלשה חודשים נוספים כאשר בשלשת הצינטורים היתה התערבות של בלון ותומכנים. עשיתי ספורט שיקומי במכון שיקום לב כשנה ולא ירדתי במשקל בכלל אלא הפוך עליתי מאד במשקל יתכן גם בגלל תזונה לא נכונה. מה שמאד מעניין אותי עם שיחה עם הרופא הכללי שלי המליץ לי על הליכה ברגל 4 פעמים בשבוע כ 40 דקות במקום המכון כושר, גם עם שיחה עם הקרדיולוג שלי לא ראיתי התלהבות ממכון כושר אלא הליכה. ברצוני לדעת מה דעתך מכון כושר או הליכה מספקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון כושר
ד''ר אילן חי27/01/2008יש מספר יתרונות במכון כושר על פני הליכה ברחוב. בין היתרונות של חדר כושר: אי תלות במזג אוויר, תנאים נוחים יותר להליכה, היכולת ללכת בעומס קבוע, מסגרת שעוזרת להמשיך בפעילות קבועה, מגוון של מכשירים לפעילות אירובית. יחד עם זאת אין חובה לבצע את הפעילות בחדר כושר והליכה לבד מספקת בתנאי שמקפידים ומתמידים בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח מעקפיםאיריס24/01/2008
שלום, אבי עבר ניתוח מעקפים לפני חצי שנה, אנו רוצים לקנות לו הליכון כדי שיוכל להתאמן קצת בבית. האם יש הוראות מיוחדות לפעילות במצבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת פעילות לאחר ניתוח מעקפים
ד''ר אילן חי24/01/2008התחלת פעילות גופנית צריכה להיות הדרגתית כלומר בתחילה הליכה של כ-10 דקות בקצב איטי למספר ימים ובהמשך לעלות הן את משך הזמן ואת המהירות. באופן גס ישנן שתי דרכים לנטר את עוצמת הפעילות. אפשרות אחת לבצע ארגומטריה עם התרופות הרגילות שהוא מקבל ולקבוע דופק אימון . אפשרות שניה לנטר את הפעילות בהתאם להרגשה סוביקטיבית, המטרה להגיע להליכה בת 30 דקות (לא כולל חימום וקירור) שבסיומה אמורים להרגיש עיפות אך לא תשישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצביקה22/01/2008
ביצעתי בדיקת הולטר לאחר תחושה של כאבים בחזה , כאבי ראש ועקצוצים ביד שמאל
התוצאות :
קצב סינוס רגיל
מהירות מינ' - 39
מאקס- 101
Vpc-1
APC-4
בשעות הבוקר אובחנו קטעי סינוס אריתמיה וסינוס ברדיקרדיה - 39
אני בן 32 ורץ כשנה
יש סיבה לדאגה?
תודה
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד''ר אילן חי22/01/2008בדיקת ההולטר בודקת האם יש הפרעות קצב מהירות או איטיות. באופן כללי לפי מה שצינת לא נראה שיש הפרעת קצב המחיבת טיפול או המשך ברור. כמובן שיש להתיעץ עם רופא המשפחה לכל מקרה ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאיסכמיהשרון17/01/2008
שלום, בעלי בן 40, לפני כשנתיים עבר התקף לב (צינטור אבחנתי בלבד) . מאז הפסיק לעשן, מטופל תרופתית להורדת כולסטרול ושומנים בדם, תרופות להורדת לחץ דם, אספירין ועוד מספר כדורים. והוא מאוזן מבחינת ערכים (כולסטרול, שומנים, ל.ד, סוכר וכו')
לציין כי אינו מקפיד על תזונה נכונה וכן אינו עוסק בפעילות גופנית.
אתמול עבר בדיקת מאמץ שגרתית שרוב התוצאות היו תקינות חוץ מדבר אחד שהיה רשום: חשד לאיסכמיה במאמץ. מה זה אומר?
אני רוצה להוסיף כי כאשר עבר את התקף הלב אמרו שלא ניתן לצנטר אותו עקב עורקים רבים שסתומים כתוצאה מהשומנים בדם וכן כמובן בשל עישון...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאסכמיה
ד''ר אילן חי20/01/2008סליחה על העיכוב,
כאשר מצויין שיש חשד לאסכמיה במבחן מאמץ הכוונה שיש חשד לחוסר באספקת דם מספקת לשריר הלב בזמן מאמץ. כדאי להתיעץ עם רופא מטפל על המשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)