מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהארנונה17/09/2008
שלום, לפני ההריון טופלתי בטווינא, כעת הציעו לי לעבור לשיאצו כי זה יותר עדין. האם אפשר עדיין לטפל בטווינא בנשים בהריון ומה ההבדל בין טוינא לשיאצו? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיאצו /טווינא בהריון
מיכל שלזינגר17/09/2008שלום ארנונה
אין מניעה לטפל בשיאצו / טווינא
במהלך ההריון
חשוב לבחור טיפול שמתאים לך ועונה לצרכייך.
כמובן שחשוב לפנות למטפל שעבר התמחות בגניקולוגיה.
הריון קל ובריא
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית14/09/2008
שלום רב אני סובלת מכפות רגליים יבשות וסדוקות עד כדי התפוצצות העור עד זוב דם . כמו חתכים. הדבר כואב ומגביל בהליכה. ברצוני לדעת האם ניתן להכין איזשהיא משחה או אילו שמנים ניתן לערבב ולהכין מהם משחה כדי לרכך ולסכך את העור וכך למנוע את ההתפוצצויות והסדקים במידה ויש איזה קרם טוב או כל פתרון אחר אשמח לשמוע, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור יבש בכפות רגליים
מיכל שלזינגר14/09/2008שלום רוית
א. חשוב לבדוק האם אינך סובלת מפטריות -פני לרופא עור.
ב. הכנת משחות לעור - פורום ארומתרפיה / נטורופתיה
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסגל10/09/2008
שלום, עברתי לפני שבועיים ניתוח להסרת גוש שפיר מבלוטת התריס - הוצא הגוש והבלוטה (צד שמאל בלבד) את הניתוח ביצע מנתח כירורג. נאמר לי כי העצב לא נחתך אלא ספג חום גבוה ממהלך הניתוח ועלי לחכות מספר שבועות להתאוששות הקול. לעיתים, בדר"כ בבוקר, יוצא קול חלש ומרבית הזמן נשמע כאילו אני לוחשת. -מהו זמן סביר להתאוששות הקול? -מהי בצקת? ואיך ניתן לזרז זאת? (תזונה? שתיקה? קומפרסים? תרופות?) -מה יכולה להיות תרומתו של קלינאי/ת תקשורת? -האם יש קשר לויטמין D? בבדיקת דם השבוע נמצא כי TSH תקין אולם ויטמין D נמוך (23.6) תודה מראש. - האם טיפולים שיאצו, דיקור וכו' יכולים לעזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
מיכל שלזינגר10/09/2008שלום לך גל
לגבי זמן ההחלמה, קלינאי תקשורת וכו', רצוי להיוועץ ברופא המנתח.
לגבי בצקת ובכלל החלמה מטראומה ניתוחית - אני נוהגת כמטפלת לסייע רבות באמצעות שימוש בהומוטוקסיקולוגיה . טיפולי דיקור בהחלט יכולים לסייע להחלמה באמצעות הגברת זרימת הדם באיזור והשבת הגוף לאיזון כללי. שיאצו בהחלט יכול להוסיף ולתרום לאיזון הכללי ולתחושה הטובה.
קיימת משמעות רבה גם לתזונה . אבל הנחיות מדויקות תוכלי לקבל ממטפל אליו תפני באופן אישי והוא יערוך לך אבחון פרטני ומדוייק למצבך.
לגבי הקשר בין ויטמין D + TSH
ככל הידוע לי נערכו מחקרים ונמצא כי כאשר קיים מצב של חסר בויטמין D או בהורמוני התירואיד קיימת שכיחות גבוהה לדיכאון.
ויטמין D נוצר בגופנו ממולקולת סטרול, אשר בהשפעת קרני UV (אור שמש) הופך לכולקלציפרול. מן העור עובר החומר לדם ומשם לכבד, עובר שינוי ומגיע לכליות שהופכות אותו לפעיל.
ויטמין D פועל הן כויטמין והן כהורמון. משפיע על ספיגת זרחן וסידן במעי ועל שקיעת מינרלים בעצם. בעצם מאפשר את בניית העצמות. בחסר ויטמין D גם אם יש רמות נאותות של המינרלים סידן + זרחן תהיה בעיה ביצור עצם.
מקורות טבעיים לויטמין D הינם:
שמן דגים, דגים בעלי בשר שמן: סלמון, הרינג וסרדינים, חלמון ביצה, חמאה וכבד בקר. גם החלב מועשר בויטמין D.
תזונה צמחונית אדוקה - אינה מספקת את הכמות הנדרשת.
כפי שניתן להבין יצירתו של הויטמין תלויה בכמות מספקת של חשיפה לאור שמש. - ביגוד ארוך, ערפיח, עשן, זיהום אויר, מסנני קרינה , שמשות זכוכית , מונעים את היווצרותו.
עד לאחרונה היה מקובל לחשוב כי חסר בויטמין אופייני רק לארצות קרות, במחקרים שנערכו הסתבר כי גם במדינתנו החמה רבים האנשים הסובלים מחסר.
אנשים העובדים במקומות סגורים, חרדים הלובשים בגדים ארוכים, קשישים שאינם יוצאים לשמש. אפילו אצל נשים חילוניות נמצא כי בחודשי החורף גופן נמצא בחסר.
בעיה קיימת גם אצל חולי צליאק - בגלל בעיות הספיגה.
ניתן על פי צורך, ולאחר התייעצות עם איש מקצוע להעזר בתוספים מתאימים.
בריאות שלמה
החלמה מהירה.
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רפואה סינית בחרדת בריאותרוית07/09/2008
שלום. מבקשת לשאול האם הרפואה הסינית ביכולתה לטפל בחרדת בריאות והאם יש המלצה למטפל/ת באיזור תל אביב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
מיכל שלזינגר08/09/2008שלום לך רוית
לא ברור לי האם התכוונת להיפוכונדריה ?
בכל אופן הרפואה הסינית יכולה לסייע במצבי חרדה.
לעיתים יש צורך לשלב גם פסיכותרפיה /או טיפול משלים אחר.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו ליבת1806/09/2008
היי, אני סובלת מהזעת יתר ואני ממש לא יודעת מה לעשות. כרגע אני נמצאת בצבא, מה שאפילו יותר גרוע כי אני עומדת במסדרים תחת השמש ואני מזיעה בכמויות מטורפות, גם כשאני נמצאת במקום סגור אני עדיין מזיעה. אני משתמשת בתכשיר שנקרא אנהידרול פורטה שממש עזר לי בבית השחי, אבל עכשיו יש לי הזעה מוגברת בגב וגם ריח גוף חזק ולא טוב. יש אולי משהו מהרפואה הסינית שיכול לעזור לי להיפתר מהבעייה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה מוגברת
מיכל שלזינגר07/09/2008שלום לך
לגבי ההזעה , לעיתים אפשר לסייע בצמצום הכמויות.
לגבי הריח בהחלט ניתן לסייע- ריח רע מעיד על מצב של לחות וחום /או לחות ורעילות - תלוי.
רצוי לשלב טיפול תזונתי + דיקור + צמחים וניתן לסייע. הריח בטוח ישתפר.
לגבי כמויות הזיעה ניתן לצמצם.
בברכה
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה צמחים יכולים לעזור?
לא יודעת1812/09/2008שלום
לצערי אין אפשרות להמליץ על צמחים מבלי לפגוש את המטופל ולערוך לו אבחנה מלאה על פי הכלים של הרפואה הסינית: דופק, לשון , אבחנת גוף ותשאול מלא.
רק לאחר ביצוע האבחנה המטפל יוכל לקבוע מהו הסינדרום הסיני שגורם לתופעות שאת חווה.
המטפל יוכל להתאים פורמולת צמחים מתאימה, דיקור והנחיות לאורח חיים ותזונה מתאימה.
ברפואה הסינית כמעט תמיד נותנים תערובות צמחים . כי לצמחים בתערובת ישנו אפקט סינרגיסטי ומאזן. צמח בודד לאורך זמן יפר את האיזון בגוף. ברפואה הסינית קיימת התייחסות לאנרגטיקה של הצמחים , הטעמים שלהם והאיברים עליהם הם משפיעים
בריאות שלמה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעה מוגברת
מיכל שלזינגר12/09/2008שלום
לצערי אין אפשרות להמליץ על צמחים מבלי לפגוש את המטופל ולערוך לו אבחנה מלאה על פי הכלים של הרפואה הסינית: דופק, לשון , אבחנת גוף ותשאול מלא.
רק לאחר ביצוע האבחנה המטפל יוכל לקבוע מהו הסינדרום הסיני שגורם לתופעות שאת חווה.
המטפל יוכל להתאים פורמולת צמחים מתאימה, דיקור והנחיות לאורח חיים ותזונה מתאימה.
ברפואה הסינית כמעט תמיד נותנים תערובות צמחים . כי לצמחים בתערובת ישנו אפקט סינרגיסטי ומאזן. צמח בודד לאורך זמן יפר את האיזון בגוף. ברפואה הסינית קיימת התייחסות לאנרגטיקה של הצמחים , הטעמים שלהם והאיברים עליהם הם משפיעים
בריאות שלמה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגעת תלמיד כתה אגל03/09/2008
מה הצעתכם כדי לעזור לילד. הוא מאוד לחוץ ואני רוצה להרגיעו. שיחות לא עשו את העבודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגעת תלמיד כתה א
מיכל שלזינגר03/09/2008בכלים של הרפואה הסינית:
ניתן לפנות למטפל בשיאצו שמשלב צמחים
ניתן להעזר בביופידבק
תראפיה באמנות יכולה לסייע
אפשר גם לפנות להומאופת.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהע.31/08/2008
האם יש פתרון ברפואה הסינית לבעית לחץ דם גבוה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה
מיכל שלזינגר02/09/2008ניתן לסייע ללחץ דם גבוה. חשוב להבחין האם זהו לחץ דם ראשוני , או שניוני- נובע מסיבה ידועה.
אם לחץ הדם גבוה אבל בערכים מינוריים ואין מחלת לב: שינויים בתזונה ואורח חיים יכולים להביא לשינוי מהותי.
מטפל ברפואה סינית יאבחן מהו הסינדרום ברפואה סינית שגורם ללחץ הדם הגבוה ויעשה זאת בכלים של הרפואה הסינית: דופק, לשון, אבחנת גוף וכמובן תשאול מלא. לאחר ביצוע האבחנה המטפל יחליט מהו הסינדרום ויקבע אסטרטגיה טיפולית מתאימה של דיקור , צמחים והמלצות לאורח חיים.
דיקור נחשב ליעיל בהורדת לחץ הדם הסיסטולי- תוך 15-20 דקות מרגע החדרת המחטים..
לעיתים הטיפול בלחץ דם ברפואה סינית בלבד אינו מספק ויש לטפל גם בתרופות מערביות במקרה כזה כדאי לשלב גם צמחים סיניים ודיקור כדי לטפל בתופעות הלואי של הטיפול המערבי וכדי לקחת מינון תרופתי מערבי מצומצם יותר וכך לסבול מפחות תופעות לואי.
הרבה בריאות
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזאילן27/08/2008
אנא עצתך לריפוי רירית הקיבה ומעי רגיז - סיימתי אנטיביוטיקות ממושכות שחיסלו את חיידק ההליקובקטר וטיפלו בדלקת הערמונית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז
עדי מנחמי31/08/2008אני ממליץ על טיפול בדיקור,שמטרתו לצמצם את רגישות המעי דרך מערכת העצבים.רירית הקיבה תתרפא ע"י אכילת מזונות קלים לעיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל21/08/2008
יש לי חוסר בויטמין b12 הרופא המליץ לי לקחת כדור ששמים מתחת ללשון. רציתי לדעת אם אפשר לצרוך את הויטמין הזה בדרך אחרת חוץ מהכדור. (הבנתי שיש במוצרי חלב. אתם יכולים לומר לי באיזה וכמה?) ורציתי לדעת אם כדאי לקחת את הכדור זה או שהכדור משולב בעוד רכיבים לא בריאים חוץ מה-b12? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי 12
עדי מנחמי22/08/2008לא בחלב.עדיף בבשר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית קיבה ומעי רגיזאיי18/08/2008
אנא עצתך לריפוי רירית הקיבה ומעי רגיז - סיימתי אנטיביוטיקות ממושכות שחיסלו את חיידק ההליקובקטר וטיפלו בדלקת הערמונית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול
עדי מנחמי22/08/2008עדיף לא לקחת כדורים שיפגעו ברירית .יש טיפולי דיקור יפני מעולים לעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות17/08/2008
שלום רב, בני בן שנתיים וחצי סובל מעצירות ושהיא נגמרת אחר שבוע בערך, זה נהפך לשילשול. מספר פעמים זה חוזר על עצמו בחודשים האחרונים. האם זה מראה שיש לו בעיה מסוימת במערכת העיכול? יש לו בעיה בכליות האם יש קשר? מה עושים? כרגע הוא עם עצירות 4 ימים ונורא קשה לו לעשות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
עדי מנחמי22/08/2008פעמים רבות מדובר באי רצונו של הילד.ולפעמים סוג של מניפולציה.ניתן לעשות 2 טיפולי דיקור שעוזרים בחלק מהמקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי13/08/2008
היי, הילד שלי בן 7 וקצת אנרגטי מדי ולא מרוכז. שלחו אותנו לעשות לו אבחון והסתבר באבחון שיש לו הפרעות בקשב ובריכוז ורוצים לרשום לו ריטלין. אני ממש מתנגדת לריטלין אבל במכון התעקשו שזה נורא חשוב וגם בבית הספר נתנו לי בסוף השנה את ההרגשה שיהיו צרות אם לא נטפל בבעיה שלו (אולי יעבירו אותו לכיתה מיוחדת למשל), אני לא יודעת מה לעשות, יש לכן עצה לטיפול טבעי בהפרעת קשב בלי לתת ריטלין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
עדי מנחמי13/08/2008ישנם צמחי מרפא שיכולים להמיר רטלין.עדיף לעשות אבחון מדויק אצל מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADHDדניאל10/08/2008
בתי בת ה-8 סובלת מהפרעות קשב וריכוז ללא הפראקטביות מטופלת בריטאלין שאלתי היא האם יש טיפול סיני במקום הטיפול בריטלין והאם הוא הוכח כעוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב
עדי מנחמי12/08/2008בהחלט כדאי לנסות שמוש חליפי בצמחי מרפא,בעיקר כשאין היפראקטיביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאליה06/08/2008
שלום רב, האם טכניקת EFT, הכוללת טפיחות על אזורים שונים בגוף, יכולה לעזור גם בחרדות חברתיות? אם כן, כיצד היא משפיעה בכלל על חרדות חברתיות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
עדי מנחמי08/08/2008כמנהל פורום רפואה סינית,אוכל לומר כי יש טיפולי דיקורים שעשויים לצמצם משמעותית את התופעות האילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול הכי יעילמרינה03/08/2008
שלום, מה הכי מומלץ לשחרור גב תפוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב
עדי מנחמי04/08/2008אם מדובר בשרירים תפוסים,שלוב של שיאצו,עיסוי וכוסות רוח.במקרים אחרים-דיקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)