מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהorit04/02/2009
שאלה בענין נזלת כרונית אני בת 53 סובלת מנזלת כרונית כל חיי -ניסיתי הכל כלום לא עוזר רופא אלרגי אמר שזה לא אלרגי ולחזור ל רופא אף אוזן גרון ( זה גם לא sinusitis ) אבל אני רוצה לנסות דיקור סיני . האם זה יכול לעזור? מה מומלץ? אני גם בגיל מעבר וסבלתי מ גלי חום ו קיבלתי מדבקה (הורמונים מחודש נובמבר) נעלמו תופעת גלי חום אבל פתאום אחרי 4 שנים יש מחזור ו דימום באמצע החודש (אני במעקב אצל רופא נשים) האם אפשר לשתמש בדיקור ואז בעקבות זה להפסיק שימוש בהורמונים? כמה פעמים בשבוע אפשר לעשות טיפול - והאם לא יהיה נורא אם אני אעשה טיפול חד שבועי? תודה מראש יום טוב....... האם לאחר הדיקור מרגישים טןב - אם אפשר להסביר את מהלך הטיפול במיוחד בנושא שלי - כמה זמן? אני אוהבת לדעת מה קורה לפני שאני עושה משהוא - או טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית + גיל מעבר
מיכל שלזינגר04/02/2009שלום לך שרי
יש כמובן לבצע אבחנה בכלים של הרפואה הסינית כדי לקבוע במדויק מהם מקורות חוסר האיזון על פי הרפואה הסינית.
לאחר אבחון שיתבסס על אבחנת דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול ניתן יהיה להתאים לך טיפול שיוכל להקל עלייך את שתי התופעות:
תופעות החוסר איזון ההורמונלי וכן הנזלת הכרונית.
הטיפול יתבסס על דיקור, צמחי מרפא והנחיות תזונה במקרים רבים אני משלבת גם הומוטוקסיקולוגיה - כמובן על פי צורך.
בהחלט טיפול חד שבועי יוכל להביא להטבה, במיוחד עם שילוב של צמחים / הומוטוקסיקולוגיה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ויום טוב
orit04/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר וחולשת הטחולמיקה03/02/2009
קראתי באח ממאמריך כי בחולשת הטחול רצוי להמנע משר בקר עגל וכבד מדוע? האם הם לא נחשבים למחזקי דם? שיעזור לחיזוק הטחול איבחנו אותי כבעלת spleen qi deficency דיי חמור מה לגבי עוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשת טחול + המלצות תזונה
מיכל שלזינגר03/02/2009שלום לך מיקה
בשר אדום נחשב לקשה לעיכול ולכן אם אובחנת כסובלת מחולשה חמורה של הטחול - sp qi deficiency
אז קרוב לודאי שאת בעצמך מרגישה קושי בעיכול בשר אדום - נפיחות, גזים, כאבי בטן וכו'.
לגבי בשר עוף הוא קל יותר לעיכול - נסי בעצמך ותראי האם הדבר נכון לגבייך.
חשוב לזכור כי מאחורי כל סינדרום עומד אדם. אין מטופל אחד דומה לחברו. בדקי מה נכון עבורך.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואה סיניתיערה03/02/2009
מיכל שלום, אני מתעניינת בלימודי רפואה סינית, עד כה הייתי בייעוץ ברידמן ובברושים. מתוך היכרותך עם התחום, היכן היית ממליצה ללמוד? ממה שהבנתי, שתי המכללות יחסית דומות בתכנים... תודה מראש על תשובתך יערה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה סינית
מיכל שלזינגר03/02/2009שלום לך יערה
אני שייכת לקמפוס ההוראה בצוות ברושים ואני כמובן חושבת (ויודעת) שזהו מקום לימודים מצוין שבהחלט יוציא אותך עם ידע רב ברמה התיאורטית וגם הרבה התנסות מעשית בפיקוח של מורים מן הטובים ביותר בתחומם.
הכי טוב שתפני לשני בתי הספר ותתרשמי באופן אישי, תשאלי תלמידים ותראי גם מה מתאים לך .
חשוב לדעת שלימודי רפואה סינית הם לימודים מאוד קשים ומורכבים. לימודי ההכשרה הבסיסית נמשכים 4 שנים (שאחריהם רצוי מאוד להמשיך וללמוד ולהתפתח לכיוונים שונים בתחום), מאוד אינטנסיביות, לכן חשוב שתבדקי היטב איזה בית ספר באמת "מדבר" אלייך.
בהצלחה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת קורשאלה02/02/2009
לפעמים יש לי הרגשת קור באזור הנרתיק האם זה ניתן לטיפול? והאם זה מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קור באיזור הנרתיק
מיכל שלזינגר02/02/2009שלו ם הדס
בהחלט ניתן לטפל בבעיה זו. לעיתים מתלוים לכך גם כאבים בזמן הדימום הוסתי.
כדאי לטפל בכך כיוון שבעיה זו מכוונת למה שמכונה ברפואה הסינית "קור ברחם" שיכול להקשות על נסיונות להרות בעתיד וכפי שציינתי מתלווים לכך לעיתים גם כאבים בזמן הווסת.
הטיפול הינו באמצעות צמחים בעלי אנרגטיקה מחממת, שימוש במוקסה בזמן הדיקור (צמח הלענה ששריפתו גורמת לחום) וכן הנחיות לתזונה מחממת.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקורטל29/01/2009
שלום, רציתי לשאול לגבי טיפולי היריון. אני מבצעת הזרעות ללא הורמונים. מקבלת דיקור פעמיים לפני הביוץ (אחרי שהמחזור מסתיים ועד הביוץ) ופעמיים אחרי עד המחזור. בסה"כ 4 פעמים בחודש. האם אחרי ההזרעה מותר לעשות דיקור בבטן באזור השחלות??? בדיוק באותו מקום שעושים לפני ההזרעה? האם יש תועלת בדיקור במהלך הזרעה או רק בטיפולי הפריות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור לפריון
עדי מנחמי29/01/2009אני בטוח שדיקור מגדיל את סיכויי ההזרעה להצליח.אין מניעה לעשות דיקור בבטן ובאיזור השחלות,כל עוד המקרה מתאים לכך.אם המטפל\ת שלך מנוסה בתחום הפריון,סמכי עליו\ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה ורפואה סינית
מיכל שלזינגר29/01/2009שלום לך עדי
אני לא נוהגת לבצע דיקור אחרי ההזרעה באיזור השחלות, אלא עובדת על נקודות דיקור דיסטליות.
קיימת תועלת רבה בשילוב דיקור גם בהזרעות.
מטרות הדיקור אחרי ההזרעה הן:
תמיכה בזרימת הדם לרחם
תמיכה בהשרשה
תמיכה בהתפתחות העובר.
בנוסף לדיקור חשוב כי תקפידי לאחר ההזרעה לשמור על חום הגוף - במיוחד באיזור הבטן + גב תחתון, לא ללכת יחפה (בכף הרגל מצויה ההתחלה של מרידיאן הכליות- בעל משקל רב בתהליכי פריון), לאורך זמן ההשרשה - המנעי מפעילות מאומצת, הרמת חפצים כבדים ויחסי מין.
מאחלת לך בשורות טובות
סוף שבוע נפלא
מיכל שלזינגר
רפואה סינית
התמחותבגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול לכאבים במפרק ירך ?א.ל.23/01/2009
מדובר בשחיקת סחוס מתקדמת במפרק. אני מעוניינת להחליף את התרופות נגד כאב בדיקור או משהו דומה. האם זה אפשרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ירך
עדי מנחמי23/01/2009את הסחוס אין אפשרות לבנות מחדש אך דיקור יעיל מאד להוריד את הכאב.אני משלב גם שיאצו אשר משפר את תנועתיות המפרק.כל עוד לא חייבים ניתוח,בהחלט שכדאי רפואה משלימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לטפל בדיקור במשך שנים ?
א.ל.23/01/2009האם אין "שחיקה" של יעילות הטיפול על פני שנים ? (כמובן כל עוד הסחוס לא נשחק יותר מדי). המרידיאנים לא "מתרגלים" לדיקור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת סחוס
עדי מנחמי25/01/2009לגמרי לא. ניתן לשפר את הכאבים בכל שלב,כל עוד המצב הוא אינו חמור מאד ומצריך ניתוח מיידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת מתמשכת מלווה בצרידותהילה22/01/2009
היי, לאחרונה (בחודשיים האחרונים) אני סובלת מצרידות שבאה והולכת. רופאת הא.א.ג שהייתי אצלה לא הצליחה לאבחן סיבה מדויקת. ואף רופא אחר מיקד אותי על בעיה של צרבת ועל כן אני מקבלת טיפול תרופתי של כדורים לטיפול במיצי קיבה. הייתי מעוניינת לדעת האם דיקור סיני יכול להוות עבורי פתרון? במידה וכן כיצד נעשה? אשמח לתשובתכם. סופ"ש נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס / צרבת + רפואה סינית
מיכל שלזינגר22/01/2009שלום לך הילה
בהחלט קיימת סבירות גבוהה שאת סובלת מבעיה של צרבת, ידוע גם בשם gastro - oesophageal reflux - GERD.
הטיפול המקובל בבעיה של צרבת הוא בסותרי חומצה, שכיחות השימוש בתרופות אלו באוכלוסיה גבוה ביותר וחבל , כי השימוש בהם הוא סימפטומטי בלבד ואינו נותן מענה אמיתי לבעיה.
שימוש ממושך בסותרי חומצה גורר עימו תופעות לוואי לא נעימות שביניהן:
הפרעות עיכול (עצירות/שלשול), נפיחות, גזים ובחילה.
מטרידה אף יותר היא ההצטברות של יוני מתכת והפרעות אלקטרוליטים - יתר בסיסיות והיפרקלצמיה (הצטברות סידן).
בהחלט ניתן לפתור את הבעיה בכלים של הרפואה הסינית.
באופן כללי על פי הרפואה הסינית תמיד בבעיה של רפלוקס קיימת של עליית צ'י "מורד" של הקיבה. צ'י הקיבה אמור לרדת.
האבחנה המבדלת של הרפואה הסינית המסורתית לבעיה של צרבת:
פלישת צ'י הכבד לקיבה.
חום בבקיבה ובכבד
לחות- ליחה
סטגנצית מזון
חולשת צ'י /יאנג של הטחול והקיבה
חולשת יין של הקיבה והכבד
צ'י הכבד עולה במקרה ש שיש חסימה והוא אינו מצליח לרדת, או במקרה של חום פנימי, או במקרה שצ'י הקיבה חלש מידי.
גם אם יש סטגנציה של צ'י / לחות/ מזון - הצ'י יעלה במקום לרדת.
תזונה היא גורם מרכזי ביותר בבעיה זו.
מטפל ברפואה סינית יאבחן מהי האבחנה שלך, לעיתים מדובר בשילוב של מספר סינדרומים.
על פי האבחנה תותאם לך תזונה מתאימה, תכנית דיקור ואם יש צורך אז גם פורמולת צמחים סינית.
מניסיוני אפשר בהחלט להגיע לתוצאות טיפוליות מצוינות בטיפול בבעיה זו, בכלים של הרפואה הסינית.
כדאי לטפל מבעוד מועד ולא להמתין לנזקים מצטברים ולהפיכת הבעיה לכרונית.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לא קונבנציונאלי בריפלוקס
ש13/06/2009שלום,
אני בת 28 וסובלת מריפלוקס מאז שאני זוכרת את עצמי , הריפלוקס מלווה גם בפליטת האוכל.
כמו כן אני סובלת מגזים שלשול ,צואה רכה ועצירות,וריח רע מהפה.
האם קיים טיפול לא קונבנציונאלי לטיפול בריפלוקס והפסקת הפליטות?
האם יש קשר בין הרילפוקס לגזים שלשול וצואה.
בעבר נתנו לי לוצק ואומפרדקס אבל לא התמדתי עם זה.
אני כבר די התייאשתי אודה לתשובך
ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בריפלוקס
מיכל שלזינגר13/06/2009שלום לך
בהחלט ניתן לטפל בבעית רפלוקס + שלשולים וגזים.
על פי הרפואה הסינית מדובר בסינדרום מעורב של פלישת אנרגית הכבד לטחול + וקיבה.
הטיפול יתבסס על דיקור, תזונה וצמחי מרפא.
אשמח לסייע לך
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטקסיקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה סיניתאבי21/01/2009
א.ג.נ. היכן ניתן לרכוש בארץ תרופות (או משחות) סיניות? בזמנו, בביקורי בסין, קניתי משחה שעשתה לי טוב, אך היא נגמרה, וברצוני לרכוש עוד אחת, אבל לא הייתי רוצה לנסוע שוב לסין לצורך זה. אודה על תשובתכם. אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות / משחות סיניות
מיכל שלזינגר21/01/2009שלום לך אבי
נסה ליצור קשר עם זן צמחים 03-6414434 / מדיסין בום 03-7523666
בהצלחה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה21/01/2009
שלום רב, האם עלי פטל זה טוב לחיזוק הרחם עוד לפני הריון? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלי פטל
מיכל שלזינגר21/01/2009שלום לך חנה
שאלת אותי את אותה השאלה בדיוק בפורום של "רפואה משלימה בהריון"
אני מצרפת לכאן את אותה התשובה
אני לא מכירה התויה כזו - תה עלי פטל ניתן לצורך חיזוק טונוס שרירי הרחם כדי שהצירים יהיו יותר אפקטיביים..
יש צמחים וטיפולים אחרים שהם מאוד יעילים וטובים לצורך הכנת הגוף להריון, אבל כמובן שניתן להמליץ על צמחים ספציפיים / או מזונות רק לאחר אבחנה מדויקת של המטופלת.
למשל אם המטופלת סובלת מחוסר דם / או חוסר צי' על פי הרפואה הסינית, או אם יש לה בעיות אחרות של חוסר איזון, או חסרים מסוימים.
מומלץ מאוד לפנות למטפל שיאבחן את מצב בריאותך וימליץ לך על תוספים מתאימים / או לעיתים מספיקה רק תזונה מתאימה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסמור18/01/2009
שלום רב, ילדתי לפני שנה ושלושה חודשים. חודשיים לאחר הלידה החלה לי נשירה, עשו בדיקות דם וראו בין היתר שה TSH מאוד נמוך. בבדיקות חוזרות לאחר מספר שבועות ה TSH היה גבוה וכך המשיך במספר בדיקות נוספות. לבסוף נאמר לי כי יש לי תת פעילות של בלוטת התריס. לא היה ברור אם זה רק על רקע הלידה (ילדתי בניתוח קיסרי) או שמדובר במשהו כרוני. לאחרונה התחלתי להוריד בהדרגה את האלטרוקסין על מנת לראות האם הבלטוה הסתדרה או שמדובר כנראה בהשימוטו. בינתיים ה TSH עולה...לצערי הרב. לאחרונה שמעתי שיש לרפואה הסינית מענה לתת פעילות הבלוטה.רציתי לדעת האם זה אכן נכון ובמה מתבטא הטיפול ? בתודה מראש מור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס
מיכל שלזינגר18/01/2009שלום לך
בלוטת התריס – תת פעילות
בלוטת התריס (תירואיד) הנמצאת בבסיס הצואר מתחת לתיבת הקול, מפרישה הורמונים המקרים את חילוף החומרים של כל תא מתאי הגוף. במצב של תת פעילות של בלוטת התריס, הבלוטה לא מצליחה להפריש כמות מספקת של הורמון בלוטת התריס (תירוקסין). הסיבות לכך יכולות להיות ליקוי בתפקוד הבלוטה או הפרעה בקבלת מסר מהמוח לייצר כמות גדולה יותר של הורמונים. כתוצאה מכך כל מערכות הגוף פועלות בקצב איטי יותר. אם סובלים מהפרעה זו, סביר להניח כי חשים עייפות וחולשה רוב הזמן. תסמינים נוספים:
עליה במשקל, מערכת העיכול מתקשה בעיכול מזון, יתכנו כאבי שרירים ומפרקים, תחושת קור, דלקות חוזרות, נשירת שיער, ציפורניים שבירות, עור יבש, הפרעות במחזור החודשי ורמות גבוהות של כולסטרול בדם.
בעבר הגורם השכיח ביותר לתת פעילות היה חסר ביוד. למרות שהיום רובנו מקבלים כמות גדולה של יוד במלח השולחני, עדיין קיימים מעט אנשים שאינם צורכים כמות מספקת של יוד או שספיגתו של מינרל זה בגופם לקויה. כיום הגורם השכיח ביותר לתת פעילות של בלוטת התריס היא מחלת השימוטו, מחלה אוטואימונית שבה מייצר הגוף נוגדנים התוקפים את רקמת בלוטת התריס ומצמצמים את ייצור הורמון בלוטת התריס.
קיימים גורמים נוספים שעלולים להוביל לתת ייצור של הורמונים בבלוטת התריס, ביניהם מתח נפשי, חסרים תזונתיים, חוסר פעילות גופנית ותרופות מסויימות. גם שינויים הורמונלים החלים בתקופת ההריון או בגיל המעבר תורמים לבעיה.
תת פעילות של בלוטת התריס שכיח יותר אצל נשים . האיזון בין הורמון האסטרוגן להורמון הפרוגסטרון יכול להשפיע בצורה עקיפה, על בלוטת התריס. בדרך כלל מדובר ברמה גבוהה יותר של אסטרוגן המחלישה את תפקוד בלוטת התריס. מצב זה עלול להתרחש בכל שלב בחייה של האשה . נשים הנוטלות תחליף תחליף אסטרוגן סינתטי חשופות במיוחד לירידה בתפקוד בלוטת התריס.
השפעות המתח הנפשי והאיזון של הורמוני הלחץ (קורטיזול) חשובים אף הם לקביעת התפקוד של בלוטת התריס. רמות גבוהות (באופן כרוני) של קורטיזול פוגעות בתפקוד בלוטת התריס, בעוד שרמות נמוכות של ההורמון דהידרואפיאנדרוסטרון (DHEA) מעלות ככל הנראה את הנטיה ללקות בתת פעילות של בלוטת התריס.
אפשר לסייע בתת פעילות של בלוטת התריס באמצעות דיקור סיני , לעיתים בשילוב של צמחים (או הומוטוקסיקולוגיה), רצוי לטפל קרוב ככל האפשר לזמן הופעת הבעיה. ככל שמשך נטילת האלטרוקסין היתה ממושכת יותר כך בהתאמה הטיפול באמצעות הרפואה הסינית נמשך זמן רב יותר.
אני ראיתי הצלחות מאוד יפות בקליניקה בטיפול בבעיה של תת פעילות בלוטת התריס.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמור שלום
עדי מנחמי18/01/2009לשמחתי הטיפול בדיקור ברב המקרים מסייע לאזן חוסרי איזון של בלוטת התריס(היפו אן היפר).בעיקר במקרים הכל כך נפוצים של "השתגעות " הבלוטה לאחר לידות קשות\קיסריות.הצלחה משמעותה גם לאפשר צמצום של מינוני התרופות לבלוטה.הטיפול בדיקור יפני הינו מאד מתקדם בנושא זה, שכן אנו משלבים גם טיפול מודרני מקומי לאזור הבלוטה ,אשר מזרז את קצב השיפור.
גם תזונה צריכה להלקח בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לחיצהאיציק17/01/2009
שלום רב האם יש נקודות לחיצה בגוף, שאפשר ללחוץ לבד לשיפור הריכוז? וכן לשיפור הזיכרון? והיכן ממוקמות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור ריכוז + רפואה סינית
מיכל שלזינגר17/01/2009שלום לך כלנית ריכוז, חשיבה ויכולת שליפה מן הזכרון על פי הרפואה הסינית הינן פונקציות של הטחול. כאשר הטחול "חזק" התפקודים הללו פועלים היטב. טחול חזק קשור מאוד לתזונה טובה ומאוזנת. מזונות כתומים וחומים נחשבים למזונות מחזקי טחול. מזונות עתירי סוכר ומוצרי חלב נחשבים למחלישי טחול ומייצרי לחות / ליחה , שפוגעים בריכוז.וכן חשוב להקפיד ולאכול אוכל מבושל /מוקפץ , מאודה - תזונה מקררת (דוגמת סלטים קרים ) מחלישה את הטחול. ניתן לחזק טחול באמצעות תזונה, צמחי מרפא ודיקור. טיפול עצמי ביתי - את יכולה לנסות אבל קשה לי להאמין שהדבר יעבוד באופן בלעדי אם התזונה למשל אינה מתאימה ומחלישה את הטחול. נקודה שמחזקת את הטחול היא נקודה שנמצאת: שנמצאת בצד הפנימי של כף הרגל (מדיאלית) פרוקסימלית ואינפריורית לראש העצם המטטרסלית הראשונה - ובמילים אחרות : לכי מן הבוהן הגדולה לאחור , עברי את העצם ושם צמוד לעצם של כף הרגל נמצאת נקודה שנקראת spleen 3 נקודה נוספת: תחת הברך - בחלק החיצוני של השוק , 4 אצבעות מתחת "לעין החיצונית" שתחת הברך , רווח אצבע מן הברך נמצאת נקודה בשם stomach 36 / נסי גם נקודה בשם yin tang הממוקמת בין שתי הגבות. בהצלחה מיכל שלזינגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה,נדודי שינה,נשירת שיער,חולשה,חני17/01/2009
אני בת 33 לאחר שתי לידות בהפרשים של שנה וחצי ביניהם מניקההתינוקי בן שנה וחצי, יש לי נדודי שינה מתעוררת לאחר שעתיים שינה בלילה ולא מסוגלת לישון,דלקת בשלפוחית השתן,אובדן של השיער שלי,וחוסר אונים נוראי לא רוצה לפנות לרפואה הקונבנציונלית. הצילו!!! אני זקוקה לתשובה מכוונת כי ההרגשה היא שהגוף שלי בוגד בי ובגיל צעיר,לאן אני פונה ? ואיזה בדיקות לבצע? תודה וצר לי על אורך ההודעה. מיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלשות בעקבות לידות
מיכל שלזינגר17/01/2009שלום לך מיקה
את עברת שתי לידות בהפרש של שנה וחצי. גופך לא הספיק להתאושש מן הלידה הראשונה וכבר היית בהריון נוסף. כל הריון מחליש את האנרגיה של הכליות (הפרה נטאלית - שכל אדם מגיע עם כמות מסויימת ממנה לעולם) , הריונות ולידות כרוכים גם באיבוד דם רב - שמאוד מחליש . חולשה של אנרגיה הכליות וחוסר דם מאוד פוגעים באיכות השינה.
בנוסף... את מתמודדת עם טיפול יומיומי בשני תינוקות קטנטנים ומניקה - כך שאת אינך מצליחה לנוח מספיק , חשוב מאוד בתקופה זו לאכול תזונה מאוזנת ומזינה ולהשתדל לנוח מספיק - לא אצל כולן זה מתאפשר.
התשה יומיומית כרוכה בהחלשות האנרגיה היומיומית - אנרגית הטחול, על פי הרפואה הסינית - זוהי האנרגיה הפוסט נטאלית (אנרגיה שמושגת על ידי תזונה טובה ומנוחה). כאשר מכלים את האנרגיה היומיומית, הגוף נוטל מן האנרגיה הפרה נטאלית - מן הכליות וזו ממשיכה להחלש.
כפי שאת רואה נוצר כאן מעגל.
כדאי כמובן לבצע בדיקת ספירת דם - כדי לראות האם את סובלת מאנמיה.
אבל בנוסף כמובן כדאי מאוד לפנות למטפל ברפואה סינית שיוכל לאבחן אותך באופן מדויק על פי הכלים של הרפואה הסינית: דופק, לשון , אבחנת גוף ותשאול .
המטפל יתאים לך טיפול בצמחים וינחה אותך לתזונה נכונה שתחזק אותך.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ברגליים וטסטסטורוןרינת15/01/2009
שלום מיכל! יש לי פטריה ברגליים מזה כחודש והיא לא מוכנה לעבור,אני מפטפת עליה שמן עץ התה ומנסה להפטר ממנה ע"י אמצעים טבעיים.מה אפשר לעשות? ממה צריך להמנע בתפריט? בעיה נוספת,יש לי שחלו פוליציסטיות,אני נוטלת גלולות ואנדרוקור להורדת טסטסטורון,הייתי מעוניינת לנסות להסדיר את המחזור באופן טבעי ולהפסיק את הגלולות וההורמונים בכדי שהגוף יגיע למצב טבעי ולא מלאכותי. המלצות בעניין? האם יש מזונות שכדאי להסיר מהתפריט\להוסיף? תודה מראש ,אני מאוד מעריכה את עזרתך רינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליציסטיות + פטריה
מיכל שלזינגר15/01/2009שלום לך רינת
א. לגבי הפטריה ברגליים- אני מבינה שהיא נמצאת על העור ולא על הציפורניים.
שמן עץ התה יכול להיות יעיל , כמובן שחשוב לאורר את הרגל ככל האפשר , הרי הפטריה "אוהבת" חום ולחות. יש גם אבקה (שניתן לרכוש בבתי המרקחת - אפילו בבתי המרקחת של קופות החולים) שאותה מפזרים על כף הרגל לפני גריבת הגרב.
אם זו פטריה על הציפורניים - יש חומרים מצויינים שניתן להשתמש בהם- אבל כמובן שהטיפול דורש התמדה, לבית מרקחת ראשונים בראשון לציון יש חומר מצוין.
לגבי תזונה - יש להוריד מן התפריט מזונות יוצרי חום + לחות: בננות, בוטנים, תפוזים ומוצרי חלב.
אוכל מטוגן ושמן וכן פחמימות פשוטות - זה בעיקר ( יש מזונות נוספים שרצוי להוריד).
יש גם תוספי תזונה מצויינים שכדאי מאוד לשלב - אבל כמובן בהנחיית מטפל.
לגבי שחלות פוליציסטיות - תזונה לבד לא תפתור את הבעיה - טיפול טבעי בפטריה דורש גם מתן פורמולות צמחים סינית / הומוטוקסיקולוגיה - כדי להביא לאיזון הורמונאלי.
יש לפנות למטפל שהתמחה בתחום הגניקולוגיה והפריון - כדי שיאבחן את מצבך על פי דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול - ויתאים לך טיפול מתאים:
צמחים + דיקור .
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי מרהאילן14/01/2009
שלום רב, ברצוני לדעת האם ישנם תרופות מיוחדות לסילוק אבני מרה (גם כאלה שלא כלולות בסל הבריאות ואינן קיימות בארץ), האם ישנם טיפולים אלטרנטיבים שיכולים לטפל בבעיה ולמנוע ניתוח? האם ישנם טיפולים בחו"ל שלא קיימים בארץ? הרופאים ממליצים להכניסו לניתוח אך אנו רוצים להמנע מכך בכדי לא לסכן אותו וזאת מפאת מצבו הבריאותי. תודה רבה, ט. אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבני מרה
עדי מנחמי14/01/2009אילן שלום רב.אם הניתוח אינו דחוף "מהיום למחר",כדאי לדעתי לנסות כחודש-חודשיים טיפול סיני.הטיפול שאני מציע משלב דיקור שעשוי להגביר את פעילות דרכי המרה וצימחי מרפא,אשר חלקם הינם בעלי פעילות ממוססת אבנים.
יש מיקרים שניתן להמנע מניתוח,זאת במידה והאבנים אינן גדולות מידי.
לרשותכם הכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת12/01/2009
שלום רב, אולי אתם יודעים: אימי חולת סרטן ושמעתי כי דימיון מודרך יכול לעזור בהתמודדות. יש לי שתי שאלות: 1. כיצד הוא עוזר? 2. האם המטפל צריך להיות מומחה לחולי סרטן או שכל מטפל בדמיון מודרך יכול לעשות זאת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם סרטן
מיכל שלזינגר12/01/2009שלום לך עינת
א. זהו פורום של רפואה סינית ולא של דמיון מודרך ,נסי לפנות לפורום דמיון מודרך כדי לקבל תשובות מפורטות יותר לגבי דמיון מודרך.
אין לי ספק שדמיון מודרך יכול לסייע בהתמודדות של אמך עם מחלת הסרטן - הקלת המתח הנפשי, שיפור עמידות הגוף.
ב. אני באופן עקרוני מטפלת בחולי סרטן באמצעות הומוטוקסיקולוגיה
ההתייחסות אל הסרטן היא כאל מחלה סיסטמית - מחלה קרה. אחד מן הכלים העיקריים של ההומוטוקסיקולוגיה הינו צמח הדבקון הלבן (ISCADOR= VISCUM).
זה כלי מעניין , אנטי סרטני.
יש גם הוכחות אמפיריות:
לפני 1/2 שנה יצאה סקירה של cochran – זהו מוסד ללא כוונת רווח שבודק מחקרים אחרונים
(אפשר לחפש בגוגל: cochran + viscum album ).
כתוב באופן חד משמעי , שהטיפול בצמח משפר סימפטומים ותוחלת חיים.
החומר הזה משפר את יכולת המטופל להתמודד עם המחלה ברמה הנפשית.
Psychosomatic well – being.
עד כה 106 מחקרים שבדקו בטיחות. אין בעיה לתת במקביל לכמותראפיה / או תרופות אחרות. אין בתרופה רעילות שעלולה לפגוע במטופל.
כפי שציינתי סרטן אינה מחלה מקומית אלא סיסטמית, עצם הופעתה של מחלה זו אצל אדם מסוים מראה על נטיה מסויימת. גם לאחר שהאדם הגיע למצב של רמיסיה יש להמשיך בטיפול למספר שנים.
כדי לנסות ולמנוע את הישנותה של המחלה.
כמובן שהטיפול אינו מתבסס באופן בלעדי מתכשיר ה- VISCUM אלא מותאם על פי מצבו הקונסטטוציוני של המטופל, השלב בטיפול בו הוא נמצא, השלב שבו נתגלתה המחלה וכמובן איבר המטרה.
על פי צורך אני משלבת גם טיפולים נוספים - שיאצו ו/ או דיקור ו/או תוספי תזונה - תלוי שוב בכל הגורמים שציינתי.
בריאות שלמה לאמך
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)