פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור סיני נגד אקנה, נסיגה בטיפול
    יניב
    07/03/2009

התחלתי טיפולי דיקור למלחמה באקנה עקשן מאוד מאוד, אך בדרגה קלה. אחרי הטיפול הראשון היתה החמרה רצינית, אחר כך המצב השתפר מאוד..אחרי הטיםול השני השתפר עוד קצת, אך אחרי הטפול השלישי המצב שוב פעם החמיר עוד מעט..מה קורה פה? האם מקובל שהתהליך מתבצע כך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אקנה + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    07/03/2009

שלום לך יניב

אתה נמצא בתהליך טיפולי מול מטפל, הכי כדאי לשאול את השאלות הללו את המטפל שלך שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלך, את הסינדרום הסיני שמאחורי הפתולוגיה, את תמונת הדופק, הלשון ואבחנת הגוף.
    הרפואה הסינית היא רפואה הוליסטית , כל מטופל הוא שונה. אין מטופל אחד דומה למשנהו.
    כדאי מאוד שתפנה למטפל שלך ותפנה אליו את השאלה. המטפל יוכל לענות לאור נסיונו בטיפול בבעיה וכן בהתייחס אליך ספציפית.
    אבל מניסיוני...תהליך טיפולי לא תמיד עובד כגרף לינארי. מדובר כאן בתהליך ביולוגי עם עליות ולעיתים גם ירידות שנובעות מסיבות שונות שקשורות לגוף - נפש / סביבה של המטופל.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה בציפורני הרגליים
    מוטי
    05/03/2009

שלום, יש לי פטרייה בציפורני הרגליים, התכשירים שהשתמשתי בהם, עוזרים חלקית. אילו תכשירים מציעה הרפואה הסינית לטיפול בבעיה? האם מדובר במשחות/טיפות (הטיפול המועדף מבחינתי) או תרופה הנלקחת דרך הפה? היכן ניתן לרכוש אותם (אני גר באיזור הדרום) או שלשם כך יש צורך ללכת למטפל? רב-תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה בציפורני הרגליים

הוספת תגובה

• פטריה

עדי מנחמי
    05/03/2009

נסה תחילה שמן עץ התה או תרופה רפואית למריחה בשם לוסריל. אם אין שיפור ,יתכן וכדאי שתקח גם פורמולה סינית לניקוי רעלים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מחזור קשים ורצון להרות
    כנרת
    02/03/2009

שלום מיכל- אני בת 35, כבר שנים רבות סובלת מכאבי מחזור מאוד קשים, מתחילים כ- יומיים לפני המחזור וביומיים הראשונים לדימום מאוד מתחזקים. בחודש הקרוב אני מתכוונת להתחיל טיפולי פוריות ( הזרעה - כי אין לי בן זוג). האם לדעתך כדאי לשלב טיפולים ברפואה סינית , האם כאבי מחזור יכולים להעיד על בעיה מסוימת. מה מומלץ ? תודה דנית

הוספת תגובה

• כאבי מחזור

עדי מנחמי
    03/03/2009

כאבי מחזור קשים מעידים על התנהלות לא תקינה בגוף.ניתן לייחס זאת לזרימת דם,לכבד ועוד מערכות נוספות.אין זה אומר שאת לא יכולה להרות אך בהחלט הייתי ממליץ לך לעבור אבחון יסודי ואף טיפול בדיקור או בצמחים ,שעשויים לעזור לכאבים ובד בבד לשפר את סיכויי ההזרעה.את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולצפות בכמה ראיונות בהם דיברתי על בעיות מחזור ופריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מחזור + טיפולי פוריות

מיכל שלזינגר
    03/03/2009

שלום לך כנרת /דנית
    לגבי כאבי מחזור - דיסמנוריאה - מאוד ניתן לסייע באמצעות רפואה סינית - צמחים ודיקור.
    זרימת דם ואנרגיה טובים באיזור הספציפי ובגוף כולו בהחלט ישפרו גם את פוטנציאל הפריון שלך.
    כדאי להתחיל כבר עכשיו (...יפה שעה אחת קודם) ולהביא את הגוף למצב של איזון , לפני התחלת הטיפולים.
    כדאי מאוד להקפיד ולפנות למטפל שתחום ההתמחות שלו הינו גניקולוגיה ופוריות - הידע והנסיון מאוד חשובים.

מצרפת שני מאמרים שלי בנושאים הרלבנטיים:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7528

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7461

בהצלחה

מיכל שלזינגר
    התמחות בגניקולוגיה ופוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי פה אקבל תשובה...
    ירדנוש
    27/02/2009

שלום, אני בת 20 ויש לי בעיה קטנה, ואני בטוחה שאם אני אלך איתה לרופא משפחה הוא יצחק עליי אז אני שואלת כאן: כשאני שומעת באוזניות מוזיקה ויש שיר שהבלאנס במוזיקה שם עוברת מאוזן אחת לשנייה, כלומר - כשלפתע המוזיקה מתחזקת באוזן ימין ואז חוזרת לאוזן שמאל, אני מרגישה מין דקירה מוזרה ולא נעימה ב... ג ב ! ! ! זה קורה רק כשאוזן ימין מקבלת את המוזיקה והדקירה המוזרה מתקבלת בגב בצד ימין, בגובה המותן בערך. מה זה הדבר המוזר הזה?! רק לי זה קורה? איך האוזן שלי קשורה לגב בכלל???? הזוי. אגב, זה ככה כשאני שומעת באוזניות, בכל זוגי האוזניות - כך שזה לא סוג האוזנייה וזה גם לא השיר, כי לאנשים אחרים זה לא קורה עם שירים כאלה, (בדקתי :/ ) אני יודעת שאני הזויה ובטח אתם לא מבינים מה הבעיה פה, אבל זה מטריד אותי ויש שירים שאני יכולה לשמוע רק ברמקול ולא באוזניות כי זה ממש לא נעים הדקירה הזאת! איך אפשר לחקור לעומק?

לקביעת תור
    סגירה
    אולי פה אקבל תשובה...

הוספת תגובה

• בעיות אוזניים

מיכל שלזינגר
    27/02/2009

שלום לך ירדנה

מבחינה סינית האוזניים מבטאות את האנרגיה של הכליות.
    סביב האוזניים עוברים גם מרידיאנים נוספים.
    יתכן מאוד שאת שומעת מוסיקה בעוצמה מוגזמת, הרגל שלאורך זמן פוגע בחוש השמיעה, כך שבכל מקרה רצוי מאוד להמנע מכך.
    אם הייתי פוגשת אותך היית מראה לי היכן בגב הנקודה הכואבת בזמן ההאזנה למוסיקה וניתן היה אולי להקיש על כך משהו. בגב עובר מרידיאן שלפוחית השתן, שמייצג את נקודת ההתראה של כל אחד מן האיברים.
    מתיאור כללי שכזה , איני יכולה להקיש הרבה.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי בעור בהריון
    א.ס.
    23/02/2009

שלום לכם, מקווה מאד שתוכלו לעזור לי... אני בשבוע 28 להריון ראשון, בת 31. בערך בשבוע 18 ראיתי שעור על הבטן ובית החזה נהיה וורוד, מאד מגרד ולאט לאט התחיל גם להקלף. קיבלתי המלצה לא לעשות מקלחות חמים ופשוט לא לגרד בשום אופן לא משנה מה. הפסקתי עם זה וקצב ההתדרדרות באמת הואט, אבל זה ממשיך ועכשיו מגרד לי מכל בגד שאני לובשת, העור מתקלף והתחילו להופיע גם פצעונים קטנים. מדובר בכל הבטן ורוב בית החזה - כל האזורים שמתרחבים בהריון ומותחים את העור. התחלתי למרוח ג'ל של אלו-וורה, ונראה שזה קצת מייבש את זה אבל לא מספיק בכלל. שתי שאלות: אני רוצה לדעת אם יש לזה פתרון אחר, כמה שפחות תרופתי וכמה שיותר יעיל. האם יש איזשהו נזק משימוש באלו-וורה בהריון, בגלל שאלו-וורה מחזק התרבות של תאים? (אחת הדעות ששמעתי, ואני רוצה לדעת אם יש לזה באמת בסיס כלשהו). תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    גירוי בעור בהריון

הוספת תגובה

• גרד בהריון

מיכל שלזינגר
    23/02/2009

שלום לך א.ס.

לקליניקה שלי הגיעו לא מעט נשים עם תופעות של גרד בזמן ההריון.
    בזמן ההריון הגוף נוטה יותר לכיוון של חום ולכן יש בין השאר נטיה לתופעות גרד עוריות.
    אני מטפלת בתופעות אלו באמצעות הומיאופטיה + הנחיות לאורח חיים והמלצות תזונה.
    לגבי אלוורה, היא מתאימה בעיקר למצבי כוויות, מצוינת למצבי עזרה ראשונה, אך אני לא רואה מה היתרון של השימוש בה במצב כמו זה שאת מתארת.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר
    התמחות בגניקולוגיה ופריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרוד

עדי מנחמי
    23/02/2009

אני הייתי ממליץ לך לנסות להשתמש ב"בלנאום הרמל" ששניתן לקנות בכל בית מרקחת.זה יכול להרגיע את העור.הבעיה תפתר לאחר הלידה.אם אין שיפור,ניתן להרכיב לך פורמולה של צמחים.לא נראה לי שאלוורה תעזור,אך גם אינה מזיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לעדי מנחמי, ושאלה למיכל

א.ס.
    23/02/2009

מיכל, תודה על מה שענית. לא לגמרי ברור לי מה לעשות עם זה בפועל. - מה מתוך מה שאני אוכלת או מאורך החיים שלי יכול לגרום לגירוי הזה? - אני משתדלת לאכול בריא, כמה שפחות פחמימות, כמה שיותר ירקות ופירות וחלבונים. גם אין לי הרגלים כמו שתיית אלכוהול או עישון, ואפילו לא קרוב לזה. תוכלי לרשום לי משהו ספציפי כדי שאוכל לפעול בהקדם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד + הריון

מיכל שלזינגר
    24/02/2009

שלום לך שוב

כפי שציינתי יש להוריד את כל מה שעלול לגרום לחום פנימי - תיבול חריף לסוגיו וכן:
    מזונות שעלולים להוות פוטנציאל אלרגני:
    חצילים, עגבניות ופלפלים, בננות, בוטנים ( על כל נגזרותיהם - חמאת בוטנים, במבה וכו') ותפוזים, בשר אדום.
    לגבי חלבונים - לעיתים בזמן הריון העיכול פחות יעיל והמזון מתפרק פחות טוב למרכיביו, כך שחלבונים לעתים אינם מתפרקים בשלמותם ומותירים פפטידים שעלולים לגרום לגירוי, אצל נשים מסוימות בעור, אצל אחרות בדרכי הנשימה וכו' - כדי להתגבר על כך ניתן ליטול תוסף פרוביוטי איכותי (ג'ארו/ פרוביוטיק פמינה וכו'), בהתחלה אפילו שניים ביום (אחד בכל ארוחה) ולאחר שבועיים לרדת ל- 1 ביום.
    אומגה 3 (רק אם אינך נוטלת אספירין בזמן הריון - בגלל בעיות קרישה...) גם מסייעת להורדת נטיה דלקתית. בכל מקרה הרי מומלץ לכל הנשים ההרות ליטול אומגה 3 (יש חברות שאפילו מוכרות אומגה 3 יחודי מבחינת הרכב חומצות השומן לזמן ההריון - מותאם במיוחד להתפתחות עוברית טובה יותר).

עד פה- טיפול פנימי.

טיפול חיצוני:
    בלנאום הרמל - לא מספיק.
    המנעי משימוש בסבון רגיל / אל סבון וכל אלה .

מוצרים שכן עובדים ומאוד מומלצים מנסיון קליני שלי:
    א. חברת אדרמה (להשיג בפארמים ) A DERMA אלו מוצרים ייחודיים לעור רגיש ומגורה שנוטה לאטופיות.
    יש להם תרחיץ מיוחד לעור אטופי (מבוסס על שיבולת שועל) וכן משחה מיוחדת / קרם למרוח לאחר הרחצה.
    ניתן להשיגם ברשתות הפארם

מוצר טוב נוסף: של חברת קאמדיס: מבוסס על צמחים סיניים - ניתן להשיג בזן צמחים ברמת אביב, או בחנויות טבע גדולות.
    כמובן שאסור להתקלח במים חמים מדי. לנגב את העור בטפיחות עדינות, לא בניגוב.

לגבי אבקת כביסה -
    החליפי את אבקת הכביסה /נוזל הכביסה והמרכך למוצרים המתאימים לעור רגיש ותינוקות.

אני מקוה שתחושי הקלה.
    לעיתים זה מספיק, לעיתים יש צורך לשלב גם דיקור ואני רושמת תכשירים הומיאופתים.

בהצלחה
    המשך הריון נפלא.

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה רבה רבה!

א.ס.
    24/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא עצתכם
    Certificate
    22/02/2009

במידה והפורום לא רלוונטי, מתנצל, אנא התעלמו. אשמח לקבל המלצה (אפשר גם במסר פרטי) לרופא (גם פרטי) רלוונטי לבדיקה וחוות דעת נוספת. (לדעתי רופא אף אוזן גרון מומחה בכיר, אלרגולוג, או כל רופא אחר שיתכן ורלוונטי) חשוב לי שמדובר יהיה ברופא מומחה, בכיר ובעל שם וניסיון רב. בת 29, בריאה לחלוטין, רגישות וכאבים בחלק העליון של האף, סטרואידים ומי מלח (בהמלצת רופא) שנלקחים, מקלים מעט, אך זה כמובן לא פתרון קבוע. עיבוי רירים/תאים אתמואיצליים, כנראה בשל אלרגיה, נשללה דלקת בסינוסים ברנטגן ו CT, כמו כן נלקחה אנטיביוטיקה שלא עזרה, רופא אף אוזן גרון אמר כי צבע הדלקת הוא אלרגי. תודה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    נא עצתכם

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מיכל שלזינגר
    22/02/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=115 id=link]אף אוזן גרון[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוס

עדי מנחמי
    22/02/2009

תשובתי בפורום רפואה משלימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיוקר סיני לטיפול באקנה - החרפה
    יניב
    21/02/2009

האם יש סיכוי שלאחר הטיפול הראשוני בדיקור סיני לטיפול באקנה, חלה החרפה במצב הפצעים? האם יש סיכוי שהגוף מוציא פשוט את כל הרעלים החוצה וזה מתבטא באקנה? תודה רבה.

הוספת תגובה

• אקנה + דיקור

מיכל שלזינגר
    21/02/2009

שלום לך יניב
    בהחלט בזמן טיפול באקנה אם עושים ניקוי רעלים יתכן שלב של החרפה.
    אבל דיקור בלבד אינו מהווה טיפול מספיק לאקנה, חשוב לשלב צמחים ותזונה
    בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך, אינני מבצע ניקוי רעלים

יניב
    23/02/2009

אני מבצע דיקור סיני, לקיחת תוספי תזונה וכדורים להסדרת מערכת העיקול. בוודאי אני גם משלב עם הטיפול תזונה ואכילה נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

יניב
    23/02/2009

האם יש סיכוי לאור מה שכתבתי שתהיה החרפה במהלך הטיפול הראשוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה + דיקור

מיכל שלזינגר
    23/02/2009

שלום יניב
    המטפל שלך יוכל לדעת את התשובה לשאלה זו, על סמך נקודות הדיקור שהוא בוחר. יש נקודות דיקור שעשויות לעשות מעין ניקוי (דהטוקס).

תתייעץ עם המטפל שלך .

אבל, בד"כ בדיקור יש פחות נטיה להחרפה. החרפה נוטה יותר להופיע כאשר משתמשים בתוספי דהטוקס.

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    19/02/2009

רציתי לדעת עם יש לי תחושת קור בנרתיק זה בהכרח כי יש לי קור ברחם או שזה לא קשור בינהם ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קור ברחם

מיכל שלזינגר
    19/02/2009

שלום לך
    תחושת קור בנרתיק בהחלט יכולה לכוון לאפשרות של קור ברחם, אבל חשוב לערוך לך אבחון מלא.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי רעלים
    חגית
    19/02/2009

מיכל שלום רב מדוע ניקוי רעלים (דהטוקס) פחות מומלץ בקיץ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי רעלים

הוספת תגובה

• ניקוי רעלים

מיכל שלזינגר
    19/02/2009

דהטוקס או בעברית ניקוי רעלים, היא שיטת ניקוי הגוף מטוקסינים וחומרי פסולת שונים. לפי הרפואה הסינית, הזמן המומלץ ביותר לניקוי רעלים הוא באביב.
    הסיבה לכך שזמן הניקוי המומלץ ביותר הינו תקופת האביב, היא שבתקופה זו האנרגיה הפעילה ביותר מבחינת הזרימה האנרגטית של האיברים, היא אנרגית הכבד. ומכיון שבין תפקידיו הרבים והחשובים של הכבד, הוא גם המעבדה הגדולה ביותר וגם הפילטר הגדול ביותר של הגוף, שאוסף אליו פסולת רבה, זהו הזמן המתאים ביותר לטפל בהפרשת הפסולת אל מחוץ לגוף.
    חומרים מזיקים ששואפים לסלקם מן הגוף בזמן הניקוי הם הם פרזיטים, חיידקים ופטריות, כולסטרול, אלרגנים שונים, חומצה אורית, תוספי מזון כגון חומרים משמרים וצבעי מאכל, חומרי ריסוס והדברה, תרופות שונות ועוד ..
    בחורף לא מומלץ לעשות ניקוי כי הצמחים שמשתמשים בהם לביצוע הניקוי הם צמחים בעלי אנרגטיקה מאוד מקררת. כך שאם מבצעים את הניקוי בחורף, יתכן מצב של נטיה רבה יותר למחלות "קור ורוח".

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל, לא זו הייתה שאלתי

חגית
    19/02/2009

מיכל תודה על תשובתך המפורטת. אך שאלתי הייתה מדוע לא מתאים גם בקיץ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי רעלים

מיכל שלזינגר
    19/02/2009

כפי שהסברתי....
    הזמן הטוב ביותר לניקוי רעלים הוא האביב - כי האנרגיה הכי פעילה בתקופה זו היא של הכבד.
    הזמן הכי לא מתאים הוא החורף - אנרגיה מקררת של הצמחים המנקים.
    אבל יש העוברים טיפולי דהטוקס גם בקיץ.
    אבל... אני שוב חוזרת הכי מתאים באביב, אבל אפשרי בקיץ. הכי יעיל באביב.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היסטרוסקופיה ניתוחית - הידבקויות
    איילת
    16/02/2009

בת 36 פלום, טיפול ב ivf ניסיון ראשון, הריון ,רירית 11 בהחזרה, הריון שהסתיים בגרידה(עובר לא התפתח), ניסיון נוסף רירית 4.5 ללא הריון. לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית התגלו הידבקויות ברחם. מחזור אחרון נמשך יומיים. הסיבה המרכזית לפניה לivf צוואר רחם מחוק (מאוד קטן וצר) לאחר אוקוניזציה, מגיל 29, גורם לנוזל ברחם לא להתנקז ולצאת. יש לי בעיות במערכת עיכול, עצירות. כמו כן, סבלתי בעבר מדלקות חוזרות בנרתיק. 1/2 שנה לוקחת קבוע פרוביוטיקה. ניסתי צמחי מרפא למשך שלושה שבועות והפסקתי. מטופלת ברפלקסולוגיה כבר למעלה מחודש. צמצמתי את כמות מוצרי החלב(לא ביצים). שאלתי: 1. איזה תזונה מתאימה למצב של הידבקות ורירית דקה לצד רחם לח ורטוב שאין בו ניקוז נכון של נוזלים(לאורך כל אולטרסאונדים ב ivf נצפה נוזל ברחם, אגב ההריון הצליח לאחר הרחבת צוואר הרחם מספר ימים לפני ההחזרה). 2. מעוניינת בטיפול בדיקור באזור רחובות, עם התמחות בפוריות. אשמח להמלצה. מתי נכון להתחיל טיפול בדיקור לקראת ההיסטרוקופיה הניתוחית? מה התדירות? מה הם הזמנים הקריטיים, סביב ולאחר הניתוח, שיעזרו לרירית להתאושש? תודה

הוספת תגובה

• הדבקויות + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    16/02/2009

שלום לך איילת

שינוי תזונתי אינו מספיק במצב של הדבקויות. חשוב מאוד לשלב צמחי מרפא סיניים בצורת פורמולה , שאותה יוכל לרשום לך מטפל ברפואה סינית שהתמחה בתחום הגניקולוגיה והפריון.
    הדלקות החוזרות שהיו לך, ההדבקויות וכו' - מעידים בהסתכלות סינית על בעיה בזרימת הצ'י והדם באיזור הרחם וכנראה מעורבות של לחות.
    לגבי תמיכה בטיפולי דיקור -
    לא מומלץ לחכות להיסטרסקופיה, אלא להתחיל מוקדם ככל האפשר. הרפואה הסינית היא רפואה הוליסטית , בניגוד לרפואה מערבית שמטפלת בסימפטום מסוים בגוף או מתמקדת באיבר מסויים באופן בלעדי - הרפואה הסינית רואה בגוף ישות שלמה -
    למשל, במקרה שלך - את סובלת גם מעצירות, לא ניתן להתעלם מכך, ואני בטוחה שבתשאול סיני מדוקדק יתגלו עוד סימפטומים שיש לטפל בסיבת השורש שלהם , כדי להביא את הגוף למצב מאוזן.

מטפל ברפואה סינית יערוך לך אבחון מלא: דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול כדי לבדוק את מצב החומרים והאיברים בגופך. לאחר האבחנה יוכל המטפל להתאים טיפול מדויק שיוכל לשפר את בריאותך הכללית, כמובן יביא גם לשיפור בזרימת הדם והצ'י באיזור הרחם שלך.
    שילוב הטיפול הסיני עם הטיפול ההיסטרסקופי יכול להניב תוצאות טובות יותר מאשר שימוש בכל אחת מהן בנפרד - שילוב סינרגיסטי של שתי שיטות הרפואה - הסינית לצד המערבית.

לגבי מטפל באיזור רחובות - התקשרי אלי ואשמח לסייע לך -
    למרות שאני חייבת לציין שהטווח הגיאוגרפי של המטופלים שמגיעים אלי הוא מאוד רחב - מגיעים אלי מטופלים מאיזורים הרבה יותר מרוחקים מאשר רחובות.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

רפואה סינית והומוטקסיקולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הקור
    שאלה
    15/02/2009

לגבי הקור ברחם אני רוצה לעבור איבחון של הקור אולי תעייצי לי מקום שאוכל לטפל שם כי אין לי בכלל כיוון את מטפלת בקור ?

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי הקור

הוספת תגובה

• קור ברחם - פוריות ורפואה סינית

מיכל שלזינגר
    15/02/2009

שלום לך פלוסי
    לא ברור לי מדוע החלטת שאת סובלת מקור ברחם. אבל אני מטפלת ברפואה סינית וההתמחות שלי היא בגניקולוגיה ופריון, אשמח לעזור לך.

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור בזמן התקררות
    נעמה
    10/02/2009

שלום .האם בזמן התקררות או שפעת ניתן לעבור דיקור (לבעיה אחרת)או שעדיף לחכות?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור בזמן התקררות

הוספת תגובה

• דיקור בזמן התקררות

מיכל שלזינגר
    13/02/2009

שלום לך נעמה

רפואה סינית מטפלת במצב הקיים באותו זמן בגוף - המטפל קובע את הטיפול על פי הסימנים והסימפטומים של המטופל: דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול.
    אם המטופל חולה בשפעת - יהיה צורך בדיקור להתייחס למצב של רוח + חום /קור +/- לחות /ליחה- שוב... תלוי במצב של המטופל.
    יש גם אמרה מאוד ידועה המתייחסת להגיון הבסיסי של הרפואה הסינית:
    כאשר פולש גנב הביתה, קודם נסלק את הגנב ורק אחר כך נוכל להתקין סורגים, זאת כדי שהגנב לא ישאר בבית.

ההקבלה למשפט זה הינה שכאשר לגוף פלש פתוגן - במקרה זה וירוס השפעת - יש לכוון את הטיפול מבחינת צמחים ודיקור לסילוק הפולש, כי אם נעסוק בחיזוק הגוף - במקום בפיזור הפתוגן, יתכן מצב שהפתוגן (= גנב) ישאר יותר זמן בגופנו.
    לאחר ההחלמה מן השפעת יכוון הטיפול למצב הכרוני שבו יש לטפל.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת השחת באביב
    חגית
    10/02/2009

שלום האם הופעה של בעיה של קדחת השחת דווקא באביב יכולה להעיד על בעיה בניקוז רעלים של הכבד? ואם כן האם זה אומר כי הבעיה נובעת בגלל שהכבד עובד יותר מידי או בגלל שהוא חלש יותר ולא יכול לנקז רעלים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת השחת באביב

הוספת תגובה

• קדחת אביב

מיכל שלזינגר
    10/02/2009

שלום לך אפי

הופעה של נזלת אלרגית מעידה בד"כ על כבד סטגנטיבי ובעצם כשהכבד גדוש ותקוע, הוא נחלש.
    על פי הרפואה הסינית:
    הסובלים מנזלת אלרגית סובלים מחולשה של טחול – ריאות שגורמת לפגיעה בצ'י המגן (אחד מסוגי האנרגיה - צ'י) וזו מסתבכת כתוצאה ממצב שורש של חולשת טחול וסטגנציה של הכבד. מכיוון שקיים קשר הדוק בין הטחול והכליות תמיד יש גם קשר לכליות במצבי אלרגיה, הדבר מתבטא גם בחולשה של הכליות ,על פי הרפואה הסינית. המטפלים ברפואה סינית רואים ארבעה איברים עיקריים כאחראים למצבי נזלת אלרגית: ריאות, טחול, כליות וכבד.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל, תודה רבה לך על התשובה המעמיקה

חגית
    10/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב באנדרומטריוזיס
    ענת
    09/02/2009

שלום לכם אני מקבלת מסרים סותרים לגבי סוגי החלב ומוצריו במצב של אנדומטריוזיס: אילו מבין החלופות עדיפות: חלב סוייה ומוצרי טופו חלב בקר וגבינות בקר חלב צאן ומוצריו תודה מראש ענת

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב באנדרומטריוזיס

הוספת תגובה

• תזונה לאנדומטריוזיס

מיכל שלזינגר
    09/02/2009

שלום לך ענת

תזונה נטולת אסטרוגנים, ועשירה במזונות שתורמים לרמת אסטרוגן ופרוגסטרון מאוזנת בגוף, יעילה בטיפול ב אנדומטריוזיס.
    שומנים רוויים מן החי המצויים בבשר אדום ובמוצרי חלב, עלולים להגביר רמות אסטרוגן ולהכביד על תפקוד הכבד. הדבר יגרום להחמרת הדלקת והכאב.

ככלל, חלב סויה וטופו - מכילים פיטואסטרוגנים. כך שגם מהם לא רצוי לצרוך.
    הרבה פעמים מעורבת גם קנדידה (בלשון נטורופתית) / לחות (בלשונה של הרפואה הסינית) במצבים של אנדומטריוזיס, במצבי קנדידה /לחות יש להמנע מחלב ומוצריו.
    קיימת גם משמעות האם יש לך חוסר סבילות לחלב ומוצריו - האם את סובלת מגזים, נפיחות, כאבי בטן, אי נוחות בעקבות אכילת מוצרי חלב.

אבל...- מוצרי סויה מותססת דוגמת טמפה מסייעים לשלוט ברמות אסטרוגן.

בכל מקרה רצוי מאוד לפנות
    למטפל שיוכל לסייע ולעשות סדר בנושא התזונתי , שהינו בעל משמעות מרכזית בטיפול וימליץ לך גם על תוספי תזונה מתאימים / או פורמולת צמחים.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת: חיטה מלאה

ענת
    11/02/2009

תודה רבה על תשובתך המפורטת. 1. לגבי לחמים: האם ניתן לאכול באנדרומטריוזיס לחמים מחיטה מלאה או שעדיף לאכול לחמים מקמחים אחרים כגון שיפון או כוסמין? 2. האם ישנה משמעות להימצאות שמרים בלחם? האם עדיפים לחמי שאור? 3. האם ישנה בעייה עם גלוטן (אשר נמצא גם בשיפון ובכוסמין)? אני מאוד אוהבת לחם וקשה לי לוותר עליו שוב תודה ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס + תזונה

מיכל שלזינגר
    11/02/2009

שלום לך הדס
    מצרפת לך קטע מתוך מאמר שלי בנושא אנדומטריוזיס, את החלק הדן בנושא התזונה
    מזונות שרצוי להמנע מהם
    - אלכוהול ושומנים רוויים מן החי המצויים בבשר אדום ובמוצרי חלב, עלולים להגביר רמות אסטרוגן ולהכביד על תפקוד הכבד. הדבר יגרום להחמרת הדלקת והכאב.
    - סוכר ומזונות עתירי פחמימות פשוטות מגבירים את מצב הדלקתיות בגוף.
    - קפאין (קולה, קפה, תה ) מצמצם את יכולתו של הגוף להתמודד עם כאב ומונע ספיגת מינרלים.
    - במקרה שקיים חשד לקנדידה – הסימפטומים הם: נפיחות, עצירות או שלשול, כמיהה למזונות, פטריה בפה, ועייפות כרונית – רצוי להמנע מסוכר, פחמימות פשוטות, גבינה, פטריות, מיצי פירות ולחמי שמרים – לנסות זאת במשך כשבועיים ולראות האם חל שיפור בתסמינים.
    - במקרה שקיימת חוסר סבילות למזונות מסויימים כמובן שהדבר יחמיר את הבעיה – נסי להמנע מחיטה ומוצרי חלב לפחות למשך חודש אחד.
    - אם את צורכת פירות וירקות שאינם מתוצרת אורגנית חשוב לקלף את קליפתם, כדי להפטר מחומרי הדברה שהשפעתם הורמונלית.
    - המעיטי בצריכת חיטה וסובין חיטה כיוון שהם מכילים חומצה פיטית שנקשרת למינרלים דוגמת אבץ ומגנזיום הדרושים לאיזון הורמונלי והרפיית שרירים.
    מזונות מומלצים
    - מוצרי סויה מותססת דוגמת טמפה מסייעים לשלוט ברמות אסטרוגן. כך גם עדשים, קטניות, חומוס, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרובית .
    - הוסיפי גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום וזרעי פשתן לארוחותייך. אלו מספקים חומצות שומן חיוניות ואבץ הנדרשים להחלמה של רקמות רכות. אגוזים (חוץ מבוטנים) לא קלויים הינם מקור טוב לחומצות שומן ואבץ.
    - הרבי באכילת דגי מים עמוקים : סלמון, מקרל, טונה טריה, סרדינים ואנשובי , אגוזים וזרעים – יש להם תכונות אנטי דלקתיות.
    - אננס – מכיל ברומליין שגם הוא הינו בעל השפעה אנטי דלקתית.
    - ג'ינג'ר (זנגביל) וכורכום הינם בעלי תכונות אנטי דלקתיות. הג'ינג'ר בגלל האנרגטיקה המניעה והמחממת שלו מאוד מרגיע כאבי בטן ( בגלל אותן תכונות רצוי להמנע מצריכתו במקרים של סינדרום שהשורש שלו הינו חום).
    - אכילת מזונות עשירים בקרוטן – תרד, גזר, משמש, דלעת, פטרוזיליה, מנגו ובטטה.
    - נבט חיטה ואבוקדו – עשירים בויטמין E', מסייע לצמצום הרקמה הצלקתית באנדומטריוזיס.
    - מזונות עשירים במגנזיום - אגוזי קשיו, שקדים, ברוקולי, בננות ושזיף מיובש – מסייעים להתכווצות השרירית (כאב).
    - אורז חום, דוחן ושיבולת שועל מכילים סיבים רבים שנקשרים לעודפי האסטרוגן ומסייעים לפינוים מן הגוף.
    - זרעי פשתן טחונים – עשירים בליגננים שהינם בעלי השפעה הורמונאלית מייצבת. גם זרעי פשתן בהיותם עשירים בסיבים מסייעים לסלק עודפי אסטרוגן מן הגוף.
    - כוסברה טריה מסייעת בסילוק מתכות רעילות מן הגוף.
    - חליטת תה שן הארי מסייעת לתמוך בכבד כך שיוכל לסלק עודפי הורמונים.

לגבי שאלות ספציפיות -
    אענה לך בהמשך השרשור... כי כאן יש אפשרות למספר מילים מצומצם ואני מעדיפה לענות לך בפירוט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס + תזונה- המשך תשובה

מיכל שלזינגר
    11/02/2009

המשך...
    חיטה מלאה / שיפון - רבים רגישים לחיטה, לכן נסי להשתמש בשיפון . בכל מקרה הרפואה הסינית היא רפואה הוליסטית שמתייחסת לתופעות נוספות בגוף:
    עיכול, כאבי ראש / מיגרנות, מיחושים שונים , מערכת חיסונית ועוד...
    על סמך תמונה מלאה של מצבו של המטופל ובהתייחס לכלים אבחנתיים של הרפואה הסינית, עם שימוש לעיתים גם באבחנה מערבית ניתן לדייק ולהתאים לכל מטופל את התזונה המתאימה לו , בנוסף לשאר הטיפולים:
    דיקור, צמחים וכו'.

בכל מקרה באנדומטריוזיס ניתן מאוד להעזר בגישות מערביות של הסתכלות היסטרוסקופית + אם צריך אז טיפול בשיטה לפרוסקופית ( ללא פתיחת בטן), אם המצב מתחיל להתפשט, רצוי לקחת זאת בחשבון.
    לצערי נשים רבות אינן מודעות לאפשרות הטיפול הלפרוסקופית.
    בכל מקרה גם אם מנתחים, רצוי לקבל טיפול ברפואה סינית כדי למנוע המשך צמיחה אנדומטריאלית.

בהצלחה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את פשוט מדהימה :-)

ענת
    11/02/2009

אין מילים המון המון תודה :-) ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלק
    אני
    05/02/2009

שלום הומלץ לי לשתות מיץ סלק לעיבוי רירית הרחם. שתיתי מיץ מסלק שלם (מעורבב עם מיץ גמבה) ומיד אחרי התחיל לשרוף לי נורא בגרון. האם זו תופעה מוכרת או שכדאי להימנע להבא מסלק?

לקביעת תור
    סגירה
    סלק

הוספת תגובה

• מיץ סלק

מיכל שלזינגר
    05/02/2009

שלום לך
    לא שמעתי על צריבה בגרון כתוצאה משתיית מיץ סלק - אולי זה דווקא בגלל העירוב עם הגמבה.
    נסי לערבב עם גזר / תפוח.

ניתן לאכול גם סלק בצורות אחרות, לא חייבים להכין מיץ.בדקי מה מתאים לך.

בהצלחה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה