פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    05/11/2008

האם שעווה מרובה יכולה לגרום לצפצוף באוזן? אם לא מטפלים בזמן זה יכול לפגום בשמיעה? תודה רבה על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אוזניים

עדי מנחמי
    05/11/2008

מירי שלום.אם נוצר לחץ רב של דונג על עור התוף,זה עלול להוביל לצפצופים ואף לירידה בשמיעה.מניסיוני הטיפול היחיד שפותר את הבעיה זה ניקוי האוזן ע"י נרות הופי.בתקופה זו של השנה רבים מגיעים אליי בענין הנרות ,אף כטיפול מונע דלקות אוזניים.עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לילך
    02/11/2008

אני בת 22, לפני כעשרה ימים עברתי להתגורר בניו ג'רזי. כ5 ימים אני סובלת מיובש בגרון, שגורם לי להתקפות שיעול . בעיקר בלילה השיעול לא נפסק ואיני יכולה לישון התחושה היא שהגרון מתייבש ואז אני מתחילה להשתעל ללא הפסקה. מבחינת התחושה הכללית אני מרגישה מצויין... רק שהחוסר שינה מתחיל להשפיע... הלכתי לקחת תרופות טבעיות נגד אלרגיה+ויטמין C וללא הצלחה. ממה זה נובע? מה אפשר לעשות כדי להרגיע את התחושה ולחזור לישון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיעול יבש

מיכל שלזינגר
    02/11/2008

שלום לך לילך
    כפי שאת משערת יתכן כי השיעול היבש הינו על רקע אלרגי. יתכן גם מצב של ריפלוקס - שגם הוא עלול להיות על רקע אלרגי.
    סיבות לאלרגיה:
    מזון שאת לא רגילה אליו, חומרים שנחשפת אליהם, אויר מזוהם וכו'.
    המלצות טיפול ניתן לתת רק לאחר אבחון מלא שלך: אבחנת דופק, אבחנת לשון, אבחנת גוף ותשאול. הפרטים שאת מספקת כמובן שאינם מספקים לאבחנה.
    כיון שאת חיה כעת בניו-גרזי - ממליצה לך :
    א. לפנות למטפל מקומי ברפואה סינית שבטוח יוכל לסייע לך.
    ב. או לרופא אף אוזן גרון - שכמובן יטפל בך בכלים של הרפואה המערבית - משאפים וכו'.

אני מצטערת שאיני יכולה לתת לך הצעות יותר קונקרטיות , אבל קשה מאוד לאבחן דרך הרשת וכמובן שחסר לי המון מידע - מה את אוכלת, הרגלים, הסטוריה רפואית, מחלות וסימפטומים נוספים.

בכל מקרה הטיפול לבעייתך בכלים של הרפואה הסינית:
    לאחר אבחון מלא במרפאה סינית, היית מקבלת המלצות תזונה, פורמולת צמחים ודיקור.

אני בד"כ משלבת במקרים כאלו גם פורמולות הומוטוקסיקולוגיות.

מאחלת לך בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    זיוה
    30/10/2008

אני סובלת ממעי רגיז (בצורת שלשולים) מזה כחמש עשרה שנים (אני בת 33). לאחרונה הומלץ לי לשתות משקה אלוורה של חברת FOREVER, אך מנגד שמעתי טענות שהמשקה למעשה עלול לגרום לשלשולים. האם יש לכם מושג האם המשקה יכול לעזור לי להפטר מן השלשולים (היומיומיים, אני חייבת לציין) או שהוא עלול להחמיר אותם? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אלוורה + מעי רגיז + שלשולים

מיכל שלזינגר
    30/10/2008

שלום לך זיוה

בפרמקופיה הסינית צמח האלוורה ׁ ׁ(=LU HUI -)
    נחשב כמשפיע על מרידיאני הקיבה, כבד , מעי גס , בעל אנרגטיקה קרה ומרה
    מטהר חום מן הכבד: אי נוחות באפיגסטריום, סחרחורות, כאב ראש, טיניטוס, עצירות, חום.
    מנקז אש והצטברות: עצירות, סחרחורות, עיניים אדומות, אישקט
    הורג פרזיטים ומחזק את הכבד

למעשה כפי שאת מבינה נוטים לתת אותו כמשלשל - אפילו די חזק.

אבל כשיש בעיות של אולקוס למשל, בעיות של ריריות במע' העיכול הוא נחשב למתאים- כי הוא מכיל חומרים ריריים המצפים ומגינים על הריריות מגירויים ומרגיע.

כיוון שאת סובלת ממעי רגיז + שלשולים לא הייתי ממליצה לך ליטול את האלוורה.

כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית שיאבחן את מצבך במדויק ועל פי האבחנה יתאים לך טיפול מתאים - דיקור, תזונה, צמחים ואם יש צורך אז גם תוספים.

הסינים ממעטים לתת צמחים בודדים כטיפול - בדוגמא שהצגת - צמח האלוורה הינו מר וקר ותמיד נותנים אותו בפורמולה שמשלבת צמחים נוספים המאזנים את פעילותו.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    26/10/2008

אני ובעלי החלטנו להיכנס להריון, מה התוספים הטבעיים הכי טובים לשיפור הסיכוי להיכנס להריון?אשמח לשמוע המלצות ודרכים אלטרנטיביות לשיפור היכולת להיכנס להריון.. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיפור סיכויי כניסה להריון - 2 חלקים

מיכל שלזינגר
    27/10/2008

שלום לך חני
    הרפואה הסינית נבדלת מן הרפואה המערבית בגישתה ההוליסטית. על פי הרפואה הסינית מרכיבי הגוף הבסיסיים ביותר הם: היין והיאנג, צ'י (אנרגיית החיים), דם ונוזלי גוף. מרכיבים אלו מהווים את הבסיס לתפקודו הפיזיולוגי של הגוף ומאפשרים לו לבצע את פעולותיו. יין ויאנג אלו הם שני כוחות מנוגדים ומשלימים. בין היין והיאנג קיימת פעילות גומלין מתמדת וכתוצאה מפעילות זו, נוצר הצ'י.

בנוסף, בכל גוף עובר מארג של מרידיאנים שאלו הם ערוצי אנרגיה הנושאים את הצ'י של האיברים השונים. הרפואה הסינית מתארת את מערכת הרבייה הנשית כמארג של מערכות אנרגטיות. לכל מערכת אנרגטית קיים איבר משלים ותגובות הורמונאליות. המארג האנרגטי מגיב למתח, כימיקלים, חוסר תנועה מספקת, תזונה לא מאוזנת ולתגובות רגשיות קיצוניות.

הרפואה הסינית מדגישה את חשיבותה של ההרמוניה בין הצ'י והדם והאיזון שבין אנרגיית היין והיאנג ובוחנת דפוסי עודף או חסר בתפקוד האיברים השונים.

הצי' והדם סובבים בגוף. כל מצב של זרימה תקועה, חסר, או עודף מוביל לחוסר איזון ולמחלה.

בתהליך ההפריה מתרחש מפגש איחוד בין הזרע והביצית. הצלחת המפגש תלויה במצב בריאותם הכללי של שני בני הזוג.

ניתן להשוות מצב של הפריה והריון לזריעת זרע. כפי שאנו יודעים נביטה של זרע וצמיחה מתאפשרים רק כאשר האדמה דשנה, כמות המים מתאימה וכך גם הטמפרטורה . בגוף האנושי, מתח, דיכאון, בעיה אנדוקרינית, חסר דם, סירקולציה לא תקינה של דם, בעיות רחם, מטבוליזם בסיסי לא תקין של הגוף, כל אלה הם גורמים בעלי השפעה. לדוגמא, במקרה שהאישה סובלת מחסר דם, יתכן והביצית לא תהיה מספיק איכותית כדי להיות ברת הפריה ובוודאי שלא תהיה אפשרות להתפתחותו של עובר תקין. כאשר רירית הרחם דקה מדי, או כאשר קיימים שרירנים (מיומות), ציסטות, או טמפרטורה נמוכה מדי – תהיה בעיית השרשה עוברית. מצבים של מתח, חרדה, רגשות שליליים, מטבוליזם לא תקין, בעיה בבלוטת התריס או תפקוד הורמונאלי לא תקין ועוד, עשויים לנבוע ממצב בלתי מאוזן של הגוף שעלול לגרום לבעיית אי פריון או להפלה. הריון תקין לא יושג אלא אם גופם של שני בני הזוג מתפקד בצורה תקינה ובריאה.

על פי הראייה הסינית, מומלץ כי כל זוג יגיע לבדיקה וטיפול טרם התחלת הניסיונות להרות. בפרק זמן זה יבדקו שני בני הזוג בכלי האבחנה של הרפואה הסינית ועל פי האבחנה שתקבע ורק אם יש צורך, יטופלו בני הזוג במטרה לאזן את בריאותם טרם ההתעברות. רק לאחר השגת האיזון ימליץ המטפל הסיני על האפשרות לנסות ולהרות. הכנה טרומית כזו של הגוף מאפשרת התעברות מהירה, הריון בריא ולידה של תינוק בריא.

הכלים העיקריים של הרפואה הסינית הם הרבולוגיה (צמחים) ודיקור.

המשך בחלק ב'.

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק ב' - תזונה ותוספים

מיכל שלזינגר
    27/10/2008

המשך לתשובה
    מזונות מועילים

ככלל, כפי שכבר צוין רצוי להקפיד על צריכת מזון אורגני ולא מעובד – מכיל פחות חומרים מזיקים, אינו פוגע במאזן ההורמונאלי ומשפיע באופן חיובי על פוטנציאל הפוריות של שני בני הזוג.
    חלבון איכותי הינו חיוני למאזן הורמונאלי תקין ולתהליך יצירת הזרע. חשוב להקפיד על אכילת בשר לא שמן, ביצים, דגים וכמובן גם חלבון ממקורות צמחיים: זרעים, אגוזים וקטניות לסוגיהן השונים.
    סיבים המצויים במזונות מלאים- אורז מלא, דוחן, קינואה, שעורה ושיבולת שועל - מסייעים להורדת עודף אסטרוגן ובכך תורמים למאזן ההורמונאלי התקין.
    חיזוק זרע:
    אורז מלא, עדשים, קטניות , זרעים ואגוזים אורגניים (לא קלויים !!!) – כולם עשירים באבץ. האנזימים המצויים בראשי הזרעונים זקוקים לאבץ בכדי לחדור לביצית ולהפרותה. לאבץ השפעה משמעותית גם על פוטנציאל הפריון הנשי.
    אכילת דגים עשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, מועילה למאזן ההורמונאלי. אכלו דגים מסוג: מקרל, סלמון, סרדינים או הרינג לפחות פעם בשבוע.
    הוסיפו לתזונתכם גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה (לא קלויים) וזרעי פשתן . ניתן בקלות להוסיף אותם לארוחת הדגנים של הבוקר – קורנפלקס / דייסה. הגרעינים והזרעים עשירים במינרלים ושומנים חיוניים.
    חסר סלניום בתפריט פוגע בתקינות הביציות אצל נשים , ופוגע בהבשלה תקינה של תאי זרע אצל גברים. סלניום מצוי באורז מלא, שום, פירות ים (לצרוך במידה בגלל כולסטרול), שיבולת שועל (קוואקר) ושעורה.
    אגוזים, שיבולת שועל, שעורה ואורז מלא עשירים במינרל מנגן. מחסור במנגן פוגע בביוץ הנשי , בפעילות התקינה של האשכים ובחשק מיני (ליבידו ) אצל גברים.
    פירות וירקות טריים הינם מקור מצוין לויטמין C שעוזר לתנועתיות של תאי הזרע. מצוי ברמות גבוהות: בקיוי, תותים, ברוקולי, כרוב, פלפלים צהובים ואדומים, אפונה קפואה, תפוזים וענבי קאסיס (blackcurrents).
    שאו עימכם קופסא קטנה ובתוכה תערובת אגוזים וזרעים (לא קלויים) כחטיף משפר פריון. כפי שצוין, הם עשירים במינרלים אבץ, מנגן , כרום וחומצות שומן חיוניות.
    במקרה של חסר ברזל, אכלו כמות גדולה יותר של בשר אדום רזה, ועופות, ביצים ומשמשים יבשים (אורגניים).
    ירקות עליים ירוקים, דגנים, דבש, קטניות ואגוזים הינם מקורות מצוינים למגנזיום.
    צרכו תחליפים לקפאין (הימנעו מקפה נטול קפאין – תהליך היצור מאוד לא בריא), דוגמת קפה על בסיס עולש (צ'יקוריה), תה צמחים ללא קפאין. אפשר גם לשתות חליטות של שן הארי, שהינו בעל סגולה של ניקוי הכבד וכתוצאה שיפור יצור ההורמונים בגוף.

ההניחיות שנתתי כאן הן כלליות בלבד.
    כפי שהסברתי בחלק א' - קיימת משמעות רבה לאבחון בני הזוג על ידי מטפל. רק לאחר אבחון תוכלו לקבל הנחיות ספציפיות לתוספים מתאימים ואם יש צורך אז גם בפורמולות צמחים סיניים.
    ההמלצות שניתנו כאן הן כלליות והגישה כאן היא יותר מערבית- נטורופתית.

מומלץ בחום לפנות למטפל סיני .
    בהצלחה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות
    לימור
    22/10/2008

שלום! אני בת 21 אחרי 2 לידות, השניה לפני שנה ו3 חודשים. מאז תחילת ההיריון השני ועד עכשיו אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בנרתיק. זה לא אותו חיידק כל פעם לפי מה שהבנתי. מה שקורה זה שכל חודשיים בערך אני חוזרת לרופאה שלי ואומרת לה שיש לי דלקת, היא מסתכלת , בודקת ואומרת שאין כלום. לוקחת תרבית וגינלית והתוצאה היא:... יש חיידק. הפעם האחרונה שהייתי אצלה הייתה לפני כ-4 חודשים ולפני כן כחצי שנה לא הייתי אצלה.היא נותנת לי אנטיביוטיקה, ופעם היא נתנה לי פתילות וגינליות ואחרי חודש חודשיים שוב יש לי דלקת. אני נואשת ורוצה לחפש משהו אחר, אלטרנטיבה אחרת אם יש לטפל בבעיה הזאת. כמו כן, רציתי לדעת האם יש בשתיה מרובה ומאכלים מסויימים "עזרה" בהעברת דלקות? אני אשמח לתשובה חיובית כי בעודי יושבת וכותבת לכם אני יודעת שיש לי שוב דלקת ואני לא רוצה ללכת לרופאה לקבל שוב אנטיביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות

הוספת תגובה

• דלקות חוזרות

עדי מנחמי
    22/10/2008

לימור שלום רב.הבעיה שאת מתארת מוכרת לי היטב.בד"כ בבדיקה אני מזהה חולשה של מערכת החיסון,בעיקר של הבלוטות הלימפתיות התחתונות.אנטיביוטיקה ונרות רק מחלישים יותר את חיסוניות הגוף.ברב המקרים נטילה של פורמולה אישית של צמחים (היוצרים סביבה נוחה יותר בנרתיק)בתמיסה למשך מספר חודשים ,עשויה למגר את השנות הדלקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות נרתיקיות חוזרות

מיכל שלזינגר
    23/10/2008

שלום לך לימור

תופעה של דלקות חוזרות בנרתיק קשורה בד"כ למצב של חום ולחות.
    הלחות נובעת מחולשת טחול (ברפואה סינית הטחול נחשב לאיבר העיכול המרכזי) והוא יצרן הצ'י הראשי (צ'י= אנרגיה) כאשר הגוף חלש ו/או התזונה אינה מתאימה- למשל תזונה בעלת אנרגטיקה מקררת הטחול ייצר פחות צ'י ויותר לחות.
    לחות נוטה להצטבר וכתוצאה מן ההצטברות נוצרת סטגנציה = תקיעות. תקיעות נוטה לייצר חום.
    לכן את סובלת מדלקות חוזרות ונשנות.
    חשוב לשים לב גם לעובדה שבטווח קצר מאוד של זמן הרית וילדת פעמיים. השאלה היא האם טיפלת וחיזקת את עצמך לפני ההריונות - במהלכם ואחריהם.
    - כך שאין ספק שחשוב מאוד לחזק אותך.
    טיפול נכון יכלול צמחים- בשלב א:
    מסלקי לחות
    ובשלב ב' צמחים מחזקי טחול.
    אני בד"כ משלבת בטיפולים של דלקות וגינליות חוזרות גם הומוטוקסיקולוגיה (שילוב חומרים הומאופתיים).
    מאוד חשוב גם לקבל הנחיות מדויקות לתזונה - מחזקת טחול ומסלקות לחות.
    כפי שהסברתי באיזור קיימת גם סטגנציה - כך שפעילות גופנית היא מאוד חשובה .

בנוסף רצוי לשלב גם דיקור - להנעת סטגנציה, חיזוק טחול והתמרת לחות.
    כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית שהינו מומחה בגניקולוגיה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר
    מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
    התמחות בגניקולוגיה ופריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני להרזיה
    טרייסי
    17/10/2008

אני מבקשת המלצה על מטפל מוסמך ובעל ניסיון בדיקור סיני להרזיה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני להרזיה

הוספת תגובה

• דיקור סיני + הרזיה

מיכל שלזינגר
    19/10/2008

שלום לך טרייסי
    אני מטפלת גם בנושא של הרזיה.
    דיאטת הרזיה על פי הרפואה הסינית מתבססת על אבחון המטופל בכלים של הרפואה הסינית:
    אבחנת דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול. בעקבות האבחון ניתן יהיה לגלות מהו הסינדרום הסיני שעומד בבסיס הסיבה להשמנה אצלך:
    האם את טיפוס של קור/ או חום, לחות , חולשת טחול או סטגנציה ?
    האבחון המדויק יאפשר לבנות לך תפריט מתאים לצרכייך ולהתאים לך תוספים מתאימים שיסייעו לך בתהליך.

הדיקור והתאמה טובה של תזונה ואם צריך גם צמחים סיניים - יסייעו לך להשיג את מטרתך.
    אבל חשוב לזכור שתמיד בדיאטה חשוב לשלב תזונה מתאימה + פעילות גופנית.
    ללא פעילות גופנית מספקת לא תצליחי להגיע להשגים משביעי רצון.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד
    אחת
    15/10/2008

שלום, הרגליים של חברי כל הזמן רועדות. [ בן 19 וחצי ] שהוא יושב וצופה בטלוויזיה, שהוא אוכל, ובמיוחד שהוא יושן וכשאני מעירה לו להפסיק עם זה הוא אפילו לא מרגיש שהוא מרעיד את רגליו. מה הפתרון לדבר? ומדוע זה קורה לו? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רעד

הוספת תגובה

• רעד קבוע בגפיים

מיכל שלזינגר
    15/10/2008

שלום לך
    יתכן כי הבעיה נובעת מפעילות יתר של מערכת העצבים.
    מבחינה סינית תופעה כמו זו שאת מתארת עשויה להיות קשורה לרוח הכבד או לחוסר איזון של הלב (מבחינה אנרגטית).
    חשוב לזכור כי ההסתכלות על האיברים מבחינה מערבית ומבחינה סינית אינה זהה. לכל איבר מבחינה סינית מיוחסות גם תכונות מיוחדות.

מצטטת לך חלק ממאמר שלי המצוי באתר שלי בחלק של "מאמרים" תחת "מושגי יסוד":
    איברים
    האנטומיה הסינית מבוססת על תאורית היין והיאנג, ומחלקת את איברי הגוף בין שתי קבוצות עיקריות:

1. איברי יין- לב, כבד, ריאות, טחול, כליות ומעטפת הלב. אלו הם איברי ה- zang , או "האיברים המלאים". איברים אלו מלאים בצ'י, דם ונוזלי גוף שונים. הם מכילים את החומרים הטהורים שהתקבלו מאיברי היאנג.

2. איברי היאנג - מעי דק, כיס מרה, מעי גס, קיבה, שלפוחית שתן, שלושת המחממים. אלו הם איברי ה- fu, או "האיברים החלולים". איברים אלו אינם מכילים בתוכם חומרים באופן קבוע אלא מתמלאים ומתרוקנים כל העת. הם אחראיים למעבר מזון ומשקה ולעיכולם. את החומרים הטהורים המופקים בתהליכים השונים הם שולחים לשאר חלקי הגוף.

בשונה מן הרפואה המערבית ההתייחסות אל האיברים ברפואה סינית היא כאל מערכות האחראיות על תחומים ותפקודים רבים בגוף. חלק מן התפקודים מתבצע על ידי האיבר, אך חלק גדול מתבצע גם עלי ידי המרידיאן הנושא את האנרגיה של אותו איבר.

ניקח את הכבד כדוגמא. מבחינה מערבית וסינית יש לו תפקיד דומה בסינון רעלים הנכנסים אל הגוף. אך הרפואה הסינית מייחסת לו תפקידים נוספים. הכבד אחראי על זרימה תקינה של צ'י ודם בגוף. הכבד קשור גם לרגש הכעס והתסכול. כאשר הצ'י זורם בגוף ללא הפרעות, קל יהיה לאדם להחליט החלטות, ונפשו תהיה רגועה, והחלטית. לעומת זאת, מצב נפשי ורגשי קשה ומתמשך ישפיע על הכבד ועל מערכת העיכול. חסימה באנרגיית הכבד מתבטאת בכאב נפשי או פיזי, כאבי בטן וקיבה עצבנית. בנוסף, הכבד מאחסן בלילה את הדם, בזמן הזה הוא מנקה אותו. אנשים הסובלים ממחסור בשעות שינה, או שאינם ישנים היטב בשעות הלילה, הדבר יתבטא באיכות הדם שלהם. הכבד נפתח אל העיניים וכאשר קיימת הפרעה או פגיעה בתפקודו תהיינה הפרעות שונות בעיניים דוגמת יובש, דמעת, צריבה, אדמומיות וכו'. הכבד מתבטא גם בצבע הציפורניים ובצורתן. כאשר הכבד בריא הציפורניים תהינה מבריקות וורודות, חזקות ובריאות. כאשר הכבד אינו מקבל מספיק הזנה של דם הציפורניים תהיינה רכות, שבירות ומחורצות.
    חשוב לזכור כי אבחנה אמיתית וטיפול ניתנים רק לאחר פגישה עם מטפל שמאבחן את מצבו הגופני - נפשי של המטופל שלפניו בכלים של הרפואה הסינית: אבחנת דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול. רק לאחר כל אלו נקבעת אבחנה ומותאם טיפול. סימפטום אחד כמו זה שאת מציגה אינו מספיק לקביעת אבחנה.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמרמורות
    קרן
    10/10/2008

שלום רב, אני בת 25 ולאחרונה החלה אצלי תופעה מוזרה מאוד. במהלך כל היום כל כמה זמן (חצי שעה עד כמה שעות) יש לי צמרמורת ממש חזקה ברגל ימין כלומר בירך. זה כבר קרה לי לפי חודשיים ועבר מעצמו לאחר שבוע. מה זה? תודה וחחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    צמרמורות

הוספת תגובה

• תופעות עצביות ברגל

מיכל שלזינגר
    10/10/2008

שלום קרן

קשה לי על סמך הנתון הזה בלבד לומר לך משהו על התופעה.
    טיפול ברפואה סינית הינו טיפול שורש - מטרתו לטפל בבסיס הבעיה.
    כדי לאבחן את השורש חשוב לערוך אבחנה מלאה: אבחנת דופק סינית, לשון, אבחנת גוף ותשאול.
    אולי זה חסר דם/ חסר צ'י / קשור לסטגנציה כלשהי ? - מבחינה סינית.
    מערבית זה נשמע כמו תופעה עצבית כלשהי. כדאי גם לבדוק B12 .

שבת שלום

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלופציה אראטה
    משה הופניק
    07/10/2008

שלום! אני ילד בן 15 עם מחלת האלופציה אראטה רציתי לדעת עם הרפואה הסינית יכולה לעזור כמו הדיקור וכל הדברים האלה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלופציה אראטה

הוספת תגובה

• אלופסיה אראטה + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    07/10/2008

שלום לך
    מבחינה מערבית אלופסיה אראטה נחשבת למצב אוטואימוני שבו המערכת החיסונית ובמיוחד תאי הדם הלבנים תוקפים את זקיקי השיער ומובילים לאיבוד שיער - שיער הראש או שיער במקומות אחרים בגוף.
    במרבית המקרים השיער נושר ומותיר קרחות קטנות ועגולות בגודל מטבע. בארה"ב כ- 4 מיליון אמריקאים משני המינים ובכל השכבות הגיל נפגעים מתופעה זו. התופעה בעלת השלכות לא נעימות מבחינה חברתית ורגשית, אבל אינה מכאיבה פיזית ואינה מסכנת חיים.

מבחינת הרפואה הסינית:
    לכבד מספר מיוחסים מספר תפקידים חשובים כשהעיקריים שבהם הינם:
    1. אחסון הדם והטבתו – כשהגוף במנוחה זורם הדם אל הכבד וכאשר הגוף פעיל הדם זורם לשרירים. כשתפקוד זה נפגע לא תהיה הזנה תקינה ומספקת של דם . הכבד מאחסן בלילה את הדם, בזמן הזה הוא מנקה אותו. אנשים הסובלים ממחסור בשעות שינה, או שאינם ישנים היטב בשעות הלילה, הדבר יתבטא באיכות הדם שלהם והאדם ירגיש עייפות, הגמישות והיכולת החיסונית יפגעו ומחוללי מחלה חיצוניים עלולים לחדור בקלות. עוד עלולות להופיע בעיות במחזור, בעור ובשרירים.

2. להבטיח תנועה חלקה של צ'י (אנרגיה) בגוף. חסר איזון יכול להיגרם מהסיבות הבאות:
    א. מצב רגשי – מושפע ומשפיע ע"י זרימה חלקה של צ'י הכבד. כאשר הצ'י זורם בגוף ללא הפרעות, קל יהיה לאדם להחליט החלטות, ונפשו תהיה רגועה, והחלטית. במידה ויש קושי יופיעו כעסים ותסכולים שיתבטאו פיזית (היפוכונדריום, לחץ בחזה, תחושת גוש בגרון, נפיחות בבטן ואצל נשים pms - מתח טרום וסתי).

על פי הרפואה הסינית לחוסר איזון באנרגטיקה של איבר הכבד קיימת השפעה רבה במצבי אלופסיה. הכבד נפגע ממצבי מתח נפשי,תסכול ממושך, כעס או פחד ואלו עשויים להוביל למצב בו תנועת הצ'י/אנרגיה לא תזין את הקרקפת מה שיגרום לנשירת שיער פתאומית מאיזורים שונים בקרקפת.
    ברפואה הסינית איכות השיער היא תוצאה של איכות הדם.
    הדם ברפואה סינית הוא בעל איכות כמותית ואיכות תנועתית. כפי שהבנת מסעיף 1- לכבד יש תפקיד חשוב באחסון הדם.

טיפול ברפואה סינית יכול בהחלט לסייע - לאחר אבחנה מדוייקת ואיתור סיבת השורש לתופעה , המטפל יתאים עבורך פורמולת צמחים מתאימה + תכנית דיקור + הנחיות לתזונה ואורח חיים.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

http://www.healthyliving.co.il/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירי
    06/10/2008

שלום רב, האם עליי הארטישוק יכולים להועיל לאדם ששותה הרבה אלכוהול? אבי שותה הרבה ולא מתכוון להפסיק - חשבתי לפחות שישתמש בצמחי מרפא שיפחיתו את הנזק. כמו כן, אפשר לקבל המלצה על צמחי מרפא אחרים לבעיה זו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיטוקס לכבד

מיכל שלזינגר
    06/10/2008

שלום לך
    אכן ארטישוק או בשמו הלועזי cynara
    משמש ברפואה עוד מימי קדם.
    הצמח מוזכר במקורות יווניים ורומיים עתיקים, כצמח מאכל וכצמח לריפוי מחלות כבד. יוחסו לו תכונות של המרצת הפרשת מיצי מרה וכן תכונות משתנות.
    ברפואת הצמחים המודרנית מוגדר הצמח כבעל פעילות מתונה ומתאים לשימוש לפרקי זמן ממושכים. ברפואה זו משתמשים בו בעיקר כמגן על הכבד וכמפחית רמות כולסטרול בדם.
    חלקי הצמח בשימוש רפואי
    עלים.
    פעילות רפואית:
    מוריד רמות סוכר בדם, מוריד רמות שומנים\כולסטרול בדם, ממריץ ייצור מרה והפרשתה, ממריץ מרה, משלשל עדין, משקם\מגן כבד, משתן מטבולי, מתמיר (אלטרטיבי).
    התוויות
    עיקריות: יתר כולסטרול, יתר שומנים בדם, ליקויים בתפקודי הכבד.
    משניות: אבני מרה, אלרגיות, דלקת הכבד (כרוני), דלקת מפרקים ריאומטית (RA), יתר סוכר בדם, כבד שומני, עצירות, פינוי רעלים (דה-טוקסיפיקציה), קשיי עיכול (דיספפסיה), שחמת הכבד, שיגדון (גאוט), שיגרון (ראומטיזם).

רגישות, תופעות לוואי, תגובות ביניים, התוויות נגד ורעילות
    הצמח ממשפחת המורכבים ומכיל ססקוויטרפנים לקטוניים, יש ליהמנע משימוש באנשים בעלי רגישות ידועה.לא ידוע על תופעות לוואי או התוויות נגד; יש לנהוג זהירות רבה בכל מקרה של אבנים בכיס המרה; הצמח אסור לשימוש במצב של חסימות בדרכי המרה או במעיים.

במבט סיני מסורתי
    איכויות
    מריר, מעט מלוח, קריר, יבש.

השפעה רפואית
    מעשיר את יין הכבד, מזין דם.
    - חוסר יין של הכבד: מסייע לכבד בנטרול רעלים, משקם את תאי הכבד, עוזר לכבד לעבד ולאגור רכיבי תזונה.
    צמחים נוספים שנחשבים לצמחי דיטוקס ( מערביים):
    שינן רפואי, גדילן, קלנדולה וכורכום.
    אבל אין שום הגיון בלשתות אלכוהול מצד אחד ולנקות את הכבד מן הצד השני.
    הדבר החשוב ביותר שאביך יכול לעשות למען בריאותו הוא להפסיק לצרוך אלכוהול.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור סיני לכאבי ברכיים
    נינה
    03/10/2008

שלום רב, כבר בערך 5 שנים שיש לי כאבי ברכיים, גם בגלל מבנה של כף הרגל (קשת גבוהה) אבל זה קרה מאז שהתעמלתי בסטודיו סי(כמובן שהפסקתי להתעמל שם) בשנה וחצי האחרונה אני הולכת עם מדרסים ויש פחות כאב, אמנם יש מידי פעם כאב אבל זה לא כאבי תופת, יש תקופות שיש יותר ויש תקופות שכמעט בכלל לא. דווקא בתקופה האחרונה כמעט ואין כאב אך מידי פעם אחרי התעמלות או פעילות כלשהי מופיע קצת כאב בשתי הברכיים אז החלטתי לעשות טיפולי דיקור שאולי יעזרו להעלים את הכאב אחת ולתמיד. לצערי, עשיתי את הדיקור ביום ראשון ומאותו יום בערב עד היום (יום שישי) יש הרבה יותר כאבים. לפני כן אף פעם לא קרה לי שהיו לי כאבים שנמשכו רצוף 6 ימים! בהתחלה חשבתי שזאת ריאקציה לטיפול, שכן זאת היתה פעם ראשונה שעשתיי דיקור ואולי אני לא רגילה והדרך לריפוי היא דרך המכאוב. אבל אני יודעת שריאקציה נמשכת בד"כ יומיים שלושה, אצלי זה כבר 6 ימים! האם שווה לי להמשיך לנסות בדיקור, או שיש אנשים (ואני מהאנשים האלה) שדיקור פשוט לא טוב להם, ועדיף לי להפסיק עם זה ולנסות משהו אחר? ואם כן מה? תודה מראש ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני לכאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים + דיקור

מיכל שלזינגר
    03/10/2008

שלום

בד"כ אין ראקציה כל כך חמורה לדיקור.
    לעיתים רחוקות מופיעה ראקציה ואז דווקא שווה לעשות טיפול קרוב ככל האפשר כדי להרגיע את הראקציה. במקרה זה עושים טיפול עם מעט מחטים - כדי להניע צ'י.

אולי בטיפול היו משולבות מספר שיטות: דיקור+ אלקטרו + חימום ?
    במקרה כזה לעיתים רואים ראקציה חריפה - כי חימום לעיתים מחמיר כאב.

כפי שהמלצתי שווה לעשות טיפול נוסף ופשוט כדי להפטר מן הכאב.

פני למטפל.

אני חייבת לציין גם שברפואה סינית קיימות אסטרטגיות טיפוליות שונות - דיקור יפני, דיקור סיני מסורתי, גזעים וענפים, ובתוך כל אחד מהם פרוטוקולים שונים - מטפל בעל נסיון ידע להתאים לך את הטיפול המתאים ביותר.
    אין סיבה אחרי טיפול אחד לוותר על הכלי - מנסיוני ובכלל ממחקרים רבים שהתפרסמו, הדיקור הוא כלי מצוין לכאבים אורתופדיים בכלל ולכאבי ברכיים בפרט.

אני נוהגת לשלב גם הומוטוקסיקולוגיה ותוספי תזונה במצבי כאב ומנסיוני הדבר משפר את התוצאות הקליניות.

שנה טובה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל מה זה הומוטיקסיקולוגיה

נינה
    03/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומוטוקסיקולוגיה + טיפול בכאב

מיכל שלזינגר
    04/10/2008

שלום לך

להלן הסבר על מהותה של ההומוטוקסיקולוגיה ואופן שילובה בטיפולים :
    המונח הומוטוקסיקולוגיה מורכב מצירוף המילים אומו (=אדם) וטוקסיקולוגיה (=רעילות). זוהי שיטת טיפול העוסקת בקשר שבין האדם ורעלנים שונים הפוגעים בבריאותו.

השיטה פותחה לפני כ- 70 שנה בגרמניה על ידי ד"ר רקווג . רקווג ניסה לבצע סינתיזה בין הרפואה המערבית לבין הרפואה ההומאופתית. לשיטה החדשה שהוא פיתח הוא קרא בשם: "הומוטוקסיקולוגיה".

בבסיס השיטה הזו עומדת ההנחה כי האורגניזם האנושי חשוף במשך כל שנות קיומו למגוון רחב של רעלנים (טוקסינים) עימם הוא נאלץ להתמודד. בדרך כלל ההתמודדות נוחלת הצלחה והגוף מנטרל ומפריש אותם. טוקסינים יכולים להיות ממקור פנימי, או חיצוני. הפנימיים נוצרים כתוצאה ממטבוליזם לא תקין. החיצוניים מקורם בחיידקים, וירוסים, פרזיטים, חומרים כימיים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, דשנים כימיים , תרופות , טראומות מסוגים שונים ועוד. . נטרול הרעלים והפרשתם מתבצע בעזרת מנגנונים שונים בגוף ונעשה בעיקר ברמת איברי ההפרשה: כבד, כליות, עור, מערכת הנשימה וכו'.

במצבים קיצוניים כמות הרעלנים גדולה מדי ויכולתו של הגוף להתמודד איתם נפגעת. כאשר מופיעה הצטברות גדולה של רעלים הגוף אינו מצליח לפנותם – זהו מצב של חולי. אז, האורגניזם כולו עסוק בתהליך הנטרול ודורש מאיתנו לא להפריע לו לבצע את תקפידו. מכאן ניתן להבין כי ההומוטוקסיקולוגיה רואה במחלה תהליך חיובי . אם נדכא את תהליך המחלה ולא נטפל בה כיאות, אנו עלולים להפוך מחלה אקוטית לתהליך כרוני ומתמשך. ההומוטוקסיקולוגיה כגישה טיפולית תבצע שני דברים במקביל:

א. הפסקת החשיפה וההכנסה של אותם טוקסינים לגוף על ידי שינוי בהרגלי החיים כמו שינוי בתזונה, פעילות גופנית, המנעות מחשיפה למצבים קיצוניים ועוד.

ב. עזרה לאורגניזם בסילוק הטוקסינים הקיימים על ידי עידוד הפעולה של מערכות ההפרשה בגוף בעזרת תרופות הומאופתיות שונות, המכונות תרופות מנקזות ("נקזים").

ההומוטוקסיקולוגיה עושה שימוש בעיקרון הניקוז. הפעולה מתבססת על העיקרון שאיברים שונים משמשים כמטהרי דם מרעלים שונים הנספגים מן החוץ,או מיוצרים על ידי הגוף. בדרך כלל במצבי מחלה שונים (בעיקר מצבים כרוניים) יש צורך לעודד ולשפר את פעילותם של איברים אלה. שיפור הפעולה מאפשר לגוף להפטר מהר יותר מפסולת שהצטברה בו וכך בעצם לקצר את משך ההחלמה.

במקביל לנקזים, התרופות ההומוטוקסיקולוגיות משלבות גם צמחי מרפא בהכנה הומאופתית, יחד עם אנזימים שמתאימים לאיברים השונים.

אני כמטפלת משלבת את הטיפולים ההומוטוקסיקולוגיים עם יתר אמצעי הטיפול העומדים לרשותי: הדיקור, הצמחים הסיניים, טיפולי המגע והתזונה. מטרתי היא להקל על המטופל ולקצר את משך סבלו ולהביאו למצב של איכות חיים משופרת.

שנה טובה ובריאה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במגנטים להקלה על כאב
    יעל צדוק
    27/09/2008

מה אתם יודעים על טיפול במגנטים להקלה על כאב? אבי בן ה-93, בריא ונחמד, אבל סובל כבר כמה שנים מכאבים בגב התחתון וברגליים. זה מאד מעיק עליו. טיפולים בדיקור הקלו זמנית וכבר אינם מקלים. כך גם זריקות לגב התחתון במרפאת-הכאב של קופת חולים. לגבי המגנטים: יש האומרים שאלה שטויות, ויש האומרים שזה מועיל לעיתים. אשמח לשמוע את דעתכם. יעל

הוספת תגובה

• מגנטים

מיכל שלזינגר
    27/09/2008

שלום לך יעל

טיפול במגנטים יכול להיות מאוד יעיל וזאת בתנאי שהולכים למטפל טוב.
    כשאני מתכוונת למטגנטים , אני לא מתכוונת למוצרים שמצמידים לגוף- כמו צמידים, מזרונים, רפידות לנעליים וכו'. אלא טיפול אצל מטפל שעושה שימוש במגנטים ומשאיר מגנטים - אם יש צורך במקומות אסטרטגיים בגוף.

אביך בהחלט יכול לנסות טיפול במגנטים, אבל לא בטוח שהתוצאה שתתקבל תהיה טובה יותר מזו שניתן לקבל בטיפולי דיקור.

חשוב לזכור שאביך כבר בן 93. כאבי גב ברפואה סינית מיוחסים לכליות. האנרגיה של הכליות לאורך החיים הולכת ונחלשת. החלשות האנרגיה וקצב ההחלשות קשורים בגורמים כתזונה, אורח חיים וכו'.

אני אישית רואה הקלה בכאבים אצל אנשים בגיל הזה בשילוב של מגע ודיקור. ברור שככל שאדם מבוגר יותר כך הבעיה כבר יותר כרונית וכפי שברפואה מערבית אנשים נאצלים לקבל טיפולים כרוניים - למשל תרופות ללח"ד, סכרת וכו'. כך גם ברפואה סינית יש אנשים שסובלים מבעיות שונות , לאו דווקא אורתופדיות שמגיעים למרפאה על בסיס קבוע - לעיתים אחת לשבוע- שבועיים לטיפולי תחזוקה וכך שומרים על בריאותם ואיכות חייהם.
    הטיפול ברפואה סינית אינו מיועד לשמור רק על איבר ספציפי, במקרה של אביך- גבו. אלא, נועד להשפיע על מצב בריאותו הכללי.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשב שעורה
    אירין
    26/09/2008

קניתי את אבקת הגרין מגמה -אבקת שתייה מיצוי שעורה בטעם פירות יער השאלה שלי היא שלי מה שהסבירו לי זה ממש עשב השעורה ולא פחממה שעורה עצמה זה כמו שאני אוכלת חסה אז אותו דבר זה עשב השעורה האם זה משפר את העור ? האם יכול לגרום להחרפה באקנה בפנים? מה זה בעצם עושה מה התועלות בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    עשב שעורה

הוספת תגובה

• עשב שעורה

מיכל שלזינגר
    26/09/2008

שלום לך אירין

הכנסי לאתר של זן צמחים - היבואנים וחפשי את המידע ב"מוצרים מן הטבע".
    אם את רוצה מידע יותר מפורט הכנסי לאתר של החברה green foods.
    יתרונותיו של המוצר - דיטוקס עדין לכבד , והזנת דם. מכיל אנטיאוקסידנטים, כלורופיל, אנזימים וחומצות אמינו.
    המוצר אינו מחריף אקנה , אבל מאידך גם אינו מהווה מענה מספק לאקנה.
    טיפול באקנה דורש שינוי תזונה+ תוספים חזקים שעושים דיטוקס לכבד (גרין מגמה אינו מספק),
    ואני רואה הצלחות מצויינות בקליניקה משילוב של הומוטוקסיקולוגיה.

כפי שאת מבינה זהו פורום מקצועי, ולא פורום פרסומי , כך שלא ארחיב על המוצר, חפשי את המידע באתרים שהמלצתי.
    אבל לשאלתך - האם זה כמו לאכול חסה ?
    לא.!
    אבל - זה גם לא תחליף לחסה. בריאות מתחילה בתזונה נכונה ומאוזנת.

בפעם הבאה שאת רוכשת גרין מגמה עדיף לקנות את הגרין מגמה המקורית- ללא טעם פירות, במוצר זה יש אחוז גבוה יותר של עשב שעורה.

בריאות שלמה
    שנה נפלאה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשב שעורה

יעל
    07/11/2008

האם התוסף מותר לחולים במחלות אוטואימוניות כגון לופוס טרשת. לי יש גם מיאסטניה גראביס והומלץ לי להשתמש בעשב חיטה קומפלקס B וחיידקים פרוביוטיים אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשב שעורה + מחלות אוטואימוניות

מיכל שלזינגר
    08/11/2008

שלום לך יעל

עשב שערוה + קומפלקס B : בדקתי ולא מצאתי שיש התויות נגד.

התויות הנגד הידועות לגבי פרוביוטיקה הינן כדלקמן:

באופן כללי השימוש בפרוביוטיקה הינו בחיידקים חיים אך מקרי זיהום הינם נדירים ומתרחשים בעיקר אצל אנשים בעלי מחלות רקע קשות בהן קיים דיכוי חיסוני קשה.
    כמו כן מומלץ לא להשתמש בפרוביוטיקה בסמיכות לטיפול שיניים במיוחד בחולה עם סיכון יתר לפתח אנדוקרדיטיס.

כדי להיות בטוחה באופן מוחלט את יכולה להתקשר ליחידה לפרמקולוגיה קלינית, מרכז ייעוץ תרופתי, בית החולים אסף הרופא, בימים א- ה בין השעות 8 - 14
    08- 9779309

בריאות שלמה
    לך ולאביך

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות אוטואימוניות

יעל
    08/11/2008

תודה לך על התשובה האם ישנה אפשרות בכלל לרפא מחלות אוטואימוניות?? קראתי כתבה על אדם שריפא עצמו ממיאסטניה גראביס בעזרת דיאטה הומופטית וויטמינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפוי מחלות אוטואימוניות

מיכל שלזינגר
    08/11/2008

שלום לך יעל

מחלת חיסון עצמי (בלועזית: מחלה אוטואימונית, auto=עצמי, immune=חיסון) מתאפיינת בכך שתאי מערכת החיסון מאבדים את הסבילות החיסונית ותוקפים תאים ורקמות של הגוף עצמו.

ביטוי אופייני למחלות אלה הוא מוות של תאים והרס של רקמות בגוף המתרחשים באזור כלשהו בגוף ללא סיבה ברורה. בדיקה מעמיקה יותר תגלה ברקמה הפגועה חדירה של לימפוציטים מסוג T ההורגים תאים וגורמים לנזקים שונים כגון הצטברות חומרים מזיקים המובלים לכיוון הרקמה למטרת הרס ופגיעה בתפקודה התקין. ברוב המקרים עדין לא ידועה הסיבה להתנהגות זו של מערכת החיסון.

מחלות חיסון עצמי הינן לרוב חשוכות מרפא, וגם הגורמים להן ברובם אינם ידועים.

קיימים מצבים ברפואה משלימה שבהם בהחלט ניתן לעצור התקדמות של מחלה ,למשל במקרה של היפותירואידיזם ,
    -
    רפואה סינית, הומוטוקסיקולוגיה , הומיאופתיה קלאסית ועוד.

קיימות גם מחלות נוספת שניתן בהחלט לעצור התקדמות...

לעומת זאת במחלות אחרות ניתן רק לתמוך בחולה, להקל על מכאוביו ולשפר את איכות חייו, אבל לא ממש לרפא את המחלה.

כל מקרה לגופו.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון
    תה תה
    22/09/2008

נתבקשתי לברר האם דיקור סיני עוזר במקרה של בעית טינטון.

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון

הוספת תגובה

• טיניטוס + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    23/09/2008

שלום לך

טיניטוס/ טינטון היא תופעה של שמיעת זמזום או צלצול באוזן אחת או שתיהן. התופעה שכיחה למדי.

אובדן שמיעה גם עשוי להיות קשור לתופעה.

מבחינה סינית הכליות הן האיבר המשפיע על האוזניים. אבל טינטיטוס /איבוד שמיעה יכול להתרחש גם בעקבות חוסר איזון של הכבד/ כיס המרה /או הטחול... וכמובן גם כתוצאה מטראומה, פציעה של איזור הראש והאוזניים- מוגדר כסטזיס דם, על פי הרפואה הסינית.

כאשר התופעה מחמירה בזמן מצבי מתח ומוטבת בזמן רגיעה - הדבר מצביע על קשר לסטגנציה של הכבד- מצב של עודף.

כאשר מצבי חולשה מחמירים את התופעה, או כאשר התופעה מתגברת לאחר התרוממות ממקום נמוך לגבוה, או שינוי תנוחה , אדם שנטל הרבה אנטיביוטיקה לאורך השנים - קשור לחולשה של הטחול.

ככל שהמצב כרוני יותר , הוא נוטה להגיב פחות טוב לטיפול. גם במקרים שהטיניטוס נגרם כתוצאה מחשיפה ממושכת לרעש - קשה לסייע.

יותר קל ויעיל לטפל כאשר התופעה חדשה יחסית וכאשר היא קשורה יותר לחוסר איזון של הכבד/ כיס מרה.

אם הבעיה נובעת יותר מחולשת כליות, גיל, חשיפה לרעש - נוטה להגיב פחות טוב לטיפול

בריאות שלמה
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיניטוס + הומוטוקסיקולוגיה

מיכל שלזינגר
    23/09/2008

דווקא בהומוטוקסיקולוגיה ניתן לסייע בצורה מאוד טובה לבעית טיניטוס.
    ניתן לקרוא מהי הומוטוקסיקולוגיה באתר הבית שלי - בחלק של המאמרים - מושגי יסוד.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FMF

זהבה
    11/06/2009

בתי בת 22 חולה FMF מגיל 4 עם התקפים תכופים של חום גבוה הקאות וכאבי בטן אחת ל-6-8 שבועות הגענו לרפואה משלימה להומופאתיה וקבעו לנו תור להומוטקסיקולוגיה, האם ניתן לשפר את איכות החיים ותדירות ההתקפים על ידי טיפול הומופאטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FMF + הומוטוקסיקולוגיה

מיכל שלזינגר
    11/06/2009

שלום לך זהבה

בטיפול הומוטוקסיקולוגי טוב אפשר להגיע לתוצאות מצוינות גם במחלות כמו FMF ובהחלט לשפר את בריאותה ואיכות החיים של בתך.

בריאות שלמה לכולכם

מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושנה טובה

תה תה
    26/09/2008

תודה רבה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EFT
    טליה
    19/09/2008

יצא לי להכיר את השיטה של הטפיחות על הנקודות אבל איך אני יודעת שמחסום רגשי השתחרר? ואיך אני יודעת מה האמונות המגבילות שלי ???

לקביעת תור
    סגירה
    EFT

הוספת תגובה

• EFT

מיכל שלזינגר
    19/09/2008

שלום ליאת

אני יודעת ש משווקי השיטה קושרים אותה לרפואה הסינית בגלל השימוש בהקשה על נקודות דיקור.
    אבל עם כל הכבוד, זה לא הופך אותה לרפואה סינית. כך שאני לא יכולה לענות לך.
    נסי לפנות לפורום נטורופתיה. או לפורום שעוסק בשיטה.

בברכה

מיכל שלזינגר
    מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה