פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מאיה
    07/01/2009

שלום רב, היי אני בחורה בת 21 בשבוע האחרון סובלת מכאבי ראש ,סחרחורות ומנידודי שינה. יש לי תור לנורולוג רק בשבוע הבא בצעתי כמה בדיקות נאמר לי שבלוטת התריס והסוכר תקינים,ושרק המוגלובין טיפה גבוה מה זה אומר?ממה זה נובע? האם יש לכם טיפול להציע לי מהרפואה הסינית? תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• למאיה

עדי מנחמי
    07/01/2009

טוב שאת עושה את כל הבדיקות ונבדקת אצל נוירולוג ,אולם לא נראה לי שהתופעות שתארת קשורות לרמות גבוהות של המוגלובין.
    כידוע,ברפואה הסינית אנו מחפשים את שורש הבעיה ויכולות להיות כמה וכמה סיבות לתופעות אילו.למשל ירידה בזרימת הדם לראש (רצ"ב לינק של ראיון עימי בנושא זה בערוץ 10).
    בבדיקה יסודית של איזורי רפלקס בגופך סביר כי אוכל לדעת מה הבעיה.הפתרון לעיתים הינו לקיחה של תמצית צמחים שעשויה לפתור את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליהי
    04/01/2009

שלום רב, אולי אתם יודעים על שניים שלושה המאכלים/צמכי מרפא שמכילים הכי הרבה ויטמין D שידוע כמונע אוסטיאופורוזיס? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ויטמין D + תזונה + אוסטיאופרוזיס.

מיכל שלזינגר
    04/01/2009

ויטמין D לבדו אינו מונע אוסטיאופרוזיס.
    ויטמין D בכמות גדולה יחסית מצוי בחמאה, שמנת, כבד, שמן דגים, חלמון ביצה, כמו כן מיוצר על ידי חשיפת הגוף לשמש.
    חשוב לדעת כי ויטמין D נספג בשומן, לכן רצוי לשלבו בתזונה שומנית - כפי שאת שמה לב מן הרשימה שצרפתי , כולם מזונות שומניים.
    למניעת אוסטיאופרוזיס - חשובה תזונה עשירה בסידן - לאו דוקא חלב מן החי( שנוכחות הזרחן בו פוגעתבספיגת הסידן - מומלץ לקרוא את ספרו של ד"ר אבני "שוטי החלב"), חשובה פעילות גופנית (קיימים אף תרגילים מיוחדים לבניית עצם), כמובן נוכחות של ויטמין D.

במקרים רבים ובגילאים מסוימים אין מנוס מצריכת סידן + ויטמין D כתוסף תזונה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    29/12/2008

צומחת לי שן בינה, מה שגרם להתנפחות האזור ולריח רע היוצא מהחניכיים באזור, האם זה נורמלי? מה אפשר לעשות על מנת לנטרל זאת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שן בינה

עדי מנחמי
    29/12/2008

עדיף לפנות לרופא שיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע של כפות הרגליים
    דפנה
    23/12/2008

שלום, לביתי בת ה-11 יש ריח רע ( מאוד חריף וחזק ) מכפות הרגליים. האם לרפואה הסינית יש פתרון ? אשמח לעזרה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע של כפות הרגליים

הוספת תגובה

• ריח רע + כפות רגליים

מיכל שלזינגר
    23/12/2008

שלום לך דפנה

טיפול ברפואה סינית מתבסס על אבחון מדויק של מצבו של המטופל. אם תפני למטפל ברפואה סינית הוא יערוך אבחון מלא למצבה של בתך והוא יוכל לקבוע מהי הסיבה לריח הרע מרגליה - לחות/ חום וכו'.

על פי האבחון יותאם לבתך טיפול מתאים. במקרים רבים בהחלט ניתן לסייע.
    קחי בחשבון שבמקרה כמו זה שתארת קרוב לודאי שיהיה עליה לבצע שינויים תזונתיים + ליטול צמחים סיניים.

בריאות שלמה
    חג אורים שמח

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם דרוש להצלחת הטיפול שינוי תזונתי
    מיקה
    23/12/2008

מיכל שלום, הבעיה כאבי עיינים קשים הייתי אצל מטפלת (מרפאת סינית) שדרשה ממני לא לשתות קפה בכלל לא לאכול סוכר ולחלב פרה בכלל ושינו תזונתי כללי ולשתות כל מיני פורמולות האם רק כך הטיפול באמת יצליח? זה ממש שינוי מטורף - האם גם את דורשת ממטופליך לשנות את עצמם עד כדי כך? אני מודה כי הסבל היומימי שלי הוא בלתי נסבל... אבל האם לא ניתן לשפר זאת עם קפה אחד ביום עם סוכר וחלב?

הוספת תגובה

• תזונה בטיפול

מיכל שלזינגר
    23/12/2008

שלום לך מיקה

אני בטוחה שהמטפלת לקחה בחשבון את מצבך ומתבססת על ניתוח האבחנה הסינית שלה בטיפול.
    פעמים רבות ניתן להקל מעט.
    ואז ניתן לשתות כוס קפה אחת ביום.
    לגבי מוצרי חלב, שוב תלוי באבחנה - שם לעיתים יש צורך מאוד להחמיר.

שתפי את המטפלת בקשייך והתלבטויותייך ושאלי אותה האם במקרה שלך יש מקום ל"הקלות", הרי היא זו שמכירה את המקרה שלך ויודעת מהי האבחנה הסינית ומהם השיקולים השונים לבחירת התפריט.
    מאחלת לך בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טיפול בצמחים ע"י מרפא סיני
    אפרת
    20/12/2008

יכולים לגרום להפסקת מחזור, מכל סיבה שהיא? תודה

הוספת תגובה

• טיפול בצמחים

מיכל שלזינגר
    20/12/2008

שלום לך אפרת
    שימוש נכון בצמחים על ידי מטפל מוסמך עשוי אך ורק לשפר את מצב בריאותו של המטופל/ת.
    שימוש לא נכון בצמחים עלול כמובן להוביל את המטופל לחוסר איזון - זהו טיפול יאטרוגני (גורם נזק).
    השאלה היא מהו מצבה הבסיסי של המטופלת, מהי בעיית השורש שלה ואילו צמחים ניתנו לה. מהו הרכב הפורמולה.
    יתכן כי המחזור פסק מסיבות אחרות - בעייה הורמונאלית וכו'.

כפי שציינתי יש כאן פרמטרים רבים ואין לי פרטים לגביהם:
    מצב המטופלת וסוג הטיפול.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הפרטים, אני אישה בת 50

אפרת
    21/12/2008

עם מחזור סדיר פחות או יותר. פניתי למרפא סיני עקב מיומה ,דימום מוגבר במחזור ודיכאון שאני סובלת ממנו ומטופלת בציפרלקס שגרם לי להרדמות ולחוסר מוטיבציה. הוא טיפל בי בדיקור וצמחים. הפסקתי את הדיקור והמשכתי לקחת את הצמחים שאכן, עוזרים לי לאנרגיות ולחיוניות ולמצב הרוח, עם הציפרלקס. אולם מרגע שהתחלתי בטיפול פסק המחזור והתחילו גלי חום, כאבי ראש, הרגליים בוערות מחום וגם זה בגלים כמו גלי החום, יקיצות באמצע הלילה. בקיצור חגיגה ובלבלת בגוף. מצד אחד זה עוזר למצבי הרוח ומונע דימומים קשים שגרמו לאנמיה ומצד שני הגיעו התופעות הללו. לשאלתי אותו אם הטיפול עשה זאת הוא השיב בשלילה. אודה לך מאוד אם תוכלי להסביר לי מה יכול להיות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום + הפסקת מחזור

מיכל שלזינגר
    21/12/2008

שלום לך אפרת
    את בת 50 - גיל המעבר אצל נשים רבות.
    גיל המעבר הינו גיל שאצל רוב הנשים הדימום הוסתי נפסק ורבות חוות תופעות של גלי חום, אינסמוניה (נדודי שינה ) וכו'.

גיל המעבר, או מנופאוזה אינו אירוע קצר וחד פעמי אלא תהליך פיזיולוגי מתמשך שאורך בין שנתיים לעשר שנים. במהלך תקופה זו נפסק המחזור החודשי של האישה ופוריותה יורדת. טווח הגילאים הממוצע שבו חווה האישה את תופעות גיל המעבר הינו בין 45- 52.

התקופה הקודמת למנופאוזה נקראת בשם "פרימנופאוזה". תקופה זו מאופיינת בכך שמספר הביציות של האישה פוחת ורגישות השחלות שלה ל- FSH יורדת. קיימת הפרשה בלתי מספקת של אסטרוגן ופרוגסטרון וחוסר תגובה של הזקיקים הנותרים. כתוצאה מכך, נשים רבות מבייצות באופן בלתי רגיל .

סימפטומים אופייניים לגיל המעבר:
    גלי חום, הזעות לילה ספונטניות, אינסומניה (הפרעות שינה), פלפיטציות (דפיקות לב), עייפות מוגברת, ירידה בזיכרון, יובש בנרתיק, אטרופיה ואגינלית, כאבי ראש ומפרקים, עליה במשקל, ירידה במסת העצם, עליה בשכיחות מחלות לב, יובש כללי בגוף, חוסר שיווי משקל, דלקות חוזרות בשלפוחית השתן, עצבנות ודיכאון.

חשוב לזכור כי גיל המעבר אינו נחשב למחלה, אלא תהליך טבעי בחייה של כל אישה. נשים מסויימות לא יחוו כלל תופעות לוואי ואילו אחרות תסבולנה בתקופה זו מתופעות שונות בדרגות חומרה משתנות.

התייחסותה של הרפואה הסינית למנופאוזה – גיל המעבר:
    לרפואה המשלימה בכלל ולרפואה הסינית בפרט יש פתרונות בטוחים שיכולים להקל באופן משמעותי על נשים שחוות את הסימפטומים של גיל המעבר. הטיפול האופטימלי באשה יתבסס על תזונה נכונה ובתמיכה והזנה של הכליות לאורך כל מעגל החיים. טיפול מניעתי הינו מאוד נדיר ולכן בד"כ הטיפול מתחיל עם החמרת הסימפטומים, ישנן פורמולות צמחים אשר מזינות את הכליות ותומכות באשה בתקופה זו. על פי הרפואה הסינית הכליות בין שאר תפקידיהן קשורות לשינויים שאנו עוברים עם הגיל. החלשות האנרגיה היינית והיאנגית של הכליות והתמעטות הג'ינג (תמצית הכליות) הן המשפיעות העיקריות והגורמות העיקריות לתופעות המרכזיות אשר נשים חוות בגיל המעבר. לכך נוספים גם סינדרומים כגון חום, לחות סטגנציה ועוד.

בקשי מן המטפל שיתיחס לתופעות החום ונדודי השינה בפורמולת הצמחים שהוא מרכיב לך.
    אני בטוחה שתחושי הקלה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון וסוכר בדם
    דנה
    16/12/2008

שלום רב, אני בשבוע 7 ורמת הסוכר שלי בדם הייתה טיפה גבוהה. הרופא לא התרגש מזה- אבל אני מאוד!!! אני מתעמלת 3 פעמים בשבוע, ואוכלת נכון- ואני ממש בלחץ- לא רוצה להסתבך עם סכרת. קראתי שיש כל מיני צמחים שניתן לאכול או לשתות והם מאזנים את רמות הסוכר בדם. אני לא רוצה להתחיל לקחת כדורים אלא להתחיל במשהו יותר מתון. שמעתי שחליטות מכורכום, חילבה ועוד צמח שנקרא שיבא יכולות לעזור. האם זה בטוח בהיריון? ואיפה אני קונה חליטות כאלה- בבית טבע? לתשובתך אודה, דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    היריון וסוכר בדם

הוספת תגובה

• הריון + סוכר בדם

מיכל שלזינגר
    16/12/2008

שלום לך דנה
    הצמחים הללו הם מן המטריה מדיקה הנטורופתית.אני מטפלת ברפואה סינית.
    בכל מקרה את צריכה לפנות ליעוץ אצל מטפל -כדי שיערוך לך אבחנה מדויקת.
    פני לנטורופת / או מטפל ברפואה סינית שהתמחו בתחום הגניקולוגיה ומטפלים בנשים הרות.

בריאות שלמה
    המשך הריון בריא וקל

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר

דנה
    17/12/2008

תודה על התשובה. ומבחינת רפואה סינית יש משהו שניתן לעשות לפני שפונים למטפל? לאכול משהו מסויים שהוכח שהוא עוזר? תודה בכל אופן, לילה טוב, דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל שלזינגר
    17/12/2008

שלום דנה

לפי דברייך את חיה אורח חיים בריא ומאוזן - אוכלת נכון ומתעמלת.
    למרות כל זאת משהו בגופך לא מאוזן., לכן רמות הסוכר עלו.
    כך שצריך ממש לבדוק את המקור לחוסר האיזון וזאת ניתן לבצע רק בפגישה פנים אל פנים אצל מטפל שישתמש בכל כלי האבחון שלו ויתאים לך צמחים שמותאמים לך באופן אישי.
    כל צמח שיש לו פעילות טיפולית זא"מ מיטיב יכול גם להזיק, לכן אני לא רוצה להמליץ על מוצר זה או אחר - במיוחד לאור העובדה שאת בהריון וצריך לנקוט משנה זהירות.
    בכל מקרה ברפואה הסינית בד"כ נותנים תערובת של צמחים - כי יש לצמחים בפורמולה יכולת עבודה סינרגיסטית. אבל הדגש הוא על התאמה מדויקת לכל מטופל.

אני גם מבינה שרמות הסוכר שלך לא ממש גבוהות, אם הן בנורמה אז לא בטוח שיש סיבה לטפל. בסך הכל אני מבינה שאת בעלת מודעות בריאותית ודואגת לתזונה נכונה ולספורט.
    המשיכי לעקוב אחר רמות הסוכר.

המשך הריון בריא וקל

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

דנה
    17/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקויות חוזרות ברחם
    איילא
    16/12/2008

שלום רב 1)האם יש לרפואה הסינית אפשרות להתמודד עם הדבקויות חוזרות כתוצאה מגרידה על מנת להרות. 2)נניח שאבצע פעילות חירוגית שוב(היסטרוסקופיה ניתוחית)האם ניתן יהיה לטשטש את הצלקות באמצעות הרפואה הסינית.(השאלה נשאלת מכיוון שכנראה ההריונות לא החזיקו מעמד בגלל מיקום ההשרשה על גבי צלקת) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקויות חוזרות ברחם

הוספת תגובה

• הדבקויות ברחם

מיכל שלזינגר
    16/12/2008

שלום לך
    ממצאים שונים בחלל הרחם , דוגמת הדבקויות עלולים להפריע להשרשה ולפגוע בהתפתחות תקינה של הריון.
    הדבקויות תוך רחמיות מהוות רקמה דלקתית המחברת את דפנות חלל הרחם. המצאות הרקמה מקטינה את השטח הפעיל של חלל הרחם וכן מונעת התרחבות וגדילה מתאימות בזמן הריון.
    הטיפול המקובל כפי שציינת הינו טיפול כירורגי - באמצעות היסטרסקופיה ניתוחית.
    בשיטות של רפואה סינית אפשר באמצעות צמחים - אבל זהו תהליך ממושך מאוד.
    המומלץ ביותר הינו לערוך את ההיסטרסקופיה הניתוחית ובמקביל לטפל ברפואה סינית אצל מטפל שהתמחה בתחום הגניקולוגיה, כדי להמנע ממצב של הגעה חוזרת למצב זה שמעיד על סטגנציה של דם ו/ או לחות בהסתכלות סינית.
    כדאי מאוד לשלב בין הטיפולים כדי להגיע לתוצאות טובות יותר ולהגביר את סיכויי הכניסה להריון והמשך הריון תקין לאחר ההתערבות הכירורגית.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

איילא
    16/12/2008

ראשית תודה רבה. שנית האם יש מטפל שאת יכולה להפנות אותי אליו? שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפל מומחה בגניקולוגיה סינית

מיכל שלזינגר
    16/12/2008

שלחי אלי הודעה במייל הפרטי בציון איזור מגורייך

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היריון
    דנה
    09/12/2008

צהריים טובים! אני בתחילת שבוע 6 וצורכת על בסיס יומיומי מזה שנים פרוביוטיק של חברת "אלטמן" האם אני יכולה להמשיך לקחת את המוצר? כמו כן בגלל כאב גרון אני לוקחת כדורי מציצה של אכיניציאה ואבץ שנקראים" פרופלנטוס פלוס" של אותה חברה- האם גם אותם יניתן להמשיך לקחת במקרה הצורך? ושאלה אחרונה כשיש לי מידי פעם בחילות הדבר היחידי שעוזר לי זה לשתות דיאט קולה ולקחת סוכריית לימון עם סוכר. ג'נג'ר עושה לי בחילה באופן טבעי ואני לא אוהבת את הטעם שלו. זה "נורא" לקחת פעמיים ביום סוכרייה עם סוכר? תודה רבה, אורנית.

לקביעת תור
    סגירה
    היריון

הוספת תגובה

• לחץ!!!

דנה
    09/12/2008

מכיוון שעדיין לא ענו לשאלתי אז אני מוסיפה כי אני בלחץ כי פתאום ראיתי שהכדורים של "פרופלנטוס פלוס" מכילים מנטול וסודיום סכרין??? אסור לקחת בהיריון, נכון? אם אסור לקחת את הכדור הזה- איזה כדורים לגרון אחרים ניתן לקנות על מנת להקל על שיעול וכאב גרון? תודה, אורנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופלנטום בהריון

מיכל שלזינגר
    09/12/2008

שלום לך אורנית
    לגבי פרופלנטום - אמנם כתוב על האריזה שיש לקבל אישור רפואי לנטילת התוסף בזמן הריון.
    הפרופלנטום פלוס , מכיל ממתיקים מלאכותיים, פרופוליס , אכינציאה ואבץ.

כמות האבץ במוצר היא כמעט אפסית- 1 מ"ג + 30 מ"ג פרופוליס.

לא ידוע לי על מניעה או נזק מכמויות כאלו - אם את רוצה להיות בטוחה את יכולה ליצור קשר עם המרכז ליעוץ טרטולוגי בבית החולים אסף הרופא.

אני נוהגת להמליץ גם בזמן הריון על תכשירים הומוטוקסיקולוגיים לדלקות וכאבים שונים - כמובן על פי הצורך. דיקור גם עובד מצוין על דלקות + כאבים שונים.

לגבי דיאט קולה - אם את חוששת לקחת מוצר כמו פרופלנטום פלוס - נסי לקרוא את שמות הרכיבים שיש בדיאט קולה. את מרבית הרכיבים לא תצליחי אפילו לבטא.- מוצרי דיאט נחשבים לבעייתים וקולה בכלל לא מומלצת לאף אחד בשום גיל ובשום מצב.

לגבי פרוביוטיקה אין מניעה בהריון. נהפוך הוא במקרה שהאם או האב אלרגים -
    רצוי שהאמא תיקח בחודש האחרון של ההריון ובחצי שנה ראשונה של ההנקה פרוביוטיקה. ואם היא לא מניקה אז שהילד יקבל, כי מערכת החיסון בחצי השנה הראשונה עושה תהליך של מודולציה שמשתתפים בו חיידקי המעיים.

מקוה שעניתי לכל שאלותייך

המשך הריון קל + לידה קלה

מיכל שלזינגר

מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
    התמחות בגניקולוגיה ופריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופלנטוס

דנה
    10/12/2008

תודה רבה על העזרה! לצערי אני גם מודעת לבעיות של דיאט קולה ומשתדלת לשתות כמה שפחות (ולשתות כמה שיותר מים) וזה די קשה לי :-(. פשוט נלחצתי שראיתי שהמוצר מכיל סודיום סכרין, זה הרי אסור לשימוש, לא? האם את יכולה לתת לי דוגמא לכדורים לגרון שאוכל לקנות כבר מחר שלא מכילים ממתיקים מלאכותיים??? תודה רבה, לילה טוב, אורנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גרון + הריון

מיכל שלזינגר
    10/12/2008

שלום לך אורנית
    לגבי הדיאט קולה את צריכה לחשוש הרבה יותר וממנו להמנע לגמרי בגלל האספרטיים ושאר המזיקים.
    לגבי תכשיר אחר לגרון שאת יכולה ליטול בזמן הריון - את יכולה לבקש מן הרוקח בבית מרקחת הומיאופתי /או בית מרקחת שמחזיק מוצרים הומוטוקסיקולוגים , שימליץ לך על תכשיר מתאים.

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה בהיריון
    דנה מ.
    08/12/2008

שלום רב, הבנתי שיש בעיה בשתיית תה בהיריון. אני בתחילת היריון ונוהגת לשתות כל יום תה קמומיל של ויסוצקי- הוא מרגיע אותי ואני רגילה לשתות אותו כבר שנים, האם אפשר להמשיך לשתות אותו? תודה, דנה מ.

לקביעת תור
    סגירה
    תה בהיריון

הוספת תגובה

• תה + הריון

מיכל שלזינגר
    08/12/2008

שלום דנה

אין בעיה לשתות חליטת קמומיל / תה קמומיל בשקית בזמן הריון.
    תה קמומיל (בבונג) - מצוין להרגעה ולעיכול.
    כשמדברים על צמצום תה בזמן הריון הכוונה היא לתה רגיל (שחור)- בגלל כמות הקפאין.

מצרפת לך חלק ממאמר שלי בנושא תזונה בזמן הריון + הנקה

תזונתה של האישה ההרה היא בעלת השלכות הן על האישה עצמה והן על העובר שהיא נושאת ברחמה. תזונה מתאימה משפרת את הסיכויים לקיומו של הריון תקין. מעבר לזאת, לתזונה נכונה קיימות השפעות ארוכות טווח על בריאותו של התינוק בהמשך חייו הבוגרים. תזונה נכונה של האם עשויה להשפיע ולמנוע בעיות כטרשת עורקים, שבץ, ברונכיט וסכרת. כמובן שקיימת גם משמעות עצומה לתזונתו של הילד בהמשך. יותר מכך, אפילו תפקודו המוחי של התינוק מושפע מתזונתה של אמו.

תזונה מתאימה וקבלת כל רכיבי התזונה (=נוטריינטים) מרגע ההפריה ובמהלך חמש השנים הראשונות לחייו של הילד הינה גורם מפתח לגבי בריאותו בהמשך החיים.

התפתחות עוברית
    להתפתחותו התקינה של העובר נדרשים רכיבי תזונה ספציפיים.לכן תזונה מאוזנת במהלך ההיריון היא חיונית. במחקרים שנערכו בשנות ה-90 (Barker) נמצא כי במהלך החיים הרחמיים ומיד לאחר הלידה איברים מסוימים עוברים תקופות של התפתחות וצמיחה מהירות. הדבר מתרחש במשכי זמן קצרים וקריטיים ומוגדר בשם "תכנות". לכל איבר קיים חלון הזדמנויות. קבלת רכיבי התזונה החיוניים באותו שלב היא קריטית להתפתחות מיטבית.

פרופ' ברקר סיכם ואמר: "נראה כי קבלת התזונה המתאימה בשנים הראשונות הינה חיוניות ומשמעותית להמשך החיים. מה שאם אוכלת במהלך ההיריון יקבע אילו מחלות יפגעו בילד במהלך חייו".

מדוע תזונה מאוזנת אינה נחשבת לאופטימאלית ?
    איכות המזון שאנו צורכים השתנתה לרעה בעשורים האחרונים. אמנם השפע רב, אבל שיטות היצור, העיבוד והשימור השתנו בצורה מהותית. מוצרים רבים אינם גדלים קרוב למקום צריכתם והם משונעים מקצה אחד של העולם לקצהו השני.

למאמר המלא:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7726
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7728

המשך הריון קל ובריא

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה...

דנה
    09/12/2008

תודב רבה! ויש לי עוד שאלה קטנה ברשותך. אני יודעת שאסור לאכול מיונז שהוכן בבית או במסעדות, ושאם כבר אוכלים אז שיהיה כתוב שהוא הוכן מביצים מפוסטרות. לא מצאתי אחד כזה. יש לי מיונז 5% משמןו קנולה בבית ויש לו תוקף רחוק, אבל במרכיבים כתוב חלבון ביצה, אותו הדבר מצויין על הממרחים של חברת היינץ. אז מותר או אסור? התחלתי לקרוא את המרכיבים על כל דבר כנ"ל לגבי סויה- אני יודעת שזה גם מאכל שהוא לא מומלץ אבל כמעט בכל דבר יש שמן סויה, חלבון סויה או כל מרכיב אחר מסויה- אשמח להבהרות- ותודה רבה על המאמרים ועל העזרה בכלל!!! יום טוב, דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהריון + מיונז וכו'.

מיכל שלזינגר
    09/12/2008

הי אלונה

לגבי מיונז - הקנויים ברשתות השיווק אין איתם בעיה ובתנאי שאת יודעת שהמזון היה מקורר.
    לכן עדיף להמנע ממאכלים וסלטים שונים המשלבים מיונז במקומות שונים מחוץ לבית.
    בכלל רצוי להמנע מביצים שלא עברו בישול מספיק , כולל מוסים שונים בעוגות - נכון גם לקשישים, תינוקות וכמובן נשים הרות.

זיהומי מעיים בהריון עלולים לגרום ללידה מוקדמת/ הפלה.

לגבי סויה - גם, הכלל בתזונה בכלל הוא מידתיות.

לא צריך להילחץ , אבל ערנות לא תזיק.

מקוה שעזרתי

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיונז

דנה
    09/12/2008

לא יודעת למה מופיע השם אלונה אבל השם הוא דנה...בכל מקרה תודה אבל בנוגע למיונז, כשקונים אותו בסופר הוא לא מקורר, הוא נמצא במדף ליד הקטשופ, אחרי שאני פותחת אותו אני מכניסה לקירור במקרר הביתי, אז זה בסדר לאכול אותו? למרות שרשום שיש בו חלבון ביצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיונז בהריון - המשך

מיכל שלזינגר
    09/12/2008

שלום דנה

אין שום בעיה. רק לאחר הפתיחה יש לשמור בקרור.

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחה טבעית בהיריון
    דנה מ.
    08/12/2008

שלום, אני בהיריון בשבוע 6. יש לי מין יובש בצד הפה, מרחתי קרם ליובש בשפתיים של חברת מורז אבל זה לא פותר את הבעיה- רק מרגיע. זה כבר קרה לי לפני כמה שנים ואז רופאת העור אמרה שיכול להיות שזה מנזילת רוק ונתנה לי משחה. אני לא מעוניינת למרוח משחות שמצריכות מרשם רופא בשלב זה, מה ניתן למרוח? זה נראה פשוט כמו יובש בצד בין החיבור של השפה העליונה לתחתונה, וזה פשוט אדום, קצת שורף ולא יפה... תודה, דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    משחה טבעית בהיריון

הוספת תגובה

• פצע בזוית הפה angular chellitis-

מיכל שלזינגר
    08/12/2008

שלום לך דנה

פצע כמו זה שאת מתארת נקרא בשם

angular chellitis

בהסתכלות סינית קשור ליובש וחום בקיבה- לכן רצוי להמנע ממזון חם ומייבש - כדי לא להחמיר את החום והיובש. יש לצרוך מזון מבושל ומאודה ולא מזון צלוי ויבש.
    כמו כן
    הריון מלווה בליחה רבה על רקע בניית מערכות ייניות לתחזוק העובר. ליחתיות יתר עלולה לגרום גם לדביקות במערכת העיכול ולעצירות. גורם שכיח אף יותר הוא מצב של חוסר דם הנלווה להריון . גם חוסר דם גורם ליובש.
    הטחול בזמן הריון מאוד נחלש - כדי שלא יהיה מצב של דחיית העובר. לחיזוק טחול - כדי לנסות ולייצר פחות ריר -
    מזונות כתומים ומבושלים - בטטה, גזר , דלעת וכו'.

טיפול אקוטי בבעיה:
    משחת פאוניה - paeonia הומאופתית של heel - הקפידי למרוח מספר פעמים ביום. ניתן להשיג בבתי מרקחת הומאופתיים.

בריאות שלמה

מיכל שליזנגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחה לפצע בפה

דנה מ.
    08/12/2008

תודה רבה מיכל!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    ס
    08/12/2008

האם יכול להועיל לבת 80 עם אלצהיימר???או לחברת התרופות??מה דעתכם?.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3

עדי מנחמי
    08/12/2008

באופן כללי ,לאומגה 3 סגולות רפואיות חשובות,אך לאלצהיימר עדיף לקחת גינקו בילובה.הצמח מגביר את זרימת הדם במוח ולכן יש להזהר אם קיימת נטיה ללחץ דם גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה בכפות הידיים באמצעות הומוטוקסי
    מאיר
    05/12/2008

שלום רב אני בן 30 ולפני שנתיים בערך התחילה לי תופעת הזעה מוגברת בכפות הידיים מספר חודשים בשנה בין נובמבר לאפריל בעבר טופלתי באלרגיות באמצעות הומוטוקסיקולוגיה והבראתי לחלוטין שאלות האם יש קשר בין הבראה מהאלרגיות להופעת ההזעות ? האם יש להומוטוקסיקולוגיה מענה להזעת יתר ? תודה

הוספת תגובה

• הזעה בכפות ידיים

מיכל שלזינגר
    05/12/2008

שלום לך מאיר

באמצעות שילוב של רפואה סינית + הומוטוקסיקולוגיה אני מטפלת בהצלחה רבה בתופעות של אלרגיה לסוגיה השונים.

לגבי הזעה בכפות ידיים - מבחינה סינית זה קשור לאנרגיה של הלב - חום בלב שמתבטא גם בתופעות רגשיות שונות.
    ככל הידוע לי לא אמור להיות קשר בין ההבראה מן האלרגיות לבין הופעת ההזעה בכפות הידיים.

כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית שיערוך לך אבחון מלא ויוכל לקבוע מהי סיבת השורש להופעת ההזעה בכפות הידים - מהו הסינדרום הבסיסי.
    על פי האבחנה יותאם לך טיפול מתאים - צמחים ודיקור.

כיוון שאתה לא סובל מן התופעה שנים רבות - רק כשנתיים ניתן בהחלט לסייע לך.

כדאי מאוד לשלב גם טיפול הומוטוקסיקולוגי, כדי להפטר מן הבעיה לתקופה ממושכת יותר ואף בכלל
    - כפי שקרה לך עם האלרגיות.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטקוסיקולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רינה
    04/12/2008

שלום אני בת 58 ולאחרונה עברתי בדיקת צפיפות עצם בשל חשש שלי התוצאה היתה -2 והבנתי שכדאי להתחיל לקחת תרופות השאלה שלי היא האם באמת כדאי ואם כן איזו תרופה יש לסינים להציע? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אוסטאופרוזיס + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    04/12/2008

שלום לך רינה
    אכן התוצאה שהתקבלה בבדיקת מסת העצם שלך מראה על ירידה בצפיפות העצם.
    בהסתכלות סינית מדובר על חולשה של הכליות. עצמות, עמוד שדרה וכו' משתייכים לכליות (גם גם מוח, חוש השמיעה , צבע השיער, תפקודים רבים של מערכת הפריון),
    מטפל ברפואה סינית יאבחן את מצבך לשון, דופק , תשאול ויתאים לך טיפול כללי. הרפואה הסינית כרפואה הוליסטית אינה מתייחסת בנפרד לתופעות שונות בגוף - נפש של האדם.
    ירידה בצפיפות העצם מן הסתם מבטאת תפקודים נוספים שנפגעו כתוצאה מן ההחלשות האנרגטית של הכליות.
    חלק חשוב מן האנרגיה של הכליות הינו מולד, לעומת אנרגיה של איברים אחרים שהיא נרכשת.
    כך שככל שאדם חי חיים תובעניים יותר ורווי מתח כך הוא משיג פחות אנרגיה זמינה ונרכשת ובעצם מבזבז את מאגרי הכליות.
    אנשים כאלו סובלים מתופעות של הזדקנות מוקדמת.

לגבייך כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית שיוכל לאבחן בדיוק מהו הסינדרום ממנו את סובלת - החלשות יין הכליות ו/ או החלשות של איברים נוספים. המטפל יאבחן מצבי עודף /חסר בגופך ויתאים לך טיפול מתאים

אני בד"כ משלבת גם תכשירים הומוטוקסיקולוגיים שמסיעים במטבוליזם של סידן בגוף..

מובן שרצוי גם לקחת סידן + ויטמין D

כדאי להתייעץ עם רופא האם רצוי לקחת גם תרופה למניעת החמרה של אוסטיאופרוזיס שמסייעת בשיקום העצם. זאת כדי למנוע התדרדרות מהירה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה אצל תינוק בן שנה
    נעמה
    01/12/2008

בני בן שנה וחודשיים, והתגלו אצלו וירוסים מסוג CMV-IGG וEBV-EBNA בנסף יש לו בלוטות לימפה נפוחות, שלפוחית על השקדים בגרון ומונוסיטים 13.7%. בנוסף התגלו בעיות בתפקודי כבד (ALT 99.77 ו AST 70.72 ו ESR 48 ו CRP 1.28). מחוץ לעניין הוא עבר ניתוח אשך טמיר והתגלתה אצלו כליה מוגדלת. הרופאה אומרת שמדובר במחלת הנשיקה, וזה עניין שיכול לעבור בתוך חודש או חודשיים - בד"כ. ואולם, עד שלא נעשתה בדיקת דם - נטען שזה וירוס רגיל שיעבור בתוך כמה ימים. ממה שקראתי על המחלה בצירוף כל העניינים האחרים של בני, נראה לי שזה קצת יותר חמור ממה שהרופאה חושבת. האם אני צודקת? קראתי, שסימנים כאלה יכולים אפילו להצביע על סרטן. האם יש טיפול ברפואה הסינית למחלה? אודה מאוד על תשובה מהירה.

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה

מיכל שלזינגר
    01/12/2008

שלום נעמה תמיד יש אפשרות לקבל חוו"ד רפואית נוספת . אם אינך בטוחה באבחנתה של הרופאה כדי לפנות לרופא מומחה נוסף. בדרך כלל במצבים של מחלת הנשיקה אני נוהגת להשתמש בתכשירים הומוטוקסיקולוגיים - במיוחד כאשר מדובר בילדים צעירים ו/או תינוקות. בריאות שלמה מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה אצל תינוק בן שנה

נעמה
    01/12/2008

אודה לך אם תסבירי מהי כוונתך או מהם התכשירים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומטוקסיקולוגיה

מיכל שלזינגר
    01/12/2008

שלום לך נעמה

להלן הסבר מהי הומוטוקסיקולוגיה :

הומוטוקסיקולוגיה
    המונח הומוטוקסיקולוגיה מורכב מצירוף המילים אומו (=אדם) וטוקסיקולוגיה (=רעילות). זוהי שיטת טיפול העוסקת בקשר שבין האדם ורעלנים שונים הפוגעים בבריאותו.
    השיטה פותחה לפני כ- 70 שנה בגרמניה על ידי ד"ר רקווג . רקווג ניסה לבצע סינתיזה בין הרפואה המערבית לבין הרפואה ההומאופתית. לשיטה החדשה שהוא פיתח הוא קרא בשם: "הומוטוקסיקולוגיה".

בבסיס השיטה הזו עומדת ההנחה כי האורגניזם האנושי חשוף במשך כל שנות קיומו למגוון רחב של רעלנים (טוקסינים) עימם הוא נאלץ להתמודד. בדרך כלל ההתמודדות נוחלת הצלחה והגוף מנטרל ומפריש אותם. טוקסינים יכולים להיות ממקור פנימי, או חיצוני. הפנימיים נוצרים כתוצאה ממטבוליזם לא תקין. החיצוניים מקורם בחיידקים, וירוסים, פרזיטים, חומרים כימיים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, דשנים כימיים , תרופות , טראומות מסוגים שונים ועוד. . נטרול הרעלים והפרשתם מתבצע בעזרת מנגנונים שונים בגוף ונעשה בעיקר ברמת איברי ההפרשה: כבד, כליות, עור, מערכת הנשימה וכו'.
    במצבים קיצוניים כמות הרעלנים גדולה מדי ויכולתו של הגוף להתמודד איתם נפגעת. כאשר מופיעה הצטברות גדולה של רעלים הגוף אינו מצליח לפנותם – זהו מצב של חולי. אז, האורגניזם כולו עסוק בתהליך הנטרול ודורש מאיתנו לא להפריע לו לבצע את תקפידו. מכאן ניתן להבין כי ההומוטוקסיקולוגיה רואה במחלה תהליך חיובי . אם נדכא את תהליך המחלה ולא נטפל בה כיאות, אנו עלולים להפוך מחלה אקוטית לתהליך כרוני ומתמשך.
    ההומוטוקסיקולוגיה כגישה טיפולית תבצע שני דברים במקביל:
    א. הפסקת החשיפה וההכנסה של אותם טוקסינים לגוף על ידי שינוי בהרגלי החיים כמו שינוי בתזונה, פעילות גופנית, המנעות מחשיפה למצבים קיצוניים ועוד.
    ב. עזרה לאורגניזם בסילוק הטוקסינים הקיימים על ידי עידוד הפעולה של מערכות ההפרשה בגוף בעזרת תרופות הומאופתיות שונות, המכונות תרופות מנקזות ("נקזים").
    ההומוטוקסיקולוגיה עושה שימוש בעיקרון הניקוז. הפעולה מתבססת על העיקרון שאיברים שונים משמשים כמטהרי דם מרעלים שונים הנספגים מן החוץ,או מיוצרים על ידי הגוף.
    בדרך כלל במצבי מחלה שונים (בעיקר מצבים כרוניים) יש צורך לעודד ולשפר את פעילותם של איברים אלה. שיפור הפעולה מאפשר לגוף להפטר מהר יותר מפסולת שהצטברה בו וכך בעצם לקצר את משך ההחלמה.
    במקביל לנקזים, התרופות ההומוטוקסיקולוגיות משלבות גם צמחי מרפא בהכנה הומאופתית, יחד עם אנזימים שמתאימים לאיברים השונים.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה