פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת תרופה סינית בהריון
    נופר
    01/05/2009

שלום, סבלתי בעבר מדלקות חוזרות וכרוניות בדרכי השתן והייתי נוטלת אנטיביוטיקה על בסיס קבוע למניעה. בזכותן של טיפות הבה זנג טנג (דיאנטוס) אותן אני נוטלת בשנתיים וחצי האחרונות, אין לי דלקות בדרכי השתן יותר. תחילה שתיתי מזלף שלם לאחר קיום יחסי מין, ועם הזמן דיללתי את המינון ושמתי שתיים-שלוש טיפות במים. כיום אני בהריון וברצוני לשאול האם זה בטוח להמשיך ולהשתמש בטיפות אלה במינון נמוך במהלך ההריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת תרופה סינית בהריון

הוספת תגובה

• DIANTHUS בהריון

מיכל שלזינגר
    01/05/2009

שלום לך נופר
    אסור ליטול ba zheng san
    בזמן הריון - הצמחים שמרכיבים אותה הם מסלקי לחות , חום ורעילות במחמם תחתו וצמחים שמנקזים מטה.

המשך הריון בריא וקל
    מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאנטוס

עדי מנחמי
    01/05/2009

פורמולה זו הינה למצבים אקוטיים בלבד לכן עדיף לא ליטול אותה ללא הפסק.אין מניעה לקחת אותה בהריון. אני ממליץ לך לקחת רק בזמנים בהם החשיפה היא גדולה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה לדלקת גידים
    שי
    01/05/2009

מבקש חו"ד על שימוש בדיקור סיני לטיפול משלים לדלקת גידים בשורש כף היד. אציין שזו הדלקת הקשה שחויתי אי פעם ביד "התפעולית " בגוף. לציין שניתן טיפול של נוגדי דלקת בכדורים ל10 ימים וכן מנוחה, סד ליד ימין ולאצבעות היד.אשמח להסבר קצר איך הדיקור יכול להשפיע וכן מה תרומת הטווינה לבעיות שכאילה, שכן אינני מכיר שיטת טיפול זו כלל.

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה משלימה לדלקת גידים

הוספת תגובה

• דלקת

עדי מנחמי
    01/05/2009

קיים טיפול יעיל בדיקור המשלב גם טיפול עצמי יומיומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גידים בכף היד

מיכל שלזינגר
    02/05/2009

שלום חיים
    מטרת הכאב היא להזהיר אותנו. זוהי דרכו של גופנו להתריע כי משהו אינו תקין. אנשים רבים נוטים לקחת תרופות מדף לשיכוך כאב, או מנסים להתעלם מן הכאב ולהמשיך כרגיל בחייהם. בעשותם זאת הם עלולים לגרום נזק מצטבר ובלתי הפיך לגופם מכמה סיבות. בראש ובראשונה, יתכן כי הכאב מצביע על בעיה רפואית חמורה שאסור להתעלם ממנה. אך לא פחות חשוב גם אם אין מדובר בבעיה שדורשת טיפול ניתוחי מיידי, עצם הופעת הכאב מצביעה על כך שמשהו במצבו הבריאותי של האדם אינו תקין ויש להתייחס לבעיה.
    הרפואה הסינית מגדירה כאב כעצירה/ חסימה (סטגנציה) או תנועה לא תקינה של צ'י, לכן מטרת הטיפול היא להחזיר את הזרימה הנכונה של הצ'י למרידיאן, או המרידיאנים הבעייתים. כאשר נצליח לשפר את זרימת הצ'י, הכאב יפחת ואף יעלם.
    חשוב להדגיש כי הטיפול ברפואה סינית (דיקור ו/או טווינא) אינו מתמקד רק בהפגת הכאב. מטרתו היא לטפל במקור לכאב. כך שתוצאת הטיפול איננה רק שיכוך כאבים סימפטומטי, אלא טיפול כולל שמוביל להטבה ארוכת טווח ומכיוון שמטרת הטיפול היא להשיב את הגוף לאיזון, מושגת הטבה גם בתחומים אחרים מהם סבל המטופל.

כיצד יכול להועיל הדיקור ?
    הסינים התייחסו ליתרונות הדיקור ואופן השפעתו רק במונחים של צ'י (אנרגיה).
    במערב לעומת זאת החל משנות השבעים, נערכו לא מעט מחקרים שבדקו מהם המנגנונים שהדיקור משפעל . על פי המחקרים שהתבצעו במערב עד היום התגלו מספר מערכות עיקריות שהדיקור עובד עליהן. במערכת העצבים המרכזית הדיקור מגביר את הפרשתם של אנדורפינים (משככי כאב טבעיים של הגוף). הדיקור משפיע גם על מערכת העצבים האוטונומית ומכאן נגזרת השפעתו הטיפולית במצבי מתח נפשי. הדיקור משפיע על הציר ההורמונאלי ולכן הינו בעל השפעה בתחום האנדוקריני (הורמונאלי) ומטפל בהצלחה בתחום הפריון ובבעיות בריאותיות שונות שהינן מושפעות הורמונים.
    לגבי הטיפול בכאבים, בשנים האחרונות רווחות במערב מספר תיאוריות עיקריות שמנסות להסביר את היעילות הטיפולית. התיאוריה הבולטת ביותר כיום הינה "תיאורית השער". התיאוריה מסבירה כי כאשר אדם סובל מכאב עצבי, גירוי עדין באותו מסלול עצבי יוכל לבטל גירוי חזק (כאב) על אותו מסלול עצבי.
    תיאוריה אחרת מסבירה את יעילות פעולת הדיקור בשיכוך כאב כקשורה להשפעתו על שינוי פוטנציאלים חשמליים ברקמות החיבור העוטפות את האיברים והשרירים.
    ההסבר הפשוט ביותר הינו שבאזורי כאב בגוף, השרירים מכווצים ואינם מקבלים הזנה טובה של דם. הדיקור מגביר את זרימת הדם, מסייע לשחרור האזור התפוס ובעצם להקלת הכאב.
    לגבי טווינא:
    טווינא היא שיטת טיפול סינית המתבצעת ע"י לחיצות מהירות לאורך המרידיאנים בגוף- משתייכת לטיפולי המגע,
    מטרת טיפול הטווינא היא לטפל בצורה נקודתית להזרמת דם ואנרגיה תקועים ודרך כך להחזרת הפעילות של רקמות שנפגעו.
    אני משלבת במצבי דלקת וכאב גם הומוטוקסיקולוגיה שמאוד מייעל ומקצר את משך הטיפול.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכל ועדי תודה על התשובה

שי
    03/05/2009

לכן פניתי לפורום הנ"ל. יחד עם זאת אציין שהכאב הופיע כתוצאה ממאמץ. "בניתוח" המצב לפי מרפאה בעיסוק יש קשר ישיר למאמץ מתמשך של שנים על איזור גידי היד/אמה כפונקציה הקשורה לאופן ביצוע עבודתי בחברה בה אני עובד מעל 2 עשורי שנים. יחד עם זאת מה מומלץ יותר על מנת "לחזק/לטפל בשורש" הבעייה על מנת גם להשיג ריפוי אופטימלי יחד עם הרפואה הקונבנציונאלית וכן על מנת למנוע "תקלה חוזרת" שגם מחייב שינוי מצידי בשימוש באברי הגוף. כונתי מה יכול לתת תוצאה טובה יותר הדיקור או הטווינא? בנוסף לאחר כמה טיפולים על פי נסיונכם יש צפי לשיפור? בנוסף האם יש קשר של מי מכם למכבי טבעי?
    תודה ושבוע טוב,
    חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת

מיכל שלזינגר
    03/05/2009

שוב שלום חיים
    מנסיוני, השילוב הטוב ביותר הינו של טוינא + דיקור ( וכפי שציינתי במצבי דלקת אני נוהגת לשלב גם תוספים מתאימים ו/ואו תכשירים הומוטוקסיקולוגיים, ככל שהבעיה יותר כרונית ויותר נוטה להתפרצויות כך הטיפול יותר רב מימדי...).
    לעיתים בדיקור ניתן להשיג הקלה כבר אחרי מספר מצומצם של טיפולים - אבל כיון שהבעיה כל כך כרונית ו"תעסוקתית" כדאי יהיה להמשיך אח"כ בטיפול אולי פחות אינטנסיבי, אבל "משמר" לתקופת זמן מסויימת.

לגבי "מכבי טבעי", עדיף תמיד לפנות למטפל פרטי שמשלב את השיטות השונות. בקופות החולים - תמיד נותנים דיקור /טוינא, במחזורים שונים, פחות יעיל.
    ובכלל, טיפולי הקופה נוטים להיות מעין סרט נע. המטפל אינו מאבחן את מצבך אלא אתה מופנה קודם לרופא מאבחן והוא זה שממליץ לך על הטיפול המתאים. את המטפל אתה פוגש כל פעם רק לחצי שעה שבהן נערך רק דיקור / טוינא וכו'.

גם כשפונים לרופא בבעיה שדורשת טיפול רציני, רובנו מעדיפים לפנות לרופא פרטי, כך גם בתחום הרפואה המשלימה.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגידים בכף יד ימין

אילנה
    06/06/2009

שלום, קראתי את הודעתו של חיים מתאריך02.05.09 בקשר לדלקת בגידים בכף יד ימין וברצוני לציין שאני סובלת מאותה בעיה. רציתי לדעת מה עשית מאז ואם נעזרת ברפואה סינית +טווינא אני מאוד סובלת כי לא יכולה ליישר את האצבעות 4 - 5 ואני הולכת עם סד וכדור ל -10 ימים כפי שאתה קיבלת אני מאוד מודה לכל מי שיכול לעזור לי למצוא את דרך הריפוי (לא ניתוח) אני פוחדת אז שוב תודה מראש א י ל נ ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדילומה
    אינה
    30/04/2009

האם יש טיפול לקנדילומה ל גבר, אם רפואה קונבציונלית לא עוזרת?

לקביעת תור
    סגירה
    קנדילומה

הוספת תגובה

• אינה

עדי מנחמי
    30/04/2009

ניתן בהחלט להעזר בצמחי מרפא סיניים לענין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה

מיכל שלזינגר
    30/04/2009

שלום אינה
    טיפול יעיל בוירוס קונדילומה ניתן להשיג בצמחי מרפא, אבל יעילות גבוהה יותר ניתן להשיג בשילוב של דיקור + תכשירים הומוטוקסיקולוגיים , במתן פומי (דרך הפה ) ובאמצעות הומוטסיניאטרי (= הומוסיניאטרי - דיקור במחט שנטבלה בתמיסה הומוטוקסיקולוגית) .

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר
    התמחות בגניקולוגיה ופוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה ירוק וקפאין
    שרית
    29/04/2009

שלום רב,

לאחרונה התוודעתי לתכונותיו המצויינות של תה ירוק, והתחלתי לשתות מספר כוסות ביום. אני סובלת מתסמונת מעי רגיז, ונמנעת בדרך כלל מקפאין, אשר "מעצבן" לי את מערכת העיכול. לאחר מספר ימים של צריכת תה ירוק מספר פעמים ביום, התחלתי להרגיש את העצבנות המוכרת של מערכת העיכול, והפסקתי לשתות את התה.
    שאלתי היא: האם ידוע לכם על סוגים ספציפיים של תה ירוק שבהם רמת הקפאין היא נמוכה יחסית, או לחילופין - האם ידוע לכם על תה ירוק נטול קפאין שבו רמת החומרים הרצויים לגוף נשארת גבוהה יחסית? האם תהליך הסרת הקפאין לא עשוי להיות בעצמו בעייתי?
    אשמח אם תוכלו להפנות אותי לשמות ספציפיים של תה ירוק מתאים שניתן לרכוש בארץ.

תודה רבה!

שרית

לקביעת תור
    סגירה
    תה ירוק וקפאין

הוספת תגובה

• תה ירוק + קפאין

מיכל שלזינגר
    30/04/2009

שלום לך שרית
    אכן תה ירוק מועיל מאוד לבריאותנו. תה ירוק מכיל כמות גבוהה ביותר של פוליפנולים
    זוהי קבוצה של כימיקלים הקיימים בצמחים .מחקרים מצביעים על יכולת קבוצה זו של אנטיאוקסידנטים למנוע ולרפא מחלות ובעיקר להפחית סיכון למחלות לב וסרטן.
    תה ירוק מכיל 15 - 20 מ"ג קפאין בכוס לעומת 40 - 70 בכוס נס קפה.

על מנת ליהנות מעוצמת הריפוי של התה הירוק, הכמויות המומלצות ליום הם של 3-5 כוסות ליום. בתה ירוק אמנם מצוי קפאין אך בכמות קטנה ביותר ביחס לתה שחור וקפה שחור (בערך חמישית) תה ירוק נטול קפאין לא מומלץ כיון שתהליך הוצאת הקפאין גוזל ממנו מרכיבים חיוניים ואף מזיק לבריאות.
    ניתן לקבל את יתרונות התה הירוק באמצעות תוסף הכולל את המרכיבים הפעילים של הצמח וללא קפאין.
    את התוסף ניתן לרכוש בחנויות טבע.

תה ירוק באיכות טובה בד"כ מגיע בתפזורת, ניתן להשיג בחנויות הטבע -תה מסוג בנצ'ה, נחשב לתה איכותי. אפשר להשתמש פעמיים שלוש באותה כמות עלים . כך שכפית אחת של עלים יכולה להספיק לשתיים - שלוש כוסות תה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות כרונית
    אתי
    29/04/2009

אני בת 34 סובלת מעצירות כרונית מאז שאני זוכרת את עצמי,
    כל אחיי ואימי גם כן סובלים מכך,וכנראה זה נובע מחוסר בתרבות האכילה.
    לאחרונה העצירות החריפה נורא ויש לי יציאות אחת לשבוע שבועיים.
    יש לציין כי מעולם לא השתמשתי או נעזרתי במשלשלים אלא רק פעם\פעמיים בחודש בנר גליצירין בודד.
    לאחרונה אני נוטלת רדוקטיל לדיאטה,יתכן שחוסר היציאות נובעות ממנו?!
    אני עם בטן תפוחה כי אני לא נכנסת לשרותים,והדבר מפריע לי מאוד.
    אני מנסה שזיפים יבשים,שותה סובין עם יוגורט,ושותה המון מים במשך היום.
    האם נראה כי יש פתרון לדבר הנורא הזה או שאין מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות כרונית

הוספת תגובה

• עצירות כרונית

מיכל שלזינגר
    29/04/2009

שלום אתי
    אכן לאורח חיים ותזונה יש משמעות רבה בטיפול.
    מכיוון שאת סובלת כל כך הרבה שנים מן הבעיה הטיפול לא יהיה קצר, אבל אם תתמידי בטיפול בטוח שיהיה שיפור.
    כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית - לשילוב של צמחים + תזונה + דיקור.
    לעיתים גם שילוב של מספר טיפולים של הידרוקולון תרפי גם יכולים לסייע (חוקנים).

בריאות שלמה
    בהצלחה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כף יד בלילה
    סימה
    29/04/2009

שלום לכם
    האם יש טיפול שמרני לתופעה הזאת, ההתעוררות של כף יד מלווה בכאבים חזקים.
    במשך היום כף יד מנומלת
    תודה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כף יד בלילה

הוספת תגובה

• תסמונת התעלה הקארפלית ???

מיכל שלזינגר
    29/04/2009

שלום סימה

יתכן כי את סובלת מתסמונת התעלה הקרפלית, פני קודם כל לאבחון אצל אורתופד - לצורך אבחון.

התעלה הקרפלית ממוקמת בשורש כף היד ומורכבת משורה של עצמות היוצרת את האות האנגלית העצמות האלה מחוברות על ידי רצועה רוחבית כך שנוצרת תעלה בעלת נפח קבוע וקשיח. בתוך התעלה הזו מצויים הגידים המכופפים של האצבעות ומצוי גם העצב המדיאני. כאשר העצב נלחץ מתפתחת תסמונת התעלה הקרפלית.

אחת ההשערות לסיבה ללחץ על העצב המדיאני היא תהליך דלקתי ראשוני המתרחש וגורם לתפיחות של הגידים המצויים בתעלה. מאחר וחלל התעלה קשיח ובעל נפח קבוע, אין לעצב המדיאני מקום לזוז, וכתוצאה מכך הוא נלחץ ומופיעים הסימפטומים של התסמונת.

השלב המוקדם של תסמונת התעלה הקרפלית מאופיין בתלונות על תרדמת באצבעות או תחושה של נמלים באצבעות. לא בכל אצבעות כף היד, אלא יותר באגודל ובשלושת האצבעות הסמוכות לו.

תחושת הנמלול גוברת בלילה. חולים מתלוננים שהם מתעוררים בשעות הבוקר המוקדמות עם הפרעת תחושה בידיים. מדובר בהפרעה עד חוסר תחושה המתלווה לנמלול שמתפתח ומחמיר עם הזמן.

דיקור מאוד מקל על התופעה, ניתן להגיע למצב של ריפוי. טיפלתי בלא מעט מטופלים (בעיקר מטופלות - מרבית הסובלים מן התופעה - הן נשים- סובלות , בגלל הקשר לשינויים הורמונליים, הריון, גיל מעבר וכו').
    שבעזרת הדיקור הצליחו להמנע מניתוח.
    חשוב לציין כי גם אם פונים לניתוח, לא תמיד יש 100% הצלחה, ולעיתים נאלצים לעבור ניתוחים חוזרים.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור בניתוח
    יעל
    28/04/2009

שלום,
    רציתי בבקשה לברר: האם דיקור סיני לפני ניתוח פלאסטי, כאשר המחטים מושמות לפני הניתוח ונשארות בכל זמן הניתוח יכול לעזור לכך שהניתוח יעבור בשלום ולא יהיו בעיות עם ההרדמה המלאה וגם פחות כאבים לאחר הניתוח?
    בנוסף, רציתי לברר: מדוע דיקור סיני מבוצע רק למשלך 20 דקות?
    וכל כמה זמן רצוי לעשות אותו לתוצאות הכי טובות במקרים של עייפות וחולשה עקב קשיי הרדמות בלילה, ושלפוחית רגיזה שגורמת להתעורריות במהלך הלילה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור בניתוח

הוספת תגובה

• דיקור + ניתוח

מיכל שלזינגר
    29/04/2009

שלום יעל
    ככל הידוע לי בארץ אין שילוב של דיקור בזמן ניתוחים, לפחות לעת עתה.
    אפשר לעשות דיקור לפני ואחרי הניתוח, מנסיוני הדבר הטוב ביותר הוא לשלב תכשירים הומוטוקסיקולוגיים לפני ואחרי בהחלט מוריד סיבוכים, נפיחויות, החלמה מהירה יותר.
    לגבי משך הדיקר - תלוי מה המטרה- לא תמיד דיקור נמשך 20 דקות.
    למשל אצל ילדים, אנשים מבוגרים, אנשים חלשים, או כשיש בעיה מסויימת - לעיתים הזמן ארוך / או קצר יותר.
    תלוי במטופל, תלוי בבעיה, תלוי במטרה.

לגבי משך הטיפול וכמה פגישות- רק לאחר שתפני למטפל שיאבחן את מצבך תוכלי לקבל תשובות מדויקות יותר. כמובן שהתשובה נגזרת גם מהאם ישולב טיפול תזונתי / תוספים / צמחים, כמובן שיתוף הפעולה שלך בשינויים באורח חיים ותזונה, כל אלו הינם בעלי משמעות אדירה לגבי ההשלכות הטיפוליות.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסוף ההריון והופיעה לי פטריה בנרתיק
    מיכל שלזינגר
    28/04/2009

שלום, מיכל! קודם כל, אני רוצה להודות לך על המלצה שנתת לי באמצע הריון על גירוי בעור. - לקחתי אז את כל מה שרשמת, פעלתי לפי זה וזה ממש ממש עזר. תודה רבה!!! ( :

כרגע אני כבר בסוף ההריון, והופיעה לי פטריה בנרתיק (דבר, שבעיקרון קורה לי כל קיץ ונעלם בחורף...). בד"כ הייתי מורחת משחות וזה היה עוזר, אבל לא פותר. כרגע אני מחפשת פתרון טבעי לזה, שגם יעזור לי לטפל בזה כמה שיותר מהר, כי זה מפריע להכנה ללידה (תרגולים עם אפי-נו ועיסוי פרינאום). מאד אשמח אם תוכלי לעזור לי עם פתרון טבעי לזה. תודה מראש! אירנה

הוספת תגובה

• פטריה בנרתיק בהריון - קנדידה

מיכל שלזינגר
    28/04/2009

שוב שלום לך ...
    מאוד שמחה שעזרתי. תמיד כיף לקבל פידבקים.
    לגבי הגרוי בנרתיק שחוזר בכל קיץ, את בעצם סובלת מקנדידה. אולי הגירוי נעלם בחורף, אבל הקנדידה חיה מאוד יפה בגופך. בקיץ יש לה תנאים יותר טובים - יותר חום ולחות ולכן היא משגשגת. אגיסטן , או נרות שונים לסוגיהם אינם מהווים פתרון שורש, אלא פתרון זמני בלבד, ועצם הטיפול החוזר גורם לפגיעה ברירית שעם הזמן עלולה לגרום לגרוי קבוע של הרירית במקום וקושי וכאבים בקיום יחסי מין (במצב הטוב...רק זה) במצב הגרוע יותר קושי קבוע ואי נוחות אפילו בישיבה או במתן שתן. לכן חשוב טיפול שורש אמיתי.
    כך שאחרי ההריון מומלץ מאוד לפנות למטפל ולקבל טיפול מאוד מדויק כדי להפטר ממנה, כעת בזמן ההריון נעשה רק קצת כיבוי שריפות , כדי להקל על איכות החיים שלך ( לא פחות חשוב),

לצורך הקלה כעת:
    המצע הנוח ביותר לצמיחה ושיגשוג יתר של הקנדידה הינו סוכר,שמרים וסביבה לחה.לכן התזונה במצבי קנדידה מבוססת על המנעות מצריכה של סוכרים,בצקים לבנים, מאפי שמרים ומזון מעובד ומשומר.
    גורמים נוספים הם שימוש בגלולות למניעת הריון/הורמונים, אנטיביוטיקה וסטרואידים למעלה מחצי שנה ברצף,חשיפה למזהמים סביבתיים
    כגון: עשן,כימיקלים חומרי הדברה ורעלנים שונים וכן ובמצבים בהם מע' החיסון חלשה והגוף מצוי במתח תמידי.

הסימפטומים העיקריים של שיגשוג וצמיחת הקנדידה הם:

*מע' העיכול-בעיות חוזרות ונשנות במע' העיכול כגון קשיי עיכול,נפיחות,כאבי בטן,עייפות רבה לאחר ארוחה,שלשולים/עצירות לסירוגין,גירודים וצריבה בפי הטבעת.

*עור-פטריות על העור הפה והציפורניים וכן פטרת הנרתיק הגורמת לגרד,כאבים,הפרשות ורגישות רבה,גירודים כללים בכל הגוף.
    קיימים נזקים רבים ונוספים - אך אני מוגבלת במספר המילים ....בפורום זה !!!
    *הטיפול הבסיסי בקנדידה הוא שינוי תזונתי קפדני המהווה כ- 60% מהצלחת הטיפול,הקפדה על כללי התזונה חשובה גם לאחר העלמות הסימפטומים למשך כ- 3 חודשים לפחות.

מזונות שאינם מומלצים

* פחמימות מזוקקות-סוכר לבן/חום,דבש,ממתקים,ריבות,שוקולד,עוגות ועוגיות, קטשופ וכו'.
    * מאפי שמרים ובצקים לבנים

---
    מבחינת חומרים אנטי קנדידיאלים- כעת בגלל ההריון אין אפשרות להשתמש בחומרים כמו שמן עץ התה וכו'.
    אבל רצוי לקנות תוסף פרוביוטי מאיכות טובה - כמו פרוביוטיק פמינה / ג'ארו דופילוס - בשבועיים הראשון ליטול פעמיים ביום - אפשר עם האוכל, בהמשך לרדת ל- 1 ביום.
    חוץ מזה במשך שבוע - פתחי קפסולה ומרחי בעזרת האצבע בתוך הנרתיק - פעמיים ביום.

שוב...
    אשמח לקבל פידבקים.

בהצלחה
    המשך הריון קל
    ולידה קלה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ( : שאלות קטנות בהקשר הזה

א.ס.
    28/04/2009

האם פירות נחשבים לסוכרים (תפוחים, אגסים, מנגו וכו')?
    אם אני שותה קפה עם סוכרזית - זה עדיף על סוכר?.... וחלב לא "עוזר" לקנדידה? (שמעתי שכן...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה נוספת לקודמות...

א.ס.
    29/04/2009

מיכל, בוקר טוב וחג שמח!
    חשבתי אחרי שקראתי את התשובה שלך מה נשאר לי לאכול, וזה מאד מעט.. אני רוצה לוודא: טחינה, גבינת סקי רקה ודברים דומים, שמוכרים אותם בקופסאות - זה נקרא מזון משומר ומעובד? או שזה בסדר לאכול אותם, ולא לאכול רק שימורים כשזה בפירוש שימורים?
    לחם שחור - מותר?

רשמת לי גם "לפנות למטפל" אחרי שאלד. לאן היית ממליצה לפנות באזור ת"א? אם אפשר שזה יהיה במחירים סבירים, זה מאד יעזור גם.

תודה רבה מראש! ( :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה + קנדידה

מיכל שלזינגר
    29/04/2009

באופן כללי רצוי בכלל להמעיט במזונות מעובדים. בתשובה הקודמת עניתי לך לגבי מוצרי חלב.
    קיים מגוון עצום של מזונות טבעיים ולא מעובדים - טחינה, חומוס, טונה, קטניות לסוגיהם וכו', ירקות למיניהם , ביצים...
    לא חסר. כפי שציינתי כדאי מאוד לפנות למטפל, שיתן לך הנחיה אישית, ויתאים לך תזונה שתתאים לאורח החיים שלך, את זה כמובן לא ניתן לעשות בפורום...

לגבי מטפל בתל - אביב:
    אני מטפלת בראש העין, ומטופלי מגיעים אלי מטווח גיאוגרפי נרחב ביותר ( כמובן , גם מתל - אביב), אם את רוצה מטפל מאיזור מגורייך, חפשי באינטרנט /המלצות של מכרים.
    לגבי מחיר, חשוב לזכור שבטיפול בקנדידה, חלק מרכזי מעלות הטיפול הינו של התוספים שיש לצרוך, זוהי עלות שאינה קשורה למחיר הטיפול. את התכשירים יש לקנות בחנות טבע /או בית מרקחת הומיאופתי - תלוי בהנחיות המטופל לגבי התכשירים שיומלצו לך.

בריאות שלמה
    בהצלחה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה + תזונה

מיכל שלזינגר
    29/04/2009

שלום לך

פירות בהחלט נחשבים לסוכרים. לכן בעת טיפול בקנדידה עדיף לצמצם צריכת פירות למינימום אפשרי - עדיף עד 2 ביום, לעומת זאת להרבות בצריכת ירקות.

לגבי סוכרזית, כככל עדיף לא לצרוך תחליפי סוכר בגלל רעילותם המצטברת לגוף.
    מעבר לכך מן הבחינה הסינית - קנדידה ( מושג נטורופתי) בהרבה מובנים מקבילה בהתייחסות סינית לסינדרום של חולשת טחול ולחות - כשיש מצב של חולשת טחול + לחות רצוי להמעיט בכלל בטעמים מתוקים , גם אם הם אינם מהוים סוכר אמיתי.
    ניתן להמתיק באמצעות סטיבה בנוזל / אבקה / או כמה עלים של סטיביה .
    לגבי מוצרי חלב - קשורים למצב של לחות - ליחה , עדיף להמעיט / להמנע.

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!!

א.ס.
    30/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בפרוביוטיקה בתחילת הריון

מרינה
    11/09/2009

מיכל שלום,
    אני בת 27, שבוע 11 בהריון.
    לפני 3 שבועות השתמשתי בהמלצת רופא במשחת "טבע דרם"  וכעבור שבועיים זה חזר וקיבלתי משחה אחרת "טבע קוטן" לעוד 5 ימים. סיימת טיפול ותוך יומיים הבעיה חזרה.
    רציתי לוודא ששימוש בפרוביוטיקה פורטה של מכבי Care, כפי שהמלצת, לא מסוכן גם בתחילת הריון ומיד אחרי סיום טיפול במשחה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה בהריון + קנדידה

מיכל שלזינגר
    12/09/2009

שלום לך מרינה

באופן עקרוני אין כל מניעה להשתמש בפרוביוטיקה בזמן הריון.
    אני לא מכירה את התוסף של מכבי CARE ואני גם לא בוטוחה לגבי האפקטיביות שלו. אני בד"כ ממליצה על פרוביוטיקה JARRO DOPHILUS או פרוביוטיק פמינה.
    לאחר ההריון - במקרה שעדיין תסבלי מן התופעה מומלץ ליטול תוספים נוספים שיסייעו לך להפטר מן הקנדידה.

חשבו שתדעי שכאשר מטפלים בקנדידה נרתיקית :
    לא מספיק להשתמש באופן מקומי בטיפול פרוביוטי בנרתיק. אלא, חשוב גם ליטול פרוביוטיקה (מאיכות טובה) בנטילה פומית (בליעה) - אין כל מגבלה על נטילת פרוביוטיקה בנטילה סיסטמית בהריון , וכן להקפיד על תזונה:

יש להמנע מ-

1. סוכר ומאכלים המכילים סוכר מזוקק על כל צורותיו כולל סוכרוז, פרוקטוז, מיצי פירות, סירופ מייפל, משקאות ממותקים, עוגות, ממתקים, קטשופ...).
    2. מאכלים המכילים שמרים וקמח לבן – דברי מאפה, להמנע מחיטה.
    3. מוצרי חלב פרה, פרט ללבנה ויוגורט.
    4. פירות, פירות יבשים, מלון, דבש, אלכוהול, פטריות.
    5. חומר משמר, צבע מאכל, אבקת אפיה, אבקת מרק (שמכילה מונוסודיום גלוטמט), רוטב סויה, חומץ, וכל רוטב שעבר תסיסה.
    6. בוטנים.

המשך הריון קל
    ובריאות שלמה

מיכל שלזינגר
    התמחות בגינקולוגיה ופוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי מדקר מומחה לפיריון
    לינוי
    26/04/2009

שלום, אני עוברת טיפולי פוריות, וחברה המליצה לי לגבי מדקר בשם אורי אלישר שמטפל בפארק המדע ברחובות, רציתי לשאול אם יש המלצות טובות עליו והאם הוא מוכר לכם בתחום הפיריון
    תודה

הוספת תגובה

• דיקור פוריות

מיכל שלזינגר
    26/04/2009

שלום לינוי

אני לא מכירה אותי. אם קיבלת עליו המלצה, אני מניחה שהוא בסדר גמור.
    את יכולה לפנות לפורומים של תמיכה בטיפולי פוריות ושם למצוא המלצות ולהתייעץ.

בהצלחה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לינוי

עדי מנחמי
    27/04/2009

חני לדרמן מקרית אונו מטפלת רק בפריון והיא מעולה. רצוי שתאמרי לה שאני המלצתי לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת להמלצה

פולי37
    04/06/2009

אני מטופלת עכשו אצל חני לדרמן. קודם כל- היא בן אדם, ומאד הגונה ולא מבטיחה הבטחות. ומצד שני רואים שהיא מקצועית. הייתי אצלה כבר מס' פעמים ומאד מרוצה(ומחכה כמובן לבשורות הטובות..)
    גם במרפאה של הרופא הפרטי שלי המליצו לי עליה
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה
    שירלי
    23/04/2009

שוב שלום,
    אשמח אם תמליצי לי על ספר קריאה המסביר על רדיקלים חופשיים ורעלנים שונים ומתאר את הנזק שעושים ואת אפשרויות הטיפול השונות.
    שוב תודה על התשובה הקודמת המפורטת.
    איתי.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

• ספר מומלץ - ניקוי- דיטוקס

מיכל שלזינגר
    23/04/2009

שלום איתי

קיימים ספרים רבים בשוק. רוב הספרים שעוסקים בתזונה טבעית /נטורופתיה/ צומות ניקוי יתאימו.
    רובם כמובן מן הכיוון הנטורופתי. הנושא קרוב לליבי למרות היותי מטפלת סינית בגלל העיסוק שלי בטיפול הומוטוקסיקולוגי.

פשוט תכנס לחנות ספרים גדולה ותתחיל לנבור. תחליט מה הכי מתאים לך ו"מתחבר" אליך.
    התשובה שאני נתתי מתבססת על אחד הקורסים שלמדתי בעבר...
    אני מאוד מקפידה לשלב בטיפולים שלי - דיטוקס. מאוד משפר תוצאות טיפוליות.

בהצלחה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטום כימי

שירלי
    24/04/2009

אם כך אז בעצם כל מולקולה כימית יכולה להפוך לרדיקל חופשי. למשל, כספית יכולה להפוך בתוך גופנו לרדיקל חפשי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדיקלים חפשיים
    שירלי
    22/04/2009

שלום, ברצוני לשאול על ההבדל בין רדיקלים חפשיים לבין טוקסינים שונים כגון מתכות(כספית, פוספט וכו') שנמצאים בגופינו? במידה ויש הבדל בין המושגים הללו מה הוא השוני בנזקים שהם גורמים לגוף.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    רדיקלים חפשיים

הוספת תגובה

• רדיקלים חופשיים ומתכות כבדות

מיכל שלזינגר
    23/04/2009

שלום לך שני סוגי החומרים שציינת: מהווים טוקסינים בגופנו.
    להלן ההסבר על נזקיהם, אבל התשובה היא בשני חלקים מכיוון שיש מגבלה על מספר המילים בתשובה:
    רדיקלים חופשיים:
    למעשה, צורנים כימים אטומיים / מולקולריים, בעלי מספר אי זוגי של אלקטרונים.
    הטבע שואף לאיזון. הם יחפשו מהיכן להשלים.
    היכולת הכימית, המשיכה האלקטרומגנטית מאוד חזקה.

כל אחד מהצורנים חוטף ממשנהו – זה יוצר עקה חמצנית = סטרס.

הגורמים לרדיקלים חופשיים, מאוד מגוונים, הם הולכים ומתרבים:

אקסוגנים
    - עישון סיגריות – בגלל בעירה לא שלמה.
    - זיהום אויר – לא רק עשן שמדברים עליו, אלא למשל באיזור הקריות- טעם מתכתי בפה- יש שם מולקולות של מתכות כבדות באויר.
    - מזון – כל הצבעים המלאכותיים , יוצרים בהתפרקות שלהם רדיקלים חופשיים. יוסי תולה בכך סיבות לבעיות קשב וריכוז ( צבעי מאכל וחומרי הדברה – עוברים את מחסום BLOOD BRAIN BARIERׂ
    - חומרי הדברה. – לדוגמא GLYOXAL –.
    - חימום ממושך של שמן בטמפרטורות גבוהות, במיוחד שומנים מוקשים.
    - צ'יפס קפוא – מצופה בחומר כימי שמונע השחרה. הגוף צריך לפרק את החומר לרמה כזו שהוא מכיר ויכול לפרק. ואז כל החומרים הללו מצטברים והופכים לפסולת רעילה.
    - קרינה אולטרה סגולה. – הקרינה בגלל צמצום שכבת אוזון, וחור באוזון – הקרינה מאוד רעילה, ולגוף יש אנטיאוקסידנטים כדי להתגונן, אבל לא כנגד רמה כל כך גבוהה . גם קרינה X כפי שמשתמשים בצילומים.
    - תרופות:
    היום אלו החומרים שמייצרים המון אוקסידנטים
    גלולות למניעת הריון.
    נשים שנוטלות גלולות – אצלן הרמה של הרדיקלי ם החופשיים היא עוד יותר גבוהה משל סרטן .
    לקטינים – רעלנים מן המזון. או שהגוף יודע לפרק אותו, או שהוא מפרק את הגוף.
    - תזונה עשירה מעל לצורך – מעלה מצבי דלקת למשל TNF CRP אינטרלוקין 6.
    גם השמנה בטנית.
    - נגיפים , פטריות – מפרישות חומצה טארטארית, דומה לחומצה מאלית. פוגע וחוסם את
    מעגל קרבס.
    אנדוגנים
    - תהליכי חמצון בתא.
    - חמצון שומנים
    - דלקת
    - חבלה
    - סטרס
    - מחסור במיקרונוטרינטים בעיקר נוגדי חמצון. למשל, אצל אנשים שאינם צורכים כלל ירקות
    - פעילות גופנית מאומצת. אנשים לפעמים מרגישים לא במיטבם דווקא אחרי פעילות גופנית. יש כאלו שלוקח להם לפחות 48 שעות עד שמתאוששים.
    - השמנה – חמצה פומרית, נכנסת למעגל קרבס. שומן, גורם לכם לירידה במטבוליזם כללי
    של כל הגוף.
    מחלות היוצרות רדיקלים חופשיים

- בגלל תסמונת מטבולית – כבד שומני לא אלכוהולי. גם האלכוהולי כמובן. אפשר לראות את ה- GGT הגבוה אצל האלכוהוליסטים.
    אצל מטבולית – ALT/
    - סכרת – שורה שלמה של חומרים רעילים.
    - תת פעילות של בלוטת התריס. כמעט כל אישה שניה עם אלטרוקסין.
    - טיפולי פריון. – עליה דרסטית בסרטן השד. בגלל הרדיקלים החופשיים.

מחלות שעלולות להגרם כתוצאה מעקה חמצונית
    - כל איזור שיש בו פעילות מואצת: DNA,כלי דם נימיים (שכבה אחת), רשתית age related macular degeneration , תאי המוח.
    - טרשת עורקים
    - אי ספיקת כליות
    - סרטן
    - דמנציה ואלצהיימר – למרות שיודעים שיש חלבונים שמשתתפים בתהליך.
    - נוירופתיה – חומצה אלפא ליפואית – יש אינספור מחקרים שזה עוזר.ALS, MS.
    - ניוון הרשתית.
    - אימפוטנציה וחוסר פוריות. ויטמין E –נקרא טופוקרול – מונע הפלה.
    - בעיות קשב וריכוז – מתן אנטי אוקסידנטים , יחד עם אומגה 3 ושינוי תזונתי פותר את הבעיה.
    - עייפות / תשישות.
    - פיסורה – ממש תוצאה של רדיקלים חופשיים .
    - נסיגת חניכיים –
    - נשירת שיער, הרניה – חולשה בג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל שלזינגר
    23/04/2009

- נשירת שיער, הרניה – חולשה בגלל תקיפה של רדיקלים חופשיים.

קיימת בדיקת דם שמתבצעת לבדיקת רמה של רדיקלים חופשיים:
    בודקת קבוצות של חמצן רעיל וחנקן רעיל.

נקרא FORT U.

מתכות כבדות:

תוצרי לוואי של התעשיות השונות: צבעים, כימיקלים ועוד, הם בחלקם מתכות כבדות שיצרו זיהום סביבתי.. המתכות המסוכנות ביותר הן: קדמיום, ניקל, נחושת, כספית ועופרת.
    בנוסף, מתכות כגון: מוליבדן, אבץ, מגנן וברזל חשובות להזנת הצמחים ולכן משתמשים בהם בדישון. כמויות גדולות מאלו עלולות לגרום נזק לצמח ולמפגע סביבתי. הדישון והשפכים הכימיים מזהמים את מי התהום ומי השתייה. בעקבות כך, המים מהם ניזונים הצמחים, בעלי החיים והאדם (גם לצורך שטיפת ירקות ופירות) חושפים אותנו למתכות כבדות ורעילות. מה שמעלה את הסיכוי לפתח סימני הרעלה.
    תוצרי לוואי ורעלים מן התעשייה נקלטים על ידי צמחים ונאגרים בעלים, שורשים או פירות הצמח, כל מתכת ותכונותיה היא. (לדוגמא: עופרת מצטברת בשורשים). בעלי החיים הניזונים מחלקי הצמח השונים סופגים לגופם את המתכות הכבדות ואלו בתורן נספגת ברקמות החיות בגופה. שוב, האדם הניזון הן מבשר החיה ותוצריה (חלב, ביצים) והן מחלקי הצמח השונים הצמחים עלול להיחשף למתכות הכבדות ואלו בתורן יאגרו בגופו ויגרמו נזקים.

רעילות זו של המתכות הכבדות היא מסוכנת ועלולה להסתיים במוות. מתכות כבדות הן מסוכנות כל כך כיוון שהן נוטות להצטבר לאורך זמן, גם בגוף האדם. עם זאת,. כל מתכת פוגעת באזורים שונים בגוף האדם לרוב על פי אותם אזורים בהם נוהגת המתכת להצטבר. לדוגמא: ברזל נוטה להצטבר בכבד, לבלב, עור ומפרקים ולכן בעודף יפגעו אזורים אלו.
    תופעות הלוואי של המתכות הכבדות הנספגות בגוף הן - פגיעה בתפקודים : כליות, ריאות, נשימה תאית, סרטן, דלקות בריריות, פגיעה במוח ובמערכת העצבים המרכזית, פגיעה במטבוליזם בסיסי בגוף ועוד. אופי התסמינים תלוי במינון אליו נחשף האדם והאם זוהי חשיפה לטווח קצר או חשיפה ממושכת.

ניתן לטפל בחשיפה למתכות כבדות ואנטיאוקסידנטים -:
    א. החשוב ביותר להשתדל ולצמצם את החשיפה ככל האפשר. כמובן , בעולם המערבי לא תמיד ניתן להמנע באופן מוחלט .
    ב. ניתן לטפל ולצמצם תופעות לואי באמצעות דיטוקס detox -
    צמחים שעושים ניקוי / תוספים הומוקסיקולוגים.
    טיפול מצוין כנגד אוקסידנטים - נטילת חומרים נוגדי חמצון = אנטי אוקסידנטים.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מטפל
    חני
    22/04/2009

אודה לכם אם תמליצו לי על מטפל ברפואה סינית מאיזור חיפה/קריות לטיפול בבעיה של הזעת יתר.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על מטפל

הוספת תגובה

• מטפל בחיפה

מיכל שלזינגר
    22/04/2009

שלום חני

אני לא מכירה מישהו שההתמחות שלו היא דווקא הזעת יתר. אבל אני יכולה להמליץ על מטפלת טובה באיזור חיפה. פני אלי למייל הפרטי.

בהצלחה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטאמינים ומינרלים - אנדומטריוזיס
    נועה
    21/04/2009

שלום לכם

האם ישנן ויטאמינים ותוספים אשר מומלצים לצריכה במצב של אנדומטריוזיס

האם ישנו מולטיויטאמין הכולל את כולם או שמומלץ לצרכם בנפרד

בתודה מראש

נועה

הוספת תגובה

• ויטמינים ומינרלים - אנדומטריוזיס

מיכל שלזינגר
    21/04/2009

שלום לך נועה
    להלן קטע מתוך מאמר שלי בנושא אנדומטריוזיס.
    המלצות תזונה ואורח חיים (המלצות תזונה כלליות)
    עודף אסטרוגן עלול להחמיר את הסימפטומים. הכימיקל דיוקסין (מצוי בויניל, פלסטיק ומשתחרר בתהליכי שריפה, לדוגמא שריפת יערות.
    חומרים כימיים נוספים רבים המצויים באויר ובמים זוהו כקשורים לתופעה זו. דיוקסינים עלולים להפריע בתהליך המטבוליזם של ויטמיני B שנדרשים לתפקוד תקין של הכבד. תפקוד תקין של הכבד הינו חיוני לפרוק עודפי אסטורגן. על פי הגישה הנטורופתית קיים קשר חזק בין אנדומטריוזיס לצמיחת יתר של קנדידה. טיפול בקנדידה מצמצם את הסימפטומים.
    עייפות ומתח גם הם מחמירים את הסימפטומים.

מזונות שרצוי להמנע מהם
    - אלכוהול ושומנים רוויים מן החי המצויים בבשר אדום ובמוצרי חלב, עלולים להגביר רמות אסטרוגן ולהכביד על תפקוד הכבד. הדבר יגרום להחמרת הדלקת והכאב.
    - סוכר ומזונות עתירי פחמימות פשוטות מגבירים את מצב הדלקתיות בגוף.
    - קפאין (קולה, קפה, תה ) מצמצם את יכולתו של הגוף להתמודד עם כאב ומונע ספיגת מינרלים.
    - במקרה שקיים חשד לקנדידה – הסימפטומים הם: נפיחות, עצירות או שלשול, כמיהה למזונות, פטריה בפה, ועייפות כרונית – רצוי להמנע מסוכר, פחמימות פשוטות, גבינה, פטריות, מיצי פירות ולחמי שמרים – לנסות זאת במשך כשבועיים ולראות האם חל שיפור בתסמינים.
    - במקרה שקיימת חוסר סבילות למזונות מסויימים כמובן שהדבר יחמיר את הבעיה – נסי להמנע מחיטה ומוצרי חלב לפחות למשך חודש אחד.
    - אם את צורכת פירות וירקות שאינם מתוצרת אורגנית חשוב לקלף את קליפתם, כדי להפטר מחומרי הדברה שהשפעתם הורמונלית.
    - המעיטי בצריכת חיטה וסובין חיטה כיוון שהם מכילים חומצה פיטית שנקשרת למינרלים דוגמת אבץ ומגנזיום הדרושים לאיזון הורמונלי והרפיית שרירים.

המשך בשרשור (אני מוגבלת במספר המילים בתשובה - בפורום....)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה- תוספים - אנדומטריוזיס

מיכל שלזינגר
    21/04/2009

מזונות מומלצים
    - מוצרי סויה מותססת דוגמת טמפה מסייעים לשלוט ברמות אסטרוגן. כך גם עדשים, קטניות, חומוס, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרובית .
    - הוסיפי גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום וזרעי פשתן לארוחותייך. אלו מספקים חומצות שומן חיוניות ואבץ הנדרשים להחלמה של רקמות רכות. אגוזים (חוץ מבוטנים) לא קלויים הינם מקור טוב לחומצות שומן ואבץ.
    - הרבי באכילת דגי מים עמוקים : סלמון, מקרל, טונה טריה, סרדינים ואנשובי , אגוזים וזרעים – יש להם תכונות אנטי דלקתיות.
    - אננס – מכיל ברומליין שגם הוא הינו בעל השפעה אנטי דלקתית.
    - ג'ינג'ר (זנגביל) וכורכום הינם בעלי תכונות אנטי דלקתיות. הג'ינג'ר בגלל האנרגטיקה המניעה והמחממת שלו מאוד מרגיע כאבי בטן ( בגלל אותן תכונות רצוי להמנע מצריכתו במקרים של סינדרום שהשורש שלו הינו חום).
    - אכילת מזונות עשירים בקרוטן – תרד, גזר, משמש, דלעת, פטרוזיליה, מנגו ובטטה.
    - נבט חיטה ואבוקדו – עשירים בויטמין E', מסייע לצמצום הרקמה הצלקתית באנדומטריוזיס.
    - מזונות עשירים במגנזיום - אגוזי קשיו, שקדים, ברוקולי, בננות ושזיף מיובש – מסייעים להתכווצות השרירים השרירית (כאב).
    - אורז חום, דוחן ושיבולת שועל מכילים סיבים רבים שנקשרים לעודפי האסטרוגן ומסייעים לפינוים מן הגוף.
    - זרעי פשתן טחונים – עשירים בליגננים שהינם בעלי השפעה הורמונאלית מייצבת. גם זרעי פשתן בהיותם עשירים בסיבים מסייעים לסלק עודפי אסטרוגן מן הגוף.
    - כוסברה טריה מסייעת בסילוק מתכות רעילות מן הגוף.
    - חליטת תה שן הארי מסייעת לתמוך בכבד כך שיוכל לסלק עודפי הורמונים.

תוספים מועילים
    - שמן נר הלילה, חומצות השומן מסייעות לאיזון הורמונאלי.
    - מגנזיום, אבץ , ויטמין b- complex, מסייע לספיגת חומצות שומן ותומך באנזימי הכבד בפינוי עודפי אסטרוגן. ניתן לצרוך אותם באמצעות מולטי ויטמין איכותי שיכיל את כולם.
    - חומצה אמינית - L– methionine מסייעת בתהליך הדיטוקס של האסטרוגן בכבד.

לצערי - אין אפשרות לצרוך את התוספים במולטי ויטמין אחד, ובכלל מומלץ מאוד לפנות למטפל כדי שינחה אותך באופן ספציפי לגבי התוספים והצמחים שמומלץ לך ליטול.

מנסיוני, מאוד כדאי לשלב טיפול בדיקור וגם בצמחי מרפא סיניים ו/או הומוקסיקולוגיה.

בהצלחה

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

עדי מנחמי
    21/04/2009

אנדומטריאוזיס הינה בעיה שאינה קשורה כלל לחוסר בויטמינים ולכן ,לדעתי,אין כל צורך שתצרכי אותם(אלא אם קיים מחסור שהתגלה בבדיקות דם).מנסיוני, ניתן לרסן את סימפטומי התופעה ע"י דיקור,צמחי מרפא מניעי דם,תזונה נכונה(בעיקר דלת פחמימות),טיפולים מנקי רעלים והמנעות מתרופות מפסיקות וסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות נוספות

נועה
    28/04/2009

ראשית המון המון תודה לכם על התשובות

שאלותי הנוספות:

1. האם ניתן לצרוך חלב סוייה ומוצרי טופו כתחליף למוצרי חלב בעת אנדומטריוזיס?

2. האם ניתן לצרוך מוצרי עוף וביצים אורגנים?

תודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נועה

עדי מנחמי
    28/04/2009

ניתן לאכול מוצרים אילו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס + תזונה

מיכל שלזינגר
    28/04/2009

שלום לך נועה
    א. כדאי מאוד לפנות למטפל, טיפול בתזונה ותוספים בלבד אינו מספיק במקרים של אנדומטריוזיס.
    ב. לשאלותייך:
    -אפשר לצרוך מוצרי סויה אבל... מוצרי סויה מותססת דוגמת טמפה מסייעים לשלוט ברמות אסטרוגן. כך גם עדשים, קטניות, חומוס, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרובית .
    לגבי עוף אורגני בהחלט מתאים, וכך גם ביצים - אבל כמובן לא להגזים, אין צורך לצרוך מעבר לביצה אחת ביום.

בהצלחה
    בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישיות יתר
    יערה
    20/04/2009

שלום,

רציתי לדעת האם הרפואה הסינית מטפלת בבעית קרישיות יתר בהריון. כרגע המליצו לי להזריק קלקסאן, האם ניתן להמנע מכך?

לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות יתר

הוספת תגובה

• קרישיות

עדי מנחמי
    20/04/2009

תלוי עד כמה המצב מחייב.ישנם צמחים ברפואה הסינית הנחשבים למדלילי דם נפלאים וניתן להשתמש בהם בהריון.אך ראשית בררי עם הרופא שלך עד כמה מצבך מחייב את השמוש בתרופה.ברור שעדיף להשתמש בחומרים טיבעיים לטיפול בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטמה
    הילה
    16/04/2009

שלום רב,
    איזה טיפולים\צמחי מרפא יכולים לעזור באסטמה?
    בנוסף האם יש דיקורים שיכולים לעזור? והאם הם זה עוזר לטווח ארוך? ז"א יותר משבוע..

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

• אסתמה + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    16/04/2009

שלום הילה
    כדי לקבל טיפול בצמחי מרפא סיניים יש לפנות למטפל ברפואה סינית אשר יתאים לך פורמולה ספציפית שמתאימה עבורך. כמובן שיש צמחים שנוטים להשתמש בהם יותר כאשר יש אסתמה, אבל תלוי איזה סוג של אסתמה - כזו שיותר קשורה (על פי הרפואה הסינית) לחולשת כליות /ריאות - על פי אבחנת המטפל.
    כמו כן יש צמחים שניתנים יותר למניעה (בתקופה שיש פחות / אין התקפים) וצמחים שניתנים יותר לטיפול. לעיתים יש להשתמש בו זמנית בשתי פורמולות ו/ או לשלב תוספי תזונה מתאימים.
    בוודאי שדיקור יכול לעזור. אבל ככל שהמחלה יותר כרונית ויותר עמוקה , כך נדרשת סדרת טיפולים ממושכת יותר. ברגע שמגיעים לאיזון מסוים, ניתן לצמצם את תכיפות הטיפולים ולהגיע לטיפול אפילו פעם במספר חודשים.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

הילה
    16/04/2009

שלום,
    תודה רבה על תגובתך!
    האסטמה שלי התחילה לפני מספר חודשים והתחלתי להתשמש במשאפים לא מזמן.. הם מאוד עוזרים ומקלים על הנשימה אבל קשיי הנשימה גורמים לי לכאבים ברום הבטן (כמו לחץ מאוד חזק) ובנוסף לחץ בחזה.
    המשאף לא מקל לי על הכאב אלא רק פותח את הנשימה ולכן עדיין קשה לי..
    השאלה שלי היא האם כדאי לי להתחיל לעשות דיקורים או לחכות לראות אם הכאבים הולכים ופוחתים עם הזמן מכיוון שזאת רק ההתחלה של האסטמה ואני לא יודעת מה יהיה בהמשך...
    בנוסף, הכאבים שציינתי אכן יכולים להיות קשורים לקשיי נשימה? והאם מסמנים על חולשה של הכליות או הריאות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה + ריפלוקס

מיכל שלזינגר
    17/04/2009

שלום לך הילה

חשוב לדעת כי במקרים רבים קיים קשר בין אסתמה לתופעה של ריפלוקס - עליית תוכן הקיבה לוושט- (רפלוקס גסטרואסופגיאלי GERD) קיים קשר בין רפלוקס ותגובתיות יתר של הסמפונות -אסתמה. כידוע אסתמה הנה מצב שכיח הקיים בכ-15% מכלל הילדים עד גיל 13. לעתים קרובות מלווה האסתמה גם ברפלוקס, לעיתים כגורם ראשוני להתקף האסמתי ולעתים משני, כתוצאה של ההתקף עצמו.
    מספר תאוריות הוצעו על מנת להסביר את הקשרבין שני המצבים. תאוריה אחת טוענת כי שאיפת תוכן הקיבה ישירות לסמפונות, כפי שמתרחש ברפלוקס, יוצרת דלקת ותגובתיות יתר של דרכי הנשימה. התאוריה השניה טוענת לתוצאה ישירה מגירוי חומצה בוושט שמתפעל מנגנון (רפלקס) של התכווצות הסימפונות.
    שווה לבחון האם יש לך מצב של ריפלוקס. הקפדה על צמצום מזונות שמרפים את הספינקטר שבין הוושט לקיבה - כמו מתוקים, קפאין וכו'.
    לא לשכב אחרי האוכל. לצמצם מזונות חריפים . מזונות שומניים, לא לשתות בזמן האוכל, אלא עד חצי שעה לפני והחל מחצי שעה אחרי האוכל.

לסיכום, קיימת עדות נרחבת לכך שרפלוקס תורם לסמפטומים אופיניים ולאסתמה . כל מטפל באסתמה צריך לחשוב על רפלוקס כגורם התורם להחמרת האסתמה ולטפל בגורם זה בהתאם.

בהחלט מומלץ לטפל, אבל להיות מודעת גם להקשר התזונתי.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה